1zorro 28.03.08, 10:17 co za problem? Niech dolaczy do "gruoy trzech" i stworza "bande czworga"....Byla juz taka kiedys.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger Myślałem że banda dwóch wystarczy 28.03.08, 10:22 Myślałem że banda dwóch wystarczy dla tego biegnego kraju, a tu słyszę że jest grupa trzech. Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger A serio myślę Ziobro celowo kompromituje kartofla 28.03.08, 10:25 A serio myślę Ziobro celowo kompromituje kartofla. Wie że wysyłając mu Kurskiego zmniejsza jego szanse na reelekcje do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Od dawna to twierdzę 28.03.08, 10:32 Ziobro chce wykopać Jarka i przejąć władzę Zapraszam na mój (oby nie) proroczy cykl satyryczny:fraglesi.wordpress.com/category/agent-dolu/ Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Od pewnego czasu Kamiński zmienił ton 28.03.08, 12:00 Także i prezydent zaczął zachowywac się normalnie, to było do przewidzenia że Jarosław z Muchomorem tego nie zdzierżą, oni nadal buduja ten Nibyland. Czekałem kto odstrzeli Kamińskiego? Tylko Kurski jest zdolny do każdej podłosci? W/g mnie Kamiński nie miał nic do powiedzenia, a jedyny ośrodek włądzy dla PiS to urząd prezydenta, spodziewam się dalszej kompromitacji i urzedu i rodziny Kaczyńskich. Gdyby tak wolno mu cos prywatnie powiedzieć na uszko, pewnie przekonałbym go że jest niemile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^Podobno także zsikał się w majtki. Spin-mięczak. 28.03.08, 12:13 Nie znoszę typa. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Ale alternatywa: Kurski czy Kamiński. OMG 28.03.08, 12:21 No to prezydent dobrał sobie współpracowników. Kiła czy kiła? Tak czy siak - wizerunek będzie kiepski nadal bo ci ludzie nie są w stanie budować niczego pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu [...] 28.03.08, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Z Sowińskiej niech biorą przykład ... 28.03.08, 12:39 .. z Sowińskiej ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wyrachowanie i cynizm :-) 28.03.08, 12:27 " (...) z tego powodu Lech Kaczyński zrezygnował z korzystania z usług Kurskiego i życzliwszym okiem spojrzał na marginalizowanego ostatnio Kamińskiego. "W takim momencie Michał ze łzami w oczach złożył dymisję, ale prezydent jej nie przyjął. Od tej pory pozycja Kamińskiego w Pałacu Prezydenckim ogromnie wzrosła" - mówi inny nasz informator." www.dziennik.pl/polityka/article143994/Kaminski_plakal_gdy_skladal_dymisje.html . Szantażem emocjonalnym posługują się kobiety - Misiek, czy ty jesteś baba ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: Wyrachowanie i cynizm :-) 29.03.08, 08:57 > Misiek, czy ty jesteś baba ?! Emocjonalnie jest małą dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Od pewnego czasu Kamiński zmienił ton 28.03.08, 16:16 a.k.traper napisał: > jedyny ośrodek władzy dla PiS to urząd > prezydenta, spodziewam się dalszej kompromitacji i urzedu i rodziny Kaczyńskich. Jedynym osrodkiem wladzy PiS jest Jaroslaw Kaczynski - brat z kancelaria i RBN, Rydzyk to sa tylko przystawki, które wtrzachnie przy najblizszej okazji. Problemem Jaroslawa Kaczynskiego jest to, ze nie jest jedynym politykiem z patologiczna osobowoscia i jego pozycja w PiS jest faktycznie zagrozona przez innych paranoików, którzy moga okazac sie sprytniejsi (o co nie trudno), mlodsi czy bardziej elokwentni. Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja Re: A serio myślę Ziobro celowo kompromituje kart 28.03.08, 10:39 dan3iger napisał: A serio myślę Ziobro celowo kompromituje kartofla. Wie że wysyłając mu Kurskiego zmniejsza jego szanse na reelekcje do zera. Zgadzam sie - ale za to Kurski nie zrobił tego z rozmysłem tylko z miłości do kaczek i niestety zabrakło mu rozumu i umiejętności przewidywania a i zaślepienie też swoje zrobiło: uważają siebie za wyrocznie a posłuchaliby opinii i ustawiliby się mądrze - na dobre by im wyszło. Ale niestety buta, arogancja i brak szacunku do ludzi swoje zrobiły. NO I DOBRZE!!! szybciej odejdą. KACZKI i ich pieski WON! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 10:40 Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Prezydent, to pewne. Ten polityk znakomicie i bezkompromisowo wyczuwa pragneinie spoleczenstwa aby przywrocic surowe kary dla przestepcow (zapewne wkrotce rozwniez KS dla mordercow) i bezwzglednie walczyc z lapowkarzami, szwindlarzami i kombinatorami, dla ktorych postkomunistyczna III RP byla istnym rajem. Z talentow medialnych i politycznych J. Kurskiego rowniez nie wolno rezygnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Chyba w twojej wlasnej "Nibylandii" 28.03.08, 10:42 Byle z daleka od Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 10:48 Nibylandia to jest wasz swiat sztucznie stwarzany przez polskojezyczne gazeciny. Gdyby polskie spoleczenstwo sluchalo pismakow z tych gazecin, to Z. Ziobro musialby odejsc w nieslawie. A jest wciaz jednym z najpopularniejszych politykow w Polsce, a z prymitywnych nagonek roznych "Wyborczych" i innych szmatlawcow moze sie tylko smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Słuchaj no, świrku korwinowski 28.03.08, 11:09 długo jeszcze zamierzasz bzdecić i banialuczyć na tym forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 11:12 Odstosunkuj sie ode mnie szczylu. Swin z toba nie pasalem i do zadnych dyskusji z gowniarstwem szukajacym zaczepek znizac sie nie bede.. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:57 unkier napisał: > Odstosunkuj sie ode mnie szczylu. Swin z toba nie pasalem ======== napisz z kim pasałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok znów odjeżdzasz na fazie w siną dal???? 28.03.08, 11:19 nie powinienes sie tak pakowawac sterydami drogi przyjacielu! Kurski to idiota! Przedobrzył do n-tej potęgi. Za to Kaczynski(L) ma teraz kwarantanne. To jest po prostu bezczelność, aby dawnej opozycjonitsce (Angeli Merkel) zarzucac sympatie wręcz nazistowskie. A tego właśnie doonał pan qrevski. Kiedys, w dobie broni mało zniszczalnej i krótkiego zasiegu, ktos wywołałby nam z tego powodu wojne i miałby racje. Teraz, po prostu nie wpuszczą pana prezydenta do Niemiec. Dla ciebie mój drogi Junkierku to w to graj. Jednak polityka, to nie to samo, co zabawa grzecznych jednojajowców w piaskownicy na Zoliborzu. Polityka miedzynarodowa polega na rozmowach, rozmowach, rozmowach i wzbudzaniu wzajemnego zaufania. Nikt nie będzie płakał po pisie, bowiem pis to kłamliwa partyjka małych oszczerców!!! Czekam aż z Moskwy będzie telefon do Torunia, a z Torunia do Warszawy: Nu gospodin Ljeschek, koniec, teper spokojna!!!! I pytanie na koniec, czego pis dokonał w latach 2005-2007: a. seks z giertychem i z lepperem b. guzik z ustawą lustracyjną c. sądownictwo - bagno d. polityka miedzynarowa - cyrk misza uszatka Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: znów odjeżdzasz na fazie w siną dal???? 28.03.08, 13:48 junkers po prostu wie że w pisuarze bedzie nocna zmiana, kartofel(fle) jest(są) na oucie, władze przejmie "grupa trzech", którą od zawsze wkur..ło jednowaładztwo kartofla ale zgodnie z zasadami dworu, do momentu kiedy byli słabsi lizali mu dupe. teraz większego kartofla po prostu odsuną a mniejszym da się sterować jak kukiełką. junkers ze swoimi towarzyszami z upeerowskiej kanapy chce się podpiąć pod tą rewolucję i jak to g... przylepione do statku zakrzyknąć: płyniemy!!!!! 1410_tenrok napisał: > nie powinienes sie tak pakowawac sterydami drogi przyjacielu! > Kurski to idiota! Przedobrzył do n-tej potęgi. Za to Kaczynski(L) ma > teraz kwarantanne. To jest po prostu bezczelność, aby dawnej > opozycjonitsce (Angeli Merkel) zarzucac sympatie wręcz nazistowskie. > A tego właśnie doonał pan qrevski. Kiedys, w dobie broni mało > zniszczalnej i krótkiego zasiegu, ktos wywołałby nam z tego powodu > wojne i miałby racje. Teraz, po prostu nie wpuszczą pana prezydenta > do Niemiec. Dla ciebie mój drogi Junkierku to w to graj. Jednak > polityka, to nie to samo, co zabawa grzecznych jednojajowców w > piaskownicy na Zoliborzu. Polityka miedzynarodowa polega na > rozmowach, rozmowach, rozmowach i wzbudzaniu wzajemnego zaufania. > > Nikt nie będzie płakał po pisie, bowiem pis to kłamliwa partyjka > małych oszczerców!!! Czekam aż z Moskwy będzie telefon do Torunia, a > z Torunia do Warszawy: Nu gospodin Ljeschek, koniec, teper > spokojna!!!! > > I pytanie na koniec, czego pis dokonał w latach 2005-2007: > a. seks z giertychem i z lepperem > b. guzik z ustawą lustracyjną > c. sądownictwo - bagno > d. polityka miedzynarowa - cyrk misza uszatka Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 junkier..Ziobro to przyszły skazaniec ! 28.03.08, 10:42 będzie siedział,ja Rywin! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Juz niedlugo przekretasem ziobro 28.03.08, 10:46 ktos sie zajmie. Skonczy sie krecenie lodow przez tego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 10:52 Wolne zarty. To nie Z. Ziobro bedzie "rozliczany", ale to on bedzie rozliczal tych, ktorzy z polskiego wymiary sprawiedliwosci i pojecia sprawiedliwosci w ogole zrobili farse. Postkomunistyczno- lzeliberalna farse. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No już dobrze, dobrze - bo wysypki dostaniesz... 28.03.08, 10:55 Oczywiście, Ziobro rozliczy, ale PIT'a. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oczywiscie, że ziobro będzie prezydentem lub premi 28.03.08, 11:22 erem - Związku Hodowców Zab Skaczących Do Tyłu W Dzielnicy Kraków Podgórze. A Premierę prezydentury będzie miał w trakcie łączenia się ze związkiem Hodoców Zab Skaczących w Lewoskos! mój mały rewolucjonisto czfartej erpecji Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: oczywiscie, że ziobro będzie prezydentem lub 28.03.08, 11:39 Mozesz mocno sie zdziwic. PO ma wciaz kredyt spoleczny, ale takim bandytyzmem jak drastyczne podwyzki cen regulowanych czy zapowiadane podwyzki podatkow (to klamcy, rzekomi "liberalowie", zaklamana swolocz!) predko sciagna na siebie gniew spoleczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Gniew społeczny - to brzmi jak Wrrrrrrrrrrrrrrrrrr 28.03.08, 12:29 o junkierku, słodki jestes! I za to cie kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp junkier, weź Ty się jednoosobowo wypisz z UE 28.03.08, 10:48 i będziesz miał po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Pogardzam UE i obywatelstwem unijnym, ktore ponoc 28.03.08, 10:50 Pogardzam UE i "obywatelstwem unijnym", ktore ponoc kazdy nabywa z mocy prawa (jak cos jest tanie to wiadomo jaka ma wartosc). Jestem Polakiem 100% i do zadnych "wartosci europejskich" sie nie przyznaje, cos takiego nie istnieje. Aborcja, eutanazja czy kneblowanie wolnosci debaty politpoprawnym kneblem to sa antywartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bla, bla, bla ....... 28.03.08, 11:11 Znów ten bełkot nafukanego oszołoma :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Mylisz, junkier, dwa porządki - porządek pieniądza 28.03.08, 11:17 i porządek idei. Taki przykład. Wielkie korporacje Nowego Świata nigdy nie podjęłyby współpracy z politykami przy budowie bomby A, gdyby działały wyłącznie na zasadach komercyjnych. W mojej opinii Ty, junkier, jesteś takim perweniuszem, który z danego porządku bierze tylko to, co mu pasuje ze względu na prywatny interes. I bez najmniejszego wahania bierzesz to za darmo. Inne rzeczy, które Ci nie pasują chrzcisz zaś mianem "It cost you nothing, so that's what it is worth". A co do trzech wartości które podajesz - póki co nikt nie nakazuje aborcji ani eutanazji, a debata publiczna (jak można sądzić po Twoich wpisach) ma się całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mylisz, junkier, dwa porządki - porządek pien 28.03.08, 11:36 O przepraszam bardzo, gdyby w Polsce panowala tak antyroszczeniowa mentalnosc jaka sam sie szczyce, nie byloby zadnych socjalistow i innych odszczepiencow. Ja sie zgadzam z tym ze struktura panstwa powinna sie opierac o porzadek moralny, wartosci chrzescijanskie i prawo naturalne. W zadnym razie jednak nie moze opierac sie na relatywizmie, a do tego dazy UE. Wg mnie UE powinna zostac WYLACZNIE strefa wolnego handlu, niczym wiecej. Oszczednosci z likwidacji przogromnej biurokracji bylyby olbrzymie. Tymczasem UE coraz mniej zajmuje sie wolnym handlem (pamietasz upadek dyrektywy Bilkesteina???) a coraz bardziej usiluje narzucac amoralne rozwiazania krajom czlonkowskim (haniebne postulaty Rady Europy aby Polska pozwalala na mordowanie nienarodzonych dzieci, za ktore to cala ta banda powinna trafic do wiezienia za podzeganie do ciezkich przestepstw przeciw ochronie zycia). Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Tym bardziej uzasadniona jest moja rada, abyś się 28.03.08, 11:43 wypisał jeśli Ci nie pasuje, oraz moja diagnoza Twej osoby, jako mieszającej dwa porządki (UE to przecież wspólnota gospodarcza, oparta na wielkiej wspólnocie idei). Twoje zaś propagandowe zaśpiewki o brukseli nakazującej mordowanie niewiniątek, pominę z litości milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tym bardziej uzasadniona jest moja rada, abyś 28.03.08, 11:47 Jestem obywatelem Polski, znikad nie musze sie wypisywac bo nie uznaje jurysdykcji UE na terytorium Polski. jedynym spoiwem dla UE moze byc wolny handel i wolny przeplyw dobr uslug i kapitalow. To jest JEDYNA wartosc UE, poza tym nie ma zadnych. Co do mordowania nienarodzonych to nie bedziesz chyba goloslownie zaprzeczac ze jest ono dopuszczone w wiekszosci krajow UE. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Co do "innych wartości UE" nie będę Cię na siłę 28.03.08, 12:08 przekonywał, bo z Twych odpowiedzi wynika, że temat ten może przekraczać Twoje zdolności poznawcze. Co do bycia obywatelem Polski vs. jurysdykcji UE to polecam lekturę Konstytucji RP (Rozdział III Artykuł 87) a następnie wyciągnięcie logicznego wniosku. Co do mordowania nienarodzonych, to w swym poprzednim poscie stwierdziłeś, że jest ono jakoby narzucane Polsce przez UE. W tym dajesz tylko przykład większości krajów UE. Do krajów tych należy też Polska, z przepisami zezwalającymi na aborcję, lecz znacznie zaostrzonymi w stosunku do poprzednio obowiązującego prawa, i to zaostrzonymi właśnie w okresie naszych rozmów stowarzyszeniowych z UE. Czy nie zauważasz lekkiej niekonsekwencji swego wywodu? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Co do "innych wartości UE" nie będę Cię na si 28.03.08, 12:21 Ja uwazam ze Europa jest pojeciem geograficznym i ze nie ma czegos takiego jak "wspolne wartosci europejskie", skoro dziedzictwo chrzescijanskie jest otwarcie kontestowane przez socjalistow i innych doktrynerow. Rozdzial III Konstytucji znam od dawna, nie zmienia to faktu ze uwazam ze Traktat Lizbonski nalezy odrzucic, w interesie Polski i UE (poza Niemcami) jest zeby dzialal Traktat Nicejski. Co do aborcji - nie udawaj ze nie wiesz ze tak skompromitowane organizacje jak Amnesty uznaja ja za "prawo czlowiek". Czyli zabicie czlowieka jest prawem czlowieka? To sie w glowie nie miesci! A rozszerzajaca wykladnia ETS jest grozba, ze pewnego dnia uzna ze zakaz aborcji w Polsce jest sprzeczny z prawem unijnym i ze trzeba jednak zalegalizowac zabijanie dzieci... To sa zbyt powazne sprawy zeby zostawiac je w rekach lewicowych doktrynerow. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Jednego to Ci zazdroszczę - prostego umysłu 28.03.08, 12:29 oraz zasobnej szkatułki z argumentami, które co prawda pasują jak pięść do nosa, ale za to są w stanie pozbawić woli dyskusji nawet najbardziej pozytywnie nastawionego osobnika, jak ja na przykład. Pracuj dalej chłopie, masz prawdziwy talent. Któregoś dnia możesz nawet zostać szefem kancelarii Prezydenta RP Zbigniewa Ziobro. Czego Ci życzę w równoległej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jednego to Ci zazdroszczę - prostego umysłu 28.03.08, 12:33 Dyskutować można z człowiekiem rozumnym - chcesz prowadzić dialog z fanatycznym świrem który niczym się nie różni od radiomaryjnych sekciarzy ?! Nie żartuj :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Dziś mam wolne i mi się nudziło. Ot chwila 28.03.08, 12:36 słabości, pomiędzy jednym piwem a drugim filmikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jednego to Ci zazdroszczę - prostego umysłu 28.03.08, 12:48 Proszę nie uciekać się do sarkazmu. Ponadto prosze zauwazyc, że wiele krajów UE padlo ofiara rozszerzajacej interpretacji prawa przez ETS. Chocby ostatnio Niemcy, gdzie otwarcie zakwestionowano statut spolki VW otwierajac tym samym perspektywe jej wrogiego przejecia, byc moze wbrew interesom panstwowym landu Saksonii ktory byl 20% udzialowcem. Wniosek jest zatem oczywisty – im mniej spraw bedzie regulowanych przez eurobiurokracje tym lepiej. Nie moze byc tak ze demokracja w Polsce staje się fasadą a i tak o wszystkim decydować beda niewybieralne brukselskie urzedasy. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Re: Jednego to Ci zazdroszczę - prostego umysłu 28.03.08, 12:51 junkier napisał: > Proszę nie uciekać się do sarkazmu. > a co mi pozostało, w zetknięciu z takim gigantem jak Ty. A Twoja troska o losy niemieckiego koncernu to mnie jeszcze dodatkowo rozczuliła. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Ty jednak junkier nie do końca łapiesz o co 28.03.08, 13:13 biega w tym wszystkim - dyskusja jest pod artykułem nt. potencjalnej/dokonanej dymisji min. Kamińskiego z Kancelarii Prezydenta a ty tutaj walisz bogojczyźniane kawałki i antyaborcyjną propagandę. Ty realnie masz kisiel zamiast mózgu czy płacą ci od linijki żebyś wypisywał takie głupoty? Coś podejrzewam to drugie. Zaś skoro tak mocno nie lubisz UE to zasuwaj poboczami albo na przełaj - żebyś tylko przypadkowo nie przemieszczał się po drogach czy chodnikach machniętych za zgniłe unijne pieniądze. Co do twego rzekomego liberalizmu gospodarczego - z twoich postów wyziera jedynie nacjonalkatolicki szowinizm z zadęciem autarkicznym i socjalizmem w odmianie gulaszowo-toruńskiej. Ty nawet nie wiesz jakimi prawami powinna rządzić się klasyczna strefa wolnego handlu - i jak rany nie przywołuj mi NAFTy na przykład, bowiem członkiem tego niby-freetradezone są USA, jedno z najbardziej protekcjonistycznych gospodarczo państw świata... Twoje krótkie kursy z ekonomii, które odbyłeś na zjazdach partyjnych i słychając rydzyka są tyle warte co umiejętności lingwistyczne Jarosława Kaczyńskiego. Ale za jedno jestem tobie, junkrze, wdzięczny: mam gwarancję dobrej zabawy czytając twoje męki quasi-intelektualne i zarazem pobudzasz mnie do życia, kiedy tak siadam rano do roboty. W tym, i w pieprzeniu głupot na forum GW, jesteś junkier niezastąpiony. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ty jednak junkier nie do końca łapiesz o co 28.03.08, 13:21 Bzdura to jest. Jestem za wolnym handlem, ale na rownych zasadach. Tzn. Jak moga byc rowne zasady np. w rolnictwie skoro polski rolnik otrzymuje zaledwie 40% nominalnie dotacji ze starej UE, a przelicznik wyjajnosciowy sprawia ze jeszcze mniej? A tymi eurodotacjami to mnie nie rozsmieszaj, drogi buduje sie wszedzie na swiecie i nei ma tam eurodotacji. Eurodotacje w ujeciu netto to ok. 1% polskiego PKB, zatem ich wplyw na polska gospodarke jest pomijalny. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Żenuła junkier, żenuła - to co wypisujesz... 28.03.08, 13:41 miałeś kontakt z prawdziwym polskim rolnikiem czy może opierasz się na pogadankach w radiostacji Wolny Toruń? Żeby nie dotacje unijne to polskie rolnictwo dawno by przestało przynosić jakiekolwiek dochody, że o zysku z produkcji nie wspomnę - tak się składa matole że biorę udział w szkoleniach dla owych rolników jakże gnębionych - i powiem ci baranku boży że nie można się opędzić od rolników żądnych wiedzy i unijnych srebrników... bo wreszcie mogą zmodernizować swoje gospodarstwa a nie wegetować.. Tyle że jak komuś się robić nie chce, i nie chce się zainwestować własnych pieniędzy to będzie sarkał i wyrzekał. Synku biedy... co do dróg - sprawdź budżety odpowiednich agencji, sprawdź budżety gmin i powiatów - a potem wypisuj głupoty na forum. A ten jeden procencik to skąd wygrzebałeś? Z słynnego periodyku ekonomicznego "Nasz Dziennik"? Nie dość że masz maniery fornala częściowo domytego, to posługujesz się karkołomnym kłamstwem, dobrze obtaczanym panierką pseudowiedzy... Idź, junkier, popracuj na wiedzą - a potem wskakuj w polemiki ze mną... No dobra... starczy na dziś rozrywki.. "Spieprzaj dziadu!" że zacytuję twego idola politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Najemniku brukselski, tuczysz sie na eurosrebrnika 28.03.08, 13:51 Najemniku brukselski, tuczysz sie na eurosrebrnikach i smeizsz zgrywac "obeiktywnego"? Te wasze popier***e szkolenia sa tak potrzebna jak swini siodlo. Eurobiurokracja powinna zostac rozwiazana a pasozytnicze firmy szkoleniowe same pojda na zielona trawke. Rolnicy przez 2004 r. mieli klopoty ekonomiczne glownie dlatego, ze UE zalewala Polske swoim dotowanym chlamem, tylko dlatego. Dzis niby jestesmy na wspolnym wozku, ale nadal, i tego nie zaklamiesz, dofinansowanie dla polskich rolnikow jest znaczaco nizsze niz dla farmerow z Zachodu. Jak w RWPG, sa rowni i rowniejsi. I dlaczego UE tego calego cyrku nie chce zlikwidowac, tzn. wprowadzic wylacznie jednolitych platnosci obszarowych jako jedynek metody wsparcia? A no dlatego ze cala masa eurokratow i takich "ekspertow" jak ci od szkolen poszlaby na zielona trawke. A dotacje z UE w ujeciu netto stanowia 1% polskiego PKB. Tej prawdy tez nie zaklamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Mylisz, junkier, dwa porządki - porządek pien 28.03.08, 11:59 junkier napisał: > O przepraszam bardzo, ======Ty nikogo nie przepraszaj. Ty daj se luz a nam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek A junkier siedzi i strzela, tylko nie widzi, że 28.03.08, 10:51 ślepaki mu dali - buhahahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To korwinowski świr 28.03.08, 11:15 te oszołomy zawalają mnóstwo internetowych forów, nadaktywnością próbują nadrabiać imponujące poparcie w granicach statystycznego błędu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Wypraszam sobie, on nie ma nic wspólnego z Mikkusi 28.03.08, 11:31 em!!! Wedle sprawdzonym danych Junkier, to Euroosieł z elpeeru o nazwisku Tomczak. Dobry człowiek, odstresowuje sie z nudów niepracy (pracy w eurokołchozie zakazał mu belzebub) na forach GW. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie - to nawiedzony oszołom od Korwina :-)) 28.03.08, 12:00 on i kilka jego kanapowych kumpli "monarchistów " zawala internetowe fora agitując dla UPR i Korwina od dobrych kilku lat :-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64449277&a=64452035 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63694321&a=63698512 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57663860&a=57671941 Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no rzeczywiscie, to on jest słodki 28.03.08, 12:33 to dlatego taki bojowo-wojowniczy. Zupełnie, jak szef - czysty wariat!!! Czy on ma muszke???? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: no rzeczywiscie, to on jest słodki 28.03.08, 12:38 Nie wiem :-))))))))) junkier, masz partyjną muszkę ?! Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Junkier - ubiles pianę na wodzie w mózgu, brawo 28.03.08, 10:51 Junkier :) Ojciec Dyrektor lepiej by zrobił jakby wydelegował cię na leczenie niz do jałowego bicia piany na "we wrogich" portalach. Dalby ci trochę luzu i pozwolil zgestnieć temu kiślowi ktory masz w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 10:54 To sobie przeczytaj, oszolomie: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080328&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No - junkier znalazł wreszcie obiektywną prasę 28.03.08, 10:57 Piszącą pod dyktando Torunia. Czytaj, czytaj - tylko innych nie zmuszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: No - junkier znalazł wreszcie obiektywną pras 28.03.08, 10:59 Spadam, junkier się pojawił z jego słynnymi wpisami Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: No - junkier znalazł wreszcie obiektywną pras 28.03.08, 11:03 po co spadasz? nie ma nic bardziej krzepiącego niż jałowe produkcje tego bubka. z takimi poplecznikami PiS skończy na bardzo wąskiej kanapie jak LPR czy UPR. nie-tak napisała: > Spadam, junkier się pojawił z jego słynnymi wpisami Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Pr 28.03.08, 11:02 Przy "Wyborczej" Nasz Dziennik to oaza obiektywizmu. blog.rp.pl/wildstein/2008/03/25/walenie-palka-antysemityzmu/ Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider to jest junkier to "pocałunek śmierci" dla ZZ;) 28.03.08, 11:13 przyszły premier a może prezydent? nie wiesz że słońce może być tylko jedno? jeden nauczyciel z gorzowa próbował już tej sztuki, jak skończył - sam wiesz. junkier napisał: > Przy "Wyborczej" Nasz Dziennik to oaza obiektywizmu. > > blog.rp.pl/wildstein/2008/03/25/walenie-palka-antysemityzmu/ Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: to jest junkier to "pocałunek śmierci" dla ZZ 28.03.08, 11:18 Z perspektywy czasu wydaje sie ze odsuniecie K. Marcinkiewicza, spowodowane realnym w owym czasie uwarunkowaniem politycznym, przynioslo pewne negatywne skutki. Szkoda ze K. Marcinkiewicz nie zostal prezydentem Warszawy, dorobek Waltzowej jest po prostu zenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp junkier, Ty jesteś robotem, a ja Ci odpowiadałem 28.03.08, 11:30 myśląc, że jesteś człowiekiem. Doprawdy co za zabawna konfuzja. Mając dostęp do równoległej rzeczywistości (tak wnoszę, skoro porównujesz efekty działań HGW z efektami - potencjalnymi - działań KM), proszę, podrzucaj więcej szczegółów na forum. Może Z. Ziobro dowie się wtedy przed faktem, że został obrany Prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier, Ty jesteś robotem, a ja Ci odpowiada 28.03.08, 11:40 PO prostu dorobek Waltzowej jest tak zenujacy ze obstawiam w ciemno ze Marcinkiewicz bylby znacznie lepszym prezydentem. Juz nawet rozplywajaca sie w zachwytach nad PO Wybiorcza zaczyna krytykowac posuniecia Waltozej. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp 001000100100010111100100100010010 1111 28.03.08, 11:44 001010010010010101011101001010100100010101010101001010101010110101010 101010101010101001010101010010101111010010101001010110101010101010101 010101011110010100101001001010001010000110010100101100101010010100101 0101010010010101001 Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:07 > To sobie przeczytaj, oszolomie: Junkier, ja nie będę nawet próbował z Tobą merytorycznie dyskutować, bo Ty najpierw musialbys sie zdrowo przewentylowac, gdyż zdradzasz poważne objawy zaczadzenia. Jakoś weź sie w garść otrząsnij sie chłopie, źle z Tobą. a dopiero potem jak sie trochę ocucisz, (ale nie wczesniej niz za tydzien) poczytaj sobie Karte Praw Postawowych: www.ms.gov.pl/ue/translation/32000X1218(01).doc Na razie życze duzo zdrowego powietrza. A Kaczorów, Ziobrę, Kurskiego i Karskiego, odpuść - to juz jest agonia. Od tej chwili bedzie z nimi coraz gorzej. Na zjednoczenie prawicy bedzie mial szanse ktos kto odetnie sie od Rydzyka - moglby to być Jurek - ale on jest chyba zbyt miekki. Ekipa Kaczora to juz przeszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:10 Czy Jurek, czy Kaczynscy czy ktokolwiek inny kto bedzie przewodzil polskiej prawicy musi ODRZUCIC karte praw podstawowych poniewaz to lezy w polskim interesie. Nb. skoro ta karta "nic nie znaczy" to po co cala ta agentura dziennikarska wrzeszczy wnieboglosy zeby ja przyjmowac? Skoro cos nie ma znaczenia to olejmy to i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:25 junkier napisał: > Czy Jurek, czy Kaczynscy czy ktokolwiek inny kto bedzie przewodzil > polskiej prawicy musi ODRZUCIC karte praw podstawowych poniewaz to > lezy w polskim interesie. I tu własnie jest pies pogrzebany - to sa poglady ktore definitywnie grzebią szanse na to odgrywac w polskiej polityce znaczącą i konstuktywną rolę. Taką wlasnie drogę wybrał PiS - albo raczej, co lepiej oddaje rzeczysiwstosc, PiS nie wybral takiej drogi lecz na taką drogę PIS jest skazany. Skazany przez charakterologiczne cechy przywódcy - J.Kaczyńskiego. Czlowieka który od lat przegrywa wszystko, majac 4 asy w ręku bierze jedną lewę i jeszcze przy tym musi oszukiwać. Nowoczesna polska prawica - odetnie sie od toruńskich fobii, bedzie bardzo proeuropejska i to bedzie jej sila! > Nb. skoro ta karta "nic nie znaczy" to po co cala ta agentura > dziennikarska wrzeszczy wnieboglosy zeby ja przyjmowac? Skoro cos > nie ma znaczenia to olejmy to i koniec. Zafiskowales Junkier. Karta PP to rodzaj deklaracji praw. Zapytaj Tybetanczyków, Irakijczyków , Czeczenów - oni pragneliby mieć taką kartę a jeszcze bardziej pragnęliby jej przestrzegania. Otworz oczy i spojrz na świat szerzej niz proponuje Ci to Tadeusz Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:29 Karta praw nic nie znaczy, w Polsce jest konstytucja z ktora mimo ze sie nie zgadzam to wiadomo ze gwarantuje prawa czlowieka w stopniu wystarczajacym. Zadnego karcianego pustoslowia wiec nam nie potrzeba, bo wiadomo czemu ono sluzy. Temu, zeby na zasadzie czysto uzurpacyjnej poddac kontrowersyjne sprawy sadownictwu ETS. A na to zgody nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:47 junkier napisał: > Karta praw nic nie znaczy, w Polsce jest konstytucja z ktora mimo ze > sie nie zgadzam to wiadomo ze gwarantuje prawa czlowieka w stopniu > wystarczajacym. > > Zadnego karcianego pustoslowia wiec nam nie potrzeba, bo wiadomo > czemu ono sluzy. Temu, zeby na zasadzie czysto uzurpacyjnej poddac > kontrowersyjne sprawy sadownictwu ETS. A na to zgody nie ma. Brawo, zaskoczyles mnie, bo wentylujesz się i zaczynasz myśleć. Moze na spokojnie przeczytaj jeszcze raz kartę myślę ze spodoba Ci się. Tylko powoli, chodzi o to byś uchwycił to co naprawdę jest wartościowe w europejskiej mysli - zarówno tej opartej o tradycję chrzescijanską jak i tej świeckiej. Porownaj czego mogą wstydzic sie Francuzi czy Niemcy a czego np my. Co my pokazujemy pozytywnego a co oni, i czy mozna to połączyć. Np czy Francuzi powinni krytycznie patrzec na rzezie i amok w ktory wpędzil ich Napoleon, albo jak Niemcy winni być czujni na objawy nazizmu, dlaczego w Polsce mlodziez rysuje gwiazdy dawida z napisem Anti-jude i pisze CHWDP na klatkach i murach (masz pomysl jak to zmienić?) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 11:55 Po prostu uwazam ze my w Polsce mamy na tyle bogaty dorobek polityczny i konstytucyjny (Konstytucja III Maja i pozniejsze) i na tyle tworzymy zwarta grupe narodowa z wlasna tozsamoscia, ze nie musimy posilkowac sie zadnymi tam kartami praw podstawowych podsuwanymi przez eurobiurokratow ale mozemy siegnac do rodzimej tradycji politycznej. Poza tym sadze, ze nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej. Oskarzanie dzis Francuzow o ekscesy Napoleona jest bez sensu. A w Polsce naprawde sa wazniejsze problemu niz bazgroly mlodziezy. Mlodziez bazgrala, bazgra i bazgrac bedzie. Grunt tylko zeby miala perspektywy poprawy warunkow zyciowych i nie odcinala sie od wlasnych korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 12:18 junkier napisał: > Po prostu uwazam ze my w Polsce mamy na tyle bogaty dorobek > polityczny i konstytucyjny (Konstytucja III Maja i pozniejsze) i na > tyle tworzymy zwarta grupe narodowa z wlasna tozsamoscia, ze nie > musimy posilkowac sie zadnymi tam kartami praw podstawowych > podsuwanymi przez eurobiurokratow ale mozemy siegnac do rodzimej > tradycji politycznej. > > Poza tym sadze, ze nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej. Oskarzanie > dzis Francuzow o ekscesy Napoleona jest bez sensu. A w Polsce > naprawde sa wazniejsze problemu niz bazgroly mlodziezy. Mlodziez > bazgrala, bazgra i bazgrac bedzie. Grunt tylko zeby miala > perspektywy poprawy warunkow zyciowych i nie odcinala sie od > wlasnych korzeni. Zgadzam sie z Tobą w tym co powyzej napisaleś. Moze tez uscisle co mialem na mysli pisząc o np Napoleonie, o Niemcach czy o nas. Nie chodzilo mi o to żeby oskarżać czyli mówić - wy Niemcy to to, a wy Polacy to tamto i wyciągać z tych oskarżeń konsekwencje. Chodzilo mi raczej o to ze nie ma narodów lepszych czy gorszych, co nie znaczy ze w historii nie zdarzają sie eksterminacje dokonywane w imię narodowych ideologii, czy innych ideologii jak np fanatyzm religijny czy rasowy. Chcialem wiec zwrocic uwagę ze kazdy naród, grupa etniczna i spolecznosc - moze wniesc do wspolnej kultury - w naszym przypadku jest to kultura europejska - cos co jest ostrzezeniem i na co nalezy uwazac np faszyzm, cos co jest meczenstwem i co nalezy pamietać np smierc eksteminowanych Żydów Ormian czy Polakow. Nie zaprzeczysz chyba czemus takiemu jak wspolne tradyjce europejskie, bo przeciez sa ludzie z majacy rodzicow z roznych krajów, ludzie ktorzy wyemigrowali, ludzie zafascynowani innymi krajami itp itd. Nawet gdyby nie przemawiala do Ciebie taka tradycja to mozna podjąć sie jej tworzenia. Są za tym wyraźne przeslanki: - po pierwsze to trendy gospodarcze - Europa musi byc dla siebie samej otwartym rynkiem, bo cala para ekonomiczna pojdzie w gwizdek -po drugie : zintegrowana Europa bedzie lepszym gwarantem sprawiedliwosci spolecznej niz ciągle tasujace sie uklady 30 panstw europejskich. To wlasnie w polaczonej Europie Polska ma szanse cos znaczyc - np z mocy Konstytucji Europejskiej, a we wrzacym tyglu podchodów i eurpejskiech koterii - nie mamy znaczenia ni szans - to wlasnie pokazuje nam nasza historia. To nasza historia mowi tam : dążmy do integracji, bo ona bedzie gwarantem naszy i innych praw. Nasza historia mowi : "Za wolnosc naszą i waszą" I to wlasnie mozna urzeczywistnic w UNII. Mamy bogatą i zywą kulturę. W Europie sa mniejsze narody - Portugalczycy czy Grecy - zobacz jak oni skorzystali na UE. Czy Portugalia zrobila by Euro bez UE? Czy Grecja zrobilaby Olimpiadę? I w koncu my? - nie dostalibyśmy Euro bez Unii. A to tylko wierzcholek góry lodowej , tego co mozemy skorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 12:02 junkier napisał: > Zadnego karcianego pustoslowia wiec nam nie potrzeba, bo wiadomo > czemu ono sluzy. no wlasnie? czemu to sluzy? zaraz dajesz sobie odpowiedz: >Temu, zeby na zasadzie czysto uzurpacyjnej poddac > kontrowersyjne sprawy sadownictwu ETS. A na to zgody nie ma. tyle ze ta odpowiedz to bezmyślny slogan, nic wiecej. To jest bezmyslny - jak frazes z reklamy - slogan, a nie odpowiedź. Myslisz ze jak wystrzelisz z siebie haselko to zaczarujesz rzeczywistosc? Człowiek ktory mysli, ktory nie boi sie myslec i szukać nie udzieli takiej odpowiedzi. Tak to moze mówic polityk ktory chce kogos nastraszyć, wyroznic sie uzyskac rozglos, np Kaczyński. To juz nawet nie dziala na ludzi. Bo ludzie jednak chcą wiedziec, chcą sie uczyc i rozwijać, a Kaczor serwuje im szablony, traktuje jak ciemną masę za ktorą on mysli. Ty tez sie dajesz łapać na takie pustosłowie? Tak łatwo można wyłączyc twoje myslenie - strasząc Cię. Co Kaczor wie o Europie? Jezdzil stopem po Francji Luksemburgu, Czechach, czy Austrii? Zna mysl Kartezjusza czy obrazy Moneta? Byl chociaz na meczu Milanu? On nawet nie wiedzial z co to jest marihuana. Czy oprocz haselek moze Tobie czy mnie cos ten gosc dać, nauczyc? Bardzo watpię. Uwazasz ze taki gosc powinien Tobą manipulować, chcesz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: objawy zaczadzenia .... 28.03.08, 12:08 Ja jezdzilem po Europie i Europy sie nie boje. Boje sie natomiast eurobiurokracji i dzialan zmierzajacych do otarcia Polski z wlasnej tozsamosci. Jesli sadzisz zas, ze obawy o uzurpacje ETS sa bezpodstawne, polecam ten wywiad: Z prof. Krystyną Pawłowicz, wykładowcą na Wydziale Prawa Uniwersytetu Warszawskiego, sędzią Trybunału Stanu, rozmawia Zenon Baranowski Orzecznictwo Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości może się okazać niekorzystne dla naszego kraju... - Europejski Trybunał Sprawiedliwości orzeka w sposób niekontrolowany, a rządy państw członkowskich UE nie mają żadnego wpływu na jego orzecznictwo. Poza tym jego wyroki są bardzo wieloznaczne, a nawet kolejne orzeczenia są sprzeczne z poprzednimi - i można z nich dokonać różnych interpretacji. W UE prawo traktuje się instrumentalnie, poprzez używanie pojęć-kluczy - jak np. interes Wspólnoty. W jednym z orzeczeń Trybunał stwierdził, że prawo jest to aktualnie respektowany system wartości. Ale jakie są to wartości? Jednym słowem, jeżeli czegoś nie ma w uregulowaniach traktatowych, to Trybunał może to wprowadzić. - ETS może w sposób jednostronny swoimi wyrokami utworzyć normę wiążącą o nazwie zasada prawna, uzupełniającą traktaty, a państwa członkowskie UE zobowiązują się do jej przestrzegania. ETS uznaje niektóre swoje orzeczenia-zasady za równe prawu traktatowemu. W traktacie lizbońskim jest on wymieniany jako strażnik traktatów i idei, lecz należy zapytać, jakie to są idee. Organy unijne dążą po prostu do zbudowania jednolitego państwa i przed nikim nie zamierzają się tłumaczyć ze swoich działań. Państwa członkowskie przyjmują pomoc finansową o różnym charakterze i przymykają na to oczy. To jest całkowicie niezrozumiałe. Gdzie są ci prawnicy, którzy potrafią szczegółowo analizować drobne naruszenia demokracji, a nie widzą łamania podstawowych zasad demokratycznych. W przypadku UE mamy do czynienia z tworzeniem państwa bez żadnej podstawy prawnej i poza kontrolą społeczną. Stwierdza Pani, że ETS dokonuje "sądowej uzurpacji"? - Europejski Trybunał Sprawiedliwości od dawna w swoich orzeczeniach buduje i utrwala zasadę o pierwszeństwie prawa wspólnotowego, przed każdym przepisem prawa wewnętrznego państwa członkowskiego UE. Zasada ta nie ma nigdzie podstawy prawnej, a w traktacie lizbońskim została ukryta w deklaracji 17, niemającej charakteru prawnego. Polski Trybunał Konstytucyjny w wewnętrznie sprzecznym wyroku z 2005 r. uznał zgodność traktatu akcesyjnego z polską Konstytucją, chociaż traktat zakłada pierwszeństwo prawa unijnego na terytorium Polski. Równocześnie TK uznał, że Konstytucja polska ma nadrzędny charakter nad prawem unijnym. Który więc z tych reżimów prawnych ma pierwszeństwo - polska Konstytucja czy prawo unijne i orzecznictwo ETS? W kwestii nadrzędności prawa unijnego postuluje Pani jednoznaczne orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego... - Uważam, że w tej sprawie Trybunał Konstytucyjny powinien zająć właśnie jednoznaczne stanowisko, gdyż w innym przypadku znoszących się wzajemnie systemów prawnych systemów unijnego i polskiego ochrona interesów obywateli polskich będzie bardzo utrudniona lub uniemożliwiona. Zwłaszcza w sprawach gospodarczych. Dziękuję za rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Polska - gaz i (czy) hamulec ??? 28.03.08, 12:40 junkier napisał: > Ja jezdzilem po Europie i Europy sie nie boje. Boje sie natomiast > eurobiurokracji i dzialan zmierzajacych do otarcia Polski z wlasnej > tozsamosci. Jesli sadzisz zas, ze obawy o uzurpacje ETS sa > bezpodstawne, polecam ten wywiad: > > Z prof. Krystyną Pawłowicz, wykładowcą na Wydziale Prawa > Uniwersytetu Warszawskiego, sędzią Trybunału Stanu, rozmawia Zenon > Baranowski > > Orzecznictwo Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości może się okazać > niekorzystne dla naszego kraju... Zgadzam sie z Tobą ze moze sie tak zdarzyć i nalezy powaznie wziac pod uwage ze duze panstwa UE bedą chcialy dominować nieporoporcjonalnie wiecej niz daje im to ich potencjał. My jestesmy panstwem średnim - to jedno ponadto dwa mamy historię ktora daje nam mandat do tego by zabiegac i zwracac uwage na nierownosci i tendencje do uzurpacji. Mamy wiec mandat do uzgodnien, ale nie do siania nieporozumien i niszczącego weta. Jesli Polska bedzie prowadzila mądrą i skuteczną politykę to moze stac sie liderem takich zabezpieczen, moze byc postrzegana jak - Trybun Ludowy w Europie, pomost miedzy panstwami malymi i średnimi, a tymi duzymi. Ale na to trzeba zapracowac! Trzeba taką pozycje zbudować, by w Europie myslano : " Co powiedzą Polacy , mają autorytet, sa czuli na dysproporcje ale otwarci na kompromis, mają poparcie wielu panstw" bo teraz myslą o nas: "Co znowu wymyslą ci Polacy, gdzie doszukaja sie paranoidalnych obaw. Jak ich wylaczyc od hamowania , ominąć" Polska ma swietną pozycje w UNII. Polska moze być kluczem do relacji UE z Rosją. Mediatorem i adwokatem. Za 10 lat Rosja moze myslec : "zalatwimy to z UE dzieki wsparciu Polski", i UE moze myslec : "niech Polacy sprobują ponegocjować o tym z Rosją" 1. Nasze polozenie geograficzne (caly tranzyt ) 2. Nasza tradycja i historia (ofiara faszysmu i stalinizmu) 3. Nasza slowianska kultura i jednoczesnie łacinsko chrzescijanska przynaleznosc ku Zachodowi to sa nasze niezaprzeczalne atuty i asy , ktore mogą być żyłą zlota i podstawą rozwoju gospodarczego i znaczenia politycznego Polski w Europie. (Oczywiscie wszystko racjonalnie i proporcjonalnie) Nie mozemy sobie wytrącac sami tych atutów. Musimy je po mistrzowsku rozegrać dla dobra nas samych. Np tarcza antyrakietowa to proba przekreslenia tych atutów: zakladamy tarczę i sami wylaczamy sie automatycznie z gry: - dla Rosjan jestesmy proamerykanscy - dla europejczykow antyrosyjscy i nieeuropejscy Wypadamy z gry na wlasne życzenie nie odnoszac ŻADNYCH!!! ekonomicznych czy politycznych korzysci. Zciagajac na siebie zagrozenie terorystyczne. Polska ma szanse . I dzis naszą szansą jest Europa, tylko w niej mozemy szukac swojego miejsca, tu jest nasza tradycja kultura i interes. (to moja opinia, ale rozumiem ze mozesz miec inne zdanie i inne argumenty) > Dziękuję za rozmowę. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Polska - gaz i (czy) hamulec ??? 28.03.08, 12:58 Wiesz ja jestem przekonany ze najprostsze rozwiazania sa najskuteczniejsze. Bezpieczenstwo wojskowe - NATO i tylko NATO, dlatego TAK dla tarczy, Wspolpraca ekonomiczna - UE (glownie). Sadze ze to gwarancja w miare bezpiecznego bytu dla Polski. Na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok masz sto porcent racji! 28.03.08, 11:26 karta praw podstawowych jest be!!!! Wprowadzamy: a. dyby b. pręgierz c. baty d. chiszpanskie buty e. łamanie kołem f. tydzien o chlebie i wodzie g. kąpanie w smole i obrzucanie pierzem ................dla łżeliberałów i reszty, co nie lubi belzebuba i jednojajowców. Kocham Cie junkier! Gdybys był kobietą, to bym ci sie oświadczył!!! Może zmienisz płec i zostaniesz rzeczniczką praw dziecka????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: masz sto porcent racji! 28.03.08, 11:42 Surowe kary pomagaja walce z przestepczoscia, dzialaja odstraszajacao, a ich dolegliwosc oddaje poczuciu sprawiedliwosci i sprawiedliwej odplaty za wyrzadzone zlo ofiarom lub ich bliskim. Kazdy to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Najfajniejsze jest "każdy to wie" 28.03.08, 12:30 co ty robiłes w trakcie seminariów z socjotechniki??? Spałes, czy miałes nieprzystojne myśli????? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Najfajniejsze jest "każdy to wie" 28.03.08, 12:36 1410_tenrok napisał: > co ty robiłes w trakcie seminariów z socjotechniki??? > Spałes, czy miałes nieprzystojne myśli????? pewnie wykładowca miał zabójcze wąsy;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:07 Szmatławce czytuja jedynie brunatni członkowie i sympatycy takich organizacyjek jak pis itp., czyli ogólnie rzecz biorąc takie Zera do kwadratu. Ten naród w większości jeszcze nie zgłupiał i nie jest zerem aby wybierać zero. Zreszta brunatnych prezydentów nam nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:55 junkier napisał: > Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Prezydent, to pewne. > Ten polityk znakomicie i bezkompromisowo wyczuwa pragneinie ....... ========== wytyczne dzisiaj dopiero po dziesiątej? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 12:01 to dobra wiadomość oznacza tylko tyle (i aż tyle) że kaczynski jest na oucie. może dostanie stanowisko honorowego prezesa (a może nie;))))). przewrót pałacowy zapewne na dniach. nastąpi nocny płodozmian (prawy kartoflany?) - kartofla zastąpią buraki. kac_moralny napisał: > junkier napisał: > > > Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze nawet Prezydent, to pewne. > > Ten polityk znakomicie i bezkompromisowo wyczuwa pragneinie ....... > ========== wytyczne dzisiaj dopiero po dziesiątej? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Bardzo dobrze, niech sie zra. 28.03.08, 10:39 Mam nadzieje, ze wygra Kurski i... utopi ten caly PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bardzo dobrze, niech sie zra. 28.03.08, 10:44 A co tu napisałam tu? Wszystko wygląda na to ze kosztem reputacji polskiego państwa odbywa się cicha rewolta w PiS. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77462768&a=77473087 Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Jak dla mnie, to mogą się i pozabijać. 28.03.08, 10:41 Im bardziej będą się tłuc między sobą, tym większa szansa, że w kraju bruździć nie będą. Tak trzymać - "chłopaki"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Re: Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamińs 28.03.08, 10:42 Ja rozumiem, że język polski jest trudny, ale moglibyście zatrudniać ludzi, którzy potrafią sklecić artykulik bez błędów językowych, składniowych i interpunkcyjnych. Poziom językowy GW strasznie się ostatnio obniżył. Dlaczego? Zatrudniliście kogoś bez matury? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Tow.Jarosław podłożył świnie prezydentowi.... 28.03.08, 10:48 swojemu bratu! Tą przysłowiową swinią ,okazał się Jacuś Kurski, znany łajdak, który jest posiadaczem 4 wyroków sądowych za pomówienia i kłamstwa! I te świnie, podesłał bratu ,prezydentowi,jego ukochany braciszek Jarosław!...ha,ha,ha,ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: Tow.Jarosław podłożył świnie prezydentowi.... 28.03.08, 10:49 piemont12 napisał: > swojemu bratu! > Tą przysłowiową swinią ,okazał się Jacuś Kurski, znany łajdak, który > jest posiadaczem 4 wyroków sądowych za pomówienia i kłamstwa! > I te świnie, podesłał bratu ,prezydentowi,jego ukochany braciszek > Jarosław!...ha,ha,ha,ha.... To już po kurskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j Re: Tow.Jarosław podłożył świnie prezydentowi.... 28.03.08, 10:55 > piemont12 napisał: > > > swojemu bratu! > > Tą przysłowiową swinią ,okazał się Jacuś Kurski, znany łajdak, który > > jest posiadaczem 4 wyroków sądowych za pomówienia i kłamstwa! > > I te świnie, podesłał bratu ,prezydentowi,jego ukochany braciszek > > Jarosław!...ha,ha,ha,ha.. to sie Jacus wpier....ł! Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Tow.Jarosław podłożył świnie prezydentowi.... 28.03.08, 10:59 piemont12 napisał: > swojemu bratu! > Tą przysłowiową swinią ,okazał się Jacuś Kurski, znany łajdak, który > jest posiadaczem 4 wyroków sądowych za pomówienia i kłamstwa! > I te świnie, podesłał bratu ,prezydentowi,jego ukochany braciszek > Jarosław!...ha,ha,ha,ha.. Aż mi szkoda tego kretyna... Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamińs 28.03.08, 10:54 Nie, to przecież niepolskie medium, więc pisze po niepolsku ;P Biorąc pod uwagę ilość zwolenników PiS odwiedzających stronę GW, ich poziom intelektualny i ilość wyświetleń reklam przez nich generowany można przypuszczać, że GW celowo obniża jakość języka bo z tego są większe pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś
stalinowiec1 Re: Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamińs 28.03.08, 11:17 Nie bez matury. Oni mają maturę ............... od Giertycha. To teraz bardzo modne. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek Pięknie jest... 28.03.08, 10:46 ... Bardzo pięknie jest! "Dać im noże", niech się nawzajem "powyrzynają", będzie jakaś korzyść dla społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Szkoda noży - niech się gryzą. 28.03.08, 10:48 Będzie bardziej bolało. No i będzie bardziej widowiskowe. Wtedy wiecej osób zobaczy, jak to tym panom na Polsce zależało Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l niech się pozagryzają. ostatnich się dobije 28.03.08, 10:47 szkoda tylko że to się odbywa kosztem reputacji Polski. Ale z drugiej strony każdy zauważa że jest Polska normalna i garść debili z PIS i pochodnych Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Michaś ryczał jak bóbr 28.03.08, 10:51 Powiem szczerze ze współczuje Tuskowi, nie jest mu lekko na każdym kroku tłumaczyć się za prezydenta i jego kompanów a to sławy Polsce nie przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Michaś ryczał jak bóbr 28.03.08, 10:56 ryczał bo pewnie wie że w kancelarii jest już na wylocie a do PE powrotu nie ma;))))))))) kaska sie urwie. myślicie że chodzi o coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Samodożynanie watah 28.03.08, 10:59 Samodożynanie watah przybrało nową, bardziej jawną formę. To już nie walki buldogów pod dywanem. To otwarta wojna o to kto ma przejąć masę upadłościową po PiS w dotychczasowym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamińs 28.03.08, 11:16 To kto teraz będzie p.o. prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
mreck ??? 28.03.08, 11:25 czy prezydent nie mysli? po co mu kurski? nie przewidział, nie przemyślał? nie zadzwonił do brata? wystawił sie sam z tym orędziem. gdyby miał troche i8nstynku samozachowawczego to by dawno pogonił kurskiego. zaczynam odrobine inaczej postrzegać tego kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:19 pewnie, wolisz trzymać z takimi "estetami": img314.imageshack.us/my.php?image=16yb1.jpg junkier napisał: lachmanami niepranymi chyba od nowosci staram sie z > oczywistych wzgledow higieniczno-estatycznych trzymac jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:25 No daruj ale nie bedziesz chyba porownywac Premeira J. Kaczynskiego z jakas lewacka tluszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Tak jest, masz rację!!! 28.03.08, 11:28 lespszy gaypremier niż jakas lewacka tłuszcza. Jestem tego samego zdania. PS. Aleby mu sie przydała ta karta praw podstawowych, co? Wiesz, możeby sie omężył????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tak jest, masz rację!!! 28.03.08, 11:45 No tu juz posuwasz sie do jakichs zupelnie skandalicznych insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok insynuacjie i do tego skandaliczne????? 28.03.08, 12:39 słodki jestes!!! Ludzie za to lecą z telewizji, bo to tajmenica poliszynela. Brat otwarcie przyznaje, że jarus miał problemy z "warszawską żulią.......". Poważni dziennikarze mowią o tym półgębkiem. Amerykanski tygodnik, należąca do Niemców (tylko w Polsce)publikuje wieloznaczne zdjątko małego misia leżącego w pozie "welcome, i wanna be lover" na sofce z filuternie rozpietą koszulinką, a ty mi tu insynuacje zasuwasz. PS Powyżej okazało sie, że jestes z UPR. To ślicznie. Czy nosisz też muszkę i nienawidzisz kobiet jako konkurentek w życiu i do każdego byś strzelał???? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: insynuacjie i do tego skandaliczne????? 28.03.08, 13:03 Alez to sa insynuacje. Prywatne zycie J. Kacaynskiego jest jego prywatnym zyciem, a wybor stanu kawalerskiego jest godny uznania i zgodny z wielowiekowa polska tradycja znanych osob, ktore poswiecaly prywatne sprawy na rzecz dobra kraju i interesu ogolu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok chłe, chłe, chłe 28.03.08, 13:44 prywatne życie Kacaynskiego jest jego sprawą? A prywatne życie tego nowojorskiego gaya, które wykorzystała do swych niecnych celów ta menda qrevski, nie jest jego prywatną sprawą? A prywatny dziadek obecnego premiera nie jest jego prywatną sprawą? Oczywiście, że można żyć w stanie kawalerskim (chłe, chłe, chłe). W koncu w takim stanie żyje burmistrzy Berlina, Mera Paryża, szef FDP czy też paru polskich królów. Jako ojciec, mam jednak prawo chciec, aby rządził naszym krajem nie jakis rodzinny nygus, ale ojciec i mąż, znając sie na rzeczy i rozumiejący problemy, standardowej polskiej rodziny. Nie znaczy to, że ja mam coś przeciw gayom na nyjwyższych stołkach władzy. Chcę jednak być o tym poinformowany OFICJALLNIE!!!! Nie pitol, że Kaczynski cokolwiek czemukolwiek poswieca. Jest to niszczyciel wszystkiego. A Polska dla niego nic nie znanczy, bo gdyby znaczyła, to by pracował "pro publico bono". TAK JEDNAK NIE JEST! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:34 1. Kaczynski nie jest premierem - jest (najprawdopodobniej na zawsze) byłym premerem. 2. Nie wiem czy jest lewakiem, wiem że jest ohydnym populistą. Nie wiem co gorsze. 3. rozumiem że w twoich kręgach, sierot po IVRP, panują takie standardy elegancji: img85.imageshack.us/my.php?image=28qv1.jpg junkier napisał: > No daruj ale nie bedziesz chyba porownywac Premeira J. Kaczynskiego > z jakas lewacka tluszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Z. Ziobro to przyszly premier, a byc moze naw 28.03.08, 11:51 Ale grzecznosc i uznanie dla jego dzialalnosci kaza tytulowal go Premierem. Co do ohydnych populistow - to Olejniczak, dla ratowania tonacej tratwy LiD gotow jest na szafowanie zyciem nienarodzonych dzieci, trudno o przyklad wiekszej lajzy i kanalii. Z ta elegancje nie przesadzaj, wystarczy zeby J. Kaczynski wypastowal buty i bedzie OK. Nie musi ubierac sie u Armaneigo jak Kwachu. Ale widze ze slowa prawdy o abnegacji lewicowych darmozjadow mocno zabolaly... Bo sa prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 zero -ten prostak na smietniku skonczy Junkier 28.03.08, 12:17 wal dalej te wazeliniarskie opowiesci. dzieki tobie narod widzi jakich kretynow ma Piosdzielstwo, jakich faszoli i kumuchow wokol siebie zebral. junkier - nie ustawaj w wysilkach - bredz dalej te swoje kreacjonistyczne opowiesci. Chwal dalej faszystow s pod znaku bendera i nowaka. narod jest ci wdzieczny. dzieki takim debilnym wypowiedziom, szowinistycznym i neofaszolskim narod otwiera oczy. A Pisdzielstwo i ziomkowszczyzna daje d...y Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: zero -ten prostak na smietniku skonczy Junkie 28.03.08, 12:23 Nie szargaj dobrego imienia profesorow Nowaka i Bendera, chlystku! A "faszole" to lewicowcy, twoi kumplowie wiec nie wsickaj tu mi ich na chama. Narodowi socjalisci to socjalisci, prawicowcow z nich nie zrobisz chocbys pekl. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 faszolskie poglady bendera i nowaka znane sa powsz 28.03.08, 13:39 targan ich imienia nie trzeba bo sami sobie je szargaja faszolskimi wypowiedziami. Junkier - nie ustawaj w wysilkach - dzieki tobie faszole sa ujawniani - jak bender i nowak - narod jest ci wdzieczny. Wystawi ci pomnik {temu co ujawni faszoli". Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Kto jaka bronia walczy od takiej pada... 28.03.08, 11:25 Mam nadzieje ,ze ta ich ciagła walka o wplywy elektoratu,prezydenta,głownego kaczorka doprowadzi do rozlamu i rozkladu tej bezndziejnej partii. Trzymam za was kciuki, tylko szybko konczcie(ze sobą) i wstydu nam oszczędźcie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ale czemu winna bronia???? 28.03.08, 11:29 dwóch sie bija, a winna zawsze kobieta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wingtsunkuen Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamiński.. 28.03.08, 11:29 Kamiński to bardziej taki Spin Nurse niż Spin Doctor. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Junkier??? 28.03.08, 11:31 od pewnego zesu dosc regularnie przegladam postingi i widze wpisy juinkiera: po lekturze jego zapiskow zastanawiam sie dlaczego wy w ogole z nim dyskutujecie??? Z chorymi ideologami nie warta dyskutowac, przeciez oni doskonale wiedza, ze wiedza wszystko lepiej. Moja rada zatem: IZOLACJA i OBOJETNOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dlaczego jestes niemiły dla junkierka, on jest wpo 28.03.08, 11:36 rzo! Bawi nas swoją obecnością. Pisze, co mu belzebub każe, przeto my wiemy, co myśli belzebub. Udowadnia nam każdym swoim wpisem, że nie każdy winien konczyc szkoły i miec dostęp do compa. Jako, że jest euroosiełem, pokazuje, że winniśmy wszyscy dokładnie sprawdzac, kogo wybieramy. Pokazuje wreszczie, że lpr również nie chroni przed przedawkowaniem opiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 delargo..Bo junkier to taki forumowy idiota !!! 28.03.08, 11:38 trzeba sie troche odprężyć... Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina Junkrów i podobnych należy pielęgnować 28.03.08, 11:39 to taki rodzimy folklor na 99% stworzony przez... na pewno nie PIS ani okolice Rydzyka ;)) w celu pognębienia pisiorstwa i podobnych. Zamiar szlachetny, sposób podły ale liczy się skutek Prawdziwi plujący nienawiścią trolle pisowscy są omijani z daleka, kilku junkrów wiedzie pozorną dyskusję z kilkoma innymi. Wszyscy stoją po wypłatę przed jednym okienkiem ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Junkrów i podobnych należy upgradować 28.03.08, 11:49 Agenci Matrixu żartobliwie zwanego "IVRP", jak junkier i jemu podobni działają w oparciu o ten sam skrypt. Zrozumiałe więc że dobrze się dogadują i ujadają tym samym głosem. Codziennie o 9.00 dostają SMS-em software upgrade, żeby móc siać nienawiść zgodną z bieżącym kursem Partii. stuj_halina napisała: > Prawdziwi plujący nienawiścią trolle pisowscy są omijani z > daleka, kilku junkrów wiedzie pozorną dyskusję z kilkoma innymi. > Wszyscy stoją po wypłatę przed jednym okienkiem ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina Re: Junkrów i podobnych należy upgradować 28.03.08, 12:08 Agenci Matrixu żartobliwie zwanego "IVRP", jak junkier i jemu > podobni działają w oparciu o ten sam skrypt.. to znaczy że idiotami nie są. Musza znać nieźle język rosyjski a może nawet chiński. Cały ten katolicko-narodowy chłam jest na żołdzie Kremla. Ciekawe kto w reklamówce przywozi im wypłatę ...musi być niezła bo robienie z siebie pajaca niesie za sobą duże ryzyko dostania kopa w zadek Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Junkrównalezy zostawic - tacy wazeliniarze sa 28.03.08, 12:19 potrzebni - widac jakich ............... ma Pisdzielstwo. dzieki Junktrom PiS daje ..... A ze Junkier to sowiecki agent to wiadomo od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Junkrów nalezy pielegnowac 28.03.08, 12:22 tacy idioci [agenci podstawieni by rozpirzyc PiS] robia znakomita robote. nawet im sie to udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina Junkier z KGB a Presentation z SB.. cały PIS 28.03.08, 12:37 dosyć ciekawe towarzystwo adoracji szajki Jarosława i spółki i mają czelność twierdzić że sa patriotami jestem przeciw karze śmierci dla ludzi ale czy ubek to człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oczywiscie, że są patriotami 28.03.08, 12:49 tylko, że ich patriot pochodzi z nowałaciny: a. pat - czyli sytuacja, której żadna ze stron nie może wygrac b. riot - ruchawka, burda, rozpierducha czyli summa summarum: chcieliby dowalić, a nie mogą. I to ich wścieka. Mieli nadzieję, że rozwalą Eurokołchoz, zamiast tego sami sie skurczyli..... Ale tak na prawdę, to kaczka potrzebuje tylko jednego rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamiński.. 28.03.08, 11:40 Miliony od oligarchów poszły na wykończenie PiS-u i nic nie pomogło, ani oplówanie ani plotki, ani insynuacje.PiS istnieje i będzie istniał bo jest demokracja i ludzie będą głosować tak jak myślą a nie jak im podpowiadają ci co ich okradli z pracy, godności i szacunku. Spokojnie głosuję na wcale nieświęty PiS. ps.a kto widział że płakał? Chyba jakiś przekupiony pismak Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Teraz,lub niebawem ,zagrzmi Belzebub z Torunia! 28.03.08, 11:42 Oj, będzie sie działo! Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: Teraz,lub niebawem ,zagrzmi Belzebub z Toruni 28.03.08, 12:03 jama.314 napisał: > Oj, będzie sie działo! Szlag trafi Rydzyka i Nowaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Proponuję toast za partię PiS, 28.03.08, 11:56 taki sam jak kiedyś wznosiło się za Marynarkę Wojenną ZSRR: Do dna, Panowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie, w szeklach i eurosrebrnikach. 28.03.08, 13:44 Nie, w szeklach i eurosrebrnikach. Moze byc krolewno? Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina tzn jesteś na żołdzie europedałów i żydomasoów.Fuj 28.03.08, 14:16 to jeszcze gorzej, a ja durna myślałam że ty walczysz o wolność dla Słowian Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamiński.. 28.03.08, 12:15 Jeżeli na facetra ,kóremu niczzego , absolutkie niczego , wyperfadowac nie sposób ,bo TYLKO ON JEST BOGIEM ( Pis-uarow oczywiscei !)"niby wpływ " maja : Quasimodo , Homeopata i Bullterier z krwia na pysku ( wrednym zreszta ) to ja to wszystko p.....lę. I to jest Najjasniejsza IV R.P. ,i to jest nasz wybrany przez ogól Obywateoli Parlament . A niech to wszystko cholera weźmie ! Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Walka o wpływy w otoczeniu prezydenta: Kamiński.. 28.03.08, 12:22 I źle zrobił pan prezydent, znowu! Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka PiS już nie będzie istniał a oni będą się gryźć 28.03.08, 12:59 Kłótnie , zatargi, judzenie jeden na drugiego, to charakter tej partii. Mają to po szefach. Odpowiedz Link Zgłoś
2europejczyk Skad pochodza zdiecia z pierwszych stron gazet... 28.03.08, 13:44 kto zwrocil juz na to uwage? a kto jeszcze nie rozpoznal? konkretnie, kto zwrocil uwage na to, ze mamy tylko DWA RODZAJE zdjec prezentowanych w mediach; jedne sa sympatyczne, usmiechniete, takie dopasowane do danej wypowiedzi. Inne natomiast przedstawiaja ZAWSZE albo szeroko otwarte usta, albo zmarszczone brwi itd. Zawsze przedstawiaja twarz niekorzystnie, nie wzbudzaja sympatii i powoduja pewna niechec. I wydawaloby sie, ze tu nie ma nic zlego, bo to przeciez tylko zdjecia, a jednak... Nie potrzeba zadnej wiedzy, aby rozpoznac zaraz na pierwszy rzut oka, kto do jakiej grupy nalezy. Czy WY ODPOWIEDZALNI ciagle jeszcze myslicie, ze macie stado baranow ( nie obrazajac zwierzat) ktorym mozecie ten kit sprzedac? Juz od pewnego czasu tego rodzaju dzialania w mediach odnosza wrecz odwrotny skutek. Tylko WY jeszcze o tym nie wiecie. Gdy sie o tym dowiedza WASI MOCODAWCY, bedzie krucho... Pomyslcie o tym, o ile jeszcze uzywacie rozumu, oczywiscie swojego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Skad pochodza zdiecia z pierwszych stron gaze 28.03.08, 13:58 chodzi ci o takie zdjęcia: ojczyzna.blox.pl/resource/lechkaczynski.jpg www.ngf.waw.pl/thumb.php?pic=galeria%2Fcausari%2FS_jak_ssspiepsylem.jpg deser.gazeta.pl/deser/1,83454,4763705.html www.ojciec-dyrektor.de/000000new/sekretarz.gif czy o takie: uklonibunt.blox.pl/resource/Kaczyniak.jpg 2europejczyk napisała: > kto zwrocil juz na to uwage? a kto jeszcze nie rozpoznal? > konkretnie, kto zwrocil uwage na to, ze mamy tylko > DWA RODZAJE zdjec prezentowanych w mediach; jedne sa > sympatyczne, usmiechniete, takie dopasowane do > danej wypowiedzi. Inne natomiast przedstawiaja ZAWSZE > albo szeroko otwarte usta, albo zmarszczone brwi itd. > Zawsze przedstawiaja twarz niekorzystnie, nie wzbudzaja > sympatii i powoduja pewna niechec. > I wydawaloby sie, ze tu nie ma nic zlego, bo to przeciez tylko > zdjecia, a jednak... > Nie potrzeba zadnej wiedzy, aby rozpoznac zaraz na > pierwszy rzut oka, kto do jakiej grupy nalezy. > > Czy WY ODPOWIEDZALNI ciagle jeszcze myslicie, ze macie stado > baranow ( nie obrazajac zwierzat) ktorym mozecie ten kit > sprzedac? > Juz od pewnego czasu tego rodzaju dzialania w mediach odnosza > wrecz odwrotny skutek. Tylko WY jeszcze o tym nie wiecie. > Gdy sie o tym dowiedza WASI MOCODAWCY, bedzie krucho... > Pomyslcie o tym, o ile jeszcze uzywacie rozumu, > oczywiscie swojego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś