rezoon 28.03.08, 21:58 po co mi jakaś okrojona wersja photoshopa jak mam darmowego od wieków GIMPa :P. Nie kradnę i mam za darmo profesjonalny program do obróbki grafiki, który jest równie łatwy w użyciu co photoshop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
excez Photoshop wchodzi do sieci 28.03.08, 22:03 a gdyby tak wbudowali we wtyczke flesza mozliwosc edycji zrzuconwgo screena na swoim serwisie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sluchacz3ki Adres 28.03.08, 22:06 www.photoshop.com/express/landing.html?promoid=CBTVJ Odpowiedz Link Zgłoś
domino00 Photoshop wchodzi do sieci 28.03.08, 22:08 za późno. Używałem Photoshopa od chwili jego powstania, a raczej od momentu kupienia przez Adobe aplikacji PhotoStyler, której nazwę zmienił na Photoshop - jakiś 1995 rok. Od roku używam Gimp'a, nie wrócę do Adobe. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Photoshop wchodzi do sieci 29.03.08, 00:39 Po pierwsze Photoshop 1.0 został wypuszczony dokładnie w 1990 roku. Po drugie Adobe nigdy nie zmieniło nazwy Photostyler na Photoshop. Po odkupieniu produktu od Aldusa (który zresztą był odkupionym dziełem Ulead) po prostu zaprzestano rozwoju Photostylera. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Photoshop wchodzi do sieci 28.03.08, 23:07 Photoshop to doskonały program, ale Adobe obudziło się o wiele lat za późno. Już dawno należało rozdzielić bardzo drogi program dla przygotowalni i drukarni od tańszej wersji - pełnofunkcyjnej za wyjątkiem obsługi CMYK i zaawansowanych ustawień druku. Elements to za mało, nie oferuje nic, czego by nie można było zrobić w bezpłatnych programach do obróbki grafiki. A teraz jeszcze bardziej okrojona wersja sieciowa? Chyba już na to dużo za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev Photoshop wchodzi do sieci 28.03.08, 23:26 Photoshop Express pokazuję jak niesamowite możliwości ma Adobe Flash. Ale szczerze mówiąc nie miałem cierpliwości do przetestowania tej aplikacji, pomimo że mam megabitowe łącze. Popieram przedmówców: GIMP, ewentualnie dla początkujących (ale tylko pod Windows) darmowy paint.NET www.getpaint.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Photoshop wchodzi do sieci 29.03.08, 01:02 Ty chyba śnisz, ani równie łatwy (czy raczej: wygodny), ani profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Photoshop wchodzi do sieci 29.03.08, 12:34 10svb napisał: > Ty chyba śnisz, ani równie łatwy (czy raczej: wygodny), ani profesjonalny. hmm ... ciekwe. Głębia twoich argumentów zaczyna mnie przekonywać, ale muszę się nad tym bardziej zastanowić, bo tak dużej ilości argumentów nie sposób przemyśleć w 5minut. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg nie lubię GIMPa niestety 29.03.08, 10:20 Moim zdaniem jest to program z wyjątkowo nieintuicyjnym interfejsem, i przeszkadza mi to znacznie bardziej niż sławny problem reprezentacji kolorów który mnie - amatora - nie dotyczy. Brakuje możliwości szybkiego obrobienia serii zdjęć z łatwą redukcją rozmiarów, zupełnie subiektywnie powiem też że bardzo nie lubię widgetów GTK, nawet zwykłe okienko otwarcia pliku doprowadza do rozpaczy. Więc każda aktywność cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: nie lubię GIMPa niestety 29.03.08, 10:32 qawsedrftg napisał: > [..] nawet zwykłe okienko otwarcia pliku doprowadza do > rozpaczy. To akurat jest kwestią przyzwyczajenia - znam to okienko z Gnoma i mi się bardziej podoba od windowsowego. co do reszty, to dodałbym czas otwierania tego programu - idę na kawę, uruchamiam GIMPa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: nie lubię GIMPa niestety 29.03.08, 11:03 lmblmb napisał: > qawsedrftg napisał: > > > [..] nawet zwykłe okienko otwarcia pliku doprowadza do > > rozpaczy. > > To akurat jest kwestią przyzwyczajenia - znam to okienko z Gnoma i mi się > bardziej podoba od windowsowego. co do reszty, to dodałbym czas otwierania tego > programu - idę na kawę, uruchamiam GIMPa. *********************************** Dlaczego dyskusja na temat Photoshop Expressa, a więc programu bardzo prymitywnego, idzie w kierunku porównywania aplikacji o wiele bardziej zaawansowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright kazda pliszka swoj ogonek chwali 29.03.08, 13:26 czyli - a moj jest wiekszy!! ja tam sie nie znam - Photoshop RULEZ! Poniewaz PS narzucil standard, do niego pasuja wtyczki. Ucze sie jednego programu, ktory robi wszystko. No czasem trzeba sie pomeczyc w RAW. Niechec do Adobe to wynik ceny ich programow. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: kazda pliszka swoj ogonek chwali 29.03.08, 17:11 koham.mihnika.copyright napisał: > czyli - a moj jest wiekszy!! > > ja tam sie nie znam - Photoshop RULEZ! > ********************************** Bez wątpienia Photoshop rulez. Jednak artykuł jest o programiku, który z trudem dorównuje np. darmowemu IrfanView. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright czy Ty zawsze jestes taki ad rem? 30.03.08, 15:05 Twoja stara musi miec z Toba krzyz Panski :( Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: nie lubię GIMPa niestety 29.03.08, 12:32 co do odczuć to de gustibus non est disputandum. Szybkie obrobienie serii zdjęć z redukcją rozmiarów można osiągnąć np. Picassą - do tego nie potrzebny jest ani gimp ani photoshop (przeznaczeniem programów nie jest masowa obróbka fotek). Co do GTK - tego szczerze mówiąc nie rozumiem - GTK ma więcej "wygód" niż gui windowsa. Mam wrażenie, że twoje odczucia spowodowane są tym, że pracujesz na jednym systemie operacyjnym i w jednym programie graficznym. Proponuję chociaż na moment rozszerzyć horyzont (o ile jest tak możliwość) - no ale może się mylę ... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg ale ja pracuję w KDE 29.03.08, 12:59 I do KDE porównywać to trzeba a nie do jakiegoś windows. Jeśli chodzi o interfejs to Photoshop stał się pewnym standardem i przyznać trzeba że jest logiczny i prosty. GIMP to dramat, narysowanie prostokąta to kombinowanie z selekcjami, warstwami... radzę sobie z linuksem bardzo dobrze ale to mnie przerasta. Ideałem jest dla mnie inkscape - fantastyczny intuicyjny interfejs. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek-twojej-zony Re: ale ja pracuję w KDE 29.03.08, 13:17 zaden soft nie jest trudny, jak poswiecisz mu troche czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright na przyklad DisplayWrite 4 i Lotus Notes? 29.03.08, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 tym się właśnie różni dobry program od złego 29.03.08, 13:39 W przypadku dobrego - nie musisz mu "poświęcać trochę czasu". Włączasz i działasz, a potrzebne funkcje są tam gdzie się spodziewasz (przynajmniej dla kogoś ogólnie obcykanego z różnymi programami), kombinować dopiero zaczynasz przy naprawdę skomplikowanych zadaniach. Czas to pieniądz, szkoda mi go na przegryzanie się przez NIEPOTRZEBNE zawiłości interfejsu (bo czasem się ich nie da uniknąć - trudno). Odpowiedz Link Zgłoś