roquefinette 11.04.08, 15:04 JAKIM PRAWEM ?? Mam dość płacenia podatków, które potem idą na jakichś nierobów, brudasów, syfilityków, złodziei, leni, chamów, świnie, nieważne czy są to moi rdzenni rodacy, czy też "biedni" CYGANIE < Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk_wj Jakim prawem? Krajowym. 11.04.08, 15:11 Weź pod uwagę, że drożej może wyjść (opłacane z tych samych podatków) wyłapywanie Cyganów, którzy, jak się niczego nie nauczą, to będą żyli z przestępstwa. Koszty policji, sądu i więzienia mogą być po prostu większe, pomijając inne, niepubliczne koszty, jak np. koszt gęsi czy samochodu, który ukradną. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Mi nikt prawa jazdy nie fundował 11.04.08, 15:22 Mi nikt prawa jazdy nie fundował. Rozumiem zachęcać, dawać niskoopeocentowany preferencyjny kredyt, ale FUNDOWAĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Zostań Cyganem 11.04.08, 15:26 Może samego Ciebie (lub Twoich rodziców) na to stać? Moje dzieci też nie dostają darmowych posiłków w szkole a mamie nie kupuje jedzenia opieka społeczna. Czy w związku z tym powinienem mieć za złe dzieciom dożywianym na koszt państwa albo samotnym ubogim starcom? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: Zostań Cyganem 11.04.08, 17:10 Może dlatego niektórych rodziców nie stać na posiłki bo nie mają pracy, a nie mają pracy bo potencjalnego pracodawcy nie stać na zatrudnienie kogoś po to by drugie tyle co ten ktoś zarobi oddawać w formie podatków do skarbówki. A takie są podatki bo z tych podatków opłaca się remonty dachu dla Romów i kursy prawa jazdy. Socjalistyczny idiotyzm i błędne koło. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: To są też nasi rodacy! 11.04.08, 19:12 Dlaczego nędza Romów budzi w was tyle zawiści? Zapewne wolicie Romów żebrzących i bezrobotnych, żeby na nich złorzeczyć. Czy to jest rozsądne? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Jakim prawem? Krajowym. 11.04.08, 16:14 kamyk_wj, teoretycznie masz racje... ale z drugiej strony, jak juz sie tego wszystkiego naucza, za co panstwo zaplaci, jest duza szansa, ze dalej beda zyli z przestepstwa... zgodnie z zasada, czym skorupka za mlodu... a samochod lepiej krasc z prawem jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Będą żyć z przestępstwa, jak im nie pomożemy 11.04.08, 19:16 przecież to ten sam problem, co z wsiami po-pegierowskimi, albo dziećmi ulicy na warszawskiej Pradze. Możemy się zżymać, że na projekty pomocy społecznej idą nasze pieniądze - ale one przynoszą nam korzyść - mniej przestępczości, więcej wykształconych i więcej współobywateli, których talenty i zdolności nie są marnowane. Czy to mało? I czy to nie warte tych kilkuset tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy Płać za transformacje aby uniknąc bagna 11.04.08, 15:14 Własnie płacimy aby pomóc w rzetelnej transformacji z nierobów w kwitnącą społeczność...po to abyś nie miał owego bagna na twarzy... Przykładów że taka transformacja jest możliwa jest wiele choćby społeczność indiańska w Manitobie w Kanadzie ktora ze społeczności alkoholików i przestępców zmienila się w ciagu kilku dekad programów społecznych w spoleczność profesjonalistów, adwokatów, lekarzy dumnych i świadomych swego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik K*rw@ mać!! 11.04.08, 15:49 To ja w liceum całe wakacje zapierdzielałem z łopatą, żeby prawo jazdy zrobić a ci mają dostać za darmo?? Co to do ciężkiej cholery jest?? Jestem obywatelem drugiej kategorii we własnym kraju?? Czy kogoś tu posrało?? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: K..wa mać kurii dać! 11.04.08, 16:07 wielki_czarownik napisał: > To ja w liceum całe wakacje zapierdzielałem z łopatą, żeby prawo > jazdy zrobić a ci mają dostać za darmo?? Co to do ciężkiej cholery > jest?? Jestem obywatelem drugiej kategorii we własnym kraju?? > Czy kogoś tu posrało?? Najwidoczniej. I było całe wakacje zapierdzielać? Lepiej się było poopalać, narzecza nauczyć i Cygana udawać. Miałbyś teraz za darmo. Oczywiście sprawiedliwiej jest wydawać pieniądze podatników na budowę Świątyni Świętej Opatrzności Bożej, poszukiwanie wód termalnych pod Toruniem czy inny zbożny cel, ale cóż - taki niesprawiedliwy jest ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: K*rw@ mać!! 11.04.08, 16:18 czarownik, o drugiej kategorii mozesz tylko sobie pomarzyc... przed toba sa zydzi (od dawna), cyganie (od teraz), szczesliwi posiadacze karty polaka (od kilku dni), geje (nadchodza).... szykuj sie na nastepnych... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Romowie dostaną pieniądze na kursy prawa jazdy .. 11.04.08, 15:56 To dobra wiadomość. Władze doceniły wkład i poświęcenie Romów w rozwój kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Romowie dostaną pieniądze na kursy prawa jazdy .. 11.04.08, 16:29 Przeczytalem komentarze tzw. internautow - prawie wszystkie sa tak prymitywne ze czytajac je czuje sie wyjatkowy niesmak. Mam wrazenie ze jestem na forum sympatykow "legii".Po co nam obowiazek nauczanie do 18-go roku zycia skoro wiekszosc i tak sie niczego nie uczy, kultury, szacunku dla innych etc. Nic dziwnego ze jestesmy pariasem Europy ale na nic lepszego nie zasluzylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski desegregacja 11.04.08, 21:28 Z wypowiedzi widzę, że niektórzy nie znają sytuacji Cyganów. Ich prześladowanie w niektórych miejscach podobne jest do prześladowań Żydów przed wojną. Są kraje, które mają większe problemy ze sprzątaniem po rasizmie, np. Stany Zjednoczone, ale u nas też jest trochę do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Rasizm w czystej formie kasa dla żydów i cyganów 12.04.08, 15:16 Polakom kto wyremontuje mieszkania ? kto im dopłaci na prawo jazdy ? Kolor skury i długość pejsów decydóją czy dostaniesz kase czy nie ! Te świetlice i gazetki dla...dzieci jeszcze można zrozumieć ale jakie kolwiek bonusy tylko za pochodzenie rasowe to skandal który zgłoszę do RPO ! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 analfabeci z Prawem Jazdy ? 13.04.08, 11:39 jest chyba wymóg, stanowiący ,że aby uzyskać ten dokument trzeba okazać się świadectwem ukończenia szkoły podstawowej ! Zawsze zastanawiało mnie, jak oni Cyganie, zdobywają uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
probabilis Romowie dostaną pieniądze na kursy prawa jazdy .. 13.04.08, 11:37 Niech się Romowie wezmą do pracy. Zwykłym obywatelom państwo nic nie daje darmo. Na jakiej podstawie oni otrzymują coś za nic? Pomoc edukacyjna dla Romów, to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Po skończeniu 18-go roku życia żaden z nich nie będzie kontynuował nauki. Będzie wolał otrzymywać pieniądze od Państwa, albo wysyłać swoją żonę, aby zarabiała pieniądze z wróżenia lub żebrania. To co się dzieje w naszym państwie to po prostu skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
gipsyroad forum Gipsyroad 16.04.08, 01:00 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50600 Odpowiedz Link Zgłoś