funny5 27.04.08, 18:26 Kolejna "afera" Wprost i jak zawsze "wiarygodny" IPN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.m.o Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodów 27.04.08, 18:29 On ma nawet wyglad typowego bandziora!!!!,wcale jakos nie jestem tym faktem zdziwiony......... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 18:44 Jasny gwint .Taki facet ma bezpośredni telefon i dostep do Prezydenta Polski.Co mogło łączyć tych dwoje ludzi,że Karuze,koleś Nikosia ma,a pozostałe miliony Polaków nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Naprawdę podejrzewasz.... 27.04.08, 20:14 że u Lecha była dziupla? A Jarek robił za słupa (no bo nie ma prawa jazdy) ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----obronca mafgii ochroni swojego klienta-------- 27.04.08, 20:37 juz przeciez raz korzystna dla wielkiego rYSKA eksepertyze napisqal - wiec napisanie kolejnej nie bedzie problemem Odpowiedz Link Zgłoś
sebar_rysiu Analiza 27.04.08, 21:13 1) Wszystkie centrale handlu zagranicznego były de facto przyczułkami PRL-owskiego wywiadu. Stad wstawienie sie za Karuze Polservisu nie musi być bez znaczenia. 2) Polscy Oligarchowie: - Gudzowaty (za PRL pracownik centrali handlu zagranicznego) dorobił sie fortuny bo ruscy uwierzyli mu na słowo i ogromne ilości towaru dali mu na słowo. - Gawronik, pracował dla SB, dorobił sie paradokasalnie na dewocjonaliach (obrazki z JPII w 1984), pozniej najwiekszy skok finansowy na znajomościach w MSW i MF kiedy wprowadzono wymienialność złotówki (kantory) i zwrot VAT-u niemieckiego - Kulczyk - dorobił naprawde wiekszych pieniedzy się bo na dostarczeniu MSWIA samochodów policyjnych marki VW w latach 90-tych. Ciekawe jak wygrał ten przetarg :) W latach PRL-u pierwszy milon dostał od ojca który nie miał ŻADNEGO problemu z otrzymywaniem paszportu i wyjeżdzaniu do Berlina gdzie ponoć prowadził biznes który był rezydenturą PRL-owskiego wywiadu w Berlinie Zachodnim. - Krauze, król panstwowych przetargów, który nie wiadomo jak się dorobił, skąd wział pieniadze, dziwnym trafem wygrywa i wygrywa te przetargi panstwowe. Reszte mozna sobie dospiewac... dlaczego ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel skoro "Żydy" go atakują, to musi być z "Chamów". 27.04.08, 21:25 Taka analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Analiza 27.04.08, 22:57 sebar_rysiu napisała: > 1) Wszystkie centrale handlu zagranicznego były de facto > przyczułkami PRL-owskiego wywiadu. Stad wstawienie sie za Karuze > Polservisu nie musi być bez znaczenia. ****************************** Nie pasuje do Krauzego, bo to właśnie jego główny rywal branżowy był spokrewniony z wywiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: ----obronca mafgii ochroni swojego klienta--- 27.04.08, 22:54 ...ale polaczki mają problemy...zajmowanie sie cudzymi fortunami..takie polskie przywary od wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ----obronca mafgii ochroni swojego klienta--- 28.04.08, 09:16 teraz.k.wy napisała: > ...ale polaczki mają problemy...zajmowanie sie cudzymi > fortunami..takie polskie przywary od wieków. *********************************** Cudzymi? Wszelkie sukcesu Krauzego były oparte o zdzieranie skóry z podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 19:30 m.m.o napisał: > On ma nawet wyglad typowego bandziora!!!!,wcale jakos nie jestem tym faktem > zdziwiony......... Tym bardziej że on i jego firmy zatrudniały podejrzanych takich jak obecny prezio Pisuaru, dlatego teczka w ABW jest utajniona. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 18:50 funny5 napisała: > Kolejna "afera" Wprost i jak zawsze "wiarygodny" IPN *********************************** Z drugiej strony mieszkańcy Gdyni od zawsze zastanawiają się, skąd Krauze miał pieniądze na tak mocne wejście w branżę. Gdy zaczynał, to lokalni konkurenci byli mocniejsi. W praktyce Prokom nie działał na wolnym rynku, a operował wśród firm państwowych, co wymagało sporych łapówek. To, co wówczas oferował było dziecinadą pod względem technicznym. A jednak się przebił. Jedna z plotek mówi o spadku lub darowiźnie od krewnych z RFN. Ostatnie poczynania Krauzego (biznesowe i prywatne) wskazują na to, że atmosfera wokół jego osoby zaczyna się zagęszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Polservice to w ogóle ciekawa firma 27.04.08, 19:40 Wystarczy przesledzić kogo zatrudniali, oprócz tych co coś umieli. Mam pewne porównania co do stanu wojennego, kiedy "eksportowano" spolegliwych. Dzisiaj większość z nich głosuje na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 23:00 cholerka,jaka logika,jaki umysł/ podziwiam.szkodaże ty nie zarobiłeś tego miliona.byłbys pewnie geniuszem,ale napewno nie złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodów 27.04.08, 18:53 W tym kraju wszystko jest tajne. Ogromny "sciek" tajnosci. I tylko czasem, czasami z tego "scieku" sa przecieki. Najczesciej przed wyborami.I do prasy. No bez jaj panowie.Czy wy myslicie, ze Polacy gesi i swojego rozumu nie maja? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Kazdy od czegos zaczyna,pierwszy milion 27.04.08, 19:09 trzeba ukrasc,Kulczyk dostal od ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kazdy od czegos zaczyna,pierwszy milion 27.04.08, 19:11 Ales "madry".Co za "cenna" i "odkrywcza" informacja Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 marcin1122331..Dla ciebie UBecja to autorytet? 27.04.08, 19:44 co napisza{bez dowodów} to prawda? "ktoś napisał na płocie DUPA..Chciałem pogłaskać i..wbiła mi sie drzazga! Przestałe wierzyć "w pisane" Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:15 najpierw wycofal sie z Prokomu,teraz z Polnordu.Cos musi byc na rzeczy.Czy kolega z Trojmiasta,jakims cudem pelniacy obowiazki premiera(choc powinien co najwyzej byc soltysem w Cwierctusku)nie moze nic pomoc?Zawsze don Ald tak wiernie sluzyl oligarchom. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:17 Trafnie wybrales sobie nick Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:21 dzieki kobieto.Chociaz chyba bede musial pomyslec o zmianie na platformers_skorumPOwany.LiD jest trupem politycznym i zwalczac go nie ma sensu.Do realizacji swoich celowa razwiedka ma teraz Platforme. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:29 lidek_syn_ubeka napisał: > dzieki kobieto.Chociaz chyba bede musial pomyslec o zmianie na > platformers_skorumPOwany. ***************************** Jak przejdziesz do PO, to będzie akuratny. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re:Widziałem trafny nick: bandycki.układ.PO.wrócił 27.04.08, 21:35 Niestety jest już w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re:Widziałem trafny nick: bandycki.układ.PO.wróci 27.04.08, 22:46 lejbakogelmogel napisał: > Niestety jest już w użyciu. ****************************** Jak mógł powrócić, skoro PO nigdy wcześniej nie była u władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 23:08 Po synu SBka niczego lepszego nie spodziewałabym sie.I Chwatit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:20 Krause, Krause...aha to ten znajomy Pana Prezydenta Lecha Kaczyskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pan Rysio sprzedaje spolki 27.04.08, 19:30 grubymisiek1 napisał: > Krause, Krause...aha to ten znajomy Pana Prezydenta Lecha > Kaczyskiego!!! *********************************** Odwrotnie - to Lech Kaczyński jest znajomym Krauzego. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 23:03 za chwile sie dowiemy,że krauze jest super menem w chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodów 27.04.08, 19:18 Rzecznik prasowy firmy Krauzego Prokom Investments mówi "Wprost", że Ryszard Krauze nie uczestniczył w żadnej działalności przestępczej. Fajne. I to mówi przedstawiciel firmy która pociągnęła niewiarygodne pieniądze za nieudaną komputeryzację ZUSu. Bez jaj, panowie, bujać to my, a nie nas! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Gdzieś ten pierwszy milion trzeba było ukraść 27.04.08, 19:34 Kolejny "odkrywca" Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 "WPROST" i UB, to te samo szambo! 27.04.08, 19:41 Dziennikarze WPROST nadal w UB ? Ten styl.... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzieś ten pierwszy milion trzeba było ukraść 27.04.08, 20:18 funny5 napisała: > Kolejny "odkrywca" No to skąd ten pierwszy milion mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gdzieś ten pierwszy milion trzeba było ukraść 27.04.08, 22:55 douglasmclloyd napisał: > funny5 napisała: > > > Kolejny "odkrywca" > > No to skąd ten pierwszy milion mądralo? ********************************* To właśnie nas męczy. Słyszałem o kilu podobnych przypadkach w okolicach Gdyni, gdy nie postawiono zarzutów. Policja była, narobiła wielkiego wrzasku, a potem wyjechała... nowymi samochodami. I sprawie łeb ukręcono. Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros on sie urodzil z milionami wiec niemusial krasc 27.04.08, 19:45 kurffa ale pranie mozguff ludziem mi sie wymiotowac chce Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Nic nie wiem o tym... 27.04.08, 19:57 aby Krauze kradł, lub nie kradł. Ale zastanawiam się, co wmalowali w moje akta, gdy mi systematycznie odmawiano wydania paszportu. Kradłem? Gwałciłem? Panie, Panowie z Wprost! Pogrzebcie głębiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Nic nie wiem o tym... 27.04.08, 20:57 tibnor napisał: > aby Krauze kradł, lub nie kradł. Ale zastanawiam się, co wmalowali w > moje akta, gdy mi systematycznie odmawiano wydania paszportu. > Kradłem? > Gwałciłem? > Panie, Panowie z Wprost! Pogrzebcie głębiej ! Dokladnie to samo pytanie sobie zadalam. No moze raczej nie gwalcilam, ale moze sie kur... , kradlam albo jeszcze co innego. I tez chyba powinnam zwrocic sie do Wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 20:12 Hmm, no to Prezydent albo się zdenerwuje albo dostanie znowu dyspepsji albo sie obrazi... Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Luz, wszyscy znaja akta oprócz podmiotu sprawy.... 27.04.08, 20:31 Niech ktoś sprostuje proszę, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: właśnie krauze dowiedział się z mediów że jest jakieś niejawne śledztwo albo tajne nie dla gazet materiały z których wynik że jest złodziejem? Czy taki szef IPN nie mógłby stanąć przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---Cwakalski obroni mafioza krauzego-------------- 27.04.08, 20:43 juz raz uchylono zgodnie z jego opinia nakaz zatrzymania przekretasa krazuzego, a teraz Cwiakalski bedzie mogl czuwac juz jako minister NIEsprawiedliwosci nad spokojem swojego klienta Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne hej- hologram chrabiego Monte Christo!!!!! 27.04.08, 21:18 ty to widze z tej samej "uczelni" ,Tworki, co prezentation Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodów 27.04.08, 20:45 Był podejrzewany - i co z tego? Policja zawsze kłamała i kłamie nadal wypisując na bogu ducha winnych rozne bzdury zebrane od donosicieli. "W aktach IPN nie ma jednak informacji, czy został oczyszczony z podejrzenia o współudział w działalności grupy przestępczej "Nikosia". Brakuje też dokumentów, stwierdzających formalne postawienie mu zarzutów." A jak ma byc jakakolwiek informacja w sytuacji, gdy tych bzdur nie poparto dowodami i wogole nie przedstawiono ani zarzutow, ani nie skierowano aktu oskarzenia. Opluc mozna kazdego, Krauzego rowniez i do tego sluzy IPN. Tfuuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Hahaha! Rzeczywiście wygląda jak złodziejaszek 27.04.08, 20:59 spod bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne widziales sie dzis w lusterku? 27.04.08, 21:16 wszystkim, ktorym sie w zyciu powiodlo trzeba przykleic etykietke "ZLODZIEJ"???? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: widziales sie dzis w lusterku? 27.04.08, 21:46 pies_na_prawizne napisał: > wszystkim, ktorym sie w zyciu powiodlo trzeba przykleic > etykietke "ZLODZIEJ"???? a jak się mówi na kogoś kto nie potrafi poprawnie napisać swojego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Dewiza łajna leżącego na drodze: 27.04.08, 22:09 Dewiza łajna: UBI BENE, IBI PATRIA (gdzie jest mi dobrze, tam moja Ojczyzna) > psie na prawizne, z taka dewizą jesteś raczej psią kupą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Krauze, Kulczyk, Walter... 28.04.08, 02:24 ritzy napisał: > Mordy wy nasze... niooo - o ile bardziej swojsko by brzmialy Wasserman, Kaczynski, Ziobro na ich miejscu - nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
1minerwa to wyjaśnia skąd jego bogactwo 27.04.08, 21:51 dlaczego ten złodziej i mafiozo nie jest za kratkami? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata nie można współpracować z bandytami albo bezpieką? 27.04.08, 21:55 a od kiedy to ? może coś przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ot polska elita 27.04.08, 22:29 Chyba jednak trzeba zrobić lustrację majątków. Odpowiedz Link Zgłoś
el.comandante1 zlodzieje - to klasyczna kapitalistyczna elyta 27.04.08, 22:34 wszedzie one takie same Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Lepsi kapitalistyczni zlodzieje niz komunistyczni 27.04.08, 23:46 mordercy i zwolennicy zakazywania wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Odklejanie Lecha K. rozpoczęte 27.04.08, 22:36 IPN rozpoczął mały "myk" którego cd nastąpi w komisji ds nacisków. Przeczytajcie a zrozumiecie o co tu biega www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=1137&news_id=251821&layout=18&forum_id=14759&fpage=Threads&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Krauze był podejrzewany o kradzieże samochodó 27.04.08, 22:52 Oj,oj panie janecki,ten wasz czy Króla ,tygodnikstacza sie po linii pochyłej.takimi smieciami zajmujecie sie,a co nie ma juz w CBS kontaktów? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Czy w 3 progu podatkowym są uczcwi ludzie? 27.04.08, 23:37 Mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Czy wśród watpiących są uczciwi ludzie? 28.04.08, 06:08 Jedynie jak są głupcami. Reszta jak to zwykle się dzieje sądzi po sobie. Każdy mało uczciwy człowiek wszędzie wietrzy tylko złodziejstwo. Kapuś donosicielstwo, a zdrajca zdradę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Na czyje zlecenie obraża Wprost bizenes Krauzego ? 27.04.08, 23:50 Co to ma do rzeczy , co napisano 1986 roku w aktach komunistycznej bezpieki ? Okazuje sie mozna dowolnie bawic sie informacjami . Raz uwazac je za prawdziwe , raz za falszywe , jak potrzeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Krauze wysiadł na przystanku "niepodległość i d."? 28.04.08, 00:06 Jeśli to prawda, to wygląda na to, że Krauze wysiadł po 1989r. sprytnie i tym samym zasobnie na przystanku "niepodległość i diermokracja", a różne głupsze od niego Nikosie nie pojęły "wings of change", więc lata później wylądowały na liście prokuratorskiej zamiast na liście zwycięzców przetargów. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1955 Re: Krauze wysiadł na przystanku "niepodległość i 28.04.08, 00:26 Tak moglo byc ale nie musialo.Ci co dobrze pamietaja lata osiemdziesiate dobrze wiedza ,ze w aktach paszportowych, wojskowych , ubeckich sa rzeczy co sie filozofom nie snily.Oprocz prawdy kompletne bzdury i pomylki.Rozne podkladki do pracy niezbyt uczciwych i czesto niezbyt trzezwych ubekow.Znam to z autopsji. Najwieksze zas przekrety ow ``biznesmen `` zrobil na ZUSie i jakos nikt tego nie wyjasnil Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Jeśli to wszystko prawda ...? 28.04.08, 01:27 To kluczowe pytanie dla całej sprawy. A rewelacje z IPN od czasu powstania tej instytucji każą w to mocno wątpić. Przypominam sobie jak to mecenas Mularczyk stawał przed Trybunałem Konstytucyjnym i też miał papiery z IPN. ale ich wszystkich nie pokazał. W tym wypadku coś utajnia ABW i to trochę zmienia obraz sytuacji, chyba że ręce Pana Krauzego sięgają i do ABW. Co do "wind of change" to większość społeczeństwa go nie wyczuła i dlatego m.in. mamy tyle problemów. A jeszcze sątacy co myślą, że jak się nadmą i dmuchną to wiatr zmian powieje w inną stronę, a wychodzi tylko głośne i smrodliwe pierdnięcie. I żeby jeszcze ten wiatr wiał to może byśmy tak długo tego smrodu nie musieli wąchać. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Przyprawiają Krauzemu "gębę" na zamówienie 28.04.08, 02:50 To jest własnie ten styl neokolonializmu gobalnego. Albo jesteś z tą bandą globalistów, albo oni ci "gębę" przyprawią i spuszczą do kanału ? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Zatopić Ryśka 28.04.08, 06:18 Latkowski pisał na swoim blogu już z tydzień temu, że będą artykuły szkalujące Ryśka. Ciekawe kto przejmie jego interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Re: Zatopić Ryśka 28.04.08, 07:27 A może ktoś z okolic obu Panów pamięta może czy rzeczywiście w tamtych czasach się znali? No bo wtedy, to chyba musiało już być wiadomo, że Nikodem to Nikoś. Odpowiedz Link Zgłoś