xyz2000 09.05.08, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rooboy Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:16 mnie obchodzi, xyz i mam nadzieje, ze wielu innych tez... a ty widze juz ich osadzilas, zanim zrobil to sad. pamietaj, ze ci ludzie maja prawo do domniemanej niewinnosci az do momentu prawomocnego skazujacego wyroku sadowego. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 do ciebie i reszty 09.05.08, 15:29 Ja nie wnikam, czy oni są winni, czy nie. To jest zupełnie inna spraw. Piszę tylko, że nikogo to nie obchodzi. Kogo obchodzą jacyś żołnierze zostawiający rodziny za dla chęci przeżycia przygody, czy kilku zł? Żaden z moich znajomych nie potrafi powiedzieć żadnego nazwiska żołnierza. Kilku zna mjra Kupczyka. Ot i cała prawda. A wy nie dorabiajcie ideologii do kilku słów komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
honques Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 15:34 jeśli ciebie to nie obchodzi, to po co w ogóle się wypowiadasz? Skąd możesz wiedzieć, z jakich pobudek zołnierze wyjeżdżają na misje? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 15:38 Chcą zostać bohaterami, przeżyć przygodę, zarobić parę groszy, uciec od żony, etc. Jest jakaś różnica? Wyjazd, to wyjazd. Dla mnie to idiotyzm, szczególnie w WP. Czy masz do mnie pretensję, że mam taki pogląd? Ja cię nie zatrzymuję, chcesz, to jedź. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 16:09 gadu,gadu,a tu w Gdyni będzie akcja,jak przeczytałem o tym pokazie ataku,to aż zapragnąłem się dołączyć Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 17:10 Tuski i kaczory i czerwoni uwikłali ludzi w awanturę iracką. Teraz sądzą ich za to że nie dali się zabić. Podobnie z Lepperem nawet nie może się bronić. Bo tajne poufne sądy kapturowe. Nawet komentować nie można artykułu o Lepperze bo wszyscy wiedzą o co chodzi,tylko nie o sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 17:18 no nie, znalazł się ku.. obrońca Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 17:19 Te bigos przerobić cię na fekalia? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 17:29 teraz to tylko mnie upewniłeś, że jesteś obrońcą Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 17:46 Nieświeży bigosie jestem obrońcą demokracji wolności słowa i przekonań oraz konstytucji i kodeksu postępowania karnego. To co robi się w tym kraju w stosunku zarówno do żołnierzy którzy na polecenia POPISowej i SLDowskiej hołoty narażali swe życie płacąc nie raz cenę najwyższą jest strasznym skandalem. Wojna polega na walce,śmierć jest niestety wpisana w te działania. Błędy też. A prawo do rzetelnego procesu ma i żołnierz i Lepper, Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: ====Bandycki kraj bandyckie sądy==== 09.05.08, 22:57 dzyndzelbaum: > do żołnierzy którzy na polecenia POPISowej i SLDowskiej hołoty > narażali swe życie płacąc nie raz cenę najwyższą jest strasznym > skandalem. Oni zapłacili tą ,,najwyższa cenę'' nie swoim życiem tylko życiem rozwalonych przez siebie kobiet i dzieci. Więc może ostrożnie z tym patosem. Ze sformułowaniem ,,POPISowa i SLDowska hołota'' oczywiście się zgadzam; ale nie oddzielałbym od tej hołoty swołoczy wojskowych. Zawsze przecież bronili aktualnych dygnitardzy Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 15:37 xyz2000 napisała: > Ja nie wnikam, czy oni są winni, czy nie. To jest zupełnie inna > spraw. Piszę tylko, że nikogo to nie obchodzi. Kogo obchodzą jacyś > żołnierze zostawiający rodziny za dla chęci przeżycia przygody, czy > kilku zł? Żaden z moich znajomych nie potrafi powiedzieć żadnego > nazwiska żołnierza. Kilku zna mjra Kupczyka. Ot i cała prawda. > A wy nie dorabiajcie ideologii do kilku słów komentarza! xyz, widac, ze jedyna osoba, ktora ciebie obchodzi jestes ty... obecnie siedzi na wyspach pol miliona polakow, ktorzy tez nierzadko zostawili rodziny dla przezycia przygody i zarobienia kilku zl, oni tez cie nie obchodza??? tu nie o nazwiska chodzi, a o sposob trakowania tych ludzi przez ich pracodawce i jego prokuratora/sady... nierzadko pojechali tam, zebys ty albo twoj syn nie musieli tam jechac... wiec okaz im choc troche szacunku, chocby z tego drobnego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 15:47 rooboy napisał: > xyz, widac, ze jedyna osoba, ktora ciebie obchodzi jestes ty... jest w tym jakaś prawda > obecnie siedzi na wyspach pol miliona polakow, ktorzy tez nierzadko > zostawili rodziny dla przezycia przygody i zarobienia kilku zl, oni > tez cie nie obchodza??? To są ludzie, którzy wzięli swoje sprawy w swoje ręce; należy im się szacunek. Jak możesz porównywać ich do żołnierzy z WP? > tu nie o nazwiska chodzi, a o sposob > trakowania tych ludzi przez ich pracodawce i jego > prokuratora/sady... nierzadko pojechali tam, zebys ty albo twoj syn > nie musieli tam jechac... wiec okaz im choc troche szacunku, chocby > z tego drobnego powodu... Gościu! Porąbało cię? Może napisz tu jeszcze o zaborach, albo o wolności "naszej i waszej"? Żołnierz z WP, to tylko podwładny jakiegoś trepa. Sam wpakował się w to polskie bagno. Nie dorabiaj ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: do ciebie i reszty 09.05.08, 16:11 xyz, w zasadzie skoro przyznajesz, ze interesuje cie tylko twoja osoba, to ciezko z toba dyskutowac... uwazasz swoj punkt widzenia za jedyny sluszny, bo malo interesuje cie twoje otoczenie... ale postaram sie jeszcze raz w punktach, ktore poruszyles... 1. polacy w uk... wszyscy wzieli sprawy w swoje rece??? wielu wyjechalo "za kolegami", etc. z powodu beznadziejnosci swojej polskiej sytuacji... a to jest duzy problem, ze sa zmuszeni do takich rozwiazan w poszukiwaniu chleba... jesli zas chodzi o zolnierzy... skad wiesz, ze to nie wlasnie oni "wzieli sprawy w swoje rece"??? ze marzyla im sie kariera zawodowego zolnierza lub innego konsultanta ds bezpieczenstwa lub terroryzmu, a w takich wypadkach sluzba na froncie bardzo dobrze wyglada na twoim cv??? wiec nie ponizaj "zolnierzy z wp", bo mozliwe ze sa bardziej wartosciowi niz wielu tych, ktorzy wyjechali do uk i spia w wc lub jedza parkowe labedzie, jak donosi angielska prasa... 2. do zaborow nie trzeba sie odwolywac, ale 20 lat temu nie bylbys taki chojrak... armia wyznaczylaby "ochotnikow" i w droge... zolnierz wp to podwladny jakiego trepa... a kierownik marketingu firmy to nierzadko podwladny jakiegos przyglupa dyrektora.... gdzie roznica??? nie ma zadnej... sam wpakowal sie w bagno? a jak nie mial roboty w swoim rodzinnym pcimiu dolnym (z calym szacunkiem dla pcimia), to zaciagnal sie do wojska, a poniewaz zona w ciazy wiec potrzebowal wiekszych pieniedzy... mial do wyboru - jechac na wyspy i spac w parku oraz jesc labedzie, albo jechac do afganistanu... wybral to drugie... wiec nie pisz, ze sam sie w to polskie bagno wpakowal... to raczej polska mu takie bagno zgotowala... ide juz spac, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 No i wyjaśniło się zainteresowanie. 10.05.08, 14:37 News na pierwszej stronie był przez 2,5h (2godz. 30 min). Zainteresowanie wyraziła przede wszystkim garstka wojskowych i ich sympatyków. I co, nie miałem racji, że prawie nikogo to nie obchodzi? Wiem, że cię nie przekonam, ale uwierz mi na słowo. Jest wiele ciekawszych zajęć na świecie niż służba w wojsku polskim, z lub bez misji. Dyskusja na temat doli żołnierza to strata czasu. Żeby być żołnierzem wystarczy mieć podstawowe wykształcenie, odrobinę chęci oraz mózg w ilości promocyjnej. Wszystko. Reszta to marketing. Trzeba wmówić tym gamoniom, że są bohaterami, walczą za ojczyznę, itp bzdety, przeszkolić ich, dać im "wykształcenie", a żołnierzy będzie więcej niż psów. Tak po prostu jest. To nie jest moja wina, że tak jest. Uprzejmie proszę nie mieć do mnie pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:21 lewcka cioto, nie powiedziałbys im "frajerzy" w twarz:( Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:33 Wyobraź sobie, że już powiedziałem. Byli bardziej zdziwieni niż źli, myśleli, że są bohaterami. Ale to typowe myślenie dla wojskowych. Specjalnie mnie to nie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme Z tego cowidzę, to xyz2000 sam... 09.05.08, 15:57 ...jest trepem (albo pod-trepem) i to takim, który nie załapał się na żadną misję i teraz siedzi przed kompem brandzlując się i kopiąc wszystkich, którzy na misjach byli. Wyluzuj, stary, może następnym razem uda się jakoś załapać! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Trzech żołnierzy? czemu nie wszyscy. 09.05.08, 15:21 To zwykli skur..syni z tego Wojskowego Sadu Okregowego, przynajmniej snajperzy powinni sie takimi sedziami zajac. Bydlo i koniec. O smierc wam Panowie Sedziowie ....w takt starej piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
a_d_e_k Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:21 Ciebie powinni powiesić.. jakbyś poczytał o tej sprawie to byś wiedział że jest wiele wątpliwości.. Poza tym po co mieli by ich zabijać? Chyba do moralności amerykańskich żołnierzy naszym jeszcze daleko (zabijanie=zabawa) Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 17:02 > Chyba do moralności > amerykańskich żołnierzy naszym jeszcze daleko (zabijanie=zabawa) Z jakiego powodu tak uważasz? Do zawodowego wojska się idzie bo chce się Ojczyźnie służyć? Bądźmy poważni! Kraj chyba nie ma tu wiele do rzeczy. Wątpliwości niewątpliwie są, w obie strony (że wspomnę o takiej grupie żołnierzy, która odmówiła strzelać do cywili). Wątpliwości za to nie ma co do tego, że przynajmniej część żołnierzy JUŻ mataczyła w śledztwie, a to JEST i POWINIEN być powód do nałożenia aresztu. Wszędzie, a nie tylko w Polsce. Nie ma powodu, dla którego mundurowi mieliby być traktowani ulgowo. Zupełnie inne pytanie jest, CO robi prokuratura i DLACZEGO ten areszt trwa tak długo? W państwach prawa (jakim Polska bezdyskusyjnie NIE jest) istnieje instytucja ograniczenia od góry dopuszczalnego okresu aresztowania. O ile się nie mylę, to np. w Czechach można przedłużyć areszt RAZ, ale jak królewny z prokuratury nie są w stanie przez bite pół roku od nałożenia aresztu postawić zarzutów, to człowieka się wypuszcza i odpowiada on z wolnej stopy. Aresztów wydobywczych NIE ma. "Każdy ma prawo do sprawiedliwego i publicznego rozpatrzenia jego sprawy W ROZSĄDNYM TERMINIE przez niezawisły i bezstronny sąd..." Jak w wielu przypadkach tutaj wykraczamy już dosyć daleeeeeko od ROZSĄDNEGO terminu. A więc nasze pożal się boże Państwo KOLEJNY RAZ łamie art.6 pkt.1 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. Co zresztą jest małym piwem biorąc pod uwagę, że łamie także artykuł dot. zakazu stosowania tortur... Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 17:06 Chyba do moralności > amerykańskich żołnierzy naszym jeszcze daleko (zabijanie=zabawa) jak się ktoś decyduje na bycie żołnierzem to coś to oznacza, jakimkolwiek, gdziekolwiek i w jakiejkolwiek sprawie. poza oczywiście poborem przymusowym. więc nie ma co kogo tłumaczyć. jedni robią to dla pieniędzy, drudzy z przekonania a inni czerpią z tergo niezdrową przyjemność. rzekł by ktoś: ktoś to musi robić. pytanie tylko po jaką cholerę te wszystkie wojny? PS znam 2 "misjonarzy" i powiem szczerze. dno. dno dna. mentalność muła z intelektem ameby. jednakże mędrców tam nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:26 śmierć za śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
extreme Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 15:35 blabla za blabla Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie otwieraj jadaczki, 'bo Ci jedzie!' Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Ewakuacja szpitala, lekarze nie przyszli do pracy 09.05.08, 15:36 Ewakuacja szpitala, lekarze nie przyszli do pracy ak 09-05-2008, ostatnia aktualizacja 09-05-2008 15:21 Trwa ewakuacja ośmiu pacjentów z oddziału chorób wewnętrznych szpitala w Iławie. Lekarze nie przyszli na dyżury. Na razie nie wiadomo, czy zostaną ewakuowane również inne oddziały. Ośmiu pacjentów zostanie przewiezionych do innych placówek. Źródło : TVN 24 Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: do xyz 2000 09.05.08, 16:09 Dlaczego? Bo nie interesuje mnie żołdactwo? Gratuluję wyciągania wniosków, dostrzegam percepcję zawodowego żołnierza WP z 3-letnim stażem lub po przejściach na misji. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: do xyz 2000 09.05.08, 17:26 xyz2000 napisała: > Dlaczego? Bo nie interesuje mnie żołdactwo? > Gratuluję wyciągania wniosków, dostrzegam percepcję zawodowego > żołnierza WP z 3-letnim stażem lub po przejściach na misji. Najtragiczniejsze jest to że na temat słuzby wojskowej wypowiadają się niedorobione trepy, które nigdy wojska na oczy nie widziały (np. xyz 2000). Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: do xyz 2000 09.05.08, 17:32 Ach, to stwierdzenie "...na temat służby wojskowej...". Od razu widać, z kim mamy do czynienia. Ten mój szacunek do munduru WP wynika właśnie z autopsji (poproś, żołnierzu, żeby ktoś ci to wytłumaczył). Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: do xyz 2000 09.05.08, 17:34 xyz2000 napisała: > Ach, to stwierdzenie "...na temat służby wojskowej...". > Od razu widać, z kim mamy do czynienia. > > Ten mój szacunek do munduru WP wynika właśnie z autopsji > (poproś, żołnierzu, żeby ktoś ci to wytłumaczył). ażebyś wiedział że byłem w wojsku ponad 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 16:07 Borys i Osa trzymajcie się!!! Podziwiam was i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dlaczego tylko trzech do diabla?? 09.05.08, 16:17 zolnierze Rzeczypospolitej zostali potraktowani przez prokurature jak ostatni bandyci, zanim nawet odbyl sie proces! Wypusccie pozostalych! Odpowiedz Link Zgłoś
tenare To skandal 09.05.08, 16:30 Wymiar sprawiedliwości dał się zwieść łzawym mamusiom, żonom i kochankom, które opłakują swoich chłopczyków podejrzanych o zbrodnie. Podejrzani powinni być wydani miejscowym władzom w Afganistanie, żeby mogli ich w spokoju osądzić i powiesić za zabójstwo. Żony i kochanki: powiedzcie swoim dzieciom, że tatuś zamordował 8 osób i okaleczył wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Re: To skandal 09.05.08, 16:51 Takich jak ty powinni wieszać bez sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Oj, Bolek, Bolek. Chodziło się na wagary ... 09.05.08, 17:28 ... trzeba nosić moździerz w Nangary. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: To skandal 09.05.08, 17:02 na wojnie się "morduje", od tego jest wojsko. Że cywile? Oni tam wszyscy to cywile, nie widziałem żadnego umundurowanego taliba. 12 letni dzieciak podkładający bombę to cywil czy nie cywil? A baba będąca ca "okiem" i zaplaczem talibów to też cywilka. Typowe pacyfistyczne dawanie d*py, najlepiej zlikwidować wojsko. Tam toczy się wojna cywilizacji, my albo oni, i lepiej , że na razie tam niż u nas. Ale gdy naszych wojskowych będziemy sami poniewierać, to wróg przyjdzie do nas, i co wtedy zrobią te wszytskie ofermy lewacko-pacyfistyczne? Zapłaczą: ratujcie nas! Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: To skandal 09.05.08, 17:47 > na wojnie się "morduje", od tego jest wojsko. Że cywile? Oni tam > wszyscy to cywile, nie widziałem żadnego umundurowanego taliba "dziecko też może rzucić granat, więc jak widzisz jakieś, to nie zastanawiaj się, tylko kula w łeb" Tyle razy już to słyszeliśmy! Tyle tylko, że te kilkadziesiąt ofiar wśród własnych żołnierzy w ciągu kilku lat wojny to NIE są straty, które by mogły uzasadniać takie twierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: To skandal 09.05.08, 18:04 Adolf Hitler i Józef Stalin byliby dumni z towarzysza gieroya - czuj duch! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: To skandal 09.05.08, 17:32 tenare napisał: > Wymiar sprawiedliwości dał się zwieść łzawym mamusiom, żonom i kochankom, które > opłakują swoich chłopczyków podejrzanych o zbrodnie. > Podejrzani powinni być wydani miejscowym władzom w Afganistanie, żeby mogli ich > w spokoju osądzić i powiesić za zabójstwo. > Żony i kochanki: powiedzcie swoim dzieciom, że tatuś zamordował 8 osób i > okaleczył wiele innych. Każda wojna wielce szanowny matole jest w pewnym sensie zbrodnią, ale za tą zbrodnię powinni odpowiadać nie żołnierze, którzy wykonują rozkazy (nawet nie generałowie, bo oni też nie zrobili tej wojny, tylko wykonują rozkazy), tylko politycy którzy spowodowali że w tej wojnie uczestniczymy i tu skłon w stronę p.rezydęta który za uścisk dłoni Busha przy wyjściu tego ostatniego ze sracza wysłał Polaków do Afganistanu rękami wróbla (eee przepraszam szczygła). Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: To skandal 09.05.08, 23:09 starod: > Każda wojna [...] jest w pewnym sensie zbrodnią Co to znaczy ,,w pewnym sensie''? Każda wojna jest zbrodnią. Kazdy biorący w niej udział z własnej woli jest zbrodniarzem. Można najwyżej wziąć pod uwagę jego ograniczoną świadomość własnych zbrodniczych czynów jako okoliczność łagodzącą karę. starod: > ale za tą zbrodnię powinni odpowiadać nie żołnierze, którzy > wykonują rozkazy Jeszcze raz, aż skumasz: każda wojna jest zbrodnią i wszyscy, przykładający do niej rękę z własnej woli, są zbrodniarzami. Od szeregowca do marszałka i ministra. starod: > tylko politycy którzy spowodowali że w tej wojnie uczestniczymy Tak, politycy też. Ale przecież przed napaścią na Irak nasza armia po nogach sikała z niecierpliwości, żeby sobie wreszcie popolować na ludzi. Dlatego niech teraz nie udaje niewiniątka. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Też uważam, 09.05.08, 17:29 że wszyscy powinni wyjść. Wojna to wojna. Bandytami bardziej są ci, którzy wsadzili ich do więzienia. Wojna to wojna. Żołnierze są od tego, żeby walczyć. Ryzykują życiem żeby tacy jak tutaj mogli sobie wypisywać swoje wypociny na forach dyskusyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Też uważam, 09.05.08, 23:15 nonieee: > Ryzykują życiem żeby tacy jak tutaj mogli sobie wypisywać swoje > wypociny na forach dyskusyjnych. Ryzykują życiem nie swoim, tylko kobiet i dzieci w okupowanym przez siebie kraju. I nie po to, co piszesz, tylko dla forsy i przyjemności mordowania w warunkach bezkarności. Rzygać się chce na myśl o takich ,,bohaterach''. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta ilu niemieckich "cywilów" zabiło Polskie Wojsko... 09.05.08, 17:52 w czasie II wojny. Niektórzy "zbrodniarze" pewnie jeszcze żyją, pod sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: ilu niemieckich "cywilów" zabiło Polskie Wojs 09.05.08, 18:05 akurat w Afganistanie to my jesteśmy Niemcami II wojny.. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: ilu niemieckich "cywilów" zabiło Polskie Wojs 09.05.08, 18:12 chyba "wy", bo nie my, kacapie. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: ilu niemieckich "cywilów" zabiło Polskie Wojs 09.05.08, 18:24 tak sobie tłumaczcie, dziadku, tak sobie tłumaczcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ta decyzja ma jakiś sens, bo szeregowcy mogą 09.05.08, 17:55 jedynie wypełniać rozkazy a szarże mogą te rozkazy wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
m_sasin Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 17:56 Szkoda,że ich wypuszczają.To są faceci,którzy po prostu chcieli się zabawić i w wyniku tego zginęli niewinni ludzie. Powinni za to zaplacić glową! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Trzech żołnierzy z Afganistanu opuści areszt 09.05.08, 18:30 xyz2000 napisała: > Kogo to obchodzi, czy ci frajerzy siedzą, wychodzą, czy wydadzą ich > Afgańcom, żeby ich powiesili o świcie? Ciebie to może nic nie obchodzić, ale to są polscy żołnierze. Być może dla ciebie obojętnym jest czy puszczasz sie z Polakiem czy z Afgańcem, ale mnie zależy na tym żeby oni zostali osądzeni sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bruceo Zmienili Im zarzuty?!? 09.05.08, 19:58 ciekawe, czy zmienili tym żołnierzom zarzuty? Każdy inny człowiek z zarzutami zagrażającymi karą 15, 25 lat czy dożywociem siedział by w areszcie do końca procesu. Uważam, że Oni wogóle nie powinni się znaleść się w areszcie, ale jeśli już tam trafili to prawo powinno być takie samo dla wszyskich. Szkoda tych dzielnych ludzi, niestety niektórzy forowicze zrobili sobie tu tylko cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zmienili Im zarzuty?!? 09.05.08, 20:29 od rozważenia tego jest prokuratura i sąd w kk powinna być stworzona jeszcze inna kwalifikacja dla podobnych zdarzeń,ponieważ w przypadku wojska byłaby też skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday To nie zolnierze , to bandyci i mordercy 10.05.08, 16:02 Wyraznie widac , ze Sad chce ukrecic leb calej sprawie : zaczeli od rezygnacji ze swiadkow incognito , trzech juz wypuscli . Jak sie afgance o tych dzialaniach Sadu i Prokuratury Wojskowej dowiedza , to odstrzela pare polskich lysych lbow w rewanzu . Tymczasem bandyci z Polski kilkoro dzieci zrobilo sierortami , zastrzelili ich matki . Innych kilkoro nie ma rak lub nog . Sa i takie , ktorym bandyci z Polski zaamordowali ojca . Sad chyba zdaje sobie sprawe , ze bierze na siebie odpowiedzlanosc za smierc kolejnych polskich lobuzow w Afganistanie , bo takie zgony po ostatnich decyzjach Sadu nastapia szybciej , niz niektorzy moga sobie wyobrazic . Odpowiedz Link Zgłoś