szto_tawariszczi 10.05.08, 09:17 -ja już tu przecie umieściłem komentarz :-) co prawda artykuł nazywał się trochę inaczej: "długi szpitali umożone" ale wszystkie komentarze znikły ciekawe dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.ja222 Chory sukces Tuska 10.05.08, 09:22 Skończyć raz na zawsze z tym wiecznym odłużaniem szpitali przez państwo. Ile razy moje podatki beda szły na tych nieudaczników lekarzy w szpitalach, którzy poza rosnącymi roszczeniami płacowymi nic innego porządnie nie potrafią zrobić. Niech ta banda wyjedzie z tego kraju a ludzie będą zdrowsi bo skończą się denerowować czy jakiś lekarzyna ich łaskawie będzie leczył czy bedzie pił kawe z pielęgniarką. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Chory sukces Tuska 10.05.08, 09:25 wpisy znikły,bo odcięli wątek od artykułu i napisali nowy,he,he dawkują tę wiedze na raty Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Chory sukces Tuska 10.05.08, 09:36 tiaaa,a ja mam pomysł,żeby te akcje pracownicze można było sprzeda wac na giełdzie,też dobre,prawda ? pracownik jest zainteresowany płacą, gdy ludzie wykupią część szpi- tala,to co z tym będą robić,zarządzać nim zasiadjąc w radzie nadzor czej salowych ? odsprzedwać innym szpitalom,np.prywatnym ? jest tu jakiś ekonomista ?? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Chory sukces Tuska 10.05.08, 14:25 to co z tymi akcjami "spółki" szpital,komu je można sprzedać,razem z całym szpitalem publicznym ? Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Chory sukces Tuska 10.05.08, 09:51 Szpitale Państwowe i Komunikacja Autobusowa,były zawsze subsydowane przez wszystkie demokratyczne państwa,ale, do czasu wejścia w obieg tak zwanej globalizacji kapitalistycznych oszukańców,bo oszukańców jest nie mało i różnych,dlatego zaznaczam,kapitalistycznych oszukańców,wprowadzając Globalną Politykę Handlowo-Finansową,w której klasa śednia,nie mówiąc o niższych klas,nie będą mieli,i nie mają dostępu,czyli,kapitał światowy należy tylko i wyłącznie do kapitalizmu światowego,oni decydują o, być albo nie być, nie przypadkowo ropa drożeje,to nie porusza kapitalistów globalnych,nawet o jeden grosz,to średni zbiednieją,a biedni zginą, bo taki jest cel globalizacji,zostaną tylko potrzebni,niepotrzebni są na dyplomatyczną zagładę, ceny drożeją,to jest wszystko zaplanowane,trzeba wstrzymać ruch samochodowy prywatnych, średniej i biednej ludności w różnych krajach, trzeba podnosić systematycznie ceny produktów pierwszej potrzeby.wtedy biedni poumierają a średni zajmą ich miejsca,przetrwają złodzieje,bandyci,grabiciele,którzy później, wezmą się za globalnych. szpitale w Polsce mogą być samo wystarczalne,gdyby Rząd Tuska chciał być nieco ostrzejszym,prywatyzacja jest możliwa pod warunkiem,będą pod scisłą kontrolą finasowo-handlową przez Izbę Skarbową, ceny nadawane przez Rząd, utrzymhjąc te same składki,które są na dzień dzisiejszy,gwarantowane,że prywatny własciciel da sobie z tym świetną radę i jeszcze zarobi pieniądze,bo zlikwiduje w pierwszym miesiącu wszystkie kradzieże w danym szpitalu. adamdark Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Ja też, niech Państwo spłaci mój kredyt hipoteczny 10.05.08, 09:53 wszyscy mamy te same żołądki i te same potrzeby! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś