vitmik 03.06.08, 07:06 oczywiście pps przed wojną nie miał żadnych swoich bojówek,dobre hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imw co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 07:09 przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do otrzymywania dotacji unijnych, czyżby GW uważała , że tylko "politycznie poprawni" mają unijne prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 07:15 > przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do > otrzymywania dotacji unijnych, Prawo mają, tylko czy nie widzisz tutaj hipokryzji?! ONR i wszelkie inne ekstremistyczne organizacje powinno się zdelegalizować, a ich członków pozamykać Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^Jak o. Rydzyk 03.06.08, 07:26 Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: GW nienawidzi Polski, a Agora zarabia na Pola 03.06.08, 08:55 Rydzyk nienawidzi wszystkich, a zarabia na emerytach. Odpowiedz Link Zgłoś
errata21 dajmy więcej zydom, dotacje dla żydów!!!! 03.06.08, 10:08 tylko oni sa wspaniali i kochani Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok No dla was to wspaniali są adzio h. i jego ludzie 03.06.08, 10:28 DLA WAS NIE MA MIEJSCA W NASZEJ OJCZYZNIE!!! Won do nazistowskiej Walhali. Odpowiedz Link Zgłoś
pampalini77 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 10:34 To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc ze jestem jak to ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie komunisci to mordercy któzy zniszczyli luidnosciow,mentalnie jak i intelektualnie nasz kraj.A co do ONR to jest to legalna organizacja wiec nie rozumiem oco znowu sie kundle z wyborczej rzucaja ,przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i inni "wojownicy salonowi" tez pobieraja dotacje na propagowanie ustroju ktory w Polsce i w naszej konstytucji jest zakazany tzn komunizm jakbys nie wiedzial i co czy michniki pisza o tym że skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o dotacje z mumi europejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:04 pampalini77 napisał: > To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc ze jestem jak to > ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie komunisci to mordercy któzy zniszczyl > i > luidnosciow,mentalnie jak i intelektualnie nasz kraj.A co do ONR to jest to > legalna organizacja wiec nie rozumiem oco znowu sie kundle z wyborczej rzucaja > ,przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i inni "wojownicy salonowi" > tez pobieraja dotacje na propagowanie ustroju ktory w Polsce i w naszej > konstytucji jest zakazany tzn komunizm jakbys nie wiedzial i co czy michniki > pisza o tym że skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o dotacje z mumi > europejskiej? Ale głupoty wypisujesz, a poza tym nie odróżniasz socjalizmu od komunizmu. Komuniści zawłaszczyli dziedzictwo ideowe socjalizmu, mordując prawdziwych socjalistów. Ja mam na przykład zupełnie inne poglądy niż Pan Sierakowski i się z nim nie zgadzam, ale w życiu bym nie powiedział, że propaguje ustrój komunistyczny!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:47 Komuniści mordowali socjaldemokratów, narodowi socjaliści komunistów itp. Po prostu, socjaliści lubią żreć się między sobą. Nawet gdy są u władzy, tworzą zwalczające się kliki. A jakież jest to ich dziedzictwo ideowe? Zabrać pracowitemu i dać na wódę menelowi? Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:19 zigzaur napisał: > Komuniści mordowali socjaldemokratów, narodowi socjaliści komunistów itp. > Po prostu, socjaliści lubią żreć się między sobą. Nawet gdy są u władzy, tworzą > zwalczające się kliki. Zgadza się, ale chodzi o to, że komunizm i faszyzm (narodowy socjalizm) ma w rzeczywistości niewiele wspólnego z tym co pisali de Saint-Simon, Leroux czy Owen. Poza tym zwalczające się kliki nie są tylko domeną "lewicy", tylko każde grupy, która dochodzi do władzy. > A jakież jest to ich dziedzictwo ideowe? Zabrać pracowitemu i dać na wódę menel > owi? No w pewnym sensie tak, a dokładniej chodzi między innymi o zbudowanie społeczeństwa bez ubóstwa, gdzie siły rynkowe nie są głównym mechanizmem podziału bogactwa. Jak już wspomniałem wcześniej ja akurat nie zgadzam z socjalistami, a bardziej z ich sposobem budowania "społeczeństwa bez ubóstwa", ale szanuję ich poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:53 A ja oceniam socjalistów po efektach ich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Komunizm i nazim powinny byc zakazane 03.06.08, 13:36 Zbrodnie komunizmu sa najwiekszymi w historii ludzkosci. Ocenia sie ze od czasow Lenina do konca lat 80-tych XX wieku zamordowano 110 milionow ludzi. pampalini77 napisal: > To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc > ze jestem jak to ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie > komunisci to mordercy któzy zniszczyli ludnosciowo, mentalnie > jak i intelektualnie nasz kraj. A co do ONR to jest to legalna > organizacja wiec nie rozumiem o co znowu sie kundle z wyborczej > rzucaja, przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i > inni "wojownicy salonowi" tez pobieraja dotacje na propagowanie > ustroju ktory w Polsce i w naszej konstytucji jest zakazany tzn > komunizm jakbys nie wiedzial i co czy michniki pisza o tym że > skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o dotacje z mumi > europejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Zdelegalizowac komunizm? To antysemityzm!!! 03.06.08, 14:07 Synowie i cory narodu wybranego w 80% stanowili kierownictwo UB. W pocie czola wyrywali paznokcie AKowcom a ty chcesz powiedziec, ze ich dzialalnosc byla zbrodnicza? Jestes zwyklym antysemita a towarzyszom geremekowi, michnikowi i reszcie sanchedrynu jest z tego powodu bardzo smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Wladze Unii Europejskiej wywodza sie z komuny 03.06.08, 14:36 Dlatego struktury, a nawet nazewnictwo zaczerpniete jest z ZSRR. Jest nietykalna WIERCHUSZKA, czyli RADA MEDRCOW - parodia zdrowego rozsadku i sa KOMISARZE I WYSOCY KOMISARZE, jak w czasie komunizmu w Sowietach. Tam tez byli KOMISARY. wlelkl_srul napisał: > Synowie i cory narodu wybranego w 80% stanowili kierownictwo UB. > W pocie czola wyrywali paznokcie AKowcom a ty chcesz powiedziec, > ze ich dzialalnosc byla zbrodnicza? Jestes zwyklym antysemita a > towarzyszom geremekowi, michnikowi i reszcie sanchedrynu jest z > tego powodu bardzo smutno. poszeklu napisał: > Zbrodnie komunizmu sa najwiekszymi w historii ludzkosci. > Ocenia sie ze od czasow Lenina do konca lat 80-tych XX > wieku zamordowano 110 milionow ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ojoj, ojoj 05.06.08, 10:33 ale mondrości! no plosze, plosze. Wyszły myszki z piaskownicy i szczelajom z armatek do wloga. A paszła swołocz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Europejczycy to hipokryci 03.06.08, 12:19 A nie ONR. Barany sie podnmiecaja, ze ONR jest przeciwko Unii, ale z dotacji korzystaja. I mowia ze to hipokryzja. Widac, ze to pieski na uwiezi co szczekaja a nie wiedza co. Po pierwsze konstytucja stawia kazdego na potencjalnie tym samym poziomie. Z jakiej paki, ktos kto jest zolty ma dostac mniej od tego co jest bialy? co z tego, ze jestm przeciw Unii. A po drugie - ci wszyscy Euroentuzjasci gwalca tych, co sa przeciw (takze mnie) Z usmiechem glupich ludzi i zadowolenia z samych siebie glosuja za i potem wymagaja, zeby tylko im sie nalezaly profity. Ja musze ponmiesc wszystkie konsekwencje debilizmu tych ludzi. Ceny mieszkan i ziemi zwariowaly. Ja musze teraz za to wszystko placic. Ale smietanke to tylko euro_barany beda spijac. Nie dosc, ze to chamskie, to hipokryzja z tego bije ze az szok. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Re: Europejsy to hipokryci 03.06.08, 15:02 To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza narody, zeby nie bylo wiadomo z ktorego oni pochodza bo praktycznie z rzadnego europejskiego. To sa Azjaci, ktorzy w kazdym europejskim kraju czuja sie obco, dlatego sa wrogami europejskich narodow i religii. szfindel napisał: > A nie ONR. Barany sie podniecaja, ze ONR jest przeciwko Unii, ale z dotacji korzystaja. I mowia ze to hipokryzja. Widac, ze to pieski na uwiezi co szczekaja a nie wiedza co. Po pierwsze konstytucja stawia kazdego na potencjalnie tym samym poziomie. Z jakiej paki, ktos kto jest zolty ma dostac mniej od tego co jest bialy? co z tego, ze jestm przeciw Unii. A po drugie - ci wszyscy Euroentuzjasci gwalca tych, co sa przeciw (takze mnie) Z usmiechem glupich ludzi i zadowolenia z samych siebie glosuja za i potem wymagaja, zeby tylko im sie nalezaly profity. Ja musze ponmiesc wszystkie konsekwencje debilizmu tych ludzi. Ceny mieszkan i ziemi zwariowaly. Ja musze teraz za to wszystko placic. Ale smietanke to tylko euro_barany beda spijac. Nie dosc, ze to chamskie, to hipokryzja z tego bije ze az szok. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Europejsy to hipokryci 04.06.08, 01:04 czerwoneszmaciarstwo napisał: > To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza > narody, ****************************** Jakiś przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Europejsy to hipokryci 04.06.08, 04:14 maruda.r napisał: > czerwoneszmaciarstwo napisał: > > > To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza > > narody, > > ****************************** > > Jakiś przykład? > stoisz w gwnie i pytasz, gdzie ono jest. Wspolczuje tepactwa Odpowiedz Link Zgłoś
pampalini77 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:09 Hmm mowisz ze pisze glupoty? Piszesz ze nie rozrozniam socjalistow od komunistów? A gdzie ja napisalem ze przedwojenna PPS, czy obecnie tacy ludzie jak np Bugaj nie maja mojego szaczunku? Dla mnie wlasnie komuchy i caly ten lewacki bełkot na wycieczke do korei pld.A co do tego bełkotu z artykulu i mojej wypowiedzi o sierakowskim i jego kolegach z klubu" kanapowej adoracji " to sa wlasnie dla mnie jak tutaj ładnie mowi nastepcy kpp ,fascnacje żizką itp błaznami ,"rewoltą 68" (gdzie przyczyna było to ze ze sie chłopakom z akademikow meskich chcialo za przeproszeniem bzykac a potem sobie dorobili ideologie i plakatay ze zbrodniarzmi takimi jak pol pot, idol ernesto che ,lenin,stalin.To sa dla mnie wlasnie błazny ktorym sie nuydzi bo nie maja nic ciekawego do roboty. Co do startania sie o dofinansowanie to powiem to co wczesniej ,trybun brudu jakos nie pisze tutaj na swojej glownej stronie ze organizacje zwiazane z dzialalnoscia skrajnie lewicowa biora kase z Ministersta Kultury na swoja dzialanosc( komisarz Sierakowski) ale jak sie legalna organizacja typu ONR byc moze bedzie starac to juz Wycie,jęki,płacz o la boga beda urzadzac straszne rzeczy .Zenada. A co do PPS to szkoda ze Bugaj jednak odszedl z UP i zamiast parti o takim klimacie jak przedwojenna PPS ,bez zadnych zwiazkow z tymi psami z pzpr nie powstała partia lewicowa (nie lewacka anie tym bardzie zaden klub byłych towarzyszy z zsmp)tylko zostałoa przerobiona na jakis odprysk komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:39 pampalini77 napisał: > Hmm mowisz ze pisze glupoty? Piszesz ze nie rozrozniam socjalistow od > komunistów? A gdzie ja napisalem ze przedwojenna PPS, czy obecnie tacy ludzie > jak np Bugaj nie maja mojego szaczunku? Dla mnie wlasnie komuchy i caly ten > lewacki bełkot na wycieczke do korei pld. Tu chyba miałeś na myśli Koreę Płn.??!! >A co do tego bełkotu z artykulu i mojej > wypowiedzi o sierakowskim i jego kolegach z klubu" kanapowej adoracji " to sa > wlasnie dla mnie jak tutaj ładnie mowi nastepcy kpp ,fascnacje żizką itp > błaznami ,"rewoltą 68" (gdzie przyczyna było to ze ze sie chłopakom z akademiko > w > meskich chcialo za przeproszeniem bzykac a potem sobie dorobili ideologie i > plakatay ze zbrodniarzmi takimi jak pol pot, idol ernesto che ,lenin,stalin.To > sa dla mnie wlasnie błazny ktorym sie nuydzi bo nie maja nic ciekawego do > roboty. Co do startania sie o dofinansowanie to powiem to co wczesniej ,trybun > brudu jakos nie pisze tutaj na swojej glownej stronie ze organizacje zwiazane z > dzialalnoscia skrajnie lewicowa biora kase z Ministersta Kultury na swoja > dzialanosc( komisarz Sierakowski) ale jak sie legalna organizacja typu ONR byc > moze bedzie starac to juz Wycie,jęki,płacz o la boga beda urzadzac straszne > rzeczy .Zenada. A co do PPS to szkoda ze Bugaj jednak odszedl z UP i zamiast > parti o takim klimacie jak przedwojenna PPS ,bez zadnych zwiazkow z tymi psami > z pzpr nie powstała partia lewicowa (nie lewacka anie tym bardzie zaden klub > byłych towarzyszy z zsmp)tylko zostałoa przerobiona na jakis odprysk komuchów No więc się zgadzamy, ja tylko napisałem, że nie uważam Sierakowskiego za komunistę i bym go tak nie nazwał, mimo wątpliwej "fascynacji" Żiżką i innymi "błaznami". Zgadzam się również, że ONR ma prawo wnioskować o dotację jak już gdzieś pisałem. Inna kwestia to taka czy powinna dostać dotację. PS. Czasami Ci chyba alt nie działa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:26 No wlasnie, ja nie lubie kumuchow, katoli i nazioli, czy to znaczy ze automatycznie jestem żydem albo pracownikiem Agory? Wszyscy ekstremisci charakteryzuja sie zwykle glupota, wąskimi horyzontami i agresją w stosunku do oponentów. Niech ktos wymieni choć jedną rzecz którą ONR zrobiło dla Polski. Tylko nie pisac o krzewieniu patriotyzmu, bo wykonywanie gestu, ktory stosowali nazisci mordujacy Polaków nie jest niczym godnym naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok szmatławcy nienawidzą agory, ponieważ to własnie 03.06.08, 11:52 GW wywodzi sie z tych, którzy walczyli z komuną. Walczyli o swoje idee, ale walczyli. Cała ta spsiała narodowa prawica, choc jest to obraza narodu i prawicy, ale taki termin mamy, od razy poszła na wspóprace z komuchem i dzielnie wykonywała cała jego zalecenia. Falangista Piasecki był ulubionym polaczkiem namiestnika Sjerowa, który ma łapy unuzrzane w krwi najlepszych synąów i córek naszego narodu. Psiaki, kjtóre teraz krzyczą "łojczyzna" i nowszą mundurki jak SA lun SS, za czasów komuny, uprawiały ogoródki i grzały sie przyzy piecyku ustrojowym. I to ich wkurza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_sruiek No prosze! Sam tow-red-naczel sMichnik wytrzezwial 03.06.08, 13:56 Towarzyszu redaktorze naczelny! Macie na mysli takich bojownikow jak tow. Geremek - czlonek PZPR od lat 50.. Czy moze Jacek Kuron - UBecki postrach Zoliborza - zalozyciel Hufcow Walterowskich, czy moze sam tow. Michnik dzialajacy energicznie z Kuroniem na rzecz zniszczenia neirezimowego harcerstwa. Przypominam, ze Sierjow wyslugiwal sie synami Izraela, z ktorych w 80% skladalo sie kierownictwo UB. Zydzi z UB pokroju Wolinskiej, Fejgina, Morela, Szechtera (brata tow. Michnika), Bermana, Ochnio et consortes mordowali w latach 50. na potege najlepszych synow Polski - ty zalgany pismaku! Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul ktos powiedzial, ze w GW kazdy znajdzie prace 03.06.08, 16:45 ten deliryk "1410" (tow. michnik) to jedynie potwierdza :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: ktos powiedzial, ze w GW kazdy znajdzie prace 04.06.08, 04:16 wlelkl_srul napisał: > ten deliryk "1410" (tow. michnik) to jedynie potwierdza :) Kazdy to znaczy koszerny Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok popatrz, popatrz 05.06.08, 10:31 myszki ze Stuermera sie tu zebrały. I tak chcą sobie pośpiewac: "Die Fahne hoch, die Reihen sind geschlossen, ONR marschiert in einem festen Schritt" To se nevrati, chłopaczkowie. To se nevrati. Bidulki po hitlerku. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tak, legalna 03.06.08, 11:45 ale bandycka i ma nazistowskie korzenie i tyle. To są fakty kolezko i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnymaciek Dokładnie tak samo.... 03.06.08, 09:22 ....Wóz wypełniony złotem przejdzie przez każdą brame... Jak to mówił Bronisław Geremek biorąc pieniądze od PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: GW nienawidzi Polski, a Agora zarabia na Pola 03.06.08, 10:03 Agora zarabia w kraju w którym wydaje gazetę a że ta gazeta krytykuje ksenofobów kreujących sie na patriotów to tylko dobrze świadczy o patriotyźmie tej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 10:03 ONR to przedwojenni patrioci, w odróżnieniu od zdrajców z KPP, od których warto przypomnieć pochodzi wierchuszka "Wybiórczej" (sam Jarosław Kacézyński poweidział że w polskiej tradycji środowisko KPP było środowiskiem najgorszym, to więksi zdrajcy niż targowiczanie), w odróżnieniu od tej KPP, ONR nigdy nie zdradził Polski. A GW-no nie jest od tego żeby dzielić dotacje unijne. Każdy może z nich korzystać kto spełni kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zastanawiałem się skąd niemiecki nacjionalista 03.06.08, 10:12 pobiera wiedzę o historii Polski, teraz już wiem, od czołowego histo(e)ryka Wolski:)). A poza tym widzę że hołdujesz hasłu "Nacjonaliści wszystkich krajów łączcie sie":)) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 10:19 ONR to Polscy patrioci, przedwojenna elita tego ugrupowania zostala wymordowana przez lewicowych ekstremistow totalitarnych: narodowych socjalistow z Niemiec i bolszewikow z CCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok junkier nie sciemniaj! 03.06.08, 10:25 ONR to zdrajcy i nic po za tym. Z tych kręgów wywodzili sie ludkowie, którzy chcieli być polskimi Quislingami lub Tisami. Cóż, kiedy Adolf H. uratował polski honor, ponieważ olał i wyśmiał merdanie ogonem polskich faszystów. I chwała mu za to, oszczedził nam kompletnej hanby. Zostali wymordowani przez bolszewików??? Jaja sobie robisz!!! Ci ludkowie stali w pierwszym szeregu merdaczy komuny. Wielu z nich było ulubiencami Sjerova, pierwszego namiestnika NKWD w prywislanskim kraju po wkroczeniu do kongresówki w lipcu 1944!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:04 Zydoscy oprawcy z UB pastwili sie nad ONR-owcami na Koszykowej i Rakowieckiej, sa na to twarde dowody, pare postow nizej znajdziesz nazwiska. ONR mial dobre rozeznanie polittyczne i przeciwstawial sie awanturniczej polityce zagranicznej sanacji, ktorej "skutecznosc" jedna wizyta niemeickiego ministra SZ w Moskwie obrocila w niwecz. Zdajcami byli i sa KPP-owcy, to oni sciagneli na Polske hanbe - kolaboracje ze zdradzeickim rezymem Stalina. To rownie haniebne jak ten tylez rzekomy co niedoszly sojusz z Adolfem. A nawet bardziej haniebny jak policzy sie liczbe ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:07 junkier napisał: > Zydoscy oprawcy z UB pastwili sie nad ONR-owcami na Koszykowej i > Rakowieckiej, sa na to twarde dowody, pare postow nizej znajdziesz > nazwiska. > > ONR mial dobre rozeznanie polittyczne i przeciwstawial sie > awanturniczej polityce zagranicznej sanacji, ktorej "skutecznosc" > jedna wizyta niemeickiego ministra SZ w Moskwie obrocila w niwecz. > > Zdajcami byli i sa KPP-owcy, to oni sciagneli na Polske hanbe - > kolaboracje ze zdradzeickim rezymem Stalina. To rownie haniebne jak > ten tylez rzekomy co niedoszly sojusz z Adolfem. > > A nawet bardziej haniebny jak policzy sie liczbe ofiar. Ciekawe, pierwszy raz się spotkałem, że "haniebność" mierzy się liczbą ofiar... 2 mln ofiar - haniebne, 3 mln ofiar bardziej haniebne... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:37 Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 14:53 junkier napisał: > Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460. Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej. Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 15:00 czerwoneszmaciarstwo napisał: > junkier napisał: > > > Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom > > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny > > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460. > > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej. > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska. Szczerze to większych bzdur w życiu nie słyszałem. Nawet junkier przy Tobie to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 15:38 somsiad82 napisał: > czerwoneszmaciarstwo napisał: > > > junkier napisał: > > > > > Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom > > > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny > > > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460. > > > > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym > > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej. > > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do > > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska. > > Szczerze to większych bzdur w życiu nie słyszałem. Nawet junkier > przy Tobie to pikuś. somsiad82, nie wiem czyja to wina, ze masz taki maly mozg. To dosc proste dla przecietnego czlowieka. Ja to tak rozumie: Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem w Unii. Nie wiem czemu masz problemy z pojmowaniem rzeczywistosci odmiennej od Twojej ideologii? Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 16:09 poszeklu napisał: > somsiad82, nie wiem czyja to wina, ze masz taki maly mozg. > To dosc proste dla przecietnego czlowieka. Ja to tak rozumie: > Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem > w Unii. > Nie wiem czemu masz problemy z pojmowaniem rzeczywistosci > odmiennej od Twojej ideologii? Tak się zastanawiam na jakiej podstawie stwierdzasz wielkość mojego mózgu, być może masz jakieś przedziwne zdolności. Skoro Ty twierdzisz to co twierdzisz, to jest to chyba dowód, że nie wielkość mózgu decyduje o inteligencji, tylko jego wykorzystanie. > > czerwoneszmaciarstwo napisał: > > > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym > > > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej. Moim zdaniem pakt Ribbentrop - Mołotow nie jest najmniejszym dowodem na zbieżność tych dwóch zbrodniczych ideologii. Takie jest moje zdanie. Jedyne co je łączyło to zbrodnie i terror. > > czerwoneszmaciarstwo napisał: > > > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do > > > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska. >poszeklu napisał: > Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem > w Unii. Fantastyzczne wytłumaczenie. Niewielu by chyba na to wpadło. Po pierwsze osoba pisząca o pakcie, chyba nie bardzo pamięta o co w nim chodziło. Otóż najważniejsza część paktu to tzw. "tajny protkół", który był de facto kolejnym rozbiorem Polski. Tak sobie myśląc tym swoim małym mózgiem wydaje mi się, że obecnie realizacja paktu nie jest możliwa w najmniejszym stopniu, a ten kto to napisał musi mieć słaby kontakt z rzeczywistością. Natomiast Twoje wytłumaczenie, że Unia i Rosja dążą do zbliżenia, a Niemcy są motorem Unii i to ma być dowód na realizację paktu R-M jest śmieszne. Analizując fakty: Unia z Rosją dąży do realizacji paktu; Polska jest w UE, w związku z tym Polska wraz z Unią dąży do swojego rozbioru. Fantastyczne. Poza tym co z tego, że Niemcy są "motorem" UE. Unia nie jest dyktaturą, że jedna osoba (państwo) decyduje o wszystkim. Niemcy nie mogą podejmować żadnych decyzji w żadnej instytucji w UE samodzielnie. Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 04.06.08, 04:37 somsiad82 napisał: Tak sobie myśląc tym > swoim małym mózgiem wydaje mi się, że obecnie realizacja paktu nie > jest możliwa w najmniejszym stopniu, > Poza tym > co z tego, że Niemcy są "motorem" UE. Unia nie jest dyktaturą, > Niemcy nie mogą podejmować żadnych decyzji Dobrze ze piszesz o tych swoich ulomnosciach bo juz myslalem, ze to cos powaznego. Jesli Niemcy sa pierwszym panstwem w UE, to niby dlaczego nie mogliby robic z Polska to co im sie podoba, tym bardziej ze juz zainstalowali w Polsce swoj rzad i maja wiekszosc w Sejmie. Wiem ze to dla Ciebie bardzo trudne pytanie, ale jednak mozesz sprobowac pomyslec. Za ktoryms razem, ... kto wie, ... cuda sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 04.06.08, 09:23 gazetajudasza napisał: > Jesli Niemcy sa pierwszym panstwem w UE, to niby dlaczego nie > mogliby robic z Polska to co im sie podoba, tym bardziej ze > juz zainstalowali w Polsce swoj rzad i maja wiekszosc w Sejmie. > Wiem ze to dla Ciebie bardzo trudne pytanie, ale jednak mozesz sprobowac > pomyslec. Za ktoryms razem, ... kto wie, ... cuda sie > zdarzaja. Szczerze to ja lubię dyskutować z ludźmi o odmiennych poglądach, ale z ludźmi na poziomie, a Ty nie wydajesz się takowym interlokutorem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Łuni luiejom takie tematy, 05.06.08, 10:40 wtedy mogom se pohulodź, te hopoki - rajcują ich mundury i pejcze.... Mówią, że nie lubią pedałów, ale przecież ich duchowy przywódca - Ernst Roehm - był gayem i dokonał żywota, w ramach zarucia ołowiem, w objęciach kochanka. Oni chcą być tacy męscy, a im się to wogóle nie udaje, biedaczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jaki rzekomy 03.06.08, 11:42 w 1938 roku intensywnie prowadzono rozmowy z adziem. Adziu w Mein Kampf nie pisze nic złego o naszym narodzie. Rządy Francji oraz UK były przerażone tym faktem, że Warszawa intensywnie zbliżała sie do Berlina.............. A onr to polscy quislingowcy i należy zakazac ich istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: jaki rzekomy 03.06.08, 11:45 Nie ma w polskim kodeksie karnym przestepstwa 'bycia qwislingowcem' a zatem te swoje "wezwania" do delegalizacji ONR mozesz umiescic w wiadomym miejscu. ONR przecoiwstawil sie, do czego mial pelne prawo, antydemokratycznej i antynarodowej polityce sanacji. Ktora doprowadzila do tragicznych rezultatow - osamotnienia Polski rozdartej przez dwa lewicowe ekstremalne totalitaryzmy: narodowy socjalizm i bolszewizm komunistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok onr niczemu sie nie przeciwstawiał 03.06.08, 11:47 onr był organizacją naziastowską i tyle!!! A ty, jak zwykle, nie wiesz o czym piszezsz!!! Nie od dzisiaj sie znamy junkierku i dlatego wybaczam ci, a ponadto twoje posty mnie bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:50 ONR nie mial nic wspolnego z nazizmem, byl organizacja stricte narodowa. Ich program gospodarczy-spoleczny byl przesadnie lewicujacy ale odmawianie im patriotyzmu czy posadzanie o to, ze nei chcieli Wolnej Polski jest haniebne. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:54 Tak. W takim razie SLD to KPZR. Lub WKP(b) jak wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie masz o historii pojecia 03.06.08, 11:57 uprawiaj ogorki, pietruszke albo sałate. To jest dobre zajecie dla Ciebie robaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:02 Po prostu mam alergie na "dwojmyslenie". - - - - Między czwartkiem a piątkiem 1 czerwca 2008 autor rp „Gazeta Wyborcza” napisała w czwartek, że polska Marynarka Wojenna pływa na okrętach z czasów Gomułki, które niebawem będzie musiała oddać na złom, i przestanie istnieć. A w piątek zamieściła wypowiedź ministra obrony narodowej: „jeśli naprawdę jest tak, jak napisaliście, to sytuacja PMW rzeczywiście jest poważna”. Naprawdę tak powiedział Bogdan Klich. On, minister, o sytuacji Marynarki Wojennej dowiaduje się z gazety. A bodaj nawet o jej istnieniu. Przecież tego, by nawet śp. Bareja nie wymyślił! Najzabawniejsze, że w morzu codziennych absurdów nikt tego nie zauważa. W czwartek ta sama gazeta oburza się, że trzeba wylać Mariusza Kamińskiego, bo przez niego ucierpiała współpraca naszych służb z FBI. A w piątek, po konferencji premiera, że trzeba Kamińskiego wylać, bo współpraca z FBI sama w sobie jest złamaniem prawa. Po drodze ambasada USA zapewniła, że współpraca ze wszystkim polskimi służbami układa się dobrze. Skoro ze wszystkimi, to pogróżki premiera powinny dotyczyć także szefów CBŚ, ABW etc. A mnie śmieszy, że rzesza michnikowych wykształciuchów okazuje się tak już wyćwiczona w dwójmyśleniu, iż nawet nie zauważa, że jej dzielone z ulubioną gazetą oburzenie czwartkowe było w 100 procentach sprzeczne z piątkowym. Premier Tusk obiecuje karać za klapsy, najwyraźniej nie pamiętając, iż swego czasu głosował przeciwko karaniu za klapsy, gdy projekt ten zgłosił SLD. Prezes PiS porusza niebo i ziemię przeciwko „landyzacji” Polski, również zapominając, że jako premier miał taki sam projekt w swojej oficjalnej strategii. Ale czego wymagać, skoro tu dystans czasu jest większy niż z czwartku na piątek? Zresztą po kuratorskim wniosku ministra Grada to chyba już, hulaj dusza – żadnemu politykowi nie uda się wygłupić bardziej. blog.rp.pl/ziemkiewicz/ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok czy to należy do tematu 03.06.08, 12:08 czy to jakas kaczorkowo-qrevska socjotechnika??? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:16 To byla prosta egzegeza "dwojmyslenia" wlasciwego dla czytelnikow o sformatowanych mozgach. ONR jest "bee" bo to rzekomo nazisci (klamstwo) natomiast KPP jest cacy. KPP, przyjmij to do wiadomosci, byla najwiekszym w historii Polski zbiorowiskiem szuj i zdrajcow. Odpowiedz Link Zgłoś
pampalini77 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:20 Masz racje junkier ,ze kpp to bło najwieksze skupisko zdrajców i szmat i wiemy juz wszyscy dlaczego ich rodziny tak ich bronią ,szkoda tylko ze nie moga sie zdobyc na szczerosc i powiedzenie ze "tak ,kpp to swinie ,moj brat,ojciec ,matka robili swinstwo i ja tez robilem " Do tego trzeba ludzi ktorzy mimo swoich błedów potrafia to przyznac ,a czego sie spodziewac bo adasiach,warszawskich itp osobach Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A dlaczegóż to np 05.06.08, 10:43 blizniacy tego nie mowią o tatusiu???? A dleczegóż to Kryze nie mowił o tatusiu takich rzeczy???? Znasz kogos, ktos przeprasza za własnych rodziców??? Ty za swoich przepraszasz??? Jaka Twoja wina w tym, co??? Zadna. Zanim zaczniesz gadaac, to włącz szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ty nawet prostych rzeczy nie pojmujesz 03.06.08, 12:39 ja jestem historykiem i zadałem Ci proste pytanie, ne które nie jestes w stanie udzielic odpowiedzi. A tak miedzy nami, to i nazisci i komuniscie to jedno bydło. A wiec czy onr czy npd - jedna swołocz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Tenorek w sowchozie historii cie uczyli!!! 03.06.08, 14:46 1410_tenrok napisał: > ja jestem historykiem i ... czy onr czy npd - jedna swołocz i tyle. Kompromitujesz sie takimi wypowiedziami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nie truj robaczku 03.06.08, 12:46 To, że bolszewicy zabijali ONR-owców, nie dowodzi, że w ONR byli patrioci. Bolszewicy zabijali także bolszewików. Nosiło to nazwę czystek i walk frakcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:34 ONR czy OWP to byly jednak ugrupowania patriotyczne. Pragnace wielkosci Narodu Polskiego a nie "swaitowej rewolucji" bedacej przykrywka dla krwawej dyktatury bolszewikow. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zabijaliu, ponieważ byli im niewygodni i tyle! 03.06.08, 13:58 ale znasz naszego misia koale. Najadła sie eukaliptusa, to ma omamy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:26 No właśnie, junkier. Podałeś dokładny program niemieckich narodowych socjalistów: - kontrola państwa nad gospodarką - kontrola rządu nad bankiem emisyjnym, zniesienie wymienialności waluty, - pseudopatriotyczna propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: jaki rzekomy 03.06.08, 12:39 Te "rozmowy" to były niemieckie naciski dotyczące żądania zgody na aneksję Gdańska i budowę autostrady z linią kolejową do Prus Wschodnich. Niemieckie żądania obejmowały jednak coś ważniejszego czyli zerwanie przez Polskę sojuszu z Francją. Nie sądzę, aby Francja reagowała na to z przerażeniem. Gdyby naprawdę czuła się zagrożona, zareagowałaby czynnie. Ale czuła się biernie i liczyła tylko na linię Maginota i brytyjską pomoc. Owszem, były ze strony Niemiec oferty sojuszu, ale wysuwał je Goering, niejako z własnej inicjatywy. Co do obrazu Polski w oczach nazistów, to w roku 1939 Polska i Polacy nie byli kreowani na "podludzi" czy "dzikusów" ale jako kraj groźny, zdolny w każdej chwili do ataku na Niemcy od wschodu, gdyby powinęła im się noga na zachodzie. ONR był zupełnym marginesem i w zasadzie nie miał żadnego programu politycznego, oprócz wszczynania antyżydowskich i antyukraińskich burd. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:37 Korytarz mozna bylo udostepnic bez i nie wdawac sie w zadne wyniszczajace kraj wojny. > ONR był zupełnym marginesem i w zasadzie nie miał żadnego programu politycznego oprócz wszczynania antyżydowskich i antyukraińskich burd. Patrzac z perspektywy zdrady i noza, jakie wbily walczacym od 1939 r Polakom te mniejszosci, postepowanie ONR bylo wielce przewidujace. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok O naciskach nie może byc tu mowy, 03.06.08, 13:56 pojawiły sie dopiero w 1939. Od momentu dojscia do władzy a.h. wyhamował wczesniejszą ostrą politykę kół niazadowolonych z powstania Polski na wczesniejszych obszarach niemieckich. Hitler, co jest ciekawe, w MK pisze bardzo mało i oględnie o Polsce i Polakach. Widocznie, miał w stosunku do nas podobne plany, jak w stosunku do Rosji. Czyli chicałby maszegowac na zachów, mając bezpieczne plecy. W latach 1936-1938 mozna nawet mówic o zalążkach przyjazni. Przyjazn ta budziła wielkie obawy w Paryzu oraz w Londynie. Zwlaszcza w Paryzu, albowiem wiedziano, że marszałek P. Francuzów nie trawił, a po jego smierci sytuacji zmieniła sie na gorsze. niemicy czynili sanacji awanse, a to skutkowało wieloma zapytaniami na poziomie MSZ, czy sanacja zamierza zmienic układy sojusznicze. Niemcy gotowi byli dużo zapłacic za mozliwosc budowy autostrady i linii kolejowej. Do Polski przyjeżdżało wielu dygnitarzy hitlerowskich róńnego szczebla. A np. Goering był stałym gościem Białowieży. Dopiero w 1939 sytuacja sie wyraznie zmieniała na niekorzysc Niemców. Ale tak, czy inaczej po zajęciu Polski, Adolf kazał wystawic warte honorową przed grobem marszałka p. Aże onr był niczym, to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok na twoje nieszczescie, 03.06.08, 11:40 musiałem swego czasu napisac prace o KPP w latach 1919-1936. Mówienie o KPP jako o zdrajcach nie jest do konca prawdą, zważywszy na taki prosty fakt, że KPP została w 1936 roku rozwiązana przez Miedzynarodowke Komunistyczną (z poduszczenia Stalina w ramach polityki antypolskiej i przygotowywania sie do sojuszu z adziem h.), a jej działacze rozstrzelani lub wywiezieni na Sybir. ONR to były szwabskie pieski. Nazywanie ich patriotami wskazuje, że jak zwykle masz nie pokolei w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: na twoje nieszczescie, 03.06.08, 11:48 Buhaha, jesli jakiegos zdrajce rozstrzelano w 1936 r. (nb; nikt nie wspomina o haniebnej antypolskiej kampanii Stalina bo przeciez w ramach antypolskich czystej stracono nie tylko antypolkie kanalie z KPP ale takze wielu wartosciowych ludzi przebywajacych na terenie ZSRR) to rzeczywiscie jego fart - w 1939 r. nie mogl byc zdrajca bo juz nie zyl... Ale nie wybielisz tych gnid - nastepcy KPP, PPR-owscy zdrajcy pokazali masowo kolaborujac i z NKWD i z gestapo ze wieksze od nich lajzy nie chodzily chyba jeszcze po polskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sciemniasz i plujesz 03.06.08, 11:56 nie pojmujesz faktów. Zacznij myslec robaczku!!! W 1936 roku rozwiązano KPP i tyle. Jej przywodców rozstrzelano lub zesłano na Sybir. Capischi!!!! Jak wiec mogli oni byc zdrajcami??? Co wiecej, na mocy współpracy NKWD i Gestapo (umowa po konferencji w Zakopanym, bodajże), Gestapo przekazywała Sowietom komunistów wyłapywanych na terenie zajętej Polski . Także misiaczku, może raczej napij sie melisy????? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:58 Opowiadasz brednie. Nie wszystkich komunistow z KPP Stalin wymordowal, czesc z nich znalazla sie po wojnie w PPR. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sciemniasz i plujesz 03.06.08, 12:00 cała wierchuszka KPP, która znajdowała sie w ZSRR została wycieta w pien. Pojmiesz to wreszcie, czy nie. Oj junkier, junkier. I za to cie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: sciemniasz i plujesz 03.06.08, 12:05 Wierchuszka z ZSRR byc moze. Dostali za swoje. Ale lokalni, miejscowi komunisci czekali na swoja szanse wide Gomulka, Bierut czy Wasilewska. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i znow wpadka!!! 03.06.08, 12:13 Wasilewska, to ukrainko-Polka. Cały czas członek WkB, dopiero pozniej zesłana do pracy w polskich sprawach. Zresztą Polką nigdy sie nie czuła i wyjechała po wojnie do ojczyzny. Bierut? To PPS, pozniej dopiero przeszedł różne takie i szkołe kominternu i były oficerem NKWD. Gomułka to ciekawa postac. Zważyszy na fakt, że po wojnie jedynie cudem przeżył. Mógł skonczy jak jego kumple w Czechach, na Wegrzech, w Niemczech. Sowietów z tej racji traktował podejrzliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:19 > Wasilewska, to ukrainko-Polka. To nie mialo znaczenia. Przeczytaj sobie ksiazke "Szepty. Zycie w stalinowskiej Rosji". Facet trafil do obozu poniewzaz mial imie "Napoleon" i stad "byl" francuskim szpiegiem, a co dopiero pol- polska narodowosc Wasilewskiej... A pozostala dwojka - komuchy potwierdzajace teze. Poczytaj tez sobie zeznania Swiatly, znajdziesz tam tez nazwiska innych KPPowcow ktorym udalo sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok facet, zaczynasz byc nudny 03.06.08, 12:40 rozumiesz. Udowodniłem ci niewiedze, a tym znowu kitem. Szklarzem czy łoptykiem jestes???? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Stalin i bez kpp by sobie poradził co udowodnił 03.06.08, 11:44 Czyli współpraca M.Giertycha, "prof" Nowaka czy Bendera z Jaruzelskim to tez kolaboracja, rozmowy Okrągłego Stołu takze, wszak to kontynuatorzy KPP tam zasiadali, co gorsza z inicjatywy Kościoła te rozmowy doszły do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:52 No tu żeś się skompromitował. To nie prof. Bender czy prof. Nowak są "spadkobiercami" KPP ale środowisko Wyborczej, wielokrotnie mówił o tym J. Kaczyński, ile razy można powtrarzać? A prof. Bender i Nowak są największymi przeciwnikami różowych pogrobowców KPP. A Stalin bez KPP sobie w Polsce nei poradzil chociaz musial przechrzcic ja na PPR i zrobic nowy zaciag kadr, rozstrzelanych wskrzesic sie bolszewikom nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Z kitem to do szklarza nie do wędkarza 03.06.08, 12:04 Generałowie byli strażnikami komunizmu a te wypierdki z nimi współpracowali, Stalin osiągnął to co chciał angole i jankesi mu przyklepali. Takie były ówczesne realia, kto był przeciw często nie przezył, w stanie wojennym można było wybierać, ja i mi podobni wybrali bojkot, chociaz łatwiej było cos osiągnąc współpracując. Nie dość że jesteś tchórzliwy to jeszcze zakłamany, jak kazdy sprzedawczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Z kitem to do szklarza nie do wędkarza 03.06.08, 12:06 Jakim prawem rzucasz oszczerstwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Takim samym jak ty wczoraj, wyjdziesz na pole? 03.06.08, 12:09 Obraziłes wielu wyborców PO, mnie też i stchórzyłeś, ale nie jestes niewidoczny Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Takim samym jak ty wczoraj, wyjdziesz na pole 03.06.08, 12:19 Bzdura, nikogo nie obrazilem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok junkier nie jest w tanie nikgo obrazic, 03.06.08, 12:43 ponieważ podlega pod słynny cytat z Marcinkiewicza..... Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_sruiek Tow Michnik - potykacie sie o wlasne slowa:))) 03.06.08, 14:00 juz tradyyyyy-c-yyyy-jnie Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niestetyz, Michnik to nie ja. 05.06.08, 10:36 GW mi wisi, ale cenie tutejszy Hyde Park, podobnie jak wy. Uważam was za bydełko albo za swołocz i ubolewam, że w wolnej Polsce musi być miejsce dla pogrobowców hitlera i himmlera. Ale to są uroki demokracji. Kazdy więc, w niej ma prawo życ, wy też. Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:23 Jasne że to patrioci podobni do pruskich junkrów, odpowiedzialnych tak samo jak oni za dopuszczenie Hitlera do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:36 Glupis. Adolfa do wladzy wyniosla d e m o k r a c j a. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok junkier, po raz kolejny okazuje sie, że 03.06.08, 11:44 mature zdobyles na kercelaku. Jak KPP mogła być zdradziecka, skoro od 1936 roku nie istniała???? Może mi na to odpowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:53 Istnialy struktury kadlubowe KPP, byli w Polsce komunisci te rozne Buczki i Zawadzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok byli oni tępienie przeze NKWD!!! 03.06.08, 11:59 Te słynne mordy komunistów w GG to przecież sprawa NKWD! Wiec jak KPP mogła być partią zdradziecką, skoro od 1936 roku nie istniała. Wez głęboki oddech i zacznij myslec!!! Prawda nas uwolni, a Was???? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:04 To ze zdrajca padl ofiara wlasnej zdrady nie zmienia faktu, ze byl zdrajca. Kto sieje wiatr ten zbiera burze - to takie motto dla KPP- owcow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:52 Hitleryzm miał zwolenników w dokładnie wszystkich grupach i warstwach społecznych ówczesnych Niemiec: arystokracji, przemysłowców, artystów, urzędników, robotników, chłopów, młodzieży, kadry wojskowej, lumpów. Hitleryzm podkreślał więź narodową a dążył do likwidacji barier klasowych i stanowych. Wśród elektoratu NSDAP można znaleźć stuprocentowy przekrój całego społeczeństwa Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:56 Nie opowiadaj glupot, kiedy nzdap stal sei juz PARTIA WLADZY, na dodatek jedyna legalna, zapisywali sie tam wszyscy w wiadomych celach. Nie zmienia to w niczym faktu ze byla to partia socjalistyczna, odwolujaca sie do robotniczej ideologii lewicowej, stawiajaca sobie za cel obalenie "starego porzadku" konserwatywnych Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok junkier, znów sie okazuje, że powiniens 03.06.08, 12:07 uprawiac pietruszk! Adolf nie był socjalistą!! Adolf nienawidził socjalistów. Adolf był wyznawcą ruchu "Wszechniemieckiego". Adolf wprowadził polityke syndykalistyczną, był takim wczesnym Peronem...... A przypiotnik socjalistyczny w nazwie NSDAP jest połączony z przymiotnikiem "narodowy". Wez wreszcie to sobie do główki wcisnij. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei. Niemcy, od czasu zakonczenia I WS są narodem, który nie lubi wyższych klas. Niemcy są narodem egalitarystów. I to jesz powód. A inny powód to to, że chciano stworzyc partie masowł, która w swe szeregi przyjmowała również wyborców komunistów. Ale co ja ci bede to tłumaczył, skoro ty i tak tego nie pojmiesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:10 Partia robotniczo-lewicowa, ktora stawiala sobie za cel obalenie istniejacego porzadku i jawnie potepiala kapitalizm i kapitalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a gdzie to jest napisane???? 03.06.08, 12:14 jakies dowody, moj misiu. Radze uprawiac pietruszke!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:21 "Moja walka" az roi sie od antykapitalistycznych tyrad, podkreslil to m.in. RAZ. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok misu, jak mein kampf czytałem 03.06.08, 12:41 nawet go posiadam. Wiec wiem, oczym mowie. Natomiast ty znowu cytujesz mi jakiegos palanta. Podaj strony oryginału. I znowu woda, woda, woda............. Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_sruiek Erystyka na poziomie budki z piwem - amator. 03.06.08, 16:42 zapewnienia, zapewnienia, inwektywy, inwektywy do tego nawet pisac po polsku nie umiesz, misiu - pardon - tow. nacz- redaktorze :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok odezwał sie sturmbahnfuehrer 05.06.08, 10:29 uzywający pseudonimu swoich wrogów. A gdzieżes to bywał czarny baranie???? Budkaz piwem i inwektywy??? gorzej! Stoje na stanowisku, że do was należy strzelac!!! ALE DOKŁADNIE!!! W kraju, który 3 generacje temu został srogo doswiadczony przez chec unicestwienia go, dopuszczanie do istnienia tego typu organizacji jest skandaliczne. Verstanden??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:58 Tuż po objęciu pełni władzy przez NSDAP WSTRZYMANO przyjęcia nowych członków. Właśnie dlatego, aby odróżnić "swojaków" od koniunkturalnych karierowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:39 Nic dziwnego ze Niemcy wstepowali do Nzdap. Bo jawila im sie jako skuteczna tama przeciw zbrodniczym komunistom. Gdyby niemieccy i "rosyjscy" (chociaz wiadomo ze w WKP(b) wladze dzierzyli glownie Gruzini i Zydzi) komunisci podali sobie rece, Polski juz by dzis nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ziggy, ale co mu tłumaczyc 03.06.08, 12:02 on to przecie Junkier................................. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 08:44 Ja nie widzę żadnej *hipokryzji*. Czy Ty wiesz co to jest hipokryzja?? Ja na przykład nie znoszę sąsiada, ale jak przyjdzie do mnie i da mi do ręki 100 zł, to chętnie wezmę. Jedno z drugim nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 08:46 Ale to nie Unia przychodzi do ONR-u tylko ONR wyciąga rękę do Unii i to już są Himalaje hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:17 Wyciągają rekę do Unii dlatego, że Unia rozdaje kasę, nie dlatego, że ją kochają. Jakbym widział, że mój sąsiad rozdaje kasę, i rozgłaszał o tym na lewo i prawo, to też bym poszedł, wyciągnął rękę, wziął kasę i poszedł na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:20 Z drugiej strony.Nasza skladka do UE jest z naszych podatkow.Tak przeciwnikow jak i zwolennikow.Wszyscy maja wiec rowne prawa do dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:27 Dokładnie. Analogia: mój sąsiad przychodzi do mnie i codziennie zabiera mi 5 zł z kieszeni. Właśnie dlatego go nie znoszę, ale nic nie mogę zrobić, bo całe osiedle go popiera. Jeśli wywiesi ogłoszenie, że rozdaje 100 zł, to pójdę i wezmę. Nie jest to dowód mojej miłości do niego, więc żadna w tym hipokryzja. Dopóki się nielubianej władzy nie obaliło, to trzeba żyć na warunkach przez nią ustalonych. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:58 Ty presentation staraj sie o dotacje w kraju w którym mieszkasz a nie mieszaj w głowach Polakom. No chyba że we Francji, którą wybrałeś sobie na ojczyznę zaliczyli cie do neonazistów i wysłali na drzewo, więc teraz próbujesz wspierać sobie podobnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza417 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 04.06.08, 09:45 Takie ''gowno'' jak ONR jeszcze istnieje? Putin by wiedział co z nimi zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:19 > Ja na przykład nie znoszę sąsiada, ale jak przyjdzie do mnie i da mi do ręki 100 zł, to chętnie wezmę. A ja nie wezmę. I tu tkwi różnica - ja dostrzegam obłudę i hipokryzje tych faszystów, ty - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:33 No dobrze, to w takim razie, czy UE mogła by nie pobierać podatków od jej przeciwników? I zapamiętaj jedno: to nie oni przychodzą z wyciągniętą ręką do UE. To UE czy jakikolwiek rząd przychodzi z wyciągniętą ręką do nich, do mnie i do ciebie. Później część kasy, niektórym, udaje się _odebrać_. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:35 > A ja nie wezmę. I tu tkwi różnica - ja dostrzegam obłudę i > hipokryzje tych faszystów, ty - nie. Załóżmy koleżanko, że żyjesz w czasach PRL-u, powiedzmy lata 50-te. Załóżmy dodatkowo na potrzeby dyskusji, że z pewnych względów państwa komunistycznego nienawidzisz. Pytanie - czy podjęłabyś pracę (na państwowej posadzie), biorąc pieniądze od tego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pollyannadorosla Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 10:48 > Załóżmy koleżanko, że żyjesz w czasach PRL-u, powiedzmy lata 50-te. Załóżmy > dodatkowo na potrzeby dyskusji, że z pewnych względów państwa komunistycznego > nienawidzisz. > > Pytanie - czy podjęłabyś pracę (na państwowej posadzie), biorąc pieniądze od > tego państwa? Znaczy, ze ONR jest zmuszony sięgnąć po tę dotację? ;-) ps. analogia do zatrudnienia nie jest tu najlepsza (nie mówiąc już o umiejscowieniu przykładu w latach 50-tycb): zatrudniając sie nawet u znienawidzonego pracodawcy daje mu sie pracę za kasę. Wynagrodzenie to nie dotacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 11:30 "Płynie się zawsze do źródeł... pod prąd... Z prądem płyną śmieci..." Zbigniew Herbert Przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do otrzymywania dotacji unijnych. Prawo mają, tylko czy nie widzisz tutaj hipokryzji?!ONR i wszelkie inne ekstremistyczne organizacje powinno się zdelegalizować, a ich członków pozamykać. To właśnie jest sprzeczne z Twoim Podstawowym hasłem, zacytowanym na początku. Staraj się go zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Sporo mają 03.06.08, 08:25 imw napisał: > przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do > otrzymywania dotacji unijnych, ********************************* To nie jest kwestia przeciwieństwa i płacenia podatków, a interesu społecznego. Nie jest w społecznym interesie hodowla nazistowskich małp, podobnie jak finansowania kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:51 Przeciwnicy Unii tak, neofaszyści nie. Odpowiedz Link Zgłoś
polish_lancer Ale o co chodzi? GW się czepia... 03.06.08, 10:20 Gazeta jak zwykle czepia się ludzi, którzy wykonują sumiennie swoją pracę. "Dostałam wytyczne z Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego, żeby zachęcić organizacje pozarządowe o ubieganie się o pieniądze unijne - mówi Grzegorczyk." ONR, jak rozumiem z treści artykułu, jest legalnie działającą organizacją pozarządową. Urzędniczka miała wysłać listy z informacją o możliwości ubiegania się o dotacje - co też zrobiła. Czy szanowni forumowicze sugerują, że urzędnik powinien traktować organizacje według własnego lub czyjegoś widzimisię, a nie przepisów? To, czy ONR wniosek złoży, i czy zostanie on rozpatrzony pozytywnie, to już zupełnie inna sprawa - i tu toczące się przeciw ONRowcom sprawy w sądzie raczej im nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: Ale o co chodzi? GW się czepia... 03.06.08, 10:39 polish_lancer napisał: > Gazeta jak zwykle czepia się ludzi, którzy wykonują sumiennie swoją > pracę. > > "Dostałam wytyczne z Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego, żeby > zachęcić organizacje pozarządowe o ubieganie się o pieniądze unijne - > mówi Grzegorczyk." > ONR, jak rozumiem z treści artykułu, jest legalnie działającą > organizacją pozarządową. Urzędniczka miała wysłać listy z informacją > o możliwości ubiegania się o dotacje - co też zrobiła. Czy szanowni > forumowicze sugerują, że urzędnik powinien traktować organizacje > według własnego lub czyjegoś widzimisię, a nie przepisów? > > To, czy ONR wniosek złoży, i czy zostanie on rozpatrzony pozytywnie, > to już zupełnie inna sprawa - i tu toczące się przeciw ONRowcom > sprawy w sądzie raczej im nie pomogą. Zgadzam się w 100%. ONR jak najbardziej ma prawo złożyć wniosek o dotację unijną, bo jest (jak narazie) organizacją legalną. Inną sprawą jest natomiast to, że dotacja dotyczy "kultywowania tradycji społeczności lokalnej" i czy taka organizacja powinna dostać pieniądze na taki cel, ale o tym zadecydują "mędrcy" z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna GW nawołuje do łamania prawa i dyskryminacji 03.06.08, 10:51 tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw [...] 03.06.08, 07:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Na pewno Zydzi po wojnie zrobnili mniej zlego 03.06.08, 07:15 niz takie polskojezyczne mendy jak ty, Biernacki, Ochab czy Cyrankiewicz kacapski kmiocie. Jak ci sie w Polsce nie widzi, wracaj skad twoja rodzina przyjechala. Odpowiedz Link Zgłoś
ewita01 Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 07:37 Żal mi cię ,ale jednocześnie uważam ,że dla takich jak ty i takich z ONR nie ma miejsca w naszym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 07:49 ewita, to polska nie jest krajem demokratycznym, wolnym i tolerancyjnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:27 rooboy napisał: > ewita, to polska nie jest krajem demokratycznym, wolnym i > tolerancyjnym??? ****************************** Tolerancja nie oznacza przyzwolenia dla bandytyzmu, mój wierny komuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:23 ewita01 napisała: uważam ,że dla takich jak ty i takich z ONR nie ma > miejsca w naszym społeczeństwie. jasne, przebrzydłych antysemitów demokratycznie i liberalnie do gazu Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:01 spie..j czubie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:10 Trzy literki w tekscie.Napisane innym kolorem.PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_mouz PISz inaczej 03.06.08, 07:17 Hmm a moze PIS powinien miec wlasna czcionke jak SS... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:18 Tusk jest wrzodem, na organizmie o nazwie Polska.Ateista ktory dla przypodobania sie spoleczenstwu, w trakcie kampanii wyborczej, bierze slub koscielny.Przypominam sobie komunistow.Po osiemdziesiatym roku ,grzeli pierwsze miejsca w kosciele.Odrodzil nam sie wrzod.Dzis juz nie ma,dyskusji o lustracji.Kapusie i konfidenci PRL-chodza w glorii i slawie.Nasuwaja sie dwa spostrzezenia.Otoz synowie Tuska i Walesy.Wszyscy pamietamy afere dziadka z Wermahtu ,a takze agenta o ksywie-Bolek.Syn Walesy dzis jest czlonkiem PO.Nie stara sie wyjasnic sprawy ojca.Nie wazne czy ojciec kablowal kolegow, wazne ze III RP Tuska, zamiecie brudy pod dywan.Syn Tuska pracuje dla Gazety Wyborczej.Tego takze nie interesuje przeszlosc wlasnej rodziny.III RP TUSKA gwarantuje zycie bez smrodu.A smrodl bedzie sie wlokl.Mozna powiedziec krotko,jaki syn -taki ojciec,jaki ojciec-taki dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance [...] 03.06.08, 07:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:46 A teraz wytrzyj piane z brody i napisz coś na temat Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 bolszewicki pomiocie - mozesz bluzgac a Tusk i tak 03.06.08, 08:36 bedzie popularny Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bolszewicki pomiocie - mozesz bluzgac a Tusk 03.06.08, 08:40 Nie watpie. farm3.static.flickr.com/2171/2544608980_3aac3a24ec.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Debilne kropeczki przed i po tytule posta... 03.06.08, 07:19 Nieomylny znak, że wydalił go z siebie tytan zwoju umysłowego, oszołomejszyn łan... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Debilne kropeczki przed i po tytule posta... 03.06.08, 07:21 Dajcie mu spokój, on inaczej nie umie. Pomyślcie o tym, że za chwilę pójdzie na piękną francuską plażę. Zbierać psie kupy jak co dzień od 23 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Więc taki śmieć nie powinien zabierać głosu 03.06.08, 12:13 w sprawach innych niż psia kupa Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 08:13 Gdybyś nie powiedział, nie zwróciłbym na to uwagi, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
sterlitz Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 07:17 Hehe, to podobnie jak łojciec z Torunia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak krore zostaly reaktywowane po 89r. 03.06.08, 07:17 Nie ale co z tego, zastanowiles sie nad ta ciekawa kwestia zanim zmusilem sie do stworzenia tego wartosciowego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 07:21 dlatego ze sie nie podoba niektorym (w tym mi tez) to nie wolno wprowadzac innego rodzaju faszyzmu tylnymi drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 09:06 ONR jeszcze jest legalny - bo jakoś strasznie duzo ostatnio "brunatnych" przy władzy. Nie ulega wątpliwoście że jest to organizacja przestępcza - poprzez swoje wybryki. Co do jej legalności to jak dla mnie juz z konstytucji wynika brak legalności bo jest tam napisane że karane jest szerzenie pogladów nazistowskich. Moim zdaniem Polska jako państwo, która była ofiarą tak narodowców jak i komunistów powinna być mocno wyczulona na te kwestie i wypalać takie poglądy ogniem w zarodku, tymczasem możeby obserwować pobłażliwość władz dla takich ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 09:45 "Wypalanie poglądów w zarodku" to właśnie domena faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei [...] 03.06.08, 07:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Tusk finansuje TVN i Polsat............. 03.06.08, 07:24 Na przełomie kwietnia i maja rząd przekazał na konta stacji telewizyjnych: TVN, TVN 24 i TVN 7, należących do koncernu ITI, około 1,2 mln złotych . Do mediów Zygmunta Solorza trafiło natomiast 600 tys. zł. Pod koniec ubiegłego roku zaś, pieniądze z unijnych funduszy rząd przekazał Grupie Eskadra, organizującej kampanię Platformy Obywatelskiej w internecie . Ogółem, 2 mln 548 tys. 411 zł - to kwota, jaką rząd Donalda Tuska przekazał wybranym stacjom telewizyjnym, za emisję w dniach 28 kwietnia - 15 maja br., reklamówek promujących przyszłe "sukcesy rządu" - informuje gazeta. Pieniądze przetransferowano w ramach kampanii promocyjnej Narodowej Strategii Spójności - serii telewizyjnych spotów typu "wybudujemy autostrady". Największy kawałek finansowego tortu przypadł mediom należącym do koncernu ITI: łącznie telewizje TVN, TVN 24 i TVN 7 otrzymały około 1 mln 270 tys. zł. Ponad 600 tys. zł przypadło Polsatowi i TV 4, mediom należącym do Zygmunta Solorza-Żaka. Środki pochodziły z funduszy unijnych będących w dyspozycji Ministerstwa Rozwoju Regionalnego. Gazeta przypomina jednocześnie, że kilka miesięcy wcześniej resort Elżbiety Bieńkowskiej pozbawił - cięciami na liście indykatywnej - unijnych dotacji szereg wyższych uczelni, w tym Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej. Sumy, jakie resort rozwoju regionalnego przekazał wybranym mediom, to - jak zapewnia MRR - opłata za emisję spotów telewizyjnych, które mają przekonywać, że "wybudujemy autostrady" lub "powstaną mosty". Oczywiście, w bliżej nieokreślonej przyszłości. Podobne slogany pojawiły się w orędziu Donalda Tuska, zbieżnym w czasie z emisją telewizyjnych reklamówek Odpowiedz Link Zgłoś
anonimgal faszysci 03.06.08, 07:28 pozamykać tych faszytów, niedość, że łamią prawo, obrażają Żydów, sieją nienawiść, mają swoje bojówki- to jeszcze chcą na to nasze pieniądze z UE do więzień z tymi faszystami Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: faszysci 03.06.08, 12:35 anonimgal napisała: > pozamykać tych faszytów, niedość, że łamią prawo, obrażają Żydów, sieją > nienawiść, mają swoje bojówki- to jeszcze chcą na to nasze pieniądze z UE > > do więzień z tymi faszystami >masz racje pozamykać tych faszystowskich żydów ,którzy od 1999r.szkalują polskę i polaków na arenie międzynarodowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: ..Tusk finansuje TVN i Polsat............. 03.06.08, 09:04 To, że szkółka niedzielna Rydzyka nie dostała pieniędzy to bardzo dobrze, chociaż pewnie można je było wydać inaczej niż na głupawe reklamówki. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 W ten sposób wykazują absurdalność unijnych dopłat 03.06.08, 07:34 i unijnych funduszy... Zobaczmy na jakie bzdety UE wydaje pieniądze. Zamiast zostawić większość spraw wolnemu rynkowi UE za wszelką cenę chce "poprawiać" rynek. Przedsiębiorstwa zamiast koncentrować się na kliencie i jego potrzebach koncentrują się na tym "jak wyciągnąć kasę z UE" i tworzą w tym celu specjalne działy. A kasę dostaje nie lepszy/bardziej in nowacyjny itd. tylko ten kto lepiej potrafi przygotowac wniosek wg biurokratycznych procedur UE lub ma lepsze znajomości wśród eurobiurokratów... W ten sposób unijne przedsiebiorstwa tracą z oczu klienta i przegrywają w światowej konkurencji z firmami z USA, Azji i innych części swiata, które nie myślą o bzdurnych dotacja lecz o zaspokajaniu potrzeb swoich klientów.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Narodowcy........... 03.06.08, 07:50 W sumie brzmi to dumnie.Kultywowac tradycje narodowe i patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: .....Nazisci........... 03.06.08, 08:00 Natychmiast zdelegalizowac Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie rozumiesz słowa "nazista" 03.06.08, 08:39 i nazywasz nazistą każdego kto ci sie nie podoba... Ale czego wymagać od wykształciucha (wykształciuch - cżłowiek z wyższym wykształceniem lecz marną wiedzą nie pozwalającą na zakwalifikowanie go do inteligencji) który nie rozumie pojęcia wolności słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: w sumie jestes zabawny 03.06.08, 08:43 niestety jestes przy tym wtorny. PS. Nie probuj mnie obrazic. Nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 08:21 Członkami ONR byli m.in. Jan Mosdorf (wcześniej prezes Młodzieży Wszechpolskiej, zamordowany w Oświęcimiu), Henryk Rossman (więziony w Berezie Kartuskiej), Bolesław Piasecki (przywódca ONR-Falanga, po wojnie Stowarzyszenia Pax), Paweł Musioł (historyk piśmiennictwa śląskiego, twórca programu regionalizmu śląskiego, pisarz i dziennikarz, w czasie okupacji działacz konspiracyjny rozstrzelany przez Niemców w czasie wojny), Stanisław Piasecki (redaktor naczelny Prosto z Mostu rozstrzelany w Palmirach w 1941), Wojciech Wasiutyński, Tadeusz Todtleben, Jerzy Kurcjusz, Jan Korolec, Tadeusz Gluziński. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: ......Nazisci........... 03.06.08, 08:33 Polscy nazisci nie byli potrzebni nazistom hitlerowskim Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 12:10 I właśnie Rossmanowi zawdzięczamy dynamicznie rozwijającą się sieć dobrych sklepów kosmetycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 08:25 Kontynuacja najgorszych nurtów, jakie pokazały się w okresie międzywojennym, a po wojnie były hodowane przez NKWD, dopóki były potrzebne. Teraz znowu w łaskach Konsulatu FR. Skądś te pieniądze być muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 czy te zdjęcie jest z 1933 roku? 03.06.08, 08:14 skandal i żenada że nikt nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 08:18 Goralenvolk, pełnienie przez górali honorowej warty na Wawelu, ówczesnej siedzibie gubernatora Franka. Tak było. Tradycje nazistowskie wśród części Podhalan wiecznie żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek "Różne ciekawe akcje" - hmmmmm 03.06.08, 08:23 Bicie, tłuczenie szyb, podpalanie... no, tego jeszcze Unia nie finansowała. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 12:06 Tych wygłupów Franka nikt nie traktował poważnie. W czasie niemieckiej okupacji istotnie na Wawelu była stała warta honorowa. Z tym, że składała się z żołnierzy SS i stała przy nagrobku Józefa Piłsudskiego. Po prostu Adolf Alojzowicz uważał Józefa Piłsudskiego za wybitną osobowość i nawet się go bał. Pierwszy pobór do Wehrmachtu przeprowadzono akurat tuż po śmierci Piłsudskiego. Widocznie sądzono, że nie będzie tego tolerował i prewencyjnie zaatakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Pytanie? 03.06.08, 08:33 Skad wywodza sie dzisiejsze srodowiska zwiazane z Wyborcza czy Polityka?Z Komunistycznej Partii Polski.Czyli?Zdelegalizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 08:34 za poglady i dzialalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 08:46 Jako obywatele uni maja prawo wystapic o dotacje. Hopokryzja? Rolnicy tez nie chcieli isc do europy, a teraz oczka im sie swieca. Co nie zmienia faktu, ze praiw 53% budzetu UE idzie na rolnikow i administracje unijna, jak dla mnie to wyrzucanie p[ieniedzy w bloto (w UE ceny zywnosci sa bardzo wysokie). Co do nazistow, to widze, ze u nas kazdy prawicowiec jest nazywany przebrzydlym faszysta (moze i slusznie), ale jak ktos wychodzi w koszulce che guevara, to juz wszystko w porzadku, juz nie mowie o ludziach, ktorzy chodza z sierpem i mlotem na koszulkach... takze zaden problem, a pomysl o swastyce... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 11:51 Za okrzyki "Żydzi do gazu" czt też "pedały do gazu" toczą się w RP śledztwa. Dlaczego okrzyk "ONR do gazu" nie powoduje identycznych rezultatów?????? I dlaczego ten tytuł nie przeszkadza tak delikatnej moralnie "Wyborczej"????? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 12:01 Bo nigdzie nie kupisz tak małej ilości gazu, jaka byłaby potrzebna na tych bejsboli. Żadna firma nie zrealizuje takiego zamówienia. Nikt nie wyprodukuje tak małej butli. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...III RP to PRL.......... 03.06.08, 08:57 Po wojnie znalezlismy sie w systemie komunistycznym.Wielu bylo jednak przeciwko systemowi.Wsadzano ich do wiezien,niszczono finansowo a nawet mordowano.III RP to inny system ale z metodami zapozyczonymi z PRL.Niszczy sie tych co sa przeciw.I kazdy sposob jest dobry.Zgodnie z poprawnoscia polityczna-Jestes przeciw UE-nie masz racji bytu.Dlatego przypomnialy mi sie slowa Gierka.Kto godzi w Sojusz ze Zwiazkiem Radzieckim nie moze byc patriota polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
justo27 Re: ...III RP to PRL.......... 03.06.08, 09:24 ...tylko co ma piernik do wiatraka????? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: justo27 03.06.08, 14:02 justo27 napisała: > ...tylko co ma piernik do wiatraka????? Ucz sie dziecino. Myslenie ma przyszlosc! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance IV RP rzadzona była przez potomków Dzierżyńskiego 03.06.08, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:09 Mentalność szmat typowa dla osobników z syndromem kato-prawico- nacjonal-kretyna. Rydzyk też tak miał. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnymaciek Zupełnie jak Bronisław Geremek 03.06.08, 09:16 Nienawidzi Polski i Polaków a reprezentuje Polske w Europarlamencie... Praktyka często spotykana... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zupełnie jak Bronisław Geremek 03.06.08, 10:17 sprytnymaciek napisał: > Nienawidzi Polski i Polaków a reprezentuje Polske w Europarlamencie... masz racje... Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 Ilu obrońców faszyzmu i bolszewizmu ! 03.06.08, 09:34 Rydzyk i Nowak sie cieszą... Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:33 Należałoby wywalić na zbity pysk tych urzędasów- nacjonalistów i antysemitów, którzy popierają jak widać ,,swoich", aby dostali forsę z Unii i potem mieli na działalność. A widzieliśmy jak działa- ją. Trzeba donieść o tym odpowiedzialnym czynnikom za przydzielanie tych unijnych dotacji w UE. Oni takim nie dadzą ani centa. Ale jeśli nie dowiedzą się kim są ci, którym chce się dać walutę to mogą im dac i kto potem odbierze? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:35 I znowu medialna, PR-owska pała "antysemityzmu" w rękach dyżurnych ideologów michnikowej szmaty. Przecież: 1. Istnieją mechanizmy kontroli nad dotacjami unijnymi. 2. Legalna organizacja ma prawo korzystać z dotacji. Ja bym powiedział tak: Rodzinka Michników poucza Polaków od lat. Nie przeszkadzają w tym stalinowskie zbrodnie Stefana Michnika, ani agenturalna przeszłość niektórych pracowników Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Urzędnicy pomagający dewiantom* muszą być ...... 03.06.08, 09:36 ... natychmiast usuwani z urzędu. dewianci - komuniści, faszyści, rasiści Odpowiedz Link Zgłoś
rolf5 Re: Urzędnicy pomagający dewiantom* muszą być ... 03.06.08, 11:41 hans564 napisała: > ... natychmiast usuwani z urzędu. > dewianci - komuniści, faszyści, rasiści Popieram doskonałe podsumowanie. Z tym, że trzeba wsiąść pod uwagę jedną, rzecz. brakuje tu jednej, grupy nacjonalistów-syjonistów (żydów),z kręgów rządzących od 1944r. RP. Oczywiście z pewnymi okresami w dobie PRL 1956, 1968, 1970, 1981-87. 1988-90,i dalej znów Żydzi u władzy w Polsce. Gdy mimo wszystko w tym trudnym okresie działali polscy komuniści, a nie żydostwo. Ciekawi mnie, że Naród Wybrany - sami się tak nazwali. Wszędzie musi wtrącać swoje 3 grosze. Podczas wojny, gdyby nie my Polacy to by nie było ani jednego Żyda w Europie środkowo-wschodniej. Oprócz tych kilku tysięcy ZSRS. Przysłanych z powrotem z NKWD/GRU do kontrolowania Polaków w PRL-u. PS.Każda legalna organizacja zaznaczam ma prawo do dotacji z Unii Europejskiej. Dlaczego ? ponieważ, mimo,że z ideą tego tworu się ktoś może nie zgadzać to płaci podatki do skarbu Państwa Polskiego. A my jako Polska wpłacamy składkę/dywidendę do Brukselskiego "worka bez dna" Tyle w tej kwestii. Polonia patria nostra est. Historia vitae magistra est. cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
qube bydlaki maszerują po euro 03.06.08, 09:44 oni sa takimi samymi bydlakami jak np. czarni z kk. oni tez z ambon krzyczeli ze unia jest be i fuj a pierwsi wyciagaja kase po unijne pieniadze - patrz np. rydzyk. a leppery z samejbroni? to samo - unia przyjdzie i nas okradnie a teraz nie ma leppera ktory by po unijna kase lapska nie wyciagnal. skur.....o czystej wody Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:45 Znowu temat zastepczy i straszenie "antysemityzmem" . Rodzinka Michników poucza Polaków od lat. Nie przeszkadzają w tym stalinowskie zbrodnie Stefana Michnika. 10 stycznia 1952 r. stracono w wieku 37 lat skazanego na śmierć przez Michnika majora Zefiryna Machallę (został zrehabilitowany pośmiertnie 4 maja 1956 r.). Stefan Michnik wydał wyroki śmierci również na byłego polskiego attaché wojskowego w Londynie, pułkownika M. Chojeckiego i na majora J. Lewandowskiego. Ci mieli więcej szczęścia, wyroku nie wykonano. W przypadku płk. Chojeckiego zadecydowało to, że wiceminister MBP Romkowski chciał wykorzystać Chojeckiego jako świadka w innym procesie. Dzięki temu Chojecki dożył 1956 r., a 28 marca 1956 r. jego sprawa została umorzona z powodu całkowitego braku dowodów winy. 8 grudnia 1954 r. zmarł, niecały miesiąc po udzieleniu mu przerwy w odbywaniu kary więzienia, skazany przez Michnika na 13 lat więzienia płk Stanisław Wecki, były wykładowca Akademii Sztabu Generalnego, przez dwa lata więzienia torturowany, pośmiertnie uniewinniony (por. J. Poksiński, TUN, Warszawa 1992 r.). www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś