Dodaj do ulubionych

Narodowcy maszerują po euro

03.06.08, 07:06
oczywiście pps przed wojną nie miał żadnych swoich bojówek,dobre hehe
Obserwuj wątek
    • imw co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 07:09
      przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do
      otrzymywania dotacji unijnych,

czyżby GW uważała , że tylko "politycznie poprawni" mają unijne prawa?
      • mishuggah Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 07:15
        > przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do
        > otrzymywania dotacji unijnych,

Prawo mają, tylko czy nie widzisz tutaj hipokryzji?!

ONR i wszelkie inne ekstremistyczne organizacje powinno się
        zdelegalizować, a ich członków pozamykać
        • imw Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 07:18
          to musi zrobić sąd
          • inzynier_skrzypek ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^Jak o. Rydzyk 03.06.08, 07:26
            • 4krzych1 GW nienawidzi Polski, a Agora zarabia na Polakach? 03.06.08, 08:47
              • adkalin Re: GW nienawidzi Polski, a Agora zarabia na Pola 03.06.08, 08:55
                Rydzyk nienawidzi wszystkich, a zarabia na emerytach.
                • errata21 dajmy więcej zydom, dotacje dla żydów!!!! 03.06.08, 10:08
                  tylko oni sa wspaniali i kochani
                  • 1410_tenrok No dla was to wspaniali są adzio h. i jego ludzie 03.06.08, 10:28
                    DLA WAS NIE MA MIEJSCA W NASZEJ OJCZYZNIE!!! Won do nazistowskiej
                    Walhali.
                    • pampalini77 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 10:34
                      To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc ze jestem jak to
                      ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie komunisci to mordercy któzy zniszczyli
                      luidnosciow,mentalnie jak i intelektualnie nasz kraj.A co do ONR to jest to
                      legalna organizacja wiec nie rozumiem oco znowu sie kundle z wyborczej rzucaja
                      ,przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i inni "wojownicy salonowi"
                      tez pobieraja dotacje na propagowanie ustroju ktory w Polsce i w naszej
                      konstytucji jest zakazany tzn komunizm jakbys nie wiedzial i co czy michniki
                      pisza o tym że skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o dotacje z mumi
                      europejskiej?
                      • somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:04
                        pampalini77 napisał:

> To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc ze
                        jestem jak to
                        > ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie komunisci to mordercy
                        któzy zniszczyl
                        > i
                        > luidnosciow,mentalnie jak i intelektualnie nasz kraj.A co do ONR
                        to jest to
                        > legalna organizacja wiec nie rozumiem oco znowu sie kundle z
                        wyborczej rzucaja
                        > ,przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i
                        inni "wojownicy salonowi"
                        > tez pobieraja dotacje na propagowanie ustroju ktory w Polsce i w
                        naszej
                        > konstytucji jest zakazany tzn komunizm jakbys nie wiedzial i co
                        czy michniki
                        > pisza o tym że skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o
                        dotacje z mumi
                        > europejskiej?

Ale głupoty wypisujesz, a poza tym nie odróżniasz socjalizmu od
                        komunizmu. Komuniści zawłaszczyli dziedzictwo ideowe socjalizmu,
                        mordując prawdziwych socjalistów. Ja mam na przykład zupełnie inne
                        poglądy niż Pan Sierakowski i się z nim nie zgadzam, ale w życiu bym
                        nie powiedział, że propaguje ustrój komunistyczny!!
                        • zigzaur Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:47
                          Komuniści mordowali socjaldemokratów, narodowi socjaliści komunistów itp.
                          Po prostu, socjaliści lubią żreć się między sobą. Nawet gdy są u władzy, tworzą
                          zwalczające się kliki.

A jakież jest to ich dziedzictwo ideowe? Zabrać pracowitemu i dać na wódę menelowi?
                          • somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:19
                            zigzaur napisał:

> Komuniści mordowali socjaldemokratów, narodowi socjaliści
                            komunistów itp.
                            > Po prostu, socjaliści lubią żreć się między sobą. Nawet gdy są u
                            władzy, tworzą
                            > zwalczające się kliki.

Zgadza się, ale chodzi o to, że komunizm i faszyzm (narodowy
                            socjalizm) ma w rzeczywistości niewiele wspólnego z tym co pisali de
                            Saint-Simon, Leroux czy Owen. Poza tym zwalczające się kliki nie są
                            tylko domeną "lewicy", tylko każde grupy, która dochodzi do władzy.

> A jakież jest to ich dziedzictwo ideowe? Zabrać pracowitemu i dać
                            na wódę menel
                            > owi?

No w pewnym sensie tak, a dokładniej chodzi między innymi o
                            zbudowanie społeczeństwa bez ubóstwa, gdzie siły rynkowe nie są
                            głównym mechanizmem podziału bogactwa.
                            Jak już wspomniałem wcześniej ja akurat nie zgadzam z socjalistami,
                            a bardziej z ich sposobem budowania "społeczeństwa bez ubóstwa", ale
                            szanuję ich poglądy.
                            • zigzaur Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:53
                              A ja oceniam socjalistów po efektach ich działań.
                              • poszeklu Komunizm i nazim powinny byc zakazane 03.06.08, 13:36
                                Zbrodnie komunizmu sa najwiekszymi w historii ludzkosci.
                                Ocenia sie ze od czasow Lenina do konca lat 80-tych XX
                                wieku zamordowano 110 milionow ludzi.

pampalini77 napisal:

> To ze nie lubie komuchow i potworkow z agory to ma znaczyc
                                > ze jestem jak to ładnie ujales nazistą? Po prostu dla mnie
                                > komunisci to mordercy któzy zniszczyli ludnosciowo, mentalnie
                                > jak i intelektualnie nasz kraj. A co do ONR to jest to legalna
                                > organizacja wiec nie rozumiem o co znowu sie kundle z wyborczej
                                > rzucaja, przeciez sierakowski i jego fani czerownej gwiazdy i
                                > inni "wojownicy salonowi" tez pobieraja dotacje na propagowanie
                                > ustroju ktory w Polsce i w naszej konstytucji jest zakazany tzn
                                > komunizm jakbys nie wiedzial i co czy michniki pisza o tym że
                                > skrajnie lewicowe organiz\acje staraja sie o dotacje z mumi
                                > europejskiej?

• wlelkl_srul Zdelegalizowac komunizm? To antysemityzm!!! 03.06.08, 14:07
                                  Synowie i cory narodu wybranego w 80% stanowili kierownictwo UB. W
                                  pocie czola wyrywali paznokcie AKowcom a ty chcesz powiedziec, ze ich
                                  dzialalnosc byla zbrodnicza? Jestes zwyklym antysemita a towarzyszom
                                  geremekowi, michnikowi i reszcie sanchedrynu jest z tego powodu bardzo
                                  smutno.
                                  • czerwoneszmaciarstwo Wladze Unii Europejskiej wywodza sie z komuny 03.06.08, 14:36
                                    Dlatego struktury, a nawet nazewnictwo zaczerpniete jest z ZSRR.
                                    Jest nietykalna WIERCHUSZKA, czyli RADA MEDRCOW - parodia zdrowego
                                    rozsadku i sa KOMISARZE I WYSOCY KOMISARZE, jak w czasie komunizmu
                                    w Sowietach. Tam tez byli KOMISARY.

wlelkl_srul napisał:

> Synowie i cory narodu wybranego w 80% stanowili kierownictwo UB.
                                    > W pocie czola wyrywali paznokcie AKowcom a ty chcesz powiedziec,
                                    > ze ich dzialalnosc byla zbrodnicza? Jestes zwyklym antysemita a
                                    > towarzyszom geremekowi, michnikowi i reszcie sanchedrynu jest z
                                    > tego powodu bardzo smutno.

poszeklu napisał:

> Zbrodnie komunizmu sa najwiekszymi w historii ludzkosci.
                                    > Ocenia sie ze od czasow Lenina do konca lat 80-tych XX
                                    > wieku zamordowano 110 milionow ludzi.

• 1410_tenrok Ojoj, ojoj 05.06.08, 10:33
                                      ale mondrości! no plosze, plosze. Wyszły myszki z piaskownicy i
                                      szczelajom z armatek do wloga.

A paszła swołocz!!!!!
                          • szfindel Europejczycy to hipokryci 03.06.08, 12:19
                            A nie ONR.
                            Barany sie podnmiecaja, ze ONR jest przeciwko Unii, ale z dotacji korzystaja.
                            I mowia ze to hipokryzja.

Widac, ze to pieski na uwiezi co szczekaja a nie wiedza co.

Po pierwsze konstytucja stawia kazdego na potencjalnie tym samym poziomie. Z
                            jakiej paki, ktos kto jest zolty ma dostac mniej od tego co jest bialy? co z
                            tego, ze jestm przeciw Unii.

A po drugie - ci wszyscy Euroentuzjasci gwalca tych, co sa przeciw (takze mnie)
                            Z usmiechem glupich ludzi i zadowolenia z samych siebie glosuja za i potem
                            wymagaja, zeby tylko im sie nalezaly profity. Ja musze ponmiesc wszystkie
                            konsekwencje debilizmu tych ludzi. Ceny mieszkan i ziemi zwariowaly. Ja musze
                            teraz za to wszystko placic. Ale smietanke to tylko euro_barany beda spijac. Nie
                            dosc, ze to chamskie, to hipokryzja z tego bije ze az szok.
                            • czerwoneszmaciarstwo Re: Europejsy to hipokryci 03.06.08, 15:02
                              To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza
                              narody, zeby nie bylo wiadomo z ktorego oni pochodza bo
                              praktycznie z rzadnego europejskiego. To sa Azjaci, ktorzy
                              w kazdym europejskim kraju czuja sie obco, dlatego sa wrogami
                              europejskich narodow i religii.

szfindel napisał:
                              >
                              A nie ONR.
                              Barany sie podniecaja, ze ONR jest przeciwko Unii, ale z dotacji
                              korzystaja.
                              I mowia ze to hipokryzja.

Widac, ze to pieski na uwiezi co szczekaja a nie wiedza co.

Po pierwsze konstytucja stawia kazdego na potencjalnie tym samym
                              poziomie. Z
                              jakiej paki, ktos kto jest zolty ma dostac mniej od tego co jest
                              bialy? co z
                              tego, ze jestm przeciw Unii.

A po drugie - ci wszyscy Euroentuzjasci gwalca tych, co sa przeciw
                              (takze mnie)
                              Z usmiechem glupich ludzi i zadowolenia z samych siebie glosuja za i
                              potem
                              wymagaja, zeby tylko im sie nalezaly profity. Ja musze ponmiesc
                              wszystkie
                              konsekwencje debilizmu tych ludzi. Ceny mieszkan i ziemi zwariowaly.
                              Ja musze
                              teraz za to wszystko placic. Ale smietanke to tylko euro_barany beda
                              spijac. Nie
                              dosc, ze to chamskie, to hipokryzja z tego bije ze az szok.
                              • maruda.r Re: Europejsy to hipokryci 04.06.08, 01:04
                                czerwoneszmaciarstwo napisał:

> To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza
                                > narody,

Jakiś przykład?

• gazetajudasza Re: Europejsy to hipokryci 04.06.08, 04:14
                                  maruda.r napisał:

> czerwoneszmaciarstwo napisał:
                                  >
                                  > > To nie "europejczycy", to europejsy. Oni chetnie niszcza
                                  > > narody,
                                  >
                                  > ******************************
                                  >
                                  > Jakiś przykład?
                                  >
                                  stoisz w gwnie i pytasz, gdzie ono jest.
                                  Wspolczuje tepactwa
                        • pampalini77 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:09
                          Hmm mowisz ze pisze glupoty? Piszesz ze nie rozrozniam socjalistow od
                          komunistów? A gdzie ja napisalem ze przedwojenna PPS, czy obecnie tacy ludzie
                          jak np Bugaj nie maja mojego szaczunku? Dla mnie wlasnie komuchy i caly ten
                          lewacki bełkot na wycieczke do korei pld.A co do tego bełkotu z artykulu i mojej
                          wypowiedzi o sierakowskim i jego kolegach z klubu" kanapowej adoracji " to sa
                          wlasnie dla mnie jak tutaj ładnie mowi nastepcy kpp ,fascnacje żizką itp
                          błaznami ,"rewoltą 68" (gdzie przyczyna było to ze ze sie chłopakom z akademikow
                          meskich chcialo za przeproszeniem bzykac a potem sobie dorobili ideologie i
                          plakatay ze zbrodniarzmi takimi jak pol pot, idol ernesto che ,lenin,stalin.To
                          sa dla mnie wlasnie błazny ktorym sie nuydzi bo nie maja nic ciekawego do
                          roboty. Co do startania sie o dofinansowanie to powiem to co wczesniej ,trybun
                          brudu jakos nie pisze tutaj na swojej glownej stronie ze organizacje zwiazane z
                          dzialalnoscia skrajnie lewicowa biora kase z Ministersta Kultury na swoja
                          dzialanosc( komisarz Sierakowski) ale jak sie legalna organizacja typu ONR byc
                          moze bedzie starac to juz Wycie,jęki,płacz o la boga beda urzadzac straszne
                          rzeczy .Zenada. A co do PPS to szkoda ze Bugaj jednak odszedl z UP i zamiast
                          parti o takim klimacie jak przedwojenna PPS ,bez zadnych zwiazkow z tymi psami
                          z pzpr nie powstała partia lewicowa (nie lewacka anie tym bardzie zaden klub
                          byłych towarzyszy z zsmp)tylko zostałoa przerobiona na jakis odprysk komuchów
                          • somsiad82 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 12:39
                            pampalini77 napisał:

> Hmm mowisz ze pisze glupoty? Piszesz ze nie rozrozniam socjalistow
                            od
                            > komunistów? A gdzie ja napisalem ze przedwojenna PPS, czy obecnie
                            tacy ludzie
                            > jak np Bugaj nie maja mojego szaczunku? Dla mnie wlasnie komuchy
                            i caly ten
                            > lewacki bełkot na wycieczke do korei pld.

Tu chyba miałeś na myśli Koreę Płn.??!!

>A co do tego bełkotu z artykulu i mojej
                            > wypowiedzi o sierakowskim i jego kolegach z klubu" kanapowej
                            adoracji " to sa
                            > wlasnie dla mnie jak tutaj ładnie mowi nastepcy kpp ,fascnacje
                            żizką itp
                            > błaznami ,"rewoltą 68" (gdzie przyczyna było to ze ze sie
                            chłopakom z akademiko
                            > w
                            > meskich chcialo za przeproszeniem bzykac a potem sobie dorobili
                            ideologie i
                            > plakatay ze zbrodniarzmi takimi jak pol pot, idol ernesto
                            che ,lenin,stalin.To
                            > sa dla mnie wlasnie błazny ktorym sie nuydzi bo nie maja nic
                            ciekawego do
                            > roboty. Co do startania sie o dofinansowanie to powiem to co
                            wczesniej ,trybun
                            > brudu jakos nie pisze tutaj na swojej glownej stronie ze
                            organizacje zwiazane z
                            > dzialalnoscia skrajnie lewicowa biora kase z Ministersta Kultury
                            na swoja
                            > dzialanosc( komisarz Sierakowski) ale jak sie legalna organizacja
                            typu ONR byc
                            > moze bedzie starac to juz Wycie,jęki,płacz o la boga beda
                            urzadzac straszne
                            > rzeczy .Zenada. A co do PPS to szkoda ze Bugaj jednak odszedl z UP
                            i zamiast
                            > parti o takim klimacie jak przedwojenna PPS ,bez zadnych zwiazkow
                            z tymi psami
                            > z pzpr nie powstała partia lewicowa (nie lewacka anie tym bardzie
                            zaden klub
                            > byłych towarzyszy z zsmp)tylko zostałoa przerobiona na jakis
                            odprysk komuchów

No więc się zgadzamy, ja tylko napisałem, że nie uważam
                            Sierakowskiego za komunistę i bym go tak nie nazwał, mimo
                            wątpliwej "fascynacji" Żiżką i innymi "błaznami".
                            Zgadzam się również, że ONR ma prawo wnioskować o dotację jak już
                            gdzieś pisałem. Inna kwestia to taka czy powinna dostać dotację.

PS. Czasami Ci chyba alt nie działa ;-)
                      • krawiec6661 Re: No dla was to wspaniali są adzio h. i jego lu 03.06.08, 11:26
                        No wlasnie, ja nie lubie kumuchow, katoli i nazioli, czy to znaczy ze
                        automatycznie jestem żydem albo pracownikiem Agory? Wszyscy ekstremisci
                        charakteryzuja sie zwykle glupota, wąskimi horyzontami i agresją w stosunku do
                        oponentów.

Niech ktos wymieni choć jedną rzecz którą ONR zrobiło dla Polski. Tylko nie
                        pisac o krzewieniu patriotyzmu, bo wykonywanie gestu, ktory stosowali nazisci
                        mordujacy Polaków nie jest niczym godnym naśladowania.
                        • 1410_tenrok szmatławcy nienawidzą agory, ponieważ to własnie 03.06.08, 11:52
                          GW wywodzi sie z tych, którzy walczyli z komuną. Walczyli o swoje
                          idee, ale walczyli. Cała ta spsiała narodowa prawica, choc jest to
                          obraza narodu i prawicy, ale taki termin mamy, od razy poszła na
                          wspóprace z komuchem i dzielnie wykonywała cała jego zalecenia.
                          Falangista Piasecki był ulubionym polaczkiem namiestnika Sjerowa,
                          który ma łapy unuzrzane w krwi najlepszych synąów i córek naszego
                          narodu.
                          Psiaki, kjtóre teraz krzyczą "łojczyzna" i nowszą mundurki jak SA
                          lun SS, za czasów komuny, uprawiały ogoródki i grzały sie przyzy
                          piecyku ustrojowym. I to ich wkurza!!!
                          • rabl_sruiek No prosze! Sam tow-red-naczel sMichnik wytrzezwial 03.06.08, 13:56
                            Towarzyszu redaktorze naczelny! Macie na mysli takich bojownikow jak
                            tow. Geremek - czlonek PZPR od lat 50.. Czy moze Jacek Kuron -
                            UBecki postrach Zoliborza - zalozyciel Hufcow Walterowskich, czy
                            moze sam tow. Michnik dzialajacy energicznie z Kuroniem na rzecz
                            zniszczenia neirezimowego harcerstwa. Przypominam, ze Sierjow
                            wyslugiwal sie synami Izraela, z ktorych w 80% skladalo sie
                            kierownictwo UB. Zydzi z UB pokroju Wolinskiej, Fejgina, Morela,
                            Szechtera (brata tow. Michnika), Bermana, Ochnio et consortes
                            mordowali w latach 50. na potege najlepszych synow Polski - ty
                            zalgany pismaku!
                          • wlelkl_srul ktos powiedzial, ze w GW kazdy znajdzie prace 03.06.08, 16:45
                            ten deliryk "1410" (tow. michnik) to jedynie potwierdza :)
                            • gazetajudasza Re: ktos powiedzial, ze w GW kazdy znajdzie prace 04.06.08, 04:16
                              wlelkl_srul napisał:

> ten deliryk "1410" (tow. michnik) to jedynie potwierdza :)

Kazdy to znaczy koszerny
                              • 1410_tenrok popatrz, popatrz 05.06.08, 10:31
                                myszki ze Stuermera sie tu zebrały. I tak chcą sobie pośpiewac: "Die
                                Fahne hoch, die Reihen sind geschlossen, ONR marschiert in einem
                                festen Schritt"
                                To se nevrati, chłopaczkowie. To se nevrati. Bidulki po hitlerku.
                      • 1410_tenrok tak, legalna 03.06.08, 11:45
                        ale bandycka i ma nazistowskie korzenie i tyle.
                        To są fakty kolezko i tyle!!!
              • sprytnymaciek Dokładnie tak samo.... 03.06.08, 09:22
                ....Wóz wypełniony złotem przejdzie przez każdą brame...

Jak to mówił Bronisław Geremek biorąc pieniądze od PZPR.
              • guru133 Re: GW nienawidzi Polski, a Agora zarabia na Pola 03.06.08, 10:03
                Agora zarabia w kraju w którym wydaje gazetę a że ta gazeta krytykuje ksenofobów
                kreujących sie na patriotów to tylko dobrze świadczy o patriotyźmie tej gazety.
          • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 10:03
            ONR to przedwojenni patrioci, w odróżnieniu od zdrajców z KPP, od
            których warto przypomnieć pochodzi wierchuszka "Wybiórczej" (sam
            Jarosław Kacézyński poweidział że w polskiej tradycji środowisko KPP
            było środowiskiem najgorszym, to więksi zdrajcy niż targowiczanie),
            w odróżnieniu od tej KPP, ONR nigdy nie zdradził Polski.

A GW-no nie jest od tego żeby dzielić dotacje unijne. Każdy może z
            nich korzystać kto spełni kryteria.
            • guru133 Zastanawiałem się skąd niemiecki nacjionalista 03.06.08, 10:12
              pobiera wiedzę o historii Polski, teraz już wiem, od czołowego histo(e)ryka
              Wolski:)). A poza tym widzę że hołdujesz hasłu "Nacjonaliści wszystkich krajów
              łączcie sie":))
              • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 10:19
                ONR to Polscy patrioci, przedwojenna elita tego ugrupowania zostala
                wymordowana przez lewicowych ekstremistow totalitarnych: narodowych
                socjalistow z Niemiec i bolszewikow z CCCP.
                • 1410_tenrok junkier nie sciemniaj! 03.06.08, 10:25
                  ONR to zdrajcy i nic po za tym. Z tych kręgów wywodzili sie
                  ludkowie, którzy chcieli być polskimi Quislingami lub Tisami. Cóż,
                  kiedy Adolf H. uratował polski honor, ponieważ olał i wyśmiał
                  merdanie ogonem polskich faszystów. I chwała mu za to, oszczedził
                  nam kompletnej hanby.

Zostali wymordowani przez bolszewików??? Jaja sobie robisz!!! Ci
                  ludkowie stali w pierwszym szeregu merdaczy komuny. Wielu z nich
                  było ulubiencami Sjerova, pierwszego namiestnika NKWD w
                  prywislanskim kraju po wkroczeniu do kongresówki w lipcu 1944!!!
                  • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:04
                    Zydoscy oprawcy z UB pastwili sie nad ONR-owcami na Koszykowej i
                    Rakowieckiej, sa na to twarde dowody, pare postow nizej znajdziesz
                    nazwiska.

ONR mial dobre rozeznanie polittyczne i przeciwstawial sie
                    awanturniczej polityce zagranicznej sanacji, ktorej "skutecznosc"
                    jedna wizyta niemeickiego ministra SZ w Moskwie obrocila w niwecz.

Zdajcami byli i sa KPP-owcy, to oni sciagneli na Polske hanbe -
                    kolaboracje ze zdradzeickim rezymem Stalina. To rownie haniebne jak
                    ten tylez rzekomy co niedoszly sojusz z Adolfem.

A nawet bardziej haniebny jak policzy sie liczbe ofiar.
                    • somsiad82 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:07
                      junkier napisał:

> Zydoscy oprawcy z UB pastwili sie nad ONR-owcami na Koszykowej i
                      > Rakowieckiej, sa na to twarde dowody, pare postow nizej znajdziesz
                      > nazwiska.
                      >
                      > ONR mial dobre rozeznanie polittyczne i przeciwstawial sie
                      > awanturniczej polityce zagranicznej sanacji, ktorej "skutecznosc"
                      > jedna wizyta niemeickiego ministra SZ w Moskwie obrocila w niwecz.
                      >
                      > Zdajcami byli i sa KPP-owcy, to oni sciagneli na Polske hanbe -
                      > kolaboracje ze zdradzeickim rezymem Stalina. To rownie haniebne
                      jak
                      > ten tylez rzekomy co niedoszly sojusz z Adolfem.
                      >
                      > A nawet bardziej haniebny jak policzy sie liczbe ofiar.

Ciekawe, pierwszy raz się spotkałem, że "haniebność" mierzy się
                      liczbą ofiar... 2 mln ofiar - haniebne, 3 mln ofiar bardziej
                      haniebne...
                      • junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:37
                        Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom mialoby byc
                        mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny "sojusz z III Rzesza"
                        ktorym straszy(l) tenrok1460.
                        • czerwoneszmaciarstwo KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 14:53
                          junkier napisał:

> Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom
                          > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny
                          > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460.

Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym
                          dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej.
                          Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do
                          reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska.
                          • somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 15:00
                            czerwoneszmaciarstwo napisał:

> junkier napisał:
                            >
                            > > Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom
                            > > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny
                            > > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460.
                            >
                            > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym
                            > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej.
                            > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do
                            > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska.

Szczerze to większych bzdur w życiu nie słyszałem. Nawet junkier
                            przy Tobie to pikuś.
                            • poszeklu Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 15:38
                              somsiad82 napisał:

> czerwoneszmaciarstwo napisał:
                              >
                              > > junkier napisał:
                              > >
                              > > > Nie wiem w czym wyslugiwanie sie Stalinowi i bolszewikom
                              > > > mialoby byc mniej haniebne niz ten rzekomy i hipotetyczny
                              > > > "sojusz z III Rzesza" ktorym straszy(l) tenrok1460.
                              > >
                              > > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym
                              > > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej.
                              > > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do
                              > > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie Jewropejska.
                              >
                              > Szczerze to większych bzdur w życiu nie słyszałem. Nawet junkier
                              > przy Tobie to pikuś.

somsiad82, nie wiem czyja to wina, ze masz taki maly mozg.
                              To dosc proste dla przecietnego czlowieka. Ja to tak rozumie:
                              Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem
                              w Unii.
                              Nie wiem czemu masz problemy z pojmowaniem rzeczywistosci
                              odmiennej od Twojej ideologii?
                              • somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 03.06.08, 16:09
                                poszeklu napisał:

> somsiad82, nie wiem czyja to wina, ze masz taki maly mozg.
                                > To dosc proste dla przecietnego czlowieka. Ja to tak rozumie:
                                > Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem
                                > w Unii.
                                > Nie wiem czemu masz problemy z pojmowaniem rzeczywistosci
                                > odmiennej od Twojej ideologii?

Tak się zastanawiam na jakiej podstawie stwierdzasz wielkość mojego
                                mózgu, być może masz jakieś przedziwne zdolności. Skoro Ty
                                twierdzisz to co twierdzisz, to jest to chyba dowód, że nie wielkość
                                mózgu decyduje o inteligencji, tylko jego wykorzystanie.

> > czerwoneszmaciarstwo napisał:
                                > > > Pakt Ribentropp-Molotow jest idealnym w 100% potwierdzajacym
                                > > > dowodem na zbieznosc ideologii Hitlerowskiej i Stalinowskiej.

Moim zdaniem pakt Ribbentrop - Mołotow nie jest najmniejszym dowodem
                                na zbieżność tych dwóch zbrodniczych ideologii. Takie jest moje
                                zdanie. Jedyne co je łączyło to zbrodnie i terror.

> > czerwoneszmaciarstwo napisał:
                                > > > Niestety sympatykow Stalina wciaz mamy i oni znow daza do
                                > > > reaktywacji ukladu Ribentropp-Molotow, porzez Unie
                                Jewropejska.

>poszeklu napisał:
                                > Unia Europejska i Rosja daza do zblizenia. Niemcy sa motorem
                                > w Unii.

Fantastyzczne wytłumaczenie. Niewielu by chyba na to wpadło. Po
                                pierwsze osoba pisząca o pakcie, chyba nie bardzo pamięta o co w nim
                                chodziło. Otóż najważniejsza część paktu to tzw. "tajny protkół",
                                który był de facto kolejnym rozbiorem Polski. Tak sobie myśląc tym
                                swoim małym mózgiem wydaje mi się, że obecnie realizacja paktu nie
                                jest możliwa w najmniejszym stopniu, a ten kto to napisał musi mieć
                                słaby kontakt z rzeczywistością. Natomiast Twoje wytłumaczenie, że
                                Unia i Rosja dążą do zbliżenia, a Niemcy są motorem Unii i to ma być
                                dowód na realizację paktu R-M jest śmieszne. Analizując fakty: Unia
                                z Rosją dąży do realizacji paktu; Polska jest w UE, w związku z tym
                                Polska wraz z Unią dąży do swojego rozbioru. Fantastyczne. Poza tym
                                co z tego, że Niemcy są "motorem" UE. Unia nie jest dyktaturą, że
                                jedna osoba (państwo) decyduje o wszystkim. Niemcy nie mogą
                                podejmować żadnych decyzji w żadnej instytucji w UE samodzielnie.
                                Nie chce mi się więcej pisać na ten temat.
                                Pozdrawiam
                                • gazetajudasza Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 04.06.08, 04:37
                                  somsiad82 napisał:
                                  Tak sobie myśląc tym
                                  > swoim małym mózgiem wydaje mi się, że obecnie realizacja paktu nie
                                  > jest możliwa w najmniejszym stopniu,
                                  > Poza tym
                                  > co z tego, że Niemcy są "motorem" UE. Unia nie jest dyktaturą,
                                  > Niemcy nie mogą podejmować żadnych decyzji

Dobrze ze piszesz o tych swoich ulomnosciach bo juz myslalem,
                                  ze to cos powaznego.
                                  Jesli Niemcy sa pierwszym panstwem w UE, to niby dlaczego nie
                                  mogliby robic z Polska to co im sie podoba, tym bardziej ze
                                  juz zainstalowali w Polsce swoj rzad i maja wiekszosc w Sejmie.
                                  Wiem ze to dla Ciebie bardzo trudne pytanie, ale jednak mozesz sprobowac
                                  pomyslec. Za ktoryms razem, ... kto wie, ... cuda sie
                                  zdarzaja.
                                  • somsiad82 Re: KPP to zalazek Unii Jewropejskiej. 04.06.08, 09:23
                                    gazetajudasza napisał:

> Jesli Niemcy sa pierwszym panstwem w UE, to niby dlaczego nie
                                    > mogliby robic z Polska to co im sie podoba, tym bardziej ze
                                    > juz zainstalowali w Polsce swoj rzad i maja wiekszosc w Sejmie.
                                    > Wiem ze to dla Ciebie bardzo trudne pytanie, ale jednak mozesz
                                    sprobowac
                                    > pomyslec. Za ktoryms razem, ... kto wie, ... cuda sie
                                    > zdarzaja.

Szczerze to ja lubię dyskutować z ludźmi o odmiennych poglądach, ale
                                    z ludźmi na poziomie, a Ty nie wydajesz się takowym interlokutorem.

Pozdrawiam
                                    • 1410_tenrok Łuni luiejom takie tematy, 05.06.08, 10:40
                                      wtedy mogom se pohulodź, te hopoki - rajcują ich mundury i
                                      pejcze.... Mówią, że nie lubią pedałów, ale przecież ich duchowy
                                      przywódca - Ernst Roehm - był gayem i dokonał żywota, w ramach
                                      zarucia ołowiem, w objęciach kochanka.
                                      Oni chcą być tacy męscy, a im się to wogóle nie udaje, biedaczkom.
                      • 1410_tenrok jaki rzekomy 03.06.08, 11:42
                        w 1938 roku intensywnie prowadzono rozmowy z adziem. Adziu w Mein
                        Kampf nie pisze nic złego o naszym narodzie. Rządy Francji oraz UK
                        były przerażone tym faktem, że Warszawa intensywnie zbliżała sie do
                        Berlina..............

A onr to polscy quislingowcy i należy zakazac ich istnienia.
                        • junkier Re: jaki rzekomy 03.06.08, 11:45
                          Nie ma w polskim kodeksie karnym przestepstwa 'bycia qwislingowcem'
                          a zatem te swoje "wezwania" do delegalizacji ONR mozesz umiescic w
                          wiadomym miejscu.

ONR przecoiwstawil sie, do czego mial pelne prawo,
                          antydemokratycznej i antynarodowej polityce sanacji. Ktora
                          doprowadzila do tragicznych rezultatow - osamotnienia Polski
                          rozdartej przez dwa lewicowe ekstremalne totalitaryzmy: narodowy
                          socjalizm i bolszewizm komunistyczny.
                          • 1410_tenrok onr niczemu sie nie przeciwstawiał 03.06.08, 11:47
                            onr był organizacją naziastowską i tyle!!!
                            A ty, jak zwykle, nie wiesz o czym piszezsz!!! Nie od dzisiaj sie
                            znamy junkierku i dlatego wybaczam ci, a ponadto twoje posty mnie
                            bawią.
                            • junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:50
                              ONR nie mial nic wspolnego z nazizmem, byl organizacja stricte
                              narodowa. Ich program gospodarczy-spoleczny byl przesadnie
                              lewicujacy ale odmawianie im patriotyzmu czy posadzanie o to, ze nei
                              chcieli Wolnej Polski jest haniebne.
                              • 1410_tenrok nie truj robaczku 03.06.08, 11:52
                                onr to nasdap!!! i tyle.
                                • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:54
                                  Tak. W takim razie SLD to KPZR. Lub WKP(b) jak wolisz.
                                  • 1410_tenrok nie masz o historii pojecia 03.06.08, 11:57
                                    uprawiaj ogorki, pietruszke albo sałate. To jest dobre zajecie dla
                                    Ciebie robaczku.
                                    • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:02
                                      Po prostu mam alergie na "dwojmyslenie".

- - - -
                                      Między czwartkiem a piątkiem
                                      1 czerwca 2008 autor rp
                                      „Gazeta Wyborcza” napisała w czwartek, że polska Marynarka Wojenna
                                      pływa na okrętach z czasów Gomułki, które niebawem będzie musiała
                                      oddać na złom, i przestanie istnieć. A w piątek zamieściła wypowiedź
                                      ministra obrony narodowej: „jeśli naprawdę jest tak, jak
                                      napisaliście, to sytuacja PMW rzeczywiście jest poważna”.

Naprawdę tak powiedział Bogdan Klich. On, minister, o sytuacji
                                      Marynarki Wojennej dowiaduje się z gazety. A bodaj nawet o jej
                                      istnieniu. Przecież tego, by nawet śp. Bareja nie wymyślił!
                                      Najzabawniejsze, że w morzu codziennych absurdów nikt tego nie
                                      zauważa.

W czwartek ta sama gazeta oburza się, że trzeba wylać Mariusza
                                      Kamińskiego, bo przez niego ucierpiała współpraca naszych służb z
                                      FBI. A w piątek, po konferencji premiera, że trzeba Kamińskiego
                                      wylać, bo współpraca z FBI sama w sobie jest złamaniem prawa. Po
                                      drodze ambasada USA zapewniła, że współpraca ze wszystkim polskimi
                                      służbami układa się dobrze. Skoro ze wszystkimi, to pogróżki
                                      premiera powinny dotyczyć także szefów CBŚ, ABW etc.

A mnie śmieszy, że rzesza michnikowych wykształciuchów okazuje się
                                      tak już wyćwiczona w dwójmyśleniu, iż nawet nie zauważa, że jej
                                      dzielone z ulubioną gazetą oburzenie czwartkowe było w 100
                                      procentach sprzeczne z piątkowym.

Premier Tusk obiecuje karać za klapsy, najwyraźniej nie pamiętając,
                                      iż swego czasu głosował przeciwko karaniu za klapsy, gdy projekt ten
                                      zgłosił SLD. Prezes PiS porusza niebo i ziemię
                                      przeciwko „landyzacji” Polski, również zapominając, że jako premier
                                      miał taki sam projekt w swojej oficjalnej strategii.

Ale czego wymagać, skoro tu dystans czasu jest większy niż z
                                      czwartku na piątek? Zresztą po kuratorskim wniosku ministra Grada to
                                      chyba już, hulaj dusza – żadnemu politykowi nie uda się wygłupić
                                      bardziej.

blog.rp.pl/ziemkiewicz/
                                      • 1410_tenrok czy to należy do tematu 03.06.08, 12:08
                                        czy to jakas kaczorkowo-qrevska socjotechnika???
                                        • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:16
                                          To byla prosta egzegeza "dwojmyslenia" wlasciwego dla czytelnikow o
                                          sformatowanych mozgach. ONR jest "bee" bo to rzekomo nazisci
                                          (klamstwo) natomiast KPP jest cacy.

KPP, przyjmij to do wiadomosci, byla najwiekszym w historii Polski
                                          zbiorowiskiem szuj i zdrajcow.
                                          • pampalini77 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:20
                                            Masz racje junkier ,ze kpp to bło najwieksze skupisko zdrajców i szmat i wiemy
                                            juz wszyscy dlaczego ich rodziny tak ich bronią ,szkoda tylko ze nie moga sie
                                            zdobyc na szczerosc i powiedzenie ze "tak ,kpp to swinie ,moj brat,ojciec ,matka
                                            robili swinstwo i ja tez robilem " Do tego trzeba ludzi ktorzy mimo swoich
                                            błedów potrafia to przyznac ,a czego sie spodziewac bo adasiach,warszawskich itp
                                            osobach
                                            • 1410_tenrok A dlaczegóż to np 05.06.08, 10:43
                                              blizniacy tego nie mowią o tatusiu???? A dleczegóż to Kryze nie
                                              mowił o tatusiu takich rzeczy???? Znasz kogos, ktos przeprasza za
                                              własnych rodziców??? Ty za swoich przepraszasz??? Jaka Twoja wina w
                                              tym, co??? Zadna.
                                              Zanim zaczniesz gadaac, to włącz szare komórki.
                                          • 1410_tenrok ty nawet prostych rzeczy nie pojmujesz 03.06.08, 12:39
                                            ja jestem historykiem i zadałem Ci proste pytanie, ne które nie
                                            jestes w stanie udzielic odpowiedzi.
                                            A tak miedzy nami, to i nazisci i komuniscie to jedno bydło. A wiec
                                            czy onr czy npd - jedna swołocz i tyle.
                                            • czerwoneszmaciarstwo Tenorek w sowchozie historii cie uczyli!!! 03.06.08, 14:46
                                              1410_tenrok napisał:
                                              > ja jestem historykiem i ... czy onr czy npd - jedna swołocz i tyle.

Kompromitujesz sie takimi wypowiedziami!!!
                                              • 1410_tenrok ale fakt pozostaje faktem 05.06.08, 10:26
                                                jedna swołocz i tyle.
                                • zigzaur Re: nie truj robaczku 03.06.08, 12:46
                                  To, że bolszewicy zabijali ONR-owców, nie dowodzi, że w ONR byli patrioci.
                                  Bolszewicy zabijali także bolszewików. Nosiło to nazwę czystek i walk frakcyjnych.
                                  • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:34
                                    ONR czy OWP to byly jednak ugrupowania patriotyczne. Pragnace
                                    wielkosci Narodu Polskiego a nie "swaitowej rewolucji" bedacej
                                    przykrywka dla krwawej dyktatury bolszewikow.
                                  • 1410_tenrok zabijaliu, ponieważ byli im niewygodni i tyle! 03.06.08, 13:58
                                    ale znasz naszego misia koale. Najadła sie eukaliptusa, to ma omamy
                                    i tyle.
                              • zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:26
                                No właśnie, junkier.
                                Podałeś dokładny program niemieckich narodowych socjalistów:
                                - kontrola państwa nad gospodarką
                                - kontrola rządu nad bankiem emisyjnym, zniesienie wymienialności waluty,
                                - pseudopatriotyczna propaganda
                        • zigzaur Re: jaki rzekomy 03.06.08, 12:39
                          Te "rozmowy" to były niemieckie naciski dotyczące żądania zgody na aneksję
                          Gdańska i budowę autostrady z linią kolejową do Prus Wschodnich. Niemieckie
                          żądania obejmowały jednak coś ważniejszego czyli zerwanie przez Polskę sojuszu z
                          Francją. Nie sądzę, aby Francja reagowała na to z przerażeniem. Gdyby naprawdę
                          czuła się zagrożona, zareagowałaby czynnie. Ale czuła się biernie i liczyła
                          tylko na linię Maginota i brytyjską pomoc.

Owszem, były ze strony Niemiec oferty sojuszu, ale wysuwał je Goering, niejako z
                          własnej inicjatywy.

Co do obrazu Polski w oczach nazistów, to w roku 1939 Polska i Polacy nie byli
                          kreowani na "podludzi" czy "dzikusów" ale jako kraj groźny, zdolny w każdej
                          chwili do ataku na Niemcy od wschodu, gdyby powinęła im się noga na zachodzie.

ONR był zupełnym marginesem i w zasadzie nie miał żadnego programu politycznego,
                          oprócz wszczynania antyżydowskich i antyukraińskich burd.
                          • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:37
                            Korytarz mozna bylo udostepnic bez i nie wdawac sie w zadne
                            wyniszczajace kraj wojny.

> ONR był zupełnym marginesem i w zasadzie nie miał żadnego programu
                            politycznego oprócz wszczynania antyżydowskich i antyukraińskich
                            burd.

Patrzac z perspektywy zdrady i noza, jakie wbily walczacym od 1939 r
                            Polakom te mniejszosci, postepowanie ONR bylo wielce przewidujace.
                          • 1410_tenrok O naciskach nie może byc tu mowy, 03.06.08, 13:56
                            pojawiły sie dopiero w 1939. Od momentu dojscia do władzy a.h.
                            wyhamował wczesniejszą ostrą politykę kół niazadowolonych z
                            powstania Polski na wczesniejszych obszarach niemieckich. Hitler, co
                            jest ciekawe, w MK pisze bardzo mało i oględnie o Polsce i Polakach.
                            Widocznie, miał w stosunku do nas podobne plany, jak w stosunku do
                            Rosji. Czyli chicałby maszegowac na zachów, mając bezpieczne plecy.
                            W latach 1936-1938 mozna nawet mówic o zalążkach przyjazni. Przyjazn
                            ta budziła wielkie obawy w Paryzu oraz w Londynie. Zwlaszcza w
                            Paryzu, albowiem wiedziano, że marszałek P. Francuzów nie trawił, a
                            po jego smierci sytuacji zmieniła sie na gorsze. niemicy czynili
                            sanacji awanse, a to skutkowało wieloma zapytaniami na poziomie MSZ,
                            czy sanacja zamierza zmienic układy sojusznicze. Niemcy gotowi byli
                            dużo zapłacic za mozliwosc budowy autostrady i linii kolejowej. Do
                            Polski przyjeżdżało wielu dygnitarzy hitlerowskich róńnego szczebla.
                            A np. Goering był stałym gościem Białowieży. Dopiero w 1939 sytuacja
                            sie wyraznie zmieniała na niekorzysc Niemców. Ale tak, czy inaczej
                            po zajęciu Polski, Adolf kazał wystawic warte honorową przed grobem
                            marszałka p.

Aże onr był niczym, to wiadomo.
                    • 1410_tenrok na twoje nieszczescie, 03.06.08, 11:40
                      musiałem swego czasu napisac prace o KPP w latach 1919-1936.
                      Mówienie o KPP jako o zdrajcach nie jest do konca prawdą, zważywszy
                      na taki prosty fakt, że KPP została w 1936 roku rozwiązana przez
                      Miedzynarodowke Komunistyczną (z poduszczenia Stalina w ramach
                      polityki antypolskiej i przygotowywania sie do sojuszu z adziem h.),
                      a jej działacze rozstrzelani lub wywiezieni na Sybir.
                      ONR to były szwabskie pieski. Nazywanie ich patriotami wskazuje, że
                      jak zwykle masz nie pokolei w głowie.
                      • junkier Re: na twoje nieszczescie, 03.06.08, 11:48
                        Buhaha, jesli jakiegos zdrajce rozstrzelano w 1936 r. (nb; nikt nie
                        wspomina o haniebnej antypolskiej kampanii Stalina bo przeciez w
                        ramach antypolskich czystej stracono nie tylko antypolkie kanalie z
                        KPP ale takze wielu wartosciowych ludzi przebywajacych na terenie
                        ZSRR) to rzeczywiscie jego fart - w 1939 r. nie mogl byc zdrajca bo
                        juz nie zyl...

Ale nie wybielisz tych gnid - nastepcy KPP, PPR-owscy zdrajcy
                        pokazali masowo kolaborujac i z NKWD i z gestapo ze wieksze od nich
                        lajzy nie chodzily chyba jeszcze po polskiej ziemi.
                        • 1410_tenrok sciemniasz i plujesz 03.06.08, 11:56
                          nie pojmujesz faktów. Zacznij myslec robaczku!!! W 1936 roku
                          rozwiązano KPP i tyle. Jej przywodców rozstrzelano lub zesłano na
                          Sybir. Capischi!!!!
                          Jak wiec mogli oni byc zdrajcami???
                          Co wiecej, na mocy współpracy NKWD i Gestapo (umowa po konferencji w
                          Zakopanym, bodajże), Gestapo przekazywała Sowietom komunistów
                          wyłapywanych na terenie zajętej Polski .
                          Także misiaczku, może raczej napij sie melisy?????
                          • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:58
                            Opowiadasz brednie. Nie wszystkich komunistow z KPP Stalin
                            wymordowal, czesc z nich znalazla sie po wojnie w PPR.
                            • 1410_tenrok sciemniasz i plujesz 03.06.08, 12:00
                              cała wierchuszka KPP, która znajdowała sie w ZSRR została wycieta w
                              pien. Pojmiesz to wreszcie, czy nie.

Oj junkier, junkier. I za to cie lubie.
                              • junkier Re: sciemniasz i plujesz 03.06.08, 12:05
                                Wierchuszka z ZSRR byc moze. Dostali za swoje. Ale lokalni,
                                miejscowi komunisci czekali na swoja szanse wide Gomulka, Bierut czy
                                Wasilewska.
                                • 1410_tenrok i znow wpadka!!! 03.06.08, 12:13
                                  Wasilewska, to ukrainko-Polka. Cały czas członek WkB, dopiero
                                  pozniej zesłana do pracy w polskich sprawach. Zresztą Polką nigdy
                                  sie nie czuła i wyjechała po wojnie do ojczyzny. Bierut? To PPS,
                                  pozniej dopiero przeszedł różne takie i szkołe kominternu i były
                                  oficerem NKWD. Gomułka to ciekawa postac. Zważyszy na fakt, że po
                                  wojnie jedynie cudem przeżył. Mógł skonczy jak jego kumple w
                                  Czechach, na Wegrzech, w Niemczech. Sowietów z tej racji traktował
                                  podejrzliwie.
                                  • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:19
                                    > Wasilewska, to ukrainko-Polka.

To nie mialo znaczenia. Przeczytaj sobie ksiazke "Szepty. Zycie w
                                    stalinowskiej Rosji". Facet trafil do obozu poniewzaz mial
                                    imie "Napoleon" i stad "byl" francuskim szpiegiem, a co dopiero pol-
                                    polska narodowosc Wasilewskiej...

A pozostala dwojka - komuchy potwierdzajace teze. Poczytaj tez sobie
                                    zeznania Swiatly, znajdziesz tam tez nazwiska innych KPPowcow ktorym
                                    udalo sie przezyc.
                                    • 1410_tenrok facet, zaczynasz byc nudny 03.06.08, 12:40
                                      rozumiesz.
                                      Udowodniłem ci niewiedze, a tym znowu kitem. Szklarzem czy łoptykiem
                                      jestes????
                    • a.k.traper Stalin i bez kpp by sobie poradził co udowodnił 03.06.08, 11:44
                      Czyli współpraca M.Giertycha, "prof" Nowaka czy Bendera z
                      Jaruzelskim to tez kolaboracja, rozmowy Okrągłego Stołu takze, wszak
                      to kontynuatorzy KPP tam zasiadali, co gorsza z inicjatywy Kościoła
                      te rozmowy doszły do skutku.
                      • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:52
                        No tu żeś się skompromitował. To nie prof. Bender czy prof. Nowak
                        są "spadkobiercami" KPP ale środowisko Wyborczej, wielokrotnie mówił
                        o tym J. Kaczyński, ile razy można powtrarzać?

A prof. Bender i Nowak są największymi przeciwnikami różowych
                        pogrobowców KPP.

A Stalin bez KPP sobie w Polsce nei poradzil chociaz musial
                        przechrzcic ja na PPR i zrobic nowy zaciag kadr, rozstrzelanych
                        wskrzesic sie bolszewikom nie udalo.
                        • a.k.traper Z kitem to do szklarza nie do wędkarza 03.06.08, 12:04
                          Generałowie byli strażnikami komunizmu a te wypierdki z nimi
                          współpracowali, Stalin osiągnął to co chciał angole i jankesi mu
                          przyklepali. Takie były ówczesne realia, kto był przeciw często nie
                          przezył, w stanie wojennym można było wybierać, ja i mi podobni
                          wybrali bojkot, chociaz łatwiej było cos osiągnąc współpracując. Nie
                          dość że jesteś tchórzliwy to jeszcze zakłamany, jak kazdy
                          sprzedawczyk.
                          • junkier Re: Z kitem to do szklarza nie do wędkarza 03.06.08, 12:06
                            Jakim prawem rzucasz oszczerstwa??
                            • a.k.traper Takim samym jak ty wczoraj, wyjdziesz na pole? 03.06.08, 12:09
                              Obraziłes wielu wyborców PO, mnie też i stchórzyłeś, ale nie jestes
                              niewidoczny
                              • junkier Re: Takim samym jak ty wczoraj, wyjdziesz na pole 03.06.08, 12:19
                                Bzdura, nikogo nie obrazilem.
                                • 1410_tenrok junkier nie jest w tanie nikgo obrazic, 03.06.08, 12:43
                                  ponieważ podlega pod słynny cytat z Marcinkiewicza.....
                                  • rabl_sruiek Tow Michnik - potykacie sie o wlasne slowa:))) 03.06.08, 14:00
                                    juz tradyyyyy-c-yyyy-jnie
                                    • 1410_tenrok niestetyz, Michnik to nie ja. 05.06.08, 10:36
                                      GW mi wisi, ale cenie tutejszy Hyde Park, podobnie jak wy. Uważam
                                      was za bydełko albo za swołocz i ubolewam, że w wolnej Polsce musi
                                      być miejsce dla pogrobowców hitlera i himmlera. Ale to są uroki
                                      demokracji. Kazdy więc, w niej ma prawo życ, wy też.
                                      Pa, pa.
                • guru133 Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:23
                  Jasne że to patrioci podobni do pruskich junkrów, odpowiedzialnych tak samo jak
                  oni za dopuszczenie Hitlera do władzy.
                  • junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:36
                    Glupis. Adolfa do wladzy wyniosla d e m o k r a c j a.
                    • 1410_tenrok junkier, po raz kolejny okazuje sie, że 03.06.08, 11:44
                      mature zdobyles na kercelaku.

Jak KPP mogła być zdradziecka, skoro od 1936 roku nie istniała????
                      Może mi na to odpowiesz.
                      • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:53
                        Istnialy struktury kadlubowe KPP, byli w Polsce komunisci te rozne
                        Buczki i Zawadzkie.
                        • 1410_tenrok byli oni tępienie przeze NKWD!!! 03.06.08, 11:59
                          Te słynne mordy komunistów w GG to przecież sprawa NKWD! Wiec jak
                          KPP mogła być partią zdradziecką, skoro od 1936 roku nie istniała.
                          Wez głęboki oddech i zacznij myslec!!!

Prawda nas uwolni, a Was????
                          • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:04
                            To ze zdrajca padl ofiara wlasnej zdrady nie zmienia faktu, ze byl
                            zdrajca. Kto sieje wiatr ten zbiera burze - to takie motto dla KPP-
                            owcow.
                  • zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:52
                    Hitleryzm miał zwolenników w dokładnie wszystkich grupach i warstwach
                    społecznych ówczesnych Niemiec: arystokracji, przemysłowców, artystów,
                    urzędników, robotników, chłopów, młodzieży, kadry wojskowej, lumpów.
                    Hitleryzm podkreślał więź narodową a dążył do likwidacji barier klasowych i
                    stanowych. Wśród elektoratu NSDAP można znaleźć stuprocentowy przekrój całego
                    społeczeństwa Niemiec.
                    • junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 11:56
                      Nie opowiadaj glupot, kiedy nzdap stal sei juz PARTIA WLADZY, na
                      dodatek jedyna legalna, zapisywali sie tam wszyscy w wiadomych
                      celach.

Nie zmienia to w niczym faktu ze byla to partia socjalistyczna,
                      odwolujaca sie do robotniczej ideologii lewicowej, stawiajaca sobie
                      za cel obalenie "starego porzadku" konserwatywnych Niemiec.
                      • 1410_tenrok junkier, znów sie okazuje, że powiniens 03.06.08, 12:07
                        uprawiac pietruszk! Adolf nie był socjalistą!! Adolf nienawidził
                        socjalistów. Adolf był wyznawcą ruchu "Wszechniemieckiego". Adolf
                        wprowadził polityke syndykalistyczną, był takim wczesnym
                        Peronem......
                        A przypiotnik socjalistyczny w nazwie NSDAP jest połączony z
                        przymiotnikiem "narodowy". Wez wreszcie to sobie do główki wcisnij.
                        Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei.
                        Niemcy, od czasu zakonczenia I WS są narodem, który nie lubi
                        wyższych klas. Niemcy są narodem egalitarystów. I to jesz powód.
                        A inny powód to to, że chciano stworzyc partie masowł, która w swe
                        szeregi przyjmowała również wyborców komunistów.

Ale co ja ci bede to tłumaczył, skoro ty i tak tego nie pojmiesz!!!!
                        • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:10
                          Partia robotniczo-lewicowa, ktora stawiala sobie za cel obalenie
                          istniejacego porzadku i jawnie potepiala kapitalizm i kapitalistow.

• 1410_tenrok a gdzie to jest napisane???? 03.06.08, 12:14
                            jakies dowody, moj misiu. Radze uprawiac pietruszke!!
                            • junkier ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:21
                              "Moja walka" az roi sie od antykapitalistycznych tyrad, podkreslil
                              to m.in. RAZ.
                              • 1410_tenrok misu, jak mein kampf czytałem 03.06.08, 12:41
                                nawet go posiadam. Wiec wiem, oczym mowie. Natomiast ty znowu
                                cytujesz mi jakiegos palanta.
                                Podaj strony oryginału.
                                I znowu woda, woda, woda.............
                                • rabl_sruiek Erystyka na poziomie budki z piwem - amator. 03.06.08, 16:42
                                  zapewnienia, zapewnienia,
                                  inwektywy, inwektywy
                                  do tego nawet pisac po polsku nie umiesz, misiu - pardon - tow. nacz-
                                  redaktorze :))))))))))
                                  • 1410_tenrok odezwał sie sturmbahnfuehrer 05.06.08, 10:29
                                    uzywający pseudonimu swoich wrogów. A gdzieżes to bywał czarny
                                    baranie????
                                    Budkaz piwem i inwektywy??? gorzej! Stoje na stanowisku, że do was
                                    należy strzelac!!! ALE DOKŁADNIE!!! W kraju, który 3 generacje temu
                                    został srogo doswiadczony przez chec unicestwienia go, dopuszczanie
                                    do istnienia tego typu organizacji jest skandaliczne.
                                    Verstanden???
                      • zigzaur Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 12:58
                        Tuż po objęciu pełni władzy przez NSDAP

WSTRZYMANO przyjęcia nowych członków.

Właśnie dlatego, aby odróżnić "swojaków" od koniunkturalnych karierowiczów.
                        • junkier Re: ONR to patrioci w odróżnieniu od KPP 03.06.08, 13:39
                          Nic dziwnego ze Niemcy wstepowali do Nzdap. Bo jawila im sie jako
                          skuteczna tama przeciw zbrodniczym komunistom. Gdyby niemieccy
                          i "rosyjscy" (chociaz wiadomo ze w WKP(b) wladze dzierzyli glownie
                          Gruzini i Zydzi) komunisci podali sobie rece, Polski juz by dzis nie
                          bylo.
                    • 1410_tenrok Ziggy, ale co mu tłumaczyc 03.06.08, 12:02
                      on to przecie Junkier.................................
        • lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 08:44
          Ja nie widzę żadnej *hipokryzji*. Czy Ty wiesz co to jest hipokryzja??

Ja na przykład nie znoszę sąsiada, ale jak przyjdzie do mnie i da mi do ręki 100
          zł, to chętnie wezmę. Jedno z drugim nie ma nic do rzeczy.
          • mat.31 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 08:46
            Ale to nie Unia przychodzi do ONR-u tylko ONR wyciąga rękę do Unii i
            to już są Himalaje hipokryzji.
            • lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:17
              Wyciągają rekę do Unii dlatego, że Unia rozdaje kasę, nie dlatego, że ją
              kochają. Jakbym widział, że mój sąsiad rozdaje kasę, i rozgłaszał o tym na lewo
              i prawo, to też bym poszedł, wyciągnął rękę, wziął kasę i poszedł na piwo.
              • presentation1 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:20
                Z drugiej strony.Nasza skladka do UE jest z naszych podatkow.Tak przeciwnikow jak i zwolennikow.Wszyscy maja wiec rowne prawa do dotacji.
                • lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:27
                  Dokładnie. Analogia: mój sąsiad przychodzi do mnie i codziennie zabiera mi 5 zł
                  z kieszeni. Właśnie dlatego go nie znoszę, ale nic nie mogę zrobić, bo całe
                  osiedle go popiera. Jeśli wywiesi ogłoszenie, że rozdaje 100 zł, to pójdę i
                  wezmę. Nie jest to dowód mojej miłości do niego, więc żadna w tym hipokryzja.
                  Dopóki się nielubianej władzy nie obaliło, to trzeba żyć na warunkach przez nią
                  ustalonych.
                • guru133 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:58
                  Ty presentation staraj sie o dotacje w kraju w którym mieszkasz a nie mieszaj w
                  głowach Polakom. No chyba że we Francji, którą wybrałeś sobie na ojczyznę
                  zaliczyli cie do neonazistów i wysłali na drzewo, więc teraz próbujesz wspierać
                  sobie podobnych w Polsce.
            • boncza417 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 04.06.08, 09:45
              Takie ''gowno'' jak ONR jeszcze istnieje? Putin by wiedział co z nimi zrobić
          • the_dzidka Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:19
            > Ja na przykład nie znoszę sąsiada, ale jak przyjdzie do mnie i da
            mi do ręki 100 zł, to chętnie wezmę.

A ja nie wezmę. I tu tkwi różnica - ja dostrzegam obłudę i
            hipokryzje tych faszystów, ty - nie.
            • scibor3 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:33
              No dobrze, to w takim razie, czy UE mogła by nie pobierać podatków od jej
              przeciwników? I zapamiętaj jedno: to nie oni przychodzą z wyciągniętą ręką do
              UE. To UE czy jakikolwiek rząd przychodzi z wyciągniętą ręką do nich, do mnie i
              do ciebie. Później część kasy, niektórym, udaje się _odebrać_.
            • lucky81 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:35
              > A ja nie wezmę. I tu tkwi różnica - ja dostrzegam obłudę i
              > hipokryzje tych faszystów, ty - nie.

Załóżmy koleżanko, że żyjesz w czasach PRL-u, powiedzmy lata 50-te. Załóżmy
              dodatkowo na potrzeby dyskusji, że z pewnych względów państwa komunistycznego
              nienawidzisz.

Pytanie - czy podjęłabyś pracę (na państwowej posadzie), biorąc pieniądze od
              tego państwa?
              • pollyannadorosla Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 10:48
                > Załóżmy koleżanko, że żyjesz w czasach PRL-u, powiedzmy lata 50-te. Załóżmy
                > dodatkowo na potrzeby dyskusji, że z pewnych względów państwa komunistycznego
                > nienawidzisz.
                >
                > Pytanie - czy podjęłabyś pracę (na państwowej posadzie), biorąc pieniądze od
                > tego państwa?

Znaczy, ze ONR jest zmuszony sięgnąć po tę dotację? ;-)

ps. analogia do zatrudnienia nie jest tu najlepsza (nie mówiąc już o umiejscowieniu przykładu w latach 50-tycb): zatrudniając sie nawet u znienawidzonego pracodawcy daje mu sie pracę za kasę. Wynagrodzenie to nie dotacja.
        • kitikitik Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 11:30
          "Płynie się zawsze do źródeł... pod prąd... Z prądem płyną śmieci..."
          Zbigniew Herbert
          Przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do
          otrzymywania dotacji unijnych.
          Prawo mają, tylko czy nie widzisz tutaj hipokryzji?!ONR i wszelkie inne
          ekstremistyczne organizacje powinno się zdelegalizować, a ich członków pozamykać.
          To właśnie jest sprzeczne z Twoim Podstawowym hasłem, zacytowanym na początku.
          Staraj się go zrozumieć.
      • maruda.r Sporo mają 03.06.08, 08:25
        imw napisał:

> przeciwnicy unii też płacą podatki do unijnej kasy i mają prawo do
        > otrzymywania dotacji unijnych,

To nie jest kwestia przeciwieństwa i płacenia podatków, a interesu społecznego.
        Nie jest w społecznym interesie hodowla nazistowskich małp, podobnie jak
        finansowania kryminalistów.

• guru133 Re: co ma dotacje do niechęci do unii ? 03.06.08, 09:51
        Przeciwnicy Unii tak, neofaszyści nie.
      • polish_lancer Ale o co chodzi? GW się czepia... 03.06.08, 10:20
        Gazeta jak zwykle czepia się ludzi, którzy wykonują sumiennie swoją
        pracę.

"Dostałam wytyczne z Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego, żeby
        zachęcić organizacje pozarządowe o ubieganie się o pieniądze unijne -
        mówi Grzegorczyk."
        ONR, jak rozumiem z treści artykułu, jest legalnie działającą
        organizacją pozarządową. Urzędniczka miała wysłać listy z informacją
        o możliwości ubiegania się o dotacje - co też zrobiła. Czy szanowni
        forumowicze sugerują, że urzędnik powinien traktować organizacje
        według własnego lub czyjegoś widzimisię, a nie przepisów?

To, czy ONR wniosek złoży, i czy zostanie on rozpatrzony pozytywnie,
        to już zupełnie inna sprawa - i tu toczące się przeciw ONRowcom
        sprawy w sądzie raczej im nie pomogą.
        • somsiad82 Re: Ale o co chodzi? GW się czepia... 03.06.08, 10:39
          polish_lancer napisał:

> Gazeta jak zwykle czepia się ludzi, którzy wykonują sumiennie
          swoją
          > pracę.
          >
          > "Dostałam wytyczne z Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego, żeby
          > zachęcić organizacje pozarządowe o ubieganie się o pieniądze
          unijne -
          > mówi Grzegorczyk."
          > ONR, jak rozumiem z treści artykułu, jest legalnie działającą
          > organizacją pozarządową. Urzędniczka miała wysłać listy z
          informacją
          > o możliwości ubiegania się o dotacje - co też zrobiła. Czy
          szanowni
          > forumowicze sugerują, że urzędnik powinien traktować organizacje
          > według własnego lub czyjegoś widzimisię, a nie przepisów?
          >
          > To, czy ONR wniosek złoży, i czy zostanie on rozpatrzony
          pozytywnie,
          > to już zupełnie inna sprawa - i tu toczące się przeciw ONRowcom
          > sprawy w sądzie raczej im nie pomogą.

Zgadzam się w 100%. ONR jak najbardziej ma prawo złożyć wniosek o
          dotację unijną, bo jest (jak narazie) organizacją legalną.
          Inną sprawą jest natomiast to, że dotacja dotyczy "kultywowania
          tradycji społeczności lokalnej" i czy taka organizacja powinna
          dostać pieniądze na taki cel, ale o tym zadecydują "mędrcy" z UE.
          • sralimuchibedziewiosna GW nawołuje do łamania prawa i dyskryminacji 03.06.08, 10:51
            tak to wygląda.
    • gundyslaw [...] 03.06.08, 07:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wiedmak Na pewno Zydzi po wojnie zrobnili mniej zlego 03.06.08, 07:15
        niz takie polskojezyczne mendy jak ty, Biernacki, Ochab czy Cyrankiewicz
        kacapski kmiocie. Jak ci sie w Polsce nie widzi, wracaj skad twoja rodzina
        przyjechala.
      • ewita01 Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 07:37
        Żal mi cię ,ale jednocześnie uważam ,że dla takich jak ty i takich z ONR nie ma
        miejsca w naszym społeczeństwie.
        • rooboy Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 07:49
          ewita, to polska nie jest krajem demokratycznym, wolnym i
          tolerancyjnym???
          • maruda.r Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:27
            rooboy napisał:

> ewita, to polska nie jest krajem demokratycznym, wolnym i
            > tolerancyjnym???

Tolerancja nie oznacza przyzwolenia dla bandytyzmu, mój wierny komuszku.

• grzes1966 Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:23
          ewita01 napisała:

uważam ,że dla takich jak ty i takich z ONR nie ma
          > miejsca w naszym społeczeństwie.

jasne, przebrzydłych antysemitów demokratycznie i liberalnie do gazu
      • el_bigos Re: bez przesady z domniemanymi oskarzeniami 03.06.08, 08:01
        spie..j czubie
    • presentation1 ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:10
      Trzy literki w tekscie.Napisane innym kolorem.PiS.
      • minnie_mouz PISz inaczej 03.06.08, 07:17
        Hmm a moze PIS powinien miec wlasna czcionke jak SS...
      • presentation1 Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:18
        Tusk jest wrzodem, na organizmie o nazwie Polska.Ateista ktory dla przypodobania sie spoleczenstwu, w trakcie kampanii wyborczej, bierze slub koscielny.Przypominam sobie komunistow.Po osiemdziesiatym roku ,grzeli pierwsze miejsca w kosciele.Odrodzil nam sie wrzod.Dzis juz nie ma,dyskusji o lustracji.Kapusie i konfidenci PRL-chodza w glorii i slawie.Nasuwaja sie dwa spostrzezenia.Otoz synowie Tuska i Walesy.Wszyscy pamietamy afere dziadka z Wermahtu ,a takze agenta o ksywie-Bolek.Syn Walesy dzis jest czlonkiem PO.Nie stara sie wyjasnic sprawy ojca.Nie wazne czy ojciec kablowal kolegow, wazne ze III RP Tuska, zamiecie brudy pod dywan.Syn Tuska pracuje dla Gazety Wyborczej.Tego takze nie interesuje przeszlosc wlasnej rodziny.III RP TUSKA gwarantuje zycie bez smrodu.A smrodl bedzie sie wlokl.Mozna powiedziec krotko,jaki syn -taki ojciec,jaki ojciec-taki dziadek.
        • jedyny.resistance [...] 03.06.08, 07:46
        • keeslaff Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 07:46
          A teraz wytrzyj piane z brody i napisz coś na temat
        • jerzy30 bolszewicki pomiocie - mozesz bluzgac a Tusk i tak 03.06.08, 08:36
          bedzie popularny
          • presentation1 Re: bolszewicki pomiocie - mozesz bluzgac a Tusk 03.06.08, 08:40
            Nie watpie.
            farm3.static.flickr.com/2171/2544608980_3aac3a24ec.jpg
      • patthecat Debilne kropeczki przed i po tytule posta... 03.06.08, 07:19
        Nieomylny znak, że wydalił go z siebie tytan zwoju umysłowego, oszołomejszyn łan...
        • wymiatator1 Re: Debilne kropeczki przed i po tytule posta... 03.06.08, 07:21
          Dajcie mu spokój, on inaczej nie umie. Pomyślcie o tym, że za chwilę pójdzie na
          piękną francuską plażę. Zbierać psie kupy jak co dzień od 23 lat :)
          • jedyny.resistance Więc taki śmieć nie powinien zabierać głosu 03.06.08, 12:13
            w sprawach innych niż psia kupa
      • 33qq Re: ...Co sie rzuca w oczy?.................. 03.06.08, 08:13
        Gdybyś nie powiedział, nie zwróciłbym na to uwagi, dzięki
    • sterlitz Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 07:17
      Hehe, to podobnie jak łojciec z Torunia ;)
    • wiedmak krore zostaly reaktywowane po 89r. 03.06.08, 07:17
      Nie ale co z tego, zastanowiles sie nad ta ciekawa kwestia zanim zmusilem sie do
      stworzenia tego wartosciowego tekstu?
    • jola_z_dywit_2006a GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 07:21
      dlatego ze sie nie podoba niektorym (w tym mi tez) to nie wolno wprowadzac
      innego rodzaju faszyzmu tylnymi drzwiami.
      • anvill Re: GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 09:06
        ONR jeszcze jest legalny - bo jakoś strasznie duzo
        ostatnio "brunatnych" przy władzy. Nie ulega wątpliwoście że jest to
        organizacja przestępcza - poprzez swoje wybryki. Co do jej
        legalności to jak dla mnie juz z konstytucji wynika brak legalności
        bo jest tam napisane że karane jest szerzenie pogladów
        nazistowskich. Moim zdaniem Polska jako państwo, która była ofiarą
        tak narodowców jak i komunistów powinna być mocno wyczulona na te
        kwestie i wypalać takie poglądy ogniem w zarodku, tymczasem możeby
        obserwować pobłażliwość władz dla takich ludzi...
        • lucky81 Re: GW sugeruje lamanie prawa. ONR jest legalny i 03.06.08, 09:45
          "Wypalanie poglądów w zarodku" to właśnie domena faszyzmu.
    • przyladek.dobrej.nadziei [...] 03.06.08, 07:22
    • presentation1 ..Tusk finansuje TVN i Polsat............. 03.06.08, 07:24
      Na przełomie kwietnia i maja rząd przekazał na konta stacji telewizyjnych: TVN, TVN 24 i TVN 7, należących do koncernu ITI, około 1,2 mln złotych . Do mediów Zygmunta Solorza trafiło natomiast 600 tys. zł.

Pod koniec ubiegłego roku zaś, pieniądze z unijnych funduszy rząd przekazał Grupie Eskadra, organizującej kampanię Platformy Obywatelskiej w internecie .

Ogółem, 2 mln 548 tys. 411 zł - to kwota, jaką rząd Donalda Tuska przekazał wybranym stacjom telewizyjnym, za emisję w dniach 28 kwietnia - 15 maja br., reklamówek promujących przyszłe "sukcesy rządu" - informuje gazeta. Pieniądze przetransferowano w ramach kampanii promocyjnej Narodowej Strategii Spójności - serii telewizyjnych spotów typu "wybudujemy autostrady".

Największy kawałek finansowego tortu przypadł mediom należącym do koncernu ITI: łącznie telewizje TVN, TVN 24 i TVN 7 otrzymały około 1 mln 270 tys. zł. Ponad 600 tys. zł przypadło Polsatowi i TV 4, mediom należącym do Zygmunta Solorza-Żaka.

Środki pochodziły z funduszy unijnych będących w dyspozycji Ministerstwa Rozwoju Regionalnego. Gazeta przypomina jednocześnie, że kilka miesięcy wcześniej resort Elżbiety Bieńkowskiej pozbawił - cięciami na liście indykatywnej - unijnych dotacji szereg wyższych uczelni, w tym Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej.

Sumy, jakie resort rozwoju regionalnego przekazał wybranym mediom, to - jak zapewnia MRR - opłata za emisję spotów telewizyjnych, które mają przekonywać, że "wybudujemy autostrady" lub "powstaną mosty". Oczywiście, w bliżej nieokreślonej przyszłości. Podobne slogany pojawiły się w orędziu Donalda Tuska, zbieżnym w czasie z emisją telewizyjnych reklamówek
      • anonimgal faszysci 03.06.08, 07:28
        pozamykać tych faszytów, niedość, że łamią prawo, obrażają Żydów, sieją
        nienawiść, mają swoje bojówki- to jeszcze chcą na to nasze pieniądze z UE

do więzień z tymi faszystami
        • leon9910 Re: faszysci 03.06.08, 12:35
          anonimgal napisała:

> pozamykać tych faszytów, niedość, że łamią prawo, obrażają Żydów, sieją
          > nienawiść, mają swoje bojówki- to jeszcze chcą na to nasze pieniądze z UE
          >
          > do więzień z tymi faszystami
          >masz racje pozamykać tych faszystowskich żydów ,którzy od 1999r.szkalują polskę
          i polaków na arenie międzynarodowej!!!
      • wymiatator1 jeszcze nie w pracy?? UBeku 03.06.08, 07:30
        Sprzątanie ulic czeka!
      • jedyny.resistance Wion skunksie 03.06.08, 07:46
      • adkalin Re: ..Tusk finansuje TVN i Polsat............. 03.06.08, 09:04
        To, że szkółka niedzielna Rydzyka nie dostała pieniędzy to bardzo dobrze,
        chociaż pewnie można je było wydać inaczej niż na głupawe reklamówki.
    • palestrina2005 W ten sposób wykazują absurdalność unijnych dopłat 03.06.08, 07:34
      i unijnych funduszy...

Zobaczmy na jakie bzdety UE wydaje pieniądze.

Zamiast zostawić większość spraw wolnemu rynkowi UE za wszelką cenę
      chce "poprawiać" rynek.

Przedsiębiorstwa zamiast koncentrować się na kliencie i jego
      potrzebach koncentrują się na tym "jak wyciągnąć kasę z UE" i tworzą
      w tym celu specjalne działy. A kasę dostaje nie lepszy/bardziej in
      nowacyjny itd. tylko ten kto lepiej potrafi przygotowac wniosek wg
      biurokratycznych procedur UE lub ma lepsze znajomości wśród
      eurobiurokratów...

W ten sposób unijne przedsiebiorstwa tracą z oczu klienta i
      przegrywają w światowej konkurencji z firmami z USA, Azji i innych
      części swiata, które nie myślą o bzdurnych dotacja lecz o
      zaspokajaniu potrzeb swoich klientów....
      • milet_z_sedesu Re: Wolalbym zeby nazisci nie wykazywali niczego 03.06.08, 08:44
    • presentation1 ...Narodowcy........... 03.06.08, 07:50
      W sumie brzmi to dumnie.Kultywowac tradycje narodowe i patriotyczne.
      • milet_z_sedesu Re: .....Nazisci........... 03.06.08, 08:00
        Natychmiast zdelegalizowac
        • palestrina2005 Nie rozumiesz słowa "nazista" 03.06.08, 08:39
          i nazywasz nazistą każdego kto ci sie nie podoba...

Ale czego wymagać od wykształciucha (wykształciuch - cżłowiek z
          wyższym wykształceniem lecz marną wiedzą nie pozwalającą na
          zakwalifikowanie go do inteligencji) który nie rozumie pojęcia
          wolności słowa...
          • milet_z_sedesu Re: w sumie jestes zabawny 03.06.08, 08:43
            niestety jestes przy tym wtorny.
            PS. Nie probuj mnie obrazic. Nie potrafisz.
      • presentation1 Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 08:21
        Członkami ONR byli m.in. Jan Mosdorf (wcześniej prezes Młodzieży Wszechpolskiej, zamordowany w Oświęcimiu), Henryk Rossman (więziony w Berezie Kartuskiej), Bolesław Piasecki (przywódca ONR-Falanga, po wojnie Stowarzyszenia Pax), Paweł Musioł (historyk piśmiennictwa śląskiego, twórca programu regionalizmu śląskiego, pisarz i dziennikarz, w czasie okupacji działacz konspiracyjny rozstrzelany przez Niemców w czasie wojny), Stanisław Piasecki (redaktor naczelny Prosto z Mostu rozstrzelany w Palmirach w 1941), Wojciech Wasiutyński, Tadeusz Todtleben, Jerzy Kurcjusz, Jan Korolec, Tadeusz Gluziński.
        • milet_z_sedesu Re: ......Nazisci........... 03.06.08, 08:33
          Polscy nazisci nie byli potrzebni nazistom hitlerowskim
        • zigzaur Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 12:10
          I właśnie Rossmanowi zawdzięczamy dynamicznie rozwijającą się sieć dobrych
          sklepów kosmetycznych?
      • 2lkad1 Re: ...Narodowcy........... 03.06.08, 08:25
        Kontynuacja najgorszych nurtów, jakie pokazały się w okresie
        międzywojennym, a po wojnie były hodowane przez NKWD, dopóki były
        potrzebne.
        Teraz znowu w łaskach Konsulatu FR. Skądś te pieniądze być muszą.
    • bergman1 czy te zdjęcie jest z 1933 roku? 03.06.08, 08:14
      skandal i żenada że nikt nic nie robi.
    • com.bi-nerki Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 08:18
      Goralenvolk, pełnienie przez górali honorowej warty na Wawelu,
      ówczesnej siedzibie gubernatora Franka. Tak było. Tradycje
      nazistowskie wśród części Podhalan wiecznie żywe.
      • tw.zenek "Różne ciekawe akcje" - hmmmmm 03.06.08, 08:23
        Bicie, tłuczenie szyb, podpalanie... no, tego jeszcze Unia nie finansowała.
        • milet_z_sedesu Re: np palenie ksiazek 03.06.08, 08:47
      • zigzaur Re: Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 12:06
        Tych wygłupów Franka nikt nie traktował poważnie.

W czasie niemieckiej okupacji istotnie na Wawelu była stała warta honorowa. Z
        tym, że składała się z żołnierzy SS i stała przy nagrobku Józefa Piłsudskiego.
        Po prostu Adolf Alojzowicz uważał Józefa Piłsudskiego za wybitną osobowość i
        nawet się go bał.
        Pierwszy pobór do Wehrmachtu przeprowadzono akurat tuż po śmierci Piłsudskiego.
        Widocznie sądzono, że nie będzie tego tolerował i prewencyjnie zaatakuje.
    • presentation1 ..Pytanie? 03.06.08, 08:33
      Skad wywodza sie dzisiejsze srodowiska zwiazane z Wyborcza czy Polityka?Z Komunistycznej Partii Polski.Czyli?Zdelegalizowac?
    • jerzy30 faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 08:34
      za poglady i dzialalnosc
      • hbk Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 08:46
        Jako obywatele uni maja prawo wystapic o dotacje. Hopokryzja? Rolnicy tez nie
        chcieli isc do europy, a teraz oczka im sie swieca. Co nie zmienia faktu, ze
        praiw 53% budzetu UE idzie na rolnikow i administracje unijna, jak dla mnie to
        wyrzucanie p[ieniedzy w bloto (w UE ceny zywnosci sa bardzo wysokie). Co do
        nazistow, to widze, ze u nas kazdy prawicowiec jest nazywany przebrzydlym
        faszysta (moze i slusznie), ale jak ktos wychodzi w koszulce che guevara, to juz
        wszystko w porzadku, juz nie mowie o ludziach, ktorzy chodza z sierpem i mlotem
        na koszulkach... takze zaden problem, a pomysl o swastyce...
      • jacek2235 Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 11:51
        Za okrzyki "Żydzi do gazu" czt też "pedały do gazu" toczą się w RP
        śledztwa. Dlaczego okrzyk "ONR do gazu" nie powoduje identycznych
        rezultatów?????? I dlaczego ten tytuł nie przeszkadza tak delikatnej
        moralnie "Wyborczej"?????
        • zigzaur Re: faszystow z ONR do piachu lub do gazu 03.06.08, 12:01
          Bo nigdzie nie kupisz tak małej ilości gazu, jaka byłaby potrzebna na tych
          bejsboli. Żadna firma nie zrealizuje takiego zamówienia. Nikt nie wyprodukuje
          tak małej butli.
    • presentation1 ...III RP to PRL.......... 03.06.08, 08:57
      Po wojnie znalezlismy sie w systemie komunistycznym.Wielu bylo jednak przeciwko systemowi.Wsadzano ich do wiezien,niszczono finansowo a nawet mordowano.III RP to inny system ale z metodami zapozyczonymi z PRL.Niszczy sie tych co sa przeciw.I kazdy sposob jest dobry.Zgodnie z poprawnoscia polityczna-Jestes przeciw UE-nie masz racji bytu.Dlatego przypomnialy mi sie slowa Gierka.Kto godzi w Sojusz ze Zwiazkiem Radzieckim nie moze byc patriota polskim.
      • justo27 Re: ...III RP to PRL.......... 03.06.08, 09:24
        ...tylko co ma piernik do wiatraka?????
        • wet3 Re: justo27 03.06.08, 14:02
          justo27 napisała:

> ...tylko co ma piernik do wiatraka?????

Ucz sie dziecino. Myslenie ma przyszlosc!
      • jedyny.resistance IV RP rzadzona była przez potomków Dzierżyńskiego 03.06.08, 09:45
    • nick1111 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:09
      Mentalność szmat typowa dla osobników z syndromem kato-prawico-
      nacjonal-kretyna. Rydzyk też tak miał.
    • sprytnymaciek Zupełnie jak Bronisław Geremek 03.06.08, 09:16
      Nienawidzi Polski i Polaków a reprezentuje Polske w Europarlamencie...

Praktyka często spotykana...
      • junkier Re: Zupełnie jak Bronisław Geremek 03.06.08, 10:17
        sprytnymaciek napisał:

> Nienawidzi Polski i Polaków a reprezentuje Polske w
        Europarlamencie...

masz racje...
    • epicki skandal 03.06.08, 09:23
    • bloody_rabbit Podhalańscy miłośnicy faszystów 03.06.08, 09:29
      Wstyd.
      • dyletat5 Ilu obrońców faszyzmu i bolszewizmu ! 03.06.08, 09:34
        Rydzyk i Nowak sie cieszą...
    • omidas Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:33
      Należałoby wywalić na zbity pysk tych urzędasów- nacjonalistów i
      antysemitów, którzy popierają jak widać ,,swoich", aby dostali
      forsę z Unii i potem mieli na działalność. A widzieliśmy jak działa-
      ją. Trzeba donieść o tym odpowiedzialnym czynnikom za przydzielanie
      tych unijnych dotacji w UE. Oni takim nie dadzą ani centa. Ale jeśli
      nie dowiedzą się kim są ci, którym chce się dać walutę to mogą im
      dac i kto potem odbierze?
    • tom1003 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:35
      I znowu medialna, PR-owska pała "antysemityzmu" w rękach dyżurnych ideologów
      michnikowej szmaty.
      Przecież:
      1. Istnieją mechanizmy kontroli nad dotacjami unijnymi.
      2. Legalna organizacja ma prawo korzystać z dotacji.

Ja bym powiedział tak: Rodzinka Michników poucza Polaków od lat. Nie
      przeszkadzają w tym stalinowskie zbrodnie Stefana Michnika, ani agenturalna
      przeszłość niektórych pracowników Gazety Wyborczej.
    • hans564 Urzędnicy pomagający dewiantom* muszą być ...... 03.06.08, 09:36
      ... natychmiast usuwani z urzędu.
      dewianci - komuniści, faszyści, rasiści
      • rolf5 Re: Urzędnicy pomagający dewiantom* muszą być ... 03.06.08, 11:41
        hans564 napisała:

> ... natychmiast usuwani z urzędu.
        > dewianci - komuniści, faszyści, rasiści

Popieram doskonałe podsumowanie.
        Z tym, że trzeba wsiąść pod uwagę jedną, rzecz.
        brakuje tu jednej, grupy nacjonalistów-syjonistów (żydów),z kręgów rządzących od 1944r. RP.
        Oczywiście z pewnymi okresami w dobie PRL 1956, 1968, 1970, 1981-87.
        1988-90,i dalej znów Żydzi u władzy w Polsce.
        Gdy mimo wszystko w tym trudnym okresie działali polscy komuniści, a nie żydostwo.
        Ciekawi mnie, że Naród Wybrany - sami się tak nazwali.
        Wszędzie musi wtrącać swoje 3 grosze.
        Podczas wojny, gdyby nie my Polacy to by nie było ani jednego Żyda w Europie środkowo-wschodniej.
        Oprócz tych kilku tysięcy ZSRS.
        Przysłanych z powrotem z NKWD/GRU do kontrolowania Polaków w PRL-u.

PS.Każda legalna organizacja zaznaczam ma prawo do dotacji z Unii Europejskiej.
        Dlaczego ?
        ponieważ, mimo,że z ideą tego tworu się ktoś może nie zgadzać to płaci podatki do skarbu Państwa Polskiego.
        A my jako Polska wpłacamy składkę/dywidendę do Brukselskiego "worka bez dna"
        Tyle w tej kwestii.
        Polonia patria nostra est.
        Historia vitae magistra est.
        cześć.
    • qube bydlaki maszerują po euro 03.06.08, 09:44
      oni sa takimi samymi bydlakami jak np. czarni z kk. oni tez z ambon krzyczeli ze
      unia jest be i fuj a pierwsi wyciagaja kase po unijne pieniadze - patrz np.
      rydzyk. a leppery z samejbroni? to samo - unia przyjdzie i nas okradnie a teraz
      nie ma leppera ktory by po unijna kase lapska nie wyciagnal.

skur.....o czystej wody
    • tom1003 Narodowcy maszerują po euro 03.06.08, 09:45
      Znowu temat zastepczy i straszenie "antysemityzmem"
      .
      Rodzinka Michników poucza Polaków od lat. Nie
      przeszkadzają w tym stalinowskie zbrodnie Stefana Michnika.

10 stycznia 1952 r. stracono w wieku 37 lat skazanego na śmierć przez Michnika
      majora Zefiryna Machallę (został zrehabilitowany pośmiertnie 4 maja 1956 r.).
      Stefan Michnik wydał wyroki śmierci również na byłego polskiego attaché
      wojskowego w Londynie, pułkownika M. Chojeckiego i na majora J. Lewandowskiego.
      Ci mieli więcej szczęścia, wyroku nie wykonano. W przypadku płk. Chojeckiego
      zadecydowało to, że wiceminister MBP Romkowski chciał wykorzystać Chojeckiego
      jako świadka w innym procesie. Dzięki temu Chojecki dożył 1956 r., a 28 marca
      1956 r. jego sprawa została umorzona z powodu całkowitego braku dowodów winy. 8
      grudnia 1954 r. zmarł, niecały miesiąc po udzieleniu mu przerwy w odbywaniu kary
      więzienia, skazany przez Michnika na 13 lat więzienia płk Stanisław Wecki, były
      wykładowca Akademii Sztabu Generalnego, przez dwa lata więzienia torturowany,
      pośmiertnie uniewinniony (por. J. Poksiński, TUN, Warszawa 1992 r.).
      www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka