sikajacy_do_zupy_kelner Re: 05.06.08, 15:13 Uruchomiliśmy zatem program "Boisko w każdej gminie" i zainteresowanie gmin jest naprawdę ogromne. Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku. Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki, oświetlenie, ogrodzenie, prysznice, a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_spacki a co tam u słowika panie wałęsa? 05.06.08, 15:41 Jeśli nasz rząd ma przekonać Polaków, że jest szansa na lepsze czasy i że warto w tę przyszłość inwestować, to musimy udowodnić, że te pierwsze kroki w najbliższych tygodniach, to kroki w realizacji przemyślanej i długofalowej strategii rozwoju, a nie gaszenie pożarów które powstały ze względu na kilka nierozważnych, nie do końca przemyślanych decyzji w przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
cochabamba Re: 05.06.08, 15:23 Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku. Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki, oświetlenie, ogrodzenie, prysznice, a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 15:28 "Ciamk, ciamk, bek" - groźnie zakończył p.Rezydent Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 zawsze mnie powalało jak go słuchałem 05.06.08, 15:28 "Mnie podłożono papiery które sklasyfikowałem swoją metodą i nie dostałem za to ani grosza" to jakie to metody? nawet szkoda pisać - każdy chyba wie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_kotek zawsze mnie powalało jak go słuchałem 05.06.08, 15:33 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_machu_picchu zawsze mnie powalało jak go słuchałem 05.06.08, 15:38 Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tuks Re: 05.06.08, 15:31 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Bolek i Lolek 05.06.08, 15:33 Bolek i Lolek to kumple od serca. Wiemy kto byl Bolkiem. A kto byl Lolkiem? Jedynym powszechnie znanym facetem o ksywie Lolek byl Karol W. z Wadowic , milosnik rurek z kremem,znany pozniej pod pseudonimem JP2 .Kiedy IPN zaskoczy nas rewelacjami o tym kto byl Lolkiem. Pamietajmy ze Karol W. popieral Lecha W. w jego dzialniach?! Przypadek??? O, jak dobrze byc daleko od krajowego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenlaub_mit_schwerten Re: Bolek i Lolek 05.06.08, 15:36 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 L.Kaczynski: Walesa byl Bolkiem 05.06.08, 15:48 Tez mi nowosc?! O tym wszyscy od dawna wiemy. Od niewiadomo kiedy oczekujemy na uczciwe rozliczenie sie Walesy z przeszloscia. Jak widac, donosiciele sa bardzo hardzi. Wola klamac w zywe oczy, odgrywac obrazonych i grozic pozwami sadowymi - co, oczywiscie, prowadzi do nikad. Dzieki Walesie mamy bajzel jaki mamy! Czerwoni bandyci, zlodzieje i donosiciele bezpiecznie chodza po ulicach naszych moiast, pobieraja za swoje swinstwa bardzo wysokie emerytury i smieja sie nam ironicznie w twarz. Tak bardzo Bolek przerazil sie lustracji, ze obalil przy pomocy Tuskow i Pawlakow rzad Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: L.Kaczynski: Walesa byl Bolkiem-wet3 05.06.08, 16:31 wet3 napisał: Tez mi nowosc?! O tym wszyscy od dawna wiemy. Od niewiadomo kiedy oczekujemy na uczciwe rozliczenie sie Walesy z przeszloscia. Jak widac, donosiciele sa bardzo hardzi. Wola klamac w zywe oczy, odgrywac obrazonych i grozic pozwami sadowymi - co, oczywiscie, prowadzi do nikad. Dzieki Walesie mamy bajzel jaki mamy! Czerwoni bandyci, zlodzieje i donosiciele bezpiecznie chodza po ulicach naszych moiast, pobieraja za swoje swinstwa bardzo wysokie emerytury i smieja sie nam ironicznie w twarz. Tak bardzo Bolek przerazil sie lustracji, ze obalil przy pomocy Tuskow i Pawlakow rzad Olszewskiego. ---------Mam kilka pytan. -dlaczego dzieki Walesie macie bajzel?sami go wybraliscie! -kogo nazywasz czerwonymi bandytami, zlodziejami,....jezeli wiesz ze ktos ukradl to donies na policje, jezeli wiesz ze ktos zabil to donies na policje,...dlaczego siedzisz w domu, tolerujesz to o czym piszesz i pierdzisz jeno w stolek? -czerwoni smieja sie wam w twarz? a kto to sa ONI a kto WY? co kwalifikuje czlowieka do tej czy innej grupy? -jestes malkontentem ktory z nudow pisze pierdoly a do roboty to nie bardzo stworzony! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 2560a 06.06.08, 03:48 Na beznadziejnie glupie i prowokujace pytania czlonkow nomenklatury nie mam zwyczaju odpowiadac! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 po wiela wczasy w takim ośrodku? 05.06.08, 15:53 pl.wikipedia.org/wiki/Ar%C5%82am%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja jakim prawem ten pokurcz ocenia Wałęsę? 05.06.08, 15:55 ani jedna ani druga kaczka nigdy niczego dobrego nie zwojowała i poza żenadą i wstydem nic dla Polski nie zrobiła dobrego - jak śmie ten mamlaty oceniać? Wałęsa jaki był i jaki jest każdy widzi - ale mnie sie NIE PODOBA TO, że kurdupel sobie tak pozwala i nie godze sie na to... Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re:ocenia to twój idol Michnik, Kaczka 05.06.08, 15:59 nikogo nie ocenia - stwierdza fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo "swoje wie" :))) 05.06.08, 16:47 Trudno za stwierdzenie faktu uznać wygłoszoną przez naburmuszonego banialukę, że on "swoje wie" - no bo co on mógł wiedzieć przed porannym klinem? Pewnie nie pamiętał nawet, jak się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
samson_miodek84 Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 16:33 Dziś rozmaiwałem na ten temat ze znajomą - trzeba pamietać że w tamtych czasach wielu musiało podpisać lojalki, a nie współpracowało z UB. Poza tym może być i tak że to wszystko jest zmyslone - po prostu ktoś mógl zrobić teczkę - dla picu żeby oczernić Wałęsę. Zawsze jest w cholere niewiadomych.. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Ciekawe ile mamrotów wychlał .... 05.06.08, 16:42 No to prezio przesadził musiał obalić kilka mamrotów aby coś takiego z siebie wydalić ? Są przesłanki,że Bolkiem bł Jarosław sporo faktów na to wskazuje Odpowiedz Link Zgłoś
kromagg Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 17:09 No to kartofel powinien natychmiast złożyc dymisję, bo jako jeden z najbliższych współpracowników Wałęsy do 1991roku wiedząc kim był Wałęsa sam w tym uczestniczył. Tym samym Kaczyński sam siebie pogrąża. Wstrętny zakompleksiony kartofel. Odpowiedz Link Zgłoś
snovi Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 17:39 No dobra juz wiemy kto był bolkiem, ale do k... nedzy, kto był lolkiem, i tolą.Nie wiem. Jedno wiem na pewno, kto jest popieprzonym drobiem. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 17:44 snovi napisał: No dobra juz wiemy kto był bolkiem, ale do k... nedzy, kto był lolkiem, i tolą.Nie wiem. Jedno wiem na pewno, kto jest popieprzonym drobiem. ------- Lolkiem byl Karol Wojtyla znany pozniej jako JP2. Jak sie nie zgadza to nie udowodni ze nie byl. Co do Toli nie mam pewnosci ale mogl nia byc sam papa Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 18:29 No i Bolek i Lolek przewrócili komunę a Jacek i Placek sikali ze strachu u mamusi. A teraz dyma ich Tola. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslawes Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 18:28 Lechu K. tak sobie myśli, że jak opluje Wałęsę, to może sam stanie się tak popularnym, jak przez niego opluwany. Nic z tego. Nawet jeśli Wałęsa dał sie wciągnąć na krótko przez ubecję (w latach siedemdziesiątych), to w końcu poprowadził Solidarność tak, że nikt mu zasług nie odbierze. Lecha i Jarosława Kaczyńskich cała Polska będzie pamiętać jako dwóch zazdrosnych kurdupli, których przez kurtuazję FAZ nazwał kartoflami. A przecież kartofelki, jeśli dobrze podane, to paluszki lizać. Nie to, co PiSowskie bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 19:29 Kaczka im bardziej wierzga, tym bardziej tonie. Te wszystkie akcje; ciumk, ciumk z Pinokiem, głaskanie po główkach dzieci i wypowiedzi publiczne, to mu chyba tow.Debil albo tow.Kanalia wymyslaja. Albo obaj razem. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Nawet nie macie pojecia, jak fajnie 05.06.08, 19:13 ================================== jest czytac o skakaniu sobie do gardel solidaruchowych aparatczykow, a zwlaszcza ich zwolennikow na Forum. I zeby to rzeczywistych oponentow, ale przeciez jestescie zwolennikami tego samego pnia Magdalenkowej targowicy. Bo WSZYSCY, ktorzy sa u zloba od 20 lat, zawdzieczaja to Walesie. On "zalatwil" przejecie wladzy po 1989 roku przez solidaruchowa watahe. To on wymusil prywatyzacje (bo mu tak kazali korowscy doradcy). To wlasnie tam on sam, zostal "namaszczony" na Prezydenta RP. Nie wiedzieliscie? Teraz juz wiecie. Zryjcie sie dalej, bo ubaw az po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
krakau4 Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 05.06.08, 19:39 nie róbcie z wałęsy takiego bohatera że obalił komunizm chcieli to sami oddali a jak by nie chcieli to do dzisiaj nie wiedzieliśmy gdzie leżą bohaterowie z solidarności co dzisiaj robotnikowi zabierają przywileje których nie wywalczyli Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Po co IPN i teczki SB, skoro prawda jest tuz 05.06.08, 19:50 =============================== w zasiegu reki? Chcecie i domagacie sie prawdy o swoich partyjkach, przywodcach i ich roli w odzyskaniu "niepodleglosci"? Na to jest bardzo prosta rada. Niech Kwaczysci ze swoim wasalem POThuske ujawnia protokoly ustalen przy "Okraglym Stole", a Maciorka dokumentacje wywiadu i kontrwywiadu o dzialalnosci korowskiej i solidarnosciowej "konspiry". NIE mylic z aktami bezpieki, bo to zupelnie inna "para kaloszy"! I nie ma co zaslaniac sie "tajnoscia", bo w zruinowanych agenturalnie i zadaniowo sluzbach specjalnych "tajnosc", to dzisiaj tylko pusty dzwiek. Za to fakty tam zgromadzone, sa dla etosu tak niebezpieczne, ze pewnie poznaja je dopiero nasze prawnuki. No, ale skoro domagacie sie prawdy, to odpuscie sobie debilne pyskowki o wirtualnych domniemaniach. Zacznijcie myslec, a nie dawac kierowac swoimi emocjami. Kopary by wam opadly az na klawiatury, ale moze wreszcie skonczylaby sie ta smarkata zabawa w "etosowe podchody". Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Upadek sowietów to zasługa Reagana.. 05.06.08, 21:26 A nie tego tepaka LW...To Reagan uświadomił im /sowietom ich zacofanie...A Gorbaczow to zrozumiał... Ale ten cham z Popowa twierdzi "to ja obaliłem komunizm" rozumek ładowacza akumulatorów... Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Bolkow bylo dwoch.. 05.06.08, 21:56 jeden, ksywa "Chrobry" a drugi, "krzywousty".. PS Bylo jeszcze paru innych, jak na przyklad Bolko swidnicki, ale to byl cienki bolek.. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Bolkow bylo dwoch.. 05.06.08, 22:52 Był jeszcze Śmiały, tylko że zdaniem Długosza był niedobry. No ale Długosz przecież siedział za aferę starachowicką. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Bolkow bylo dwoch.. 06.06.08, 03:52 Bolkow bylo 300 tysiecy. Tyle liczyla komuchowa nomenklatura, ktora powinno bylo sie wyrznac do cna w 1989 roku. Zabraklo nam Pinocheta! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no i twojego tatuncia - kapo ze Stutthoffu, co??? 07.06.08, 16:05 ale byście sobie pochulali. Ale byłaby jazda. Ty na wieżyczce, a oni do komina. NIC Z TEGO! PEDZ NA DRZEWO ZDRAJCO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 06.06.08, 06:26 Pozostaje tylko jedno pytanie. KIM BYŁA TOLA ? (Bolek - Lech Wałęsa, Lolek- Karol Wojtyła) Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 06.06.08, 19:24 kaczor.donald napisał: > Pozostaje tylko jedno pytanie. KIM BYŁA TOLA ? > (Bolek - Lech Wałęsa, Lolek- Karol Wojtyła) TOLA? Papa dyrektor Rydzyk! Przeciez Tola nosila sukienke.Rydzyk tez! Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Wierzę niezawisłemu sądowi, a nie pisim politrukom 06.06.08, 18:07 i marcowym docentom z IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
fcartur Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 07.06.08, 14:48 A kim sa panowie K co zrobili nic jakie fakty kogo prawda. A tobie Lechu dziekuje bo teraz moge swobodnie pisac a nie malowac trawe na zielono! Odpowiedz Link Zgłoś
gal-pozytyw Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 07.06.08, 21:49 A kim był Rajmund K Odpowiedz Link Zgłoś
wiczynski Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 09.06.08, 18:01 Taaa Walesa byl BOLKIEM, Kaczynski LOLKIEM a Jaroslaw (brat Lecha) TOLA. Teraz to sie wszytsko zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ser17ato Lech Kaczyński: Wałęsa był "Bolkiem" 14.06.08, 23:13 Logicznie rzecz ujmując, możliwe są następujące interpretacje dokonanego przez IPN powiązania b. prezydenta z SB: Interpretacja pierwsza. Lech Wałęsa był manipulowany przez SB. Lech Wałęsa obalił komunizm. Ergo, SB za pomocą Lecha Wałęsy obaliła komunizm. Ponieważ SB była organizacją przestępczą, zbrodniczą, a każdy jej czyn był wcieleniem zła, zatem obalenie komunizmu było zbrodnią, a IPN pragnie tę zbrodnię naprawić, dążąc do wskrzeszenia tego ustroju. Utrzymywanie IPN więc przyniesie nam powrót komunizmu (gospodarkę planową i niedoborów, a kto wie - może i wspólne żony??). Interpretacja druga. Lech Wałęsa był manipulowany przez SB. Lech Wałęsa obalił komunizm. Ergo, SB za pomocą Lecha Wałęsy obaliła komunizm. Ponieważ komunizm był ustrojem przestępczym, zbrodniczym, i każdy jego aspekt był wcieleniem zła (w tym wspólne żony), zatem SB obalając za pomocą Lecha Wałęsy komunizm czyniła wcielone dobro. IPN dąży do rehabilitacji niesłusznie oskarżanych funkcjonariuszy, i w najbliższym okresie należy spodziewać się ustanowienia z jego inicjatywy specjalnych odznaczeń i premii państwowych dla nich. Interpretacja trzecia. Tertium non datur. Tylko czy w IPN jeszcze ktoś wie, co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś