kroliklesny "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w ślady... 17.06.08, 14:05 Popieram absolutnie. Jak wszyscy, to wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 14:18 quebec tez??? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 14:40 A do kogo bedzie nalezec Krolewiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski Ja wezmę Królewiec 17.06.08, 14:48 jak oferujesz mogę oddać pół księżyca i plantację meteorytów na Wenus :) Twarz z marsa tylko za Wieżę Eifla oddam :D albo taki jeden wielki mur w Azji :D Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej Unii 17.06.08, 15:32 Odnosnie jezyka slaskiego, warto pamietac, ze jest jeszcze jezyk warszawski i jezyk wroclawski. Kto nie wierzy niech sprawdzi. Oczywiscie jest tez jezyk goralski, i jezyk kaszubski, i jezyk poleski, i jezyk gazety koszernej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Są Zdolni Ślązacy i ci Zdurni, jakieś takie 17.06.08, 16:54 Co ciekawe tylko oni uważają się za prawdziwych Ślązaków, paranoja i tyle. Ilu ich jest? www.youtube.com/watch?v=ZJRGWi5lq8E&NR=1 Odra miele na proch piach i ludzi. Płynie ta nasza Odra. Z falą jej dusza mi gra. Światło iskrzy na ploso. Myśli z wodą się niosą. Płynie, płynie, płynie, płynie, płynie ta nasza, ta nasza Odra. Oj jak dusza, tak dusza mi gra. Oj jak dusza, dusza mi gra. Oj gra, oj gra, oj gra, oj gra, oo, oj gra. Szuka, szuka, szuka, szuka, szuka ta nasza Odra Gdzie bliżej brzegu, gdzie dalej do dna. Płynie, płynie dłużej od dnia, Gdy pięć, gdy pięć, pięć lat, pięć lat miałem ja. Odro, Odro, Odro my cię przajem. Bierz ty przez kanał wesele z Dunajem. Szlifujesz w nurcie kamienie na piach. Co skruszył skały lód w czeskich górach. Gdzieś pod Pradziadem, Smrekiem, Radhoszczem. Gańczorką, Lysą Horą, Czarcim Wierchem. Od Zlatych Hor, Pasma Odrzańskiego. Olza rzeka Beskidu Śląskiego. Opava, Odra i Ostravica. Za górą do Dunaju Morawica. To marzenie Czechów i Ślązaków. By z Morzem Czarnym połączyć Kraków. Gdy orkiestra hymny odegra. Dunaj, Morawica i już Odra. Po Odrze Berlin pierwej był czeski. Lecha, Czecha, Hermana niesnaski. My som krewni po ojcu, kądzieli. Niechaj nas łączy , a nie tak mieli. Śląska Odra. Dusza mi gra. Kanałem Hawela. Łączy mórz wiela. Do Szczecina. Do Berlina. Warta i Wisła Dunaj niezawisła. Odro, Odro, Odro my cię przajem. Bierz ty przez kanał wesele z Dunajem. Szlifujesz w nurcie kamienie na piach. Co skruszył skały lód w czeskich górach. Gdzieś pod Pradziadem, Smrekiem, Radhoszczem. Gańczorką, Lysą Horą, Czarcim Wierchem. Od Zlatych Hor, Pasma Odrzańskiego. Olza rzeka Beskidu Śląskiego. Opava, Odra i Ostravica. Za górą do Dunaju Morawica. To marzenie Czechów i Ślązaków. By z Morzem Czarnym połączyć Kraków. Gdy orkiestra hymny odegra. Dunaj, Morawica i już Odra. Po Odrze Berlin pierwej był czeski. Lecha, Czecha, Hermana niesnaski. My som krewni po ojcu, kądzieli. Niechaj nas łączy , a nie tak mieli. Płynie, płynie, płynie, płynie, płynie ta nasza Odra. Oj jak dusza, tak dusza mi gra. Z Odry na Morawicę płynę ja. Oj gra, oj gra, oj gra, oj gra, oo, oj gra. Szuka, szuka, szuka, szuka, szuka ta nasza, ta nasza Odra Gdzie bliżej brzegu, gdzie dalej do dna. Płynie, płynie dłużej od dnia, Gdy pięć, gdy pięć, pięć lat, pięć lat miałem ja. Śląska Odra. Dusza mi gra. Kanałem Hawela. Łączy mórz wiela. W Kędzierzynie jest port, stocznia, kanał. Pewnie tukej by on się zaczynał. Odpowiedz Link Zgłoś
gerhard_fon_ruskiszajs Kacapia_i_Hitlerland_Knują_Rozbió r_Polski__?:((((( 27.10.08, 22:09 Polskojęzorne GWno kabluje: Rządowa "Rossijskaja Gazieta" informuje, że Śląsk może pójść za przykładem Kosowa i oddzielić się od Polski. ........................................................................................... JEŻELI ORGAN KACAPSKIEGO NIERZĄDU OFICJANIE PUBLIKUJE TAKIE PROWOKACJE TO ZNACZY, ŻE W NOWYM PAKCIE RIBENTROP-MOŁOTOW ZNAJDUJE SIĘ NIE TYLKO GAZRURA, GRUZJA I UKRAINA ALE TAKŻE PODZIAŁ POLSKI :( Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 16:09 oczywiscie nie ma czegos takiego jak język śląski ale ja jestem za!!! jesli tylko z tych 170 tys slunzaków jakieś 100 tys. to darmozjady na wcześniejszych pokopalnianych emeryturach, utrzymujących się z moich pieniędzy, to jestem za autonomią śląska! w pierwszej kolejności niech przejdą na własne utrzymanie. popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 18:14 Otóż trafiłeś w sedno, kolego. Oni chcą autonomii bo nie chcą płacić podatków "warszawie" ale jeśli chodzi o przywileje, emerytury itp. - to wara, bo "nam się należy". Kiedy rząd pompował miliony w śląsk to się nie odłączali tylko ciągnęli kasy ile się dało, teraz jak trochę odżyli to chcą swoje państwo. A zapomnieli jak przed rokiem pod sejmem na Wiejskiej strajkowali? Po cholere do stolicy przyjeżdżali, było strajkować w Katowicach! Wtedy RAŚ siedział cichutko jak (zdechła) myszka pod miotłą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys666 Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 22:14 No to nas wypuśćcie z tej całej Polski.My chętnie sie od was głupie, nacjonalistyczne, szowinistyczne, radiomaryjne buce odłączymy. Tylko wtedy za węgiel będziecie płacić dużo więcej niż teraz. A prąd w Polsce robi sie w 90 proc. z węgla. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 22:18 Do Hanysa. To nie Radio Maryja, ale obecny rzad podjal decyzje o uznaniu Kosowa.Zasada domina.Polska powinna byc jedna.Ten rzad ja podzielil. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 22:21 Polska za PiS byla podzielona politycznie.Dodam.Bardzo podzielona.Dzis jest podzielona nie tylko politycznie ale i narodowosciowo.A to juz jest grozne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 27.10.08, 10:04 A co Kosowo ma wspólnego ze Śląskiem? Zresztą, tu mamy do czynienia z moskalskimi prowokacjami. Rosyjska gazeta nie ma pojęcia, co to jest regionalizm czy autonomia, a zabiera głos. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 27.10.08, 10:03 Węgiel można znacznie taniej kupić z Australii, RPA czy Ukrainy. A 90 % energii elektrycznej idzie na śląskie kopalnie, huty i koleje. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys666 Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 17.06.08, 22:09 Ty głupi chu..u, jakie pieniądze ty na mnie płacisz? Cały czas wykorzystywaliście Śląsk, żeby "Polska rosła w siłę", a teraz takie głupoty pie..cie.Jakby nie nasz węgiel, to byś tego kompa nie mogł naładować, bo w gniazdku miałbyś gó.. a nie prąd. 90 proc. energii w Polsce sie robi z węgla głupi bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 18.06.08, 00:38 łachy mi nie robisz. i tak mi ten wegiel sprzedaż po takiej samej cenie, bo niby komu miałbys sprzedać a sprzedać musisz, żeby mieć co do gara włożyć i jeszcze utrzymać armie nierobów. o mnie się nie martw, jak mi te pogornicze nieroby wyjdą z kieszeni, to mnie będzie stać nie tylko na twoj wegiel głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 18.06.08, 12:56 Walnij sie w leb d... Co Ty wypisujesz? Mowa o powaznym problemie a Ty uciekasz sie do wyzwisk? Znam troche ludzi ze Slaska i wiem, ze panuje tam silne poczucie rozgorycznia zwiazane wlasnie z takimi wypowiedziami. Slask wnosil i wnosi istotny wklad w rozwoj Polski, nalezy mu sie szacunek i uznanie. Brawo Slask! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 27.10.08, 10:07 Poza tym, Śląsk to nie tylko kopalnie. A jeszcze poza tym, na Górnym Śląsku mieszka bardzo wielu ludzi przybyłych z innych regionów (Kraków, Kieleckie itd.), którzy żadnej odrębności Śląska, ICH ziemi, sobie nie życzą. Separatystyczni awanturnicy są pomijalnie małą grupką. Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Dobrze zrobili Irlandczycy. Kopa w du* takiej 18.06.08, 12:54 SPokojnie, po co te nerwy? Glupcow nie sieja. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 15:16 k100 napisał: > A do kogo bedzie nalezec Krolewiec??? Zapewne do krolewicza.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur W perspektywie mamy: 17.06.08, 15:23 - wojnę między Moskwą a Petersburgiem, - niepodległość Czeczenii, - odrodzenie się Republiki Pskowa - oraz Wielkiego Nowogrodu - wyzwalanie się narodów północnego Kaukazu - odzyskanie swych danych ziem przez Finlandię - oraz przez Japonię - chińską ekspansję terytorialną - usamodzielnienie się Chanatu Kazańskiego od Chanatu Moskiewskiego - odłączenie się Syberii itd. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 19:49 ...a Gdańsk Wolnym Miastem? Putin wie,jak nasz Kraj skłócic,ot! igraszki! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 14:45 Wydawało mi się że mieszkają tam Albańczycy i Serbowie, może jeszcze kilku Greków czy Turków. A co to Kosowarzy? Ogólnie logiki w tym nie ma. Nawet jak był rozbiór Rzeczpospolitej to dbano by przebiegał praworządnie więc... Czekam na Basków, Katalończyków może by tak Alzacja była krajem osobnym i Lotaryngia i Kaszuby, a nowocześnie myśląc to może Kalifat Arabski w Niemczech i we Francji kolejny no i Judeopolonia :) to jest kolejny tekst o niczym, co Rosija napisała Polska przepisała. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 15:27 A Szwajcarzy, Linchensztajczycy(?) i Austriacy istnieja przeciez to niemcy. Przyklady separatyzmow z UE sa nie najlepsze , kto je podaje polegnie i wyjdzie na glupca, realne referendum Paryz i Madryt pogratuluje nowemu panstu to nie Azja czy Balkany gdzie takich sie morduje Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski co do Szwajcarów to się nie zgodzę 17.06.08, 15:33 Ale Austria, Lichtensztain to państwa niemieckie. Tylko część Szwajcarów identyfikuje się z jęz. niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 15:33 Pisze się: Liechtenstein. A co z podziałem Niemiec na wolne landy? Już istnieją dwa niepodległe z nazwy państwa: Freistaat Bayern i Freistaat Sachsen. A jeszcze Frankonia może oddzielić się od Bawarii. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 15:36 zigzaur napisał: > Pisze się: Liechtenstein. > > A co z podziałem Niemiec na wolne landy? Już istnieją dwa niepodległe z nazwy > państwa: Freistaat Bayern i Freistaat Sachsen. > Kolego, "Freistaat" to tyle co Republika. Nie ma zadnego znaczenia, oprocz nomenklatury.. > A jeszcze Frankonia może oddzielić się od Bawarii. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 15:39 A od kiedy jesteśmy kolegami? Nie spoufalaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 15:56 zigzaur napisał: > A od kiedy jesteśmy kolegami? Nie spoufalaj się! Od wtedy, od kiedy i ty i ja sie produkujemy na roznych forach. "Kolega" to absolutnie nie znaczy "przyjaciel", nie rob sobie nawet nadziei. Kicaj sie zdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 16:26 Bawaria i Saksonia w nazwie landu mają określenie "Freistaat", gdyż są to byłe królestwa. Tereny byłych państw w Niemczech wchodzących w skład obecnych landów to były księstwa bądź biskupstwa. CO do Frankonii, to w Bawarii leży Górna i Środkowa Frankonia, reszta czyli Dolna należy do Turyngii. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 16:41 A czy przypadkiem Unterfraenken nie ma stolicy w Wuerzburgu? To znacznie bliżej Hesji. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 sa jeszcze Freie und Hansestadt Hamburg / Bremen 17.06.08, 16:05 przy czym to drugie pisze się Freie Hansestadt Bremen. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski co do Saksończyków i Bawarczyków... 17.06.08, 16:24 to jeszcze niedawno mieli swoich królów. A Sasowie byli przecież królami RP :) i Księstwa Warszawskiego Nie zagłębiajmy się bo wyjdzie że Niemcy wschodni to zgermanizowani słowianie: Serbowie Łużyccy, Oboryci itd Odpowiedz Link Zgłoś
sail_ho Re: Kosowianie nie istnieją !!! 17.06.08, 19:17 nie pisze się "Liechtenstein" tylko "Lichtenstein", pierwsze jest po niemiecku drugie jest po polsku "ekspercie"... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 15:15 Eh oui! Pourqoi pas? Si tous, allors tous, la grandmere aussi... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kroliczku ... 17.06.08, 16:49 Znowu wystawiles glowke ze stalego miejsca postoju, czyli moskalskiej odbytnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Kacapia (plus lokalni "użyteczni") nieuleczalna... 17.06.08, 14:09 Dawniej straszyli nas Niemcami, teraz - Ślązakami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski Ambasade we familoku zrobjom pierony 17.06.08, 15:07 Jusz wos widza pierońskie synki jak w tym parlamencie ślunskim we skata grocie :D Mom dla wos program :D Familok dla każdygo i wungiel darmo wiela poradzisz na zime !!! hhehehehehehhehheheh i flaga Niederschlesien upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Wappen_Preu%C3%9Fische_Provinzen_-_Schlesien.png de.wikipedia.org/wiki/Niederschlesien PS. Wydaje mi się że to ględzenie to kolejny objaw buntu przeciwko państwu. Kolejne rządy mają Naród w dupsku. Więc albo to nie nasze rządy albo nie nasze państwo. Nie dziwię się tej sytuacji. Naród Polski jest okupowany przez Rzeczpospolitą kolesiowską (wszelkie partie i partyjki) Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 14:16 Niestety, jeszcze tak! Odpowiedz Link Zgłoś
raffocus Pozzen też chce się odłączyć! Najlepiej to całą 17.06.08, 14:16 zachodnią Polskę włączyć do Rzeszy, a reszta niech se zostanie Księstewkiem Wszawskim z prezydentem Rokerem Parejro. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Nie wiem, kim jestes 17.06.08, 14:35 Nie wiem, kim ty jestes, ale na pewno nie urodzonym Poznaniakiem. Co najwyzej wmieszkanym. Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 15:08 Polska została założona w Poznaniu więc jak Poznań ma z tego kraju wychodzić? Doucz się historii. Siedziba Mieszka I była w Poznaniu (ostatnie odkrycia archeologiczne), groby Mieszka I i Bolesława Chrobrego też są w Poznaniu (zapraszam na Ostrów Tumski do Katedry) - pierwszej siedzibie władz polskich. Polska powinna być federacją Landów tak jak RFN, wtedy nie byłoby porąbanych relacji z centralką która się miesza do naszych spraw. Skończyłoby się janosikowe które podobnie jak W-wa, Wrocław, Kraków musimy płacić do centralki. O naszych sprawach decydowałyby sejmy i rządy landowe, każdy miałby swoje prawo i pretensje za swoją sytuację mógłby mieć tylko do siebie a nie do W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 15:20 der-rauber napisał: > Polska została założona w Poznaniu więc jak Poznań ma z tego kraju wychodzić? > Doucz się historii. > Siedziba Mieszka I była w Poznaniu (ostatnie odkrycia archeologiczne), groby Mieszka I i Bolesława Chrobrego też są w Poznaniu (zapraszam na Ostrów Tumski do Katedry) - pierwszej siedzibie władz polskich. Chwila moment! jakie to ma znaczenie, gdzie byla tzw. kolebka? Jezeli wujo sam zarzadzil, zeby serbii odebrac jej kolebke, to mozna tez kolebke odebrac Polsce! Jak wszystkim, to wszystkim, babci tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 15:25 Moskwie też można odebrać Moskwę. W tym mieście żyje tak dużo Czeczenów, że część miasta powinna być przyłączona do Czeczenii. Granicę puści się przez Kreml zygzakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 15:31 Byly trzy czesci , owe kolebki jedna to pld Serbia, druga Kosovo i trzecia niepodlegla Macedonia. Skopie kiedys bylo stolica panstwa Serbskiego dlaczego nie odbijaja jednej ze swej kolebek. Co z Wojwodina, identyczna sytuacja jak w Kosowie tylko tu Serbowie szybciej sie mnozyli a starych mieszkancow wypedzili Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 15:34 honecker32 napisał: > Byly trzy czesci , owe kolebki jedna to pld Serbia, druga Kosovo i > trzecia niepodlegla Macedonia. Skopie kiedys bylo stolica panstwa > Serbskiego dlaczego nie odbijaja jednej ze swej kolebek. Co z > Wojwodina, identyczna sytuacja jak w Kosowie tylko tu Serbowie > szybciej sie mnozyli a starych mieszkancow wypedzili Co ty glupoty wypisujesz? Nikt nikogo nie wypedzal. Zyje sobie w Vojvodinie 72 narodowosci, najwiecej Madziarow, chociaz juz % - owo mniej, bo osiedlili sie uchodzcy z Krajiny, ktorych Horwaci wygnali. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Polska została zalozona w Poznaniu... 17.06.08, 16:58 Z wypedzeniem przesadzilem te ruchu ludnosci po wojnie mozna nie uznac, Serbowie akurat tu nie sa winni - sorki. A wczesniejsze wieki tak daleko sie nie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 byla kiedys Bialystockaja oblasc 17.06.08, 14:29 nalezala do radzieckiej Bialorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: byla kiedys Bialystockaja oblasc 17.06.08, 14:30 kiedys byla...dobrze napisales, czas przeszly :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 byla kiedys Asyria, i imperium Hetytow 17.06.08, 14:33 byla kiedys, byla heehehehehehehehehe a za 50 lat, bedziemy pisac byla kiedys moskwa niebawem czeczency dostana atomowki od ajatollahow z Teheranu, przypomnij mi kto im pomogl w zdobyciu paliwa atomowego...:D hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 14:39 nie bedzie, panstwo Polskie jest w fazie wzrostu, odzyskujemy znaczenie i sile jestesmy czescia UE, i NATO i kacapy moga nam nagwizdac albo podac kapcie Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 14:43 nie badz taki pewny, Rosja rosnie wiele szybciej w sile Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 14:49 a niech sobie rosnie ;) wazne, zeby Polska rosla takze, inni mnie nie interesuja, tylko moj kraj i juz nie bede nobilitowal tego idiotycznego tematu swoja osoba, zegnam, i zostawiam milej projekcji kompleksow wstajacego z kolan imperium cyu Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 15:32 gekon1979 napisał: Gekonie sympatyczny, "ksiecie" nie istnieje w slownictwie, chyba masz na mysli "ksiestwo"? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 15:33 pomyliles mnie z idiota jk2007 przeczytaj posty, zobacz kto co napisal :) i przepros mnie na koncu Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 15:54 gekon1979 napisał: > pomyliles mnie z idiota jk2007 > przeczytaj posty, zobacz kto co napisal :) i przepros mnie na koncu Ty widzisz, rzeczywiscie, masz prawde. Chyba musze oddac sie wstrzemiezliwosci, ale co innego mozna poczac w tak siermieznej rzeczywistosci?! Przepraszam Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 16:27 kroliklesny napisał: > gekon1979 napisał: > > > pomyliles mnie z idiota jk2007 > > przeczytaj posty, zobacz kto co napisal :) i przepros mnie na koncu > > Ty widzisz, rzeczywiscie, masz prawde. Chyba musze oddac sie > wstrzemiezliwosci, ale co innego mozna poczac w tak siermieznej > rzeczywistosci?! > Przepraszam Ciebie! prosze o laskawosc do moich bledow i sierdecznie dziekuje za uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop stimme_rusl ? - to niemieckie jest 17.06.08, 19:27 No co ty, jaki głos Rosji? Spójrz sobie tam na linka radia na żywo, a zobaczysz, że chodzi o Stimme Russland (taki to Głos Rosji :P). Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 14:49 gekon1979 napisał: panstwo Polskie jest w fazie wzrostu, odzyskujemy > znaczenie i sile gekonie - obawiam sie, ze tym razem przedawkowales Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 14:59 Wy nie tyle rośniecie w siłę, co przejadacie hojnie Wam podarowane przez naturę skarby natury. Ale ponieważ nie inwestujecie w infrastrukturę, a Niemcy Wam nie pomogą, bo rura pod Bałtykiem będzie zablokowana, więc któregoś dnia pękną Wam te przerdzewiałe rurociągi i utopicie się w ropo-błocie. Ponadto nie Rosja rośnie w siłę, tylko putinowska oligarchia. Wśród zwykłych ludzi bieda aż piszczy, podczas gdy my musimy sobie już od Was importować żebraków, żeby mieć folklor na ulicach. Jedno, co można o Waszej przyszłości powiedzieć, to że taki już Was los. Przez wieki byliście gwałceni przez Wikingów, Mongołów, Tatarów, Ormian, Kałmuków, Pusztunów i Turków. Teraz zalewa Was krew, że wydzieramy Wam Ukrainę i Gruzję, zaraz zaleje Was ropa z pękniętej rury... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 15:28 gekon1979 napisał: > nie bedzie, panstwo Polskie jest w fazie wzrostu, odzyskujemy > znaczenie i sile > jestesmy czescia UE, i NATO > i kacapy moga nam nagwizdac albo podac kapcie > Wyglada na to, ze jestes taki pewny siebie, bo masz noge, za ktora sie mozesz schowac? No to poczytaj dzisiaj glosy mowiace, ze Irlandia moze na twarz wyleciec z EU; Polski ratlerek nie lepszy i jego tez moga wysiudac. A NATO? jestes tylko "czlonkiem" i to doslownie, Polska tam bardziej plecow daje niz mozgu, wiec i nato moze sie wypiac na polskie uslugi. Nie pamietasz jakies 2 tygodnie temu jeden pajak amerski dal dobre rady Polsce, aby przestala sie madrzyc i marzyc? A chciala kilka nedznych milionow dolcow na wojsko. Wiecej pieniedzy zbudowanie glupiego tesco kosztuje. Wiec zastanow sie troche nad realiami, kto rozdaje karty? Napewno nie Polska. Predzej sie amerzy z Rosja dogadaja, niz by chcieli konfliktu z powodu polskich uprzedzen. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 martw sie byscie nie byli prowincja chinską 18.06.08, 13:39 mongolską już zdaje sie byliscie przez ponad 200 lat haracz im placliliscie Chinczycy gdyby chcieli zajeliby was w tydzien martw sie raczej o siebie a Polska w UE ma sie bardzo dobrze o od kilku dni jeszcze lepiej gdy Irlandczycy wyslali w kosmos traktat z Lizbony obowiazuje Nicea a Rosja w zastraszajacym tempie wymiera no chyba ze jest to propaganda imperialistow;) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: martw sie byscie nie byli prowincja chinską 18.06.08, 15:18 obserwatore77 napisał: > mongolską już zdaje sie byliscie przez ponad 200 lat > haracz im placliliscie > Chinczycy gdyby chcieli zajeliby was w tydzien > martw sie raczej o siebie > a Polska w UE ma sie bardzo dobrze o od kilku dni > jeszcze lepiej gdy Irlandczycy wyslali w kosmos > traktat z Lizbony > obowiazuje Nicea > a Rosja w zastraszajacym tempie wymiera > no chyba ze jest to propaganda imperialistow;) A do kogo ty misiu piszesz? Ktorzy "wy"?! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: znowu bedzie ksiecie albo gubernia Warszawska 17.06.08, 15:35 A was nie będzie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
grzako Re: bialoruska Biala-Podlaska, ukrainski Helm 17.06.08, 14:37 i litewski Kask? do szkoły nieuku!!! jeśli już to Biała Podlaska i Chełm.... Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 A ja jestem królem 17.06.08, 14:20 Właśnie ogłosiłem niepodległość swojego mieszkania. Jutro pokażę flagę i projekt konstytucji. Rozpoczynam starania o akces do UE. Liczę, że dostanę środki strukturalne na remont łazienki, autostradę z kuchni do salonu oraz szybką kolej do sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz wnioskuj jeszcze o sfinansowanie oczyczszalni 17.06.08, 14:31 ścieków łazienkowych, budowę balkonowej elektrowni wiatrowej oraz obwodnicę przedpokoju... A nie zapomnij o zaprojektowaniu ścieżki rowerowej bo ci spedaleni urządząc ci w piątek Masę Krytyczną... I jeszcze jedno pytanie; czy twój projekt Konstytucji mówi coś o prawachm niejszości seksualnych? Bo wiesz; jak nie dopuścisz do ich swobodnej manifestacji w sypialni w dogodnym dla nich terminie to cienko widzę szansę na akcesję.... Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 ale się urechotałem :) 17.06.08, 14:35 kruder76 napisał: > Właśnie ogłosiłem niepodległość swojego mieszkania. Jutro pokażę flagę i > projekt konstytucji. Rozpoczynam starania o akces do UE. Liczę, że dostanę > środki strukturalne na remont łazienki, autostradę z kuchni do salonu oraz > szybką kolej do sypialni. ale się urechotałem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hk_pl Re: A ja jestem królem 17.06.08, 17:57 Ja też!Ale mam jeszcze podkoszulkę flanelową Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 oj smieszne te kacapy sa :) 17.06.08, 14:20 ale jest to dowod, jakie maja intencje wzgledem nas, naszego panstwa i naszego narodu - sa to intencje zle jest to wrog na wiecznosc i lepiej zeby debile ktorzy tak sie nimi zachwycaja, wreszcie to pojeli Odpowiedz Link Zgłoś
turpin Gustlik i Czernousow 17.06.08, 14:25 No to sobie nasi slascy autonomisci znalezli fajnych protektorow. Ciekawem, co tez oni sami na takie 'poparcie' powiedza? Przysluga, jakby nie patrzec troche niedziwedzia Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Gustlik i Czernousow 17.06.08, 20:25 Masz pelna racje. Slazacy, ktorych znam, gleboko sie wstydza takiego "poparcia." Nawet nie bede mowil, jaki jest ich stosunek do wszystkiego, co rosyjskie. Przesadzaja troche. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Gustlik i Czernousow 18.06.08, 00:20 turpin napisał: > No to sobie nasi slascy autonomisci znalezli fajnych protektorow. Zważywszy, że po wojnie NKWD werbowała swoich agentów wśród niemieckich Ślązaków, bo Polakom nie dowierzała, a RAŚ ma konotacje niemieckie, to niewykluczone, że właśnie ich potomkowie grają w RAŚ pierwsze skrzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..To sa realia............... 17.06.08, 14:25 Decyzja rzadu Tuska to gwozdz do trumny istnienia Polski.To koniec POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..To sa realia............... 17.06.08, 14:28 i o to im chodzilo.Tusk bedzie w koncu znany w swiecie.Ten co dal wolnosc Slazakom i Kaszubom.Czeka naszJugoslawia a Tuska rola Caucescu z zakonczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: ..To sa realia............... 17.06.08, 15:56 dureń... Wszystko na Twój temat. Odpowiedz Link Zgłoś
annaagata sie koleś ostro oćpałeś 17.06.08, 18:23 a ty jesteś na haju po wczorajszym jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: ..To sa realia............... 17.06.08, 20:21 Ty naprawdę wierzysz w te "realia", które wypisujesz, czy może chory na głowę jesteś? Co zreszta na jedno wychodzi. Sa jakieś granice absurdu, które od dawna przekraczasz niemal w każdym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: ..To sa realia............... 17.06.08, 20:41 To musiała być niezła biba, zobaczcie, jeszcze go trzyma :) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 to jest tak samo madre jak to 17.06.08, 14:29 wiadomosci.onet.pl/1770862,11,item.html "Rzeczpospolita": Lewicowy działacz chce utworzyć w niemieckiej Turyngii drugie żydowskie państwo. Jeżeli mu się nie uda, nie wyklucza, że spróbuje zrealizować projekt w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
raffocus Śląsk, Wielkopolska, Pomorze? Kto jeszcze? 17.06.08, 14:30 Małopolske też ciągnie do Galicji! Odpowiedz Link Zgłoś
marcello1983 Re: Śląsk, Wielkopolska, Pomorze? Kto jeszcze? 17.06.08, 14:39 ksiestwo Zachodniego Pomorza ze stolica w Szczetku (obszar od Kołobrzegu do Lubeki), zyjemy z turystyki, gazoportu i dofinansowania od rzadu rfn hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Powinno być księstwo krakowskie 17.06.08, 14:32 jak Kraków przestał być stolica w Polsce było tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Powinno być księstwo krakowskie 17.06.08, 15:16 Zaczęło się gorzej jak Poznań przestał być stolicą, wy się tam w tym Krakowie tylko żarliście i bawiliście w ciuciubabkę z Czechami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Powinno być księstwo krakowskie 17.06.08, 15:28 Poznań przestał być stolicą już za Kazimierza Odnowiciela. Zresztą wcześniej stolicą nie był. Gniezno było stolicą. Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Powinno być księstwo krakowskie 17.06.08, 15:39 zigzaur napisał: > Poznań przestał być stolicą już za Kazimierza Odnowiciela. > > Zresztą wcześniej stolicą nie był. Gniezno było stolicą. 1. za czasów Przemysła II 2. Gdzie w Gnieźnie była siedziba władców, ile lat po poznańskiej została zbudowana katedra? Gdzie była siedziba władz (stolica) skoro to w Poznaniu są pochowani Mieszko I, Bolesław Chrobry i następni, albo w Poznaniu w wykopaliskach znaleziono resztki po palladiom Mieszka I ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Powinno być księstwo krakowskie 27.10.08, 10:09 Przemysł II nie rządził całą Polską. Rządził Wielkopolską i Pomorzem Gdańskim, zresztą bardzo krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Krakowskie to było Królestwo 17.06.08, 16:06 Wszyscy Królowie Polski, od Władysława Łokietka poczynając, byli koronowani w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: Krakowskie to było Królestwo 17.06.08, 16:13 zigzaur napisał: > Wszyscy Królowie Polski, od Władysława Łokietka poczynając, byli koronowani w > Krakowie. tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrusovsky "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w ślady.. 17.06.08, 14:32 I dak bydymy mieli autonomjo zobejrzicie. Kwestjo czasu... Ślonzoki we Polsce sie nigdy dobrze niy mieli. Pyrsk ludkowie! P.S. Jako tam w Polsce mocie pogoda dzisioj? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 14:53 Taaa, te parę tysięcy bezrobotnych "ślonzoków" na pewno da sobie radę. Szczególnie gdy staną naprzeciwko polskiej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski Za Cara to się żyło Panie dzieju :D 17.06.08, 14:58 hehehehe bale jakie były Panie jakie Siłaczi i Judymy Panie tego :) a jak żle było to się do Italiji jechało i do Paryża Panie, to były czasy i Generalgubernatory... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w śla 17.06.08, 15:06 Z Twojego tekstu wynika tylko jedno: to, że ktoś niedostatecznie opanował ojczysty (polski) język nie oznacza, że jest Ślązakiem, tylko nieukiem. ewentualnie może być ograniczony umysłowo, a dla takich są szkoły specjalne, a nie autonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: czy owczesne granicy Polski sa trwale? 17.06.08, 15:31 Tak. Gwarantuje je NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nato i wielki amerykański tato :) 17.06.08, 16:59 Jak zechce, to gwarantuje, jak zechce, to zmieni (Kosowo). Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski a czy istnieje nar kosowska? 17.06.08, 14:35 wydawało mi się że mieszkają tam Albańczycy Ogólnie logiki w tym nie ma. Nawet jak był rozbiór Rzeczpospolitej to dbano by przebiegał praworządnie więc... Czekam na Basków, Katalończyków może by tak Alzacja była krajem osobnym i Lotaryngia i Kaszuby, a nowocześnie myśląc to może Kalifat Arabski w Niemczech i we Francji kolejny no i Judeopolonia :) to jest kolejny tekst o niczym, co Rosija napisała Polska przepisała. Odpowiedz Link Zgłoś
grzako dał nam przykład putin... 17.06.08, 14:35 nie ma sprawy - zrobimy z separatystami to co się robi w rosji!!! dał nam przykład putin jak mordować czeczenów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 14:37 a teraz jeszcze nakręcają Ślązaków. Chyba sobie za dużo pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 14:45 Jak kosowo odseparowano od prawowitej Serbii to bylo OK, wiec nie dziwota sie polaczki ze konsekwencje waszego glupiego postepowania moga i was siegnac Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 15:42 Odłączenie Kosova od Serbii (w zasadzie obojętne mi jest, do kogo ono należy) było ostrzeżeniem pod adresem Moskwy, że w taki sam sposób może utracić np. wybrzeże Bałtyku i Morza Czarnego albo tereny roponośne. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 17:34 Rosja moze utracic wybrzeze Baltyku? i Morza Czarnego tez? i tereny roponosne? Bo co, wujo sam tupnie czy pusci gazy trujace? Chyba na rzecz kaczylandu i to widziane w pijanym widzie. Ocknij sie bo glupoty wypisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 18:29 Całkiem niedawno straciła: - kawał Niemiec - Polskę - Czechy - Słowację - Węgry - Rumunię - Bułgarię - Ukrainę - Białoruś - Litwę - Łotwę - Estonię - Armenię - Gruzję - Azerbejdżan - kawał Azji i nie koniec na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: Ruski inwigilują polskie portale i fora 17.06.08, 19:24 spojrz na mapę... Nad przeludnionymi Chinami od północy rozciąga się wielka pusta Syberia , z której na dodatek powolutku uciekaja pozostali jeszcze tam napływowi obywatele rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Ślązacy, których nie ma 17.06.08, 14:37 na Śląsku jest was aż 4 tysiące fanatyków - to jest 0,1% populacji całego województwa - czyli można powiedzieć, że was nie ma lub jesteście błędem statystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Ślązacy, których nie ma 18.06.08, 16:46 Mozna tez pedziec, ze wy jestescie obcymi. I wielkim bledem historii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 "Rossijskaja Gazieta": Śląsk może pójść w ślady.. 17.06.08, 14:39 hoho, to miło że sa na swiecie odpowiedniki gazety wyborczej, drukujące brednie takiego samego kalibru Odpowiedz Link Zgłoś
sobi84 Jeśli już to niech wypada Podkarpacie i Podlasie 17.06.08, 14:40 Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby część Polski utworzyła własne państwo, ale wolałbym żeby była to część biedniejsza i PiS-uarczykowa a więc Świętokrzyskie, Podkarpackie, Podlasie i Lubelskie. Oni mogą naprawdę spadać, bo nie dość że biedni to jeszcze psują Polską politykę głosując na populistów... Odpowiedz Link Zgłoś
bianchini tak tak po trzykroc tak! 17.06.08, 15:13 najlepiej wszystko na zachod od vistuli wlaczyc do bylych republik radzieckich, pasowali by tam ci azjaci idealnie taki ciemnogrod pod krolem jaroslawem nieomylnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: tak tak po trzykroc tak! 17.06.08, 19:33 Dlaczego przypinasz nazwę Azjata (w znaczeniu mocno pejoratywnym - trudne slowo!) Polakom urodzonym na wschod od Wisly? Taki wielki z ciebie cywilizowany polski panisko? Kiedyś Sejmy pierwszej Rzeczypospolitej zwolywane w Lublinie nakazywaly podpisywać edykty krolewskie we wsi Warszawa. Lubisz mieć rosjan pod bokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: Jeśli już to niech wypada Podkarpacie i Podla 17.06.08, 15:52 człowieku opanuj się, świętokrzyskie nie głosowało na PIS, to że spuścili tam na spadochronie tego śmiesznego Gosiewskiego, to nie powód, żeby tak myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
hooknose Re: Jeśli już to niech wypada Podkarpacie i Podla 17.06.08, 16:45 Cóż,myśl sama w sobie głęboka ale na poziomie ludzi stojących pod budką z piwem.Idąc tym tokiem rozumowania, Unia Europejska powinna pozbyć się krajów pokroju Polska:bo przecież biedna,zaściankowa i na dodatek,bardzo zimna.Polak z urodzenia i z przekonania.Aha!! z BIAłEGOSTOKU. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jeśli już to niech wypada Podkarpacie i Podla 17.06.08, 17:08 To nieprawda, że zachodnia część Polski jest bogatsza i lepiej cywilizacyjnie rozwinięta od wschodniej: 1. Lepper akurat pochodzi z najbardziej na zachód wysuniętego województwa. 2. Najlepiej środki unijne wykorzystują województwa: lubelskie i świętokrzyskie. 3. Najwięcej bidy i bezrobocia jest w województwach lubuskim, zachodniopomorskim, części dolnośląskiego, warmińsko-mazurskim. 4. Sytuację bytową ludności zachodniej Polski polepsza możliwość jumowania, szrotowania i cichodajkowania w pobliskich Niemczech. 5. Poznań, ten rzekomo "gospodarny" Poznań jest skorumpowany jak Moskwa. 6. Takie tereny jak Lubelszczyzna czy Podlasie to nie żadne "kresy" ale CENTRUM dawnej Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Warszawa stolica ściany wschodniej 17.06.08, 18:45 powinni płacić odszkodowamnia za zrujnowane miasta zachodniej Polski, burzono budynki aby cegła trafiała do Warszawy, grabiono wszystko co nie wywieźli kacapy. Jakies dotacje na inwestycje zaczeły funkcjonować dopiero kiedy do władzy doszedł Gierek. Starsze pokolenie pamięta, że nikt w Polsce nienawidził mieszkańców Warszawy i Mazowsza. Dla całej zachodniej częsci Polski stolicą i tak jest Berlin. Osobiście, jestem tam cztery razy w roku, w Warszawie byłem ostatni raz w 1994 roku /przejazdem/ a wcześniej w 1985r. też przejazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Warszawa stolica ściany wschodniej 18.06.08, 12:02 Tak, to poniekąd prawda. Stolicą Polski po wojnie powinien być Poznań. Zwróćmy uwagę - Polska powróciła do swojego rdzennego kształtu, do swoich rdzennych ziem z czasow pierwszych stuleci naszej państwowości, kiedy to stolicą było właśnie wielkopolskie biskupstwo. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Warszawa stolica ściany wschodniej 27.10.08, 10:22 Poznań ma dobre położenie a przede wszystkim nie wywierałby tak silnej centralizacyjnej presji, jak Warszawa. Warszawa nosi piętno rosyjskiego centralizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Warszawa stolica ściany wschodniej 27.10.08, 10:21 Fakt jest faktem, że Poznań, Szczecin i Wrocław mają znacznie lepsze połączenie drogowe i kolejowe z Berlinem niż z Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Cwana rozgrywka..... 17.06.08, 14:40 Niemcy maja swoich kumpli w mediach rosyjskich.A ci ostatni najpewniej beda patrzec z przyjemnoscia jak rozpada sie Polska.Rosji to nie grozi.Maja sile.A my?Mamy za Premiera faceta ktoremu zgodnie z prawem niemieckim-nalezy sie obywatelstwo niemieckie.Nikt go tego nie pozbawil. Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Re: ..Cwana rozgrywka..... 17.06.08, 15:06 No jasne Rosji i Niemcom w to graj.Jak Ribbentrop-Mołotow. Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Już mieliśmy Polskę dzielnicową i co 17.06.08, 14:41 z tego wyszło? Można wymyśleć narodowość podkarpacką ,dolnośląską,mazurską i.t.d. Jakieś kacyki chcą niechybnie na Śląsku dorwać się do władzy???????? Niech nie robią checy.Polska nie jest tortem do krojenia na jakies samozwańcze landy - chyba że znowu społeczność międzynarodowa (USA...hi..hi..) poprze te dążenia a nasze XX padną na kolanka i zamerdają pokornie kuprami...... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Już mieliśmy Polskę dzielnicową i co 27.10.08, 10:23 Podobno w Łebie jest jakieś księstwo. W sezonie wakacyjnym, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Rosji 17.06.08, 14:41 Tzw ukraisnki jezyk wedlug definicji kwalifikuje sie jako gwara. Tzw tozsamosc zachodnioukrainska to wytwor zaboru galicyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 15:08 hohlik3 napisał: > Tzw ukraisnki jezyk wedlug definicji kwalifikuje sie jako gwara. (...) Kiedy Ruś Kijowska dawno się już ochrzciła, to obecną Moskwą rządziły niedźwiedzie, wilki, borsuki, a potem ich kolega i wasz pan - chan tatarski. A ta twoja "definicja" to tylko przejaw szowinistycznego chamstwa wynikającego z nieuctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 16:57 Buha ha i pewnie Rus mowila tzw ukrainskim jezykiem. Zreszta nazwa "Rossija" z greckiego oznacza Rus wlasnie a Ukraina "ziemie lezace na obrzezach" Ukraina zawsze stanowila czesc kulturowa Rosji i nie zmienia tego ostatnie wyskoki "galicyjskich patriotow" Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 16:59 Inna sprawa ze jezyk polega ciaglej ewolucji i wspolczesnie trzon jezykowy Bialorusi, Ukrainy to wlasnie ezyk ruski Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 17:04 hohlik3 napisał: > Ukraina zawsze stanowila czesc kulturowa Rosji i nie zmienia tego ostatnie wysk > oki "galicyjskich patriotow" Jakim cudem Ukraina stanowiła część czegoś, co w ogóle nie istniało? O ile mnie mój zarys wiedzy w tej materii nie myli, państwo "Ruś Kijowska" albo "Księstwo Kijowskie" istniało na długo przed tworem zwanym Rosją. Ziemie znane dzisiaj jako Rosja, z Moskwą i Petersburgiem jako głównymi ośrodkami miejskimi, były wtedy wschodnimi, pozbawionymi cywilizacji, zapewne nawet nie do końca odkrytymi obszarami. Wystarczy zajrzeć do atlasu historycznego. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 17:15 No i co z tego Rusi bylo kilka, napewno kijowska nie mowila po ukrainsku hehe Tzw mentalnosc (zachodnio) ukrainska to wytwor zaboru galicyjskiego i wiazenie rusi kijowskie z Ukraina jako panstwem jest czystej wody ketynstwem.Stolice Rusi czy Imperium rosyjskiego tez zmienialy polozenie Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 17:26 Nie filozofuj tutaj mętnie ... To nie rosyjskie forum. Dla nas liczą się fakty a nie bełkotliwe gadki, naginające rzeczywistość do z góry założonych tez. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Gwarą to jest rosyjski 17.06.08, 17:34 To sa fakty, Rus ma takie same powiazanie z Rosja jak i Ukraina, a wspolczesne lawirowanie galicyjskich przyglupow i budowanie nowej ukrainskiej narodowej tozsamosci opartej o doswiadczenia wspopracy z trzecia rzesza skoncza sie przewrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gwarą to jest rosyjski 18.06.08, 07:38 Pisząc o współpracy z Trzecią Rzeszą Hitlera masz na myśli oczywiście Rosjan. Bo to był główny sojusznik Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
laska_dorna Gdy na Ukrainie była cywilizacja... 17.06.08, 19:10 Ruscy biegali nago po lasach i gwałcili niedźwiedzie Ukraina jest starsza i kilkaset lat od Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 15:44 Odwrotnie. Kijów jest odwieczną stolicą Rusi. Państwową i religijną. Moskwa to zbuntowana prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 17:18 Moze zigzaur i masz racje ale punkt ciezkosci Rusi przesunol sie na silniejsza Moskwe, nic nie jest stale, tym bardziej ze cymbal Juszczenko na sile chce oderwac Ukraine od Rosji wbrew wiekszosci swoich obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 17:20 Ukraina wyzwoliła się od Rosji już w 1990. A cymbał Putka ma nadzieję, że Ukraińcy zapomną o rosyjskim ludobójstwie i komunistycznej nędzy. Co do zdania większości obywateli, to może większość ludności Rosji marzy o tym, żeby znowu przyszedł Hitler i było co jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 17:30 Ja o gruszce ty o pietruszce jak zwykle Wl;asnie ukraincy, szczegolnie starsci dobrze pamietaja jak sie zylo za Zwiazku i porownuja do wspolczesnego bajzlu i biedoty jaki zapanowal za tzw "niepodleglosci" i rzadow pomaranczowych czy wczesniejszych kacykow typu Kuczma przesladownia dosiegnely wszystkich obywateli CCCP, wiesz o tym a glupa palisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 18:39 Stare komuchy i bezpieczniaki zawsze z rozrzewnieniem wspominają komunę. Ale to nie wróci. Młodzież też do tego nie dopuści. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 17.06.08, 21:01 komu się tak dobrze żyło w tym CCCP??? chyba tylko partyjnym kacykom, bo na pewno nie zwykłym ludziom, to że CCCP się rozpadło to jest cud i szczęście dla całego świata, wliczając w to Rosjan, Ukraińców i wszystkie nacje byłego związku radzieckiego komunizm jest wynalazkiem rosyjskim, pieprzenie że CCCP było internacjonalne to kretynizm, bolszewicy powstali w Rosji, to Rosjanie są odpowiedzialni, za to, że to oni doszli do władzy, to Rosjanie są odpowiedzialni za to, że cały naród nie rzucił się na nich i ich nie rozniósł, to Rosjanie są odpowiedzialni za to, że dopuścili do takiego burdelu w swoim państwie, który się rozniósł potem dalej, tak samo jak Niemcy są odpowiedzialni za to, że Hitler doszedł do władzy, to Rosjanie narzucili innym nacjom swój poroniony system, więc to oni odpowiadają w głównej mierze za wszystkie zbrodnie i zwyrodnienia komuny i jednym Gruzinem się nie zasłaniajcie Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 18.06.08, 09:20 Piszesz nieprawde, Rosja jest i byla panstwem wielonarodowym, jak i zwiazek radziecki.Swego czasu zylo w Rosji rowniez wielu Zydow. Klamiesz obarczajac wina Rosjan, dgyz w CCCP obowiazywalo prawo ze przy wladzy nie moze dominowac konkretna nacja, dlatego mielismy i Zydow, Gruzinow , Ukraincow a nawet Polakow.I jesli byl ktos poszkodowany to raczej sami Rosjanie dyskryminowani w najwiekszym demoludzie, m.in. za Ukrainca Chruszczowa zabrano Rosjanom Krym Poza tym niebawem powstanie CCCP bis, lecz oparty o zasady glownie ekonomiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 19.06.08, 02:09 Rosjanie stanowią 80% obywateli Rosji, dawniej może stanowili mniej, ale z pewnością stanowili większość, no i Gruzinów to chyba w Rosji carskiej i na początku CCCP prawie wcale nie było, przynajmniej z tego co tu jest napisane co prawda dot. to roku 1897: en.wikipedia.org/wiki/Russian_Empire_Census a granice ówczesnej Rosji były większe i obejmowały np. część Polski, gdyby policzyć samą Rosję to zdecydowaną większość stanowili by Rosjanie, a Polaków byłoby znacznie mniej to jakie prawo obowiązywało w CCCP nie ma znaczenia, konstytucja PRL gwarantowała wolność słowa, ale tylko na papierze, tak samo było z prawami mniejszości w CCCP, rusyfikacja postępująca za komuny jest najlepszym przykładem i co z tego, że w Rosji było wielu żydów? może powiesz mi, że to oni, wbrew Rosjanom, doprowadzili do rewolucji październikowej? to Rosjanie byli gospodarzami w Rosji i to oni odpowiadają za to co się w Rosji działo oraz za to co się działo później, a nawet jeśli nie chcecie wziąć odpowiedzialności za własny kraj, to jesteście co najmniej w 80% winni ;) tak samo jak Niemcy są odpowiedzialni za to, że pozwolili by w ich państwie do władzy doszli naziści Polacy nie chcieli komunizmu, ale został im narzucony przez CCCP, komunizm do nas przyszedł ze wschodu, od Rosjan, my się o niego nie prosiliśmy! gdyby nie Rosjanie i ich postawa to nie byłoby PRLu i całej zimnej wojny, pewnie nie byłoby nawet drugiej wojny światowej, ale to już tylko gdybanie... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Dlatego nie powinno byc secesji Ukrainy od Ro 18.06.08, 11:55 Ukraina ma szczęście, mając takiego prezydenta. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś