mlasskacz 19.06.08, 14:08 I słusznie. Wyszkowski, poyebaniec już przegrał, kretyn. Niech paca, łąjdaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 [...] 19.06.08, 14:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jak wolność to i odpowiedzialność, baranie. 19.06.08, 14:15 Łajdaki, kaczoPiSdzielce i inna menażeria i tak co prawda obszczeka i obsika wszystko co ponad nią. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 mln 19.06.08, 14:17 które mi obiecał... odpowiedzialność to odpoweidzailność... Poza tym w sądzie nie ma szans. Są papiery na to że brał teczkę i oddał zdekompletowaną. A wiec każdy kto publicznie powie że Wałęsa niszczył dokumenty w swojej teczce jest kryty... i wtedy rodzi się pytanie dlaczego niszczył? Przed sądem Wałęsa ma małe szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Chodzi o to że"się rodzi pytanie" że niszczył czy 19.06.08, 14:27 że był Bolkiem? Takie tam kacze gadanie. Wszyscy normalni ludzie z jego otoczenia z tamtych czasów popierają Wałęsę a paranoidalne oszołomy i zazdrośnicy rodzaju Gwiazdy, Walentynowicz czy jakiegoś tam Wyszkowskiego szczekają na księżyc. Jak byli tacy mądrzy, to dlaczego nie mówili tego wcześniej, tylko wybrali go na szefa strajku? Wtedy milczeli? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dokumenty są tu bezlitosne 19.06.08, 14:33 I to nie są SBckie dokumenty. Wałęsa poprosił Milczanowskiego o swoją teczkę naduzywają swojej władzy Prezydenta do prywatnych celów. jest to udokumentowane notatką... Potem Wałęsa nie zwrócił części dokumentów ze swoejej teczki. To też jest solidnie udokumentowane. Wniosek jest prosty Wałęsa wykorzystując pozycję Prezydenta wszedł w posiadanie i niszczył dokumenty ze swojej SBckiej teczki... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo twoja głupota jest tu bezdenna 19.06.08, 16:01 Milczanowski przekazał Wałęsie KOPIE dokumentów. Zrobił to w zgodzie z prawem, co potwierdziła później prokuratura. Rzekoma "notatka" została przez ipeenowskich pseudohistoryków zmanipulowana - Milczanowski twierdzi, że pominęli oni jej najważniejszą część. Milczanowski mówi też, że Wałęsa ostatecznie zwrócił wszystkie dokumenty! Tak więc, palestrina - kaczystowski debilu - OŚMIESZASZ SIĘ. Nie pierwszy raz i nie ostatni co prawda, ale tym razem w sposób wyjątkowo kretyński. Odpowiedz Link Zgłoś
prowokatorek Re: twoja głupota jest tu bezdenna 20.06.08, 00:42 :-) cóż za emocje w obronie kapusia ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:32 palestrina2005 napisał: > Poza tym w sądzie nie ma szans. Są papiery na to że brał teczkę i > oddał zdekompletowaną. > A wiec każdy kto publicznie powie że Wałęsa niszczył dokumenty w > swojej teczce jest kryty... i wtedy rodzi się pytanie dlaczego > niszczył? Przed sądem Wałęsa ma małe szanse... Olin - Oleksy, Alek - Kwaśniewski, Bolek- ? No wytęż ten swój ptasi móżdżek... Jaki na miejscu SBeka zakładającego teczki nadałbyś kryptonim bratu K. OK, prawda, nie tłumaczy to przyczyny dla, której Wałęsa upomniał się o teczkę Bolka i dlaczego wróciła ona do archiwum zdekompletowana. Ale i tutaj posłużmy się również dedukcją.... Pamiętasz ile czasu trwało zanim premier Kaczyński pokazał swoją teczkę, pół roku (pardon to były okładki od jego teczki).. Pół roku czyszczenia, chłopcy z IPN pewnie nie mieli chwili wytchnienia. Czy zauważasz w tych faktach pewną analogię? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:36 Widzę że faktycznie nie masz już zadnych argumentów skoro piszesz takie bzdety... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:38 Dlaczego bzdety to są poszlaki, które należy sprawdzić...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:40 W przypadku Wałęsy masz konkretne dokumenty (i to nie SBckie) pokazujące że niszczył własną teczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:43 Wiesz co Palestrina, powiem tak g... mnie to obchodzi co robił Wałęsa przed 1970 rokiem. Cała ta zadyma jest pisofonom potrzebna do udowodnienia innej tezy. I dobrze wiesz że o to chodzi. A, że przy okazji dokopie się Wałęsie za osobiste animozje przecież to takie symptomatyczne dla życiowej postawy prezesa. "Jeszcze Wolska nie zginęła..." Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 14:55 Mniej wazne, co Walesa robil przed 1970, wazne co robil po 1981, a zwlaszcza po 1989 i dlaczego. Dlaczego zdradzil ludzi, idee solidarnosci, dlaczego tak intensywnie wzmacnial "lewa noge", dlaczego nic nie robil przeciwko rozkradaniu majatku narodowego, chociaz obiecywal puszczenie komunistow w skarpetkach, itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mogę zapłacić 20 mln, ale niech mi odda 100 m 19.06.08, 15:19 Nie potrafisz sobie sam odpowiedzieć na te pytania? Większość z nich wymyka się logicznej ocenie. Np. co takiego zrobił dla tej "lewej nogi"? możesz podać parę faktów Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 sądami usta ludziom zamyka, drugi Michnik? 19.06.08, 16:45 za cienki jest, zdobyczy demokracji nie pokona, chyba że nie demokrację wywalczył a jeno jej namiastkę? Taki mały MATRIX dla ubogich? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sądami usta ludziom zamyka, drugi Michnik? 19.06.08, 16:50 Coś Ci logika szwankuje. Demokracja polega m.in. na tym, że autor (książki, filmu, artykułu) może sobie napisać co chce, ale ponosi za to odpowiedzialność. Odpowiedzialność cywilną, która przekłada się na to, że osoba urażona może sprawę skierować do sądu i żądać zadośćuczynienia. Z tej zalety demokracji chciał skorzystać np.Lech Kaczyński urażony porównaniem do kartofla przez niemieckiego szmatławca, czy też obraźliwymi słowami Huberta K. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo niech sobie bredzą co chcą... 19.06.08, 16:50 ...ale skoro mamy wolność słowa - to mamy też ODPOWIEDZIALNOŚĆ za wypowiadane oszczerstwa chyba tego nie negujesz - "znawco" demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
przemoprzemo Siema tw_wielgus !! 19.06.08, 14:58 Od której godziny zaczynasz pracę w GW?? Bo nigdy nie wiem kiedy się wstrzelisz ze swoimi celnymi ripostami odnoszącymi się do każdego posta na forum. Napisz coś więcej o zarobkach, czy płaca Ci ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Siema tw_wielgus !! 19.06.08, 15:22 Słuchaj... kaska kiepska, zusu nie płacą, ale za to godziny pracy do ustalenia. Po 16 dorabiam dla Naszego Dziennika jako Danka_2007. Już zadowolony..?? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 z czego palancie zaplacisz? z oszczednosci Rydzyka 19.06.08, 14:52 urobiona plastelino - powtarzanie mantr nakazanych przez tow. Jaroslawa - niczego tu nie zmienia. To twoja watpliwa kaczo-logika sie wystrzelala. Gdyby tow. Jaroslaw swoje bolszewickie kompleksy leczyl w poradni zdrowia psychicznego - mialby moze dzisiaj zone, konto i swiadomosc udanego zycia. A co on ma w zamiast? Zawisc, kompleksy, nienawisc i pogarde w stosunku do tych wszystkich, ktorzy sie na nim poznali. I moze tupac kaczymi lapami i zakwakac sie na smierc - historii Polski nie zmieni. W polskiej historii zostanie smieciem i nieudacznikiem, tak jak jego tabulo-razowa teczka, ktora jako najbardziej skompromitowany bolszewik wlsnogebnie ocenil jako sfalszowana. I za te jego bolszewickie metody siedzi dzis na smietniku, plije i wyje. Tyle, ze kogo to jeszcze obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo na ciebie szkoda czasu, jesteś za cienki... 19.06.08, 16:04 ...bolek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Niech Pan pół Polski pozwie Panie Wałęsa 19.06.08, 14:20 Cytat z Orwella w "ustach" piewcy kaczyzmu zakrawa na kiepski żart Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Niech Pan pół Polski pozwie Panie Wałęsa 19.06.08, 14:23 Słowa Wałęsy: "Sama myśl o tym że jestem Bolkiem jest zbrodnią" Czyli - myślozbrodnia.... No bo jak inaczej to nazwać????? Popełniłem choroba myślozbrodnię.... czy mnie też Wałęsa pozwie??? Odpowiedz Link Zgłoś
valana Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkich .. 19.06.08, 14:14 Gdyby jeszcze pozywał o 100 milionów STARYCH złotych, to może dałoby się to potrącić z tymi jego obiecanymi stu milionami dla każdego (o ile Lech W. by wygrał, rzecz jasna)? Nawet już można by odżałować odsetki od tej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkic 19.06.08, 14:17 Delirium Bolkowego ciag dalszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
hyba_79 Re: Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkic 19.06.08, 14:20 No niestety Wałęsa swój wizerunek sam sobie psuje z prędkością światła... za każdym razem jak zaczyna toczyć pianę i opowiadać jak to on sam obalił komunizm i wynalazł kapitalizm to cisna się same na usta słowa: DUREŃ ! Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Pomroczność jasna 19.06.08, 14:18 Po co dowody? 5 lat rządów tego prymitywawystarcza mi w zupełności. Weto przeciwko odebraniu przywilejów SB-kom. Błyskawiczna reakcja na listę Macierewicza. Popieranie lewej nogi. Budowa UOP w oparciu na SB-kach. Zero jakichkolwiek inicjatyw aby rozliczyć komuchów. Czy tak się zachowuje gość, który obalił komunizm? Nie, tak się zachowuje figurant, którego mają w garści. Lata sobie co weekend samolotem do domciu, a jego synkowie robijają się po Polsce korzystając z pomroczności jasnej. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Pomroczność jasna 19.06.08, 14:29 Jak możesz tak pisać. Przecież Wałęsa samodzielnie rozwalił komunizm.... Sam jeden... Tytan intelektu... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pomroczność jasna 19.06.08, 14:33 profanum_vulgus napisał: Tytan intelektu... To prawie jak Ty? > Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tw_wielgus 20.06.08, 00:58 tw_wielgus napisał: > profanum_vulgus napisał: > Tytan intelektu... > > To prawie jak Ty? No wlasnie. Oto nastepny czerwony tytan dal glos! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Pomroczność jasna 19.06.08, 14:32 > Po co dowody? Oto wzorowany na Kurskim sposob myslenia przecietnego pisopaty: po co dowody? Ja wiem swoje! Walesa jest zly, bo ja to wiem! Nie ma dowodow, nie ma zadnych oryginalnych dokumentow, wiadomo, ze SB falszowala papiery i ze falszowala takze papiery Walesy - ale ja wiem swoje! I Jaroslaw wie razem ze mna! Zenujace. Walesa przesadza z ta swoja reakcja, ale jego krytycy kompromituja sie na maksa, przerzucajac sie gotowymi tezami, do ktorych Cenckiewicz i Gontarczyk dobrali tylko garsc swoich wyobrazen. -- Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Funia, kłamiesz w żywe oczy. 19.06.08, 14:36 Napisałem, że niepotrzebne są dowody wyrwane i spalone po nocy przez Milczanowskiego i Wałęsę. Podałem za to bardzo konkretne dowody alternatywne. Więc nie pitol mi głupot i nie wyzywaj od pisopatów, bo pisopatów i Kurskiego nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Funia, kłamiesz w żywe oczy. 19.06.08, 14:50 Jezeli reszta twojego postu to sa twoim zdaniem "dowody", to naprawde nie mamy o czym rozmawiac. Przykro mi. Walesa byl slabym prezydentem, bo to prosty chlop. Miotal sie, nie umial rzadzic, wierzyl Michnikowi (co nie bylo IMO najgorsze, ale swiadczy o braku pomyslunku w wielu sprawach), nie mial wlasnych pomyslow, realizowal rozne glupie wizje ("wspieranie lewej nogi"), ale trzeba miec zle w glowie, zeby na tej podstawie oskarzyc go o kolaboracje z komuchami. I tyle. Jeszcze raz powtorze - jesli to sa dla ciebie "dowody", to zegnam uprzejmie. -- Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Funia, kłamiesz w żywe oczy. 19.06.08, 14:52 Jeszcze jedno: > niepotrzebne są dowody wyrwane i spalone po nocy przez > Milczanowskiego i Wałęsę. A na to masz jakies PRAWDZIWE dowody? Czy znowu tylko niezlomne przekonanie o swojej nieomylnosci, poparte kserem kopii, ktore podobno ktos gdzie widzial? Sorry, probujesz udawac powaznego dyskutanta, a kompromitujesz sie kazdym tekstem. -- Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Funia, jeśli nie przekonuje Cię 5 lat życia 19.06.08, 15:27 5 długich lat, podczas których Wałęsa skompromitował się do tego stopnia, że przegrał z komuchowatym pijaczyną z Filipin, to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Jak chcesz, wierz w "cud" polskiego bezkrwawego "zwycięstwa" nad komunizmem. Wierz sobie, że komuniści bez walki i bez sprzeciwu grzeczniutko oddali władzę. A co do wyrwanych kartek - to nie ksero kopii - to twarde dowody. Kartki naprawdę zostały wyrwane. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Funia, jeśli nie przekonuje Cię 5 lat życia 19.06.08, 15:38 trombozuh napisał: .... > Jak chcesz, wierz w "cud" polskiego bezkrwawego "zwycięstwa" nad > komunizmem. Wierz sobie, że komuniści bez walki i bez sprzeciwu > grzeczniutko oddali władzę. hmmm... widzę, że Ci smutno, że się ten "inny" scenariusz nie ziścił. Pisałeś, że daleko Ci do pisowskiej ideologi. W takim razie nie rozumiem dlaczego posługujesz się takimi samymi argumentami. Poprę poprzedniczkę Wałęsa był kiepskim prezydentem. I to nie on sam jeden obalił tamten system ( jak niekiedy pyszałkowato twierdził), ale jest pewnym symbolem tamtego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Pomroczność jasna 19.06.08, 14:37 A może odniesiesz się do całości tego postu? Skomentuj miłość Wałęsy do funkcjonariuszy bezpieki po 89 roku. Jego heroiczną walkę o ich dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pomroczność jasna 19.06.08, 14:40 profanum_vulgus napisał: > A może odniesiesz się do całości tego postu? > Skomentuj miłość Wałęsy do funkcjonariuszy > bezpieki po 89 roku. Jego heroiczną walkę > o ich dobro. A po co sięgać do tak odległych czasów, wytłumacz mi proszę miłość Kaczyńskiego do byłych funkcjonariuszy PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkich ... 19.06.08, 14:23 To jest żałosne, jak tych paru dupków, którzy w odpowiednim czasie nie załapali się na bohaterów narodowych, teraz bredzą farmazony i opluwają z zawiści szlachetnych i odważnych ludzi. Ale takie gnidy od czasu do czasu pojawiają się niestety w haniebnej części polskiej historii. To polityczne robactwo trzeba jednak wytępić, bo doprowadzą nasz kraj znowu do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
areo12 Drogi Bolesłwaie Cała Polska już wie.. 19.06.08, 14:23 Moja rada. Niech Pan już nic nie gada. Przecież Polacy to mądry naród.Sami ocenią. A kolejne kłamstwa z Pana ust i Pana obrońców pogarszają Pana sytuację. Wystarczy wysłóchać i przeprosić Polaków.A zapewniam Pana, że będzie Panu lżej Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Kolejna kompromitacja Bolaka. Przestań wypowiadać 19.06.08, 14:23 się publicznie Bolek bo wychodzi z ciebie dureń, cham i prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kolejna kompromitacja Bolaka. Przestań wypowi 19.06.08, 14:37 profanum_vulgus napisał: > się publicznie Bolek bo wychodzi z ciebie > dureń, cham i prostak. A może sam weźmiesz sobie do serca swoje rady, bo wychodzi z Ciebie... "Jeszcze Wolska nie zginęła..." Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Ale sie miota. 19.06.08, 14:28 Nic mu to jednak nie pomoze. Wiecej nie zamydli nam oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkich ... 19.06.08, 14:32 "Przyznał, że biorąc teczkę TW Bolka chciał się zapoznać z tymi dokumentami, bo słyszał różne bzdury i chciał wiedzieć czy się potwierdzają. "Po drugie - nie chciałem tego mówić, ale trudno - wiedziałem, że miałem nad moim łóżkiem kamerę. Chciałem wiedzieć czy ja z żoną nie jesteśmy źle ujęci. Chciałem sprawdzić czy coś tam jest" - mówił b. prezydent." Wałęsa chciał potwierdzić bzdury - no chyba bzdur się nie potwierdza i to dwukrotnie! Chciał również zobaczyć czy nie został przez SB źle z żoną ujęty! Siała baba mak Nie wiedziała jak dziadek wiedział Nie powiedział A to było tak... Siała baba mak Odpowiedz Link Zgłoś
perculator bumerang Bolka 19.06.08, 14:32 Przeciez przed wyborem p. Walesy na prezedenta jego kontrkandydat i zazarty komunista Stanislaw Tyminski (z Kanady)juz wtedy straszyl teczka "Bolek". Jezeli cos bylo, trzeba bylo wtedy ujawnic. Widocznie nie bylo, natomiast Polacy z Kanady zdemaskowali Tyminskiego i polskim prezydentem nie zostal. Teraz po 2 dekadach z jakichs zlepkow Bolek wraca jak bumerang, bo 2 panow chce byc slawnych rzucajac poszlaki na Legende. Czy narod polski glupieje? Aparatczyki PRL wciaz zywe, wciaz robia to samo i do tego maja wysokie pensje i emerytury. A lustracja "zdycha" ku ich uciesze. "Goralu, czy ci nie zal...?" Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 bredzisz, TVP przegrała z Tymińskim proces 22.06.08, 23:12 TVP przegrała proces sądowy za ten paszkwil na Tymińskiego, tylko że 3 lata po wyborach i przepraszała. Trzeba wiedzieć że wtedy szefem TVP był DRAWICZ, który okazał się TW SB, znaczy to, że firma pomagała TW Bolek wygrać wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis no to Lechu masz ich wszystkich w garści 19.06.08, 14:34 teraz po 20 mil. z procesu cywilnego i po ptokach Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster kamera nad łóżkiem 19.06.08, 14:35 główny problem wałęsy?; nie daj boże wyjdzie na jaw, że przed snem nie zmawiał paciorka, nie wspominając o myciu nóg Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Widzieliście jak Bolek zachowywał się podczas nocy 19.06.08, 14:48 teczek. Był tak obesrany ze strachu jak dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Widzieliście jak Bolek zachowywał się podczas 19.06.08, 15:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=81089749&a=81091234 PS. zdążyłeś dzisiejszej nocy do łazienki, dekielku? Odpowiedz Link Zgłoś
ich_sehe_tote_menschen Co racja to racja... 19.06.08, 16:16 Na nocnej zmianie widać to najlepiej. W tych oczach jest obłęd i strach o własną "du.pę". Tam nie ma chęci ratowania Polski. To lęk przed utratą poważania, władzy, wpływów... Chorobliwe i nerwowe gesty, wyjątkowa niespokojność... to nie tylko kwestia cholerycznej osobowości. Bolek-Wałęsa AD 1992 może się śnić po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot0 Chyba musi być coś na rzeczy skoro tak gorliwie 19.06.08, 14:53 wszystkiemu zaprzecza. Jeśli dojdzie do procesu to będzie ciekawa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak, zaprzeczac nawet przylapanym in flagrant 19.06.08, 15:39 Tak właśnie postąpili panowie, sfilmowani w sejmowym pokoju pani Beger... Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Znana strategia... 19.06.08, 20:03 Wałęsa postępuje zgodnie ze starą esbecką szkołą, znaną potem doskonale naszym mafiosom i ich obrońcom (jeden z nich to obecny min. sprawiedliwości): nie przyznawaj się do niczego, wszystkiemu zaprzeczaj, atakuj swoich oskarżycieli (atak najlepszą obroną)... jak cię złapią na gorącym uczynku, mów że ty to nie ty, jak cię złapią za rękę, mów że to nie twoja ręka... Odpowiedz Link Zgłoś
meleshka Jak Kononowicz:)) wszystko zlikwiduje:))) "OTAKE 19.06.08, 15:46 Polskie walczylim no nie, Lechu?- Powiedział stary UBek do Bolka Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 przyznaj się po prostu,miej odwagę,a nie straszysz 19.06.08, 16:43 jak ubek jakiś. wijesz się, a twoje prostackie tłumaczenia politowania godne. Byłes autorytetem ,ale tylko medialnym a nie rzeczywistym, jesteś mały, może ... pij mleko? Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: przyznaj się po prostu,miej odwagę,a nie stra 19.06.08, 16:57 o Jego <potędze> świadczy wynik wyborów prezydenckich w 2000/nym roku.skończy jak:Celińscy,Borowscy i reszta tej zgrai/na śmietniku historii.procesami to niech straszy Mnietka,Cybulę oraz resztę UBeków. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Bolus nie ciskaj bo szlag cie trafi.Nas zalatwiles 19.06.08, 17:28 na cacy z ta III i IV RP. Ale zemsta choc leniwa zagnala cie w nasze sieci, tak teczka Bolek sie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Prezydent o prezydencie... 19.06.08, 18:40 Kwaśniewski niby broni... a jednak między wierszami wyłazi: Tak, Wałęsa podpisał! Tak zniknęły dokumenty! Oto Olo o Bolku: "- Trzymam się tego, o czym mówił sam Wałęsa, że coś, jako bardzo młody człowiek, młody robotnik, w trudnym czasie, mając i rodzinę, i jednocześnie nie mając żadnego oparcia wśród środowisk opozycyjnych, bo ich wtedy nie było, mógł podpisać - mówił Kwaśniewski. Pytany, czy docierały do niego informacje, że Wałęsa "wyczyścił" swoje teczki, odpowiedział, że w 1996 roku coś o tym słyszał. - Wtedy minister spraw wewnętrznych (Zbigniew) Siemiątkowski zwrócił się do mnie o zgodę na otworzenie tej koperty. Koperta zostało otwarta. Czegoś brakowało, kilkunastu stron na sto kilkadziesiąt, jak mówi Siemiątkowski. Sprawy zostały zgodnie z procedurami przekazane prokuraturze - relacjonował Kwaśniewski." www.rp.pl/artykul/150803.html Rozumiem, że to tez niewiarygodne, bo nie pasuje do linii Wybiórczej. Albowiem historia i jej interpretacja wg GW nie jest statyczna, lecz sie zmienia (zupełnie jak u Orwella, jak to chyba ktoś nawet na tym forum zauważył). Jeszcze niedawno Michnik publicznie ogłaszał o nieczystym sumieniu Wałęsy, w latach 90tych publicznie grzmiał na TW Bolka że jego prezydentura to zamach na demokracje... Dzisiaj... Organ Władzy (GW) publikuje 3-4 artykuły dziennie które mają Bolka bronić! I pluć na wszystkich, którzy mają inne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Prezydent o prezydencie... 19.06.08, 18:54 Alek i Bolek w jednym zyli domu... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta A co by zrobil gdyby byl prezydentem? 19.06.08, 19:06 Moze pod mur...caly IPN ? A wszystkie akta spalic,bo jeszcze moze gdzies tam cos o Bolku jest:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Już koniec totalitaryzmu 19.06.08, 19:20 Zabawne. Kulturalni, oczytani, utalentowani, pełni erudycji i serdeczni pp. Cenckiewicz i Gontarczyk - wyjaśniają, tłumaczą, służą swą wiedzą. A z drugiej strony jazgot Komsomolców zmanipulowanych przez KGB, bez argumentów, dyszących nienawiścią. "Podziwiam" bezczelnosc tych Komsomolcow. Ich chamstwo, ich wieczne "ja, ja, ja!", ich kretactwo i brak wspolczucia dla ludzi, dla kolegow (zob. donosy Bolka). Mialem okazje poznac dobrze tego Pana Elektryka w 1980 r. - i teraz dopiero oddycham spokojnie. Wielkie brawa dla Kurtyki, Cenckiewicza i Gontarczyka. Na pohybel Borusewiczowi, Rybickim, Hallowi, no i Celinskiemu, ktorzy z idioty zrobili ikone Polski. Jestem ludziom zyczliwy, ale to naprawde zero. Zreszta sami widzicie. "Podziwiam" - to ewenement - komsomolską glupotę Bolka. Precz z wplywami Rosji w Polsce. Wpisujcie się na www.petycje.pl Petycja nr 3182 z poparciem dla Cenckiewicza + Gontarczyka - póki jeszcze czas, bo Partia "Demokratyczna" chce zlikwidować IPN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszko55 Re: Już koniec totalitaryzmu 19.06.08, 21:39 To prawda, zgadzam się z tym, co napisał poprzednik. Wygląda na to, że trzeba zacząć budować prawdziwą demokrację od podstaw. Dziękuję autorom: Cenckiewiczowi i Gontarczykowi i wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tej książki. Hmm, zastanawiam się, dlaczego Wałęsy nie bronią szeregowi członkowie Solidarności, tacy zwyczajni robotnicy ze stoczni? Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Wszystkich pod sąd 19.06.08, 23:10 "Miała być demokracja, a tu każdy gada co chce" :-). Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w ...biedzie:)) 19.06.08, 23:20 ,,Przyjaciele'' Lecha W. to " -postkomuchy typu Kwasniewskiego i jego zony, -beneficjenci III RP ,byli ,,opozycjonisci'' dzis ,,bisnesmani'' typu Frasyniuk, -tuskomatolki i POwce ,UWole i SLDziactwo, -,,srodowisko intelektualne'' GW-owna. Koledzy ze stoczni milcza....bo o wszystkim wiedzieli od lat :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w ...biedz 20.06.08, 00:05 ...czyli wychodzi na to, że przyjaciele Wałęsy stanowią większość polskiego społeczeństwa :))) Który to już raz strzeliłeś sobie ślicznego samobója, bęcwale? Nie wiem, ale za to wiem jedno - dobrze, że jesteś. Dzięki tobie mam jakiś kontakt z marginesem intelektualno-moralnym, który hałłakuje u stóp tchórzliwych kreatur, a swoją parszywość chciałby wywyższyć ponad cnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Biedny elokwentny ,,wyksztalciuchu'' 20.06.08, 00:24 ,,Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi''. Kto to pierwszy napisal,spytaj ,,Bolka'' :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Walesa: Za rospowszechnianie bzdur... 20.06.08, 01:04 Bolek zachowywal sie zawsze jak prawdziwy agent. Teraz jednak szajba odbija mu kompletnie. Czy on jest jeszcze normalnym czlowiekiem? Zaczynam bardzo powaznie w to watpic. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Walesa: Za rospowszechnianie bzdur... 20.06.08, 01:06 Powinno oczywiscie byc "roZpowszechnianie". Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Walesa: Za rospowszechnianie bzdur... 20.06.08, 03:11 wet3 napisał: > Powinno oczywiscie byc "roZpowszechnianie". Przepraszam. Nie pisz głupot i nie przepraszaj, stań przed lustrem i zobacz czy oby przypadkiem Tobie nie odbija szajba? Normalność teraz zmienia swoje kształty, co poniektórym ciężko się połapać ... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 upolityczniony IPN kontra lider Solidarnosci 20.06.08, 03:41 Nie byly mi pokazane zadne dowody na temat tego czy Walesa byl czy nie agentem. Tak dlugo jak ich nie bedzie nie bede widzial powodu aby watpic w jego niewinnosc. Wystarczy pomyslec: z jednej strony upolityczniony przez kaczorow IPN a z drugiej lider Solidarnosci. Wybor kto jest bardziej godny zaufania powinien byc oczywisty dla kazdego myslacego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Wałęsa: Za rozpowszechnianie bzdur "wszystkich .. 20.06.08, 04:15 Walesa to rozpaczliwy zydowski idiota, prawdziwy stalinowiec.Dlaczego my wszyscy przyzwoici Polacy nie oskarzymy tego buca za zniszczenie Solidarnosci, bezprawna sprzedaz pisma Solidarnosci ;Gazety Wyborczej, wyprzedaz Polski, klamliwe obietnice przedwyborcze, wykorzystanie wladzy do wzbogacenia sie. Nie placenie podatkow, lapownictwo/1 milion dolarow za rzekome prawa do filmu o nim samym,film nigdy nie powstal,udzial w radzie nadzorczej firmy amerykanskiej, co wydaje sie fikcja, ale jest zaplata rzadu amerykanskiego za prowadzona pro-zydowska polityka.Obrazliwe wypowiedzi pod adresem Polski i Polakow itd.itd. Leslaw Dobrzanski Odpowiedz Link Zgłoś