aspire1680 03.03.06, 23:47 Witam, Jestem ciekaw ile mieszkań zostało już odebranych w II etapie? Czy ktoś może już rozpoczął wykańczanie? A może ktoś zdążył się wprowadzić? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspire1680 Re: odbiory w II etapie 04.03.06, 14:42 Dzisiaj odwiedziłem swoje mieszkanie w bloku, który ponoć jest najbardziej zaawansowany na II etapie (jeszcze go nie odebrałęm). Ciekawiło mnie ile jeszcze pęknięć na ścianach, suficie oraz szlichcie powstało od mojej ostatniej wizyty miesiąc temu (a było ich już trochę). Ku mojemu zdziwieniu wszystkie tego typu braki zginęły. Z kolei zwichrowania okien, jakie wcześniej zauważyłem (np. szczelina u góry okna, gdy na dole uszczelka lekko przylega do ościeżnicy) też zostały zlikwidowane. Myślę, że to dobrze świadczy o wykonawcy. A i jeszcze jedno. W moim bloku trwa wykańczanie mieszkania, tak więc najwięksi hardcorowcy pewnie lada moment się sprowadzą :). Pozdrawiam i czekam na Wasze doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
denident Re: odbiory w II etapie 04.03.06, 22:14 Może ktoś wie coś na temat odbiorów w budynkach E i F drugiego etapu?Te budynki mają ponoć być następne po tych przy lasku,ale jeszcze się nikt do mnie nie odezwał w tej sprawie,pani Magdy T. nie ma chwilowo w firmie i w ogóle nic jeszcze nie wiadomo.A może już ktoś odebrał mieszkanie w bud.F lub E? Odpowiedz Link Zgłoś
byczka1 Re: odbiory w II etapie 05.03.06, 08:44 Byłam w sobotę na osiedlu i dowiedziałam się od Panów oprowadzających "zwiedzających" osiedle, że rozpoczęły się odbiory techniczne IIIp w bloku F. Nie wiem czy to prawda. Trzeba będzie to sprawdzić w Agmecie. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: odbiory w II etapie 07.03.06, 09:09 Wczoraj dowiedziałem się w Agmecie, że ze względu na jakieś incydenty które miały miejsce po odbiorach w II etapie zostały one (odbiory) wstrzymane do kwietnia. Czy wiadomo Wam coś na ten temat ? Czy Szanownym Forumowiczom zależy raczej na możliwie szybkim odebraniu mieszkania czy też wręcz przeciwnie ? pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: odbiory w II etapie 08.03.06, 19:44 Incydenty o których piszesz to np pocięcie posadzki na jednej z klatek schodowych i uszkodzenie zadaszenia nad wejściem do jednego z budynków. Dokonała tego jakaś sprytna ekipa wynajęta przez kogoś, kto już odebrał swoje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
denident Re: odbiory w II etapie 08.03.06, 21:44 Mi powiedzieli wczoraj w Agmecie to samo o tych dewastacjach,trochę jestem wsciekła,bo zależy mi na czasie.ale mam nadzieję,że to nie jest ostateczna decyzja Agmetu. Odpowiedz Link Zgłoś
wwili Re: odbiory w II etapie 09.03.06, 08:59 Czy wiecie w którym budynku tak się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
aspire1680 Re: odbiory w II etapie 10.03.06, 22:46 Sprawa miała miejsce w budynku G. Podobno ekipa od kogoś, kto już odebrał mieszkanie uszkodziła daszek nad wejściem do klatki (wnosząc płyty gipsowo- kartonowe). Widać też ślady cięcia płytek na podłodze klatki schodowej. Swoją drogą jako przyszły mieszkaniec budynku G mam nadzieję, że pechowy właściciel wykaże się odrobiną klasy, zwykłej przyzwoitości - przyzna się i pokryje koszty remontu. Tak przynajmniej chce sprawę rozwiązać Agmet. Jeżeli nikt się nie poczuje do pokrycia kosztów, uważam, że kosztami Agmet powinien obciążyć po równo wszystkich, którzy do tej pory odebrali mieszkania w budynku G. Odpowiedz Link Zgłoś
jl23 Re: odbiory w II etapie 13.03.06, 12:42 Witaj. A w którym miejscu dokładnie były uszkodzenia płytek? Z odpowiedzialnością zbiorową to chyba jednak przesada. Każdy, kto odbierał mieszkanie podpisywał dokument o odpowiedzialności za uszkodzenia. Decyzje, o których piszesz, byłyby krzywdzące dla tych, którzy posiadają klucze i niczego nie zniszczyli. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
aspire1680 Re: odbiory w II etapie 13.03.06, 22:16 Nie mam na tyle szczegółowych informacji, aby Ci odpowiedzieć, w którym dokładnie miejscu są te zniszczenia (wiem tylko to, co usłyszałem od Agmetu). Z odpowiedzialnością zbiorową i sprawiedliwością, to mogę tylko dodać, że z pewnością to co się stało nie jest sprawiedliwe/uczciwe w stosunku do osób, które jeszcze mieszkań nie odebrały. Tak, czy siak, mam wciąż nadzieję, że "winny" sąsiad sam się poczuje do odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś