funny5 24.06.08, 16:52 Proponuje 12 dni Bozego Narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steve69 Do roboty obiboki... 24.06.08, 17:00 a nie następny dzień wolny od pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Przypomnij mi, bo zapomniałem. 24.06.08, 18:18 No, przypomnij mi, bo zapomniałem, jak Polska miała przestać istnieć po wprowadzeniu wolnych sobót. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 24.06.08, 18:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Przypomnij mi, bo zapomniałem. 24.06.08, 18:29 Jak to co innego. Innej to cię ktoś matematyki uczył, jeśli nie umiesz obliczyć, ile jest wolnych sobót w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Przypomnij mi, bo zapomniałem. 25.06.08, 15:07 No ile? Ponadto nie o to chodzi, ale chodzi o dezorganizację jaką takie wolne dni wprowadzają, bo hołota od razu robi sobie "wolne weekendy". Soboty to co innego. Wg. mnie wolne powinny być: 25,26grudnia (24-ty od godz 15-tej lub cały), 1stycznia, Wielki Piątek-Wielka Niedziela, Święto Zamrłych, Święto Narodowe i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek70 To ten jelop , co zniszczyl swieto drumandbassu 24.06.08, 23:00 w lodzi co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Do roboty pRezydencie Kropiwnicki 24.06.08, 20:33 Leń i gbur Kropiwnicki, olewający swoją prezydenturę - a właściwie rezydenturę - w Łodzi, próbuje łapać punkty popularności, które mogłyby go wynieść do Parlamentu Europejskiego. Pozer i obibok, podróżnik za pieniądze mieszkańców, nie przejmuje się problemami w mieście, interesują go tylko konferencje prasowe dotyczące wydumanych sukcesów, blask fleszy i podkładanie żabiej łapy, gdy konia kują. Parę słów o podróżach pRezydenta: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/864105.html Łódź czeka na prawdziwego prezydenta, na gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu A moze tak ustawowo jeszcze Piatek??? 24.06.08, 17:03 W koncu nie kazdy jest katolikiem. Zakazmy pracy takze wyznawcom innych religii. A ateisci to wogole powinni ubiegac sie o specjalne pozwolenia na prace. Dzizus k***a ja p****e Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A moze tak ustawowo jeszcze Piatek??? 24.06.08, 17:07 garnek_z_neolitu napisał: > A ateisci to wogole powinni ubiegac sie o specjalne pozwolenia na prace. Nie, ateisci powinni zlozyc projekt zniesienia wszystkich swiat koscielnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Do roboty katole ! 24.06.08, 18:17 Żałosne, jeszcze sobie zróbcie wolne w urodziny jp23 ... Do roboty byście się wzieli ale chwila ... jakiej roboty skoro jesteście bandą stetryczałych emerytów ? --------------- Wole coś zjeść i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Do roboty katole ! 24.06.08, 23:12 > Do roboty byście się wzieli ale chwila ... jakiej roboty skoro jesteście bandą > stetryczałych emerytów ? to po co im wolne? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Do roboty! 24.06.08, 17:04 Kolejna bzdura wymyślona przez nierobów określających siebie katolikami. Do roboty lenie, a nie kombinujecie jak tu znaleźć jeszcze jeden dzień w roku, w którym można posiedzieć w laczkach przed telewizorem i oglądać "Plebanię"! W Polsce i tak już teraz jest za dużo dni wolnych od pracy, dorabianie kolejnych to jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Do roboty! 24.06.08, 17:08 > Kolejna bzdura wymyślona przez nierobów określających siebie katolikami. Do > roboty lenie, a nie kombinujecie jak tu znaleźć jeszcze jeden dzień w roku, w > którym można posiedzieć w laczkach przed telewizorem i oglądać "Plebanię"! W > Polsce i tak już teraz jest za dużo dni wolnych od pracy Mylisz się - Polacy pracują najdłuzej w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Re: Do roboty! 24.06.08, 17:13 > Mylisz się - Polacy pracują najdłuzej w UE. Tylko dlatego, że ich wydajność jest o jedną trzecią niższa niż w krajach Europy Zachodniej. Bardzo dobrze że dłużej pracujemy, inaczej byśmy mieli wzrost gospodarczy o połowę mniejszy. Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z innymi krajami UE mamy już teraz bardzo dużo dni wolnych od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Do roboty! 24.06.08, 17:24 Abstrahując od dnia wolnego na 3Króli. ludwikdorn napisał: > Tylko dlatego, że ich wydajność jest o jedną trzecią niższa niż w krajach Europ > y > Zachodniej. Zorientuj się, co się składa na tę wydajność, a nie bezmyślnie klepiesz hasło. > Bardzo dobrze że dłużej pracujemy, inaczej byśmy mieli wzrost > gospodarczy o połowę mniejszy. Nie wiem czy o połowę, ale tak, byłby mniejszy. > Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z innymi > krajami UE mamy już teraz bardzo dużo dni wolnych od pracy. Średnio, nie bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Do roboty! 24.06.08, 18:07 Jestem za ale pod warunkiem, że w miejsce trzech Króli inny dzień dotychczas świąteczny będzie dniem roboczym. Proponowałbym Pierwszy Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Do roboty! 24.06.08, 18:49 ludwikdorn napisał: > Kolejna bzdura wymyślona przez nierobów określających siebie katolikami. Do > roboty lenie, a nie kombinujecie jak tu znaleźć jeszcze jeden dzień w roku, w > którym można posiedzieć w laczkach przed telewizorem i oglądać "Plebanię"! W > Polsce i tak już teraz jest za dużo dni wolnych od pracy, dorabianie kolejnych > to jakiś absurd. Niech siedzą w tych laczkach,tylko łap nie wyciągaja po to co nie wypracowali. DARMOZJADY!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 17:10 ..PROPONUJĘ CO NAJMNIEJ 10 DNI W MIESIĄCU OGŁOSIĆ ŚWIĘTEM. ZAWSZE JAKIŚ POWÓD SIĘ ZNAJDZIE. KOLEJNA PROPOZYCJA: ZAINSTALOWAĆ OBLIGATORYJNIE KASY FISKALNE W KOŚCIOŁACH. PONADTO ZMUSIĆ CZARNĄ GAWIEDŹ DO PŁACENIA PEŁNEJ SKŁADKI ZUS...I TO BYŁOBY NA TYLE... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Zjedziemy razem? 24.06.08, 17:46 A ja ci proponuję wspólną szychtę. Zakaszemy rękawy i do roboty. Robotny widzę jesteś, więc dasz radę. W zasadzie, skoro do tego jeszcze taki wyrywny do pracy jesteś, możesz za mnie w niedziele i święta pracować. Ja sobie w tym czasie odpocznę, a ty zarobisz hajsu, że ho, ho. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 18:56 xolaptop napisał: > A ja ci proponuję wspólną szychtę. Zakaszemy rękawy i do roboty. Robotny widzę > jesteś, więc dasz radę. W zasadzie, skoro do tego jeszcze taki wyrywny do pracy > jesteś, możesz za mnie w niedziele i święta pracować. Ja sobie w tym czasie > odpocznę, a ty zarobisz hajsu, że ho, ho. Nie strasz ,nie strasz bo ........., robię od od 30lat od 4-5 do 20- 21. Mogłeś iść na księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 18:58 Wspaniale. Wobec tego napisz tu co niektórym, czy jesteś zamożnym człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 19:02 xolaptop napisał: > Wspaniale. Wobec tego napisz tu co niektórym, czy jesteś zamożnym człowiekiem? ZNASZ PRZYSŁOWIE O PRACY I O KOŁACZACH. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 19:05 Przeczytajcie to ci, którzy wierzycie, że z uczciwej pracy można stać się zamożnym człowiekiem. Korekta, można, tak samo, jak można wygrać w totka. Odpowiedz Link Zgłoś
sikajacy_do_zupy_kelner Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 20:29 Chciałbym podzielić się z Państwem, tu na tej sali, ale także ze wszystkimi naszymi rodakami, wielkim poczuciem dumy i satysfakcji, że po raz kolejny Polacy, tym razem 21 października, pokazali, że chcą i potrafią wziąć na siebie odpowiedzialność za losy Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_pisuar Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 20:36 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 19:14 xolaptop napisał: > Przeczytajcie to ci, którzy wierzycie, że z uczciwej pracy można stać się > zamożnym człowiekiem. Korekta, można, tak samo, jak można wygrać w totka. Po tej wypowiedzi wiem z kim mam do czynienia .Wybacz wiecej nic nie powiem.Mam rację Twoja tęsknota za tow.Gierkiem jest OGROMNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 19:24 Moja tęsknota? Tęskne to jest twoje szukanie naiwnych, którym co niektórzy opowiadają tu bajki o dochodzeniu do zamożności. To przypomina słowa: www.youtube.com/watch?v=dv8TaCpoauk "Możecie być [...] przekonani, że my tak samo, jak wy, jesteśmy ulepieni z tej samej gliny i nie mamy innego celu, jak ten, który żeśmy zdeklarowali. I to jest podstawowy program naszego działania. Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć" Naprawdę. Lewiatan powinien swoim patronem okrzyknąć Edwarda. Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_dozorca Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 20:30 Według najnowszego sondażu CBOS, liderami rankingu zaufania do polityków są: premier Donald Tusk i b. prezydent Lech Wałęsa. Trzecie miejsce zajmują wicepremierowie G. Schetyna i W. Pawlak. Listę polityków najczęściej budzących nieufność otwiera oczywiście prezes PiS Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_machu_picchu Re: Zjedziemy razem? 24.06.08, 20:38 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_78 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 17:13 A gdzie jest petycja, żeby jednak ten dzień był normalnym dniem pracy? Chętnie podpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 23:22 polacy są za głupi żeby nie podpisywać takiego czegoś jak dzień wolny, za mały poziom inteligencji, przez lata ogłupiani i otumaniani przez włoską mafię, mają zakazane myśleć, da im satysfakcje dzień wolny, dzień na oglądanie seriali, tego chcą polacy, tego chce 600tys ludzi, do tego dążą w życiu i tyle chcą osiągnąć............ ech... Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 17:15 Bez przesady z tymi wolnymi dniami. Ich nadmiar bardzo dezorganizuje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se... 24.06.08, 17:16 no jasne! ja proponuje caly tydzien! jak widac kraj mlekiem i miodem plynie, ludzie bogaci nie wiedza co z forsa robic, no to trzeba odpoczac. i to koniecznie po katolicku, bo przeciez wszyscy sa w polce katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 17:55 Zastanów się, od dni roboczych nie przybędzie bogatych, którzy dzielą się z biednymi. Nawet, gdybyś wszystkie dni wolne zlikwidował, to biedny i tak zostałby biedny. Dochód narodowy jest dzielony tak, a nie inaczej, więc parę dni wolnych więcej w roku nie stanowi dla biednych problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 19:30 Dochód narodowy nie jest "dzielony". Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 19:36 Dochód narodowy jest sumą i może być dzielony. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 20:23 i z cala pewnoscia kolejny dzien wolny przysporzy nam dochodu do podzielenia miedzy biednych i bogatych. jasna sprawa, widze to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_pisuar Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 20:28 Życzę Państwu w tych dniach spokojnego, radosnego świętowania, spacerów i pięknej pogody. www.rp.pl/artykul/129003.html Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Eureka 24.06.08, 17:17 ..A TAK Z INNEGO GARNKA: A MOŻE TAK FACETOM W SUKIENKACH ZAKAZAĆ PRACY W NIEDZIELE. PRZECIEŻ TO JEST EWIDENTNA PRACA. TRZEPIĄ KASĘ. ŻADNA POSŁUGA.... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Eureka 24.06.08, 17:58 Ty to widzę tylko na innych patrzysz. Trzeba było zostać facetem w sukience, skoro to takie opłacalne. Byłeś ubezwłasnowolniony podczas wyboru swojego zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Eureka 24.06.08, 18:05 Złodziejstwo jeszcze bardziej popłaca, ale brzydziłbym się sobą, gdybym tak zarabiał na życie. Tak samo z księżmi. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Eureka 24.06.08, 18:07 Skoro więc świadomie nie zostałeś księdzem, to teraz nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Eureka 24.06.08, 22:15 xolaptop napisał: > Skoro więc świadomie nie zostałeś księdzem, to teraz nie narzekaj. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Przestań Gościu pieprzyć jak potłuczony i wyjaśnij mi jedną kwestię= jaka jest różnica między złodziejem i księdzem.??? Moja odpowiedź =-= ŻADNA. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se... 24.06.08, 17:20 Ufam,,że wygra mądrość a przegra populizm, i posłowie nie ulegną pokusie przegłosowania tego projektu.Bo wolnych dni to u nas pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 17:34 Piszecie tak,żeby nie przyznawać się do tego,że lubicie czasem poleniuchować,jak każdy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Każdy wasz dzień to święto. 24.06.08, 18:02 Ci, którzy sprzeciwiają się przywróceniu tego wolnego dnia widocznie każdy dzień mają wolny, bo inni na nich robią. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Każdy wasz dzień to święto. 24.06.08, 18:05 Przeciez to glownie emeryci i rencisci podpisali sie na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Teraz rozumiem. 24.06.08, 18:12 Acha, zaczynam rozumieć. Emeryci i renciści, znaczy ci, którzy polskie obozy koncentracyjne kiedyś zakładali? To rzeczywiście źli ludzie są. Teraz mi wyjaśniłaś. Od dziś nie będę im się kłaniał. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Teraz rozumiem. 24.06.08, 18:30 Bredzeniem jest ten wasz śmieszny sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Każdy wasz dzień to święto. 24.06.08, 18:59 xolaptop napisał: > Ci, którzy sprzeciwiają się przywróceniu tego wolnego dnia widocznie każdy dzie > ń > mają wolny, bo inni na nich robią. Troszkę się pogubiłeś!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_kolek Re: Każdy wasz dzień to święto. 24.06.08, 20:33 Jest napisane, że Lech Wałęsa był Bolkiem a gdzie mają dowód na cokolwiek? Nie ma mojego podpisu nigdzie! - powiedział portalowi Gazeta.pl Lech Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w 24.06.08, 22:19 jowita81 napisała: > Ufam,,że wygra mądrość a przegra populizm, i posłowie nie ulegną pokusie > przegłosowania tegoprojektu. >>>>>>>>>>>>>>>>>Bo wolnych dni to u nas pod dostatkiem.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Idiotów w sejmie również. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Kropa , b. Przewodniczący Zarządu Uczelnianego 24.06.08, 17:35 Związku Młodzieży Socjalistycznej w SGPiS ciężko pracuje na wieczne zbawienie . W imię ... Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Pracodawcy się ucieszą 24.06.08, 17:42 Pracodawcy pensji przecież nie obniżą, więc za tę samą kwotę dostaną mniej roboty. Może to im wybije z głowy głupie pomysły w rodzaju otwierania firm w Polsce i zatrudniania tu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 17:42 Dziękuję ludziom, którzy podpisali. Sam chciałem, ale lista gdzieś daleko ode mnie krążyła. Teraz trzeba mieć nadzieję, że tak zwane elyty odpuszczą sobie swoje prymitywne pouczanie narodu w sprawie, co jest dla niego najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 17:47 "narod" sie odezwal Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:05 Odezwał(a) się ten(ta), co to inni na niego(nią) pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:07 Wyobraz sobie,ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:12 Niestety, wygląda to odwrotnie. To ludzie pracowici, utrzymują ten kraj, wpłacają kasę do budżetu, ona nie bierze się znikąd. Kolejne święto oznacza, że znowu nie da się załatwić w terminie papierów w urzędzie, czy banku, znowu zrobi się jakiś "długi weekend", przed którym już parę dni nie da się nic załatwić. Skąd mają się brać pieniądze na emerytury i renty? No i oczywiście na kościół katolicki, który jest przyssany konkordatem do budżetu Naszego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:16 Otóż to. To ludzie pracowici utrzymują nasz kraj. Ci pracowici ludzie widzą, kogo utrzymują i postanowili, że wolą jeden dzień dłużej odpocząć niż robić na niejednego nieroba, który w dodatku najczęściej nimi kieruje / zarządza. Nieroby poczuły się zagrożone i podnoszą rwetest w gazetach, że Polska upadnie. Ty to jeszcze bardzo młody widzę jesteś. Weź sobie jakąś Trybunę Ludu znajdź w archiwum i poczytaj o tym, jak to się nasz kraj miał zawalić po wprowadzeniu wolnych sobót. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:29 Człowieku, co ty gadasz? Sprawa jest prosta: lepiej w życiu mają Ci, którzy więcej i lepiej pracują. Ja chcę, żebyśmy byli bogatsi od Niemców i Rosjan, to jest porawdziwy patriotyzm, a nie będziemy, jeśli nie będziemy pracować, to chyba logiczne? Zróbcie sobie święto Trzech Króli, ale za to skasujcie jakieś inne, może być komunistyczne, czy to Ci pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:32 Aż sobie teraz poniżej przepiszę twoje zdanie, tak jest naiwne: "Sprawa jest prosta: lepiej w życiu mają Ci, którzy więcej i lepiej pracują." Jakbym to już gdzieś kiedyś słyszał. Kończyłeś moskiewską szkołę propagandy? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:33 No to współczuję Ci świata, w którym żyjesz. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:35 A ja tobie gratuluję umiejętności odgrodzenia się od świata, w którym żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:41 Napisano ci EOT to po co sie odzywasz Odpowiedz Link Zgłoś
mitreades Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 18:52 funny5 napisała: > Napisano ci EOT to po co sie odzywasz To typowy Wolak - jest ciemny, tępy, ograniczony i nie zna języków. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 19:02 "Koniec wątku" bym zrozumiał. Poza tym, nie mi napisano, lecz jakiś Anglik sobie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 [...] 24.06.08, 19:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_banku_zbozowego [...] 24.06.08, 20:31 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
ryba_pi1a Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 20:28 This page is intentionally left blank Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tusk Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 20:32 Macierewicz dostarczył do Sejmu informacje, kto z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był odnotowany w dokumentach MSW jako konfident. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 22:25 xolaptop napisał: > Aż sobie teraz poniżej przepiszę twoje zdanie, tak jest naiwne: > "Sprawa jest prosta: lepiej w życiu mają Ci, którzy więcej i lepiej pracują." > Jakbym to już gdzieś kiedyś słyszał. Kończyłeś moskiewską szkołę propagandy? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Madry wie co mówi, głupek mówi co wie. Niestety, ale Ciebie zaliczam do tej 2 części zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_kotek Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 20:27 Życzę Państwu w tych dniach spokojnego, radosnego świętowania, spacerów i pięknej pogody. www.rp.pl/artykul/129003.html Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Brawo ludzie, sam chciałem podpisać. 24.06.08, 19:09 xolaptop napisał: > Odezwał(a) się ten(ta), co to inni na niego(nią) pracują. Tęsknisz za tow.Gierkiem. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Wstydmi.. Wstyd mi.. Wstyd mi... 24.06.08, 17:44 ...że mam takiego prezydenta miasta, i że w takim państwie mieszkam!! Ja chcę dzień przed i po nocy Walpurgii wolne ustawowo od pracy!!! Zamiast kur.. brać wolne, albo strajkować to do roboty się bierzcie, darmozjady i pieprzone kościelniki!!!!!!! ..wtedy Polska nie będzie się musiał wstydzić na świecie!! ..albo nie.. może postawcie więcej kościołów.. ..a rano i wieczorem wszyscy Polacy przed bloki/ domy i leżeć krzyżem godzinę!! ...no co za ciemnogród!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!! 24.06.08, 17:47 ...WSZYSTKIM URZĘDASOM TYPU KROPIWNICKI, WSZYSTKIM CO CHAPIĄ Z BUDŻETÓWKI, ZALEŻY OBY BYŁO ICH W PIP. JAK NAJWIĘCEJ ŚWIĄT. I LABA. A KASA IDZIE RÓWNO. NAWET 13 PENSJA I NAGRODY.... ŚMIECHU WARTE... Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se... 24.06.08, 17:56 Proponuję zrobić jeden dzień pracy w miesiącu -dzień wypłaty. Polski debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
troll12 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se... 24.06.08, 18:00 Ja bym był za tym aby dni pracy zrobic dniami wolnymi a dni wolne oglosic dniami pracy,dopiero wszystkie nieroby by sie cieszyly.A tak na powaznie my jako narod chcemy dogonic Europe i Swiat tu trzeba ciezkiej pracy a nie jak najwiekszej liczby urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 I jeszcze... 24.06.08, 18:20 PRZYKŁADOWO JEŻELI PRACOWNIK WALI NA AKORD TO CO?...365 DNI ŚWIĄT. ZERO KASY. NAWET NA TACĘ. I POLSKA PADA NA DYDY....A TZW. DNIÓWKA TO SAMO. POWTARZAM: TYLKO BUDŻETÓWKA I KLECHY SĄ ZAINTERESOWANI PARANOICZNĄ ILOŚCIĄ ŚWIĄT....BO IM TO ZWISA. KASA LECI CAŁY CZAS. STAŁA KASA A KROPIWNICKI JEST JEB NIĘTY. JAK ZAWSZE...A KLECHOM OBCIĄĆ PAŃSTWOWE DOTACJE DO SKŁADEK ZUS..AMEN.. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak_slawomir I jeszcze... 24.06.08, 20:33 Według autorów publikacji, Lech Wałęsa w początkach lat 70. był agentem SB o kryptonimie "Bolek"; akta świadczące o tym b. prezydent zabrał w latach 90.; a w 2000 r. Sąd Lustracyjny wadliwie ocenił dowody nt. Wałęsy i pominął ich część. Lech Wałęsa zaprzecza współpracy z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Jak swietowac to... 24.06.08, 18:21 Jak swietowac to towarzystwo, widze, nadzwyczaj religijne, pobozne. Mam nadzieje, ze z rownym animuszem pracuja w te, coraz mniej liczne, dni pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
min_nowak Jak swietowac to... 24.06.08, 20:28 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
puka_inti Jak swietowac to... 24.06.08, 20:31 Donalda Tuska nie stać na prywatną wycieczkę w Andy? To jakieś 7 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakkuba Cwany Kosciol, glupi Narod 24.06.08, 18:23 Kosciol gora jest i basta. Tylko niech nikt teraz nie mowi, ze Kosciol nie wtraca sie do polityki Panstwa, i ze moze istnieje rozdzial Panstwa i Kosciola. Naprawde, smutna polska rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama a co ze świętem leśnika i drzewiarza do k.n 24.06.08, 18:29 ile jeszcze będę czekał ? Odpowiedz Link Zgłoś
j.pitera_c.zenona Od 1 Stycznia do 6...Jeszcze Większy Tydzień ! 24.06.08, 20:28 Nie będziemy tego publikować. Odechciało mi się. Po analizie rządowych kart kredytowych obraz jest tak żałosny i straszny, że nie chcę nim straszyć. Na tej publikacji straciłby w oczach Polaków wizerunek wszelkiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 18:33 Już nie wystarcza katooszołomom okradanie polski z czego tylko się da na rzecz kleru tylko lenie muszą wymyślać co raz to nowe święta żeby tylko nie pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 18:37 Lenie to ci, którzy wykupili w Polsce mieszkania na handel. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 18:42 A pieniadze na kupno mieszkan mieli z lenistwa Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 18:48 Ale młot się trafił. Mam nadzieję, że jego bezpośredni przełożony jest równie jak ja zażenowany poziomem jego wypowiedzi i rzucą na odcinek kogoś ciekawszego... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 18:53 Ale oni maja krotka lawke Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 19:14 Skąd mają pieniądze? Dzisiaj bardzo się zmęczyłem, drogo sprzedałem, a tanio kupiłem. Czy to prawda, że szefem odcinka A (którejś) jest były minister, który podpisywał umowę w sprawie budowy tej autostrady? Jeśli tak, powyższe zdanie wymaga korekty: Dzisiaj bardzo się zmęczyłem, drogo podpisałem i żyję, jak żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 19:26 Znowu bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 19:45 funny5 napisała: > Znowu bzdury Funy daj stop ,to bardzo trudny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 19:49 Tak, w ogóle przypadkowe społeczeństwo żyje w Polsce. Miliony trudnych przypadków, z czego setki tysięcy wyjątkowo trudnych, bo podpisują obywatelskie projekty ustaw. Skoro tak się wam ciężko wspólnie z tymi trudnymi żyje, spakujcie majątki i do zobaczenia podczas mojej zagranicznej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sik_rad Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:35 W każdej polskiej gminie. Do roku 2012 powstanie boisko ze sztuczną murawą i z oświetleniem. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
pantana1 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:38 Z dużym zainteresowaniem przyjęto moją sugestię, aby Polska, Peru i Chile, zacieśniły współpracę i stworzyły coś na kształt miedziowego porozumienia - powiedział premier Tusk. - Gdyby te trzy kraje ze sobą współpracowały, miałyby szansę w wymiarze globalnym wpływać na handel i produkcję miedzi i wytworów z tego surowca - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 19:50 Ale mnie piss-fan bawi Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_spacki Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:30 Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku. Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki, oświetlenie, ogrodzenie, prysznice, a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 22:32 dybko2 napisał: > funny5 napisała: > > > Znowu bzdury > Funy daj stop ,to bardzo trudny przypadek. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Na takie przypadki jest jedno sprawdzone lekarstwo =-= olać dziada, nie dyskutować z idiotą, gdyż sprowadzi Was do swego poziomu i pobije doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kelner_sikajacy_do_zupy Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:37 W kwietniu 1992 roku ówczesny doradca premiera Olszewskiego, Krzysztof Wyszkowski powiedział, że traktat polsko-niemiecki o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy jest niesymetryczny na niekorzyść Polski, ponieważ podczas negocjacji strona niemiecka szantażowała ministra Krzysztofa Skubiszewskiego, że jeśli nie będzie ustępliwy, to ujawni, że był on konfidentem Służby Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 22:47 W kwietniu cos się doradcy premiera Olszewskiego bekneło i jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si11y_walks Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:36 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.peru Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:37 28 maja 1992 roku, z inicjatywy posła Janusza Korwin-Mikke, Sejm podjął uchwałę, by minister spraw wewnętrznych przedstawił informację, który z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był w przeszłości konfidentem Urzędu Bezpieczeństwa lub Służby Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 22:50 I był to początek kariery PiS-ubeka Maciarewicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy_tuska Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:34 Machu Picchu to nie była nasza fanaberia, tylko radość Peruwiańczyków z tego, że mogą pokazać takie miejsce. Oni nas tam serdecznie zapraszali, tak samo jak szefa Komisji Europejskiej czy innych premierów, czy prezydentów. Część z nich skorzystała z tego wyjazdu, część pojechała gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 22:43 xolaptop napisał: > Lenie to ci, którzy wykupili w Polsce mieszkania na handel. A ty w jakim celu wykupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_silly_walks Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:27 Jeśli nasz rząd ma przekonać Polaków, że jest szansa na lepsze czasy i że warto w tę przyszłość inwestować, to musimy udowodnić, że te pierwsze kroki w najbliższych tygodniach, to kroki w realizacji przemyślanej i długofalowej strategii rozwoju, a nie gaszenie pożarów które powstały ze względu na kilka nierozważnych, nie do końca przemyślanych decyzji w przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_z_kaszub Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:28 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 22:53 No i w tym przypadku ojciec na ogół śnięty miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
urubamba_1 Kolejny atak katolandu na ekonomię państwa. 24.06.08, 20:38 Według autorów publikacji, Lech Wałęsa w początkach lat 70. był agentem SB o kryptonimie "Bolek"; akta świadczące o tym b. prezydent zabrał w latach 90.; a w 2000 r. Sąd Lustracyjny wadliwie ocenił dowody nt. Wałęsy i pominął ich część. Lech Wałęsa zaprzecza współpracy z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 18:36 dlaczego tylko jeden dzień wolny ? (jak było ich trzech) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_kaszub Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 20:34 This page is intentionally left blank Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si1ly_walks Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se.. 24.06.08, 20:37 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 18:37 A jak już Kropiwnicki przeforsuje byczenie się rodaków na okoliczność Trzech Króli, urodzin radiomaryjnego ojca Belzebuba i paru innych santo subito, to niech zajmie się zbieraniem podpisów pod petycją o przywrócenie świąt 22 Lipca i rocznicy Rewolucji Październikowej. Przykościelnemu Kropiwnickiemu przypominam, że te dwa ostatnie święta obchodzono w Polsce o dwadzieścia lat dłużej niż Trzech Króli. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:34 Lepiej sprawdź w zeszycie do historii, od kiedy w Polsce ochodzone jest święto Trzech Króli. Jeśli z racji wakacji wyrzuciłeś zeszyty, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:36 xolaptop napisał: > Lepiej sprawdź w zeszycie do historii, od kiedy w Polsce ochodzone jest święto > Trzech Króli. Jeśli z racji wakacji wyrzuciłeś zeszyty, trudno. ----- Ty jeszcze zeszyty masz i wiesz od kiedy jest "ochodzone". Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:42 POmyłka. Szkoły zamknięte, więc poczytaj w sieci: pl.wikipedia.org/wiki/Trzej_Kr%C3%B3lowie Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:45 A czytaj sobie.Mnie to nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:51 Oj, nie interesuje cię temat, na który się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:53 Nie interesuje mnie dodatkowe swieto koscielne Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 19:57 Każdy naród bardzo wspiera swoją tradycję, a to święto jest starą, polską tradycją. Jeśli nie jesteś polskiej narodowości, na pewno masz swoje święta, które twój naród wspiera, więc powinnaś to rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pantana1 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 20:36 Z dużym zainteresowaniem przyjęto moją sugestię, aby Polska, Peru i Chile, zacieśniły współpracę i stworzyły coś na kształt miedziowego porozumienia - powiedział premier Tusk. - Gdyby te trzy kraje ze sobą współpracowały, miałyby szansę w wymiarze globalnym wpływać na handel i produkcję miedzi i wytworów z tego surowca - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
el.presidente.001 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 20:36 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_111 Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 20:39 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
ajakkuba Re: Alleluja - i do przodu! 24.06.08, 22:18 Stara Polska tradycja zostala nam odebrana po "nawroceniu" na chrzescijanstwo. A ci Trzej Krolowie to Abdul Kalab I, Achmud Machud i Dahad Sain. Wspierajmy polska tradycje, bogow i historie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
matze81 Nowy dzień wolny od pracy - projekt ustawy w Se... 24.06.08, 18:43 pieknie! moze jeszcze tak caly adwent i wielki post? jak dobrze byc kalwinista... Odpowiedz Link Zgłoś