lumpior 29.06.08, 15:13 Bedzie glosna,"uczucia religijne" no i noc poslubna.Mohery rusza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupek70 Zaluje 29.06.08, 15:20 ze mnie to nie spotkalo kilka lat temu ;/ Chociaz mam szanse , ze green peace mnie przymknie , za znecaniem sie nad kaszalotem . Bo na to , ze ktos mi pomoze juz nie licze ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Zaluje 29.06.08, 15:30 gupek70 napisał: > ze mnie to nie spotkalo kilka lat temu ;/ Chociaz mam szanse , ze green peace > mnie przymknie , za znecaniem sie nad kaszalotem . Bo na to , ze ktos mi pomoze > juz nie licze ;/ na green peace nie licz, juz raczej brigitte bardot foundation... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Wsadzcie go do pojedynczej celi 29.06.08, 16:38 Inaczej bedzie konsumowal noc poslubna z dziesiecioma osilkami . Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 16:19 Suma summarum to dziwi mnie jedno. Kto go przespowiadał przed ślubem???? Oraz kto udzielił mu slubu wiedząc ze policja go przejmie (zakrystia) a jak przejmie to znaczy że ksiundz wiedział ze kłamał na spowiedzi i śłubu nie powinno być. A pannie młodej gratulujemy małżonka i klapek na ślipiach Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 16:26 a slad wiesz ze spowiednikowi sie nie nie przyznal, a spowiednik odpuscil i zadal pokute? widac ze nie wiesz na czym polega rola spowiednika Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 16:44 > a slad wiesz ze spowiednikowi sie nie nie przyznal, > a spowiednik odpuscil i zadal pokute? > > widac ze nie wiesz na czym polega rola spowiednika.. tia... he he.. pewnie ksiundz mu pedział "idź ty synu na policję pierwej niźli do ołtarza" . Kajtek się nie posłuchał i ksiundz zawołał policjantów do siebie... nie? A na poważnie to ksiadz w takim wypadku raczej nie daje rozgrzeszenia skoro osoba nie naprawiła błędów - czyt. nie odsiedziała zasądzonej kary która jak czytamy już dawno zapadła. Znaczy sie nie wyśpiewał wszystkiego w konfesjonale. nie wiedziałem ze Policyjanty w Murowanej zapowiedzi czytajo :-)))))) A wódki weselnej sie aby napili ? - jak nie to komendant za dobrą robotę postawi. Niedługo po parafiach kartoteki będą prowadzić... Dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Bogu narkotyki nie przeszkadzają... 29.06.08, 16:55 ...to i księdza to nie interesowało. Kościół na szczęście nie jest już od świeckich przestępstw. Poza tym ten pan młody na pewno był hojnym wiernym, a zbożny cel wydawania uświęca niecne środki. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 17:11 A jezeli ktos wie o przestepstwie to nie ma obowiazku o tym zawiadomic odpowiednich organow? Jezeli ksiadz uslyszal o tym na spowiedzi to moze nim tez powinna sie zajac prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 17:20 Tu akurat się mylisz. Tajemnica spowiedzi może być uchylona tylko na wyraźne zezwolenie (dyspensę) biskupa. Polskie prawo nie przewiduje ścigania księży za niełamanie tajemnicy spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 17:23 xs550 napisał: > A jezeli ktos wie o przestepstwie to nie ma obowiazku o tym zawiadomic odpowied > nich organow? Jezeli ksiadz uslyszal o tym na spowiedzi to moze nim tez powinn > a sie zajac prokuratura. Rozumie prawisz,tylko wiesz ile wiedzili o "Bolku" jego przesladowcy i byla CISZA.Tu chodzi o KASE,tego ksiedza i zyski polityczne "antybolkow",to ten sam mechanizm. Ale tak "popsuc"wesele wtargnac na teren "swiety",a moze ten slub nie ma mocy "koscielnej"? No to wtedy,ksiedza pod sad,ale chyba tylko koscielny?Co na to USC? Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: I nie zezwolili mu na noc poslubna ? 29.06.08, 16:41 Nie ma konieczności spowiedzi przez obu małżonków. Można wziąć ślub kościelny nawet, jeśli jedno z małżonków nie jest wiary katolickiej, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Goscie weselni zaproszeni na noc poslubna! 29.06.08, 15:25 Cios w samo serce. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Goscie weselni zaproszeni na noc poslubna! 29.06.08, 15:32 stachu44 napisał(a): > Cios w samo serce. stachu, jestes pewien, ze w noc poslubna cios bedzie w serce??? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Policja zatrzymała pana młodego 29.06.08, 17:09 lumpior napisał: > Bedzie glosna,"uczucia religijne" no i noc poslubna.Mohery rusza? Ty sie smiejesz ale mohery tak pewnie to widza... Odpowiedz Link Zgłoś
truethompson Policja zatrzymała pana młodego 29.06.08, 17:47 A to pech, a facet juz zaczynal stabilizowac sobie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Jesli mial mniej, niz 1200 dzialek kokainy, 29.06.08, 23:50 ====================================== w dodatku na "wlasny uzytek", to Policja nie miela prawa go zatrzymywac. Precedensem bylo przeciez orzeczenie w sprawie wysokiego funkcjonariusza Kancelarii Prezydenta. A przeciez prawo i sprawiedliwosc jest dla wszystkich Polakow jednakowe(sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
ahhteskoki Biedna Monika 30.06.08, 15:43 Bardzo współczuje Monisi,ale powinna kierować się zdrowym rozsądkiem bo napewno wiedziala ze on juz nawet w podstawówce dilował i miał problemy z prawem! a z tego co słyszałam to Monisia pewnie niedługo zajmie sie innym a Kajtka kopnie w D**e!! niby ona taka juz jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Biedna Monika 30.06.08, 20:38 masz racje,to straszne.Bedzie to zapisane jako trauma:prawnie pozba- wiono Pania Mloda Nocy Poslubnej.To przypadek jednostkowy,trauma. Ona tu,On w pierdlu,a z bara-bara nici.To sprawa dla:teologow,psycho- logow,a takze prawnikow.Straszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś