barrels 07.07.08, 20:22 Zawsze mnie zastanawiało jedno. Co zrobić gdy w czasie burzy jesteśmy na np. łące (równy teren w promieniu kilku km) ? Iść, kucnąć, położyć się na ziemi ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carpaccio4 Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:35 modlić się Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 21:50 Słusznie. Byłem kiedyś w ekstremalnej sytuacji razem z ateistą. On z miejsca zarzucił ateizm i zaczął wznosić błagalne modły. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 08.07.08, 00:05 połozyc sie baranku,i nie piętrowo...Pioruny wala w najwyższe ciało,buchające ogniem.i nienawiscia do bliznich. Odpowiedz Link Zgłoś
wortigern Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:38 zjeść kawałek czekolady i zrobić kupke Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream co wtedy robić? jak wierzysz w bozię to się pomódl 07.07.08, 20:38 bo co Ci innego pozostaje ? bozia lub odrobina szczęścia. barrels napisał: > Zawsze mnie zastanawiało jedno. Co zrobić gdy w czasie burzy jesteśmy na np. > łące (równy teren w promieniu kilku km) ? > Iść, kucnąć, położyć się na ziemi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:46 A gdzie sa Łowcy Burz!Halo!!!Zaspaliscie tym razem i burze pewnie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 08.07.08, 00:41 ropuch1pincet napisał: > A gdzie sa Łowcy Burz!Halo!!!Zaspaliscie tym razem i burze pewnie beda. łowcy burz łapią pioruny się nie piszą bo bym im laptoty ściągały groźne pioruny zbyt blisko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:55 barrels napisał: > Zawsze mnie zastanawiało jedno. Co zrobić gdy w czasie burzy Wszystko zależy od tego czy jesteś Łowcą Burz. Jeśli tak to wyciągasz długi pręt(tzw burzową wędkę), podnosisz do góry i łapiesz burze. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:55 Wykopać ziemlianku i się schować Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskumustafa Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:57 Jak to linda mowil w psach....wypie..c:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek-pl Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 20:59 Najlepiej stanąć na jednej nodze;](poważnie), bo gdy piorun uderzy gdzieś blisko Ciebie to wtedy prąd nie przejdzie przez twoje ciało bo nie będzie zamkniętego obwodu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 21:14 > Najlepiej stanąć na jednej nodze;](poważnie), bo gdy piorun uderzy gdzieś blisk > o > Ciebie to wtedy prąd nie przejdzie przez twoje ciało bo nie będzie zamkniętego > obwodu ;] Mówisz o tzw. napięciu krokowym. Równie dobrze wystarczy trzymać obie nogi razem co ma dodatkową zaletę że działa jak środek antykoncepcyjny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 22:08 karol_7 napisał: > > Najlepiej stanąć na jednej nodze;](poważnie), bo gdy piorun uderzy > gdzieś blisk > > o > > Ciebie to wtedy prąd nie przejdzie przez twoje ciało bo nie będzie > zamkniętego > > obwodu ;] > > Mówisz o tzw. napięciu krokowym. Równie dobrze wystarczy trzymać > obie nogi razem co ma dodatkową zaletę że działa jak środek > antykoncepcyjny :-) Coś ty. Jak cię trzepnie to tak ci stanie, że żadna garderoba tego nie wytrzyma. Szkoda ciuchów. Dlatego najlepiej ściągnąć spodnie i majty. Odpowiedz Link Zgłoś
dobromir78 Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 21:31 www.dehn.pl/burza Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Jeśli odczuwasz ładunek elektryczny - jeśli stają 07.07.08, 21:36 ci włosy lub dostajesz "gęsiej skórki" - możesz za chwilę zostać trafiony przez piorun. Połóż się jak najszybciej na ziemi! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Jeśli ... 07.07.08, 22:33 "jeśli w najbliższej okolicy nie ma budynków, możesz się schować w jaskini," No, jaskiń to u nas wszędzie od licha. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rytir Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 22:08 wypić browara, albo dwa Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 22:09 ciekawe czy zaraz potem nadejda upaly ? Odpowiedz Link Zgłoś
xanatos7 Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 22:13 Przez cały rok słyszę że będą silne burze... Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Burze mogą spowodować wzrost zagrożenia pożarowego 07.07.08, 22:29 Na pewno pożarowego? Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 23:22 na razie cisza i nawet fajna pogoda jest na nocne spacery Odpowiedz Link Zgłoś
floyd13 Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 07.07.08, 23:45 "Należy uważać, by nie parkować samochodu nad studzienkami ściekowymi." Ktoś wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Studzienko-fontanienka 08.07.08, 03:23 Myślę, że dlatego: www.youtube.com/watch?v=2zpBoos6Cvs ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Przez cały kraj przejdą silne burze i wichury 08.07.08, 00:38 umyjesz się za darmo i w miarę czystą wodą:-) po powrocie z opener festival cieszę się że nie lało (bo nie miałem kaloszy:-) miałem sie gdzie myć bo na polu warunki sanitarne fatalne, dodam do tego nie na temat artykułu: dramat kolejkowy, jedzeniowy, organizacyjny i co najgorsze piwo po którym się trzeźwieje:-) fenomem ten heniek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa No i co ... 08.07.08, 01:18 Od dziecka uczono mnie, żeby w czasie burzy nie chować się pod drzewami, itp., itd. Teraz ktoś wymyśla nowe zasady, żeby np. w ogóle nie wychodzić z domu. Ludzie - opamiętajcie się. Oczywiście należy bezwzględnie zachować podstawowe zasady bezpieczeństwa, ale nie przesadzajmy. Pozdrawiam WSZYSTKICH serdecznie Paweł Jan Odpowiedz Link Zgłoś