o90 24.07.08, 19:48 praktyka z zarzadznia ? zerowa przyszly dyrektor swiata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
langston Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosji? 24.07.08, 19:50 Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosji? ...na to mi wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 19:57 langston napisał: > Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosji? > ...na to mi wyglada a co? mial to zaofiarowac Polsce? z prezydentem,ktory zamiast rzadzic zajmuje sie personalnymi zatargami niemal z kazdym niemyslacym tak,jak on? Zamiast ustapic to wpycha kraj w jeszcze wiekszy chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 19:58 widze ze jestes wzorowym uczniem michnikowego organu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Skąd w niektórych rodakach niczym nieuzasadnione 24.07.08, 20:25 przekonanie, że to Polska jest głównym partnerem USA w Europie, mało tego, że jest jakąś potęgą w środkowej części kontynentu - porównywalną i konkurującą w plityce zagranicznej i gospodarczej z Republiką Federalną Niemiec? Bracia i siostry - litości! Bądźmy trochę bardziej realistami! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:USA go home! Nasz dom! 24.07.08, 21:22 USA go home! Nasz dom! Nie chcemy USa tarczy. Tarcza Unii wystarczy. Po co Amerykanie. Niech budują Rosjanie. Pożyczona technika. Dla ciemnoty Rydzyka. Partnerstwo na wschodzie. My chcemy żyć w zgodzie. Rosyjska demokracja. Oligarchia, biurokracja. Królewiec miejscem tarczy. Na talibów wystarczy. Amerykanie go home. My mamy wolny dom. Niech sobie wezmą kaczory. Niech Rydzyk śpiewa nieszpory. PiS = piesek i sługa USA, a cichcem Rusa, taki niezdecydowany, przez rydzyka radiem sterowany. Nastraszy wilkiem i z łojcem Redykiem z ło. TR-wam uratuje łowieczki. www.youtube.com/watch?v=nNluRUOPtTk Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Szwaby leja w spodnie na widok kazdego lewaka 25.07.08, 00:09 idiota almagus napisał: > USA go home! Nasz dom! M: uwielbienie Niemcow wobec Osamy Obamy nikogo nie powinno dziwic. W koncu dla nich ktos moze byc nazista, komunista czy pacyfista byle lewak. Miejmy nadzieje, ze Obama przegra i Ameryka nie powtorzy tragedii 4 lat Jimmy Cartera. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Ach, cóż to był za darmowy koncert w Berlinie 25.07.08, 01:42 przed mową Obamy, na który przyszło kilkaset (200) tysięcy ludzi? Z których dzisiątkom tysięcy ludzi przytrafiło się pozostać na przemówienie, gdyż nie zdołali na czas opuścić miejsca zaraz po koncercie. Ktoś wie, co to był za koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Sympatia Szkopow do bolszewi jest autentyczna 27.07.08, 00:23 tarura napisała: > Ach, cóż to był za darmowy koncert w Berlinieprzed mową Obamy, na który przyszło kilkaset (200) tysięcy ludzi? > Z których dzisiątkom tysięcy ludzi przytrafiło się pozostać na > przemówienie, gdyż nie zdołali na czas opuścić miejsca zaraz po > koncercie. > > Ktoś wie, co to był za koncert? M: nacpani trawka degeneraci nie rozrozniali pewnie miedzy Osama i Obama ale wiedzieli, ze jak ten lunatyk wygra w USA to komuna bedzie miala druga szanse. I to sie za Odra liczy. Ja licze na rozsadek Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 23:08 langston napisał: > widze ze jestes wzorowym uczniem michnikowego organu. Uczniem to moze Ty jestes! ja natomiast na wlasnej skorze doswiadczylem 8 lat buszowego "dobrobytu i wolnosci"! powiem Ci,ze zycie w komunie to byla pestka mimo,ze nie nalezalo do przyjemnosci. Moze pora zeby Ciebie czegos nauczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:05 taaak??? to on juz wie, gdzie to jest,co to jest i ile ta europa centralna warta??? pytam, bo jeszcze niedawno oswiecim z buchenwald mylil... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:24 wlasnie dlatego sprzeda bez mrugniecia okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:29 langston napisał: > wlasnie dlatego sprzeda bez mrugniecia okiem. wg mnie "sprzeda" to za duzo powiedziane... sprzedac, znaczy dostac cos w zamian... on jest w stanie nawet oddac za darmo bez mrugniecia okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:41 Co Busz tanio kupił, Barak tanio sprzeda:) Dobry żart tynfa wart... Mr Obama NIE będzie preziem w USA. Będzie miał za sobą 60 proc. demokratów i 95 proc. republikanów. Zatem to raczej McCain będzie nas sprzedawał. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio erratum 24.07.08, 20:48 Ups, ale wtopa! Miałem napisać: "Będzie miał za sobą 60 proc. demokratów i PRZECIW SOBIE 95 proc. republikanów". Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: erratum 24.07.08, 20:52 pinokkio napisał: > Ups, ale wtopa! Miałem napisać: "Będzie miał za sobą 60 proc. demokratów i > PRZECIW SOBIE 95 proc. republikanów". zgadzam sie, i jedni i drudzy maja polske w takim samym, dalekim powazaniu... z tarcza czy tez bez... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: erratum 24.07.08, 23:15 pinokkio napisał: > Ups, ale wtopa! Miałem napisać: "Będzie miał za sobą 60 proc. demokratów i > PRZECIW SOBIE 95 proc. republikanów". Za Toba przemawia 100 % glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 23:14 pinokkio napisał: > Co Busz tanio kupił, Barak tanio sprzeda:) > > Dobry żart tynfa wart... Mr Obama NIE będzie preziem w USA. Będzie miał za sobą > 60 proc. demokratów i 95 proc. republikanów. > > Zatem to raczej McCain będzie nas sprzedawał. Jak ten drugi wygra to szykuj sobie placyk na odludziu: newielu pozostanie wsrod zywych! zycze Ci zeby McC wygral i zebys na wlasnej skorze poczul smak bomby atomowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 25.07.08, 00:22 blue911 napisał: > ... zycze Ci zeby McC wygral i zebys na wlasnej > skorze poczul smak bomby atomowej Nie wiem, za co mnie tak strasznie nagle znienawidziłeś, że mi życzenia tak potwornej śmierci ślesz. Nie znamy sie nawet... Ośmielę się wszakże zwrócić uwage, że bomba atomowa nie nadaje się do atakowania pojedynczych osób i w związku z tym ten straszny los, jakiego mi życzysz, dotknie też tysiące innych ludzi w moim mieście (może i ciebie także?) Skąd właściwie ten paroksyzm ślepej nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 25.07.08, 00:31 pinokkio napisał: > blue911 napisał: > > Ośmielę się wszakże zwrócić uwage > , że bomba atomowa nie nadaje się do atakowania pojedynczych osób i w związku z > tym ten straszny los, jakiego mi życzysz, dotknie też tysiące innych ludzi w m > oim mieście (może i ciebie także?) > ci? To zwykle uproszczenie myslowe: powszechnie mniema sie,ze jesli McC dojdzie do wladzy to wywola byc moze ostateczna wojne? Ja tez moge na tym ucierpiec,ale dopoki moge zrobie i popre kazdego kto mu to uniemozliwi. I wcale nie mysle,ze bedzie to latwe albo,ze mi sie uda. Podobnie jak milionom myslacym podobnie jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 25.07.08, 00:34 pinokkio napisał: > blue911 napisał: > > > ... zycze Ci zeby McC wygral i zebys na wlasnej > osób i w związku z > tym ten straszny los, jakiego mi życzysz, dotknie też tysiące innych ludzi w m > oim mieście (może i ciebie także?) Skąd właściwie ten paroksyzm ślepej nienawiś > ci? Wcale nie uwazam,ze O. bedzie takim wspanialym prezydentem,ale swiat stoi na skraju wielkiego niebezpieczenstwa totalnej wojny ,a w najlepszym wypadku wojny o codzienna strawe i energie trzeba wiec wybrac mniejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 23:30 ...dlatego nie wie,gdzie jest Polska.My mamy ego rozwiniet,albo rozdmuchane,czy jakos tsk było? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:22 langston napisał: > Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosji? > ...na to mi wyglada Już jeden demokrata nas sprzedał. Skutki odczuwamy do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Obama sprzeda Europe Centralna Niemcom i Rosj 24.07.08, 20:25 dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 20:39 nastepne dzesieciolecia odczuwal skutki "dobrobytu" zafundowanego swiatu przez idiote z Tekasasu. Glosuj na McCaina i dalej finansuj, ale z wlasnej juz kieszeni wojne w Iraku. Jeszcze jeden debilny Polak, milosnik republikanow (zapewne tez i katolik). Klaniaja sie Milwaukee i Greenpoint! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 20:41 Na razzie odczuwamy dobrobyt po tym jak Demokraci przejeli Kongres i Senat. Cena benzyny sie podwoila za rzadow p. Pelosi. Ale dlaczego by jej zalezalo. Z kontem wielkosci kilkudziesieciu milionow dolarow Bush przy niej to pikus Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:17 charlie11 napisał: > Na razzie odczuwamy dobrobyt po tym jak Demokraci przejeli Kongres i > Senat. Cena benzyny sie podwoila za rzadow p. Pelosi. Ale dlaczego > by jej zalezalo. Z kontem wielkosci kilkudziesieciu milionow Az milo poczytac jakich mamy glupich i niedoksztalconych rodakow: takich,co to chwala swojego oprawce! hahaha,gratuluje. Dales sie zlapac na mile slowka,co? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:22 blue911 napisał: > Az milo poczytac jakich mamy glupich i niedoksztalconych rodakow: > takich,co to chwala swojego oprawce! hahaha,gratuluje. > Dales sie zlapac na mile slowka,co? Witaj blue, jak tam twoja kandydatka na prezydenta pani Clinton? Pół roku wszystkich, którzy stawiali na Obamę miałaś za idiotów. Idź pomieszaj pomidorową, bo ci się przypali. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:40 douglasmclloyd napisał: > > Witaj blue, jak tam twoja kandydatka na prezydenta pani Clinton? Pół roku > wszystkich, którzy stawiali na Obamę miałaś za idiotów. Idź pomieszaj > pomidorową, bo ci się przypali. A ten swoje....czy wybory juz sie odbyly?? a skad wiesz na kogo ja stawiam???? moze jeszcze nie podjalem decyzji,a moze nie mam ochoty na forum tego mowic? tu sie dyskutuje,a nie podpisuje deklaracje partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:19 charlie11 napisał: > Na razzie odczuwamy dobrobyt po tym jak Demokraci przejeli Kongres i > Senat. Cos mi sie wydaje,ze idiotyzm naszych obywateli i rzadzacych znad Wisly doprowadzi do tego,ze Polska bedzie musiala wrocic w orbite rosyjskich wplywow - niestety,wszystko na to wskazuje! Gratuluje znajomosci tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:23 blue911 napisał: > charlie11 napisał: > > > Na razzie odczuwamy dobrobyt po tym jak Demokraci przejeli Kongres > i > > Senat. > > Cos mi sie wydaje,ze idiotyzm naszych obywateli i rzadzacych znad > Wisly doprowadzi do tego,ze Polska bedzie musiala wrocic w orbite > rosyjskich wplywow - niestety,wszystko na to wskazuje! Gratuluje > znajomosci tematu. blue i znajomość tematu, gratuluję nosa w sprawie Clintonowej, hahaa. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:44 douglasmclloyd napisał: >bedzie musiala wrocic w orbite > > rosyjskich wplywow - niestety,wszystko na to wskazuje! Gratuluje > > znajomosci tematu. > > blue i znajomość tematu, gratuluję nosa w sprawie Clintonowej, hahaa. Sorry,ja z Clintonowa nie sypiam. A,jak kazdy dawalem jej kredyt zaufania ze wzgledu na dobre wspomnienia z prezydentury jej meza. Pokazala sie ,niestety, nie od najlepszej strony,a moze po prostu celowo popelnila samobojstwo polityczne? kto by chcial sparzatac po burdelu zostawionym przez Busza? moze to jej kalkulacja ,nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: douglasmclloyd: A teraz bedziesz przez.. 24.07.08, 23:22 pawka55 napisał: > nastepne dzesieciolecia odczuwal skutki "dobrobytu" zafundowanego > swiatu przez idiote z Tekasasu. Glosuj na McCaina i dalej finansuj, > ale z wlasnej juz kieszeni wojne w Iraku. Jeszcze jeden debilny > Polak, milosnik republikanow (zapewne tez i katolik). > > Klaniaja sie Milwaukee i Greenpoint! > > Polak z US Tu masz odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82574254&a=82575760 Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek doswiadczenie małe, fakt, ale talent przywódczy ma 24.07.08, 19:57 jest niegłupi i przynajmniej w swoich przedwyborczych obietnicach proponuje rzeczy albo całkiem rozsądne, albo przynajmniej do obronienia - i gwoli ścisłosci piszę to jako absolutny zwolennik McCain'a i sympatyk Republikanów. Obama jest nadzwyczaj utalentowanym politykiem i niesłychanie groźnym przeciwnikiem w wyborach, nawet dla optymalnego kandydata republikanów, jakim jest McCain. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: doswiadczenie małe, fakt, ale talent przywódc 24.07.08, 19:59 dawno nie czytalem takiego belkotu jak Twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek czyżby? 24.07.08, 22:23 czarnoskóry kandydat, cztery lata temu kompletnie nieznany, młody i mało doświadczony, noszący dwa imiona, które dla jego ziomków (w 70% białoskórych) brzmią albo dziwacznie (Barak) albo wręcz antypatycznie (Hussejn) - i oto zwyciężył w prawyborach kandydatkę establishmentu własnej partii, ZEBRAŁ WIĘCEJ PIENIĘDZY niż jakikolwiek inny kandydat w tej kampanii (i to bez sieci powiązań z biznesem, jaką mieli inni) i PROWADZI WE WSZYSTKICH SONDAZACH - a na domiar wszystkie wzbudza wielki entuzjazm każdym swoim przemówieniem, unika błędów i pułapek, trzyma w garści swój sztab wyborczy, reperuje błyskawicznie szkody, gdy zostaje celnie trafiony (jak w przypadku jego długoletniej przyjaźni ze zwariowanym radykalnym kaznodzieją) i jest traktowany z niekłamanym szacunkiem nawet przez przeciwników... Oto więcej bełkotu, do Twojej rozwagi. I rzucam Ci wyzwanie - wykaż, w którym miejscu piszę nieprawdę, albo przesadzam. Bo ja uważam, że to co napisałem odpowiednio ukazuje, jak zdolny i groźny dla swych przeciwników jest to polityk. I przyznaję to nawet będąc zwolennikiem jego rywala - na którego zwycięstwo szczerze liczę. Pozdrowienia z Mrocznej Strony Mocy PS. Rzecz jasna, jaki byłby Obama jako prezydent, to się dopiero (być może, ale nie daj Boże) zobaczy. Dobry kandydat nie musi być dobrym mężem stanu - ale jest bardziej prawdopodobne, że nim będzie, niż gdyby był marnym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: doswiadczenie małe, fakt, ale talent przywódc 24.07.08, 23:28 langston napisał: > dawno nie czytalem takiego belkotu jak Twoj. Pamietaj,ze zacytujemy Twoja wypowiedz zanim dostaniesz miske ryzu po wygranej McCaina. Posilki beda rozdawane na ulicach ,ale dostaniesz je tylko po odszczekaniu tego,co teraz bezmyslnie piszesz. Myslisz,ze fantazjuje??.... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: doswiadczenie małe, fakt, ale talent przywódc 24.07.08, 20:16 Jakie zdolnosci przywodcze. Bez promptera nie potrafi sklecic dwoch zdan. Jest tylko marionetka w rekach klanu Kennedy'ego. I te cale 143 doswiadczenia w senacie. Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
klient102 Porównajmy do McCaina 25.07.08, 05:44 McCain to w efekcie amerykański Kaczor, który przyznał się że nie potrafi korzystać z internetu, że "nie zna się na gospodarce, bo ma książke Greenspana" ('The issue of economics is not something I've understood as well as I should. I've got Greenspan's book), i który ostatnio coś bredził o zainstalowaniu amerykańskich rakiet w *Czechosłowacji*. ********** "I would have voted against the Civil Rights Act of 1964." — Ronald Reagan, '66 "Facts are stupid things.." — Ronald Reagan, '88 Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Porównajmy do McCaina 25.07.08, 06:08 klient102 napisał: > McCain to w efekcie amerykański Kaczor, który przyznał się że nie > potrafi korzystać z internetu, że "nie zna się na gospodarce, bo ma > książke Greenspana" ('The issue of economics is not something I've > understood as well as I should. I've got Greenspan's book), i który > ostatnio coś bredził o zainstalowaniu amerykańskich rakiet w > *Czechosłowacji*. > > To swietny gosc zeby sprowadzil Hamaryke na samo dno - glosujmy na niego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: doswiadczenie małe, fakt, ale talent przywódc 24.07.08, 21:56 darthmaciek napisał: > jest niegłupi i przynajmniej w swoich przedwyborczych obietnicach > proponuje rzeczy albo całkiem rozsądne, albo przynajmniej do > obronienia - i gwoli ścisłosci piszę to jako absolutny zwolennik > McCain'a i sympatyk Republikanów. Obama jest nadzwyczaj > utalentowanym politykiem i niesłychanie groźnym przeciwnikiem w > wyborach, nawet dla optymalnego kandydata republikanów, jakim jest > McCain. moze byc tylko gosciem-berlinczycy sa znakomicie rozeznani w temacie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczyków 24.07.08, 20:00 przywitało przyszłego prezydenta USA Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:13 I dzieki Bogu prawie zaden z nich nie moze na niego glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:16 charlie11 napisał: > I dzieki Bogu prawie zaden z nich nie moze na niego glosowac. po twoim poprzednim poscie przypuszczalem, ze bedziesz glosowac na mccaina, teraz mam prawie pewnosc.... myslisz, ze ten nie klamie??? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:19 Jak kazdy polityk naciaga prawde. Na McCaina "nie chcem ale muszem", gdyz uwazam, ze juz i tak place wysokie podatki. A BO klamie na prawo i lewo. Dzisiejszy przyklad to jego stwierdzenie, ze glosowal za jedna z ustaw w komisji senackiej, ktorej nie jest czlonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:27 eeee, przesadzasz.... dla mnie tego typu klamstwa obamy wynikaja raczej nie z jego przebieglosci (choc przyznaje, ze moge sie tu mylic), ale z checi wykazania swej "suitability" do urzedu, do ktorego kandyduje... czasami go wiec ponosi i mowi troche za duzo, np. aby sie przypodobac swoim sluchaczom, np. gdy opowiadal jewish americans, ze jego dziadek wyzwalal oswiecim.... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:31 Otoz to. BHO powie wszystko co publicznosc chce slyszec. Palestynczykom, ze nalezy im sie wlasne panstwo, a Zydom, ze stolica powinna byc w niepodzielnej Jerozolimie. Jesli go ponosi to powinien wiecej uwazac, chyba ze nie umie sie kontrolowac. Koles jest lewicowa marinetka bez zadnego doswiadczenia, ktory chce sie podpisac pod sukcesami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:34 charlie11 napisał: > Otoz to. BHO powie wszystko co publicznosc chce slyszec. > Palestynczykom, ze nalezy im sie wlasne panstwo, a Zydom, ze stolica > powinna byc w niepodzielnej Jerozolimie. Jesli go ponosi to powinien > wiecej uwazac, chyba ze nie umie sie kontrolowac. Koles jest > lewicowa marinetka bez zadnego doswiadczenia, ktory chce sie > podpisac pod sukcesami innych. zakladajac, ze faktycznie chce sie wszystkim przypodobac, w plebiscycie popularnosci, jakim nota bene sa wybory prezydenta usa, powinien wiec zajsc calkiem daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:39 To jest raczej American Idol. Obama uwaza, ze juz jest prezydentem a tylko czeka na koronacje 4 listopada. Niestety, ci wybierajacy nie zdaja sobie sprawy, ze 5 listopada trzeba juz rzadzic i jest sie z tego rozliczanym. Tam juz slowa nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:48 charlie11 napisał: > To jest raczej American Idol. Obama uwaza, ze juz jest prezydentem a > tylko czeka na koronacje 4 listopada. Niestety, ci wybierajacy nie > zdaja sobie sprawy, ze 5 listopada trzeba juz rzadzic i jest sie z > tego rozliczanym. Tam juz slowa nie wystarcza. > eee, z tego co pamietam, ingress (czy tez raczej inauguration) dopiero w styczniu??? wezmie dwumiesieczny crash-course z prezydentury i bedzie sweet... i america bedzie sweet razem z nim... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:57 Studia ekonomiczne trwaja troche dluzej, a ty proponujesz zarzadzanie calym panstwem po 2-miesiecznym crash course? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 21:02 charlie11 napisał: > Studia ekonomiczne trwaja troche dluzej, a ty proponujesz > zarzadzanie calym panstwem po 2-miesiecznym crash course? > jesli wygra (w co watpie), nic innego mu nie pozostaje... choc, szczerze mowiac, to wg mnie naprawde nie ma az tak duzego znaczenia, bo w twoim kraju rzadza ci, ktorzy dobrze wiedza, gdzie buchenwald, a gdzie oswiecim... wielu nawet z autopsji... they will hold his (or mccain's) hand throughout their presidency... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 22:10 Oto akurat sie nie boje (gafy slowne). Bardziej przerazaja mnie pomysly Obamy dotyczace ekonomii i inzynierii spolecznej Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 23:37 charlie11 napisał: > Jak kazdy polityk naciaga prawde. Na McCaina "nie chcem ale muszem", > gdyz uwazam, ze juz i tak place wysokie podatki. Popatrz na swoja "polonijna" logike: placisz wysokie podatki po 8 latach zlodziejskiej polityki Busza,ale nadal chcesz popierac Republikanow i zbrojeniowke? takich wlasnie glupich Polakow oni lubia! I przez takich ,jak Ty musze sie kryc czesto ze swoim pochodzeniem choc robie to niechetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:21 weźcie się chłopaki sami za politykę, zamiast ględzić i narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:25 A kto tu narzeka? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:30 "gdyz uwazam, ze juz i tak place wysokie podatki", neokoni nabili sobie kabzę na wojnie w Iraku i teraz naród olewają.... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:36 Koles, ale glupoty gadasz. Neokoni? 45% spoleczenstwa nie placi zadnych podatkow i zyje na koszt innych. A ten przeklety 1% najbogatszych (chyba sami neokoni) placi 40% www.heritage.org/Research/features/budgetchartbook/fed-rev-spend-2008-boc-T4-The-Top-10-Percent-of-Income.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:40 koleś, przeczytaj dokładnie co napisałem, ty byś pewnie od razu wysłał te 45% w zaświaty Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:44 Nie. Wyslalbym ich do pracy. Natomiast plan Obamy jest taki aby mi zabrac jeszcze wiecej i dac tym, ktorym nic sie nie chce robic, poza ogladaniem telewizji i jezdzeniem do McDonalda na kazdy posilek Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:46 pojęcie o Ameryce to ty masz z Fox Tv, pracują, ale zarabiają poniżej granicy opodatkowania, w Niemczech jest tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:50 A mi to spada z sufitu i dlatego wg Obamy powinienem placic moja "fair share". Im sie nie oplaca pracowac, tak jak w Niemczech, gdyz panstwo placi za ich mieszkanie, wyzywienie i opieke zdrowotna. Byliby wariatami spedzajac czas w pracy zamiast przed telewizorem. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:52 i tak to jest koleś, ty byś to zrobił ( jeżeli tak nie robisz, wypisując bajki), inni mają więcej ochoty do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 20:59 Chyba napiles sie zbyt wiele KoolAid. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod [...] 24.07.08, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy do charlie11 + abhaod 24.07.08, 21:05 abhaod napisał: > i tylko tyle amerykańska pchło ? jak skonczycie oba watki, to napiszcie, kto wygral... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: do charlie11 + abhaod 24.07.08, 21:10 już wygrał, poskarżyło się biedactwo u admina Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: do charlie11 + abhaod 24.07.08, 22:11 Akurat z tym nie mialem nic wspolnego. Ktos inny musial cie zadenuncjowac Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: do charlie11 + abhaod 25.07.08, 10:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82574254&a=82595557 Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: świetne przemówienie, ponad 100 000 berlińczy 24.07.08, 23:34 charlie11 napisał: > I dzieki Bogu prawie zaden z nich nie moze na niego glosowac. Ale to pokazuje jak ludzie na swiecie wymiotuja Buszem. I myslisz,ze to nie ma wplywu na sytuacje Stanow w swiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
langston walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 20:04 JA KU.. CHCE BY BYLO CIEPLO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 20:42 langston napisał: > JA KU.. CHCE BY BYLO CIEPLO!!!!! Brawo! Prawdziwa wypowiedź świadomego człowieka! Po mnie potop! kiedy padnie ostatnie drzewo kiedy trucizną spłynie ostatnia rzeka kiedy w sieci wpadnie ostatnia ryba wtedy dopiero zdacie sobie sprawę że pieniędzy nie da się jeść Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 20:55 Puknij sie w glowe koles i ucz sie od ekologow (czyli naukowcow), a nie od ekologistow czyli lewacko-anarchistyczych durniow! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 21:01 langston napisał: > Puknij sie w glowe koles i ucz sie od ekologow (czyli naukowcow), a > nie od ekologistow czyli lewacko-anarchistyczych durniow! Coraz lepiej. Gotowe formułki na każdy temat. Wszyscy z którymi się nie zgadzasz to "lewacy", "durnie"? Podzieliłeś sobie świat w takie łatwo jadalne kąski i co już nie trzeba myśleć, tak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 21:10 nie-nie podzielilem sobie swiata wg. Twojego mniemania tak-z lewakami sie nie zgadzam. ...a myslec trzeba ale ekologisci tego chyba nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: walka z ociepleniem:) hahahaha 24.07.08, 21:40 langston napisał: > nie-nie podzielilem sobie swiata wg. Twojego mniemania > tak-z lewakami sie nie zgadzam. > > ...a myslec trzeba ale ekologisci tego chyba nie potrafia. przypowiastka którą zacytowałem nie pochodzi od "ekologistów" (co to?/kto to?) - tylko prawdopodobnie od przedstawiciela Indian "Creek" (tak a propos Stanów Zjednoczonych) Nie jestem twardym, ani fanatycznym zwolennikiem ruchów ekologicznych, ale nie ufam tylko i wyłącznie nauce, która już wielokrotnie "zbawiała" nas, a potem kończyło się katastrofą. Ocieplenie narazie jeszcze nie jest problemem, ale może się nim stać i jeżeli stanie się za sprawą ludzi, a nie n.p. wulkanizmu, czy innych naturalnych przyczyn to można w jakimś stopniu przecież zejść z tej drogi. W przeciwnym razie - po co wogóle ochrona środowiska? - trujmy, konsumujmy bez jakichkolwiek ograniczeń - byle nam było dobrze, a po nas - potop! Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Nie jako kandydat, ale obywatel? 24.07.08, 20:11 Pierwsze zdanie i juz klamstwo. Przeciez jedynym powodem dla jego wizyty w Berlinie jest wlasnie kampania wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie jako kandydat, ale obywatel? 24.07.08, 21:05 To nie klamstwo ? w koncu jest obywatelem . Nasz prezydent tez przemawia jako prezydent a nie jako brat prezesa pisu Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Nie jako kandydat, ale obywatel? 24.07.08, 22:14 Masz racje, ze prezydent to prezydent. Natomiast robic sobie prezydenckie przyjecie (zadajac prezydenckiego powitania, ochrony i miejsca na przemowienie) i sciemniac, ze jest sie zwyklym obywatelem to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:25 nic dziwnego ze fetuja lewaka jak fetowali innego lewaka-Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:26 Nic dziwnego wiec, ze buczeli gdy Barry Obama podziekowal Merkel za przygotowanie wizyty Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:39 bo nie pozwoliła na przemówienie pod Bramą Brandenburską, lewackie miasto -piszecie na nowo historię świata, Hitler lewakiem :))))na początku kanclerzowania wszystkich wymordował Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:47 Hitler szefowal Narodowej Partii Socjalistycznej. Partii, ktora dbala o ciebie od kolyski po trumne. O i tak przy okazji Stalin, ktory byl komunista (upgrade od socjalisty) wymordowal jeszcze wiecej ludzi. Nowa historia? Boze, czego oni teraz ucza w szkolach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:49 co ty koleś bredzisz, cały kościół katolicki popierał hitlera, sprawdź sobie pojęcie "narodowy socjalista" milionerze bez podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:55 Jasne racjonalisto szpagatowy. Zapomniales o napisach "Gott mit uns", ktore wskazuje na bezposrednie polaczenie z Watykanem. Fakt, ze nie przeciwstawial sie zbyt mocno nie znaczy ze popieral. Moze pomylilo ci sie z Protestantami. A to za Wikipedia: Volkizm (naorodowy socjalizm) był antykapitalistyczny, ale nie posiadał wypracowanej, alternatywnej doktryny społeczno- ekonomicznej. W okresie międzywojennym połączył się z pewnym typem gospodarki etatystycznej, zwanej popularnie "pruskim socjalizmem". Jego archetypem była zmilitaryzowana gospodarka wojenna 1914-18. szukając alternatywy dla kapitalizmu, nacjonalizm niemiecki znalazł ją w etatyzmie.Powojenny kryzys gospodarczy, a następnie straszliwe skutki Wielkiego Kryzysu (1929-33) zachwiały wiarą w kapitalizm. Etatystyczny socjalizm zaczął być postrzegany jako ustrój "narodowy", jedyny alternatywny wobec znienawidzonego liberalizmu i budzącego postrach wśród klasy średniej bolszewizmu. Etatyzm likwidował instytucję wolnego rynku, której Niemcy masowo nie akceptowali, ale zachowywał własność prywatną, której mieszczanie nie zamierzali się wyrzec. Etatyzm ten, połączony z niemieckim nacjonalizmem, stworzył ideologiczne podstawy dla nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:58 przeczysz sam sobie, lewak powołujący się na Boga.... pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:02 Hitler tak jak Mesjasz Obama tworzy wlasna religie, a jesli nie zrozumiales wycinku z wikipedii na temat socjalizmu to juz twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:08 a tak wlasnymi slowami ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:08 tym razem udało ci się zgadnąć, hitler uważał się za wcielenie Chrystusa, ss miało swoją religię "Hitler nawiązał ścisłą współpracę z niezwykle tajemniczą niemiecką organizacją ezoteryczną Thule (jej członkiem był Rudolf Hess), sam stał się inspiratorem powstania tzw. Czarnego Zakonu SS (założonego przez rozkochanego w dziele Wolframa von Eschenbacha, Himmlera), bardziej znanego pod nazwą Ahnenerbe." Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:31 abhaod napisał: > tym razem udało ci się zgadnąć, hitler uważał się za wcielenie Chrystusa, ss > miało swoją religię "Hitler nawiązał ścisłą współpracę z niezwykle tajemniczą > niemiecką organizacją ezoteryczną Thule (jej członkiem był Rudolf Hess), sam > stał się inspiratorem powstania tzw. Czarnego Zakonu SS (założonego przez > rozkochanego w dziele Wolframa von Eschenbacha, Himmlera), bardziej znanego pod > nazwą Ahnenerbe." Nie przedstawiono do tej pory żadnego dowodu, że Hitler był członkiem, lub że nawiązał kontakt z "Thule"... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:36 ezoteryka kolego, ezoteryka, wszystko na gębę, Himmler tam był, a adolfa tam nie było? w duchy wierzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:42 abhaod napisał: > ezoteryka kolego, ezoteryka, wszystko na gębę, Himmler tam był, a adolfa tam ni > e > było? w duchy wierzysz... no właśnie - nie... Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw_siemiatkowski Czytaj ksiazki nieuku 24.07.08, 21:47 Wikipedia nie jest wiarygodnym zrodlem informacji. Odpowiedz mi na pytanie. Jezeli Hitler byl lewakiem, to dlaczego tak wielu prawicowcow chetnie go poparlo. Przemyslowcy, arystokraci, a takze mlodziezowcy z partii konserwatywnej, zarzucajacy jej zbytnio ugodowosc. Gdybys czytal ksiazki, tobys w nich rowniez wyczytal to, ze Hitler sam nie przejal wladzy, ale wszedl w koalicje z...partia konserwatywna. Etatyzm jest forma kapitalizmu. Hitler go nie obalil, zachowal wlasnosc prywatna i...zakazal istnienia zwiazkow zawodowych. Narodowy socjalizm ma tyle wspolnego z socjalizmem co krzeslo z krzeslem elektrycznym. Prawica nie musi byc skrajnie wolnorynkowa. Przyklad generala Franco, ktory nie byl leseferysta, De Gaulle`a czy Nixona - republikanina, ktory wypowiedzial slynne slowa:"Wszyscy jestesmy keynsenistami". Dodaj do tego monarchie absolutna, oparta na etatyzmie, tak samo jak rzady Carskie w Rosji. Czy w zwiazku z tym chesz powiedziec, ze krolowie i carowie byli socjalistami? Dodajmy do tego dzisiejsza chadecje, ktora jest tzw prawica socjalna. Jak widzisz swiat wyglada troche inaczej, byc moze kiedys go swoim malutkim prawicowym mozdzkiem ogarniesz, ale poki co czytaj charlie, czytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Czytaj ksiazki nieuku 24.07.08, 22:23 Lewica bazuje na swiadomosci zbiorowej. Jednostka jest przedmiotem a nie podmiotem. I o ten sposob myslenia mi chodzi. O to czy obywatel bedzie w stanie sam zadbac o siebie (wiem, wiem sam sobie armii, sadow itp nie zatrudni, ale nie o tym tu mowa), czy tez bedzie z kazdym problemem biegal do odpowiedniego urzedu. W panstwach socjalistycznych wciaz istnieje wlasnosc prywatna. W panstwach socjalistycznych i totalitarnych juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw_siemiatkowski jako lewicowiec 24.07.08, 22:51 powiem ci, ze jednostka zawsze jest podmiotem. Ale dla nas jasne jest rowniez to, ze nikt nie zyje na bezludnej wyspie. Jednostki funkcjonuja w spoleczenstwie i to od tego jak bedzie ono skonstruowane zaleza jej szanse i mozliwosci. Z kolei wedlug nas, prawica poswieca jednostke wolnemu rynkowi. Kapitalizm wszytkim, jednostka niczym. To tak w najwiekszym skrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: jako lewicowiec 24.07.08, 22:59 W tym "przekletym" kapitalizmie jednostka jest wolna i wykorzystuje swoje umiejetnosci aby polepszyc swoje zycie. Wolne jednostki tworza spoleczenstwo, a nie na odwrot. W idealnym socjalizmie jednostka zaprogramowana sciezke rozwoju wg potrzeb tego spoleczenstwa, a konkurencyjnosc jest szkodliwa. To tak w najwiekszym skrocie. Ciekawe, ze np. liczba studentow w Polsce wzrosla gdy wprowadzono konkurencje na rynku szkol wyzszych i platne studia. Wczesniej glownie dzieci z bogatych, inteligenckich domow szly na studia. To jesli chodzi o wyrownywanie roznic w spoleczenstwie. Mobilnosc spoleczna jest o wiele mniejsza w socjalizmie vide Francja ze swoimi elitarnymi szkolami. Mozna kontynuowac w nieskonczonosc Odpowiedz Link Zgłoś
klient102 "Egalitarność" wyższego wykształcenia w USA 25.07.08, 05:19 > Wczesniej glownie dzieci z bogatych, inteligenckich domow szly na > studia. Jeśli podajesz się za takiego eksperta w edukacji, powiedz dlaczego zaledwie 3% studentów w amerykańskich uniwersytetach pochodzi z klasy robotniczej? A może powiesz coś na temat $30 tyś. w opłatach rocznych które amerykański student ponosi, kończąc studia zadłużony o kilkadziesiąt tysięcy dolarów? Ot wspaniała ta konkurencja i prywatyzacja edukacji na którą tylko dzieci najbogatszych stać! ********** "I would have voted against the Civil Rights Act of 1964." — Ronald Reagan, '66 "Facts are stupid things.." — Ronald Reagan, '88 Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: "Egalitarność" wyższego wykształcenia w USA 25.07.08, 06:03 klient102 napisał: > > Wczesniej glownie dzieci z bogatych, inteligenckich domow szly na > > studia. > > Jeśli podajesz się za takiego eksperta w edukacji, powiedz dlaczego > zaledwie 3% studentów w amerykańskich uniwersytetach pochodzi z > klasy robotniczej? A może powiesz coś na temat $30 tyś. w opłatach > rocznych które amerykański student ponosi, kończąc studia zadłużony > o kilkadziesiąt tysięcy dolarów? Ot wspaniała ta konkurencja i > prywatyzacja edukacji na którą tylko dzieci najbogatszych stać! > > ********** > "I would have voted against the Civil Rights Act of 1964." — Ronald > Reagan, '66 > > "Facts are stupid things.." — Ronald Reagan, '88 klient, przeciez wiesz, wiec po co sie charliego pytasz... tak zreszta jest we wszystkich krajach anglosaskich... bariera finansowa do dobrych szkol srednich i dobrych kierunkow studiow, aby klasy rzadzace/bogate pozostawaly takowymi, zas klasy robotnicze/biedne nie mialy mozliwosci przeskoczenia do tych pierwszych (generalnie rzec biorac, oczywiscie, bo wyjatki sie zdarzaja, ale one nie naruszaja istniejacego porzadku)... ale z tymi $30p.a. to chyba przeszdzasz??? moze medycyna, ale inne raczej chyba tansze??? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:45 langston napisał: > nic dziwnego ze fetuja lewaka jak fetowali innego lewaka-Hitlera Z historii - niedostateczny. Następny proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 20:58 pewnie nie spodobalo sie "politycznie porawnemu" ze ktos przypomina iz Hitler byl lewakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:01 Nie byl bardziej lewacki niz kaczynscy Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:17 niezle niezle to z organu michnikowego ssiesz ta wiedze? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Berlin zawsze byl lewackim miastem. 24.07.08, 21:27 langston napisał: > pewnie nie spodobalo sie "politycznie porawnemu" ze ktos przypomina > iz Hitler byl lewakiem:) Zacznijmy od tego, że termin "lewak" to jakaś nowomowa, pojawiająca się w książkach i pseudonaukowej publicystyce nacjonalistycznej,czy ultra-konserwatywnej. Nie ma takiego terminu ani w politologii, ani w historii... "Lewicowość" - tak. "Lewackość"? To podobny termin jak "komuna" - jaka? "Paryska"? Nie wiem co masz na myśli, bo to jakieś sformułowania z magla rodem. Jeżeli chodzi Ci o poparcie miasta Berlin w 1933 roku dla NSDAP, to niestety nie masz racji. Hitler/NSDAP w dużych miastach miał/a o wiele mniejsze poparcie niż SPD, czy nawet KPD, czyli partie lewego spektrum w Reichstagu Republiki Weimarskiej. Elektorat Hitlera (upraszczając) wywodił się gł z przedmieść, z małych miast i terenów wiejskich.(zależnie od regionu, ale takie uproszczenie wydaje mi się dopuszczalne) Abstrahuję od tego że porównanie (politologiczne/socjologiczne) Berlina Republiki Weimarskiej, czy Trzeciej Rzeszy do dzisiejszej stolicy Niemiec, jest zwykłą aberracją intelektualną. Nie wiem skąd Ci przyszła na myśl teoria o lewicowości/lewackości(?) Adolfa Hitlera i co to wogóle ma do czynienia z tzw. political correctness? Jeden wielki bełkot, ale wypowiedzany tak pewnym tonem, że może na kimś zrobisz wrażenie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
langston swlownik wyrazow obcych sie klania 24.07.08, 21:39 www.slownik-online.pl/kopalinski/A7868A04BEBBCFD0C12565DA006B1B49.php Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: swlownik wyrazow obcych sie klania 24.07.08, 21:50 langston napisał: > www.slownik-online.pl/kopalinski/A7868A04BEBBCFD0C12565DA006B1B49.php tak, ale to nic nie znaczący skrót myślowy używany jako epitet (awanturnik polityczny), bo nie posiada żadnej definicji i nic nie mówi o światopoglądzie. Można go przypiąć każdemu kogo sią za takiego uważa. Wolę jednak słowa: lewicowiec, socjalista, anarchista, komunista itd. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Change 24.07.08, 20:26 Obama niczego nie zmieni. Ameryka pracowała długo na swój upadek drukując nic nie warte zielone papierki, wykańczając klasę średnią i smiejąc się z Europy - słynne powiedzenie "jaki jest do nich numer telefonu". Ameryka nie przewidziała powstania UE w dzisiejszej postaci, a przede wszystkim nie przewidziała euro, które dobiło dolara i Amerykę przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Change 24.07.08, 23:55 douglasmclloyd napisał: > Obama niczego nie zmieni. Ameryka pracowała długo na swój upadek drukując nic > W swojej arogancji wielu rzeczy nie przewidzieli. A przede wszystkim prezydenta,ktory ich sprzeda Arabom. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Change 25.07.08, 06:12 blue911 napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Obama niczego nie zmieni. Ameryka pracowała długo na swój upadek > drukując nic > > W swojej arogancji wielu rzeczy nie przewidzieli. A przede > wszystkim prezydenta,ktory ich sprzeda Arabom. Komu? Jak zwykle bładzisz blue. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Change 25.07.08, 06:32 douglasmclloyd napisał: > blue911 napisał: > > > Arabom. > > Komu? Jak zwykle bładzisz blue. Arab decyduje kto wygra wybory poprzez manipulowanie cena ropy albo prowokowaniem atakow terrorystycznych. Arab wykupuje amerykanskie biznesy i wielkie nieruchomosci. Arab ma przywileje w Stanach o jakich wielu Amerykanow rodowitych moze tylko pomarzyc! Wiem o kim jeszcze myslisz,ale to byloby nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bahamas-vacation Jalta i Poczdam 24.07.08, 20:30 Szkoda,ze nie wspomnial o swoim poprzedniku Prezydencie USA, ktory wraz z przywodca Anglii,oddal pol Europy Stalinowi. Nie mam nic przeciwko Obamie,ale nie bede na niego glosowal, /na zadnego kandydata Demokratow./ Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 20:32 bahamas-vacation napisał: > Szkoda,ze nie wspomnial o swoim poprzedniku Prezydencie USA, > ktory wraz z przywodca Anglii,oddal pol Europy Stalinowi. > Nie mam nic przeciwko Obamie,ale nie bede na niego glosowal, > /na zadnego kandydata Demokratow./ Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 20:56 bahamas-vacation napisał: > Szkoda,ze nie wspomnial o swoim poprzedniku Prezydencie USA, > ktory wraz z przywodca Anglii,oddal pol Europy Stalinowi. > Nie mam nic przeciwko Obamie,ale nie bede na niego glosowal, > /na zadnego kandydata Demokratow./ Wypowiedź żenująca w swojej naiwności. Ani Roosevelt, ani Churchill nie mieli nic do oddawania, czy nieoddawania, bo Sowjeci zdobyli te tereny i okupili to stratami setek tysięcy żołnierzy. Jedyny kraj z którego się wycofali to Austria. Myślisz, że prezydent USA i premier Brytanni byli gotowi rozpętać trzecią (atomową) wojnę światową z powodu Polski, Czechosłowacji, Węgier etc., gdzie na dodatek znalazła się wystarczająco duża liczba obywateli wspierających komunizm? Dobrze byłoby, gdybyśmy przynajmniej od czasu do czasu spojrzeli na świat i historię nie tylko z perspektywy własnego pępka. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 20:59 No i czemu swiatli republikanie nie odebrali tych zagrabionych ziem ?. Mieli takie same mozliwosci jak demokraci Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 21:24 za to "swiatli" demokraci w postaci Roosvelta ograbili nawet swoich obywateli:) w 1933r Roosvelt zakazal obywatelom USA posiadania zlota innego niz w monetach kolekcjonerskich a na dolarach pojawil sie napis obowiazujacy do dzis napis o tym iz banknoty sa legalnym srodkiem platniczym a nie tak jak wczesniej ze mozna zazadac wyplacenia odpowiedniej ilosc zlota:) lewactwo takie samo wszedzie-ograbic! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 23:18 indianski napisał: > No i czemu swiatli republikanie nie odebrali tych zagrabionych ziem ?. Mieli > takie same mozliwosci jak demokraci Co mieli odbierać, skoro Roosevelt sprzedał. To był deal. Odpowiedz Link Zgłoś
mari2501 Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 22:43 alianci mogli wiele zrobic w sprawie europy poczawszy od wczesiejszego zaangazowania w wojne wczesniejszego desantu poprzez wieksze zaangazowanie w pomoc dla ruchow podziemnych zabiegi dyplomatyczne to oni w kacu mieli babe atomowa i nic rosjanie nie mogli zrobic gdyby chcieli jej uzyc a skaczywszy na wsparciu sil demokratycznych w krajach okupowanych tak jak wspierano grecje w wojnie domowej Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 23:19 mari2501 napisał: > alianci mogli wiele zrobic w sprawie europy No nie wiem. Kacapy wjechały do Polski na amerykańskich jeepach. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jalta i Poczdam 24.07.08, 23:17 feurig59 napisał: > Wypowiedź żenująca w swojej naiwności. Ani Roosevelt, ani Churchill > nie mieli nic do oddawania, czy nieoddawania, bo Sowjeci zdobyli te > tereny i okupili to stratami setek tysięcy żołnierzy. Już w '43? Napisz historię na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Jalta i Poczdam 25.07.08, 08:10 chodziło mi o to, że żeby "uchronić" Europę srodkowo-wschodnią przed Sowietami, USA i GB musiałyby wyprzedzić wojska radzieckie, podczas gdy to alianci właśnie permanentnie namawiali Stalina do wmocnienia wysiłków frontowych. To proste: a) nie chcieli i nie mogli lądować na kontynencie europejskim wcześniej niż to się stało. b) wygodniej było słać sprzęt i dać walczyć Rosjanom(ofiary, opinia publiczna). c) Roosevelt na dodatek dosyć długo musiał namawiać kongres i obywateli do podjęcia działań wojennych w Europie skoro wrogiem nr 1 była właściwie Japonia. To tylko najprostsze argumenty i mówienie o zdradzie i oddania Polski są nieco - hm - naiwne. Polska i została opuszczona i zdradzona rzeczywiście w 39-tym podczas "śmiesznej wojny", kiedy można było rozprawić się z Hitlerem i niedopuścić do 60 milionów ofiar drugiej wojny światowej, ale to już zupełnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
klient102 Ponowny polski głos na Kaczora-Busha. 25.07.08, 04:41 A więc teraz wiemy kto z naszych rodaków w USA głosował (dwa razy) na Amerykańskiego Kaczora - Busha. Thanks for helping to elect this half-wit! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d [...] 24.07.08, 20:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:23 Krótko i na temat.OBAMA nigdy nie zostanie prezydentem USA.To pewne ,jak to ze jutro będzie piątek.Tyle. Mozemy się pozakładać o jakies drobne. Bo tyle ten temat jest wart. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:27 a jeżeli już, to go odstrzelą, za wcześnie na takiego prezydenta, butelkę czerwonego, wytrawnego zaryzykuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:29 littlewing napisał: > Krótko i na temat.OBAMA nigdy nie zostanie prezydentem USA.To pewne ,jak to ze > jutro będzie piątek.Tyle. Mozemy się pozakładać o jakies drobne. Bo tyle ten > temat jest wart. ;) z taka pewnoscia powidziane, ze nie ma jak dyskutowac... zgadzam sie, ze tym razem pewnie nie, ale od razu nigdy??? a wiesz, u mnie jutro bedzie sobota... Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:35 No i z moimi dwoma rozmówcami muszę sie zgodzic takze. Czerwone wino to i wypic i przegrac w razie czego przyjemnie. A sobota...mhhhm (tak moze byc) ,bo u mnie wczesny dość czwartek.Nie pomyslałem.Swiat mnie przeraza ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:38 przyjmuję i zapisuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
charlatans Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 23:43 slusznie! od dawna to mowie Odpowiedz Link Zgłoś
hexabc1 Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 25.07.08, 14:39 Zmien swojego nicka na littleass... Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Jeśli Obama przegra wybory, 24.07.08, 21:25 Niemcy muszą wypowiedzieć wojnę USA. Totalna histeria. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:32 jest wysoki młody czarny wie co mówi (i to bez kartki i muzyki) wzbudza sympatię i zna angielski (inaczej wyobrażam sobie prezydenta) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.walorska Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:35 Tja, miałam okazję wysłuchać jego przemówienia, nie powiedział raczej nic odkrywczego, dokładnie to, czego można się spodziewać po kandydacie demokratów na prezydenta (mimo wszystko więcej niż po kandydacie republikanów)... Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:36 Taaaa.. a najbardziej podobalo mi sie to zdanie o dwutlenku wegla. Odpowiedz Link Zgłoś
mayence Dlaczego Barack Obama nie przemawia w Wa-wie? 24.07.08, 21:38 Polska wszak jest najblizszym sojusznikiem USA:( Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dlaczego Barack Obama nie przemawia w Wa-wie? 24.07.08, 21:42 pozory mylą, prezio kaczorek oszołom, wystawił by Obamę na pośmiewisko Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Dlaczego Barack Obama nie przemawia w Wa-wie? 24.07.08, 23:09 mayence napisał: > Polska wszak jest najblizszym sojusznikiem USA:( Wymien,jakie znaczenie ma Warszawa dla swiata? Slucham. (sam pochodze z tego miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Barack Hussain Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:43 Dobra wiadomosc dla swiata muzulmanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
klient102 Re: Barack Hussain Obama przemawia w Berlinie 25.07.08, 04:55 mister1 napisał: > Dobra wiadomosc dla swiata muzulmanskiego Coś za często Fox News oglądasz, chłopulku. Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 21:50 zwykly obywatel- zadziwiajaca skromnosc ,hmmm.. berlinczycy witaja wszystkich gosci z duza kurtuazja to objaw kultury. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 czy to obama w berlinie? 24.07.08, 21:54 bi.gazeta.pl/im/9/5489/z5489449X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: czy to obama w berlinie? 25.07.08, 04:35 carpaccio4 napisał: > bi.gazeta.pl/im/9/5489/z5489449X.jpg Nie: to Kaczynski w Waszyngtonie! Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 22:18 news.google.de/news?hl=de&q=barack+obama+in+berlin&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=news_group&resnum=1&ct=title Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Obywatel USA przyjechał sobie poprzemawiać... 24.07.08, 22:21 Zamieni stryjek siekierkę na kijek... Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 22:27 nie wiem ,ani jeden artykul nie wspomina o euforii... -suche fakty ,harmonogram spotkan i rozmow etc.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Barack Obama przemawia w Berlinie 25.07.08, 01:12 andykon napisała: > nie wiem ,ani jeden artykul nie wspomina o euforii... > -suche fakty ,harmonogram spotkan i rozmow etc.. pozdrawiam Obejrzyj video na Youtube z przemowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Barack Obama przemawia w Berlinie 24.07.08, 23:27 Nawet Murzyn wie,jaki kraj omijać.A co na to ten naburmuszony nasz? Odpowiedz Link Zgłoś