funny5 25.07.08, 14:10 Czyli chce Wasserwanna za darmo "przeprosic" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 14:15 Kurski I Wassermann to kanalie.poszczuć ich komornikiem.zwykły obywatel musi wykonywać wyroki sądów a ci menele są całkowicie bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 [...] 25.07.08, 14:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tajna instrukcja PO: POlska młodzież kocha PO :))) 25.07.08, 14:41 Tresc: jw Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wasserman teraz wysle ramke 15 na 15 cm 25.07.08, 14:56 I bedzie wszystko w porzadku. Chyba ze Agora chce, zeby wina spadla na 8 nastepnych pokolen Wasermana, jak w talmudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Może zrobić ogólnokrajową zbiórkę na ramki dla GW? 25.07.08, 15:20 Treść: jw Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wasserman teraz wysle ramke 15 na 15 cm 25.07.08, 15:39 Uważasz, że to może złamać karierę polityczną tego wybitnego krakowskiego prokuratora, zniszczyć jego podstawy finansowe i rozbić rodzinę? Może należałoby przeprowadzić jakąś zbiórkę w małopolskich parafiach. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 15:35 hehehehe język kindersztuby w stosunku do dam jakże charakterystyczny dla tych, którzy w swoich szeregach mają posłankę Sobecką. amdrzej11 napisała: > Hehehehe...Jezyk milosci zwolennikow Slonca Peru, kon-Donka! > P.S. Venus jestes od pasa w gore, czy od pasa w dol? Odpowiedz Link Zgłoś
anteuszb A macie jakiegoś normalnego prawnika? 25.07.08, 14:23 Przecież z czymś takim idzie się do komornika. Wejdą im na poselską pensję i po sprawie. Czy będziecie nadal biadolić na brakiem przestrzegania prawa przez pisosłów? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 [...] 25.07.08, 14:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: A macie jakiegoś normalnego prawnika? 25.07.08, 14:26 anteuszb napisał: > Przecież z czymś takim idzie się do komornika. Wejdą im na poselską > pensję i po sprawie. > Czy będziecie nadal biadolić na brakiem przestrzegania prawa przez > pisosłów? --------------------------------------------------------------------- - ... maja obcinaczy paznokci, niech ida do niego..... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A macie jakiegoś normalnego prawnika? 25.07.08, 17:59 anteuszb napisał: > Przecież z czymś takim idzie się do komornika. Wejdą im na poselską > pensję i po sprawie. Tak się to zapewne skończy. Także w wypadku Kur..skiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szerb Czy wyrok wydal Stefan Michnik? 25.07.08, 14:27 Tragiczne jak niewiele sie zmienilo i ciagle niektore kanalie stalinowskie uzywaja dawnych ukladow w sadzie do rozprawy z przeciwnikami politycznymi. pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik... " Oskarżany o zbrodnie stalinowskie oficer Ludowego Wojska Polskiego, sędzia w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie w latach 1951-1956, gdzie był przewodniczącym składów sędziowskich orzekających często karę śmierci na żołnierzach podziemia antykomunistycznego, wywodzących się z dawnych oddziałów AK, BCh i NSZ. Był sędzią między innymi w procesach: * majora Zefiryna Machalli (wyrok śmierci, pośmiertnie rehabilitowany) * pułkownika Maksymiliana Chojeckiego (niewykonany wyrok śmierci) * majora Jerzego Lewandowskiego (niewykonany wyrok śmierci) * pułkownika Stanisława Weckiego wykładowcy Akademii Sztabu Generalnego (13 lat więzienia, zmarł torturowany, pośmiertnie zrehabilitowany) * majora Zenona Tarasiewicza * pułkownika Romualda Sidorskiego redaktora naczelnego Przeglądu Kwatermistrzowskiego (12 lat więzienia, zmarł wskutek złego stanu zdrowia, pośmiertnie zrehabilitowany) * podpułkownika Aleksandra Kowalskiego * majora Karola Sęka, artylerzysty spod Radomia, przedwojennego oficera, potem oficera Narodowych Sił Zbrojnych (wyrok śmierci, stracony w 1952 roku) Wymieniony przez Komisję Mazura jako jeden z sędziów łamiących praworządność[2]." Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Czy wyrok wydal Stefan Michnik? 25.07.08, 14:29 ... napewno, jestem tego pewien, z pewnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy wyrok wydal Stefan Michnik? 25.07.08, 15:27 Artykuł pod podanym adresem WiKi zniknął Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Czy wyrok wydal Stefan Michnik? 25.07.08, 15:42 Nie wyrok tym razem wydał niezawisły sąd. W IV RP byłoby to nie do pomyślenia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 [...] 25.07.08, 14:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 14:45 Kara pieniężna może być w każdym cywilizowanym ktraju zamieniona na karę odsiadki liczoną wg danych stawek zarobkowych wprzeliczeniu dziennym. Kurski podał w jednym z wywiadów, że pieniędzy nie ma, ale CHCE się karze więzienia podddać. Agora najwyraźniej nie chce wsadzenia Kurskiego - zwariowany świat. Przecież, skoro zasłużył niech siedzi. Czemu to wyjście nijak się Agorze nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 14:47 Bo nie chcą robić z niego męczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 14:56 maaac napisał: > Bo nie chcą robić z niego męczennika. Ano właśnie. Tym samym sugerują, że może jednak kara jest niewspółmierna do winy - męczennik to wszak człowiek potraktowany niesprawiedliwie. Al Capone nie jest męczennikiem, ale ludzie karani z powodów politycznych czy z zemsty i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 15:02 Z powodów politycznych? Wybacz ale się uśmiałem. Chamstwo Kurskiego nic z polityką nie ma wspólnego. Można krytykować konkurencje kulturalnie, albo posługując się językiem aluzji. Z resztą niektórzy ludzie lubią "zgrywać się" na męczenników. Ot taki ojciec Rydzyk. Jak rzewnymi łzami płakał że nie ma odpowiedniego pokrycia sygnałem całego kraju - bo miał 99% a chciał 110%. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Mówię Panu święte słowa, a Pan na to - moja krowa 25.07.08, 15:19 btw, cytat z klasyka... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 15:25 maaac napisał: > Z powodów politycznych? Wybacz ale się uśmiałem. Chamstwo >Kurskiego nic z polityką nie ma wspólnego. Ależ ma, ma jak najbardziej. Podobnie jak chamstwo Sikorskiego czy Palikota w stosunku do prezydenta. Różnica między nimi a Kurskim jest jednak ogromna - oni pozostaną bezkarni i będą się mogli dalej rechocząc radośnie nakręcać psując państwo i ośmieszając jego instytucje ku radości zidiociałej poddanej obróbce medialnej publiki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 16:52 A nie prościej napisać że masz inne poglądy polityczne niż PO czy prezentowane są w GW? Masz do tego prawo i będzie to o niebo uczciwsze niż dorabianie jakiś teorii do faktów które nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 15:50 Bzdura, Zważywszy na skuteczność pisowskiej propagandy, bez trudu z Johna Dylingerra zrobiliby Che Guevara walki o wolną i sprawiedliwą Polskę. Nie ma to nic wspólnego ze współmiernością, bądź nie, kary. Poza tym Kurski jak łatwo się domyśleć działał na zlecenie swoich partyjnych kolegów, myślę, że powinni zapłacić solidarnie za jego wygłupy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Kurski chce iść do więzienia 25.07.08, 17:46 eva15 napisała: > maaac napisał: > > > Bo nie chcą robić z niego męczennika. > > Ano właśnie. Tym samym sugerują, że może jednak kara jest > niewspółmierna do winy Tu NIE MA żadnej "kary" !!! Zrozum to wreszcie. NIE MA wiec możliwości "pójścia do więzienia" i jakiekolwiek "chcenie' Agory nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nie przeinaczaj 25.07.08, 17:45 eva15 napisała: > Kara pieniężna może być w każdym cywilizowanym ktraju zamieniona na > karę odsiadki liczoną wg danych stawek zarobkowych wprzeliczeniu > dziennym. W wypadku Kurskiego nie ma jednak mowy o "karze pieniężnej", bo było to postępowanie cywilne. Po prostu ma zapłacić a jeśli nie zapłaci, komornik się tym zajmie. Nie ma możliwosci "pójścia do więzienia", o czym zresztą ten kabotyn z pewnoscią wie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nie przeinaczaj 25.07.08, 19:19 Zenek - znaczy się za odmowę zapłaty kary pieniężnej w sprawie karnej można trafić do więzienia, a za odmowę zapłaty zobowiązań ze sprawy cywilnej maksimum co człowiekowi grozi to komornik? Zawsze w takich momentach żałuje że w szkole tłucze się do głów wiedzę, która przyda się co 10 czy co 100 człowiekowi, a brak jakiejś propedeutyki wiedzy o prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: nie przeinaczaj 25.07.08, 19:26 maaac napisał: > Zenek - znaczy się za odmowę zapłaty kary pieniężnej w sprawie karnej > można trafić do więzienia, a za odmowę zapłaty zobowiązań ze sprawy > cywilnej maksimum co człowiekowi grozi to komornik? Nic w tym niezwykłego. W pierwszym przypadku mamy do czynienia z karą, która w ostatecznosci może być zamieniona na inną karę. W drugim przypadku nie jest to kara, lecz - potocznie mówiąc - pewien dług. W żadnym kraju cywilizowany nie ma i nie może być więzienia za długi. Jeżeli dłużnik nie płaci, to się z niego te pieniądze ściąga. > Zawsze w takich momentach żałuje że w szkole tłucze się do głów > wiedzę, która przyda się co 10 czy co 100 człowiekowi, a brak jakiejś > propedeutyki wiedzy o prawie. I słusznie, bo to skandal. Potem skutkiem jest tak katastrofalna świadomość prawna, jaką obserwujemy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nie przeinaczaj 25.07.08, 19:39 > Nic w tym niezwykłego. W pierwszym przypadku mamy do czynienia z > karą, która w ostatecznosci może być zamieniona na inną karę. W > drugim przypadku nie jest to kara, lecz - potocznie mówiąc - > pewien dług. W żadnym kraju cywilizowany nie ma i nie może być > więzienia za długi. Jeżeli dłużnik nie płaci, to się z niego te > pieniądze ściąga. Nie, nie uważam tego za coś niezwykłego. Poprostu czytając Twoje wypowiedzi porządkuję sobie swoją wiedzę o prawie (jak widzę skandalicznie niską - i piszę to poważnie). To może jeszcze takie pytania: 1. Jak długo może trwać ściąganie pieniędzy od dłużnika. Tzn. dziś np. Kurski udowodni, że nie posiada jakiegokolwiek majątku, a całe pieniądze, które otrzymuje musi już wydawać na inne sprawy zasądzone sądownie - np alimenty. Czy jak "jutro" okaże się, że szef mu dał ekstra premię może pojawić się komornik? Jak długo istnieje to "jutro". Czy kwota cały czas rośnie o odsetki? 2. Czy odwołanie się do trybunału w Strassburgu wpływa na bieg egzekucji tego "długu"? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: nie przeinaczaj 25.07.08, 19:46 Ad.1. W zasadzie do oporu. Komornik może się "pojawić" w każdej chwili. Ad.2. Nie wpływa. Przede wszystkim dlatego, że skarga do ETPC nie jest kolejna instancją, nawet w szerokim rozumieniu. Jest to skarga, że organ Państwa naruszył - zdaniem skarżącego - jakiś przepis EKPC. Trybunał nie interesuje się sprawą "w ogóle" lecz tylko bada ten zarzut. Na egzekucję długu w Polsce to nie wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 15:33 Straszna kutwa z tego krakusa....:)), na budowie domu też chciał "zaoszczędzić". Ja to nie wiem..., wszystkie pisiory to popaprańce, ale ta szajka krakowska do już mistrzostwo świata w tym względzie. Nelly -Mądralka, Zbeszek --Trzęsiłapa, czy Zero-Odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:00 Cześć, zapomniałeś o Mule Mularczyku, on też w czołówce. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:03 cześć, nie mieszaj elity z mafijnymi dołami. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:15 Nie do końca zrozumiałem, kto to "elita", a kto "mafijne doły" przecież Mułła Mularczyk awansował na "adwokata" całuśnego Zbynia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:21 To chwilowy zbytek łaski, Zbyszek 0dwaga, za chwile odsunie go w cień jak tylko wykona swoje zadanie. Zauważ, jak mało medialny jest Mularczyk, nawet tona pudru nie jest w stanie zmienić tej jego pszenno-buraczanej facjaty. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:45 Według mnie każdy z nich ma taką potwarz, że na dzień dobry powinni dostać po trzy lata bezwzględnej odsiadki, a Gosiewski to przebija wszystko co ochydnego znam, gdybym miał taką twarz to bym na niej siedział. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:46 O Gosiewskim to krąży taka anegdota, że tylko dla tego jest uczciwy bo do tego fachu ma za krótkie ręce.. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:52 Ale piękne :DDDD Czy mogę tego użyć, w ramach walki z moheryzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:57 Używaj sobie do woli...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:50 Jest przyjęte, żeby w wypadku G. nie odwoływać się do jego upośledzenia, bo to niestosowne. Facet tyle daje powodów do kpin swoją głupotą, że nie należy mu wypominać ułomności fizycznej. Byłoby to zniżanie się do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:43 :))) dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:48 tw_wielgus napisał: > Straszna kutwa z tego krakusa....:)), na budowie domu też chciał "zaoszczędzić" Przykład chybiony, bo jaki (...) jest taki jest, ale w wypadku budowy domu akurat racja była niewątpliwie po jego stronie. Nawet takiemu (...) jak W. może sie zdarzyć partach - budowlaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:56 a ten przypadek, co mu budowlaniec spadł z dachu czy tam rusztowania...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Wassermann przeprasza Agorę, ale tylko częściowo 25.07.08, 16:31 Trocki znowu obraził Stalina, sytuacja była b. napięta, więc Lenin zażądał od Trockiego, aby ten przeprosił Josifa Wissarionowicza. Trocki obiecał, ze wykona polecenie. Idzie zatem do Stalina, puka, Stalin staje w drzwiach. - Czy to mieszkanie Andrieja Nikołajewicza - pyta Trocki. - Nie - odpowiada Stalin. - A to przepraszam...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wassermann przeprasza Agorę, ale tylko części 25.07.08, 16:45 Z tym mi się kojarzy inny dowcip. Pytają Rosjanina jaki był najszczęśliwszy dzień w jego życiu. Wiec on opisuje, że była 6 rano jak usłyszał walenie do drzwi. - Kto tam! - KGB - Michaił Michajłowicz?! - Nie... Michaił Michajłowicz mieszka piętro wyżej.... i PS .. Blida miała, niestety, parterowy domek...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Wassermann przeprasza Agorę, ale tylko części 25.07.08, 17:41 to akurat nie dowcip, to smutna radziecka rzeczywistość.... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 16:50 Czyli mam rozumieć że Wasserwanna powie przepraszam, i doda po cichutku prima-aprilis, czy na amerykańską modłę skrzyżuje palce? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:42 gdyby Palikot chciał przeprosić p. Kaczyńskiego w PiS-stylu powiedziałby: "przepraszam, ze jest pan chamem"...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ****Przetarg lekko ograniczony****** 25.07.08, 17:48 Kancelaria prezydenta ogłasza przetarg nieograniczony na opracowanie nowego wizerunku medialnego Prezydenta RP. Oferty w banderolowanych butelkach należy wysłać do dnia na adres…. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ****Przetarg lekko ograniczony****** 25.07.08, 17:58 :DDDDD o bosz... nie ma innego wyjścia, trzeba Pis "zabić" śmiechem, chociaż czasami jest to śmiech przez łzy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 17:53 ;)))) Bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Za wyrażenie opinii taka kara?! 25.07.08, 17:52 Opinii, którą podziela spora część Polaków! To skandal. Każdy głupi widzi, że "Wybiórcza" manipuluje informacją, nie jest rzetelna gazetą, tylko tubą propagandową, która wspiera pookrągłostołowy układ. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nie, za przestępstwo 25.07.08, 17:53 Za wyrażanie opinii nie ma w Polsce kar. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek poprawka 25.07.08, 17:56 Z tekstu wynika, że nie jest to kara, lecz obowiązek nałożony w postępowaniu cywilnym (jak w wypadku Kur...skiego). Chyba, że coś przekręcono. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Mnie by musieli codziennie karać 25.07.08, 17:59 za wyrażanie niepochlebnych opinii o GW i za mówienie to, co myślę. Przecież to skandal. A gdzie wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek dowcip ci nie wyszedł 25.07.08, 18:01 anwad napisała: > za wyrażanie niepochlebnych opinii o GW Po piersze, juz tłumaczyłem, że za opinie NIE MA żadnych kar. Po drugie - juz tłumaczyłe, że w tym przypadku NIE MA MOWY o karze, bo było to postępowanie cywilne. Po trzecie - ktoiś by cię musiał pozwać, bo tu nic nie dzieje się samo z siebie. Więc ci dowcip kompletnie nie wyszedł :((( Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 18:17 Wierz albo nie wierz, ale naprawdę się wzdrygnęłam, kiedy pomyślałam, że właściwie, gdyby ktoś mnie pozwał, to już po mnie, bo ja często mówię źle o GW i o PO... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 18:22 Jak spać spokojnie w faszystowskim kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: o, drugi... 25.07.08, 18:25 A to rzeczywiście - najpierw udaj sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 18:29 Do lekarza to najwyżej mogą udać się ci, którzy bali się kaczyzmu. Jakoś minęło przeszło pół roku i dowodów na jego istnienie jak nie znaleziono, tak nie znaleziono. Ale ludzie nadal się boją (jak informowała wczoraj wasza gazecina). Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o, drugi... 25.07.08, 18:48 Zaraz, zaraz, moja pani, czy przypadkiem popierasz taką metodę, że Państwo preparuje dowody i montuje prowokację polityczną przeciwko wicepremierowi z którym jest w koalicji. ( Pal licho że to Lepper, chodzi mi o Twoją ocenę tych metod działania). Czy tą grandę z podłym aktorzyną Zbyszkiem 0dwagą, uważasz za sensowne i dozwolone metody działania organów ścigania wobec nieosądzonego jeszcze obywatela? Wiec reasumując może jednak nie wysyłaj nikogo do lekarza, pójdź tam sama, bo zdaje się u Ciebie zanikać instynkt samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 20:23 Nie, popieram korupcję, uważam, że swoich trzeba kryć, a ich działania przestępcze określać jako dobre, tylko może w nieco złym stylu... Ręka rękę myje, swój swojego broni - to moja dewiza... Taaak... Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: o, drugi... 26.07.08, 02:50 anwad napisała: > Nie, popieram korupcję, uważam, że swoich trzeba kryć, a ich > działania przestępcze określać jako dobre, tylko może w nieco złym > stylu... Ręka rękę myje, swój swojego broni - to moja dewiza... > Taaak... A popatrz już myślałem, że należysz do tej PiSowskiej bandy, która wybiera obywateli "do odstrzału" i wszelkimi metodami ich niszczy w imię ideologii. Ale lekarza to wybieraj najbliżej z Hiszpanii, bo Ci w Niemczech też należą do układu (o polskich nie warto wspominać). A więc szerokiej drogi, granice otwarte. A co do przysłów, to rzeczywiście pasują jak ulał ... do PiSu i jego popleczników. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 18:31 Obawiam się, że młoda, wykształcona i z wielkiego miasta:) Ale nie głosująca na PO. A teraz kończymy tę dysputę, bo do niczego ona nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o, drugi... 25.07.08, 18:36 Dlaczego nie prowadzi...? co robisz dzisiaj wieczorem..?. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o, drugi... 25.07.08, 18:22 Moim zdaniem ktoś zdecydowanie bardziej subtelny, to na pewno Kempa. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: o, drugi... 25.07.08, 18:25 A Ty też musisz być z PO, bo u Was tylko członkowie partii działają na forach (z instrukcjami), a nie zwykli ludzie. Pewnie coś o tym wiesz: "Tajna instrukcja PO: Przejąć internet!" www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o, drugi... 25.07.08, 18:29 Czytałem ten artykuł i widzisz to nas właśnie różni, że ja myślę krytycznie a ty łykasz tą gazecianą "prawdę" jak kormoran rybę. Toteż rozczaruję Cie, brzydzę się polityką, ale politykami pis brzydzę sie jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: o, drugi... 26.07.08, 09:58 Do pisania oszczerstw na forach po 15 groszy za post zatrudniał PiS wyłącznie "zwykłych ludzi". No bo jakże by inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: o, drugi... 28.07.08, 08:40 Pytanko: Czy Wassermanna sokarżono z KK czy z KC, i właściwie o co? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: o, drugi... 28.07.08, 08:45 Oskarżyć można tylko w prawie karnym. W prawie cywilnym nie ma żadnego "oskarżenia". Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: o, drugi... 28.07.08, 08:56 Z kontekstu wynika, że nie. Został pozwany przed sąd cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: o, drugi... 28.07.08, 09:25 spokojny.zenek napisał: > Z kontekstu wynika, że nie. Został pozwany przed sąd cywilny. A w procesie cywilnym to pozwany musi dowodzić, że mówił prawdę. Tyle, że 'niezawisły' sąd zwyczajnie nie przyjął jego wniosków dowodowych... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: o, drugi... 28.07.08, 09:30 landaverde napisał: > spokojny.zenek napisał: > > > Z kontekstu wynika, że nie. Został pozwany przed sąd cywilny. > > A w procesie cywilnym to pozwany musi dowodzić, że mówił prawdę. Owszem, jeżeli wykazuje, że nie pomówił. Nawiasem mówiąć w procesie karnym też występuje coś takiego, jak "dowód prawdy". > Tyle, że 'niezawisły' sąd zwyczajnie nie przyjął jego wniosków > dowodowych... Widocznie nie podlegały przyjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: o, drugi... 28.07.08, 11:33 "[Kurski] Nie zgodził się też na proponowany mu przez "Wyborczą" 80-proc. rabat, gdyż - jak mówił - nie pozwala mu na to godność." Żałosne; chyba on tam w oryginale przez cudzysłów powiedział: "godność" - tak jak nazwa jego partii - "Prawo" i "Sprawiedliwość". Trzeba go przekonać, że czarne jest jednak czarne...? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: o, drugi... 29.07.08, 00:37 Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu wydał już orzeczenie w podobnej sprawie, która toczyła się wcześniej przed sądami polskimi. Sprawa dotyczyła treści publikacji nawet nie na łamach prasy, lecz w formie broszury wyborczej. Autor tekstu wypowiadał się negatywnie o kandydatach do lokalnych władz gminnych i został w trybie przyspieszonym skazany. Musiał zapłacić pewną kwotę na cel społeczny i zakazano mu publikacji treści naruszających dobre imię opisanych przez niego osób. Trybunał ocenił orzeczenie polskiego sądu za niedopuszczalne - podkreślił, że oceny nie podlegają dowodzeniu, czy są prawdziwe, czy nie - a tego domagano się od autora przed polskimi sądami. Sąd naruszył również zdaniem Trybunału w sposób rażący prawo do swobodnej wypowiedzi ale również prawo do rzetelnego procesu, albowiem nie dopuścił żadnych jego dowodów. Nie były więc spełnione podstawowe artykuły Konwencji Praw Człowieka. To orzeczenie zapadło po 10 latach postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mnie by musieli codziennie karać 25.07.08, 18:06 Widać- szczegółowo zapoznałeś się z uzasadnieniem wyroku. Tak stanowczo wyrażasz swoje opinie, że prawie odniosłem wrażenie, że byłeś uczestnikiem procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Mnie by musieli codziennie karać 25.07.08, 18:07 Jest taka dziwna prawidłowość - im ktoś mniej wie o sprawie, tym bardziej stanowczo sie o niej wypowiada. Dawno to zauważono. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Za wyrażenie opinii taka kara?! 25.07.08, 17:58 No Ty to na pewno widzisz, Moja rada, nie bierz do ręki tej tuby. Przy okrągłym stole (choć bliższe prawdy jest, pod okrągłym stołem) siedzieli dwaj braciszkowie malutcy, więc sugerujesz że Kaczorkowie wspierają Wyborczą? Takiej fantazji to nawet Ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Za wyrażenie opinii taka kara?! 25.07.08, 18:00 chciałbyś, na 2 str. papierowej GW komentarz Ewy Milewicz, przeczytaj sobie, broni Ziobera, więc bez PiS-zakłamanej retoryki, kiedy trzeba, to was, pisiorów, wspiera, kiedy trzeba - gani...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus *****P_R_O_M_O_C_J_A************* ** 25.07.08, 18:01 Prezydent Kaczyński - puzzle 240 kawałków. W promocji za jedyne 9,99pln dostaniesz jego brata również w 240 kawałkach! Tylko w Media Markt! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: *****P_R_O_M_O_C_J_A************* ** 25.07.08, 18:05 :DDDDDD, Dawno tak się nie uśmiałem/ Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: *****P_R_O_M_O_C_J_A************* ** 25.07.08, 18:14 to przeczytaj ogłoszenie matrymonialne, jest poniżej...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ---Ogłoszenia matrymonialne---- 25.07.08, 18:09 Blondynka, samotna, z wykształcenia pielęgniarka, Towarzyska z poczuciem humoru, Obecnie posłanka (no.. proszę nie ironizować!). Doświadczona(dwa lata oczekiwania na oświadczyny). Pozna pana niskiego wzrostu o porażającym uśmiechu i w zniszczonych butach. Może być gej.... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: ---Ogłoszenia matrymonialne---- 25.07.08, 18:31 To już mnie całkiem rozłożyło :DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus - Gazeta Praca 25.07.08, 18:16 Gang „Kaczora” zatrudni historyków w charakterze donosicieli. Oferujemy niegodziwe warunki zatrudnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Ogłoszenia Drobne -- ..Aaaaaaby.. 25.07.08, 18:24 Teczuszkę spakować, haka zmontować, WSI skasować, Opór zlikwidować. Dzwoń (kierunkowy Toruń)666-666-66 - inż.Macierewicz Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 25.07.08, 18:27 komornik zapuka do drzwi puk puk :) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wassermann udaje, że przeprasza Agorę 28.07.08, 08:26 A za co niby Wassermann ma Agorę pzrepraszać? Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst 15 x 15 cm za 50 tys. zł!!! - piękny przykład 28.07.08, 12:20 żydowskiej lichwy, bo inaczej nie da się tego określić. Odpowiedz Link Zgłoś