zazizuza 03.08.08, 13:55 Kwa kwa kwa kwa, kwa kwa kwa kwa kwa. Kwa, kwa, kwa kwa kwa. Kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa. Kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa! Kwa kwa, kwa kwa kwa. Kwa kwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tak_slucham_radia_maryja Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 13:56 Szczera prawda was wyzwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:36 tak_slucham_radia_maryja napisał: > Szczera prawda was wyzwoli! od radia maryja i takich przygłupów jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 16:28 ... jak pisze sam Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 17:23 po_strach napisał: Od jakiego prezydenta? Waszego pisprezia? My Polacy prezydenta niestety nie mamy. > ... jak pisze sam Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Re: Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 17:26 Nie macie? A Szymon Peres to nie wasz prezydent ? My, Polacy, glosami ponad 8 mln wyborcow, też mamy Prezydenta... i odpieprzcie sie do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz To nie Prezydent tylko WSTYD 03.08.08, 17:38 Niestety, lepiej żeby się ten człowiek nie odzywał. Co powie, to jątrzący bzdet. Palikot może mieć rację. A w odniesieniu do Powstania: nigdy nie zastanawialiście się kto na Powstaniu Warszawskim najbardziej skorzystał? (Oprócz Kaczyńskiego rzecz jasna) Odpowiedź jest bardzo prosta ale i przewrotna: Stalin. Pozbył się łapami Niemców prawie 200 tyś. superaktywnych i nie znających strachu Polaków, którzy, gdyby żyli, rozmontowaliby komunizm w Polsce przynajmniej 20 lat wcześniej. Pamiętajcie o tym wznosząc pomniki tym co to Powstanie wzniecili, no i słuchając tego kwa kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Na Kaczorze to wy sie z GW znacie jak na gazie.. 03.08.08, 17:48 ... a jak sie znacie na gazie to juz sam michnik gudzowatemu na tasmach opowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Co ty się po_strach zniżasz? 04.08.08, 00:03 Czy prawdziwe poskie media nie mają forów godnych Twojej uwagi? Po kiego grzyba kalasz swą klawiaturę polemizowaniem z jakimiś żydokomunistycznymi pachołkami? Aaaa, zapomniałem - dla tamtych Twój prezydent, to kłamca ożeniony z czarownicą. No, to rzeczywiście bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: To nie Prezydent tylko WSTYD 03.08.08, 19:05 Formacja pana prezydenta czyli PIS i słuchacze RM już zdołali pokazać co oznacza dla nich patriotyzm, profanując zarówno cmentarz na Wojskowych Powązkach jak i pamięć o poległych powstańcach. Tu już nie chodzi nawet o animozje polityczne, ale o to że tym samym odebrali sobie jakikolwiek głos w prawach Polski takim zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurrollo Re: Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 17:50 Na tym właśnie polega dramat!Lech K. zrobił dużo dla pamięci o Powstaniu,a potem jednym przemówionkiem zniweczył swój własny trud. Zachował się tak,jak kolo w dresie kradnący z grobu wiązankę.I nie ma tu co wysyłać kogoś do Izraela.Jestem Polakiem,który nie ma swojej głowy państwa,bo nie mogę się utożsamiać z tą odwrotnością króla Midasa. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 20:44 lemurrollo napisał: > Na tym właśnie polega dramat!Lech K. zrobił dużo dla pamięci o Powstaniu,a pote > m > jednym przemówionkiem zniweczył swój własny trud. Zachował się tak,jak kolo w > dresie kradnący z grobu wiązankę.I nie ma tu co wysyłać kogoś do Izraela.Jestem > Polakiem,który nie ma swojej głowy państwa,bo nie mogę się utożsamiać z tą > odwrotnością króla Midasa. Masz niestety racje . Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Odpieprzcie sie od Prezydenta ... 03.08.08, 18:31 Nie macie? A Szymon Peres to nie wasz prezydent ? My, Polacy, > glosami ponad 8 mln wyborcow, też mamy Prezydenta... i odpieprzcie > sie do niego Do 8-iu to już na pewno duuużo brakuje... Okaże się zresztą za 2 lata... Chyba, że do tego czasu zmieni sie już prezydent.. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 16:38 zohen napisał: > tak_slucham_radia_maryja napisał: > > > Szczera prawda was wyzwoli! > > od radia maryja i takich przygłupów jak ty Znowu zapomniales o swoim lekarstwie.Oj niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ajatollah_rydzyk Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 16:51 tak_slucham_radia_maryja napisał: > Szczera prawda was wyzwoli! Tak, synu! Nie ma wątpliwości, że wiernie słuchasz Radyja MaRyja ;) To widać, i słychać, i czuć! :))) -------- Alleluja i do przodu - zawsze pod prąd! (nawet na autostradzie) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 13:58 " To była ostatnia próba utrzymania niepodległej Polski. Armia sowiecka wchodziła już na praskie przedmieście Warszawy(...). Było oczywiste, że albo Warszawa zostanie opanowana przez Polaków i może pojawi się tam polski rząd z Londynu albo żadnych szans na utrzymanie niepodległości nie ma(...)" __________________ Tak jest i dlatego po dziś dzień co większe bystrzaki mają pretensje do Armii Radzieckiej, że im w powstaniu przeciw Armii Radzieckiej nie pomogła. Polska to matecznik absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Polski Absurdystan w czystej postaci 03.08.08, 14:03 "(...)może pojawi się tam polski rząd z Londynu(...)" __________________ Czy Kaczor ma na myśli ten rząd, który widząc Polskę w opałach czym prędzej ucieka z kraju w wyładowanych po brzegi samochodach, a ca 60 lat później zostaje za to odznaczony orderami? Polska to matecznik absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal O ile zgadzam się z Twym poprzednim postem 03.08.08, 16:01 to z tym nie mogę. To nie był ten sam rząd! Natomiast oczywiste jest, że każdy niekomunistyczny rząd zostałby przez bolszewików niezwłocznie aresztowany i zrobiono by mu w Moskwie pokazówkę, tak ja to niedługo potem Sierow zrobił z "dwunastoma". eva15 napisała: > "(...)może pojawi się tam polski rząd z Londynu(...)" > __________________ > > Czy Kaczor ma na myśli ten rząd, który widząc Polskę w opałach czym > prędzej ucieka z kraju w wyładowanych po brzegi samochodach, a ca 60 > lat później zostaje za to odznaczony orderami? > > Polska to matecznik absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orderami 03.08.08, 17:09 Przecież nie chodzi tu o identyczność personalną (wiadomo oryginalny rząd był w Rumunii internowany), lecz o to, że ten rząd powstał z tych, którzy dali z Polski nogę. I nie sugeruj, że uciekli dlatego, że już w 1939r wiedzieli, że ich w 1945r. Sowieci zaaresztują. Nie, nie byli jasnowidzami, najzwyczajniej w świecie "bohatersko" uciekli, bo nie chcieli nastawiać głowy walcząc na wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:13 Jak zatem zapatrywać się na polskie wojsko, które też "dało nogę" z padającej IIRP, po to by później walczyć przez całą praktycznie wojnę? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:19 adas313 napisał: > Jak zatem zapatrywać się na polskie wojsko, które też "dało nogę" >z padającej IIRP, po to by później walczyć przez całą praktycznie <wojnę? No właśnie - wojsko walczyło. A za granicę niejako musiało iść, bo mu rząd uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:22 eva15 napisała: > adas313 napisał: > > > Jak zatem zapatrywać się na polskie wojsko, które też "dało nogę" > >z padającej IIRP, po to by później walczyć przez całą praktycznie > <wojnę? > > No właśnie - wojsko walczyło. A za granicę niejako musiało iść, bo > mu rząd uciekł. > > Evcia, błagam, poucz się historii, ale nie tej z agitpropu towarzysza komisarza politycznego :) Wypisujesz typowe bzdury rodem z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:24 Weź się, poczciwcze, za czytanie komiksów zamist moich tekstów i nie nudź. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:26 eva15 napisała: > > Weź się, poczciwcze, za czytanie komiksów zamist moich tekstów i nie > nudź. No i widzisz, jak przychodzi co do czego, to tylko osobiste wycieczki pozostają... Ucz się Evcia historii, na to nigdy za późno. Z komiksów wyrosłem, jakkolwiek nie powiem, lubiłem je, szczególnie z gatunku SF, tobie to chyba pozostało, brylujesz w fantastyce. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:30 Możesz mieć swoją zabawną wersję historii, mnie to nie interesuje i ja się pod twoje posty nie podpinam. Głoś swoje "prawdy" objawione, nie takie głupstwa to forum wytrzymuje, ale nie każ mi się tym zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:32 eva15 napisała: > Możesz mieć swoją zabawną wersję historii, mnie to nie interesuje i > ja się pod twoje posty nie podpinam. Głoś swoje "prawdy" objawione, > nie takie głupstwa to forum wytrzymuje, ale nie każ mi się tym > zajmować. Takim głupotom jakie wypisujesz zawsze trzeba dawać odpór, bo nie może być przyzwolenia na historyczne kłamstwa. Nie głoszę "prawd objawionych" tylko zawsze prezentuję rzetelną wersję polskiej historii, daleką od ideologii, ty zaś, nieustannie, zakłamujesz i naginasz do swych poglądów. Nie licz więc, że nie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:34 No to ja przestaanę reagować na twoje głupie wpisy pod moimi postami. Nie mam czasu i o choty dyskutować o twoich "faktach". Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:37 eva15 napisała: > > No to ja przestaanę reagować na twoje głupie wpisy pod moimi > postami. Nie mam czasu i o choty dyskutować o twoich "faktach". Jak zawsze uciekasz, kiedy się ciebie złapie za rękę... z Bogiem, najważniejsze, że inni, którzy czytają, będą wiedzieli, że twoja "prawda" nie ma racji bytu. Jak zawsze z serdecznymi pozdrowieniami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 04.08.08, 02:52 q_vw napisał: > Takim głupotom jakie wypisujesz zawsze trzeba dawać odpór, bo nie może być > przyzwolenia na historyczne kłamstwa. Zaraz, zaraz, powoli. Nie znam osobiscie Evy i poglady tez mamy nie zawsze "po drodze", ale tutaj nie moge odmowic jej racji. Co nazywasz "historycznym klamstwem"? Czy mamy rozumiec, ze rzad polski NIE uciekl juz w pierwszej polowie wrzesnia 1939 roku, przekraczajac granice rumunska w Zaleszczykach? A kiedy piszesz o armii "takze dajacej noge", to czy armia tez spakowala osobiste manatki i bocznymi drogami, chowajac sie pod drzewami, chylkiem i nerwowym truchcikiem udala sie do Zaleszczyk? Prawda jest, ze spora czesc armii - zolnierzy i oficerow - znalazla sie za granica pod koniec wrzesnia, ale wynikalo to z prostej koniecznosci pozbierania sie po klesce. Gdzies musisz zebrac do kupy zolnierzy, sprawdzic kto zginal, kto jest w niewoli, a kogo masz pod reka. Gdzies musisz wyznaczyc nowych dowodcow plutonow i kompanii, skads musisz wziac dla nich bron - bo do tego, co wyniesli w rekach nie ma juz amunicji. Gdzies, na jakims konkretnym terytorium musisz sformowac nowe oddzialy, jesli chcesz kontynuowac walke. Gdzies musisz wyznaczyc stanowisko dowodzenia i sztab i sformulowac jakas strategie. Nawet jesli nie czekasz na atak Hitlera na kolejne kraje Europy, tylko chcesz w slepo nasadzic bagnety i w samobojczej szarzy ruszyc na Berlin, to musisz wyruszyc z jakiegos punktu wyjscia, z jakiegos miejsca koncentracji. Nie trzeba chyba wyjasniac dlaczego nie znajdziesz takiego miejsca w kraju calkowicie zagarnietym przez nieprzyjaciela, ktory wlasnie ustanawia wladze okupacyjne. Do tego dodac mozna jeszcze i ten fakt, ze juz od 3-go wrzesnia Francja i Anglia formalnie znajdowaly sie w stanie wojny z Niemcami (oficjalnie wypowiedzialy wojne). W naturalny sposob wydawaly sie byc wiec sprzymierzencem, na ktorego terytorium mozna bedzie zorganizowac na nowo polska armie. Nawet jesli zakwestionujesz to, ze tajemnica poliszynela bylo, iz wczesniej czy pozniej Hitler obroci sie przeciw Francji i Anglii. Zolnierz przekroczyl granica wycofujac sie w walce przed przewazajaca sila nieprzyjaciela, prawie ze "ostrzeliwujac sie przez ramie". Rzad RP zwyczajnie uciekl nawet nie podejmujac proby stawienia oporu, jak banda tchorzy. Ot i roznica, o ktora pytales... Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Rejterujący"bohaterowie" pobrzękują dziś orde 03.08.08, 17:32 Oczywiscie sprzedajna Evciu15,ty wypisujesz tylko to za co dostajesz pieniadze.Jak na kazda agentke przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Eva15 - zombie komuszej propagandy 03.08.08, 22:23 eva15 napisała: > Przecież nie chodzi tu o identyczność personalną (wiadomo oryginalny > rząd był w Rumunii internowany), lecz o to, że ten rząd powstał z > tych, którzy dali z Polski nogę. I nie sugeruj, że uciekli dlatego, > że już w 1939r wiedzieli, że ich w 1945r. Sowieci zaaresztują. Evuniu - Sowieckie wojsko weszło do Polski nie dopiero w 1945, ale już 17 września 1939r, jako sojusznik Nazi. I wszyscy w Polsce już o tym zdążyli się dowiedzieć, wasza cenzura od 19 lat nie działa, Evuniu. Obudź się, wyjdź z grobowca, dostosuj swą agitkę do współczesnych realiów. Ja rozumiem, że ty wolałabyś, żeby żadni polityczni działacze z Polski po 17 września nie uszli, by wszyscy pozwolili się aresztować Niemcom lub Rosjanom. To byłoby na rękę twoim czekistowskim patronom (i ich ówczesnym hitlerowskim sojusznikom). Ale ci ludzie mieli polskie, nie sowieckie obowiązki. Do tych obowiązków należało - gdy niepodległość państwa po 17 września była już stracona - kontynuowanie walki w oparciu o państwa alianckie. Przy okazji: zechciej zauważyć, że rząd RP na uchodźctwie róznił się od ostatniego sanacyjnego gabinetu nie tylko personalnie, ale też i politycznie. Zarówno sam Sikorski jak i większość jego ministrów była przed wojną w opozycji. Tego komusza szkoła i propaganda też nie uczyła, ale - jeszcze raz przypomnę - ta propaganda to już od 19 lat trup. Ten trup włada jeszcze niektórymi polskimi umysłami - to różne Ziuty czy Rosomaki, które wyją na tym forum co roku 1 sierpnia. Ci ludzie swą edukację historyczną powierzyli w swoim czasie czerwonym i skostnieli z tym śmietnikiem w głowach. Wspólnie odgrywacie tu rolę zombies agitpropu. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Polski Absurdystan w czystej postaci 03.08.08, 16:13 Evciu, lekcja historii... rząd z roku 1939 to całkiem inny niż ten z roku 1944. Ponadto, rząd w 1939 jakby nie opuścił Kraju, zostałby zamknięty przez Niemców i zapewne zmuszony do oficjalnej kapitulacji, co uniemożliwiłoby prawne funkcjonowanie Państwa Polskiego. Taka królowa Holandii opuściła swój kraj, podobnie niejaki de Gaulle... Rząd zatrzymany przez Sowiety zapewne skończyłby w Charkowie, Miednoje czy Katyniu, jak kilka lat później 16 przywódców Polskiego Państwa Podziemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Michnik na pogrzebie Geremka wyzywal IPN i IV RP.. 03.08.08, 16:41 .. co bylo conajmniej rownie absurdalne. Dzis gazeta tego samego naczelnego oburza sie na wystapienie prezydenta... godne siebie szczekaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Michnik na pogrzebie Geremka wyzywal IPN i IV 03.08.08, 17:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=82944698&a=82945032 Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Michnik na pogrzebie Geremka wyzywal IPN i IV 03.08.08, 17:14 po_strach napisał: > .. co bylo conajmniej rownie absurdalne. Dzis gazeta tego samego > naczelnego oburza sie na wystapienie prezydenta... godne siebie > szczekaczki... Ojojoj zaraz zrobimy kilka lewatywek i nacjonaluszku sie wyleczysz Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta48 Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 14:05 Odnoszę wrażenie, ze Lech Kaczyński nie do końca wie, kim jest i jaki sprawuje urząd w państwie. Głowa państwa tych słów nie powinna nigdy powiedzieć publicznie. Nie dość, że myli marzenia i fikcje z prawda historyczna (rząd londyński był przeciwny wybuchowi powstania warszawskiego, a Armia czerwona nie miał w planach wojennych zdobywania polskiej stolicy) to na dodatek publicznie wypowiada androny pod adresem własnego kraju. III RP istnieje nadal i jest jej prezydentem. Ciekawe jak przywódcy innych państw europejskich odbiorą te kuriozalne stwierdzenia. Wygląda na to, ze prezydent III - Lech Kaczyński, jak sam oświadczył.... ochrania interesy które z interesami naszego kraju nie miały nic wspólnego i z natury rzeczy mieć nie będą. Wiec - dlaczego piastuje ten urząd nadal? Zadaję publiczne pytanie - czy mówił to człowiek , który jest w pełni władz umysłowych? Odpowiedz Link Zgłoś
sonata.ksiezycowa Niezwykle trafny głos w sprawie 03.08.08, 14:15 Bardzo dziękuję. To niezwykle trafny głos w sprawie. Myslę bardzo podobnie. Wydaje mi się,że ziuta48 to głos wielu Polaków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vlad Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:02 Racja, ziuta. Ten człowiek żyje w jakiejś rajskiej dziedzinie ułudy, kędy zapał tworzy cudy. Ale cudu nad Wisłą nie będzie. Drugi raz numer z "melduje wykonanie zadania panie prezesie" nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Poglady Prezydenta nt Powstania... 03.08.08, 15:23 ...nie sa, moim zdaniem, absurdalne. Rzad londynski, choc nie popieral wybuchu Powstania, przeciez sie od niego nie "odcial", a w przypadku sukcesu wzmocnilby swoja obecnosc w Warszawie. Stalin, byc moze w tym czasie nie planowal zdobycia W-wy, ale, gdyby byl strategiem wojskowym, niewatpliwie wykorzystalby sytuacje, aby, przy malych stratach wlasnych, polaczyc sie w zajetymi przez powstancow dzielnicami miasta. Zaplacilby za to cene polityczna, jaka byloby zmniejszenie wplywu Rosji w powojennej Polsce, ale ocalilby zycie wielu tysiecy wlasnych zolnierzy. Rzecz w tym, ze Stalin nie byl strategiem wojskowym i wlasnych zolnierzy mial gdzies, poswiecilby ich duzo wiecej dla osiagniecia celow politycznych. Ta prawda moze nie byla tak oczywista dla przywodcow Powstania, zwlaszcza w sytuacji, gdy lubelska rozglosnia nieustannie zagrzewala Polakow do walki i wysmiewala sie ze stojacych z bronia u nogi. Tyle o Powstaniu, natomiast co do mieszania Powstania z biezacymi rozgrywkami politycznymi, to jestem zgorszony ta czescia przemowienia Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Poglady Prezydenta nt Powstania... 03.08.08, 16:49 Zanim zaczniesz mieszac ludziom w glowach sugerujac ,ze cos wiesz o Stalinie i o tym co nim kierowalo ,idz poczytaj .Ot,chocby Normana Davisa "Powstanie 44". Moze wtedy zaczniesz pojmowac o co wtedy chodzilo i dlaczego jeszcze do niedawna nie chciano w Polsce obchodzic rocznic tego Powstania. Nie przypuszczam abys podzielal poglady dyzurnych wtyczek putinowskich jak eva15 czy innie ponumerowani agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta48 Re: Poglady Prezydenta nt Powstania... 03.08.08, 18:17 40 i 4, opinie to ja mam z pierwszej ręki o powstaniu warszawskim, nie muszę czytać angielskich pisarzy. Akurat Eva15 ma normalne poglądy, o rządzie na emigracji mam swoje zdanie, i to nie pochlebne. Feta na cześć powstania warszawskiego jest nie na miejscu. Oddajmy hołd tym, którzy zginęli w nierównej walce z powodu głupoty ich dowódców, ale nie twierdźmy wszystkim dookola, że jest ono powodem do dumy narodowej, bo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta48 Re: Poglady Prezydenta nt Powstania... 03.08.08, 16:53 Przemku, o historii nie mówi się, co by było, gdyby. Gdyby Stalin to, a rząd londyński tamto.... Mówi się o faktach. A Ty marzysz.... Lepiej sprawdź jak wyglądała sytuacja 1 sierpnia tamtego roku Armii Czerwonej, jaka siła wojsk niemieckich w Warszawie i wokół niej,jakie mieli możliwości militarne alianci. II wojna światowa to nie tylko powstanie w Warszawie, ale inne ofensywy wojskowe aliantów na różnych frontach. Koordynowane wspólnie i ustalane przed dowództwo alianckie, w tym także rosyjskie. Jak sobie wyobrażasz wygranie powstania w określonej przecież jasno sytuacji militarnej? Zmienić założenia strategiczne, przerwać działania na frontach, skierować lotnictwo na Warszawę, przerzucać całe dywizje i zaopatrzenie dla nich, bo każdy nawet najlepszy czołg może być skuteczny jak ma amunicje którą może odpalić ze swojej lufy- bo ktoś w tym mieście wydał idiotyczny rozkaz do walki? Myślenie, ze powstanie mogło być zwycięskie i zmieniłoby losy Polski w Europie - jest nonsensem. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Poglady Prezydenta nt Powstania... 03.08.08, 17:02 Czyli - powstanie przegralo, bo Stalin byl za glupi. ;-/ A moze to polscy dowodcy byli za glupi? Niech to posluzy za moj komentarz: jedyniesluszne.blox.pl/2008/08/Narodowy-defekt-mozgu.html Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal III RP figuruje w Konstytucji 03.08.08, 16:04 a prezydent jest jej głową. Może więc odejdzie z urzędu? Dałby Bóg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Kaczyński to Michnik-bis? 03.08.08, 14:10 Kaczyński rozlicza się nad grobami powstańców ze swoimi przeciwnikami politycznymi całkiem jak Michnik nad grobem Gieremka ze swoimi. Czemu obie strony się nie lubią trudno pojąć widząc ich podobieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kaczyński to Michnik-bis? 03.08.08, 17:29 eva15 napisała: > Kaczyński rozlicza się nad grobami powstańców ze swoimi > przeciwnikami politycznymi całkiem jak Michnik nad grobem Gieremka > ze swoimi. > > Czemu obie strony się nie lubią trudno pojąć widząc ich podobieństwa. Naucz sie w koncu.Nie Gieremka,lecz Geremka.Czyzby tak prosty zapis nazwiska byl ponad twoje sily? Odpowiedz Link Zgłoś
radamsa1 Re: Kaczyński to Michnik-bis? 03.08.08, 21:32 > Kaczyński rozlicza się nad grobami powstańców ze swoimi > przeciwnikami politycznymi całkiem jak Michnik nad grobem Gieremka > ze swoimi. powiedzialabym raczej, ze AM rozliczal sie tez z przeciwnikami Geremka, bo mieli wspólnych, wiec podobienstw tu niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
emen5 Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 14:11 Mam nadzieję,że naród jeszcze raz powie panom Kaczyńskim co myśli o ich poglądach na Polskę-tak jak w ubiegłym roku.Pan prezydent znowu pokazał,że nie jest prezydentem wszystkich Polaków.A jego jedynym celem jest dzielić,jątrzyć,wzbudzać najniższe instynkty współobywateli.Historia osądzi go surowo ale to my musimy powiedzieć,że nie chcemy aby każde wystąpienie pana prezydenta zamieniało się w polityczną awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajatollah_rydzyk Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 17:10 Bo prezydentem Polski jest de facto Lechujarek ;) (ten pierwszy formalnie, ten drugi faktycznie). I dlatego niektórzy twierdzą, że herbem IV RP jest dwugłowa kaczka, a nie orzeł biały! Inni zaś uważają, że Yarek to Prezydent, a Lechoo to tylko Rezydent :))) -------- Prawo i sprawiedliwość wg PIS: PRAWO PRAWEM, A SPRAWIEDLIWOŚĆ MUSI BYĆ PO STRONIE PIS-u ! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Odznacza i odznacza, i ciągle ma jeszcze kogo? 03.08.08, 14:24 Podzieł sobie na grupy wiekowe, żeby mu na całą kadencję starczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Zdrowie Prezydenta najwyraźniej pogarsza się 03.08.08, 14:34 Myślę że ekspertyza psychiatry powinna być konieczną częścią badań lekarskich Prezydenta. Trudno sobie wyobrazić że ten człowiek nie ma problemów i to dość poważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Re: Zdrowie Prezydenta najwyraźniej pogarsza się 04.08.08, 04:05 Adam Ty to wiesz i nie widzisz? Oglądnij film "Trzech Kumpli" Tam widać jak na dłoni uśmiechniętych SBeków w swoich posiadłościach jak pękają ze śmiechu nad "naiwnymi" pytaniami autorek filmu!!! Chłopie nie bądź łosiem, nie daj się zwariować he he!!! A na Buca to najlepiej pasuje BOLEK "nie chcem ale muszem" donosić oczywiście i niszczyć dokumenty na zasadzie "jestem za a nawet przeciw" lustracji oczywiście he he Pomyśl trochę samodzielnie!!! Nie jak Łoś chłopie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Żenująca polszczyzna, żenująca logika, żenada!!!!! 03.08.08, 14:50 Matury z polskiego by na podstawie czegoś takiego nie dostał. Nieporadna składnia, brak logiki wywodu, kompilacja wyświechtanych sloganów na poziomie ucznia z gimnazjum. Typowy PRL-wski uczony! Produkt negatywnej selekcji po 1968 roku. O wrażeniach akustycznych nie ma co mówić, wiadomo co to za talent krasomówczy. Tyle o stronie formalnej. Co do meritum, to jest to po prostu zwykła granda. Ten facet to hiena cmentarna, która usiłuje zbić kapitał polityczny na trupach poległych warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Takich Polaków jak pan Prezydent nam trzeba 03.08.08, 14:59 dość podkładania nogi przez PO od kilku lat. Tuskowi i jego drużynie dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Chciałeś powiedzieć: takich Wolaków 03.08.08, 16:07 Jeszcze Wolska nie zginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Twój prezio zapomniał powiedzieć 03.08.08, 16:13 jaka rolę pełnił po wojnie jego ojciec Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Takich Polaków jak pan Prezydent nam trzeba 03.08.08, 17:28 piotrek20074 napisała: > dość podkładania nogi przez PO od kilku lat. Tuskowi i jego drużynie > dziękujemy! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx On i bez podkładanie nogi sam się przewraca. A ględzenie bez ładu i składu to jego SPECJALNOŚĆ. I nie tylko jego, ale i Twoja też. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Re: Takich Prezydentów nam nie trzeba. 04.08.08, 04:26 Wiemy! wiemy! Wam trzeba pijanych "Kwachów" , nie gramatycznych (czytaj niegramotnych) "Bolków" i "Jaruzela" Wspaniałego Człowieka dys Honoru według przesławnej pamięci "Ojca Redaktora" A Michnika ("Ojca Opiekuna" Agentów SB)no ale trzeba przyznać że najlepszych! Maleszko nie w W.S.I? Szkoda marnować tak wspaniałe kadry "Ojcze Redaktorze". I czego Wam jeszcze trzeba? Lub nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:00 Fani gazety są przyzwyczajeni do liberalno okrągłej nowomowy Olka K z której wynikało ,że świat jest różowiutki a ludziska szczęśliwiutkie zaś uśmiech na jego twarzy gwarantuje sprawiedliwość i dostatek obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
smatusz Polityczny kapitał 03.08.08, 15:09 To jest nic innego, jak zbijanie politycznego kapitału kosztem Powstania Warszawskiego. Powstanie, to jedyny kapitał jaki Lew Kaczyński ma! Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane dziękuję za pomoc w lekturze 03.08.08, 15:18 Gazeto, dziękuję za wyboldowanie szokujących fragmentów wystąpienia Prezydenta. Teraz już wiem, co takiego szokującego powiedział prezydent. Jestem oczywiscie oburzony!!! pozdrawiam, Twoj wierny wykształciuch Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To oczywiste, że na wszelki wypadek należy 03.08.08, 17:29 Prawdziwemu, Elitarnemu Inteligentowi (czyli "... młodemu, wykształconemu, z większego miasta..." czytelnikowi Wyborczej) wyspecyfikować dokładnie, CZYM ma być oburzony :-). Co prawda jako Prawdziwy, Elitarny Inteligent czyli ("... młody, wykształcony, z większego miasta..." czytelnik Wyborczej) W ZASADZIE powinien sam się domyśleć, ale wszak STRZEŻONEGO PAN BÓG STRZEŻE... mondokane napisał: > Gazeto, dziękuję za wyboldowanie szokujących fragmentów wystąpienia > Prezydenta. Teraz już wiem, co takiego szokującego powiedział prezydent. > Jestem oczywiscie oburzony!!! > > pozdrawiam, > Twoj wierny wykształciuch Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To oczywiste, że na wszelki wypadek należy 03.08.08, 17:43 Po co tyle wymagać, to długi tekst... Odpowiedz Link Zgłoś
zohen rydzykoza, alzheimer czy zwykła głupota? 03.08.08, 15:31 trzeba przyznać: takiego "prezydenta" jeszcze Polska nie miała!!! I - miejmy nadzieję - MIEĆ JUŻ NIE BĘDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Czy prezydent mojego kraju mógłby znać historię ? 03.08.08, 15:32 Prezydent mojego kraju nie zna historii Polski ! Prezydent wygaduje kompletne brednie na temat Powstania Warszawskiego ! Ignorant i bufon ! Wstyd i hańba ! Panie prezydencie, oto krótka lekcja historii, będąca odpowiedzią na pańskie bzdury ! Panie prezydencie, od swego początku III RP czci pamięć Powstania, czego dowodem były olbrzymie uroczystości rocznicowe w 1994 na kolejną, okrągłą rocznicę Powstania, kolejne były w 2004 i dużą akcją propagującą w świecie ! Samo Muzeum Powstania Warszawskiego nie jest jedyną formą i jedynym aspektem upamiętnienia tamtych bohaterskich wydarzeń. Proszę nie robić z siebie jedynego sprawiedliwego, bo zaczyna pan kłamać. Rząd londyński nie miał szansy pojawienia się w Warszawie bez koordynacji z rządami alianckimi, a szczególnie z rządem sowieckim ! Panie prezydencie, jak wyobraża pan sobie pojawienie się rządu w powstańczej Warszawie ?! Musi pan wiedzieć, że bez porozumienia z rządem sowieckim, a takowego nie było i być nie mogło, bo Sowiety nie były zainteresowane, jedyna malutką szansą byłoby opanowanie lotniska na Okęciu. Powstańcy lotnisko kilkukrotnie szturmowali, ale wobec braku odpowiedniego uzbrojenia - przegrali. To lotnisko mogłoby, przy dużych stratach, stanowić jedyne okno na świat i minimalną szansę na cień powodzenia. Faktycznie, wówczas i rząd i Naczelny Wódz mogliby wylądować w Warszawie, przy niemalże 100% ryzyku, że dostaną się do niemieckiej niewoli przy upadku Powstania, czego uniknęliśmy we wrześniu 1939. Być może udałoby się, aby lądowały tam alianckie dostawy, ale pamiętajmy, że Powstańcy i AK nie posiadali obrony przeciwlotniczej i myśliwców, niezbędnych dla odparcia niemieckich ataków. Sowieci, jak doskonale wiemy, pomimo możliwości, nie udzielali Powstaniu wsparcia powietrznego, pozwalając niemieckiemu lotnictwu szaleć nad Warszawą. Należy więc domniemywać, że Niemcy szybko i skutecznie odbiliby lotnisko. Niech pan prezydent dopyta się generałów, specjalistów od logistyki... Panie prezydencie, my czcimy pamięć Powstania i bohaterskiej AK, mało tego, sam czczę pamięć AK, której żołnierzem był mój dziadek, walczący od września 1939. Nie możemy jednak zapominać i pomijać prawdy o Powstaniu, że było jedną z największych polskich tragedii narodowych i decyzja o rozpoczęciu walk była jednym z najwiekszych błędów w polskiej historii. Panie prezydencie, sowieci nawet jakby do wolnej Warszawy weszli, to niczego by to nie zmieniło, co szczególnie pokazał casus Wilna... Ofiara Warszawy oznaczała zagładę miasta, hekatombę mieszkańców, załamanie Państwa Podziemnego i struktur AK, co de facto ułatwiło sowietyzację Polski. Polacy bowiem wiedzieli, że kolejne powstanie oznaczać będzie narodową zagładę... Proszę, aby pan prezydent przestał bujać w obłokach, zaczął zgłębiać historyczną wiedzę i analizował logicznie ! Proszę o jak najmniej polityki i godne zachowywanie się jako Głowa Państwa Polskiego, a nie działacz PiS ! Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Czy prezydent mojego kraju mógłby znać histor 03.08.08, 17:19 q_vw napisał: > Prezydent mojego kraju nie zna historii Polski ! Prezydent wygaduje kompletne > brednie na temat Powstania Warszawskiego ! Ignorant i bufon ! Wstyd i hańba ! > > Panie prezydencie, oto krótka lekcja historii, będąca odpowiedzią na pańskie > bzdury ! > > Panie prezydencie, od swego początku III RP czci pamięć Powstania, czego dowode > m > były olbrzymie uroczystości rocznicowe w 1994 na kolejną, okrągłą rocznicę > Powstania, kolejne były w 2004 i dużą akcją propagującą w świecie ! Samo Muzeum > Powstania Warszawskiego nie jest jedyną formą i jedynym aspektem upamiętnienia > tamtych bohaterskich wydarzeń. Proszę nie robić z siebie jedynego > sprawiedliwego, bo zaczyna pan kłamać. > > Rząd londyński nie miał szansy pojawienia się w Warszawie bez koordynacji z > rządami alianckimi, a szczególnie z rządem sowieckim ! Panie prezydencie, jak > wyobraża pan sobie pojawienie się rządu w powstańczej Warszawie ?! Musi pan > wiedzieć, że bez porozumienia z rządem sowieckim, a takowego nie było i być nie > mogło, bo Sowiety nie były zainteresowane, jedyna malutką szansą byłoby > opanowanie lotniska na Okęciu. Powstańcy lotnisko kilkukrotnie szturmowali, ale > wobec braku odpowiedniego uzbrojenia - przegrali. To lotnisko mogłoby, przy > dużych stratach, stanowić jedyne okno na świat i minimalną szansę na cień > powodzenia. Faktycznie, wówczas i rząd i Naczelny Wódz mogliby wylądować w > Warszawie, przy niemalże 100% ryzyku, że dostaną się do niemieckiej niewoli prz > y > upadku Powstania, czego uniknęliśmy we wrześniu 1939. Być może udałoby się, aby > lądowały tam alianckie dostawy, ale pamiętajmy, że Powstańcy i AK nie posiadali > obrony przeciwlotniczej i myśliwców, niezbędnych dla odparcia niemieckich > ataków. Sowieci, jak doskonale wiemy, pomimo możliwości, nie udzielali Powstani > u > wsparcia powietrznego, pozwalając niemieckiemu lotnictwu szaleć nad Warszawą. > Należy więc domniemywać, że Niemcy szybko i skutecznie odbiliby lotnisko. Niech > pan prezydent dopyta się generałów, specjalistów od logistyki... > > Panie prezydencie, my czcimy pamięć Powstania i bohaterskiej AK, mało tego, sam > czczę pamięć AK, której żołnierzem był mój dziadek, walczący od września 1939. > Nie możemy jednak zapominać i pomijać prawdy o Powstaniu, że było jedną z > największych polskich tragedii narodowych i decyzja o rozpoczęciu walk była > jednym z najwiekszych błędów w polskiej historii. > > Panie prezydencie, sowieci nawet jakby do wolnej Warszawy weszli, to niczego by > to nie zmieniło, co szczególnie pokazał casus Wilna... > > Ofiara Warszawy oznaczała zagładę miasta, hekatombę mieszkańców, załamanie > Państwa Podziemnego i struktur AK, co de facto ułatwiło sowietyzację Polski. > Polacy bowiem wiedzieli, że kolejne powstanie oznaczać będzie narodową zagładę. > .. > > Proszę, aby pan prezydent przestał bujać w obłokach, zaczął zgłębiać historyczn > ą > wiedzę i analizował logicznie ! > > Proszę o jak najmniej polityki i godne zachowywanie się jako Głowa Państwa > Polskiego, a nie działacz PiS ! Twoj dziadek to sie chyba w grobie przewraca majac za wnuka takiego konformiste i oportuniste. Z tego co piszesz wynika ,ze na jego miejscu ucieklbys z Warszawy gdzie pieprz rosnie jeszcze przed wybuchen powstania.I nie wypisuj ,ze czcisz pamiec Twojego dziadka bo to co wypisujesz o sensownosci powstania to jest nic innego jak opluwanie jego grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Czy prezydent mojego kraju mógłby znać histor 03.08.08, 17:24 Zamiast ubliżać, odnieś się do meritum ! jak nie potrafisz, spieprzaj dziadu (cytując twojego guru). Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Czy prezydent mojego kraju mógłby znać histor 03.08.08, 17:39 W odroznieniu od ciebie tumanie nie potrzebuje miec zadnego guru aby sformulowac opinie w jakiejs sprawie. A poza tym nie znosze typkow ktorzy udaja wnukow prawdziwych polskich patriotow.A poza tym staraj sie nie uzywac wyrazow ,ktorych znaczenia nie jestes w stanie pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
superdzikus Re: Nigdy więcej PiSu! 03.08.08, 17:45 Tak jest!! Ja moge uleczyć nacjonaluszków! Lewatywa! Lewatywa! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Czy prezydent mojego kraju mógłby znać histor 03.08.08, 17:45 czterdziestyiczwarty napisał: > W odroznieniu od ciebie tumanie nie potrzebuje miec zadnego guru aby > sformulowac opinie w jakiejs sprawie. A poza tym nie znosze typkow > ktorzy udaja wnukow prawdziwych polskich patriotow.A poza tym > staraj sie nie uzywac wyrazow ,ktorych znaczenia nie jestes w stanie > pojac. Prostaczku, niech do casnego umysłu dojdzie, że piszesz do fachowca, bo historyka, nie zwolennika lewicy i wnuka oficera AK, po wojnie represjonowanego. Odnieś się do meritum, albo autentycznie "spieprzaj dziadu" ! Odpowiedz Link Zgłoś
radamsa1 Re: Czy prezydent mojego kraju mógłby znać histor 03.08.08, 21:41 > sformulowac opinie w jakiejs sprawie. A poza tym nie znosze typkow > ktorzy udaja wnukow prawdziwych polskich patriotow a ja nie znosze typkow, ktorzy przy byle okazji naduzywaja slow "patriota, patriozytm", a zwlaszcza jak dodaja do tego jeszcze przymiotnik "prawdziwy" i odmawiaja praw tej zbitki (czego by ona nie oznaczala) innym ludziom, to juz jest totalna dyskwalifikacja a gdyby tak "patriotyzm" zastapic slowem "rozum"? od razu klimat dyskusji by sie poprawil, co nie? PS: Kaczor do Tworek Odpowiedz Link Zgłoś
radamsa1 to bylo do kol. 44 (czyzby to obwod glowy?) 03.08.08, 21:43 radamsa1 napisała: > > sformulowac opinie w jakiejs sprawie. A poza tym nie znosze typkow > > ktorzy udaja wnukow prawdziwych polskich patriotow > > a ja nie znosze typkow, ktorzy przy byle okazji naduzywaja > slow "patriota, patriozytm", a zwlaszcza jak dodaja do tego jeszcze > przymiotnik "prawdziwy" i odmawiaja praw tej zbitki (czego by ona > nie oznaczala) innym ludziom, to juz jest totalna dyskwalifikacja > > a gdyby tak "patriotyzm" zastapic slowem "rozum"? od razu klimat > dyskusji by sie poprawil, co nie? > > PS: Kaczor do Tworek Odpowiedz Link Zgłoś
rafixcch i co nieprawde powiedzial? 03.08.08, 15:35 a jak byly obchodzone rocznice przed 2000rokiem, zanim kaczor zostal preydentem wawy???? no odpowiedzcie klamliwi dziennikarzyni, po co kłamiecie, przecież chyba już doświadczyliście że prawda wcześniej czy później wypłynie a wy dalej stoicie po stronie kłamstwa, dziennikarze gazety wyborczej dlaczego kłamiecie???????? gdzie wasz wstyd???????? czy wszystko można kupić???????? nawet sumienie??????? co powiecie dzieciom i wnukom?????? że pracowaliście w służbie kłamstwa???????? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: i co nieprawde powiedzial? 03.08.08, 15:48 rafixcch napisał: > a jak byly obchodzone rocznice przed 2000rokiem, zanim kaczor zostal > preydentem wawy???? > no odpowiedzcie klamliwi dziennikarzyni, po co kłamiecie, przecież > chyba już doświadczyliście że prawda wcześniej czy później wypłynie > a wy dalej stoicie po stronie kłamstwa, dziennikarze gazety > wyborczej dlaczego kłamiecie???????? gdzie wasz wstyd???????? czy > wszystko można kupić???????? nawet sumienie??????? co powiecie > dzieciom i wnukom?????? że pracowaliście w służbie kłamstwa??????? ? Mylisz Gazetę z kościołem. Gazeta informuje. To, że ty nie pamiętasz o żadnuch obchodach powstania z XX wieku, świadczy tylko o tobie. Tak naprawdę mówiło się o nim do zmęczenia, celebrowało etc. Brak decyzji o zbudowaniu muzeum powstania i o eksponowaniu akurat tej tragedii z naszej historii uważam za słuszne. Nie należy podkopywać ducha narodowego przypominaniem, jak to zawsze przegrywamy, giniemy, cierpimy ...i to bez najniejszego sensu, co najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach no nie do konca... 03.08.08, 16:47 ... zanim Kaczynski zostal prezydentem Warszawy powstanie w Warszawie w Europie kojarzone bylo glownie z powstaniem w Getcie, w czym ninijesza gazeta i jej naczelny rowniez miala swoj ogromny udzial. Teraz jest juz inaczej. Moze za to tak Kaczora nienawidza? Nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Trzeba być niezłym idiotą, by napisać "Gazeta 03.08.08, 17:38 informuje" - szczególnie TA "Gazeta" :-). I nie widzieć tego, że (szczególnie TA "Gazeta") to narzędzie propagandy i indoktrynacji pewnego określonego obozu politycznego, skierowane do formowania umysłów ciemnego ludu :-). babaqba napisała: > Mylisz Gazetę z kościołem. Gazeta informuje. > ... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:39 W imię czego to głupie gadanie? W i mię waaadzy, szczególnie dla ukochanego braciszka! Dlatego: Proponuję zastąpienie anglojęzycznego "impeachment'u" polsko- brzmiącym: IMKACZYMENT. Rzecz ma polegać , na dożywotnim zakazie zajmowania jakichkolwiek stanowisk państwowych i samorządowych urodzonym intrygantom i burzycielom porządku w państwie J.i L. Kaczyńskim! Odpowiedz Link Zgłoś
yesname Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:54 Nie ma cudów. Gość był nawalony traktor. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy343 Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 15:59 Ten, kto napisał prezydentowi to przemówienie, to jakiś dywersant polityczny! Jak można posługiwać się w rogrywkach politycznych taką straszliwą tragedią jaką było Powstanie Warszawskie? Zwrócę jeszcze uwagę na uporczywe trzymanie się terminów "Związek Sowiecki", "Sowiety", "armia sowiecka". Dlaczego prezydent nienawidzący Rosji używa rosyjskiego słowa "sowiet"? To tak jakby powiedzieć :Stany Unitet. A może nie mam racji i tylko się czepiam? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 16:15 gajowy343 napisał: > Ten, kto napisał prezydentowi to przemówienie, to jakiś dywersant > polityczny! Jak można posługiwać się w rogrywkach politycznych taką > straszliwą tragedią jaką było Powstanie Warszawskie? Zwrócę > jeszcze uwagę na uporczywe trzymanie się terminów "Związek > Sowiecki", "Sowiety", "armia sowiecka". Dlaczego prezydent > nienawidzący Rosji używa rosyjskiego słowa "sowiet"? To tak jakby > powiedzieć :Stany Unitet. A może nie mam racji i tylko się czepiam? Trochę się jednak czepiasz... formalnie w polskiej nomenklaturze językowej, pisząc o historii dozwolone jest, by do roku 1945 pisać "sowiety", a później "radzieccy". Jakkolwiek pisanie tego i mówienie także, teraz o ówczesnych wydarzeniach też jest dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Prezydent powstańcom o interesach w III RP 03.08.08, 16:03 Szokującego,ciekawe kogo,chyba tych wszystkich bękartów Szechterowszczyzny i popłuczyn czerwonych śmieci z KPP-owskiej jaczejki. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ludożerco, speprzaj do Afryki! 03.08.08, 16:12 Poziom godzien Bokassy I. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Ludożerco, speprzaj do Afryki! 03.08.08, 16:52 pantanal napisał: > Poziom godzien Bokassy I. Cyzbys mial na mysli swoj poziom umyslowy? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Brednie politycznego kurdupla rozlewają się 03.08.08, 16:14 także za granicą. Jakże żałosna jest ta nędzna kukiełka własnego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner dodam, ze jestem z bojowek PO i pluje na PiS by... 03.08.08, 16:25 podlizac sie gensekowi Schetynie ( obowiazkiowe 30 minut dziennie plucia na PiS na forum + 30 minut dodatkowych juz z mojej wlasnej nadgorliwosci ) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To chyba jakaś premia od Grzesia będzie?! 03.08.08, 17:32 halfilner napisał: > podlizac sie gensekowi Schetynie > > ( obowiazkiowe 30 minut dziennie plucia na PiS na forum + 30 minut > dodatkowych juz z mojej wlasnej nadgorliwosci ) Odpowiedz Link Zgłoś
totalizator Hej! 'matrioszki' zamknijcie sie. Sprawa jeszcze 03.08.08, 16:16 Hej! 'matrioszki' zamknijcie sie. Sprawa jeszcze nie skonczona. Komuna na pohybel. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Piekne przemowienie Lecha Kaczynskiego. 03.08.08, 16:18 Celne i pelne prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
ajatollah_rydzyk Re: Piekne przemowienie Lecha Kaczynskiego. 03.08.08, 17:24 2_x_duck napisał: > Celne i pelne prawdy To przemówienie jest "piękne inaczej", (podobnie, jak ty jesteś mądry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jdmisiunio wszechobecna inwigilacja!! 03.08.08, 19:52 obóz pisowsko-prezydencki już dawno odkrył moc Internetu i opinii czytelników-podstawia tu swoich pismaków wieszczących wielkość któregoś z kaczyńskich.. chyba łatwo ich wyłowić w tłumie.. jak tego np.. Odpowiedz Link Zgłoś
gregwojtek to smutne ale to nie niespodzianka 03.08.08, 16:20 L. Kaczynski niczym nie zaskoczyl. wsrod odznaczonych z pewnoscia nie zabraklo tez tych, ktorzy na powazkach zgotowali mu dzien wczesniej owacje, a wygwizdali jego przeciwnikow politycznych. role starannie rozpisano, a przedstawienie odbylo sie we wlasciwym czasie i miejscu. nie slyszalem, zeby ktorys z tych szacownych powstancow wyszedl i powiedzial: Panie Prezydencie tak sie nie godzi! ci, ktorych byloby na to stac zostali na powazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.wars Prezydent Lech Kaczyński powiedział 03.08.08, 16:23 nieprawde, "że decyzja o wybuchu Powstania Warszawskiego była tragiczną, ale niezbędną ostatnią próbą utrzymania niepodległej Polski". Decyzja zamordowania setek tysiecy warszawiakow, glownie mlodziezy, i zniszczenia miasta byla nieodpowioedzialna, glupia, zbrodnicza. Los Polski byl dokladnie taki sam jak innych demoludow, ktore dokonaly samobojczego ataku na swa ludnosc, a nawet gorszy, bo Polska w powstaniu stracila swych najlepszych obywateli i popadla w rece najgorszych zdrajcow i glupcow. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.wars errata 03.08.08, 16:49 mialo byc naturalnie: "Los Polski byl dokladnie taki sam jak innych demoludow, ktore NIE dokonaly samobojczego ataku na swa ludnosc". sorki Odpowiedz Link Zgłoś