katolik_polski1 23.08.08, 20:41 Podac nazwisko tego redaktora . Jemu bardziej zalezy na konflikcie bliskowschodnim jak na wojnie w Gruzji ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr228 Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 20:44 Rosja musi ponieść wymierne koszty na skutek tych sankcji. Wykluczenie z G8 to żadna kara. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 20:48 Proponuje wprowadzic sankcji na sprzedarz Ruskim polskiego miesa i roslin. Niech zdychaja z glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 21:00 Bzdury!!! USA, UE - w tym Polska musimy współpracować z Rosją mimo ewidentnych błędów jej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3m to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 21:03 Raz czytam ze Gruzja zrobila błąd bo sie popuściła na ruskich , teraz ze Ruscy zle, to jak jest w koncu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pipinek Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 21:14 marucha.wordpress.com/ marucha.v3v.org/ www.polskawalczaca.com/ Tu sa Panskie konce (jezeli cenzura poblazy). Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 21:46 >kacapia to państwo mające ambicje bycia niezależnym i >posiadania wpływu na politykę międzynarodową. Wpływ na innych robicie tylko i wyłącznie siłowo wysysając krew z podbitych narodów.Od wielu lat USA jak i EU próbuje wpływać na wydarzenia stymulując gospodarki. Te gospodarki zdominowane przez zachód kwitną, czego nie można powiedzieć o jakimkolwiek kraju gdzie weszła kacapia. Ale może być jeden wyjątek - Gruzja. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 21:56 warturek napisał: > Od wielu lat USA jak i EU próbuje wpływać na wydarzenia stymulując gospodarki. --------------------------- wyborcza.pl/1,75477,5619326,Amerykanie_omylkowo_zabili_76_afganskich_wiesniakow.html Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Realia sa takie:USA-Izrael-Syria,Iran-syste my obro 23.08.08, 22:03 ny przeciwlotniczej i antyrakietowej-technologie nuklearne-Rosja-Gruzja-USA... Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 22:30 Te gospodarki zdominowane przez zachód kwitną, czego nie można powiedzieć > o jakimkolwiek kraju gdzie weszła kacapia. Indeks giełdy amerykańskiej stoi na poziomie sprzed 10 lat. Jeżeli to jest rozwój to jak wygląda stagnacja? Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Re: Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 22:45 USA ma kłopoty których nie zrozumiesz, ale w kacapi to się dopiero zacznie, jak jednoznacznie zachód opowie się przeciwko reżimowi w Moskwie i ceny akcji spadną na pysk. Pokaż mi inwestorów z kasą którzy byliby na tyle głupi by inwestować dziś w kacapii gdy fiutin prze do konfrontacji? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Aż się zdziwisz, jak Zachód się opowie. 23.08.08, 22:52 Opowie się za biznesem z Rosją i każe stulić pyski rusofobom. Nasz Kaczor już zmienił pogląd i wzywa do "partnerskiego traktowania Federacji Rosyjskiej". A dlaczego? Bo biznes już go skarcił za awanturnictwo i psucie interesów z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Nie załamuj nas idiotycznymi postami 23.08.08, 23:10 Nikt teraz nie zainwestuje w kacapii bo mądrość nie polega na pisaniu farmazonów ale na dbaniu o własny interes. Wcale się nie dziwię że rosjanie w większości trzymają kasę w zachodnich bankach. Glosowanie nogami ma jednoznaczny wydźwięk dla wladzy hohsztaplerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szpion007 Re: Nie załamuj nas idiotycznymi postami 24.08.08, 08:35 Ba, siłowiki są na garnuszku Zachodu. Nie tylko mają konta bankowe na Zachodzie, ale i wysyłają tam swoje dzieci na edukację :) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 22:45 st1111 napisał(a): > Te gospodarki zdominowane przez zachód kwitną, czego nie można powiedzieć > > o jakimkolwiek kraju gdzie weszła kacapia. > > Indeks giełdy amerykańskiej stoi na poziomie sprzed 10 lat. > Jeżeli to jest rozwój to jak wygląda stagnacja? W ten sposob chcesz udowodnic,ze gospodarka rosji stoi na najwyzszym poziomie w swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Nie wysilaj się pimpuś 23.08.08, 22:53 odpowiadam na stwierdzenie że "Te gospodarki zdominowane przez zachód kwitną," które jest oczywistą nieprawdą Odpowiedz Link Zgłoś
warturek tam gdzie wchodzi rosja to krew i łzy. 23.08.08, 23:20 RFN, Japonia, RPA, Chile kwitną. Czyżby porównanie RFN i DDR nie jest wystarczające? Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbem 23.08.08, 22:03 Tak było jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbe 23.08.08, 22:19 dzyndzelbaum napisała: >Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbe A POlak jedno w leb, a drugie kolo lba? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbe 23.08.08, 22:31 Pewnie skończyłeś lopatologie na uczelni Łomonosowa i dlatego nic lepszego nie mogłeś wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbe 23.08.08, 22:38 ja.ja222 napisał: > Pewnie skończyłeś lopatologie na uczelni Łomonosowa i dlatego nic > lepszego nie mogłeś wymyśleć. A ty pewnie giertychowski maturzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dobry Kacap ma sierp pod brodą i młot nad łbe 23.08.08, 23:35 Dalej próbujesz uruchomić swój koncept? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Won, gnido! 23.08.08, 23:01 Nie znieważaj Polaków! Idź na swoje (o ile je masz). Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 21:37 ultra3m napisał: > Raz czytam ze Gruzja zrobila błąd bo sie popuściła na ruskich , teraz ze Ruscy zle, to jak jest w koncu ? W koncu tak i jest. Gruzja zrobila blad, dlatego Ruscy i sa zle... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 22:30 Gruzja pokazała czym nadal są rosjanie. Zachód o tym zapomniał. Dlatego im to przypomniano. Efekt zły dla Gruzji ale jeszcze gorszy dla zbirów kremlowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 22:37 ja.ja222 napisał: > Gruzja pokazała czym nadal są rosjanie. Zachód o tym zapomniał. > Dlatego im to przypomniano. Efekt zły dla Gruzji ale jeszcze gorszy dla zbirów kremlowskich. ZBiRow kremlowskich? Masz na mysli "Zwiazek Beleckiego i Radziwinowicza" , ktore pracuja w Moskwie i sa glownymi rusofobami w "GW"? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 23:37 Przykro mi ale nie wiem kim te osoby są. GW nie czytuje bo szkoda mi pieniędzy. Wolę te kilka groszy dać na dokarmienie ograbionych Gruzinów. Odpowiedz Link Zgłoś
adan911 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 22:38 Gruzja pokazała jak pacyfikuje się miasto nocą. Wcześniej pokazała do czego służy policja i jak pacyfikuje się manifestację w Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 21:41 Gruzja popełniła nieostrożność zaś Rosja popełniła, nie po raz pierwszy, zbrodnię agresji. Taka to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 21:52 Oczywiście zabijanie cywili = nieostrożność albo błąd ewentualnie wypadek wart swej ceny bo niesie demokrację. Rozumiem że jesteś agentem USA który ma nas przekonać do wojny z Rosją w celu przetestowania jej reakcji ale ja bym nie chciał być obiektem tego eksperymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 22:12 Do wojny z Rosją nie trzeba nikogo przekonywać, bo wojny z Rosją zazwyczaj wybuchają przez rosyjską agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: to w koncu czyj blad sie zdecydujcie 23.08.08, 23:56 w płd. osetii byli jacyś cywile? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 23:54 no właśnie współpracujesz. aż za bardzo. a ja dziękuję, postoję.. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 21:42 I jeszcze popieram tego głupka z Anglii co to chce zabronić Rosjanom kupowania towarów w najdroższych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 21:49 st1111 napisał(a): > I jeszcze popieram tego głupka z Anglii co to chce zabronić Rosjanom kupowania towarów w najdroższych sklepach. Jesli i Abramowiczowi zabronia te kupowanie, to kibole "Chelsea" "zrobia kuku" (Lech Walesa, laureat Nobla) Brownu, jak "zrobily kuku" (Lech Walesa, laureat Nobla) Sukinuszwilemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 22:13 Abramowicz siedzi sobie na Zachodzi i gwiżdże na Putina. Bo wie, że jeśli wróci, to może podzielić los Chodorkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 22:33 Kogo wymieniłeś na dyżurze w kremlowskiej agencji Propaganda ala Gebels. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Sankcje: Zabronić Rosjanom kupowania angielskich 23.08.08, 22:44 klubów piłkarskich. Bo wykupią wkrótce całą Premiership! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dlatego sankcje muszą być dotkliwe!!! 23.08.08, 22:27 Ależ się rucholu wysiliłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Piterski, mam dla ciebie pytanie... 24.08.08, 06:06 Jako ekspert od polityki Kremla zapewne będziesz potrafił odpowiedzieć na to pytanie. Przez ostatnie dni śledzę reakcję Kremla na podpisanie umowy w/s Tarczy między Polską a USA i widzę totalnie rozbieżne logicznie odpowiedzi tegoż Kremla. Z jednej strony pomstują na Polskę, nie bardzo wiedzieć dlaczego, bo przecież jesteśmy z USA w jednym sojuszu militarnym i nasze zacieśnianie stosunków z Ameryką jest zupełnie naturalne, z drugiej strony zaś wyśmiewają i drwią z tego porozumienia, bo my niby instalujemy 10 rakiet a Rosja ma ich 1000. To jak to w końcu jest? Jest ta Tarcza, której nota bene jeszcze nie ma i nie wiadomo, czy powstanie, taka nieistotna i błaha, że można ją obśmiać i sobie na jej temat dowcipkować w Moskwie, czy jest może żywotnym zagrożeniem Federacji Rosyjskiej i już pociski rosyjskie są skierowane na Polskę? Zdecydujcie się w końcu, kremlowscy hipokryci! I pamiętajcie, że tylko małe pieski ujadają, jak już nic więcej nie mogą zrobić (vide żałosne dowcipy nt. PL-USA w rus. prasie). Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:12 I zaczyna normalnie traktować ten kraj III Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
pipinek Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:17 Moja nieruchomość na: (...) Proponuje (sie) RUSZYC, i to glowa (ta 'na gorze'). Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:32 pipinek napisał: > > Moja nieruchomość na: (...) > > Proponuje (sie) RUSZYC, i to glowa (ta 'na gorze'). Ryszyłem i, jak widać, jeden leszcz się zainteresował. Odpowiedz Link Zgłoś
kluha666 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:23 To jedyny kraj ktory w pelni stosuje metody ameryki i sie nie obawia jej przeciwstawic amerykanie nigdy nie przestana szanowac Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:27 Masz racje, Amerykanie szanuja wylacznie sile i kase, a Rosja ma obydwie wiec im imponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:43 Tyle ma kasy i siły, co Nigeria. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 21:38 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > I zaczyna normalnie traktować ten kraj III Świata. Czy IY Rzeczpospolita oznacza, ze Polska jest kraj IY swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 22:07 dokładnie to oznacza! a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 22:34 A jaka to cyfra IY. To jakiś szyfr czy nieuctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 22:42 ja.ja222 napisał: > A jaka to cyfra IY. To jakiś szyfr czy nieuctwo. ------------------ Zgadnelem jednak. Mam sprawe z maturzysta Giertycha. To jest cyfra "4". Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 23:39 No cóż w Polsce nawet w przedszkolu wiedzą, że rzymskie cztery to IV a nie IY. Ale to trudno pojąć nieukowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 24.08.08, 10:39 ...Rosjanie wzięli się za przedefiniowanie łaciny... a myślałem, że cale metryczne były szczytem ich głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 22:40 nikola_piterski2 napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > > I zaczyna normalnie traktować ten kraj III Świata. > > Czy IY Rzeczpospolita oznacza, ze Polska jest kraj IY swiata? IY nie wiem, IV padła, a właściwie jej nie było. Poza tym, Polska należy do elitarnego klubu pt. EU. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 22:48 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Poza tym, Polska należy do elitarnego klubu pt. EU. Zal mi tego "klubu pt. EU". Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 23.08.08, 23:03 nikola_piterski2 napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > > Poza tym, Polska należy do elitarnego klubu pt. EU. > > Zal mi tego "klubu pt. EU". Widać, że cię zazdrość gnębi. Odpowiedz Link Zgłoś
bebobabibuby Re: W końcu Ameryka poszła po rozum do głowy 24.08.08, 11:57 popatrzcie sobie na różne wskaźniki gospodarcze, a potem piszcie o różnych kolejnych światach, w których Polska nie jest.. błagam, dość tego narzekania, nie jesteśmy najgorsi, jest dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 bojkotowac Rosje, nie kupowac jej ropy i gazu 23.08.08, 21:26 zostanie wiecej dla nowego hegemona Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: bojkotowac Rosje, nie kupowac jej ropy i gazu 23.08.08, 21:43 >tonieja10 napisał: > bojkotowac Rosje, nie kupowac jej ropy i gazu... ------------------------------ Co cie, jasnowielmozny, zrobila ta Europa, ze pozostawiasz jej dupe jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: bojkotowac Rosje, nie kupowac jej ropy i gazu 24.08.08, 10:30 Chiny jak hegemon to same wezmą tą ropę z połową Rosji. Choć bardziej prawdopodobny jest scenariusz przeciwny: przenoszenie produkcji z Chin gdzie indziej pewnie na celowniku jest Afryka. Sporo mogą też zyskać Indie - rozwijają się bardziej wielostronnie, niż Chiny... Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Washington Post nie mógł tego lepiej ująć 23.08.08, 21:27 Koniec tolerancji dla morderców i koniec okresu przejściowego. Sam nie wiem dlaczego zachód tak długo miał nadzieję na zmiany demokratyczne w rosji, widząc jak fiutin zdławił zbrojnie Czeczenię. Wszechobecny śmiech władzy sowieckiej jak i zmanipulowanych rosjan dowodzi że nie zrozumieli wielkiej estymy świata dla przywrócenia w Rosji swobód demokratycznych. Dziś nie ma złudzeń po wydarzeniach w Gruzji. Armada płynąca do Poti skończy z hucpą fiutinowską-nie odważy się zaatakować bo to byłby jego grób. Odpowiedz Link Zgłoś
busz.man Re: Washington Post nie mógł tego lepiej ująć 23.08.08, 21:33 A ,,zachód" to Afganistan,Serbię czy Irak dławił/dławi demokratycznie tumanie? I wcale nie morduje, tych 76 cywili wczoraj to pewnie ,,wypadek przy pracy"-tylko cos dużo tych wypadków. Niech UE nałoży sankcje na wwóz surowców, kryzys murowany ale w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Washington Post nie mógł tego lepiej ująć 23.08.08, 21:44 Surowce da się kupić. Rosja będzie musiała sprzedawać przez pośredników i tylko na tym straci. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Washington Post nie mógł tego lepiej ująć 23.08.08, 21:52 zigzaur napisał: > Surowce da się kupić. Rosja będzie musiała sprzedawać przez pośredników i tylko na tym straci. A kupowac przez posrednikow beda POlacy z PISlacami. Na tym skorzystaja. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Traktuję was jak gnidy ale odpowiem dla czytającyc 23.08.08, 22:09 W Afganistanie zrobiliście totalną hucpę którą musi naprawiać świat. Wyzwoliliście trwale sily które są przeciwko zachodowi i szczególnie przeciw rosji. Nie jesteście partnerem dla rozwiazywania problemów świata, ale wręcz odwrotnie, jesteście podstępną zarazą hamującą cywilizacyjny rozwój, ty osobiście się do tego dokładasz. Odpowiedz Link Zgłoś
info0 Re: Washington Post nie mógł tego lepiej ująć 23.08.08, 21:37 Idioto a myślisz, że Gruzini mieliby na tyle jaj by na Rosję rękę podnieść? To sprytnie zorganizowana akcja USA, która podpuściła Sakaszwilego. USA są sprytne. Krzyczą na Rosję, że jest "be" a sami to najwięksi zbrodniarze wojenni na świecie. No ale własnej dupy obrabiać nie będziemy. Czemu w Polsce prasa nie pisze o zabijaniu cywili przez żołnierzy Amerykańskich? Ano tak współpraca z USA -.-. Odpowiedz Link Zgłoś
mazen17 Re: Uwaga! Rusycyzmy! 23.08.08, 22:12 "Amerykańskich" z dużej litery? "D... obrabiać"? chociaż to ostatnie to może nie ruskie, ale osobiście się z takim zwrotem wcześniej nie spotkałem. Prosimy o dodatkowe wskazówki, mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Od kiedy mięśniak ma zawsze rację? 23.08.08, 22:24 Jednak kto ma jaja to się jeszcze okaże. Sami szkoliliście Husajna swoimi zbrodniczymi technologiami wbrew cywilizowanemu światu. Dziś zdarzenia w Gruzji nie ujdą wm na sucho. ..................................... Masz naszą zgodę na obrabianiu swojej kacapskiej dupy Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Oczywiście, że tak. To jest wróg. 23.08.08, 21:40 A jeśli nie wróg, to przynajmniej coś zbędnego. Nie ma potrzeby, żeby toto istniało. Odpowiedz Link Zgłoś
info0 Re: Oczywiście, że tak. To jest wróg. 23.08.08, 21:59 Tak samo jak nie ma sensu by takie coś jak Polska istniało. Przecież to zbędny kraj dla świata? Nic nie dajemy a tylko bierzemy. Tia. Ciekawa retoryka :). Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Ewciu, za takie wypociny to gratulujemy 23.08.08, 23:37 zdrowia psychicznego na poziomie rezydenta zamkniętego zakładu obłakanych. Dajemy, bierzemy - kacapska ekwilibrystyczna popaprana retoryka. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 21:45 wycofują się kacapskie rabusie i gwałciciele z Gruzji: gazeta.ru/news/lastnews/2008/08/23/n_1261806.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 21:46 Trzeba uważać, żeby nie zacierali śladów swoich zbrodni. Trzeba uważać, żeby znowu swoich zbrodni nie zwalili na Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:02 zigzaur napisał: > Trzeba uważać, żeby nie zacierali śladów swoich zbrodni. > Trzeba uważać, żeby znowu swoich zbrodni nie zwalili na Niemców. Teraz nic nie zacieraja. A slady szukaja, ktore mowia, ze Sukinaszwili gotowily dla genocydu Osetyjczykow i Abchazow jankiesy, POlacy z PISlacami, izraelskie Zydzi i nawet Niemcy. Po co musimy zwalac na Niemcow, bo sami maja wlasny skandal o tym, ze i niemiecka bronia Sukinszwili mordowal Osetynski narod? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:16 Katyń zwaliliście na Niemców i oni cicho siedzieli, nie odpierali zarzutów. Myślę więc, że i tym razem możecie swoje zbrodnie na Niemców zwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:26 zigzaur napisał: > Katyń zwaliliście na Niemców i oni cicho siedzieli, nie odpierali zarzutów.Myślę więc, że i tym razem możecie swoje zbrodnie na Niemców zwalić. "zighail", wszyscy wiedza, ze i zniszczenie RP z oraz zamordowanie 1/4 polskiej ludnosci my tez na twoich biednych rodakow "zwalily". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:36 To nie ujednoliciliście swojego stanowiska w sprawie mojej narodowości? Bo niektórzy z was twierdzą, żem Żyd, inni, żem Amerykanin, inni, żem Polak a ty tu twierdzisz że jestem Rosjaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:45 zigzaur napisał: > To nie ujednoliciliście swojego stanowiska w sprawie mojej narodowości? > Bo niektórzy z was twierdzą, żem Żyd, inni, żem Amerykanin, inni, żem Polak a ty tu twierdzisz że jestem Rosjaninem. Gdybym byles Zydem, mogl byc i jankiesem, i POlakiem i nawet Rosjaninem. Ale jestes rodakiem faszysty i go milosnikem. Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:56 Nie korzystaj z słów których nie rozumiesz "faszysta"????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: kacapi jednak się zdygali 24.08.08, 10:49 Zastanawia mnie dlaczego nie bronisz mieszkańców Adżarii. Gruzja chciała powtorzyć dokładanie ta sama akcję policyjną w Osetii. Tam też skonczyłoby się zapuszkowaniem kilku watażków, gdyby nie wmieszała się do tego Rosja. 80% Osetyńców w Gruzji mieszka poza Osetia Południowa. Jakoś nie słychać by ich ktoś mordował. Prawdopodobnie Ci w południowej żyli by dokładnie tak samo spokojnie gdyby Rosja nie mieszała. Co do Abchazji to wygnano z niej wszystkich Gruzinow (45% ludności, dokonali tego ponoć Abchazowie stanowiacy 17% ludności - te cyferki podaje nawet rosyjska wikipedia)...chyba nie obyło się bez czyjegoś wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca zigi, kacapi śladów nie zatrą 23.08.08, 22:16 to bydło kacpskie naśledziło w Gruzji w tak idiotyczny sposób, że te szmaty tego nie ukryją. Cały świat widział tych rabusiów i gwałcicieli. Czas jest dla nich odpowiedni, będą niebawem kacapskie psy sądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: zigi, kacapi śladów nie zatrą 23.08.08, 22:19 Los putina będzie taki sam jak saddama czy slobo. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: zigi, kacapi śladów nie zatrą 23.08.08, 22:46 będzie szmata kacapska fiutin pośmiewiskiem, ale w sumie to już jest Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: zigi, kacapi śladów nie zatrą 23.08.08, 22:52 moskalozerca napisał: > będzie szmata kacapska fiutin pośmiewiskiem, ale w sumie to już jest -------------------------- www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 21:54 moskalozerca napisał: > wycofują się kacapskie rabusie i gwałciciele z Gruzji... --------------------------- Wypraznien Kaczynskiego przestraszyli sie. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 22:04 nikola_pidarski2 napisał: > Wypraznien Kaczynskiego przestraszyli sie. -nikola_pidarski2 przestraszyli się że ni zdąż na twoje pidarskie show w pidarsburgu Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: kacapi jednak się zdygali 23.08.08, 23:48 A co to znaczy słowo "wypraznien". To fiutin używa oglądajć fiutka? Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Rosji dano Putina, a "niewinnym" kretyna ? 23.08.08, 21:53 To hasło jest z internetu i ma wymiar lokalno-globalny. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Brawo USA!Ukarać niepokorne CCCP! 23.08.08, 22:05 Przeciez Busz wystepuje za powrocenie CCCР: "Prezydent (George W.) Bush zażądał przywrócenia status quo sprzed konfliktu gruzińsko-osetyjskiego. Nikt na Zachodzie nie przewidywał, że Bush opowie się za odbudową ZSRR!". Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 bardzo kiepski żart wolę ten!: 23.08.08, 22:24 jak w aucie siedzi kacap i serb to kto prowadzi?? POLICJANT!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: bardzo kiepski żart wolę ten!: 23.08.08, 22:33 mil1231 napisał: > jak w aucie siedzi kacap i serb to kto prowadzi?? POLICJANT!! hehe Ha-ha-ha!!!Tu palnales baka! Ten dowcip mnie tym latem opowiadal Niemiec w Dusseldorfu. A kto siedziel obok policjanta wszyscy z tego forum wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
spark57 Jak to kto?! Świstak, i zawijał w te sreberka, 23.08.08, 22:42 gamoniu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ja bym tam obok kacapa właśnie szkopa posadził :) 23.08.08, 22:49 albo to jest jeszcze lepsze: dlaczego kacap ciągnie swoją kobietę do jaskini za włosy?? bo za nogi napełniałaby się błotem!! buahahahahaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: ja bym tam obok kacapa właśnie szkopa posadzi 23.08.08, 23:04 „Polskie żarty” to określenie pochodzące z kultury amerykańskiej, utożsamiane z wyśmiewaniem głupoty i absurdu. Dawno temu, będąc w Nowym Jorku, zauważyłem w sklepie z pamiątkami półkę z gadżetami „polish jokes”, a tam kubek z uchem w środku. Obok stał dzbanek do kawy i herbaty (dwa w jednym) z dwoma dzióbkami, a dalej leżał niezbędnik – nóż i widelec osadzone na przeciwległych końcach wspólnej rękojeści. www.gdziesieleczyc.pl/showpdf.php?article_id=10121&filename=polish%20jokes.pdf&priority=1 Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: ja bym tam obok kacapa właśnie szkopa posadzi 23.08.08, 23:04 mil1231 napisał: > albo to jest jeszcze lepsze: > > dlaczego kacap ciągnie swoją kobietę do jaskini za włosy?? > bo za nogi napełniałaby się błotem!! buahahahahaaaaa!!!! Polak poznal sie z kobieta, przychodzi do jej mieszkania. Ta mowi: "Zrob ze mna to co wy, Polacy, lubicie!" POlak zwiazywa jej rece, zabiera telewizor i uchodzi. Pozwalam smiac sie... Odpowiedz Link Zgłoś
olek85olek Re: Brawo USA!Ukarać niepokorne CCCP! 23.08.08, 23:59 w sumie nikola msza chyba racje Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Rosja przegra 23.08.08, 22:02 Uważam że Rosja bardzo przeliczyła się idąc na konflikt z cywilizowanym światem. Świat ma inne priorytety niż w czasach CCCP. Obecnie panuje hasło "make money not war". Rynki kapitałowe, a nie podboje nie zagarnianie terytorium jednych przez drugich, są najważniejszym motorem świata. Każdy kto zagraża stabilności rynków jest przeciwnikiem zdecydowanej większości. Rosja niedługo odczuje ekonomiczne skutki swej imperialnej polityki. Od czasu agresji na Gruzję już nastąpił znaczny odpływ kapitałów z Rosji ponieważ Rosja inwestująca w imperializm nie jest ekonomicznie interesująca. Ten proces będzie się pogłębiał bo wszyscy pamiętamy jak skończyło CCCP a obecna Rosja jest w dużo gorszej sytuacji geopolitycznej niż był jej nieodżałowany poprzednik CCCP w którego ślady chcą teraz iść. Szantaż paliwowy niedługo pójdzie do lamusa historii ponieważ stoimy obecnie przed wielkimi przemianami technologicznymi które pozwolą nam zakończyć spalanie ropy naftowej. Rosja skończy bardziej zrujnowana niż po upadku CCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Re:odpływ kapitałów wirtualnych 23.08.08, 22:13 Niemcy uchawlili ustawę zabraniajacą wykupywanie biznesów niemieckich powyżej 21 procent udziału. Boją się wirtualnych zachodnich pieniędzy bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
spark57 Ustawa to i jest, ale wymierzona w kacapski szmal, 23.08.08, 22:17 idiotko. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Rosja przegra 23.08.08, 22:16 Tak zapewne się stanie. Rosja bez technologi zachodnich nie zmodernizuje gospodarki, myślenie o ulokowaniu światowego centrum finansowego w Moskwie jest niepoważne a obecna polityka Rosji prawie na pewno spowoduje sporą izolację w świecie i stopniowy odpływ kapitału. To co tak Rosja lubi wykorzystywać w polityce - surowce energetyczne - mogą rzeczywiście stać się dla niej gwożdziem do trumny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja przegra 23.08.08, 22:17 Tym bardziej, że tereny, na których występuje ropa i gaz, nie są etnicznie rosyjskie i mogą po prostu się oderwać. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Rosja jest niezmienna.... 23.08.08, 22:04 Zza oceanu lepiej widać niż znad Sekwany lub Szprewy. Było i jest imperium zła. Pomimo wyłamania kłów może jeszcze kąsać. Zalecane dobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova "Washington Post": Nie potrzebujemy Rosji, i ta.. 23.08.08, 22:09 Ludzie - to tylko artykuł w gazecie. To nie jest oficjalne stanowisko USA. Szkoda, bo pewne spostrzeżenia są cenne: None of this means that the United States should seek or welcome a new cold war with Russia. Russia could make life far more difficult for many of America's friends if it chose to do so, just as it could, if it chose, help combat terrorism and nuclear proliferation. But President Bush's imagined partnership with president-turned-prime-minister Vladimir Putin has been pretty much an empty husk for a long time. We hope and believe that the West would not under any circumstance barter away the independence or territorial integrity of a small, free and helpless nation in exchange for a promise of big-power cooperation. But when that promise is an illusion, the calculation should become even easier. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 "Washington Post"Zapomniał napisać! 23.08.08, 22:10 Że to spotkanie odbyło się po masowej nagonce na Rosję. Jest to naturalny odruch samoobrony!! Wiele razy pisałem, że jeżeli USA będzie dążyć do konfrontacji z Rosją to ta zacznie wzmacniać militarnie Iran!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: "Washington Post"Zapomniał napisać! 23.08.08, 22:36 Przecież rosja robi to cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Armia (syf) :) 23.08.08, 22:16 Oto recenzja wojsk sowieckich dla tych obszczymurków zza wschodniej granicy oraz dla tych którzy dzielnie bronią dobrego imienia Rosji :) "W sierpniu ubiegłego roku Rosja wznowiła loty swoich bombowców strategicznych poza granicami kraju. Od tego czasu wielokrotnie myśliwce państw NATO podrywały się z lotnisk celem odeskortowania znajdujących się, oczywiście przypadkowo, zbyt blisko rosyjskich bombowców uzbrojonych w rakiety z głowicami atomowymi. Zwiększa się liczebność rosyjskiego kontyngentu „pokojowego” w Abchazji. Rosjanie wygrażają Polsce oraz Ameryce w odpowiedzi na plany zainstalowania na naszym terytorium zaledwie 10 antyrakiet. Niektórzy polscy politycy straszą, że w braku porozumienia z Amerykanami w sprawie tarczy, Polska niechybnie pada na kolana przed Moskwą. Tymczasem, nie ma się czego obawiać. Armia rosyjska, a wcześniej radziecka, to instytucja potężna – zarówno jeśli chodzi o sprzęt, jak i o liczbę żołnierzy – ale ta potęga nijak przekłada się na zdolność bojową. Wznowienie lotów Tu-95 (Bear w nomenklaturze NATO) to nic innego tylko pic na wodę – klasyczna dla Rosji maskarada, którą można uznać za kontynuację tradycji sięgających księcia Potiomkina. Prezydent Putin zarządził, że 20 uzbrojonych w rakiety samolotów strategicznych będzie znajdowało się w permanentnym dyżurze bojowym. Niektórzy mogą zacząć się bać, ale sprawdźmy, ile samolotów Tu-95 posiadają Rosjanie? Pięćdziesiąt? Sto? Nic z tych rzeczy – jak pisze Robert Śmigielski w książce „Osierocona armia. Założenia polityki obronnej oraz Siły Zbrojne Federacji Rosyjskiej w latach 1992-2004”, w kwietniu 2005 r. Rosja posiadała zaledwie 34 sztuki bombowca Tu-95. Ile z tych samolotów jest w stanie wzbić się w powietrze? Pewnie ledwo rzeczone przez Putina 20 maszyn – sądzę, że i z tym są duże problemy. Niegdysiejsza potęga Związku Radzieckiego opierała się głównie na ogromnej liczbie okrętów podwodnych, zwłaszcza podwodnych nosicieli głowic atomowych. Rosjanie, świadomi amerykańskiej potęgi morskiej, opierającej się głównie na lotniskowcach i ich grupach bojowych, postawili na rozwój sił podwodnych. Swego czasu radzieckie okręty stale pływały wzdłuż wybrzeży amerykańskich, gotowe do zadania odwetowego ciosu w razie wybuchu konfliktu nuklearnego. Dziś liczba patroli okrętów podwodnych spadła w zasadzie do zera, a siły podwodne ucierpiały najbardziej ze wszystkich rodzajów sił zbrojnych w czasie rozpadu ZSRR oraz w latach 90. Setki okrętów rdzewieje w bazach, m.in. w Murmańsku. Wszyscy pamiętamy, że gdyby nie pieniądze z Kanady, Norwegii czy USA nie byłoby szans na usunięcie paliwa z wielu reaktorów okrętów niszczejących przy nabrzeżach. Flota Bałtycka w roku 2000 dysponowała zaledwie dwoma sprawnymi okrętami podwodnymi – według Military Balance przygotowywanego corocznie przez International Institute for Strategic Studies. Flota Czarnomorska natomiast „dysponuje dwukrotnie mniejszym potencjałem bojowym niż siły morskie Turcji” (R. Śmigielski, „Osierocona armia…”, s. 394). przygotowywanego corocznie przez Lepiej nie przedstawiają się ani wojska lądowe, ani wojska rakietowe – choć akurat te ostatnie mogły zawsze liczyć na więcej pieniędzy, nawet w najtrudniejszych dla armii czasach. Co z tego, że Rosja na papierze posiada dziesiątki tysięcy czołgów, dziesiątki tysięcy dział oraz tysiące myśliwców oraz bombowców, skoro zdecydowana większość tego sprzętu nie jest zdatna do użytku? Nowoczesnych czołgów T-90 jest jak na lekarstwo, a większość z dziesiątek tysięcy czołgów stanowią zakonserwowane czołgi T-72, T-6t, T-62 a nawet T-55, pamiętające czasy początków zimnej wojny. Lotnictwo to także w większości przestarzałe maszyny, z których większość nie byłaby w stanie nawet opuścić lotniska. Od lat zresztą najnowocześniejsze uzbrojenie, a trzeba przyznać, że Rosjanie produkują sprzęt wysokiej jakości, nowoczesny oraz o wiele tańszy od zachodnich odpowiedników, jest przeznaczane na eksport. Rosjanie sprzedają chociażby setki czołgów T-90 czy samolotów Su-30 (w wersji MKI – dla Indii), ale ich własne potrzeby modernizacyjne są zaspokajane w minimalnym stopniu. Jak pisze Śmigielski: „Rosja dysponująca znakomitą bazą do opracowywania i produkcji nowoczesnej broni z racji kryzysu finansowego zmuszona została do minimum ograniczyć wprowadzanie nowego uzbrojenia na wyposażenie swoich Sił Zbrojnych. Nowe typy uzbrojenia, jeśli trafiają do SZ, to w liczbach jednostkowych, Rosja stara się natomiast modernizować broń, którą posiada, by możliwie najpełniej odpowiadała potrzebom współczesnego pola walki.” W ten sposób przedłuża się resursy (okresy używania) okrętom nawodnym i podwodnym, samolotom oraz pojazdom. Niestety, lata niedofinansowania oraz przyczyny tkwiące wewnątrz armii sprawiają, że ponad milion żołnierzy oraz potężnie wyglądający na papierze sprzęt są niewiele warte. Większość jednostek posiada zaledwie połowę wymaganego stanu osobowego. Żołnierze są zdemoralizowani, zjawisko „fali” jest powszechne, a do wojska idą już praktycznie tylko nieudacznicy, biedacy oraz kryminaliści. Choć teoretycznie obowiązek poboru dotyczy wszystkich młodych mężczyzn, mniej niż 20 procent rzeczywiście trafia do wojska. Większość uchyla się od tego przykrego obowiązku symulując choroby lub płacąc kilka tysięcy dolarów łapówki. Pomijam tu kwestie warunków panujących w koszarach, brak mieszkań dla żołnierzy zawodowych etc. Korupcja w armii jest wręcz legendarna i sięga początków czasów sowieckich. Tzw. lewizny, czyli wykorzystywanie szeregowych do prac niezwiązanych z wojskiem (remonty, praca przy zbiorach, na budowie etc.) to chleb powszedni – niemalże oficjalna instytucja. Żołnierze dorobią sobie trochę do żenująco niskiego żołdu, a wyżsi oficerowie mają tanią siłę roboczą oraz pieniądze. To już nie czasy Czeczenii, gdzie na front trafiali fatalnie przeszkoleni poborowi, służący w armii od zaledwie kilku miesięcy. Czeczenia została brutalnie spacyfikowana – armia mogła powrócić do stanu spokojnego letargu. Najlepiej, jakby nikt nie wtrącał się w jej sprawy." Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Saakaschwili to sprawdził!!! 23.08.08, 22:28 I zobacz miałeś "rację"! USA samo nie sprawdziło! Wysłało na test takiego samego inteligentnego inaczej jak ty!! Odpowiedz Link Zgłoś
nik35 Re: Saakaschwili to sprawdził!!! 23.08.08, 22:37 Amerykanie nie musieli sprawdzać, choć teraz kacapy się troszkę dozbroiły :) (kradnąc sprzęt wojskowy Gruzji), choć wątpię aby umieli z niego korzystać :) (dlatego część tego sprzętu zniszczyli nie znając umiejętności obsługi) :). To co przedstawiłem w moim poście do którego się odniosłeś to są fakty, a nie jak Ty i Twoi kamraci :) populistyczny bełkot :) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Saakaschwili to sprawdził!!! 23.08.08, 22:57 Twój post jest nie logiczny!! Ruskie ukradli ten sprzęt?? A jak to zrobili? Może wykorzystali podwójnego agenta Saakaschwili? A może przypadkowo wykorzystali swój sprzęt? Amen. nik35 napisał: > Amerykanie nie musieli sprawdzać, choć teraz kacapy się troszkę dozbroiły :) (k > radnąc sprzęt wojskowy Gruzji), choć wątpię aby umieli z niego korzystać :) (dl > atego część tego sprzętu zniszczyli nie znając umiejętności obsługi) :). > To co przedstawiłem w moim poście do którego się odniosłeś to są fakty, a nie j > ak Ty i Twoi kamraci :) populistyczny bełkot :) Odpowiedz Link Zgłoś
spark57 Tiaaa, sowieckie gieroje :))))) 23.08.08, 22:40 Jak w starym dowcipie o policjancie, który chwalił się, że tak przywalił pałą przestępcy, że aż mu kredki z tornistra się wysypały... ;))))) Gdybyście podskoczyli mocniejszemu przeciwnikowi, to po prostu dostalibyście wpie.dol i byłoby po ptokach. Tak jak choćby i w Afganistanie - już zapomnieliście i znowu trzeba kolejnej nauczki? A przecież teraz macie dużo gorszy i starszy sprzęt, ćmoki :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No cóż, ten "mocniejszy" zasłonił się Gruzją 23.08.08, 23:09 tak jak w Polsce zasłania się polską tarczą. Boi się czegoś czy co?... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 On się zacznie bać jak wasali zabraknie!! 24.08.08, 00:16 Jak zabraknie mięsa nuklearnego na przedpolu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konkwista4 KGB 24.08.08, 08:46 W wojnie nuklearnej nie ma przedpola ruski głąbie... Odpowiedz Link Zgłoś
wmordehaj Nie potrzebujemy Stanow, bo tak nie pomoże Gruzji 23.08.08, 22:27 Trzeba byc skonczonym naiwnikiem by sadzic ze odlegly i sprzymierzony z Izraelem kraj, kiedykolwiek bedzie mial na uwadze nasz interes. Tym bardziej ze slabnie w sile, podczas gdy Rosja rosnie w potege. Kto nas tutaj cyka? Kto kogo kupil i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Nie potrzebujemy Stanow, bo tak nie pomoże Gr 24.08.08, 12:09 wmordehaj napisała: > Trzeba byc skonczonym naiwnikiem by sadzic ze odlegly i > sprzymierzony z Izraelem kraj, kiedykolwiek bedzie mial na uwadze > nasz interes. Tym bardziej ze slabnie w sile, podczas gdy Rosja > rosnie w potege. > Kto nas tutaj cyka? Kto kogo kupil i za ile? --------------------------------------------------------- Ty chyba jesteś zajadły komuch? A kto zakńćzył druga wojnę światową jak nie Amerykanie? Gdyby nie USA dzisiaj albo by nie było ciebie albo bys był niewolnikiem Hitlera potomków. A najgorsze jest to ze tacy niedouczeni jak ty zabierają głos w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 bardziej niez Rosji USA nie potrzbuje... 23.08.08, 22:33 Izraela, ktory wysysa rocznie miliardy dolarow placonych prez Amerykanskich podatnikow na dalsza okupacje Palestyny, budowanie osiedli na terenach okupowanych i uzywanie amerykanskiej broni do mordowania bezbronnych dzieci i kobiet Palestynskich... a Washington Post jest niczym innym jak zydowskim szmatlawcem, pod opieka zydowskiego AIPAC!!! prosze siegnac do literatury przedmiotu a wszystko stanie sie jasne kto pomaga a kto psuje interesy USA na Bliskim Wschodzie i nie tylko tam... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kto tu kłamie? "Washington Post" pisze o małej 23.08.08, 22:34 bezbronnej Gruzji a Departament Stanu USA oświadcza, że ostrzegał agresywnych Gruzinów przed atakiem na Osetię i Rosję. Wygląda, że ktoś tu wciska czytelnikom kit. Czyżby robiłą to "wolna" prasa USA? A w rzeczywistości ośrodek oszustw i manipulacji opinią publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Kto tu kłamie? "Washington Post" pisze o małe 23.08.08, 22:39 To nie czytaj. Nikt ci nie każe. Kto jest mądry to wie o co chodzi. Z całą pewnością media rucholi są poza kontrola zbirów kremlowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kto tu kłamie? "Nikt!Był to zwykły test!! 23.08.08, 22:48 Możliwości ruskich!! A testującym był naród Gruziński pod wodzą naiwniaczka!! USA już zna wyniki testu!! Za test zapłacą Gruzini!! Idealna sytuacja dla propagatora wolności w narodzie zniewalanym przez dziesięciolecia!!! wlodzimierz.ilicz napisał: > bezbronnej Gruzji a Departament Stanu USA oświadcza, że ostrzegał > agresywnych Gruzinów przed atakiem na Osetię i Rosję. > Wygląda, że ktoś tu wciska czytelnikom kit. > Czyżby robiłą to "wolna" prasa USA? > A w rzeczywistości ośrodek oszustw i manipulacji opinią publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Za test Gruzini, za tarczę Polacy, 23.08.08, 23:22 a za biznes zyski skasuje Wuj Sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Za test Gruzini, za tarczę Polacy, 24.08.08, 12:17 wlodzimierz.ilicz napisał: > a za biznes zyski skasuje Wuj Sam. ---------------------------------------------------------- Lenin- jesteś debilem tego świata Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Niech Federacja zmieni się w CCCP :) 23.08.08, 22:40 poczekamy 80 lat i sami się wytłuką:)) Lethal Politics:Soviet Genocide and Mass Murder Since 1917 Chapter 1. 61,911,000 Victims: Utopianism Empowered 1917 to 1987 Chapter 2. 3,284,000 Victims: The Civil War Period 1917 to 1922 Chapter 3. 2,200,000 Victims: The NEP Period 1923-1928 Chapter 4. 11,440,000 Victims: The Collectivization Period 1928-1935 Chapter 5. 4,345,000 Victims: The Great Terror Period 1935-1938 Chapter 6. 5,104,000 Victims: Pre-World War II Period 1939 to June, 1941 Chapter 7. 13,053,000 Victims: World War II Period June, 1941 to 1945 Chapter 8. 15,613,000 Victims: Post-War and Stalin's Twilight Period 1945-1953 Chapter 9. 6,872,000 Victims: Post-Stalin Period 1954-1987 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re:poczekamy 80 lat i sami się wytłuką:)) 23.08.08, 23:09 Zgadzam sie z tobą w całej rozciągłości, jak rzekł nieszczęśnik rozciągany na stole tortur przez świętych inkwizytorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re:poczekamy 80 lat i sami się wytłuką:)) 24.08.08, 00:39 Liczba ofiar inkwizicji nie przekroczyla 4000. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Re:poczekamy 80 lat i sami się wytłuką:)) 24.08.08, 02:55 A gdyby 3999 to kościół święciłby triumf minimalnej zbrodni???? Amen. ekszha napisał: > Liczba ofiar inkwizicji nie przekroczyla 4000. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Durne złodziejskie kacapy :)) 23.08.08, 22:43 Nawet Chińczycy sobie produkują Hummera na licencji i nie muszą kraść !!! swołocz :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Trudno. Niech Amerykanie oddadzą Hitlerowi 23.08.08, 23:17 skradzione Wehrmachtowi na froncie zachodnim w latach 44-45 czołgi Tygrysy. Ci złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Polskie pacany nic nie eksportują z Iraku 23.08.08, 23:19 i Afganistanu z wyjątkiem trumien. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Paszoł won! 23.08.08, 23:33 Wy swoich w ogóle nie chowacie, bo nie ma komu. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: Paszoł won! 23.08.08, 23:41 zigzaur napisał: > Wy swoich w ogóle nie chowacie, bo nie ma komu. U kacapów zamiast zakładów pogrzebowych działają bezdomne psy. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Paszoł won! 24.08.08, 12:21 moskalozerca napisał: > zigzaur napisał: > > > Wy swoich w ogóle nie chowacie, bo nie ma komu. > > U kacapów zamiast zakładów pogrzebowych działają bezdomne psy. --------------------------------------------------------------------- kacapy po cichu juz samych siebie zjadają. A nawet w pewnym okresie przemycali mięso ludzkie do Polski i próbowali sprzedawać ale im się to nie udało bo ludzie i kontrolerzy szybko wykapowali ku..two rosyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Paszoł won! 23.08.08, 23:54 A dlaczego chcesz żeby poszedł won? Jest fajnie czytać jego opowiastki. Poprawiają mi humor i samopoczucie. My lepiej zastanówmy się gdzie w razie czego swołocz pochowamy jak zmyli drogę na Berlin. Szkoda nowych cmentarzy budować. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Paszoł won! 24.08.08, 12:23 zigzaur napisał: > Co proponujesz? Przerób na paliwo? ---------------------------------------------- może być przerobić na paliwo Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Paszoł won! 23.08.08, 23:57 Zigi, frajerze, ile jeszcze chcesz wojen przegrac? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Paszoł won! 24.08.08, 09:15 Jak na razie, to Polska od roku 1918 ciągle wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: kacapi eksportują towary z Gruzji 23.08.08, 23:27 Te buty to chyba miała ta armia co spie..ła przed kacapami na tych rowerach!! moskalozerca napisał: > vilochka.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: kacapi eksportują towary z Gruzji 23.08.08, 23:37 kozaczek3 napisał: > Te buty to chyba miała ta armia co spie..ła przed kacapami na tych rowerach!! -czyżbyś poznała buty swego ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: kacapi eksportują towary z Gruzji 23.08.08, 23:51 W 42 roku cała Polska modliła się o klęskę niemców pod Stalingradem. Watykan modlił się o zwycięstwo Wehrmachtu! I tak mi dopomóż głupi boże!!! moskalozerca napisał: > kozaczek3 napisał: > > > Te buty to chyba miała ta armia co spie..ła przed kacapami na tych rowera > ch!! > > > -czyżbyś poznała buty swego ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol do pokolenia JP II 24.08.08, 00:07 Kozaczek - wreszcie ktos poruszyl ten temat. Katolicy (nie tylko Pius, polscy katolicy tez) w czasie 2 wojny popierali bestialskie zbrodnie ustaszy nad Serbami, Cyganami, Zydami. 1992 - watykan jako drugie panstwo na swiecie uznal Chorwacje i Bosnie, co spowodowalo dalsza eskalacje konfliktu (smierc niewinnych ludzi). Ci z tzw. pokolenia JP 2: myslcie czasem. Zamiast zaslepienia wyciagajcie wnioski z historii. Amin kozaczek3 napisał: > W 42 roku cała Polska modliła się o klęskę niemców pod Stalingradem. > Watykan modlił się o zwycięstwo Wehrmachtu! > I tak mi dopomóż głupi boże!!! > moskalozerca napisał: > > > kozaczek3 napisał: > > > > > Te buty to chyba miała ta armia co spie..ła przed kacapami na tych > rowera > > ch!! > > > > > > -czyżbyś poznała buty swego ojca? > > Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: do pokolenia JP II 24.08.08, 00:28 j23plpol napisał: > Kozaczek - wreszcie ktos poruszyl ten temat. Katolicy (nie tylko > Pius, polscy katolicy tez) w czasie 2 wojny popierali bestialskie > zbrodnie ustaszy nad Serbami, Cyganami, Zydami. 1992 - watykan jako > drugie panstwo na swiecie uznal Chorwacje i Bosnie, co spowodowalo > dalsza eskalacje konfliktu (smierc niewinnych ludzi). Ci z tzw. > pokolenia JP 2: myslcie czasem. Zamiast zaslepienia wyciagajcie > wnioski z historii. Amin a twoi "prawosławni" kacapscy bracia modlą sie do putina który pali gruzińskie cerkwie. Zanim szczekać na kogoś zajrzyj do swojej budy. I nie pisz "Amin" po złośliwych głupotach Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Re: do pokolenia JP II 24.08.08, 00:39 Wszyscy moi wyznawcy są mi braćmi!! Nawet ci Gruzini co są katolikami!! A cerkwie też są mi bliskie, te w Osetii i te w abchazii Amen. oskalozerca napisał: > j23plpol napisał: > > > Kozaczek - wreszcie ktos poruszyl ten temat. Katolicy (nie tylko > > Pius, polscy katolicy tez) w czasie 2 wojny popierali bestialskie > > zbrodnie ustaszy nad Serbami, Cyganami, Zydami. 1992 - watykan jako > > drugie panstwo na swiecie uznal Chorwacje i Bosnie, co spowodowalo > > dalsza eskalacje konfliktu (smierc niewinnych ludzi). Ci z tzw. > > pokolenia JP 2: myslcie czasem. Zamiast zaslepienia wyciagajcie > > wnioski z historii. Amin > > a twoi "prawosławni" kacapscy bracia modlą sie do putina który pali > gruzińskie cerkwie. Zanim szczekać na kogoś zajrzyj do swojej budy. > I nie pisz "Amin" po złośliwych głupotach Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: do pokolenia JP II 24.08.08, 09:17 A dlaczego mieszkańcy Chorwacji, Bośni, Kosowa, Czarnogóry i Macedonii nie mają mieć prawa do Niepodległości? Bestialskich zbrodni to dopuszczali się Serbowie i nie chcieli ścigać zbrodniarzy takich jak Milosević czy Karadzić. Dlatego stracili suwerenność. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: do pokolenia JP II 24.08.08, 22:22 Zigi, uczysz sie historii z CNN, BBC czy Gazety Wyborczej? W kazdym razie wspolczuje Ci... Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: kacapi eksportują towary z Gruzji 24.08.08, 12:26 kozaczek3 napisał: > Te buty to chyba miała ta armia co spie..ła przed kacapami na tych rowerach!! ------------------------------------------------------------------- ha ha ha tylko kacapy zapomnieli ze zbroiła ich Ameryka wysyłając transporty do murmańska Bo gdyby nie uzbrojenie i żarcie z USA to dzisiaj po kacapach nie było by śladu Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 a ten wasz tusk to na 23.08.08, 23:25 ślub swojego syna swojej córce z narzeczonym też "fundnął" na podwózkę rządową bryczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
nikosia.szwagier Na mieście mówią, że pożyczył od waszej Fotygi. 24.08.08, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Ruski pogrzeb :) 23.08.08, 23:45 Ruski chowają swoich w tzw. "bratnich mogiłach" :) I szybciej i taniej. Spych raz dwa zasypie :) Z tym że jeszcze nie pochowali ponad 2 mln ludzi z II wojny. I medali Żukow zapomniał rozdać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 To tak agby izolować nerki od siśorka!!! 24.08.08, 00:09 Sisiorku!! maderic napisał: > , Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Ruskie dzięki swojej legendarnej mądrości .... 23.08.08, 23:53 testowali broń jądrową na SWOICH rodakach :)) en.wikipedia.org/wiki/Totskoye_range Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Ruskie dzięki swojej legendarnej mądrości ... 23.08.08, 23:56 Amerykanie i francuzi to samo robili aby wiedziec jakie moga byc skutki po napromieniowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ruskie dzięki swojej legendarnej mądrości ... 24.08.08, 00:00 Tylko że tam nie było tajemnicy a i później płacili odszkodowania jakieś :) Odpowiedz Link Zgłoś
olek85olek Re: Gruzja jest agresorem-to fakt w rozgrywce USA 24.08.08, 00:04 a niektóre telewizje mówią, że to Osetyjczycy wspierani przez Rosjan ostrzeliwali pozycje w Gruzji. Zatem kto jest agresorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
olek85olek Rosja - najwyzszy odsetek ludnoscii w wiezieniach 24.08.08, 00:13 ej, co Ci jest, chyba się pomyliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
olek85olek Rosja - najwyzszy odsetek ludnoscii w wiezieniach 24.08.08, 00:15 przecież to w Rosji jest najwyzszy odsetek ludzi w więzienich - mieszka ich tam ponad 800 tys., co daje najwyższy odsetek jeszcze kilkanaście lat temu na terenie rosyjskiej RFSRR ci z więzień nie wracali tylko zostawali na Syberii na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Re: Rosja - najwyzszy odsetek ludnoscii w wiezien 24.08.08, 00:27 Wedlug amerykanskich statystyk w tamtejszych wiezieniach federalnych i stanowych przebywa 700 osob na 100 tysiecy populacji, co bije na glowe wiekszosc krajow swiata. Np. wskaznik dla Wielkiej Brytanii to ok. 85 wiezniow na 100tysiecy, Kanada-ok.104, Polska - sadze- ok. 200. Rosja zawsze byla w statystykach na wysokiej pozycji, ale np. nie tak jak Meksyk- ktory plasowal sie przez wiele lat pozycje numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Re: speier.dalaj kundlu karol9968 ! 24.08.08, 00:52 Musisz sie denerwowac moherow0-PiS-owska gnido jak slyszysz slowa prawdy. Jestes sprzedawczykiem, ale zycze ci abys sie otknal z tego amoku i przejrzal na oczy. Szczes Boze! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
olek85olek Re: Rosja - najwyzszy odsetek ludnoscii w wiezien 24.08.08, 00:34 chyba jakieś dziwne artykuły czytasz? Wedlug rosyjskich statystyk (2007) w wiezieniach w europejskiej oraz azjatyckiej części Federacji Rosyjskiej na 1 mln osób przebywa w więzieniach 8695 osób, co w porównaniu z innymi krajamy jest wskaźnikiem zdecydowanie zbyt wysokim - powiedział Włodzimierz Putin podczas spotkania Dumą Państwową. Przytoczył jednocześnie, że wskaźniki te dla krajów cywilizowanych wynoszą odpowiednio: Stany Zjednoczone 6457, Wielka Brytania 3567, Niemcy 2568, Włochy 1978, Polska 1458, Czechy 1245, Słowacja 1145 Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja - najwyzszy odsetek ludnoscii w wiezien 24.08.08, 09:20 A dokładnie mówiąc, to 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Gruzja to prowokacja=instalacji tarczy w Polsce-to 24.08.08, 00:15 proste dla kazdego trzezwo myslacego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Gruzja to prowokacja=instalacji tarczy w Pols 24.08.08, 00:17 Najbardzej myślący są ci co piją dzień w dzień jak ruskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Sovieci jeszcze długo ... 24.08.08, 00:08 będzą ponosić konsekwencje :( anna.stalwol.pl/legat.html Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Sovieci jeszcze długo ... 24.08.08, 00:16 Strasznie pewny tego jestes...pewnie dobrze gotujesz bez ropy i gazu. Mam nadzieje, ze poradzisz sobie w polskim szpitalu pozbawionym mediow. Takich jak Ty Rosja rozstrzelala by bez sadu, za to z sensem. Zal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: Rosja jedyna moze zatrzymac islamski fundamen 24.08.08, 00:31 pewnie że może, zatrzymają się muzułmanie w moskowii i dopadnie ich "ruski duch", po czym nic im się nie będzie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
moskalozerca Re: Polska jak nie pod wplywem Rosji,to USA-dziwn 24.08.08, 00:39 pod wpływem to byli twoi rodzice jak cię poczynali kacapie Odpowiedz Link Zgłoś