st1111 07.10.08, 15:13 Gratuluję sobie że mogę żyć w tym pięknym kraju. Ale za Gierka było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ernest29 Jak uwierzą i przyjadą to się rozczarują. 07.10.08, 15:20 Ale bujdy.Mieszkaniec Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ameryka to kraj nieruchomości i rentierów 07.10.08, 15:28 Ten film mówi więcej o Ameryce niż o Polsce, główny jego wątek kręci się najwyraźniej wokół neieruchomości. Nie dość Amerykanom, że skoncentrowanie się na nieruchomościach jako głównym, jeśli nie jedynym obok zbrojeń, motorze gospodarki doprowadziło w USA do krachu, nie nie dość, Amis najwyraźniej już nie potrafią myśleć inaczej o gospodarce, jak zachowaczo, po rentiersku. Partrząc na inny kraj(tu:Polskę) pod kątem inwestycji i rozwoju też mają na myśli już tylko nieruchomości, nieruchomości, nieruchomości. Ani słowa o sensie inwestycji w przemysł, nowe technolgie, przyszłościuowe usługi. Nieruchomości to już bodaj ostatni amerykański impuls idący w świat. Tylko co ta postawa rentierska ma wspólnego z nowymi technologiami, innowacjami i postępem? Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Eva 15 na pieknych polskich wczasowiskach.. 07.10.08, 17:21 youtube.com/watch?v=63qdImXqmoQ Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Eva 15 na pieknych polskich wczasowiskach.. 07.10.08, 18:46 donar44 napisał: > youtube.com/watch?v=63qdImXqmoQ lekki oftop koleżko, ale dobre, zwłaszcza końcówka z pieronami Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Ameryka to kraj nieruchomości i rentierów 07.10.08, 18:25 Ewo, kiedy ja zasię czytam ciebie piszącą o "nieruchomościach" mam przed oczami przede wszystkim ruch twoich impulsów neuronowych ... Ciekaw jestem, na opatrzonym jakimi licencjami podzespołów komputerze napisałaś swój post. Czy przypadkiem licencji na elementy twojego komputera nie udzielają firmy z okolic np. Los Angeles? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Ameryka to kraj nieruchomości i rentierów 07.10.08, 19:01 eva to prosta kołchoźnica, nie powiedzieli jej na kursach politrucy co tam jest w tej Ameryce. Bidulka nawet nie wie, że wiekszość myśli naukowej, technologicznej, medycznej czy organizacyjnej powstaje Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
kutnowianka Re: Ameryka to kraj nieruchomości i rentierów 14.10.08, 21:29 Musze Cie rozczarowac. Obserwuje wypowiedzi tej evy i napewno wszystko sprowadzila prosto z kremla. To wysluzona agentka putinowska. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ameryka to kraj nieruchomości i rentierów 07.10.08, 19:36 Co to jest Amis? Miałaś na myśli Amiszów może? Nie jestem pewna, czy oni tak się koncentrują na obrocie nieruchomościami, raczej dziedziczą domy po ojcach i dziadkach... O wyścigu zbrojeń wśród Amiszów również nie słyszałam. Może chodzi ci o rzut widłami do celu...? Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 15:31 "Miasto, zaniedbywane w czasach komunizmu, dziś przeżywa swoją drugą młodość." Czytaj ze zrozumieniem! Pożyczonymi pieniędzmi to każdy głupi może rozporządzać, tylko kiedyś trzeba będzie je oddać... Gierek narobił nam długów, że do dziś jest deficyt budżetowy. A u mnie w mieście (Łódź) buduje się bardzo intensywnie dopiero od półtora roku, w czasach komunizmu tu się w ogóle nic nie działo, zapuszczone tereny, tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 15:51 > Czytaj ze zrozumieniem! Pożyczonymi pieniędzmi to każdy głupi może rozporządzać > , > tylko kiedyś trzeba będzie je oddać... Gierek narobił nam długów, że do dziś Dziecko, do szkoły. Gierek pożyczył jakieś 20 mld USD z czego wybodowane zostało parę milionów mieszkań tym kraju (były lata że oddawano po milionie rocznie, teraz jak jest ponad 200 tys. to jest święto lasu a mamy przeciez dorosnięty wyż demograficzny na rynku mieszkaniowym), drogi (z Wawy jedyny porządny wyjazd którym gdzieś można pojechac to nadal tylko Gierkówka), no i oczywiście i fabryki które prywatyzuje się (czytaj sprzedaje żeby była kasa na bieżące potrzeby rządu) do dziś. A dziś (czyli za solidaruchów) wybudowano... no właśnie, niewiele, za to długi Polski to już lekko ze 200 mld USD. Ale owszem, w sklepach wystawy są teraz ładniejsze. Mówisz za pożyczone łatwo budować? To kim trzeba być żeby pozyczyć 10 razy więcej zbudowac mniej i jeszcze wyprzedawac to co zostało zbudowane... Jak to propaganda dzieciom mózgi pierze... P.S. Chyba że to ironia z Twojej strony była, to wybacz, ale tyle debili na forum głosi na poważnie takie tezy że trudno wyczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 16:07 Człowieku ile Ty masz lat? Pamiętasz co było za Gierka? Ja pamiętam - brud smród i ubóstwo. Te wybudowane mieszkania za Gierka po 30 latach nadają się tylko do kapitalnego remontu co może być droższe od wybudowania nowych. Wszystkie instalacje wodne, elektryczne i gazowe trzeba całkowicie wymienić. Wszystkie mosty trzeba rozebrać i wybudować nowe, wszystkie tory kolejowe trzeba wymienić itd., itd. Owszem budowano to i owo ale była to skandaliczna jakość, olbrzymia fuszerka. i bezmyślne zadłużanie państwa a przez to i całego społeczeństwa!!!! Nawet nie ma co porównywać tych okresów. Postęp jaki Polska uczyniła i to głównie dzięki olbrzymiej przedsiębiorczości Polaków(nie mamy surowców a fundusze unijne dopiero teraz zaczynają działać) w okresie ostatnich 20 lat jest olbrzymi. Potwierdzają to wszyscy ci obcokrajowcy którzy byli w Polsce np. w 1989 r. i przyjeżdżają obecnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 16:59 > i ubóstwo. Te wybudowane mieszkania za Gierka po 30 latach nadają się tylko do > kapitalnego remontu co może być droższe od wybudowania nowych. To w takim razie dziwne że obecne ultrabogate społeczeństwo chce się gnieździć w tych norach... Skoro zły Gierek im taki syf zafundował, dziwne że Polacy masowo nie wyprowadzają się do nowoczesnych solidnych przestronnych apartamentów skoro jak sam piszesz bez remontu w tych gierkowskich norach nie da się żyć, a taniej jest zbudowac nowe piękne mieszkania. Masochiści jacyś sami w tym kraju czy co? > itd., itd. Owszem budowano to i owo ale była to skandaliczna jakość, olbrzymia > fuszerka. i bezmyślne zadłużanie państwa a przez to i całego społeczeństwa!!!! > Nawet nie ma co porównywać tych okresów. Postęp jaki Polska uczyniła i to > głównie dzięki olbrzymiej przedsiębiorczości Polaków Jaaasne. Tylko skoro piszesz że obecny postęp to tylko przedsiębiorczość, to powiedz na co poszły pożyczki brane po 1989 (obecne zadłużenie Polski jest ca 10x większe jak za Gierka)???? > olbrzymi. Potwierdzają to wszyscy ci obcokrajowcy którzy byli w Polsce np. w > 1989 r. i przyjeżdżają obecnie!!!! Obcokrajowcom się nie dziwię. Teraz naprawdę są lepsze sklepy, knajpy itd. Temu nie zaprzeczam. Kogo stać ten się bawi. Mnie jest dobrze ale mimo to jakoś dziwnie się czuję siedząc w kawiarni w ogródku i widząc jak parę metrów dalej stary człowiek szuka jedzenia czy puszek na sprzedaż w śmietniku. Za Gierka fakt nie było tak ładnie w kawiarniach ale i ludzie w śmietnikach nie grzebali za jedzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 17:17 W każdy kraju są bogaci i ubodzy. U nas bieda najczęściej wiąże się ze zwyczajnym lenistwem, czasami oczywiście występują przyczyny losowe. Niestety wielu osobom nie chce sie pracować. Wiem o tym i obserwuję to na co dzień.Każdy kto chce pracować, chce się uczyć, ma jakieś ambicje może obecnie nieżle żyć. Przemiany ustrojowe po 1989 r. stworzyły duże możliwości dla ludzi przedsiębiorczych, wykształconych i pracowitych i taki model trzeba promować.To ma być zadanie państwa - stwarzać warunki do zakładania firm, zatrudniania itp., oczywiście nie jest z tym jeszcze najlepiej w Polsce ale nie ma żadnego porównania z Gierkiem. Znam wiele osób które mają problemy finansowe ale niestety w 99% same na to zapracowały i nie można za to winić państwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 18:22 1234-5aa napisał: > W każdy kraju są bogaci i ubodzy. U nas bieda najczęściej wiąże się ze > zwyczajnym lenistwem, A to ciekawe. Bo ja widzę dookoła tysiące ludzi, którzy zarabiają od 800 do 1500 PLN miesięcznie, co oznacza życie w biedzie, mimo że ciężko pracują. Są to wszyscy sprzedawcy w sklepach, panie w okienkach na poczcie i w bankach, pracownicy montowni, urzędnicy niższego szczebla, wielu nauczycieli, zdecydowana większość pielęgniarek, i wiele innych grup zawodowych, których nie będę tu wymieniał. Oczywiście zaraz pewnie napiszesz, że "oni mieli wolny wybór". Nie mieli, bo gdyby mieli, to by wybrali lepsze zarobki. Przykładowo, gdy wybór się pojawił w postaci rynku pracy na Wyspach, to 2 miliony ludzi natychmiast z tej opcji skorzystało. Tylko że wtedy podobni Tobie "lyberałowie" stowarzyszeni w Lewiatanach czy innych Business Center Clubach natychmiast zaczęli płakać, że ludzie są źli i leniwi, bo nie chcą u nich pracować po 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu za miskę ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 17:27 Za Gierka fakt nie było tak > ładnie w kawiarniach ale i ludzie w śmietnikach nie grzebali za > jedzeniem...< Bo w smietnikach nie bylo jedzenia.PrOste? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd 10 latek porzadził 07.10.08, 18:47 I nadal prywatyzują ;) A większość zapewne nadal w miastach mieszka w blokach gierkowskich Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 18:05 >Te wybudowane mieszkania za Gierka po 30 latach nadają się tylko do >kapitalnego remontu co może być droższe od wybudowania nowych. Ciekawe, po ilu latach będą się nadawać do kapitalnego remontu "apartamentowce" wybudowane w czasie ostatniego boomu. Bo to, że budynek nadaje się do poważnego remontu po 30 latach, jest chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Za Gierka było lepiej? 08.10.08, 00:55 > Te wybudowane mieszkania za Gierka po 30 latach nadają > się tylko do kapitalnego remontu co może > być droższe od wybudowania nowych. Wszystkie > instalacje wodne, elektryczne i gazowe > trzeba całkowicie wymienić. Kompletna bzdura. Mieszkam w mieszkaniu z epoki Gierka i jak na razie żaden kompleksowy remont nie był potrzebny. Jedyne, co zrobiono w ramach nowej gospodarki, to ocieplenie bloku ohydnym styropianem. Mieszkanie trzyma się doskonale, stoi w pięknej, zielonej okolicy, czego nie da się powiedzieć o obecnie oddawanych do użytku więziennych klitkach za zawrotne ceny. Trzeba być naprawdę bardzo zaślepionym, żeby nie zdawać sobie sprawy, że za PRL-u też budowano, i to wcale nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 16:00 ptr0 napisała: > Czytaj ze zrozumieniem! Pożyczonymi pieniędzmi to każdy głupi > może rozporządzać, tylko kiedyś trzeba będzie je oddać... > Gierek narobił nam długów, że do dziś jest deficyt budżetowy. > A u mnie w mieście (Łódź) buduje się bardzo intensywnie > dopiero od półtora roku, To znaczy Ty rozumiesz a więc wytłumacz :-)) Gierek narobił długów na 40 mld USD. Po 1990 roku naszą gospodarkę sprywatyzowano (czytaj) rozsprzedano za 70 mld USD. Dolicz proszę jeszcze przekręty takie jak PZU/Eureko na kilka kilkanaście mln USD. Popatrz a Polska coraz bogatsza mimo że zapewne mieszkach w blokowisku z czasów Gomułki. Dodaj do tego genialnych strategów naszej gospodarki takich jak Kaczyński, Skrzypek czy nawet Balecerowicz. Oni potrafią z g..na dobrobyt (dla siebie zbudować). Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Za Gierka było lepiej? 07.10.08, 22:54 ptr0 napisała: > "Miasto, zaniedbywane w czasach komunizmu, dziś przeżywa swoją drugą młodość." > Czytaj ze zrozumieniem! Pożyczonymi pieniędzmi to każdy głupi może rozporządzać > , Nie każdy, solidarusza tępota napożyczała po 1989 kilkadziesiąt razy tyle co Gierek i wszystko przepiła niczego nie budując. Dopiero gdy Unia Europejska przystawiła kroplówkę €€€€€ coś się w tej krainie rozpaczy ruszyło. > tylko kiedyś trzeba będzie je oddać... Gierek narobił nam długów, że do dziś > jest deficyt budżetowy. Dziś spłacamy długi AWSu, nieuku. > A u mnie w mieście (Łódź) buduje się bardzo intensywnie > dopiero od półtora roku, w czasach komunizmu tu się w ogóle nic nie działo, > zapuszczone tereny, tragedia! Buduje się dopiero od przystąpienia do socjalistycznej Wspólnoty Europejskiej, wcześniej za komuny Łódź się prawie do miliona mieszkańców rozrosła, potem za sprawą solidaruchów liczbą populacji spadła poniżej Krakowa i dalej leci w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush A co, nie jest tak ?! 07.10.08, 16:37 st1111 napisał(a): > Gratuluję sobie że mogę żyć w tym pięknym kraju. > Ale za Gierka było lepiej. A co, nie jest tak ?! Polska to kraj dobrobytu... nie mlekiem i miodem...ale kokakolą i hamburgerami płynący dzięki USA mamy smakołyki z McDonalds, Tarcze przeciw Ruskim z Iranu, bombowe wakacje w Iraku i w Afganistanie w dodatku USA obdarowuje nas obficie ropą i gazem, tak że możemy Ruskim pluć w twarz ! Żyć nie umierać ! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i pię... 07.10.08, 16:59 Starsznie zgrzebny jakiś ten program (oglądałem 2 odcinki)... Odpowiedz Link Zgłoś
gamonek Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i pię.. 07.10.08, 17:24 przyjeżdżają gwiazdy i najazd kamery na Limahla i Kate Bush.. kurde, to już nie mogli wybrać i pokazać prawdziwej gwiazdy, najlepiej z tego tysiąclecia???? wyszło że Polacy dostają orgazmu na widok pana, który odnosił sukcesy 25 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 17:32 tak, sięrmiężny obraz, jak wspomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 18:07 Jak widzicie media to jedna wielka propaganda . USA od Rosji dziś nie różni się w niczym . Wracając do mediów to cenię sobie portal Gazety (kimkolwiek jest jego właściciel) ,bo jako jedyny pozwala na dodanie opini szybko i sprawnie . Podajcie mi jeszcze jeden polski portal z taką możliwością komentowania i z tak rozbudowanymi forami ? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 18:21 st1111 napisał(a): > Gratuluję sobie że mogę żyć w tym pięknym kraju. > Ale za Gierka było lepiej. Cóż - jeżeli chcesz żyć "jak za Gierka" to żyj w ten sposób. Nikt ci tego nie zabroni. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 18:50 > Cóż - jeżeli chcesz żyć "jak za Gierka" to żyj w ten sposób. Nikt ci tego nie > zabroni. > Nie da rady mam 20lat więcej.A do tego FWP zlikwidowali a ja za radą Wałęsy wziąłem los we własne ręce i teraz muszę pracować bez urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 18:51 Ale ciągle pracy brak za godziwe pieniądze , poczekajcie aż pracodawcy podniosą pensje i nauczą sie kultury. Nie warto na obecnym etapie wracać. Ludzie w polsce wyglądają jak żebracy. Wy tez chcecie tak wyglądać ? Odpowiedz Link Zgłoś
li13 Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 18:54 Popieram przedmowce ;-) Sa jeszcze na swiecie kraje, w ktorych jest "jak za Gierka" - jezeli ktos teskni to przeciez mozna emigrowac. Kto powiedzial, ze na wschod sie nie da. Zal sciska serce jak ktos pisze takie glupoty, ale widac za malo w tylek dostal przez te kilkanascie lat nienormalnosci ktore nasz kraj musial przetrzymac. A co do kiepskiej sytuacji niektorych czlonkow spoleczenstwa to tez widze to jako bezpsrednia konsekwencje doswiadczen z systemem gospodarczym ktory mielismy przez tyle czasu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jasne że są kraje gdzie się żyje jak za Gierka. 07.10.08, 23:09 powszechna opieka zdrowotna, powszechny dostęp do edukacji, brak nędzy i ubóstwa a co za tym idzie przestępczości, potężnie rozwinięty przemysł oparty o rodzimą technologię. Europa Zachodnia, tam żyje się jak u nas za Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
444a atrakcyjny rynek... ale nie dla zwykłych ludzi 07.10.08, 19:01 Ceny jak na Zachodzie a zarobki 5 razy niższe. Słowem mieszkania warte u nas milion powinny kosztować 200 tysięcy, a kawalerki powinny być po kilkadziesiąt tysięcy złotych! Odpowiedz Link Zgłoś
4v 5 razy nizsze? oj kiedy to bylo... 07.10.08, 22:16 ... chyba gdzies tak w 2000r. teraz zarobki sa tu 2-3 razy nizsze niz na Zachodzie. nadal jest ogromna roznica, ale juz nie przepasc. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 5 razy nizsze? oj kiedy to bylo... 07.10.08, 23:10 4v napisał: > ... chyba gdzies tak w 2000r. > > teraz zarobki sa tu 2-3 razy nizsze niz na Zachodzie. nadal jest ogromna > roznica, ale juz nie przepasc. Bo jesteśmy w Unii Europejskiej, jak przyjmiemy Euro dysproporcje jeszcze bardziej spadną, jak stworzymy jedno państwo zrównamy się z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamazz Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i pię.. 07.10.08, 19:20 Reporter pyta się retorycznie kto kupi mieszkania po 270 tys dolarów na co polski ekspert (raz zwany inwestorem a raz analitykiem) odpowiada szybko: spoko spoko znajdą sie naiwni:)) to jest najlepszy fragment:)) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadki-pilota-pirxa Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 19:31 A kogo to dziś obchodzi? Za Gierka czy Piłsudskiego? Prehistoria Odpowiedz Link Zgłoś
brutt Fajnie że wreszczie ktoś pokazuje nas w dobrym 07.10.08, 20:11 świetle. Mam nadzieje że nie przyćmi tego wieczne narzekanie rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
malone01 Propagandowa agitka 07.10.08, 20:32 Taką propagandową agitkę można nakręcić w stolicy KAŻDEGO wschodnioeuropejskiego kraju, o zachodnioeuropejskich nie wspominając. Każde duże i znaczące miasto w Europie, w tym miasta zachodnie rozwinęły się mocno w ciągu ostatnich 20 lat i zmiany, jakie w nich nastapiły są kolosalne. Tym, których tak cieszą opinie zachodnich mediów, radzę poczytać co pisały one o Polsce I połowy lat 70-tych i jak później musieli weryfikować swoje opinie. I na koniec gdzie te tłumy powracających do tego kraju "mlekiem i młodem płynacego" emigrantów i przybywających imigrantów z Białorusi, Ukrainy itd.? Skąd taki eksodus ludności po 2004r., skoro tu tak dobrze? Szkoda, że CNN nie nadmieniła o Polakach, którzy rejestrują się jako Niemcy w niemieckich urzędach pracy by uzyskać niecałe 350 euro zasiłku, o czym pisze dziś na portalu gazeta.pl. Nie pasowało do sztucznie tworzonego obrazka? Odpowiedz Link Zgłoś
dobreloty.com Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 20:44 Polska to poprostu raj , zyć i nie umierać dobreloty.com Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 21:41 Ktoś się nacpał w CNN czy zapłacili im z funduszu reprezentacyjnego polszy? Odpowiedz Link Zgłoś
brutt Re: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i p 07.10.08, 21:54 Co nie przeszkadza ci reklamowanie własnej strony www, skąpiąc 20 zł na reklame google. Rozumiem że isnieją kraje na świecie bez własnych problemów- nazywają się Neverlandie. Polakowi nie dogodzisz, i tak źle i tak nie dobrze. A może patrzący z zewnątrz widzą nas bardziej obiektywnie? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
izmy ale w tekście nt. jazzu i polityki są przekłamania 07.10.08, 22:08 możemy się np. "dowiedzieć", że Polska 300 lat była pod zaborami, ale ani słowa o Jazz Jamboree, Tyrmandzie czy Komedzie nie rozumiem czego to promocja edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/10/02/poland.history.jazz/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pio3k materiał sponsorowany... 07.10.08, 22:13 tylko przez kogo? czyżby przez polski rząd?, przecież co i rusz słyszę i dostaję do zrozumienia, że muszę zaciskać pasa bo sytuacja nie jest dobra, np. ropa tanieje a ja muszę płacić po starych cenach bo wcześniej do mnie "dokładano" - tylko skąd zyski PKN= 100%? DONEK - KUŹWA RÓB COŚ!!!!! bo u mnie następne wybory masz przegrane, tylko na litość boską przestań kastrować, no chyba, że PiSiorów to jeszcze zrobię z ciebie prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Biedni ci Amerykanie, jeśli takie dno jak Polska 07.10.08, 22:49 jest dla nich krainą mlekiem i miodem płynącym. Czym wtedy jest dla nich Skandynawia, Niemcy czy Francja? Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Skandynawia, Niemcy i Francja 07.10.08, 23:19 to strupieszale, zestarzale i nieruchawe populacje, zamieszkujace piekne niegdys tereny. Ino ze coraz wiecej tam brudu, smrodu i chamstwa, bo sie tysiacami sprowadzaja nowe ruskie - najparszywsze bydlo eurazji, uciekajace z federacyjnego szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Skandynawia, Niemcy i Francja 08.10.08, 15:27 bezportek napisał: > to strupieszale, zestarzale i nieruchawe populacje, zamieszkujace > piekne niegdys tereny. To żyjące w dobrobycie społeczeństwa świadome swoich praw, nie to co Polacy z mentalnością niewolnika zginający kark przed kolejnymi "panami". > Ino ze coraz wiecej tam brudu, smrodu i Piszesz o Polsce. > chamstwa, bo sie tysiacami sprowadzaja nowe ruskie - najparszywsze > bydlo eurazji, uciekajace z federacyjnego szamba. Najgorsze kato-polackie bydło to mieszka nad Wisłą w tym nacjonalistycznym szambie. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Matrix 08.10.08, 02:17 Taki piękny, kosztowny program i ani słowa prawdy. Ale ludziska wierzą, bo "telewizja jest fajna" (cyt. z Mad City). Nic tylko zacytować towarzysza Generała: powstaje pytanie - kto za tym wszystkim stoi? No kto, panie Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Matrix 12.10.08, 17:43 tak ? myslisz ze na czas krecenia programu z ulic usunieto furmanki a postawiono blaszane jexdzidla na 4 kolach, zdjecia z sopotu pewnie byly zrobione komputerowo(cos jak star trek) a mieszkania ni ch... nie kosztuja 270.000 $ tylko jakies 12 $, jesli w ogole polacy nie mieszkaja w jaskiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
melicius Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i pię.. 08.10.08, 03:55 a czy w tych reportazach wspominala o szczegolowych cenach ??, miejscowych zanieczyszczeniach , lokalnych drogach ? Odpowiedz Link Zgłoś
sieroza CNN: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań ... 09.10.08, 13:07 no tak też z checią zamieszkałbym w budynku Libeskinda albo Hadid ale to nie moja półka i będe zadowolony z przytulnego mieszkanka na zwyczajnym osiedlu z pod ręki domorosłych projektantów Odpowiedz Link Zgłoś
arton2 Re: CNN: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszka 09.10.08, 15:27 Hmm bo ja wiem architektoniczny poziom w stolicy rośnie pojawiają się ciekawe osiedla w niskiej zabudowie, albo rzeczy są robione w starych powierzchniach fabrycznych Odpowiedz Link Zgłoś
paula_em Re: CNN: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszka 09.10.08, 18:00 To fakt. Na Wilanowie udzielał sie Guy Perry znany z olimpijskich obiektów w Barcelonie- kto widział ten wie. Ciekawie rozplanował osiedla. Chociażby Ostoje, która ma własny park leśny. Odpowiedz Link Zgłoś
sieroza Re: CNN: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszka 09.10.08, 18:43 o to całkiem fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
jabar33 Re: CNN: Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszka 09.10.08, 18:58 Lofty w starych fabrykach to dla mnie super pomysł na rewitalizacje przestrzeni miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś