superson 07.10.08, 21:01 dobrze chlop mowi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold19 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:03 hehe, Bukiel: sprzataczki decydowac.. ale pieniadze od sprzataczek chce kasowac, dobry Bukiel .. i co najlepsze, te wszystkie szpitale naleza wlasnie sprzataczkom, Bukiel. A ty chcesz je po prostu ukrasc, w ten czy inny sposob. I jeszcze cos. Za wyksztalcenie lekarzy rowniez placa sprzataczki i inny odpad, Bukiel. Wyksztalcenie jest przeciez za darmo... Bukiel, tak z reka na sercu.. czy przypadkiem nie jestes faszysta pierwszej klasy... i to takim z rasistowskim zacieciem godnym herrenrasse? Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:13 to jeszcze nie znaczy, że sprzątaczki znają się na zarządzaniu szpitalami i systemie ochrony zdrowia. To mniej więcej tak samo jakby miały decydować o losach spółek skarbu państwa. I nie opwiadaj jak to owe sprzątaczki utrzymują szpitale i łożą na edukację lekarzy. Akurat to ci ostatni płacą na ogół większe podatki i też współpłacą za edukację masy innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:16 suwerenem jest, zgodnie z Konstytucją, NARÓD - a zatem wszyscy obywatele Rzeczypospolitej - od sprzątaczki po profesora - na równych prawach i jak suwerenowi się spodoba, to może uchwalić KAŻDE prawo, nawet skrajnie niekorzystne dla państwa - wolno mu, tak jak dziecku wolno popsuć zabawkę (wybierając demokrację jako formę rządów zgodziliśmy się również na taką ewentualność) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:23 bambussi napisał: > suwerenem jest, zgodnie z Konstytucją, NARÓD - a zatem wszyscy > obywatele Rzeczypospolitej - od sprzątaczki po profesora - na > równych prawach > > i jak suwerenowi się spodoba, to może uchwalić KAŻDE prawo, nawet > skrajnie niekorzystne dla państwa - wolno mu, tak jak dziecku wolno > popsuć zabawkę (wybierając demokrację jako formę rządów zgodziliśmy > się również na taką ewentualność) Państwo jest formą organizacji społeczeństwa tzn. suwerena. Oczywiście nikt nie zabroni podcinać gałęzi, na której się siedzi! Już to przeżyliśmy - patrz: zabory. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Forsa - TAK, odpowiedzialność - NIE. 07.10.08, 22:11 Niech mi Pan Bukiel dlaczego sprzątaczka ma nie decydować o swojej kasie i niech mi powie jakie konsekwencje i jaką odpowiedzialność poniosą fachowcy tacy jak on, gdy w wyniku reformy pogorszy się dostępność opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 ale to wystapienie bylo naprawdę fatalne 07.10.08, 22:17 jakanie, nie dowidzenie promptera, bujanie sie cos nie w formie nasz prezio Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----w formie program krecenia lodow na szpitalach- 08.10.08, 00:40 przez kumpli kastrata Thuske plan jest prosty: 1) oddluzenie szpitali za pieniadze podatnikow, 2) sprzedaz oddluzonych szpitali kolesiom 3) swietowanie udanego krecenia lodow Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 a kto zdecyduje, o czym ma decydować "Bukiel" 08.10.08, 00:54 nb, jak można mieć takie nazwisko??? Odpowiedz Link Zgłoś
folxdojcz_kastrat_cudotworca Ten_Bukiet_Jest_Sprzątaczką_u_Oli garchów_:)))))))) 09.10.08, 22:37 Ten Bukiel ma wygląd grabarza a nie lekarza :( Jakiś niedomyty, niedostrzyżony i śmierdzi mu z gęby :( Brrrr typowy POlaczkowski zdemoralizowany konował :( Ciekawe ile nachapał się w swoich życiu na łapówach od chorych, nieszczęśliwych, niezamorznych Polaków :( Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: ----w formie program krecenia lodow na szpita 08.10.08, 01:07 > przez kumpli kastrata Thuske z całym szacunkiem... jak Jaruś przeczyta to Cię wyśle do psychiatry zakało PiS-u hihihihiiiiiiiiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
eddd73 Re: ----w formie program krecenia lodow na szpita 08.10.08, 18:51 PiSowski najemnik hrabia-monte-christo pracuje co dzień do północy. Co za upadek - zatrudniać do PR takiego imbecyla... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: ----w formie program krecenia lodow na szpita 12.10.08, 11:07 Musi pasować intelektem do grupy docelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Forsa - TAK, odpowiedzialność - NIE. 08.10.08, 00:16 dominik.olsztyn napisał: > Niech mi Pan Bukiel dlaczego sprzątaczka ma nie decydować o swojej > kasie i niech mi powie jakie konsekwencje i jaką odpowiedzialność > poniosą fachowcy tacy jak on, gdy w wyniku reformy pogorszy się > dostępność opieki medycznej. Pan Bukiel juz ci to w bardzo prosty sposob wytlumaczyl, ale twoj maly PiSi mozdzek nie zalapal, ze pani sprzataczka nie zna sie na sluzbie zdrowia, pan doktor nie wtraca sie w zwiazki zawodowe pan sprzataczek ani firmy je zatrudniajace, pan doktor nie wzywa o referendum rozstrzygajace o podwyzce plac dla nisko zarabiajacej sprzataczki dlatego, ze na tym sie nie zna, proste PiSimozdzku, prawda? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku To ja jako suweren nie chce placic podatkow! 07.10.08, 21:34 bambussi napisał: > suwerenem jest, zgodnie z Konstytucją, NARÓD - a zatem wszyscy > obywatele Rzeczypospolitej - od sprzątaczki po profesora - na > równych prawach > > i jak suwerenowi się spodoba, to może uchwalić KAŻDE prawo, nawet > skrajnie niekorzystne dla państwa - wolno mu, tak jak dziecku wolno > popsuć zabawkę (wybierając demokrację jako formę rządów zgodziliśmy > się również na taką ewentualność) Jako ze jestem czescia narodu, a mamy demokracje, wiec nie bede placil podatkow, ergo nie bede utrzymywal zgraji darmozjadow (czytaj: stoczniowcow, gornikow, JWP prezydenta i calej zgrai bezrobotnych). A jak sprzataczce sie nie podoba ze lekarz duzo zarabia, to dlaczego nie poszla na medycyne? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:57 Po co b uje piane p.prezydent,skoro i tak wie,że do refendum nie dojdzie,bo to jest matematyka sejmowa.Orędzie jak zwykle ble,ble i klops! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold19 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:20 Masz problem z demokracja. Pobyt w Szwajacarii by ciebie na smierc zaszokowa. Prosty lud 4 razy do roku w glosowaniach decyduje, jakie ustawy sa madre a jakie idiotyczne. Te idiotyczne sa odrzucane. Wypowiedz w takim stylu jak Twoja czy Bukiela oznaczalaby dyskwalifikacje absolutna i totalna. To jest po prostu rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:00 No taaak rasizm,bo o bok sprzątaczki wymienił historyków m.innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:21 sabrilla napisał: > to jeszcze nie znaczy, że sprzątaczki znają się na zarządzaniu szpitalami i > systemie ochrony zdrowia. To mniej więcej tak samo jakby miały decydować o > losach spółek skarbu państwa. > I nie opwiadaj jak to owe sprzątaczki utrzymują szpitale i łożą na edukację > lekarzy. Akurat to ci ostatni płacą na ogół większe podatki i też współpłacą za > edukację masy innych ludzi. .... i na pensje sprzątaczek (pracownicy budżetówki)!!! Na szczęście ja w moim klozecie jestem samofinansująca się! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:45 zastanów się co mówisz. to lekarze sie znają na zarządzaniu? wam już mocno wali w dekiel, skoro na wszyskim się znacie. tylko czekać aż Nobla z fizyi też dostanie któryś z was. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:26 jesli nie wiesz to Nobla z fizyki otrzymali: Makoto Kobayashi, Toshihide Maskawa i Yoichiro Nambu, i nie a lekarzami tylko fizykami - teoretykami zajmującymi się fizyką kwantową... Odpowiedz Link Zgłoś
bo-gd Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:56 tak, tak, w szczególności jeśli prowadzą prywatną praktykę i rozliczają się z fiskusem na oko (zezowate zresztą) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:08 sabrilla napisał: > to jeszcze nie znaczy, że sprzątaczki znają się na zarządzaniu szpitalami i > systemie ochrony zdrowia. a czy uważasz, że lekarze na tym się znają? oni mają się znać na leczeniu a nie na zarządzaniu. od tego są ekonomiści nie lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:20 sabrilla napisał: > to jeszcze nie znaczy, że sprzątaczki znają się na zarządzaniu szpitalami i > systemie ochrony zdrowia. To mniej więcej tak samo jakby miały decydować o > losach spółek skarbu państwa. > I nie opwiadaj jak to owe sprzątaczki utrzymują szpitale i łożą na edukację > lekarzy. Akurat to ci ostatni płacą na ogół większe podatki i też współpłacą za > edukację masy innych ludzi. Ja sie tylko obawiam, że te glupoty naprawde pisza lekarze... to straszne. Prosilbym zatem panie i panow lekarzy o zdradzenie mi w jakim zakresie mieli na studiach ekonomie? Panstwowa sluzba zdrowia to problem nas wszystkich, bo o nasze (np. sprzataczki, historyka sztuki)zdrowie chodzi i mamy prawo wypowiedziec sie jak chcemy, zeby ta NASZA sluzba zdrowia wygladala. Odwracajac debil_ny przyklad niejakiej sabrilli, wasz pomysl to tak, jakby pozwolic powiedzmy gornikom okreslic sposob reformowania gornictwa albo listonoszom zostawic wybor czy zniesc monopol poczty czy tez go zostawic. Lekarze maja na celu swoj prywatny interes, tak jak kazda inna grupa zawodowa i sa w tej sprawie czynnikiem kompletnie nieobiektywnym Jesli ktokolwiek nie powinien miec nic do powiedzenia w tej sprawie to wlasnie oni. Kto jest za? Ja! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:47 panie/pani p.Pirx oczywiście dajmy zadecydowac o ochronie zdrowia sprzataczkom, górnikom, nawet mechanizatorom rolnictwa, z tym że zobowiążmy ich do leczenia po tym referendum, polecam zduna... on wykafelkuje każdego raczka... pojmij idioto że ochrona zdrowia to ... lekarze, bez nich możesz zdrowaśke odmówic.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:58 kozet czemu sie irytujesz?? niech sobie narod reformuje s z jak sobie chce. co to wlasciwie nas obchodzi???mnie osobiscie to gila kto mi placi pan prezydent ( male litery celowe) sprzataczka Bukiel czy kto tam chce. jak narazie to do reformowania wszyscy gotowi ale do placenia nikt :) poczekam , popatrze sobie z oddali ... moze jak juz zdecyduja kto wyklada kasiore to wroce pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:05 marcinku ty luzujesz bo... jestes daleko stad i chwała ci za to, a ja dzisiaj znów jednocześnie zniczulałem resekcję grubego i endoprotezę... hihihiii... więc aprawdę chciałbym by sprzątaczki postanowiły że to one znieczulają hiihihiii. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:25 > marcinku ty luzujesz bo... jestes daleko stad i chwała ci za to, a > ja dzisiaj znów jednocześnie zniczulałem resekcję grubego i > endoprotezę... hihihiii... więc aprawdę chciałbym by sprzątaczki > postanowiły że to one znieczulają hiihihiii. pzdr no to pakuj walizy :) na co czekasz az w referendum narod zdecyduje ze masz znieczulac na 3 stoly za miske ryzu? a jak sie komus cos stanie to bez sadu na drzewo?? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 09.10.08, 21:31 taki los :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:17 kzet69 napisał: > panie/pani p.Pirx oczywiście dajmy zadecydowac o ochronie zdrowia > sprzataczkom, górnikom, nawet mechanizatorom rolnictwa, z tym że > zobowiążmy ich do leczenia po tym referendum, polecam zduna... on > wykafelkuje każdego raczka... > pojmij idioto że ochrona zdrowia to ... lekarze, bez nich możesz > zdrowaśke odmówic.... :) uwielbiam takich wystawiających się do odstrzału dyletantów:). Podobnie jak lekarze to sluzba zdrowia, gornictwo to górnicy, a poczta to listonosze. I teraz pytanie - jaką twój kiepski wywód ma wartośc logiczną? Co chciałeś/aś przez to przekazac odkrywczego? Wyzywasz mnie od idiotów ignorancie/ignorantko a sam/sama nie masz bladego pojecia na temat prawa konstytucyjnego, doktryn politycznych, ustrojów państwowych. Deprecjonujesz znaczenie referendum na pałe, bez zadnej refleksji poza baczeniem na czubek wlasnego nosa? Bo tak ci wygodnie? Nie interesuje mnie jak bardzo się cenisz, ale jaką masz wiedze na tematy, na które próbujesz się wypowiadac. JEzeli jestes lekarzem, to bron mnie Panie przed takimi lekarzami. Kazdy powinien robic to na czym sie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:28 > Kazdy powinien robic to na czym sie zna. sluszna uwaga . Ty najwidoczniej znasz sie na wszystkim z problemami sluzby zdrowia na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:40 marcinoit napisał: > > Kazdy powinien robic to na czym sie zna. > sluszna uwaga . Ty najwidoczniej znasz sie na wszystkim z problemami > sluzby zdrowia na czele. Dokladnie! JA jestem egzemplifikacja wiedzy absolutnej! Na prace domowa narysuj jak sobie mnie wyobrazasz:). Znac problemy sluzby zdrowia, a znac na nie lekarstwo to dwie różne Wzorcowy lekarz ma takie samo pojecie o zarzadzaniu i ekonomii jak sprzataczka, gornik, czy historyk sztuki. Co innego natomiast "robic" a co innego miec prawo glosu w podstawowych sprawach dotyczacych ogolu obywateli. To jest podstawa demokracji i ktos kto tego nie rozumie jest hm... smieszny. Po to sa politycy, zeby wylozyc pewne kwestie obywatelom tak zeby zrozumieli. To - komu obywatele uwierzą, jezeli sa rozne koncepcje, zależy w duzej mierze od sily argumentow. Gdzie tu miejsce na widzimisie lekarzy? Powtarzam - lekarze nie sa dla mnie zadnymi autorytetami w kwestii reformowania sluzby zdrowia, bo sie na tym kompletnie nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:49 pewno ze sie nie znaja . nigdy nie twierdzilem inaczej :) tyle ze Ty jako krynica madrosci i kopalnia wiedzy o demokracji powinienes zdawac sobie sprawe ze aby zadac pytanie spoleczenstwu trzeba najpierw dokladnie wytlumaczyc o co wlasciwie sie pyta i jakie beda konsekwencje podjetych decyzji. to nie jest kwestja odpowiedzi na pytanie : jestes za czy przeciw prywatyzacji sluzby zdrowia? sprawa jest zbyt zlozona by mozna bylo ja rozwiazac prostym tak lub nie. na tak zadane pytanie ja nie odwazyl bym sie udzielic odpowiedzi . a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:02 W pierwszej kolejności zwroce twoja uwage na temat dyskusji, ktora sprowadzasz od ogolu do szczegolu. Ciesze sie,ze sie zgadzamy, ze o dumie z "krynicy mądrosci" już nie wspomne;). Co do Twojego pytania - masz oczywiście wiele racji. Na zasadzie porównania jednak - powiedz, czy przykładowo referendum w sprawie akcesji do UE dotyczylo mniej skomplikowanej i wieloaspektowej materii? Przy tak podstawowych kwestiach niezbedna jest po prostu jednoznaczna zgoda spoleczenstwa na sam zamysł bez wdawania sie w szczegoly. To jest moje zdanie, ale tu juz moge dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:13 co do tematu , nie sadzisz ze wypowiedz Bukiela , nie przecze ze niezreczna , zostala powiedzmy, wypaczona ? w tej chwili mysle ze jest juz za pozno. wokol problemu naroslo zbyt wiele mitow i niedomowien analogia z akcesja do UE nie wydaje mi sie do konca trafna a to dla tego ze wowczas mielismy do czynienia z sytuacja typu " wszystko albo nic" reforma sluzby zdrowia moze przebiegac wielo torowo z roznym natezeniem tej nieszczesnej " prywatyzacji" jednym slowem mysle ze jest zwyczajnie za duzo opcji. zreszta jak sam sie orientujesz czytajac komentarze prywatyzacja kojarzy sie wiekszosci z koniecznoscia placenia za leczenie a jako zrodlo wszelakej madrosci wiesz napewno ze nie sa to synonimy Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:30 a cały problem Marcinku polega na tym że mlasskacz beknął : "a zrobimy a kuku tuskowi", przecież dla tej gnidy nie ważni są pacjenci, obywatele, czy interes kraju, ważne by dokuczyc tuskowi, jak słuchałem tego żałosnego bełkota wieczorem w TV to zastanawiałem się: Altzhaimer czy encefalopatia toksyczna poetanolowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:36 nie ogladam polskej telwizji :) a w tutejszej jakos nie uznali za konieczne przekazac co ma do mlaskniecia Mniejszy Brat Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:40 łoj to jesteś szczęściarz, z takimi hymnami i palma dali w TVP ze myślałem że wypowiedzieliśmy wojnę Indonezji... w imieniu uciskanego ludu Timoru Wschodniego oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 10:28 kzet69 napisał: > a cały problem Marcinku polega na tym że mlasskacz beknął : "a > zrobimy a kuku tuskowi", przecież dla tej gnidy nie ważni są > pacjenci, obywatele, czy interes kraju, ważne by dokuczyc tuskowi, > jak słuchałem tego żałosnego bełkota wieczorem w TV to zastanawiałem > się: Altzhaimer czy encefalopatia toksyczna poetanolowa.... jesteś tak samo żałosny jak i twoją mać, która cie nie potrafiłą wychować Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 09.10.08, 21:32 a poza pluciem coś merytorycznie? jak nie to wytrzyj monitor, śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 01:01 > pojmij idioto że ochrona zdrowia to ... lekarze, Ale FINANSOWANIE ochrony zdrowia to sprzątaczki, górnicy, zdunowie i historycy. Za darmo leczysz, Judymie? Nikt ci się do procedur medycznych nie wtrąca. Co ma w ogóle wspólnego lekarz ze sposobem zarządzania szpitalem? Co jego obchodzi, jaki jest plan kont, struktura własności, odpowiedzialność wobec udziałowców? On ma leczyć, a nie się wymądrzać na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia. No, chyba że postulujesz, żeby to lekarze zadecydowali o formie finansowania... lekarzy, a potem wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 09.10.08, 21:34 ok to czemu nie oglosimy referendum w sprawie ustaw3y budżetowej, emerytalnej,podatkowej przecież to też pieniadze sprzątaczek (o zdunach nie wspominając) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:43 wprawdzie poglądy ma Bukiel takie spod ustaw norymberskich, ale wątpię czy faszyści przyjęliby go. popatrz na tę mordę. dno, raczej nieiwiele szans na przeniesienie jego genów w następne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:06 pokaz swoja mordę gnido... omówimy wieprzu i opiszemy... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:32 po co te nerwy?? :) w szpitalu w ktrym pracuje wlasnie odchodzi jeden anestezjolog i rozgladaja sie za nastepca. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:35 no to mają kłopot poniżej 100 za godzine dyżurową nie znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
radzio5 Jak najbardziej kazdy ma prawo zadecydować 07.10.08, 21:05 w tak waznej sprawie jak ochron zdrowia. Czy chce byc lecxzony, czy zgadza się, że umrze pod płotem jak mu rząd cudaków sprywatyzuje słuzbe zdrowia. W UK, FRancji i innych rozwinietych krajach europejskich nikt nie myśli o prywatyzowaniu podstawowej opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold19 herr Tusk odrzucajac tak samo jak Bukiel widzi 07.10.08, 21:16 narod sprzateczek i Moherowych Beretow niegodnych zabierania glosu. herr Tusk, Bukiel, Palikot i ta cala postkomuna zwariawala by w Szwajcarii... tam 4 razy do roku Narod, a wiec sprzataczki i sprzetacze w glosowaniach rozstrzygaja ktore z ustaw rzadowych sa godne przyjecia. I bardzo, ale bardzo czesto przyglupie ustaw odrzucaja. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: herr Tusk odrzucajac tak samo jak Bukiel widz 08.10.08, 00:16 arnold19 napisał: > narod sprzateczek i Moherowych Beretow niegodnych zabierania glosu. > > herr Tusk, Bukiel, Palikot i ta cala postkomuna zwariawala by w > Szwajcarii... tam 4 razy do roku Narod, a wiec sprzataczki i > sprzetacze w glosowaniach rozstrzygaja ktore z ustaw rzadowych sa > godne przyjecia. > > I bardzo, ale bardzo czesto przyglupie ustaw odrzucaja. Jeslis w Szwajcarii, to tam jezyk niemiecki jest jednym z 4 urzedowych. O ile mi wiadomo, to rzeczowniki pisze sie ZAWSZE z WIELKIEJ (o, TAKIEJ) litery. Nie piszemy wiec "herr TusK" tylko "Herr Tusk". A jesli tam tak znaja jezyk jak i "arnold19", to wspolczuje, gdy odrzucja "przyglupie ustaw" albo moga "zwariawac". Bron nas, Panie, przed wszystko wiedzacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Socjalizm tak, Kaczynski nie 07.10.08, 21:17 Wymysli najwieksza bzdure, zeby tylko zrobic na zlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Jak najbardziej kazdy ma prawo zadecydować 07.10.08, 21:47 budżet jest najważniejszą ustawą, czemu nie głosuje się na projekty budżetowe w referendum? bo naród wybiera partię, która przedstawia swój program wyborczy, popierając w ten sposób tenże program. prezydent ma bardzo luźne podejście do wydawania publicznych pieniędzy. na szczęście wkrótce ten populista zniknie ze sceny politycznej. po nim głową państwa niech zostanie ktokolwiek, byle nie miał na nazwisko Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 a co w wypadku gdy partia do ostatniego dnia kampa 07.10.08, 22:30 a co w wypadku gdy partia do ostatniego dnia kampanii wyborczej zarzeka się, że szpitali prywatyzować nie zamierza a po wygraniu wyborów zmienia zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: a co w wypadku gdy partia do ostatniego dnia 07.10.08, 23:04 Stawia się członków partii pod mur i krótkimi seriami z AK 47 (oszczędne państwo) zmniejsza się liczebność tej partii do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
bliskopis Atak na demokracje? 07.10.08, 21:07 Ano, tak sie sklada ze sie pyta 'sprzątaczki, rolników, historyków sztuki' kto ma rzadzic w naszym kraju, kto ma byc prezydentem etc i nikt sie nie glowi czy taka sprzataczka zna sie na budzecie albo polityce zagranicznej. Mysle wiec ze ma ona wystarczajace kwalifikacje do reformowwania sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh zamulanie demokracji 07.10.08, 21:25 "sprzataczki, rolnicy, historycy sztuki" juz sie wypowiedzieli na temat reformy sluzby zdrowia glosujac na PO - referendum jest tylko techniczna sztuczka dla opóznienia niezbednych reform. Odpowiedz Link Zgłoś
bliskopis Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 21:47 Niby tak, ale: 1. Dlaczego w ogole istnieje cos takiego jak referendum - przeciez skoro ludzie glosowali na partie X, to uznajemy ze znamy ich poglady sa takie same jak partii X (a jak partia X zmienia poglady pod wplywem np. koalicjanta to zakladamy ze podobnej zmianie ulegly poglady elektoratu partii X). 2. W 2007 roku ludzie glosowali nie tyle na PO co przeciw PiS, a jesli juz glosowali na PO to np. byl to glos przeciwko KRUS... (a juz na pewno nie za rejestracja kobiet w ciazy!). 3. Ilez razy czytam na forum 'Nie popieram Tuska ale tu sie z nim zgadzam...' albo 'Glosowale/am na Tuska ale tu przegial'. W przypadku bardzo waznych spraw referendum ulatwia zabranie glosu TYLKO w jednej konkretnej sprawie, bez szukania 'mniejszego zla' (notabene rozumiem dlaczego PO bedzie przeciwne referendum: jesli kampania bedzie dotyczyla tylko i wylacznie sluzby zdrowia to PO wyjdzie na bezdusznych bogaczy ktorzy nie mysla o zdrowiu biedakow, i nie bedzie mogla w rewanzu wyciagac tradycyjnych asow przeciwko PiSowi typu uleglosc wobec KK, IPN czy brak konta w banku). 4. Zgadzam sie ze referendum trzeba stosowac z umiarem (nie chcialbym zyc w kraju ktorego budzet ustala sie 'na zywo' metoda audiotele...). Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 22:13 Referenda stosuje sie wylacznie z dwóch powodów: dla zrzucenia odpowiedzialnosci za podejmowane decyzje lub dla ominiecia drogi parlamentarnej. To drugie stosuje w imieniu swego brata Kaczynski, bo ten nie ma wiekszosci w parlamencie. Jezeli ktos glosowal na PO przeciw PiSowi, wybierajac powiedzmy mniejsze zlo, to musial miec swiadomosc, ze nie wszystko bedzie po jego mysli. Nie jest to jednak powód, by urzadzac referenda we wszystkich sprawach, w których nie jestem zgodny z Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 21:55 jankbh napisał: > "sprzataczki, rolnicy, historycy sztuki" juz sie wypowiedzieli na > temat reformy sluzby zdrowia glosujac na PO - referendum jest tylko > techniczna sztuczka dla opóznienia niezbednych reform. PO idąc do wyborów obiecywała solennie po akcji Sawickiej, że żadnej prywatyzacji szpitali nie będzie. Masz jeszcze coś do powiedzenia w kwestii mandatu i lojalnosci wobec wyborcow? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 22:25 Platforma, tak przed jak i po pisowskiej prowokacji z nielegalnym udzialem zagranicznych sluzb specjalnych, obiecywala wyborcom reforme sluzby zdrowia - jednak do czasu przedstawienia blizszych szczególów tej reformy trudno mówic czy i w jakim stopniu zostaly zlamane obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 22:37 jankbh napisał: > Platforma, tak przed jak i po pisowskiej prowokacji z nielegalnym > udzialem zagranicznych sluzb specjalnych, No i co to ma za znaczenie? Jak nielegalnie - to powinno sie wyciagnac konsekwencje wobec Pisu. Czy to jednak zmienia fakt, że doszlo do próby wyłudzenia łapówki - czytaj przestepstwa? obiecywala wyborcom > reforme sluzby zdrowia - jednak do czasu przedstawienia blizszych > szczególów tej reformy trudno mówic czy i w jakim stopniu zostaly > zlamane obietnice. Padły publiczne deklaracje, że sluzba zdrowia nie bedzie prywatyzowana? Padły! Jest plan kroczacej prywatyzacji sluzby zdrowia? Jest! Odpowiedz - jak sie ma takie postepowanie w stosunku do lojalnosci wobec wyborcow? Zaprzeczasz sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Re: zamulanie demokracji 07.10.08, 22:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85652250&a=85657708 Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Re: Atak na demokracje? 07.10.08, 22:19 bliskopis napisał: > Ano, tak sie sklada ze sie pyta 'sprzątaczki, rolników, historyków > sztuki' kto ma rzadzic w naszym kraju, kto ma byc prezydentem etc i > nikt sie nie glowi czy taka sprzataczka zna sie na budzecie albo > polityce zagranicznej. Mysle wiec ze ma ona wystarczajace > kwalifikacje do reformowwania sluzby zdrowia. co się ten Bugiel przyczepił sprzątaczek - ten yntelygent o inteligencji 1kp (jednego kamienia polnego) - sam znam sprzątaczki co ukończyły wyższe studia i wcale nie są głupsze od tego bagieta zakuwającego na studiach terminologię medyczną którą średnio rozgarnięty szympans też jest w stanie zakuć ...... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Atak na demokracje? 09.10.08, 21:37 gocze1 przeczytaj sam/a cos napisał i zgłoś samokrytykę... Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:08 Oddać decyzje o reformie służby zdrowia Bukielowi. Zrobi dobrze - sobie i pozostałym po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:10 Panie B U K I E L !!! Sprzątaczki to też ludzie !!! Może uczciwsze od was zachłannych groszorobów.Jak ty bydlaku traktujesz ludzi.Dla lekarza /prawdziwego/chory człowiek jako pacjent musi być jednakowo traktowany,a nie wyciśnięcia pieniędzy.Jesteście zbyt zachłanni aby to zrozumieć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:38 nio tak skoro wg tow. Iljicza kucharka mogła kierowzc państwem, to i sprzątaczka może leczyc... ale pozwól że ty się będziesz leczyc u sprzątaczek ja nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi referedum to jedyna prawdziwa forma demokracji 07.10.08, 21:10 powinien być konstytucyjny OBOWIĄZEK pytania się raz do roku obywateli o najważniejsze zmiany w państwie, jakie chce się w następnym roku wprowadzić... demokracja przedstawicielska to pic - posłowie i senatorowie po 5 min zapominają o programie dzięki któremu dostali władzę i jedynym ich zmartwieniem jest koryto... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: referedum to jedyna prawdziwa forma demokracj 07.10.08, 21:29 proponuje polaczyc referendum o sluzbie zdrowia z referendum na temat odwolania prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
qazokm Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:10 Ja, jako sprzątaczka, bardzo dobrze odczuwam, kiedy traktują mnie jak śmiecia w szpitalu.I chce dać wyraz swoim odczuciom. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Sprzątaczka jako podczłowiek 07.10.08, 21:10 Nie może decydować o dobrobycie lekarzy. Ale przypuszczam że już po prywatyzacji pieniądze sprzątaczek jako zapłata za usługi pana Doktora nie będą z obrzydzeniem odrzucane. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Złodzieju,prywatydentysta bierze 100 zł za plombę. 07.10.08, 21:13 Tak za pół godziny pracy. A kto was łajdaki wykształcił? Samiście za to zapłacili? Odpowiedz Link Zgłoś
stetom55 Re: Złodzieju,prywatydentysta bierze 100 zł za pl 07.10.08, 21:26 wlodzimierz.ilicz napisał: > Tak za pół godziny pracy. > A kto was łajdaki wykształcił? > Samiście za to zapłacili? Samiśmy. A ty, facet, idź se zrób plombę za darmo - najlepiej z kartofla. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku A urzędniczka bierze pensję za robienie kawy! 07.10.08, 21:28 A co do wyksztalcenia, to oni placa przez podatki na wyksztalcenie nowego pokolenia. A ile ty zaplaciles za swoje wyksztalcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:13 Bukiel to nawiedzony bufon. W wolnym kraju sprzątaczka ma takie same prawo glosu jak on. Te "doktory" widac mu na głowę uderzyły. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:54 W wolnym kraju sprzątaczka ma takie > same prawo glosu jak on. buahhahhhaaaaa buauuaaahhhaaahhha hihhihhiiiiii loj aż zapłułem monitor debilku... bbbuuuaaahhhaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
cedet Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:18 Ja tam się nie dziwię, że sprzątaczki mają dużo do powiedzenia. W UP w Lublinie to jest normalka. One znają się na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
slazur2 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:19 PiS-owcy zawsze uważają że im gorzej w Polsce - tym lepiej, bo wówczas można omotać i zabagnić sytuację - a następnie przyjść z odsieczą, która zamienia się w całkowite bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:26 Temperatura tej dyskusji wyklucza rozum i rozsadek. Gdybyscie przed 10 - 15 laty uslyszeli ,ze za wiekszosc uslug stomatologicznych bedziecie musieli placic , to tez krzyk bylby podobny. Dzisiaj jakos malo kto krzyczy. Kontynuacja panstwowej wlasnosci szpitali - wszystkich MUSI sie skonczyc dramatem. Oczywiscie lepeij , zeby pieprzyc bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Masz rację 07.10.08, 21:30 W bankach prywata się sprawdziła to i w zdrowiu będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Masz rację 07.10.08, 23:16 Gumą do żucia zalepiłem sobie dziurę w rurze kanalizacyjnej to i na dziurę w przewodzie gazowym będzie OK. Typowe myślenie pacanów z Wyższych Szkółek Dansu i Lansu w Pcimiu Górnym. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:13 Stomatologia to nie medycyna a bardziej kosmetyka i jak pamiętam już w PRL była w sporej części prywatna. Bez zębów możesz żyć. Bez wątroby jakby trudniej. Skoro ci potrzebny prywatny szpital to sobie go wybuduj a od państwowego wara. A musisz to jedynie 2 rzeczy. Umrzeć i płacić podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 23:37 pragnal bym przypomniec ,ze to ze szpital pozostanie panstwowy nie oznacza ,ze lekarze czy pielegniarki beda w nim pracowac za darmo albo za grosze . wiec jak cie rozboli watroba to nawet panstwowy szpital ci nie pomoze :) Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:29 Ja za to chciałbym uświadomić, że mamy całką niezłą służbę zdrowia a biorąc pod uwagę środki które się na to przeznacza wręcz doskonałą. Więc może ostrożnie z grzebaniem w systemie w szczególności, że prywatyzowanie wszystkiego co się rusza wynika z dogmatyzmu a nie z rzetelnej analizy. I mylisz się, co do pomocy. Pomoże, ale później musisz albo zapłacić osobiście albo pokryje to twoje ubezpieczenie (ewentualnie państwo).Za to nie będzie sytuacji, że przyjeżdżający ambulans będzie się głównie interesował posiadaniem przez ciebie insurance card. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:45 chłopie zgoda że to co mamy jakoś funkcjonuje, tyle że od kilku lat jedzie na rezerwie, mój szpital ma obecnie 74mln zadłużenia, idiotyczne limity z NFZ i przestoje w wielu miejscach, gdzie będąc spółką mógłby kosic kasę.. (NMR, TK, badania angiograficzne, profilaktyka czy szczepienie dla prywatnych firm, itp itd...) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio5 Bagno to mamy po 9miesiącach rządów 07.10.08, 21:26 Tuska. Opel wstrzymuje produkcje, stocznie na włosku, miliardy wyparowały z OFE i TFI, teraz chcą pozbawić ludzi podstawowego prawa do zdrowia i życia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tofelek Re: Bagno to mamy po 9miesiącach rządów 07.10.08, 22:31 radzio5 napisał: > Tuska. Opel wstrzymuje produkcje, stocznie na włosku, miliardy > wyparowały z OFE i TFI, teraz chcą pozbawić ludzi podstawowego prawa > do zdrowia i życia. pozbawianie zdrowia i życia w Twoim przypadku to jak najbardziej słuszna decyzja Tuska i kolega zapomniał dodać że stonka w latach pięćdziesiątych to też wina premiera Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Bagno to mamy po 9miesiącach rządów 07.10.08, 23:38 > Tuska. Opel wstrzymuje produkcje, stocznie na włosku, miliardy > wyparowały z OFE i TFI, teraz chcą pozbawić ludzi podstawowego prawa > do zdrowia i życia. 5 w twoim nicku to wiek czy IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 07.10.08, 21:24 czy tylko populistycznie drzeć ryja? Sprzątaczki głos jest tak samo dobry jak i lekarza. Sprzątaczka ma sprzątać, a lekarz LECZYĆ! Żaden z tych zawodów nie jest jakoś specjalnie predysponowany do administrowania. Tak więc niech Pan Bukiel łaskawie zamknie ryj, a jak się nie podoba to niech spie... na zachód - dostanie tam kopa w dupę i go zapędza do roboty. Za nadzieranie paszczy nikt tam nikomu nie płaci. I jeszcze jedno Panie Bukiel, choć może ma pan za płytki rozumek żeby to pojąć - decydować o słuzbie zdrowia ma prawo KAŻDY, którego ta służba zdrowia leczy. Także ja, sprzataczka i babcia klozetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
honorny Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 07.10.08, 21:40 Przeczytaj sobie prostaczku definicję słowa "populistycznie". A potem zastanów się, czy to słowo nie pasuje jednak znacznie lepiej orędzia do tego czegoś, co ten naród wybrał na Prezydenta RP... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 07.10.08, 23:03 qu.wa ty poje..ie wiesz że już wyjechało 15%anestezjologów, 25% chirurgów plastycznych, 20% neonatologów, lecz się u goździkowej poj..bie Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 07.10.08, 23:42 hahaha kzet normalnie dzis idziesz po bandzie :) zaczynam podejrzewac ze nie masz u siebie odciagu gazow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 08.10.08, 00:18 miałem dzisiaj ciężki dzień w szpitalu... sorki Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 08.10.08, 00:25 > miałem dzisiaj ciężki dzień w szpitalu... sorki no daj spokuj . kto jak kto ale ja Cie rozumiem szkoda tylko wystawiac sie na pozarcie , nie warto jak mawia stare przyslowie " psy szczekaja a karawana idzie dalej " zycze spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 08.10.08, 09:04 Fakt. Widać. Psychiatra powinien zmienić leki, ale pewnie zajął się politykowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 08.10.08, 09:12 Ciekawe czy resztę trzyma w kraju patriotyzm? Czy raczej świadomość, że nie nie umieliby przeżyć w normalnych warunkach? O profesjonalizmie świadczy choćby liczba polskich artykułów w czołowych pismach medycznych. kzet69 napisał: > qu.wa ty poje..ie wiesz że już wyjechało 15%anestezjologów, 25% > chirurgów plastycznych, 20% neonatologów, lecz się u goździkowej > poj..bie Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: czy Bukiel umie jeszcze leczyć? 09.10.08, 21:30 > Ciekawe czy resztę trzyma w kraju patriotyzm? raczej rodzina Czy raczej świadomość, że nie nie > umieliby przeżyć w normalnych warunkach? umieliby i umieją, z mojego szpitala spośród 18 anestezjologów wyjechało 7 wrócił 1 O profesjonalizmie świadczy choćby > liczba polskich artykułów w czołowych pismach medycznych. nie świadczy, świadczy o profesjonalizmie jednostek badawczych, a tych w Polsce nie ma pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 21:24 Kwestia, czy przeprowadzić referendum, powinna zostać rozstrzygnięta w drodze referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne milionerze Bukiel- sprzataczka nie pies, szacunek 07.10.08, 21:27 jej sie nalezy zeby twoje brudy sprzatac, a ja wolalbym referendum w sprawie tarczy w Polsce, bo to chyba wazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Popatrzcie na wyniki sondy 07.10.08, 21:27 Po może spokojnie zgodzić się na referendum bo sprzątaczki aby zrobić na złość Prezydentowi zagłosują za prywatyzacją. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Popatrzcie na wyniki sondy 09.10.08, 21:41 i historycy sztuki też o archeologach śródziemnomorskich nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Arogancki gnojek 07.10.08, 21:30 Tylko w Polsce mozliwe sa tak obrazliwe wypowiedzi i to pod adresem calej grupy ludzi. Niejedna sprzataczka ma wiecej oleju w glowie od tego nadetego gnoja. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku To dlaczego jest sprzątaczką? 07.10.08, 21:37 cimoszewicz napisał: > Tylko w Polsce mozliwe sa tak obrazliwe wypowiedzi i to pod adresem calej grupy > ludzi. > Niejedna sprzataczka ma wiecej oleju w glowie od tego nadetego gnoja. Dlaczego nie poszła na medycynę_ Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: To dlaczego jest sprzątaczką? 07.10.08, 22:21 > Dlaczego nie poszła na medycynę_ Dlatego że albo się nie uczyła, albo miała inne zainteresowania, albo nie należała do grupy bananowej młodzieży z dzianymi starymi i od rana musiała zapie...ć w polu. Jakakolwiek nie jest tego przyczyna sprzątaczka ma prawo decydować w referendum o tym czy chce prywatyzacji służby zdrowia, czy nie, bez względu na to czy podoba się to jakiemuś nadętemu bucowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: To dlaczego jest sprzątaczką? 08.10.08, 09:43 patriota21wieku napisał: > Dlaczego nie poszła na medycynę_ Jesli kwestia "oleju w glowie" sprowadza sie dla ciebie do pojscia na medycyne albo do zostania sprzataczka, to masz go niewiele wiecej od tego buca. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: To dlaczego jest sprzątaczką? 12.10.08, 10:40 patriota21wieku napisał: > Dlaczego nie poszła na medycynę_ ..................................................................... A no dlatego że nie wszyscy muszą być lekarzami.To chyba tylko w Polsce mamy nadmiar takich bufonów jak ty i ten nadęty lekarzyna,którzy uważają że sprzątaczka jest kimś gorszym od lekarza.A może ta sprzątaczka też ma średnie wykształcenie tylko dzięki przemianom ustrojowym tak się złożyło że musi wykonywać ten zawód.Niech ten bufon lekarzyna rozejrzy się w swoim środowisku ile to pielęgniarek musiało przekwalifikować się na salowe z powodu likwidacji etatów.A zresztą on jako lekarz też faktycznie nie powinien się wypowiadać na temat zarządzania ,bo się na tym nie zna.Najlepiej jak każdy fachowo i uczciwie będzie wykonywał zawód którego się wyuczył.Inna sprawa że to ludzie-pacjenci,nauczyli to całe towarzystwo medyczne jak by to pacjenci byli dla lekarzy a nie lekarze dla pacjentów i dopóki to nie dotrze do świadomości jednych i drugich to takie "perełki" jak ten nadęty bufon będą się zdarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Nie pozwolimy obrazac historyków sztuki!!! 07.10.08, 21:38 cimoszewicz napisał: > Niejedna sprzataczka ma wiecej oleju w glowie od tego nadetego gnoja. Ja jednak wole leczyc sie u dobrego lekarza, do sprzatania zatrudniac sprzataczke, a do reformowania sluzby zdrowia znalezc ekonomistów. Odpowiedz Link Zgłoś
andy.1 Re: Arogancki gnojek 07.10.08, 22:12 Znam wiele sprzataczek i nie maja więcej oleju w głowie od tego nadetego gnoja. Natomiast nie tu lezy sedno sprawy. A mianowicie leży ono w odpowiedzi na pytanie jakie pobudki kierowały głowa państwa aby podjąć działania w sprawie referendum. Na marginesie sam jestem lekarzem i stwierdzam, że Pan Prezydent mija się z prawdą mówiąc o prywatyzacji słuzby zdrowia. Albo nie rozumie albo nie chce zrozumieć tematu. Koniec. Wyzywajcie dalej swoich przeciwników politycznych i trwajcie w przekonaniu o swojej nieomylności i mądrości (z Panem Prezydentem na czele). Inni się z was smieja. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Arogancki gnojek 08.10.08, 07:48 Skrzywdzil Cie ktos kiedys? Co warczysz. Przeciez koles nie obraza nikogo, slusznie mowi, ze wiekszosc ludzi nie ma pojecia czy chodzi do prywatnej przychodni, czy publicznej. Co to byla reforma samorzadowa, jak wyglada struktura wlasnisc w sluzbie zdrowia, czy co to sa kontrakty NFZ. Wiec jak maja podjac decyzje? Po to wybrali parlament, a co za tym idzie rzad, aby te decyzje byly przez odpowiednie wladze podejmowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: Arogancki gnojek 08.10.08, 09:47 ppysznik napisał: > Skrzywdzil Cie ktos kiedys? Co warczysz. Ty z tych, co warcza tylko wtedy, gdy ktos cie skrzywdzi? Nikt mnie nie skrzywdzi ale wypowiedz tego buca jest bardzo krzywdzaca dla bardzo wielu ludzi uczciwie i ciezko pracujacych. > Przeciez koles nie obraza nikogo Ty udajesz czy rzeczywiscie nie rozumiesz, jak obelzywe jest to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
keramd Reformę "daleko od noszy" jest wskazana 07.10.08, 21:31 pojęcie pacjent w służbie zdrowia wg pana Bukiela nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:33 W kraju w ktorym jeszcze nie tak dawno absolwent technikum rolniczego, bez matury Andrzej Lepper decydowal o najwazniejszych sprawach kraju, a 25-letni byly kibol decydowal o krajowym rybolowstwie, pytac o zdanie sprzataczki absolutnie nie wypada! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 POjechal sobie Bukiel po sprzataczce.... 07.10.08, 21:38 ale co tam - ta sama sprzataczka tak jak Bukiel wybiera sobie posla do Sejmu, Prezydenta RP, wladze samorzadowe. Bukiel ta wypowiedzia dal do zrozumienia, ze jest idiota.... Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 A kto,lekarze Panie Bukiel?. 07.10.08, 21:39 Referendum Panie Krzysztofie Bukiel ma dotyczyć reformy służby zdrowia,a nie metod leczenia.Stąd,wiedza pań sprzątaczek w tej materii jest równa,bądź większa od wiedzy na ten temat posiadanej przez lekarzy (statystycznie-sprzątaczki częściej korzystają z opieki medycznej ,niż lekarze).Radzę więc Panu,Panie Krzysztofie Bukiel,bardziej zastanawiać się nad słowami,które Pan wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Bolszewia 07.10.08, 21:40 Kiedy mój przyjaciel, Rosjanin, starał sie o wyjazd na stałę do Polski zebranie partyjne decydowało, czy na to sie zgodzić czy nie. Dodam, że mój (nieżyjący już, niestety) przyjaciel nigdy do partii nie należał...Łudząco podobna sytuacja. Głos ludu. I to w sprawach, na których lud się nie zna. Prezydent nie-wszystkich Polaków za wszelką cenę chce udowodnić, że jego marksistowsko-populistyczna partia ma rację. Tymczasem wcale nie chodzi o prywatyzację. Chodzi o politykę. Nas, pacjentów, pis ma głęboko gdzieś i nie dopuści, żeby to inni mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:41 pytanie do lekarzy - ten Bukiel jest waszym reprezentantem. Jego pogardę dla pielęgniarek widziałem w tv, kiedy te usiłowały przekonac was że im też nalezy się jakakolwiek podwyżka 9to było wtedy gdy chapnęliście całą pulę dodatkowej kasy jaka została skierowana do służby zdrowia. dziś ten sam człowiek pokazuję wzgardę kolejnym "chamom", nie należącym do elity elit. moje pytanie do lekarzy - to wasz przedstawiciel- czy podzielacie jego podział ludzi na lepszych i bydło? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:43 arnold19 napisał: > hehe, Bukiel: sprzataczki decydowac.. ale pieniadze od sprzataczek > chce kasowac, dobry Bukiel (...) Pieniądze od sprzątaczek? Mnie sie zawszewydawało, że jak sprzataczka sprząta, to właśnie JEJ sie za to płaci... Co wy trujecie? Może facet się niezręcznie wypowiedział, ae ma rację. WOlę, żey o szpitalu w którybędę się leczyc decydowali lekarze (od strony medycznej) i fachowi menedżerowie (od strony finansowej), niż sprzątaczki albo historycy, albo reżyserzy filmowi na przykład. No, ale jak PiS chciał przekształcać szpitale w społki, to było cacy, jak PO - to be. "Bo dobrze to jak Kali ukraśc krowy...". Każdy, kto sie w życiu leczył w przychodni "państwowej" i w "niepublicznej" (czyli sprywatyzowanej, ale w ramach NFZ) wie, która działa lepiej. Jakoś to tak jest, że te "sprywatyzowane" szpitale lepiej funkcjonują i długów nie mają - a jakoś nie biorą od pacjentów dodatkowych pieniędzy, tylko potrafia wywalczyć swoje od NFZ... Ale oczywiście w "sprywatyzowanym" szpitalu nie ma miejsca na 30 dodatkowych etatów (niemedycznych) dla ciotek, stryjków, synków i szwagrów lokalnych polityków. I oczywiście szefem "sprywatyzowanego" szpitala nie zostanie jakiś pajac z partyjnego nadania, tylko menedżer który umie zarządzać. A do tego iemożna dopuścić, prawda, panie Prezydencie? Bo gdzie wtedy wszystkie pociotki lokalnych polityków PiS będa pracy szukać... Pod jednym względem w każdym razie Bukiel ma 100% racji: wiadomo, że PiSowi (i PiSowskiemu Prezydentowi, niestety) nie chodzi o "donro pacjentów", tylko o zbicie politycznego kapitału na kolejnej awanturze. Bo przy odpowiedniej dawce populizmu spora część społeczeństwa uwierzy, że pan Prezydent i PiS ratują nas przed podłymi kapitalistami, co to chca, żebyśmy płacicli za leczenie w prywatnych szpitalach! A że to niepawda? Że ten sam PiS to sao robił? A że w ten sposób po raz kolejny uniemożliwi się reaną reformę tego umierającego systemu ochrony zdrowia? A jakie to ma znaczenie? Ważne, że parę głosów w wyborach przybędzie. Rzeczywiście, to chyba najcelniejsze rozwinięcie skrótu: Populizm i Socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
honorny Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:46 Komedia. Komuno wróć! Że też ludzie cały czas nabierają się na te same obrzydliwe kacze zagrywki. Czy ktoś w tym kraju wciąż jeszcze wierzy, że w Polsce służba zdrowia finansowana jest z budżetu? Czy ktoś wierzy, że pacjentowi coś się należy tylko dlatego, że płaci ubezpieczenie zdrowotne? Wystarczy pójść we wrześniu do byle jakiego lekarza i poprosić o skierowanie na jakiekolwiek badania, żeby zobaczyć, co można sobie zrobić za darmo. Kraj naiwniaków. I gratulacje dla dziennikarza, który wymyślił tytuł tej notki. Ijeszcze ujął to jako cytat. Rzetelna, dziennikarska robota. Odpowiedz Link Zgłoś