kap0 ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:03 nie zazdroszcze panu Prezydentowi ,ze musial z taka tvn-owska zdzira rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 18.10.08, 14:07 "Musiał"? Przyprowadzono go pod lufą karabinów? Czy sam z ochotą przyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 18.10.08, 14:27 kap0 napisał: > nie zazdroszcze panu Prezydentowi ,ze musial z taka tvn-owska zdzira rozmawiac Ta "zdzira" w okresie prezydentury Lecha Walesy stanella jednoznacznie po stronie braci kaczynskich, prawdziwa "zdzira", prawda...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_maleszka Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 22.10.08, 18:37 Papież zawsze pytał o gen. Jaruzelskiego - mówi Lech Wałęsa i podkreśla, że jego zdaniem Jan Paweł II miał specjalny stosunek do Wojciecha Jaruzelskiego. To głos byłego prezydenta w dyskusji o obniżaniu emerytur wojskowym i esbekom. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86112478 Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 18.10.08, 14:34 kap0 napisał: > nie zazdroszcze panu Prezydentowi ,ze musial z taka tvn-owska zdzira rozmawiac A musiał? Ktoś go zmuszał? Dlaczego poszedł do tej "zdziry", zamiast do swojej partyjnej TVP albo jedynie słusznej TRWAM? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 18.10.08, 14:40 kap0 napisał: > nie zazdroszcze panu Prezydentowi ,ze musial z taka tvn-owska zdzira rozmawiac to kolejny Lechu, ktory mowi "nie chcem ale muszem" Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:09 Panie Kownacki, Ja Pana błagam, ja Pana błagam na kolanach. Niech Pan nie wyzbywa się i tym razem - w imię naprawdę dziwnie w tym przypadku pojmowanej lojalności - odrobiny przyzwoitości i udaje, że nie widzi nic i nie słyszy nic a może nawet nic nosem nie poczuł. Powstaje nowa jednostka nozologiczna: globalna sensoryczna dysfunkcja. Nie brak Panu erudycji i dobrych manier. To bardzo napawało mnie nadzieją, że w otoczeniu Głowy Państwa, wreszcie pojawia się ktoś autentycznie inteligentny i z klasą. Niech Pan nie psuje ku zadowoleniu miernot tego wizerunku. Dobrej i długo wypracowywanej reputacji nie sposób później odrobić. Niech przykładem tu będzie Profesor Wolszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 14:09 Przedstawiam pewien cytat do samodzielnej refleksji: "Przy analizie danych, jakie uzyskano przez badania sondażowe i wysnuwaniu z nich wniosków, trzeba zachować dużą ostrożność i krytycyzm. (...) Trzeba zwrócić uwagę na to, że wyniki badań sondażowych mogą być wykorzystywane do manipulowania ludźmi w celu skłaniania ich do przyjmowania sugerowanych im ocen, postaw i zachowań, czyli mogą służyć takim sposobom oddziaływania na ludzi, jak agitacja lub propaganda. Wiąże się to m.in. z względną prostotą prezentacji tych wyników i z dużą ich sugestywnością. Otóż wyniki te odpowiednio zaprezentowane, tzn. według zasad agitacji lub propagandy, ukazując np. preferencje badanych wobec znanych partii politycznych lub ich przywódców mogą nie tylko zachęcać, ale nawet skłaniać potencjalnych wyborców do zmiany wcześniejszych ocen, postaw i zachowań dotyczących danych partii lub przywódców". To był cytat z: Janusz Sztumski (2005), Wstęp do metod i technik badań społecznych, Katowice: wyd. Śląsk, s. 208. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 14:12 Wpisałam to nie przy tym, artykule, przy którym chciałam, ale tytuł postu pasuje, a to, co w nim przydatne zawsze i wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 14:47 > Wpisałam to nie przy tym, artykule, przy którym chciałam, ale tytuł postu > pasuje, a to, co w nim przydatne zawsze i wszędzie:) No i nie zapłacą wierszówki (postówki?)? Pech co anwad? Nie musisz się tłumaczyć na forum tłumacz się szefom w mailach. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 15:18 Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że mnie w tym momencie obrażasz (i nie tylko teraz)? Naprawdę tak Ci trudno uwierzyć, że ludzie piszą to, co myślą z własnej chęci, a nie z jakichś innych pobudek? Teoria spiskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 16:51 :) że ludzie piszą to wierzę. Że Ty do nich należysz to już nie. Ludzie piszący z potrzeby serca są bardziej pełni wątpliwości. Ty ich nie masz - czarne jest białe, a białe czarne. Że cię obrażam? Nie nie widzę powodu do wstydu. Widziałbym jakbyś stanęła w obronie obrażonej Olejnik (to też potwierdziło by że jesteś zdolna do samodzielnych osądów). Nie widzę powodu zbyt szanować osoby które nie szanują innych - np. dlatego tak trudno mi szanować Pana Prezydenta - a ten wyskok po kłamstwach na temat wypowiedzi Tuska tylko mnie w tym upewnia (kłamstwa bo z przyczyn obiektywnych do takich wypowiedzi Tuska nie mogło by dojść bo prośba Kaczyńskiego byłaby głupia). Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 17:33 To Twój problem, w co wierzysz, a w co nie. W sprawie Olejnik nie będę sie wypowiadać, bo relacje (niewiarygodnych dla mnie) dzienników i przedstawiciela Kancelarii Prezydenta nie są spójne, więc nie wiem, o co tak naprawdę poszło i co właściwie się wydarzyło. A płacz nie jest dla mnie żadnym argumentem - to nierzadko forma szantażu emocjonalnego, stosowana zwłaszcza przez kobiety, które lubią manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 21:34 > To Twój problem, w co wierzysz, a w co nie. Jak widać nie mój, a Twój. Czyli jednak uwierzyłaś że wiem że istnieją osoby piszące nie "zawodowo" ty jednak do nich nie należysz. > W sprawie Olejnik nie będę sie wypowiadać, bo relacje > (niewiarygodnych dla mnie) dzienników i przedstawiciela > Kancelarii Prezydenta nie są spójne, więc nie wiem, o co tak > naprawdę poszło i co właściwie się wydarzyło. Są świadkowie, a Kancelaria praktycznie przyznała, że do zdarzenia doszło miejsce, próbowała tylko łagodzić jego wymowę. Zresztą to nie pierwszy wyskok w tym stylu Prezydenta, jeszcze raz przy świadkach w przeciwieństwie do słów Tuska, w które jakoś uwierzyłaś bez najmniejszych problemów. No i właśnie taka jesteś. Osobą myśląca na włąsną rękę zaczeła by choć próbować Kaczyńskiego tłumaczyć - Ty jak Czynownik PiS realizujesz zadanie negacji. > A płacz nie jest dla mnie żadnym argumentem - to nierzadko forma > szantażu emocjonalnego, stosowana zwłaszcza przez kobiety, które > lubią manipulować. Często go stosujesz? Bo jakoś o Olejnik jako o płaczce się nie słyszy. Nie anwad - piszesz za kasę. Nie mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 18.10.08, 21:51 Dzidziuś, a mnie się zdaje, że to Ty piszesz za kasę. Zajrzałam do wyszukiwarki forum - masz 18453 wpisy!!! A co do Olejnikowej - przemyślałam sprawę i powtarzam: o wiele bardziej wierzę Prezydentowi niż jej. Ona jest stronnicza, rzetelność dziennikarska jest jej obca (pokazała to np. podczas debat przed wyborami parlamentarnymi). Jeżeli ktoś tu kręci, wyolbrzymia - to właśnie ona (po to żeby dowalić Prezydentowi? po to, żeby zwiększyć swoją popularność? może chodzi o jedno i drugie?). A L. Kaczyński niepotrzebnie w ogóle rozmawiał z nią poza kamerami. Jest po prostu zbyt ufnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 19.10.08, 08:10 > Dzidziuś, a mnie się zdaje, że to Ty piszesz za kasę. Zajrzałam do > wyszukiwarki forum - masz 18453 wpisy!!! Ale w przeciwieństwie do Ciebie nie realizuję jedynie słusznej linii. Zresztą dziecko drogie sprawdziłaś ile "lat" ma mój nick? > A co do Olejnikowej - przemyślałam sprawę i powtarzam: o wiele > bardziej wierzę Prezydentowi niż jej. Ona jest stronnicza, > rzetelność dziennikarska jest jej obca (pokazała to np. podczas > debat przed wyborami parlamentarnymi). Jeżeli ktoś tu kręci, > wyolbrzymia - to właśnie ona (po to żeby dowalić Prezydentowi? po > to, żeby zwiększyć swoją popularność? może chodzi o jedno i > drugie?). A L. Kaczyński niepotrzebnie w ogóle rozmawiał z nią > poza kamerami. Jest po prostu zbyt ufnym człowiekiem. No to jeszcze raz Ci przypomnę. Rozmowa była przy świadkach i jej przebieg jest weryfikowalny, tak samo jak słowa Prezydenta, które przy niej padły. Faktem jest również to, że Kancelaria Przyznała się do tego że do incydentu doszło - próbowała tylko redukować jego znaczenie. Faktem jest też, że to już nie pierwszy wyskok tego typu Lecha Kaczyńskiego - wszystkie były przy świadkach. Faktem też jest, że Kaczyńskiego nie można nazwać ufnym, a wręcz przeciwnie chorobliwie podejżliwym - patrz blokowanie inwestycji w Warszawie. Jednym słowem zaprzeczasz weryfikowalnym faktom przciwstawiając im swoją niczym nie podpartą wiarę lub.... realizujesz z góry narzucone zlecenie wiedząc doskonale, że robisz w ten sposób z siebie idiotkę. Pech co? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "GW" rozpoczęła kampanię prezydencką Tuska 19.10.08, 11:10 Podobnie jak ja masz określone poglądy na różne kwestie, więc równie dobrze można Ci zarzucić realizowanie pewnej jednej, słusznej linii. Mam na myśli np. Twój stosunek do lustracji. Ja też mam jednoznaczny stosunek do lustracji. Bardzo bym chciała, żeby poddali się jej m.in. dziennikarze. Może poziom dziennikarstwa w Polsce stałby się trochę mniej żałosny. Nie wątpię, że po programie miała miejsce scysja pomiędzy Olejnikową a Prezydentem, jestem jednak przekonana, że jest ona wyolbrzymiana i przejaskrawiona. Nie ufam ani Olejnik - manipulantce, babie bez skrupułów, ani jej kolegom z TVN - a na ten brak zaufania sami sobie oni zasłużyli swoim brakiem obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezyde.. 18.10.08, 14:10 może wreszcie zamiast wieszac psy na Palikocie za "chama i pijaka" oraz na Wałęsie za "durnia", podziękowa im za spostrzegawczośc. Cóż żałosny kurdupel kontratakuje Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:13 pomiedzy mna a prezydentem sa dwie roznice (jest ich pewnie duzo wiecej, ale o tych chce powiedziec) jedna - to jak napisal Sztaudynger "rozni nas klasa, pan jestes kutas a ja mam kutasa" oraz druga to to ze jak ja bym obrazil pania Olejnik (pewnie bym tego nie zrobil - patrz pierwsza roznica), a pozniej ja przeprosil, to ona moze przestac sie gniewac i nie skarzyc mnie za (prymitywne) straszenie, ale jak slusznie ktos pare dni temu zauwazyl, prezydent nawet jak jedzie wypoczac na Hel nie jest osoba prywatna i jestem przekonany ze takie zachowania najwyzszego przedstawiciela RP nie moga byc tolerowane !! wiec po raz kolejny PRECZ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezy 18.10.08, 14:15 Co się czepiacie? Podśpiewywał sobie: www.youtube.com/watch?v=K6XA1bRjzBg Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka100 tak, Prezydent znany jest ze swojej Rycerskości dl 18.10.08, 14:21 atego obraził Olejnik i zaszantażował że ją zniszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:21 ten człowiek jest chory psychicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
niknejm Re: Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezy 18.10.08, 14:22 No tak... Głosujcie na PiS. A wróci Ziobro, 'krótkie listy' i 'wykańczanie'. Polski prezydent bez żenady grozi dziennikarce przy wielu świadkach... Dać im więcej władzy i zafundujemy sobie demokrację rodem z Białorusi. Jestem (jak to określają Kaczyńscy) "porażony". Ci goście nie mają żadnych hamulców moralnych. Dlatego trzeba zrobić wszystko, by w następnych wyborach odsunąć ich jak najdalej od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:26 Sikorski miał rację "Można być prezydentem ale też i chamem". Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 [...] 18.10.08, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan1970 Kukłę spalić, niech popatrzy sobie jak płonie... 18.10.08, 14:31 Cham zostanie chamem. O rycerskości tego małego kurdupla świadczy palenie kukły Wałęsy za czasów nie swojej prezydentury. Rycerzem to on nie jest dopiero od dzisiaj... takim z zapałkami. Panie Prezydencie pamięta pan te sceny? To przecież nie było obrażanie głowy Prezydenta. Prawda? A teraz co? Nie wolno palić, nie wolno obrażać już obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Mściwy Lesio groził również pielęgniarce 18.10.08, 14:32 Mściwy Lesio groził również pielęgniarce w szpitalu i... ...doprowadził do jej zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
min_bez_teki Mściwy Lesio groził również pielęgniarce 19.10.08, 09:16 Czy jako prezydent prosił pan UOP o teczkę Bolka? Nic takiego nie było forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86110133 Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:34 I nagle ze strony zniknela Bruksela, brudne chwyty tuskowcow, sprawa Arabskiego i kolegow. Trzeba szybko nadmuchac balonik by znowu mozbna bylo opluc prezydenta, teraz przez Olejnik. Wybiorcza jest rzeczywiscie WYBIORCZA.. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przes 18.10.08, 14:40 Wybiorcza jest rzeczywiscie WYBIORCZA.. Tak, ale tylko Twoja. Zaś fakty, które nie pasują Ci do rzeczywistości wybiórczej, wypierasz, zastępując je makulaturą haseł serwowanych przez Twoich guru na kaczych nóżkach. yanuss napisał: > I nagle ze strony zniknela Bruksela, brudne chwyty tuskowcow, sprawa > Arabskiego i kolegow. Trzeba szybko nadmuchac balonik by znowu mozbna bylo > opluc prezydenta, teraz przez Olejnik. Wybiorcza jest rzeczywiscie WYBIORCZA.. Odpowiedz Link Zgłoś
ogor26 ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 18.10.08, 14:52 hehe olejnik sie wystraszyła a teraz gra pod publikę. skoro kaczor przeprasza to ma za co a tą swoją rycerskość to ma w dupie jaki i nas i nasz kraj. ważne ze jest u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyce_jak_donice_oo ''Starcie Kaczyńskiego z Olejnik? Gruba przesada'' 19.10.08, 09:34 Donalda Tuska nie stać na prywatną wycieczkę w Andy? To jakieś 7 tysięcy złotych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86107071 Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman pytanie do walterowców z TVN 18.10.08, 14:52 pytanie - dlaczego nie pytacie o kłopoty Komorowskiego? odpowiedź - bo nam jest bardzo dobrze, że jemy biały chleb nad Morzem Czarnym, a nie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pytanie do jkredman'a 18.10.08, 14:57 Naprawdę los Murzynów tak cię martwi? Odpowiedz Link Zgłoś
omulek2 i ma w doopie 19.10.08, 09:22 Nieżyjąca od miesiąca Janina Sokołowska, jedyna skazana w tzw. aferze Rywina zmarła w mieszkaniu należącym do Włodzimierza Czarzastego, byłego sekretarza KRRiT forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86121881 Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Prezydent nie wychował się na podwórku ! 18.10.08, 15:04 On się wychował w morzu własnych kompleksów. I jeśli dotąd nie nauczył sie kontrolować tak nieracjonalnych zachowań to widać że stale powinien odwiedzać gabinet z kozetką. Chciałoby się spytać jaki jest stan psychiczny ludzi, którzy wynieśli go do władzy, ufając jego rozsądkowi. Ale polityka potrafi zgubić nawet najtęższe umysły. Bezczelność otoczenia prezydenta mnie nie dziwi. Na bezczelnego trzeba iść do końca. Aż na samo dno. Odpowiedz Link Zgłoś
yeelonek kolejna opinia.. 18.10.08, 15:06 "wykończę panią" "małpa w czerwonym" "to tylko prosty absolwent zawodówki" "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_sil1y_walks kolejna opinia.. 19.10.08, 09:24 Na zacytowane przez uczestników spotkania Wałęsa odpowiedział: "Bulc? Dezerter - gdy trzeba było walczyć, wyjechał. Zborowski? A co on zbudował? Walentynowicz - to starsza pani, służyła bezpiece na podrzuconych materiałach". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86115570 Odpowiedz Link Zgłoś
hm80 Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezyde.. 18.10.08, 15:07 Ja osobiście nie trawię p. Moniki, zasmuciła mnie swoją stronniczością, a dziennikarz powinien to słowo wymazać ze swojego słownika, ale wracając do tematu, p. Prezydent niech sie zastanowi co mówi, przecież ta bidulka nie będzie spała po nocach, i jeszcze jedno to jest kobieta, a do kobiet z takim tekstem się nie wychodzi. Moniś nie daj się! Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Prawdziwa Twarz Prezydenta 18.10.08, 15:28 Najpierw pojawia się uśmięchniety Wujek Dobra Rada rozckliwiający się nad sobą, szczytem. W fazie przykońcowej już zdenerwowany, skonfudowany, ironicznie lekko wkurzony. W fazie końcowej pozakamerowej oficjalnej odsłania swoje prawdziwe oblicze człowieka, który używa wobec drugiej osoby sformułowania "wykończę Panią". Słowa i ton w ustach Prezydenta niestety nie do obrony. Pokazują, jakie podejście ma Lech Kaczyński do ludzi, ale grożenie to grożenie. PISowcy gdyby coś takiego wymskneło się premierowi zgłosiliby z 20 zgłoszeń do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa. Jeżeli Prezydentowi puszczają nerwy w tak błachych sprawach, to sytuacja zaczyna być niebezpieczna. I nawet nie usprawiedliwiałoby go to, że był na rauszu, albo na prochach. Odpowiedz Link Zgłoś
kopydlo Re: Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezy 18.10.08, 15:28 Jak sie nie robi wywiadow z prezyd. Na kolanćáh to znćczy ze sie jést stronniczym, Monika potrafi ostro potraktować kazdego z lewicy prawicy A Prezydent to cham i to cię boli! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr.maleszka Kownacki próbuje zbagatelizować starcie prezyde.. 19.10.08, 09:19 Wałęsa to Bolek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86105539&a=86108277 Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Powiedzmy sobie szczerze-rycerze są wyidealizowani 18.10.08, 15:11 Toż to była w zdecydowanej większości banda pijusów, śmierdzieli, niedomytych chamów, wyzyskiwaczy, żarłoków, opryszków i złodziei. Tak, prezydent Kaczyński jest rycerski i to w sposób bardzo bliski realiom. Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia W Tychach działa pierwsza w Polsce izba 18.10.08, 15:21 wytrzeźwień z certyfikatem jakości ISO. w sam raz dla "najwyższych reprezentantów". Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Prawdziwe oblicze Prezydenta 18.10.08, 15:21 Piotr Kownacki kilka dni temu: "Kiedy Polacy poznają prawdziwe oblicze Prezydenta, wybiorą go na następną kadencję. Właśnie je poznajemy: "spieprzaj dziadu", "małpa w czerwonym" i: "Pani tego pożałuje, ja Panią wykończę" Czego jeszcze więcej potrzeba? Czy grożby głowy państwa pod adresem dziennikarza są rzeczą błahą i czy mieszczą się w kanonach demokracji, o ktorą tak bardzo ma ponoć dbać Lech Kaczyński ze swoja świtą (Kamiński, Kownacki)? Odpowiedz Link Zgłoś