Dodaj do ulubionych

wakacje w Pradze

29.05.02, 12:25
Zamierzam wyjechac w sierpniu do Pragi. Bylaby wdzięczna za wszelkie uzyteczne
informacje, zwłaszcza tajne sprawdzone noclegi czy miejsca warte zobaczenia a
nie opisane w przewodnikach oraz fajne miejca na wieczorne posiadówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomili Re: wakacje w Pradze IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 15:13
      czesc Tani nocleg w pradze hostel na ul Dejvickiej 9,cena ok 35 zl.,Dojazd chyba
      zielona linia metra do stacji koncowej Dejvicka
      • Gość: acton Re: wakacje w Pradze IP: *.jedwab.net.pl 29.05.02, 18:15
        Chyba możesz zaryzykować przejażdżkę w ciemno. Na dworcu kolejowym (główny)
        jest informacja turystyczna i tam kierują Cię do jakichś hotelików. Byłem w
        Sylwestra i płaciłem przez internet ok. 40 zeta na nocleg. Na miejscu spokojnie
        można było znaleźć za 30. O ile dobrze pamiętam informacja jest przy kasach
        zagranicznych. Na pewno da się jeszcze gdzieś taniej coś wymyślić (zwłaszcza
        akademiki), ale nie pamiętam adresów. Kuzynka mieszkała chyba za jakieś 20 zeta.
    • Gość: Aga Re: wakacje w Pradze IP: *.ima.pl 04.06.02, 13:09
      Ja rezerwowalam przez meila: info@hostels.cz
      Mieszkalam w akademiku na gorze Strahov, koszt za osobe w pokoju 2 os. wyniosl
      w zeszle wakacje 28 zl, warunki skromne ale czysto. Fajna okolica.
    • Gość: Oranja Re: wakacje w Pradze IP: *.gik.pw.edu.pl 05.06.02, 11:23
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Niezmiernie wdzięczna jestem. Oranja
    • beciab Re: wakacje w Pradze 05.06.02, 12:45
      Co do noclegow, to warto je zarezerwowac sobie, np. przez Internet już teraz.
      Najtańsze są chyba na Starahovie, aczkolwiek komfort jest tam raczej średni. Ja
      ostatnio mieszkałam w hotelu na Ostrahovie. Calkiem ok ale niestety kawałek od
      centrum.
      Jeśli chodzi o ciekawe miejsca, to...hmmm...może ciekawa knajpka. Zaraz koło
      mostu Karola (po lewej stronie), na tej części co Zlata Ulicka ;) jest taka
      fajna knajpka, która jest jednocześnie galerią sztuki. W stylu New Age. Wystrój
      minimalny, oferta knjapiana również. Gdy tam byłam, można było pić tylko grzane
      wino z całym mnóstwem ziół. LAtem pewnie podają chłodne wino, ale polecam to
      miejsco bo jest przeprzyjemnie.
      • Gość: aga Re: wakacje w Pradze IP: *.stacje.agora.pl 02.07.02, 13:35
        Witaj1
        pytasz o fajne miejsca, a Praga jest taka, ze nie musisz planowac, gdzie pojsc,
        do ktorej knajpki, bo co krok jest jakas knajpka, i do tego sa w miare tanie
        (b. tanie piwo, lepiej wypic w kawiarni czy piwiarni niz kupowac w sklepie i
        taszczyc, niewielka roznica w cenie). mozna sie wybrac na najwieksza w Pradze
        dyskoteke, bodajze Karlowe Laznie, cztery pietra, na kazdym inna muzyka. zero
        chamstwa.
        • Gość: Andrzej Re: wakacje w Pradze IP: *.sbone.cz 01.08.02, 14:47
          zalezy kto co lubi, polecam odwiedzic Lavke, kilka krokow od Karlovych Lazni,
          chyba ze ktos woli posiedziec i popic czeskie piwo to wtedy albo Novometsky
          Brovar (ulica Jecna) albo wypad do Pruhonic lub Chyne na piwo z super zarciem.

Andrzej, andrzej@infoczechy.pl/ www.praga.infoczechy.pl
    • Gość: www.TripsTop.com Re: wakacje w Pradze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 18:15
      dużo informacji i zdjęć o Pradze znajdziesz na stronach

www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=101http://www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=106
      www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka