nitka2221 28.11.08, 10:58 Jedne człowiek ma problem i od razu się Alert robi? Ja tez mam Ere, dokładnie TT, i jakoś żadnych zakłóceń nie miałam. Mieszkam na Ochocie, a pracuję na Mokotowie. Żaden ze znajomych tez nie narzekał na Ere Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexgm Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 11:02 Cytuję z artykułu: "Co w tym przypadku oznacza "przejściowe?" - no jak, co oznacza. Jak w PRL-u "przejściowe" oznacza, że jedne trudności przechodzą następnie w drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie ty 28.11.08, 11:40 mówię Wam, to Skynet zaczyna przejmować kontrolę. Judgement Day nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka1973 znowu 3g im padlo? 28.11.08, 11:17 najgorsza siec 3G w warszawie to ERA. Ciagle zerwania polaczen podczas przemieszczania sie samochodem, to tylko jedna z mnieszych problemow z tym operatorem. Moze dlatego w salonach wtelefony 3G maja ustawione ustawienia na uzywanie sieci 2GSM, co za wiocha. i dlatego sie przenosze do Plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: znowu 3g im padlo? 28.11.08, 13:25 calcinus napisał: > A co to jest "siec 2GSM"??? To był chyba skrót myślowy oznaczający dwa eksploatowane w Polsce zakresy w których działa GSM. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco1234 ciekawe kiedy riposta ery 28.11.08, 21:45 zwykle jeśli tylko taki artykuł pojawia się na jakimś serwisie, zazwyczaj dzień, dwa później czytamy o jakiejś awarii w innej sieci, też naturalnie w tekście nadesłanym przez "alertowicza" . jak widać marketing szeptany nie śpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
windywinter Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 11:19 bezczelnie skopiuje komentarz kogos innego do innego artykulu, ale tez o problemach z era: Takie rzeczy to tylko w erze... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius u mnie działa 28.11.08, 11:31 I na Mokotowie, i w Centrum i na Pradze Południe. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: u mnie działa 28.11.08, 13:30 yavorius napisał: > I na Mokotowie, i w Centrum i na Pradze Południe. Zdychają im niektóre BTSy po prostu. Tam gdzie jest ich sporo nie ma problemu - telefon przeloguje się na inny. Ale w miejscowościach gdzie nie jest gęsto problem jest spory bo czasem w zasięgu jest tylko ten jeden - nieczynny. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Nie podoba się, to mień sieć 28.11.08, 11:37 Jak zwykle wielkie Polskie narzekanie. Nie podoba się ERA, zmień na inną, wg Ciebie bardziej sprawną sieć i po problemie. Przyznajmy, przynajmniej konkurencji w tym zakresie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm zmienić można - jasne.. 28.11.08, 11:41 Problemu nie mają pre-paidowcy..ale ci z podpisaną wielomiesięczną umową chyba już tak? Nikt też nie brał pod uwagę, że niektórym komórka służy też do prowadzenia interesów..będą odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: zmienić można - jasne.. 28.11.08, 11:55 > Problemu nie mają pre-paidowcy..ale ci z podpisaną wielomiesięczną umową chyba > już tak? Nikt też nie brał pod uwagę, że niektórym komórka służy też do > prowadzenia interesów..będą odszkodowania? Jesli operator nie wywiązuje się z umowy to jest to powód żeby tę umowę rozwiązać z jego winy. O ew odszkodowanie możesz wystąpić najpierw do operatora a jeśli z nim się nie dogadasz to do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius przeczytaj może najpierw regulamin, 28.11.08, 12:38 potem się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
pbe64 Re: zmienić można - jasne.. 28.11.08, 13:42 Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś w umowach był zapis, że mapa zasięgu sieci ma charakter orientacyjny i nie może być podstawą reklamacji. Przy takiej konstrukcji umowy, chyba tylko całkowite wyłączenie sieci mogłoby stanowić podstawę do odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: zmienić można - jasne.. 28.11.08, 14:36 Człowieku, kto Ci takich bzdur naopowiadał? Od kiedy to przestało obowiązywać Prawo telekomunikacyjne?! Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Nie podoba się, to mień sieć 28.11.08, 13:26 andrzej.ablaze napisał: > Jak zwykle wielkie Polskie narzekanie. Nie podoba się ERA, zmień na inną, wg > Ciebie bardziej sprawną sieć i po problemie. Przyznajmy, przynajmniej > konkurencji w tym zakresie nie brakuje. Zawsze tak rozwiązujesz problemy? Uciekasz gdzie indziej? Mi się nie podoba i nie mam zamiaru zmieniać sieci tylko truć im dupę aż zacznie działać. To o wiele lepsze rozwiązanie. Zmiana operatora jest nieopłacalna. Każdy ma jakieś wady więc byłoby to pozbycie się jednych problemów na rzecz innych. Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Nie podoba się, to mień sieć 28.11.08, 14:37 > truć im dupę aż zaczni > e > działać Taaaak, to strasznie dużo da jak konsultanci BOA zostaną zasypani telefonami nt. awarii, o której doskonale wiedzą. Zaraz wstaną zza biurek i zaczną Wam roznosić zasięg w wiaderkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 11:54 "świętokrzystkiego" A może świętowszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus "karty nie mogą się połączyć z nadajnikami" 28.11.08, 12:35 OMG przestancie w koncu pisac artykuly na tematy techniczne bo co artykul to kompromitacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: "karty nie mogą się połączyć z nadajnikami" 28.11.08, 13:05 Telefony w stolicy (niezależnie od lokalizacji) mają problem z odnalezieniem nadajników, czyli zalogowaniem się do sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 12:39 Moje wszystkie w Erze działają normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 jaka awaria ? 28.11.08, 12:41 Pisze te slowa uzywajac Blue Connecta, uzywam tel z Ery dzwoniac, odbierajac , sms i mms . Nie zauwazylem zadnej awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: jaka awaria ? 28.11.08, 13:28 motylanoga71 napisał: > Pisze te slowa uzywajac Blue Connecta, uzywam tel z Ery dzwoniac, odbierajac , > sms i mms . Nie zauwazylem zadnej awarii. Ale ja zauważyłem. I to w kilku lokalizacjach Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: jaka awaria ? 28.11.08, 14:08 to moze masz walniety aparat a nie "problemy z siecia" Ja sprawdzalem na woli i w srodmiesciu asmok6 napisał: > motylanoga71 napisał: > > > Pisze te slowa uzywajac Blue Connecta, uzywam tel z Ery dzwoniac, odbiera > jac , > > sms i mms . Nie zauwazylem zadnej awarii. > > Ale ja zauważyłem. I to w kilku lokalizacjach Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-only Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 12:58 3 telefony w Erze wszystko działa świetnie. Czy jak mi się rozładuje bateria to też mogę na alert24 to wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie ty 28.11.08, 13:06 mozesz wyslac baterie, bedzie art na pierwsza strone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sdlghsdghhsidhfg Re: Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie ty 28.11.08, 13:06 > 3 telefony w Erze wszystko działa świetnie. Czy jak mi się rozładuje bateria to też mogę na alert24 to wysłać? - Nie. Wtedy dzwonisz do Nokii. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 wszystkie sieci to szakale 28.11.08, 13:12 specjalizujące się w wyciąganiu pieniędzy.ale najwiekszym szakalem jest niewątpliwie Era.to prawdziwe dno. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Re: wszystkie sieci to szakale 28.11.08, 13:18 Czy jest jakiś przymus? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: wszystkie sieci to szakale 28.11.08, 15:56 Bogiem a prawdą nie.mozna w dalszym ciągu korzystać z posłańców lub tam-tamów. Odpowiedz Link Zgłoś
axlrose16 Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 13:20 Pytam się, gdzie byli rodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 A to kłamcy 28.11.08, 13:23 W Skarżysku-Kamienej nie działało dwa dni. Problemy są od kilku tygodni ale ostatnio nasilone na tyle że praktycznie nie da się dzwonić. Podobna sytuacja - BTS w Krakowie koło ronda mogilskiego. Co prawda nie aż tak bardzo jak w Skarżysku ale też mu się zdarza uznać że telefon jest niezalogowany. I jeszcze kilka innych btsów których nie jestem pewien bo nie przebywałem w ich zasięgu wystarczająco długo. Zauważyłem że problemy dotyczą głównie lokalizacji w których niedawno uruchomiono 3G. Z nadajnika w Skarżysku praktycznie nie dało się korzystać przy włączonym UTMSie już od ponad tygodnia. We wtorek i środę nie działało już praktycznie nic. 6 na siedem połączeń to komunikat sygnał sieci mimo zalogowanego telefonu i wysokiego poziomu sygnału. Odpowiedz Link Zgłoś
janzenobek Jak u informatyków 28.11.08, 13:50 Jak to mówią informatycy.... Dziwne...U mnie działa:-) mieszkam na Ochocie, pracuje przy Dolinie Służewieckiej i wszystko jest ok. Mam erę- abonament firmowy i stary jak świat telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Takie rzeczy to tylko w ERze :))))) 28.11.08, 14:11 Mieli świetne hasło reklamowe.Proponuję wykorzystanie go ...przez konkurencję :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tennage Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 14:22 we Wrocławiu mÓj telefon z ERY też nie działa.... Smsy nie dochodzą i nikt nie moze się do mnie dodzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia1976 Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 14:31 Mi w domu Era domowa, nie działała trzy tygodnie, ani ja nie mogłam wykonywac połaczeń, ani do mnie nikt nie mógł sie dodzwonic.Po moim upierdliwym dzwonieniu nie uzyskiwałam konretnych wyjaśnien, po złożeniu reklamacji otrzymałam pismo, że to moja wina, a oni nie ponosza odpowiedzi, i że wszytsko u nich było w porządku. Po prostu tragedia. Osobiście nie polecam ery domowej. Porażka. Jeszcze są na tyle dziwni, twardo obsając przy swoim. Strzeżcie się, nie bierzcie ery domowej. Brak zasięgu, totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_lolo Re: Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mog 28.11.08, 17:39 A może Myszunia nie przeczytaliśmy instrukcji obsługi i aktywacji urządzenia? Skoro tyle tygodni nie działa i odpisali ze nie są winni to moze coś jednak po Twojej stronie - nomen omen - nie halo? Odpowiedz Link Zgłoś
wasa20 Działa 28.11.08, 14:41 na Marymoncie przynajmniej, żadnych problemów z dzwonieniem. Kolegi BC również nie zanotował przerw w łaczeniu z netem Odpowiedz Link Zgłoś
wrotka9 Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 14:48 hmmm, u mnie jest wszystko ok i jestem zadowolona z Ery .... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r1 Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 15:10 Wrocław też ma problemy. Od ponad tygodnia nie mogę dzwonić z ery domowej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mar.co Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 15:42 Mam jakiś czas firmowy telefon w tej sieci. I często się zdarzają problemy. Np. telefon leży na biurku, 7/7 kresek zasięgu i przychodzą komunikaty o nieodebranych próbach połączeń przychodzących, po wybraniu numeru komórki ze stacjonarnego komunikat "abonent jest nieosiągalny", żeby było ciekawie dzwonić wówczas z komórki można bez problemu. Ku woli ścisłości ostatnie takie sytuacje miały miejsce dzisiaj i wczoraj, ale nie są to odosobnione przypadki. Wypowiadam się w imieniu Zielonej Góry. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie tylko 28.11.08, 16:18 Moze to HLR, ale z opisu wynika ze raczej jakis srednio udany BTS SW reload :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamadasia1 Re: Wielka awaria sieci Era w Warszawie. I nie ty 28.11.08, 16:48 A u nas było tak: oboje z mężem mamy erę i wczoraj ja miałam wszystko ok i wszędzie mogłam dzwonić,a mąż brak dostępu do sieci i nie mógł dzwonić. Dziwne. A i byliśmy w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
egrabowski Awarii Ery nie ma, ale ludzie dzwonić nie mogą 28.11.08, 16:55 Nic takiego nie zauważyłem aby był jakiś problem z siecią (Centrum, Mokotów, Sadyba). Odpowiedz Link Zgłoś