1zorro 08.12.08, 07:15 A Kaczynscy grajac w "bambuko" z mamusia i kotkiem snuli dalsze, podstepny plany.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japolak Kropka i wielokropek 08.12.08, 08:33 Najwiekszą wprawę w organizacji jubileuszy ma Kraków. Boy-Żeleński napisał nawet kiedyś coś w rodzaju instrukcji obsługi: ...Bierze się starego pryka i bezczelnie się go tyka... Były momenty, gdy Wałęsa doprowadzał mnie do szewskiej pasji. Niemal jak każdego. Wprawdzie nie on to powiedział, ale do jego nowotworów słownych by pasowało: KAŻDY MA SWOJE WALETY I ZADY... Ale dla mnie jego życie to "plus dodatni" dla Polski. I to dla mnie najważniejsze. Nawet jeśli nie z mojej bajki jest królewną... Zapewne padło trochę słów zbędnych - na temat współczesnego polskiego bagienka. Ale uważam to za nieuniknione. Tacy jesteśmy... Śmiałem się pod nosem z zachwytów Wałęsy nad imprezą na jego cześć. Taki jest... Jestem za, a nie przeciw - by za 25 lat zrobił powtórkę... Nawet jeśli jego prawnuki dzielić się będą z publicznością osobistymi wspomnieniami, jak Lechu zapytał Gierka "Pomożecie?" I IPN będzie musiał konferencję prasową zwoływać, by wyjaśnić, kto to był Gierek... A Polski Komitet Olimpijski zgłosi na olimpiadę w Gdańsku nową dyscyplinę: skikanie przez płot... Może przez kolejne ćwierć wieku nasze ulubione bliźniaki też zyskają nieco humoru i dystansu do siebie i innych? Przestaną twierdzić, iż nikt ich nie przekona, iż białe jest białe, a czarne jest czarne. Choć równie prawdopodobne, iż znajdą porażające dowody, iż Wałęsa był współautorem paktu Ribentrop - Mołotow. Wałęsa zaś będzie odpowiadać, iż riben trop to ślad ryby na wodzie. Zaś mołot to mu milicja robiła... Odpowiedz Link Zgłoś
quovadis2 Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 09:04 Panie Prezydencie Walesa serdeczne gratulacje i duzo wytrwalosci. Mysle ze cierpliwosci i wytrwalosci bedzie Pan potrzebowal niestety. Minister Sikorski ujal to dosc dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hippo25 Re: Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 21:04 Sikorski??? Jak przeczytalam jakimi slowami sie wyrazil to czulam sie zazenowana. On jest dyplomata. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kat-czerwonych Re: Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 21:40 ciekaw jestem czy na niego zaglosujesz w nastepnych wyborach prezydenckich?(jezeli wystartuje) Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Wałęsa bohaterem..legendy 08.12.08, 09:36 "byłeś, jesteś i pozostaniesz wielkim bohaterem naszej narodowej legendy" Legendy czy ten Tusk nie wie co mowi.. ile w legendach prawdy a ile bajki.. Odpowiedz Link Zgłoś
hippo25 Re: Wałęsa bohaterem..legendy 08.12.08, 21:07 Tusk wie co powiedzial. A powiedzial bo musial. Bo to ze powiedzial i to ze tam byl - to tylko wkurzanie tego drugiego... no.. Kaczynskiego.. O Walese to przeciez nie chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa w Szkole im. Wałęsy 08.12.08, 11:29 Drogie dzieciaczki, powiedzcie, kim był Lech Wałęsa? Plosę pani, Lech Wałęsa był i pozostanie wielkim bohatelem nasej nalodowej legendy. Koniec. Klopka. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 17:45 Zly bylem gdy sie pokazywal z tym wielkim dlugopisem,widocznie mial ku temu powod. Moze ma malo klasy,ale serduszko Lechu ma wielkie i tego kaczory nie sa wstanie zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 18:13 Garnę się pod stopy pańskie,suplikując,abyś,Jaśnie Wielmożny Panie,tę wierną podporą głowę raczył jako szczęśliwy Pyrrus dotknąć się palcem nogi,ażebym za tym łaskawym dotknięciem..... Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Wałęsa bohaterem. Kropka 08.12.08, 18:21 Garnę się pod stopy pańskie,suplikując,abyś,Jaśnie Wielmożny Panie,tę wierną podporą głowę raczył jako szczęśliwy Pyrrus dotknąć się palcem nogi,ażebym za tym łaskawym dotknięciem... "z dziejów RP Obojga Narodów"-i wam panowie purpuraci?Za fałsz i hipokryzję. ' Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Wałęsa Z D R A J C Ą. Kropka 08.12.08, 21:08 TW Bolek, sprzedawczyk, szuja. Załatwił Komunie miękkie lądowanie. Taki sam z niego bohater jak Feliks Dzierżyński! Odpowiedz Link Zgłoś
kat-czerwonych Re: Wałęsa Z D R A J C Ą. Kropka 08.12.08, 21:53 stary ,popatrz na jego czerwonych przyjaciol! on pokonal komunizm?! smiechu warte! a gdzie jest Wyszkowski,Gwiazda,Kornel Morawiecki,Walentynowicz itd... Kiszczak-wspaniala emerytura,spokojne zycie Jaruzelski,to samo! a ta banda czerwonych w sejmie,to nie byli aparatczycy? pieprzona obluda! ta nasza legenda to zdrajca do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
hippo25 Nie rozumiem o co ludziom chodzi 08.12.08, 21:19 mysle ze jedni za bardzo go wychwalaja, co wkurza drugich. Tusk jest za nim, Sikorski poniza sie do granic mozliwosci slownictwem - aby tylko przysporzyc sobie elektorat przychylny Walesie i odciagnac od Kaczynskiego. Ku... ! Ludzie!!! Obudzcie sie!! Przestancie byc glupim tlumem powodowanym ta beznadziejna debilow walka. Ci co psiocza na Walese, badz ci co go za bardzo wychwalaja - to tylko MARIONETKI ktore wpadly w pulapke. A pociagajacy za sznurki sie smieja i zacieraja rece. A ten tlum ciemny sie ZRE. Czy juz nie ma w Polsce ludzi patrzacych ZIMNO na to co sie wokol dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś