brzezozka 23.01.09, 10:04 Nikt nie zyje wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halev Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:08 Uczyła u nas historii, świetny belfer... Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:12 To wielka strata, odszedł PRAWDZIWY pedagog. Odpowiedz Link Zgłoś
micsyd Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:19 no i trzeba pamiętać, że uczyła młodych braci-bliźniaków Kaczyńskich (*) wielka szkoda dla polskiej edukacji (*) Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david [...] 23.01.09, 10:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
takanohana Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:35 Boję się, że do piekła to pójdzie twój nauczyciel, o ile takowego miałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:52 O a ty, jak mniemam, jestes po gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
maple_leafs Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:58 Lepiej po gminazjum niż po niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 11:28 Lepiej po niczym, jak patrze na te wasze gimnazja. Za moich czasow szlo sie do liceum po 8 klasowej podstawowce i nie bylo wylegarni bandytyzmu i prostytucji zwanego gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl [...] 23.01.09, 10:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maple_leafs Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:41 Szkoda, że ty się jeszcze kołaczesz chodząca Głupoto. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 11:02 maple_leafs napisał: > Szkoda, że ty się jeszcze kołaczesz chodząca Głupoto.<Ot chodząca MĄDROŚĆ,znająca zapewne jedynie historię ruchu robotniczego Odpowiedz Link Zgłoś
maple_leafs Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:31 Miałem to szczęście, że uczęszczałm do szkoły której Pani Anna Radziwiłł była dyrektorem. Wspominam jej osobę wyłącznie z życzliwością i sympatą. Była wspaniałym człowiekiem i świetnym pedagogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
h.loocynka nie "Radziwilłł" ale "Radziwiłł"! 23.01.09, 10:32 czy redaktor nie może przeczytać nawet tytułu zanim kliknie?! Żegnamy Panią, pani profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek nauczyciel, człowiek może i ok. ale minister żaden 23.01.09, 10:40 wiele szkody narobiła w polskiej edukacji...tego jej na pewno nie zapomnimy Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Re: nauczyciel, człowiek może i ok. ale minister 23.01.09, 10:53 Nigdy jej tego nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:36 Czy to nie ta Pani wprowadziła goowniane gimnazja? Reformatora? wsteczna . Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----==--- 23.01.09, 10:49 Czy nawet pod artykułem o śmierci człowieka (niezależnie czy zgadzaliście się z jego poglądami) nie potraficie zachować ludzkich uczuć, powagi? Jest takie zwierze - nazywa się HIENA - też atakuje zmarłych, którzy nie mogą się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Re: <----==--- 23.01.09, 11:32 A jak umarl Lenin czy Bierut to tez nie mozna zlego slowa o nich powiedziec? Fakt, niektorzy to plakali po smierci Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 10:58 W latach 1965-68 prowadzila zajecia z historii i tzw. wychowanie obywatelskie.Do nieco skostnialej szkoly wprowadzila "nowego ducha",kto chcial otrzymal inne spojrzenie na historie Polski.Szczegolnie interesowal ja ruch robotniczy na terenie zaboru rosyjskiego w XIX w oraz partie polityczne XX-lecia miedzywojennego.Byla dobrym nauczycielem, miala tworczy wplyw na wielu uczniow.W tym czasie nie chciala miec nic wspolnego z oszukanczym harcerstwem walterowskim, ale pozniej zwekslowala mocno w lewo.Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 11:10 Od wielu lat miała wpływ na edukację i była związana z liberalnymi środowiskami Unii Demokratycznej i Wolności . Więc to takie osoby są odpowiedzialne za rozkład dyscypliny w szkołach ,bo to one wprowadzały , lansowały - jako jedynie słuszne , jako najlepsze - bezstresowe wychowanie - bez " łapy " dla chuligana . To za jej rządów utworzono gimnazja - do których chodzi młodzież dojrzewająca , stąd szczególnie niezdyscyplinowana . I to za jej rządów nie podjęto żadnych istotnych kroków ,aby tę dyscyplinę przywrócić . Ponieważ ten rozkład dyscypliny bardzo wpływa na moje warunki pracy - nauczyciel - to nie miałem i mam szacunku dla tego typu osób . Moje zdrowie też się liczy - dla mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Zmarła Anna Radziwilłł 23.01.09, 11:29 >>To za jej rządów utworzono gimnazja - do których chodzi młodzież dojrzewająca , stąd szczególnie niezdyscyplinowana . I to za jej rządów nie podjęto żadnych istotnych kroków ,aby tę dyscyplinę przywrócić . Ponieważ ten rozkład dyscypliny bardzo wpływa na moje warunki pracy - nauczyciel - to nie miałem i mam szacunku dla tego typu osób . Moje zdrowie też się liczy - dla mnie .<< Fajne.Ja też jestem zdania,że w polskich szkołach powinno się wprowadzić prawo szariatu,strażników cnoty,karę chłosty,obcinanie rąk (za kradzieże np.)języków(za podpowiadanie np.)i bezwzględnie czador (zamiast jakiś szmacianych mundurków) dla płci żeńskiej z gęstą kratką w otworach na oczy,a już niedopuszczalne jest nauczanie "młodzieży dojrzewającej"(kurczę,czy to ser pleśniowy?).Najlepiej w trosce o zdrowie nauczycieli wykastrować uczniów w okresie pokwitania,żeby genitalia i hormony nie psuły dyscypliny wśród młodzieży.Zdrowie talibów!. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do Szosana 23.01.09, 14:01 No i co debilu tylko wyśmiac potrafić . I co więcej ? Ta pani też tylko wyszydzić potrafiła a nic skutecznego nie wprowadziła , żeby szkoła była miejscem nauki a nie zgromadzeniem chuliganów ( zawodówki i kiepskie technika ) . Same chęci i piękne słówka nie wystarczą . Tym bardziej obsmianie i wyszydzenie . Jak to ty robisz głupku . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 coś szybko 24.01.09, 16:55 zapomniano o tej pani ? Ale nauczyciele w gimnazjach , zawodówkach i kiepskich technikach długo będą odczuwać na sobie te reformy ( a głównie zaniedbania przy zachowaniu dyscypliny w szkole , skutecznych narzędzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_paszkowski Zmarła Anna Radziwiłł 23.01.09, 11:23 Barany! To była ostatnia PRAWDZIWA księżniczka w tym kraju... Nic nie potraficie uszanować! Dyrektorką była super. Miała klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
elolf77 Zmarła Anna Radziwiłł 23.01.09, 11:30 Za wprowadzenie religii do szkół nie będę składał kondolencji. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ca Zmarła Anna Radziwiłł 23.01.09, 11:33 Wieczny odpoczynek racz jej dać Panie.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Zmarła Anna Radziwiłł 23.01.09, 11:49 Ktoś napisał: "odchodzą darmozjady" Ten ktoś jest dotknięty wodogłowiem, bo nie potrafił ocenić szlachetności zmarłej, jej wysokiej kultury osobistej, jej etycznej postawy. Przepraszam za to wodogłowie, ale trudno jest zachować zimną krew, czytając wypowiedź, która jest tylko dowodem na to, ze ten ktoś potrafi jedynie składać litery alfabetu w proste zdania - i to nie najmądrzejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Grabarz polskiej oświaty i cywilizacji w Polsce! 24.01.09, 18:17 Wprowadzila religię do szkól!I to po niej zostanie oraz gimnazja!!! Nauczycielem i wicedyrektorem Lelewela może byla znakomitym, ale skala ogólnopolska wiceministra i doradcy ministra ją stanowczo przerastala, czego nie chciala przyjąć do wiadomości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Grabarz polskiej oświaty i cywilizacji w Pols 24.01.09, 20:04 Do Danuty : Religia w szkole mi nie przeszkadza ( chociaż i księża i katecheci widzą jak tę religię się naucza , kiedy część uczniów jest agresywna a i agresywnie zwalcza księży i katechetów ) ale to , że po utworzeniu gimnazjów agresja i upadek dyscypliny w szkołach znacznie wzrósł to jej wina . To ona wmawiała nam , nauczycielom , że do rodziców mamy jak do klientów w sklepie podchodzić . Wszak oferujemy usługę - oświatową . No i przychodzą paniusie i inni goście po to by nakrzyczeć na nauczyciela . Moga . Jak klienci . A ja muszę ciepliwie wysłuchiwać i jeszcze dyrektor przymusza by grzecznie odpowiadać i nie narażać się . No bo dyrektor jest także wybierany przez przedstawicieli rodziców ( a może i takiego gostka ). Na takie patologie nie znalażła dośc mądrości i doświadczenia . Odpowiedz Link Zgłoś