hooknose Powinno się 08.04.09, 11:53 wręczać ordery, wyłącznie za zgodą Pana Michnika, a najlepiej tylko dziennikarzom GW. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_pisuar Powinno się 14.04.09, 09:29 -> hooknose napisało: -> -> wręczać ordery, wyłącznie za zgodą Pana Michnika, a najlepiej tylko -> dziennikarzom GW. Premier Donald Tusk zapowiedział, że śledztwo w sprawie podpalenia będzie priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_abw Powinno się 19.04.09, 21:37 > zloty_pisuar napisało: > > -> hooknose napisało: > -> > -> wręczać ordery, wyłącznie za zgodą Pana Michnika, a najlepiej tylko > -> dziennikarzom GW. > > Premier Donald Tusk zapowiedział, że śledztwo w sprawie podpalenia > będzie priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Ewa Milewicz ma 100% racji 08.04.09, 11:53 Ten dyżurny szambowóz 4RP, jakim jest IPN, trzeba czym prędzej wyrzucić na śmietnik historii, razem z całą kaczą ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Zarowno Prezydenta LK jak i Milewicz maja prawo do 08.04.09, 12:14 wlasnych ocen i takiego dzialania, ktore wyraza te oceny (kazdy w ramach wlasnej pozycji i mozliwosci). To nie jest kwestia racji: one sa subiektywne i obecnie bardzo upolitycznione dwudziestoletnim zaklamaniem na ktorym wielu zbudowalo swoje, nie tylko dzisiejsze przekonania, ale rowniez zyciowe "osiagniecia". Problem polega glownie na tym 20-letnim zaklamaniu i na jego uporczywej obronie opartej na "wspolnocie interesow" zbudowanej bardziej z mysla o interesach niz o naszej przyszlosci. "Ten dyżurny szambowóz 4RP, jakim jest IPN, trzeba czym prędzej wyrzucić na śmietnik historii, razem z całą kaczą ekipą." Im szybciej sie wyrzuci tym szybciej powroci ze zdwojona sila. Ten "szambowoz" najbardziej przeszkadza tym, ktorzy czuja za soba w swojej przezszlosci jego karierowiczowski smrod, ktory moglby im dzisiaj zaszkodzic. To zreszta sa stale ci sami od 20 lat przeciwnicy lustracji: udostepnic archiwa i nie bedzie problemu. Re: Ewa Milewicz ma 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Gratuluję pani Milewicz. Paranoji - nie ! 08.04.09, 11:58 p.Milewicz Ewa miała odwagę publicznie powiedzieć to, gdzie ma Kaczyńskich i ich paranoidalne widzenie świata. Takiej nietolerancji jaką prezentują panowie K próżno szukać w cywilizowanej Europie, taką nienawiść do ludzi o innych poglądach politycznych można znaleźć tylko u fanatycznych mułłów z Iranu czy u opętanych talibów. Prezydent który obrzuca błotem pomówień, insynuacji innych polityków, nie jest godzien stanowiska które piastuje. Od ponad 3 lat żyjemy w Polsce w atmosferze nienawiści i destrukcji które fundują nam bracia Kaczyńscy. Ex komunista Kwaśniewski potrafił dogadywac się z awuesowskim Buzkiem, Kaczyńscy nie potrafią porozumieć się z nikim, kto myśli inaczej niż oni. To chorzy, opętani żądzą władzy- jak w przypadku pana Prezesa- ludzie. Tak myślę, że Jarosław nawet w trumnie będzie kopał w poszukiwaniu przeciwników... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Nieprawda, Kaczyński jest o wiele gorszy 08.04.09, 12:01 Bo wyraźnie działa na rzecz jednej partii, nawet kiedy szkodzi to krajowi. Prezydentura Wałęsy była chaotyczna, niestety Wałęsa dawał też się różnym osobom manewrować (w tym do pewnego momentu obu Kaczyńskim), ale przynajmniej starał się być obiektywny i wyważać racje różnych opcji politycznych. Narowy Wałęsy były bardziej w sferze werbalnej i Wałęsa nie wynosił za granicę naszych wewnętrznych sporów. Odpowiedz Link Zgłoś
mucho.picu Nieprawda, Kaczyński jest o wiele gorszy 19.04.09, 21:33 ## polska_baba napisało: ## ## Bo wyraźnie działa na rzecz jednej partii, nawet kiedy szkodzi to krajowi. ## Prezydentura Wałęsy była chaotyczna, niestety Wałęsa dawał też się różnym osobom ## manewrować (w tym do pewnego momentu obu Kaczyńskim), ale przynajmniej starał ## się być obiektywny i wyważać racje różnych opcji politycznych. Narowy Wałęsy ## były bardziej w sferze werbalnej i Wałęsa nie wynosił za granicę naszych ## wewnętrznych sporów. Warszawski sąd okręgowy uznał, że IPN nie musi przepraszać Adama Michnika za podanie nieprawdy, iż jego ojca skazano w II RP za szpiegostwo na rzecz Związku Sowieckiego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93827347 Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Czy 08.04.09, 12:01 Czy to jej z własnej inicjatywy czy jej "mistrz" to zainsynuował? Czy jak gazeta pluje na ludzi to jest OK? Niszczy ich kariery to jest OK? Mamy prawo pisać co chcemy. Możemy obrażać kogo chcemy. Możemy obrażać uczucia religijne. Ale musimy ponosić za to konsekwencje, przed sądem nie przed "super myślicielami tego narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Czy dsf 08.04.09, 12:04 Czy to jej z własnej inicjatywy czy jej "mistrz" to zainsynuował? Czy jak gazeta pluje na ludzi to jest OK? Niszczy ich kariery to jest OK? Mamy prawo pisać co chcemy. Możemy obrażać kogo chcemy. Możemy obrażać uczucia religijne. Ale musimy ponosić za to konsekwencje, przed sądem nie przed "super myślicielami tego narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
parch_na_jabloni Czy dsf 19.04.09, 21:42 : szyfel napisało: : : Czy to jej z własnej inicjatywy czy jej "mistrz" to zainsynuował? : Czy jak gazeta pluje na ludzi to jest OK? Niszczy ich kariery to jest OK? : Mamy prawo pisać co chcemy. Możemy obrażać kogo chcemy. Możemy obrażać uczucia : religijne. : Ale musimy ponosić za to konsekwencje, przed sądem nie przed "super myślicielami : tego narodu". Słaby tekst. Nie ma co komentować forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93837021 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 III RP ma w sobie wiecej PRLu niz Kuba kapitalizmu 08.04.09, 12:07 Problem stanowia ekipy wykreowanych autorytetow, ktorych nie bylo.Wszystkie autorytety sa rodem z PRL.Gdzie macie wspolczesny autorytet?Kreujecie tylko PRL-bis.A mlodych, ktorzy chca dojsc do waszej komunistycznej prawdy-niszczycie.Bo wasza mentalnosc jest w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr.maleszka III RP ma w sobie wiecej PRLu niz Kuba kapitalizmu 14.04.09, 09:28 # presentation1 napisało: # # Problem stanowia ekipy wykreowanych autorytetow, ktorych nie bylo.Wszystkie autorytety sa rodem z PRL.Gdzie macie wspolczesny autorytet?Kreujecie tylko PRL-bis.A mlodych, ktorzy chca dojsc do waszej komunistycznej prawdy-niszczycie.Bo wasza mentalnosc jest w PRL. # Odpowiedz Link Zgłoś
judisztira Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 12:11 Ha,ha,ha! Na Onecie przeczytałem, że znana dziennikarka oddaje order Prezydentowi. Zgadnijcie dlaczego zgadłem że to bedzie Anna Milewicz z "Gazety Wybiórczej"??????????? LOL, rechot niemożliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta ,,Opozycyjność w PRL'' to nie szlachectwo :))) 08.04.09, 12:11 Spoko spoko szanowna obrończyni Maleszki :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
male.conieco Proszę poprosić Maleszkę, podrzuci do pałacu 08.04.09, 12:12 To uczynny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: To straszne... a co z Michnikami, Kuroniami 08.04.09, 12:15 Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program > pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". > Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, > tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego > i internetu. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93823119 Juz roczek bedzie, jak w ogrodach Tusk to oglosił. W tym roku nie ma Wielkiej Majówki, wiec nie bedzie okazji zeby przedstawic Narodowi rezultaty tego przedsiewziecia Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: To straszne... a co z Michnikami, Kuroniami 08.04.09, 12:30 d.maskator napisał: > Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program > > pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". > > Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, > > tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego > > i internetu. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93823119 > > > Juz roczek bedzie, jak w ogrodach Tusk to oglosił. W tym roku nie ma Wielkiej > Majówki, wiec nie bedzie okazji zeby przedstawic Narodowi rezultaty tego > przedsiewziecia No coz - dokonania krasnali beda wiekopomne - mysle, ze juz mozna by im stawiac pomniki(postoja tylko do kolejnych wyborow). Zemsta na Walesie za jego slowa o tych dwoch nieudacznikach sie wlasnie dokonuje. Ale kto to jet walesa to wie caly swiat, a kartofle nie skakaly przez plot. Mam nadzieje ze w trosce o wyswietlenie bialych plam zwiazanych z ich rodzina dowiemy sie wreszcie czegos interesujacego od odwaznych,zacheconych medalami historykow IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_stokrotka Re: To straszne... a co z Michnikami, Kuroniami 19.04.09, 21:23 > targaj napisało: > > d.maskator napisał: > > > Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program > > > pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". > > > Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, > > > tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego > > > i internetu. > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93823119 > > > ... Chlebowski przypomniał, że Kancelaria Premiera w ciągu kilku dni ma przygotować wniosek do Trybunału Konstytucyjnego w sprawie zbadania kompetencji najważniejszych organów państwa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93828540 Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Re: To straszne... a co z Michnikami, Kuroniami 14.04.09, 09:23 : d.maskator napisało: : : Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program : > pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". : > Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, : > tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego : > i internetu. : > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93823119 : : : Juz roczek bedzie, jak w ogrodach Tusk to oglosił. W tym roku nie ma Wielkiej : ... Ta decyzja zapadła nie po to, żeby uniemożliwić prezydentowi wyjazd. Gdybyśmy chcieli to zrobić, to minister Arabski ogłosiłby ją na 20 minut przed planowanym wylotem prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
judisztira Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 12:30 Prezydent popełnił bład nie konsultując z p. Milewicz i "GW" komu wrędczyć medale! Dość tej niesubordynacji Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 12:34 judisztira napisał: > Prezydent popełnił bład nie konsultując z p. Milewicz i "GW" komu > wrędczyć medale! Dość tej niesubordynacji Prezydenta! Prezydęęęt nie ma w zwyczaju niczego konsultowac, bo IV RP to przeciez ON. Bardzo smieszne. Odliczanie trwa Odpowiedz Link Zgłoś
saludos_desde_peru Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 19.04.09, 21:48 > judisztira napisało: > > Prezydent popełnił bład nie konsultując z p. Milewicz i "GW" komu > wrędczyć medale! Dość tej niesubordynacji Prezydenta! Według reporterów, w dokumencie poseł Mirosław Drzewiecki oświadczył, że nie pracuje, nie zarabia, nie pobiera zasiłku, nie ma funduszy na koncie bankowym, ani żadnych innych inwestycji, dlatego nie stać go na adwokata. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93829622 Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Wolińska nie odznaczona to Milewicz zwraca 08.04.09, 12:40 zwraca tym bardziej, że odznaczani są ci co chcieli Wolińską sądzić Odpowiedz Link Zgłoś
pantana1 Wolińska nie odznaczona to Milewicz zwraca 14.04.09, 09:33 # read1 napisało: # # zwraca tym bardziej, że odznaczani są ci co chcieli Wolińską sądzić Reporterzy programu TVN "Teraz My" przedstawili dokumenty, z których wynika, że minister sportu Mirosław Drzewiecki został 31 grudnia 1999 r. zatrzymany przez policję w Miami za pobicie żony; miał też wtedy podpisać dokument, że nie dysponuje majątkiem i jest bezrobotny. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93840733 Odpowiedz Link Zgłoś
bub-u22 Skoro pani 08.04.09, 12:42 jest związana z "Wyborczą" to nigdy sie to odznaczenie pani nie należało. Także świetna decyzja! Proszę pozdrowić kolegów-postkomunistów z redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 12:48 Rycerzyki z koślawego chlewika, zwanego 4RP, ze swoimi narodowo-socjalistycznymi kurewkami, piszą na kolanie nową historię polski.Jak im nie wyjdzie, wrócą do swoich korzeni- pod Odessę. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski komu order, komu? 08.04.09, 12:49 Tymczasem Kancelaria Prezydenta sonduje różne środowiska na okoliczność chętnych do orderów. Ostatnio byłem sondowany przez kolegę z dawnych czasów i pewnie mógłbym się załapać. Ale odpisałem, że bardzo mi miło, ale jeżeli moja skromna działalność miałaby być uhonorowana po to, żebym był wzorem dla młodzieży, to lepiej poczekajmy z tym ze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr.maleszka komu order, komu? 14.04.09, 09:17 ## r.maszkowski napisało: ## ## Tymczasem Kancelaria Prezydenta sonduje różne środowiska na okoliczność ## chętnych do orderów. Ostatnio byłem sondowany przez kolegę z dawnych ## czasów i pewnie mógłbym się załapać. Ale odpisałem, że bardzo mi ## miło, ale jeżeli moja skromna działalność miałaby być uhonorowana po ## to, żebym był wzorem dla młodzieży, to lepiej poczekajmy z tym ze dwa lata. Wy nie wiecie jak oni daleko zaszli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93861677 Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Pani Ewo, współpraca Wałęsy z SB jest faktem 08.04.09, 12:49 ...a Pani histeryczne reakcje wcale do poznania prawdy nas nie zbliżają. Przypomina Pani dziecko, które chowa głowę pod poduszkę i udaje, że go nie ma. Takie podstępowanie nie zredukuje twardych faktów. Wałęsa swoją późniejszą działalnością zrehabilitował się z naddatkiem, dlatego w poznaniu historii jego politycznej działalności nie potrzebna jest hagiografia. Starczą fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: Pani Ewo, współpraca Wałęsy z SB jest faktem 08.04.09, 13:46 A jekie fakty Ty znasz. Żyłeś w tamtych czasach że sie tak mądrze wypowiadasz? Fakty mówisz... Faktem jest że kolega z którym pracowało okazał się agentem SB. SB było wtedy w każdym zakładzie. Gdybyś znał i żył wtedy to byś wiedział jak było. Ale te fakty do Ciebie nie przemawiaja... ja Ci powiem wiecej że jakby nie Kaczyński był prezydentem ale na odwrót i np. sie szukało haka na Kaczyńskiego to Ci gwarantuje że okazałoby sie że i Kaczyński pracował z SB. Tyle że ja od Ciebie znam lepiej fakty i wiem ze nie wspolpracowali ale byli inwigilowani, doprowadzani na przesłuchania itp. Mowisz o faktach, to poczytaj opracowania historyków o tamtych czasach ale na Boga tylko nie tych odznaczonych historyków IPN tylko tych prawdziwych, niekoniecznie przychylnych Walęsie czy Kaczyńskiemu ale piszącym rzetelnie o faktach. Bo ja nie wiem jakie fakty maja Ci wystarczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Pani Ewo, współpraca Wałęsy z SB jest faktem 08.04.09, 14:01 Nie wiem tylko na jakiej podstawie uważasz, że historycy IPN są "nierzetelni". O ile wiem, zasadniczej wymowy FAKTÓW przedstawionych w książce Cenckiewicza i Gontarczyka NIKT na NAUKOWYM GRUNCIE nie zakwestionował. Ja rozumiem, że problem z tymi dwoma badaczami jest taki, że oni nie są "nasi". Ale to jeszcze nie znaczy, że nie są rzetelni. Odpowiedz Link Zgłoś
onucka Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 12:49 Brawo pani EWO Odznaczenie od kartofla nie przynosi zaszczytu Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 13:03 > Brawo pani EWO Odznaczenie od kartofla nie przynosi zaszczytu A ja takie odznaczenie, co daje o 20% wyższą emeryturę wezmę od każdego Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha nie 08.04.09, 13:02 warto się kompromitować. Może ona też ma coś "za uszami" skoro tak tego debila buraka popiera? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 08.04.09, 13:48 60% Polaków ma coś za uszami? :D Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 08.04.09, 14:56 No to coś w tym jest. Może nie za uszami ale ostatnio czytałem badanei socjologiczne i ok 70% ludzi nie rozumie wiadomości i informacji zawartych w gazetach codziennych. Tak to ma sens. Debile hurtem za Wałęsą. Swój ciągnie do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 08.04.09, 15:10 olewus1 napisał: > No to coś w tym jest. Może nie za uszami ale ostatnio czytałem badanei > socjologiczne i ok 70% ludzi nie rozumie wiadomości i informacji zawartych w > gazetach codziennych. Tak to ma sens. Debile hurtem za Wałęsą. Swój ciągnie do > swego. Masz calkowita racje co do rozumienia, malo tego, dochodzi jeszcze element czytania - stad fenomen jedynego slusznego medium- radia i tv pod dyrekcja rydzyka - pierwsza tuba PIS(pokazcie mi drugi taki kraj poza iranem) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.padline Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 14.04.09, 09:39 : targaj napisało: : : olewus1 napisał: : : > No to coś w tym jest. Może nie za uszami ale ostatnio czytałem badanei : > socjologiczne i ok 70% ludzi nie rozumie wiadomości i informacji zawartych w : > gazetach codziennych. Tak to ma sens. Debile hurtem za Wałęsą. Swój ciągnie do : > swego. : Masz calkowita racje co do rozumienia, malo tego, dochodzi jeszcze element : czytania - stad fenomen jedynego slusznego medium- radia i tv pod dyrekcja : rydzyka - pierwsza tuba PIS(pokazcie mi drugi taki kraj poza iranem) 28 maja 1992 roku, z inicjatywy posła Janusza Korwin-Mikke, Sejm podjął uchwałę, by minister spraw wewnętrznych przedstawił informację, który z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był w przeszłości konfidentem Urzędu Bezpieczeństwa lub Służby Bezpieczeństwa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93830027 Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_troll Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 14.04.09, 09:30 ## cillian1 napisało: ## ## 60% Polaków ma coś za uszami? :D Tusk zwrócił się do dowódców z prośbą o sporządzenie służbowej notatki na temat oczekiwanej pomocy i uproszczenia przepisów. - To umożliwi mi natychmiast po powrocie do kraju na przystąpienie do wprowadzenia nadzwyczajnych przepisów dla misji [w Afganistanie] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93828719 Odpowiedz Link Zgłoś
premier_von_tux Re: Ręka rękę myje tylko dla TW Bolka czyli Lecha 19.04.09, 21:46 ~ turbo_troll napisało: ~ ~ ## cillian1 napisało: ~ ## ~ ## 60% Polaków ma coś za uszami? :D ~ ~ Tusk zwrócił się do dowódców z prośbą o sporządzenie ~ służbowej notatki na temat oczekiwanej pomocy i uproszczenia ~ przepisów. - To umożliwi mi natychmiast po powrocie do kraju na ~ przystąpienie do wprowadzenia nadzwyczajnych ~ przepisów dla misji [w Afganistanie] ~ ... Słaby tekst. Nie ma co komentować forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93853742 Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Podobnie Bierut odznaczał pracownikow UBP 08.04.09, 13:03 Brawo Pani red Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
james.blond Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 13:07 Mam nadzieje, ze takich gestow bedzie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
parch_na_jabloni Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 19.04.09, 21:25 ## james.blond napisało: ## ## Mam nadzieje, ze takich gestow bedzie wiecej. Reporterzy programu przedstawili dokumenty, według których min. Drzewiecki trafił na policyjny komisariat na Florydzie, oskarżony o pobicie żony; resztę Sylwestra spędził w stanowym areszcie, wyszedł z niego po wpłaceniu kaucji. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94013486 Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Maruda aspiruje do niższej klasy średniej 08.04.09, 13:11 a to mozna tak aspirowac do klas? moisciewy, to ciebie juz chyba wicehrabia mianowac musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
sik_rad Re: Maruda aspiruje do niższej klasy średniej 14.04.09, 09:36 = ready4freddy napisało: = = a to mozna tak aspirowac do klas? moisciewy, to ciebie juz chyba wicehrabia = mianowac musieli. = Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Ja popieram Ewę.... 08.04.09, 13:15 bo ludzie niegodni powinni zwrócić odznaczenia państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn W III RP odwaga odwadze nierówna 08.04.09, 13:17 Można być odważnym. Jak Wałęsa. Odważnie wykorzystywać aparat państwa do własnych celów, kraść dokumenty, współpracować ze służbami wojskowymi i wewnętrznymi. Wszystko by na siłę przekonać świat do własnej wielkości i nieomylności. Można być odważnym jak Michnik. Odważnie uwalić sprawę lustracji w Polsce. Sprawić, by w roku 2009 Polacy dalej mówili o teczkach i agentach. Wykorzystać zbudowane na układzie Magdalenkowym imperium medialne do narzucania własnej prawdy, ideologii. Dogadać się odważnie z Urbanem, Kiszczakiem i Jaruzelskim... Można także odważnie działać w zgodzie z medialnymi imperiami byłych sbeków i współpracowników. Odważnie obrażać wszystkich, którzy śmią cokolwiek innego powiedzieć. Odważnie obrażać prezydenta, pis, kaczyńskich, rydzyka, katolstwo i co tam jeszcze. Można odważnie oddać odznaczenie szukając taniej sensacji i rozgłosu. Zaiste odwaga wielka. Ale można także spróbować nie kierować się instrukcjami 4. władzy z ul. Czerskiej. Można spróbować wyrobić sobie własną wizję świata, rzeczywistości i tego co się w Polsce w ostatnich 20 latach stało (i dzieje nadal). I odwagi do tego życzę wszystkim. Także obecnemu PO-koleniu dzieci neostrady tak łatwo manipulowanemu przez syna aktywisty organizacji wrogiej RP i jego przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: W III RP odwaga odwadze nierówna 08.04.09, 13:40 minusn!!!! To jak Twoim zdaniem odważni są braciszkowie, plując na wszystkich zza wysokiego stołka???? Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: W III RP odwaga odwadze nierówna 08.04.09, 14:02 A na kogo oni aż tak napluli? Czym różni się w tym PiS od PO? Poparciem gw czy tvn? Grzeszki (niewątpliwe) prezydenta Kaczyńskiego są niczym w porównaniu z tym czego dopuścił się Wałęsa jako głowa państwa. No ale nagle został (z przyczyn politycznych) obwołanym przez michnika świętym. I już nie można mówić ani o jego koneksjach z agentem Wachowskim (swego czasu nieformalnie 2. osobą w Państwie), ani o tym że ukradł dokumenty świadczące o własnej agenturalnej przeszłości (co potwierdzone jest przez SLD po ich dojściu do władzy), ani że w latach 70tych jeszcze żadnym herosem nie był i kontaktował się z SB. Michnik obwołał to nieprawdą jeżeli nawet jest to prawdą (słowa samego michnika, przypuszczam że był pijany jak to napisał)... Dla mnie to sprzeciwienie się "jedynie słusznej" linii partii i mediów wymaga dużej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: W III RP odwaga odwadze nierówna 08.04.09, 14:06 minusn napisał: > A na kogo oni aż tak napluli? Czym różni się w tym PiS od PO? Poparciem gw czy > tvn? > Grzeszki (niewątpliwe) prezydenta Kaczyńskiego są niczym w porównaniu z tym > czego dopuścił się Wałęsa jako głowa państwa. No ale nagle został (z przyczyn > politycznych) obwołanym przez michnika świętym. I już nie można mówić ani o jeg > o > koneksjach z agentem Wachowskim (swego czasu nieformalnie 2. osobą w Państwie), > ani o tym że ukradł dokumenty świadczące o własnej agenturalnej przeszłości (co > potwierdzone jest przez SLD po ich dojściu do władzy), ani że w latach 70tych > jeszcze żadnym herosem nie był i kontaktował się z SB. Michnik obwołał to > nieprawdą jeżeli nawet jest to prawdą (słowa samego michnika, przypuszczam że > był pijany jak to napisał)... > Dla mnie to sprzeciwienie się "jedynie słusznej" linii partii i mediów wymaga > dużej odwagi. Musisz byc bardzo mlody i nic nie wiesz o odwadze. Odliczanie trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 13:18 Brawo Pani Milewicz!!!!! teraz widać ile są warte odznaczenia nadawane przez kaczynskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 13:19 Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 13:24 minusn napisał: > Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz Zgadzam się z tym. Pani red. Milewicz wykazała swoja WYSOKA wartość i odważny charakter. Brawo, pani Ewo! Mam nadzieje, ze takich ludzi, jak Pani będzie więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
don_fernando_de_guzman Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:38 = czarek1 napisało: = = minusn napisał: = = > Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz = = Zgadzam się z tym. Pani red. Milewicz wykazała swoja WYSOKA wartość i odważny = charakter. Brawo, pani Ewo! Mam nadzieje, ze takich ludzi, jak Pani będzie więcej! = = = Odpowiedz Link Zgłoś
pantana1 Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:41 > czarek1 napisało: > > minusn napisał: > > > Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz > > Zgadzam się z tym. Pani red. Milewicz wykazała swoja WYSOKA wartość i odważny > charakter. Brawo, pani Ewo! Mam nadzieje, ze takich ludzi, jak Pani będzie więcej! > > > Odpowiedz Link Zgłoś
poszolom1 Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:46 ## minusn napisało: ## ## Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz Generał medycyny Bogdan Klich jest psychiatrą. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93833942 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki.inseminator Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 19.04.09, 21:41 ## poszolom1 napisało: ## ## ## minusn napisało: ## ## ## ## Teraz to raczej widać ile jest warta Milewicz ## ## Generał medycyny Bogdan Klich jest psychiatrą. ## forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93833942 ## ## ## ## ... Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94014583 Odpowiedz Link Zgłoś