katolik_polski1 08.04.09, 13:56 Pokazcie nagrania szkolne sluzby wieziennej w USA . Jak wiezniowie nago na czterech po korytarzach pelzaja w asyscie psow i straznikow strzelajacych na prawo i lewo paralizatorami . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kormiii Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne... 08.04.09, 14:04 Co za debile z tych policjantów! żeby coś takiego nagrywać? Mogli od razu pójść i zgłosić się do prokuratury:/ Poza tym chyba czuli się sędziami. A najgorsze jest to że już nikt nie będzie pamiętał tych chłopców jako przestępców ale jako ofiary... wykopgier.pl/gry-online/397/proximity/ Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 15:30 prawdę powiedziawszy nie sądzę żeby ci młodzi bandyci kiedyś jeszcze raz kogoś napadli pewnie policjanci byli sfrustrowani oni łapią przestępców a oni potem chodzą wolni bo sad wypuszcza bo niska szkodliwość czynu albo że młodzi po takim numerze okazuje sie ze nie są bezkarni u nas by sie przydało takie coś na notorycznych młodocianych przestępców Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 15:42 ciekawe czy jakby ciebie tak potraktowali to tez bys tak powiedział/a? :) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 16:13 Sądzę, że zz26 nie napada na staruszki i raczej nie obawia się interwencji policjantów w tej sprawie :P Moim zdaniem tak właśnie powinno się postępować z gó...arzami. Gdyby ten gość, który ostatnio w Elblągu skatował młodszego "kolegę" dostał porządny wpierdziel, to gwarantuję, że więcej na podobny pomysł by nie wpadł Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 16:41 A w ogóle, to "skoro policjant bije, to pewnie ma powód", prawda? Mentalność Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 09.04.09, 07:46 handlaz napisał: > ciekawe czy jakby ciebie tak potraktowali to tez bys tak > powiedział/a? :) nie jestem notorycznym przestępcą wiec mnie ten problem nie dotyczy ostatnio było o 17 latce która okaleczyła 11 letniego chłopca notowana bogata kartoteka na policji ale chodzi wolna bo sąd wypuszcza 17 i 18 latek zgwałcili 30 letnia kobietę tez notowani kartoteka tez bogata ale sad daje kuratora albo niska szkodliwość czynu zyja w poczuciu bezkarności i teraz wyobraź sobie że za pierwszym przestępstwem policja im coś takiego robi jestem pewny ze to byłby ich ostatni raz na komendzie potem by tak sie bali tam jeszcze raz trafic że by żyli uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Dokładnie!!! Żydzi tak robią z palestyńczykami... 08.04.09, 15:44 .. i przynosi to wymierne rezultaty i nikt się nie skarży !! Bierzmy przykład z Izraela, który pomimo wielu swoich wad, akurat w tym wypadku postępuje bardzo słusznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 15:49 obawiam się że za zachowanie policji beknie niejeden porządny, niewinny obywatel. niezależnie od tego czy faktycznie oni napadli emerytkę Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Niech cyganie wyjadą do siebie 08.04.09, 15:52 skoro ich tu nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
guillermo Que? 08.04.09, 16:16 Do siebie, czyli gdzie geniuszu? Poczytaj o nich najpierw. A tak na marginesie zawsze dziwiła mnie nagonka o antysemityzm w Polsce np. przez hiszpański dziennik "El Pais". Tymczasem naczelny rabin mówił, że czuje się u nas bezpiecznie, we Francji pali się synagogi, w Czechach robi się getta dla Romów, na Słowacji jak widac romskie dzieci traktuje się jak psy, we Włoszech i Anglii są nielegalne obozy pracy, w Hiszpanii publicznośc na wyścigu F1 naśladowała małpy w kierunku Hamiltona, Finlandia nałożyła ograniczenia na Słowację bojąc się emigracji Romów, na Łotwie i Estonii Rosjanie mają niezłe bongo, na Litwie wymazuje się polski rodowód Wilna etc. itd. Każde kraj ma problem z "obcymi", ale też trzeba przyznac że emigranci nie są bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek to malo .we francji wprowadzono prawo przy 08.04.09, 17:32 ktorym ustawy norymbreskie to pikus,by otrzymac wize nalezy wykonac badania genetyczne ktore wykaza pokrewienstwo z zapraszajacym Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Que? 08.04.09, 17:50 No właśnie, Romowie są u siebie, no chyba, że jakis tysiąc lat to za mało, zeby czuc się gdzieś jak u siebie. Policjanci przegięli, złodziei i bandziorów trzeba ostro za dupę, ale bez powielania amerykańskich wzorców z Guantanamo. co do przykładów z twojego postu, niechęć Estończyków i Łotyszy do Rosjan wcale mnie nie dziwi, a obozy pracy nie są zakładane przez rządy tylko przez przestepców, a naiwnych, którzy w nich lądują nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Biedne cygańskie dzieci złodzieje 08.04.09, 16:12 Na pewno nie dawali wcześnie w kość policji i lokalnej społeczności. Szkoda gliniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Biedne cygańskie dzieci złodzieje 08.04.09, 16:16 olewus1 napisał: > Na pewno nie dawali wcześnie w kość policji i lokalnej społeczności. Szkoda > gliniarzy. ****************************** Gliniarzy? Raczej bydlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 czyżby mieli nauczycieli z hitlerowskich katowni? 08.04.09, 16:25 "Policjanci zmuszali ich do bójek, rozebrania się, straszyli psami a jednego z nich zmuszano do przyznania się wieszając go głową w dół" Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: czyżby mieli nauczycieli z hitlerowskich kato 08.04.09, 16:33 Stawiam, że albo szkoleni przez polaków, albo wręcz rodacy-emigranci. W każdym razie metody przesłuchań polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: czyżby mieli nauczycieli z hitlerowskich kato 09.04.09, 12:16 pyzz napisał: > Stawiam, że albo szkoleni przez polaków, albo wręcz rodacy-emigranci. > W każdym razie metody przesłuchań polskie. A Ty jesteś Polakiem? O swojej matce też piszesz to co najgorsze? Czy ja nie będąc na emigracji też muszę byc przez Ciebie obrażany bo jestem Polakiem? Czy uważasz że pisząc anonimowo możesz obrażać innych? Odpowiedz Link Zgłoś
nonkonformista73 Re: to nie sa policjanci, to sa idioci 09.04.09, 10:54 Widziałem cygańskie "osiedla" na Słowacji. Proponuje każdemu to obejrzeć zanim osądzi kogoś jako rasistę. Rozmawiałem z ludźmi. którzy żyją koło nich. Terror całej wsi, picie, bród, smród i nieróbstwo. W Polsce też mam ich sporo u siebie w dzielnicy. Nie rozumiem polityki państw utrzymujących tą hołotę za podatki innych. Dostają wszystko za free nie dając nic z siebie. Zdarzają się co prawda wyjątki, ale one tylko potwierdzają regułę. Ktoś kto twierdzi, że cyganie, Romowie czy jak ich zwać są biedni i prześladowani gó... wie o nich. W Polsce są ponad prawem i tylko wyciągają łapy po mieszkania i pomoc socjalną - ciekawe czemu nie podlegają obowiązkowi szkolnemu, nie są kontrolowane ich dochody (najlepsze fury w dzielnicy są cygańskie) itp. itd. Podsumowując - pomoc za szkołę, pracę i egzekwowanie prawa - Oni nie są dyskryminowani, są uprzywilejowani jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: to nie sa policjanci, to sa idioci 11.04.09, 13:50 Jeśli chcesz wyleczyć się z razizmu, wynajmij mieszkanie sympatycznej romskiej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne.. 08.04.09, 16:39 "Szef słowackiej policji już potwierdził prawdziwość nagrania i natychmiast zwolnił sześciu funkcjonariuszy. Wszczęto przeciwko nim śledztwo - grozi im do 8 lat więzienia" A w polsce nie byliby nawet zawieszeni, a śledztwo byłoby przeciwko ofiarom o napaść na funkcjonariusza. A nagranie albo by "zaginęło", albo zostało "zalane fekaliami" (jak akta sprawy Olewnika), albo (jak nagranie policjanta katującego ludzi przed klubem Cinnamon, albo bilet na autobus Claudiu Crulica) byłyby wyłączone z materiału dowodowego. Niestety wszędzie znajdzie się wśród policjantów bandyta. Na szczęście oprócz państw pokroju Rosji, III Rzeszy, Kambodży Czerwonych Khmerów, czy Polski są jeszcze państwa, w których Policjantów-badytów się ściga ze szczególnym zaangażowaniem, a nie kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 09.04.09, 12:18 jesteś chory z nienawiści do własnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 09.04.09, 14:47 A uważasz, że w polsce policjantów-oprawców by wywalono ze służby? W Poznaniu jakoś nie wywalono, w Lublinie (trzech nastolatków przyznało się do morderstwa, którego nie popełnili) nie wywalono, w Słupsku Policjant-morderca (wyszedł po 4 latach) zamiast wylecieć na zbity pysk cieszy się z Policyjnej emerytury. "Mundur niebieski, orzeł żelazny. Zabiłeś dziecko - jesteś odważny." Odpowiedz Link Zgłoś
seinsein Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne.. 08.04.09, 16:44 Z pewnością złapali NIEWINNYCH i ŚWIĘTYCH rumunów, którzy nigdy nic złego nie zrobili, a na posterunku znaleźli się w wyniku kompletnego przypadku. Oj jacy to źli policjanci! Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 16:59 >Z pewnością złapali NIEWINNYCH i ŚWIĘTYCH rumunów, którzy nigdy nic złego nie zrobili, a na posterunku znaleźli się w wyniku kompletnego przypadku. Oj jacy to źli policjanci! Dla takich głupków jak ty, każdy cygan to Rumun:) Przerażające są coniektóre wpisy na tym forum, teksty jak za komuny, albo za Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne... 08.04.09, 16:46 Phi, też mi coś. Mnie nasi też tak potraktowali jak miałem może z 17lat. Miałem się przyznać do kradzieży radiów samochodowych. Po całonocnym biciu (ja nago w kajdankach, oni w kominiarkach i gumowych rękawiczkach) wypuścili mnie z zastrzeżeniem, że w papierach mnie tam nie było, i żeby mi "nic głupiego do łba nie strzeliło, bo nic im nie udowodnię". Odpowiedz Link Zgłoś
chased93 Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne... 08.04.09, 17:11 moze i policjanci przesadzili ale nastepnym razem chlopcy sie zastanowia zanim napadna na bezbronna emerytke... Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 17:35 warto byś Ty się zastanowił, czy to właśnie policja jest od wymierzania sprawiedliwości, czy sądy? Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb otóż to 08.04.09, 18:02 Otóż to! Nie bronię tu policji, bo widać tym razem przesadzili, ale głaskanie po główce typów, którzy w takim młodym wieku już sieją strach na ulicy też nic nie da. Chciałbym móc przejść przez miasto z aparatem w ręku i martwić się o kadr - a nie o to, czy ktoś zza rogu nie wybiegnie, nie ciachnie mnie nożem i nie zwinie sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: otóż to 09.04.09, 12:16 No to może policjanci, zamiast zajmować się "karaniem" przestępców wezmą się za ich ściganie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Re: otóż to 09.04.09, 13:27 Też jest to jakaś godna idea ;] Jednak czasem samo złapanie bandziora nic nie daje, skoro sąd uznaje małą szkodliwość społeczną i bandzior jest puszczany by szukał kolejnej ofiary. Na takich widać trzeba radykalniejszych sposobów. Chyba większość z nas woli żyć w bezpiecznym świecie. Nie chcesz ryzykować, że policja przekroczy uprawnienia? Nie kradnij, nie bij etc.., nie będziesz miał problemu :] Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 08.04.09, 22:11 Jasne, że się zastanowią! Skojarzą, że nie należy zostawiać świadków i zamordują ofiarę, zamiast nastraszyć, okraść i puścić. A żeby sobie odbić tortury, sami będą torturować swoje przyszłe ofiary. A może znajdą jakiegoś samotnego policjanta (takiego, który z tymi torturami nie miał nic wspólnego) i zakatują go na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutal 09.04.09, 12:20 no widzisz jak się znasz na rzeczy. powinieneś ich szkolić jak upadlać ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewwwwa Skandal w Polsce. Studenci-bandziory w Szczecinie. 08.04.09, 17:26 Szkoły uczą bandytyzmu. Brak szacunku dla nauczyciela, stawianie ocen pozytywnych z powietrza, wpajanie uczniom ich praw ale obowiązków żadnych powoduje że bandziory kończą studia. Po sąsiedzku studenci wynajmowali mieszkanie. Co tam sie działo; balangi, krzyki w nocy, mieszkanie zdewastowali i zostawili właściciela z nieopłaconymi rachunkami. Kaucje musiał oddać bo chcieli go pobić. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu zatrzymanych za napad na emerytkę 08.04.09, 17:52 Co za tragedia! Toż to nie można bezkarnie napaść staruchy! Do paki ją, to jej wina, jakby nie łaziła prowokując i nie zgłosiła sprawy to nic by nie było. > poprawczaku a potem nadal terroryzowali by miejscowa ludność. No, ale takie są > efekty zbytniego "liberalizmu".. Zgadza się i dlatego popieram tych policjantów. Gnojom groziła bezkarność, a tak przynajmniej trochę oberwali. Niestety, jeśli zamiast 10 lat więzienia dostaje się rok w poprawczaku to metody pozaprawne są słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: zatrzymanych za napad na emerytkę 08.04.09, 18:21 Polakom gratuluję polskości. Właśnie takim jak Wy polska zawdzięcza drugie miejsce w UE, jeżeli chodzi o liczbę skarg do Trybunału Praw Człowieka (w 2007 na przykład 17. Republika przegrała 91% rozpatrywanych spraw) i pierwsze, jeżeli chodzi o liczbę osób siedzących w więzieniach (w polsce siedzi niecałe 90tys osób. W Niemczech, mających ponad dwa razy tyle ludności o ok. 15tys. mniej. Gdzie jest bezpieczniej wyjść na ulicę?). Dodam tylko, że to, że policjant twierdzi, że ktoś jest sprawcą nie znaczy wcale, że ten ktoś rzeczywiście nim jest. ZWŁASZCZA jeżeli metodą śledczą owego "detektywa" jest złapać pierwszego lepszego z nizin społecznych i torturami zmusić do przyznania się do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
morane Re: zatrzymanych za napad na emerytkę 09.04.09, 11:11 > Polakom gratuluję polskości. Właśnie takim jak Wy polska zawdzięcza drugie > miejsce w UE, jeżeli chodzi o liczbę skarg do Trybunału Praw Człowieka (w 2007 > na przykład 17. Republika przegrała 91% rozpatrywanych spraw) i pierwsze, jeżeli > chodzi o liczbę osób siedzących w więzieniach (w polsce siedzi niecałe 90tys > osób. W Niemczech, mających ponad dwa razy tyle ludności o ok. 15tys. mniej. > Gdzie jest bezpieczniej wyjść na ulicę?). Trybunał Praw Człowieka ? Ja tam nie uważam kogoś, kto z grupą kolegów napada na staruszki za Człowieka. Określiłbym go raczej jako bydlę, choć to obraża bydlęta. A co z prawami tej staruszki do spokojnego spaceru ? Co do Niemiec, to spróbujcie się postawić niemieckiemu policjantowi - mają najgorszą opinię w Europie pod tym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: zatrzymanych za napad na emerytkę 09.04.09, 15:34 > Trybunał Praw Człowieka ? Ja tam nie uważam kogoś, kto z grupą kolegów napada n > a > staruszki za Człowieka. Cały pomysł z prawami człowieka polega na tym, że dotyczą wszystkich a nie tych, których ktoś zażyczy sobie nimi objąć. (Art. 2 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka głosi "Każdy człowiek posiada wszystkie prawa i wolności zawarte w niniejszej Deklaracji(...)"). Oczywiście zawsze znajdą się przestępcy, którzy z definicji łamią prawo, w szczególności prawa człowieka. Ale chyba nie tego oczekujemy od przedstawicieli władzy, którzy przestrzegania prawa mają pilnować? Odpowiedz Link Zgłoś
barbapapa2000 ja mam dosc rumunskich romow w PL 08.04.09, 17:54 i tez bym ich wykopala gdybym miala taka mozliwosc. Biedne dzieci.bynajmniej... Kiedys wiadzialam, jak cyganka przesypywala calodniowy utarg do worka meza (opeikuna..) NIe wiem ile tam bylo..ale duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: ja mam dosc barbapap w PL! Oj, i to jak! 08.04.09, 20:33 życzę ci, głupia babo, by twoje dzieci tak potraktowano - co jest prawdopodobne, bo z takim poziomem agresji i z tak niską inteligencją - na pewno ich dobrze nie wychowasz... Odpowiedz Link Zgłoś
badalex brawo dla policjantow 08.04.09, 17:55 Krotko i na temat. Policjanci postapili, jak trzeba. Cyganie robia co chca. Do cholery, te wyrostki napadly na emerytke, nalezalo im sie. Szkoda tylko, ze wyleca z pracy za wykonywanie swej pracy jak nalezy, czyli ochranianie Slowakow. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d szkoda dzieci...ale 08.04.09, 17:56 powinno sie je zabrac od rodzicow i do szkol wyslac. W przeciwienstwie do polskiej Romy, dzieci cyganow z Rumunii (np) czesto nie chodza wogoel do szkoly. A teraz masa ich biega po Berlinie i zebrze..a wiadomo..wakacji jeszcze nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Film jest wciąż do obejrzenia tutaj: 08.04.09, 18:05 www.sme.sk/c/4383566/policia-mucila-romskych-chlapcov.html Kurna, katolicy słowaccy niczym nie różnią się od innych katolików... Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 o co tyle krzyku?? 08.04.09, 19:41 GW zrobiła problem bo paru cyganów gliny poszturchały, gdyby mieli białą skórę aż takie krzyku by nie było!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.derduch [...] 08.04.09, 20:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano coś strasznego 08.04.09, 20:36 ponadto, jestem utwierdzony w przekonaniu, że ci policjanci to perwersyjni kryptogeje. dewiantów należy bezwzględnie wyrzucić ze służby i postawić przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: coś strasznego 08.04.09, 22:01 > dewiantów należy bezwzględnie wyrzucić ze służby i postawić przed > sądem. Tak właśnie zrobiono, ponieważ to Słowacja - państwo, które stara się być państwem prawa - a nie (ble!) polska. Odpowiedz Link Zgłoś
az555 Rom-fan demokrata 08.04.09, 20:44 No ,a gdzie wyrok dla emerytki? Chodzi po ulicy ,prowokuje torebką,I NIC? ŻADNEJ KARY? Odpowiedz Link Zgłoś
fletcher_live Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne... 08.04.09, 21:06 i prawidłowo, powinni im jeszcze zdrowo dokopać. taką swołocz tak właśnie należy traktować! brawo dla słowackiej policji Odpowiedz Link Zgłoś
cysio93 Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne... 08.04.09, 21:14 Wygląda na tym nagraniu że to lanie się nawzajem po mordach im przypadło do gustu (poza tym nawet pięściami się nie leją tylko otwartymi dłońmi). Trochę przesadzają że robią z tego aż taką aferę, nie powinno się coś takiego dziać ale żeby od razu na cały świat skandal ? A Gazeta schodzi na psy - piszą aby pisać o czym tylko się da, a materiały na poziomie uczniów gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Mam bardzo złe zdanie o Cyganach ale 08.04.09, 22:03 w cywilizowanym kraju policja tak nie postępuje . Odpowiedz Link Zgłoś
agata_zuzanna tak wyglądają zdjęcia z komórki? 09.04.09, 08:53 policjant siedział na suficie? pytam, ciekawa jestem. to oczywiście nie ma znaczenia dla tych chłopców, ale coś mi nie gra w takiej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
javall Skandal na Słowacji: Nagranie pokazuje brutalne.. 09.04.09, 08:55 A o napadzie na emerytke to juz autorzy zapomnieli? Policjantom grozi do 8 lat wiezienia, a tym bandytom? Czy rozwydrzenie polskiej "mlodziezy" nie wynika z podobnego podejscia naszych obroncow "wolnosci" dla niewyzytych mlodzianow? Moze jednak powinni bac sie policji? Odpowiedz Link Zgłoś