betulki Re: Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 14:38 [*] Moi bohaterowie tak szybko umierają. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart "DZIKI" - nie moge uwierzyc, ze Ciebie juz nie ma. 08.04.09, 14:46 To byl moj kumpel ze studiow :( Zegnam Cie Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
azjatuchajbejowicz Martyrologia zastępcza 08.04.09, 15:13 Ilekroć czytam lub słyszę o tych Poległych Himalaistach, pełniących medialną funkcję tych, no, jak im tam było, Kamieni Rzuconych na Szaniec, to przypomina mi się dżem dyniowy o smaku pomarańczowym i wyroby czekoladopoodbne. Oczywiście, że szkoda chłopa, tak jak i takiego, co się rozkwasił na Hondzie, bo brusił 200 po zakrętach. Odpowiedz Link Zgłoś
joza36 Re: Martyrologia zastępcza 06.06.09, 22:28 niesamowite przemyślenia, takie głębokie... mi jakoś nie szkoda tych co się zabiją jadąc z prędkością 200km/h - szkoda mi tych, którzy przez nich giną...żal takich wspaniałych ludzi jak Morawski, gdy ich życie się kończy. Ubolewam, że zbyt wielu ludzi na świecie z małymi móżdżkami i horyzontami... Odpowiedz Link Zgłoś
preambula Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 15:27 Oglądałam zdjęcia na jego stronie - IMPONUJĄCE... Bardzo ciekawe są też robione przez niego portrety współtowarzyszy wypraw - charakterne twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiejkina Re: Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 15:41 wielka strata. sama kocham gory i podroze a Piotr to byl prawdziwy pasjonat. szkoda ze go juz z nami nie ma. mam nadzieje ze tam gdzie teraz jest nigdy nie zabraknie szczytow do zdobycia i miejsc do poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.a Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 15:52 Shisha Pangma została zdobyta z Simonem MORO a nie Oro, droga Gazeto. Odpowiedz Link Zgłoś
aeniman Re: Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 16:31 Dokładnie, poprawcie to. Kilka miesięcy temu byłem na spotkaniu z Morawskim we Wrocławiu. W niesamowicie fascynujący sposób, z polotem i humorem, opowiadał wtedy o swoich zeszłorocznych wyprawach, na Gaszerbrumy i Annapurnę. Faceta nie chciało się przestać słuchać. Do tego zdjęcia, jakimi okraszony był jego wykład, cudowne wręcz. Szkoda, wielka szkoda... Na pewno ciekawy człowiek, do tego wybitny alpinista. Odpowiedz Link Zgłoś
kalifaktor Tez mialem sie wspinac 08.04.09, 16:54 W I klasie liceum dawno temu. Poczatek to byly male skalki pod miastem, patronowala temu nawet szkola, bo mialo to byc 100% bezpieczne. Bylem tam raz, nie bylo fascynacji ale zabawa niezla. Dlaczego zrezygnowalem? Ano, wzial mnie na rozmowe nawet nie rodzic, tylko wujek na jakiejs rodzinnej imprezie i powiedzial jakos tak: "Z wszystkich glupich sportow, ten jest najglupszy. Na cholere ci isc na jakas gore i skrecic kark? graj w pilke, koszykowke, plywaj , cokolwiek. A to sobie odpusc". Dzis mysle, ze mial racje. Z kolegow z liceum wytrwalo trzech. jeden zabil sie jeszcze w czwartej klasie, dwoch poszlo "W wyczyn" i zaden nie dozyl 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
karina036 Kim był Piotr Morawski? 08.04.09, 18:20 Bardzo przykra wiadomość... Oglądałam przed tą wyprawą wywiad z p.Piotrem - tyle w nim było radości na ten wyjazd... Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Cień wielkiej góry 08.04.09, 19:07 Góry wysokie, co im z Wami walczyć karze? Ryzyko, śmierć, te są zawsze tutaj w parze. Największa rzecz, swego strachu mur obalić, Odpadnie stu, lecz następni pójdą dalej! [*] Odpowiedz Link Zgłoś