Dodaj do ulubionych

czy depilujecie sobie miejsca intymne?

IP: *.stacje.agora.pl 28.04.09, 09:07
Czytałam w artykule o depilacji i bikini i bikini brazylijskim. Czy takie
zabiegi to nie przesada? Higiena owszem ale to chyba boli Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • yagmur. Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 28.04.09, 11:08
      To zależy czym to robisz. Są specjalne preparaty na depilację tych miejsc i
      zapewniam (osobiście) że nic nie boli. Musisz być tylko delikatna i ostrożna bo
      możesz podrażnić delikatną skórę i potem będzie zaczerwieniona. Kwestia
      wyćwiczenia. I przy wciętym kostiumie kąpielowym wszystko wygląda pięknie.
    • tordis Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 28.04.09, 11:46
      Latem wosk (brazilian albo hollywood) - wprawdzie boli, ale bol nie jest
      dlugotrwaly, a efekty owszem. Zima preparaty do usuwania zbednego owlosienia
      przeznaczone do skory wrazliwej (np. Veet).
    • conchit Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 28.04.09, 17:45
      To chyba dość sprzeczne z naturą, nie sądzicie? Moim zdaniem to jednak przesada.
      • miss.pussy Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 28.04.09, 19:28
        Ja sądzę, ze przesadą byłoby wyjscie na plażę w bikini i... co tu dużo mówić:
        widocznym owłosieniem!!!
    • Gość: conchit Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? IP: *.chello.pl 28.04.09, 20:59
      hmm a brazylijskie to jest ta "pełna depilacja"?
    • tordis Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 28.04.09, 22:00
      Tak, brazilian to depilacja, ze tak powiem, po calosci. Czasem zostawia sie cieniutki
      paseczek posrodku, na wzgorku lonowym. Zabieg jest naprawde bolesny, nie poleca sie
      go, jesli depilujesz miejsca intymne woskiem po raz pierwszy.
    • Gość: Y Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? IP: 88.220.155.* 12.05.09, 00:12
      A nie można wydepilować się zwykłą maszynką do golenia?
      • martynka0884 Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 12.05.09, 10:25
        Ja od zawsze depiluje się maszynka do golenia. Efekt krótkotrwały ale nic mnie
        nie boli.
        • madikanas Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 30.05.09, 19:43
          ja kilka razy próbowałam golić maszynką(zwyklaą dla kobiet) i jak już ogoliła to miałam
          czerwone krostki na wzgórku łonowym i zaczęła mi się lać z nich trochę krwi, nie wiem
          czemu... może przez to że mam grube gęste włosy TAM? a i jak golę to mnir trochę to
          boli ... powiedzcie m iczemu ? proszę kwiat
    • Gość: Paulina Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? IP: *.chello.pl 05.07.09, 19:08
      osobiście polecam wosk, sprawna kosmetyczka potrafi tak ponaciągać skórę i szybko
      oderwać że ból jest niewielki. pierwszych kilka razy jest dość traumatycznych, ale idzie
      się szybko przyzwyczaic. to max nieprzyjemnych minut, a potem masz spokój na kilka
      tygodni. jeśli jestes bardzo wrażliwa na ból zamiast wosku można zrobić depilację pastą
      cukrową, jest bardziej delikatna.
    • Gość: Mika Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 18:09
      Depiluję się tam co jakiś czas. Rzeczywiście - boli, ale można to przeżyć.
      Zależy jaki rodzaj depilacji się wybierze. Najlepszy efekt uzyskuję po gorącym
      wosku. Kremy do depilacji to ściema przy tak mocnych włoskach jak moje. Efekt po
      wosku jest długotrwały i przyjemny, nie wspomnę że higieniczny. Ale używam też
      golarek. Efekt krótkotrwały, ale można go błyskawicznie i bezboleśnie uzyskać.
    • mrulala Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 22.08.09, 21:50
      używam wosku od jakiegoś już czasu - najbardziej boli za pierwszym razem.
      Później włoski są już coraz słabsze i jakoś tak łatwiej to wszystko idzie. albo
      się po prostu człowiek przyzwyczaja.

a nie wyobrażam sobie żeby na plazy wyłazil mi gąszcz spod bikini bleeetongue_out
    • corall Re: czy depilujecie sobie miejsca intymne? 06.10.09, 09:14
      ja nie depiluję zimą wogóle.. a latem woskiem... ale nie "po całości" szczerze
      mówiąc wisi mi to, ale nie przepadam za tym co nieestetyczne u innych więc
      staram się nie zmuszać innych do patrzenia na nieestetyczne u mnie wink ale masz
      rację, woskiem BOLI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka