heraldek 24.04.09, 14:20 Od poczatku bylo jasne, ze sprzeda ten dom i pola..... Bylaby chyba stuknieta, aby mieszkac w Polsce...z takimi sasiadami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heraldek Trawny najwyzej przyjedzie do Polski na Narty..... 24.04.09, 14:23 .....bo z rodziny juz nikt nie zostal..... Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 14:25 Przecież ta niemra już dostała od Bundesrepubliki odszkodowanie przy wjeździe w latach 70, sprawdźcie jak to się robiło z późnymi przesiedleńcami, nierzadko dostawali rekompensantę i od Bonn i od Warszawy. Frau Trawny sprytna, chce zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 14:33 Nie "niemra" a Mazurka-Polka i nie dostała bo mowa o majatku będącym spadkiem po jej ojcu, który zmarł w Polsce. I NIE dostawali odszkodowań z Warszawy. To zas co dostawali od Bonn jest wewnetrzną sprawą Niemiec. Pięknie. Tyle lat Mazurzy opierali się germanizacji, a do Niemiec w końcu wygnało ich połączenie komunistycznego złodziejstwa (chęć zagarnięcia ich majątków) z szowinizmem "Prawdziwych Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 14:59 Otóż to. Przy okazji wyłazi szydło z wora: ultraprawicowa swołocz traci całą swoją prawicowość, gdy prawo - w tym przypadku własności - nie przemawia na korzyść polaków, a szczególnie, gdy dotyczy to ich kolesi. Brzydzi mnie to prawactwo, należałoby ich rozdeptać jak robaka. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:03 Jak wyjechala w 1977 to od 5 lat nieruchomosc powinna byc przejeta przez zasiedzenie... Wyjechala bo chciala przeciez nikt jej nie wyganial... Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:07 Przecież właśnie o to chodzi, że nikt nie wniósł o wpisanie do ksiąg wieczystych ani przejęcia domu przez gminę, ani wniosku o zasiedzenie, zanim pani Trawny nie zgłosiła się do sądu! Nieznajomość prawa szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:17 Liczy sie tu stan de facto, a nie de jure. To, ze w ksiegach wieczystych jest blad, nie znaczy, ze z powodu tego bledu zmienia sie wlasciciel posesji... Odpowiedz Link Zgłoś
imw Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę 24.04.09, 15:09 Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:20 To, ze sedzia byl przekupiony znaczy tylko, ze powinien isc za kratki. Jesli wpis w ksiedze wieczystej jest niezgodny ze stanem faktycznym, to taki blad nie zmienia wlasnosci posesji... Inaczej kazdy bogatszy cwaniak moglby przekupic notariusza i stac sie za milion zlotych wlascicielem posesji wartej 10 i wiecej milionow zl. ... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:25 A gdzie masz ślad "przekupienia"? Jaki "błąd"? Była i jest właścicielem tego majątku - koniec. Czy każdej osobie, która wyjedze na dłuższy czas z Polski należy rekwirowac majątek? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:29 To chyba jasne, ze sedzia musial byc przekupiony, skoro wydal taki absurdalny wyrok. Ksiega wieczysta jest niezgodna ze stanem rzeczywistym, a wiec powinien on nakazac zmiane wpisu w tej ksiedze, aby byla ona zgodna ze stanem faktycznym. A ta Niemra wiedziala co robi, opuszczajac Polske, zrzekajac sie polksiego obywatelstwa i otrzymujac od rzadu RFN odszkodowanie za mienie zostawione w Polsce. Jej miejsce jest wiec za kratkami, bo to jest zwykla oszustka! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:41 herrrkagan napisała: > To chyba jasne, ze sedzia musial byc przekupiony, skoro wydal taki absurdaln > y wyrok. Ksiega wieczysta jest niezgodna ze stanem rzeczywistym, a wiec pow > inien on nakazac zmiane wpisu w tej ksiedze, aby byla ona zgodna ze stanem fakt > ycznym. > A ta Niemra wiedziala co robi, opuszczajac Polske, zrzekajac sie polksiego obyw > atelstwa i otrzymujac od rzadu RFN odszkodowanie za mienie zostawione w Polsce. > Jej miejsce jest wiec za kratkami, bo to jest zwykla oszustka! Wywłaszczenie bez odszkodowania było w PRL prawem obowiązującym. Na podstawie takich przepisów wywłaszczono bardzo wielu Polaków i to również tych, którzy nigdzie nie wyjeżdżali - np zabierając im ziemię pod drogi, rurociągi, linie energetyczne itd. Często komunistyczna władza była na tyle arogancka, że nie dbała o dopełnienie formalności i wpisania siebie do księgi wieczystej. Wielu Polaków odzyskało tak utracone grunty lub odszkodowania po wielu latach. Czym się różnią te przypadki? Tylko tym, że pani Trawny zrzekła się obywatelstwa polskiego. Negując prawo pani Trawny do majątku w Nartach negujesz również prawo wielu Polaków do odzyskania swoich nieruchomości zagrabionych przez komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:48 Jesli takie bylo wowczas prawo, to znaczy, ze to bylo legalne. I odroznij prawo od sprawiedliwosci i moralnosci! I pamietaj, ze lex retro non agit! A w przypadku tej Niemry dochodzi jeszcze fakt, ze za to mienie zostawione w PL, otrzymala ona sute odszkodowanie od rzadu RFN, a wiec jest ona zwykla oszustka, a na dodatek przekupila ona polski sąd, wiec jej miejsce jest za kratkami! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:04 herrrkagan napisała: > Jesli takie bylo wowczas prawo, to znaczy, ze to bylo legalne. I odroznij prawo > od sprawiedliwosci i moralnosci! I pamietaj, ze [i]lex retro non agit![/ > i] > A w przypadku tej Niemry dochodzi jeszcze fakt, ze za to mienie zostawione w > PL, otrzymala ona sute odszkodowanie od rzadu RFN, a wiec jest ona zwykla > oszustka, a na dodatek przekupila ona polski sąd, wiec jej miejsce jest za > kratkami! Jeżeli oszukała rząd RFN to niech Niemcy ją ścigają i wsadzają do więzienia. Kogo ona oszukała w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:06 W Niemczech nikogo ona nie oszukala. Ona oszukala polskie wladze, domagajac sie prawa wlasnosci do mienia, ktorego sie dobrowolnie zrzekla, i za ktore dostala pieniadze w RFN. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a skąd ty to wiesz mądralo! 24.04.09, 16:14 ponadto, nie pojmujesz co to jest księga wieczysta! Chyba jestem troche pokreconym, skoro uważasz, że ksiega wieczysta jest swistkiem papieru. Ale co wymagać od kogoś, kto mówi, że postępowanie komuny było legalne. Czyli legalnie, np. zamordowano 50 tys. polskich patriotów w latach 1944-1949? Nieźle herrkagan, niezle! Praktycznie Katyn w swietle takiego myslenia też był legalny, co??? A stan prawny to dla ciebie terra australlis incognita Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: a skąd ty to wiesz mądralo! 24.04.09, 16:55 1. Ksiega Wieczysta jest tylko dokumentem, opisujacym stan prawny nieruchomosci, a nie go utanawiajacym. Wpisy w niej musza byc zgodne ze stanem faktycznym - bledny badz nieaktualny wpis w KW nie zmienia wiec stanu prawnego danej nieruchomosci. 2. W latach 1944-1949 zabito tylko zwyklych bandytow i terrorystow, a nie patriotow. Bowiem patrioci to wowczas odbudowywali Polske po najezdzie barbarzyncow z Zachodu... 3. A co z Wolyniem? Czy nasz polski Holocaust na tym terenie cie podobnie nie obchodzi jak Kaczynskich i Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok umówmy sie, KW to komiks 24.04.09, 18:05 a żebym mogł cie złapac to bym ci skopał gębe za to, że w latach "44-49" zabijano zwykłych bandytów, kanalio! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: umówmy sie, KW to komiks 24.04.09, 18:22 Obawiam sie, ze gdybysmy sie spotkali, to by to bylo ostatnie spotkanie w twoim zyciu, milosniku band NSZ, WiN itp. terrorystycznych organizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: bo co? 24.04.09, 20:45 Alez ty poziom prezentujesz, gestapowski wyskrobku... :( Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przyganiał ubecki pomiot 26.04.09, 13:01 ludziom. Nikt tu cie nie che herrkagan. Jestes smieciem i nikt cie tu nie chce. Włazisz na to forum, aby leczyc kompleksy po ubeckim tatusiu, co wiernie sowietom druta ciągnął! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Przyganiał SSmanski pomiot... 26.04.09, 15:32 ... ale mu morde skuli, wiec przestal... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:32 herrrkagan napisała: > Jesli wpis w ksiedze wieczystej jest niezgodny ze stanem faktycznym, to taki > blad nie zmienia wlasnosci posesji... Inaczej kazdy bogatszy cwaniak moglby > przekupic notariusza i stac sie za milion zlotych wlascicielem posesji wartej 1 > 0 > i wiecej milionow zl. ... Wpisów do księgi wieczystej dokonuje sąd w oparciu o DOKUMENTY !!! Kto, kiedy i na podstawie jakiego prawa wywłaszczył panią Trawny? A stan faktyczny jest taki, że mieszkańcy wiedzieli, że nie są właścicielami tego mieszkania - podobnie jak lokatorzy mieszkań komunalnych czy służbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:34 A co go prawo obchodzi - on jest "Prawdziwy Polak" jego prawo nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:36 Prawo mowi wyraznie, ze jesli sie zrzekles prawa wlasnosci, to juz nie masz tego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
imw to zrzeczenie nie było dobrowolne 25.04.09, 20:59 wymuszenie rozbójnicze nie jest zgodne z żadnym prawem Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to zrzeczenie nie było dobrowolne 28.04.09, 08:59 W końcu się sypnął. Toż to zwykły komuch. Dla niego odebranie komuś własności to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: to zrzeczenie nie było dobrowolne? 28.04.09, 11:56 Zrzeczenie bylo na 100% dobrowolne. Ta Niemra zdradzila przeciez Polske dla marek niemieckich, wiec sie jej nic w Polsce nie nalezy, szczegolnie, ze dostala juz ona sute odszkodowanie od rzadu RFN za mienie porzucone przez nia w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 15:44 Ta paniusia podpisala dokument, w ktorym zrzeka sie polskiego obywatelstwa i majatku posiadanego przez nia w Polsce. Nikt jej tego dokumentu podpisac nie kazal, a na dodatek dostala ona w RFN sute odszkodowanie za to mienie zostawione w Polsce. I zgoda, lokatorzy nie sa wlascicielami, wlascicelem jest tu bowiem Skarb Panstwa, ale RP a nie RFN! I jest tez znana zasada w Prawie Cywilnym, ze nie mozna danej rzeczy sprzedac dwa razy, inaczej ze jak ja komus sprzedam np. dzialke, to nie moge od kupujacego wymagac, aby mi zaplacil za nia dwa czy wiecej razy... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:00 herrrkagan napisała: > Ta paniusia podpisala dokument, w ktorym zrzeka sie polskiego obywatelstwa i > majatku posiadanego przez nia w Polsce. Nikt jej tego dokumentu podpisac > nie kazal, Ty kpisz czy o drogę pytasz? Czy ty byś poszedł do Rady Narodowej z własnej i nie przymuszonej woli i powiedział: wyjeżdżam z Polski i proszę bardzo wziąć sobie dom i 59 hektarów. Przecież ona to zrobiła pod przymusem - w innym przypadku nie dostałaby "dokumentu podróży" i zgody na wyjazd. Nie rozumiem jak możesz popierać komunistyczne bezprawie. Równie dobrze mógłbyś twierdzić, że wyroki śmierci na AK-owców były słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:04 A kto jej kazal wtedy wyjezdzac z Polski? Ja wyjezdzajac z Polski w roku 1981 stracilem mieszkanie na Ursynowie warte dzis minimum pol miliona zlotych. Czemu wiec ona miala by miec wieksze prawa w Polsce niz ja? Dla tego, ze ja jestem Polakiem, a ona Niemka? A swoja droga, to AK kolaborowala z Nazistami, choc oczywiscie mniej niz NSZ. Ale to temat na inna dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:09 herrrkagan napisała: > A kto jej kazal wtedy wyjezdzac z Polski? Ja wyjezdzajac z Polski w roku 1981 > stracilem mieszkanie na Ursynowie warte dzis minimum pol miliona zlotych. Ja wyjeżdżałem w 1980 roku i niczego nie straciłem. > A swoja droga, to AK kolaborowala z Nazistami, choc oczywiscie mniej niz NSZ. > Ale to temat na inna dyskusje. Dziękuję za rozmowę. Nie mam więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Agnes Trawny może walczyć o ojcowiznę? 24.04.09, 16:59 1. Ty nic nie miales, wiec nic nie straciles. Ja stracilem, wyjezdzajac legalnie z Polski w roku 1981, conajmniej pol mln dzisiejszych zl. 2. Jesli uwazasz, ze ani AK, ani NSZ nie kolaborowalo z Nazistami, to znaczy ze pracujesz w IPN, albo aplikujesz tamze... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zamknij sie pa 24.04.09, 18:09 lancie! Moja rodzina cała była w AK i za to, co pitolisz, to bym cie tak skopał, że byś juchą pluł łachmyto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: zamknij sie pa 24.04.09, 18:24 I co z tego? Nie napisalem przeciez, ze cala AK kolaborowala z Nazistami... Wiekszosc nie kolaborowala, ale kolaborowala spora mniejszosc, w tym caly Okreg Wilenski... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok herrpalant 24.04.09, 20:21 jestes gnidą, zważywszy, że moja rodzina walczyła własnie w tym okregu. Jestes po prostu wszą! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: herrpalant 24.04.09, 20:46 Wiem ze walczyla, tyle ze w oddzialach SS. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok co ja moge na takie dictum 25.04.09, 19:27 w Polsce jest demokracja i nawet szuje, które wywodzą sie z ubeckich szmaciarzy mogą bezkarnie pluc, ale kakgan do czasu, albowiem odnajde twojego ip, a wtedy marny twoj los gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: co ja moge na takie dictum 25.04.09, 20:05 Niby jak znajdziesz me obecne IP, i co ci z tego przyjdzie, skoro ja mam za kadym razem inne IP. Nie powiedzieli ci tego w ambasadzie RFN? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie powiedzieli, ale w ambasadzie rosji 26.04.09, 13:02 mówią, że nadal mają kontakt do twojej rodziny, ponieważ gdzieś rente za dzielne mordowanie Polaków muszą wysyłac. No to wiem, gdzie przebywasz młotku. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: nie powiedzieli, ale w ambasadzie... 26.04.09, 15:32 Russland piszemy nie tylko po niemiecku z DUZEJ litery! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:21 Ja jeszcze raz podkreśle. Ta Pani jest, a raczej mogła by być Polką gdyby nie takie "prawackie", a w rzeczywistości czysto komunistyczno- złodziejskie podejście. ofg.pl/na-fali/moze-odniemczymy-mazurow-3314 > Brzydzi mnie to prawactwo, należałoby ich rozdeptać jak robaka. Brzydzi mnie prawda. Nie tylko za poglądy. To jeszcze mogę wybaczyć, bardziej denerwuje mnie to zakłamanie. Ta walka o "emigrację", "Polonię" a jednocześnie rzucanie kłód pod nogi Polakom - Ślązakom i Mazurom, którzy wyjechali do Niemiec. Ta walka o "prawo" i nawoływanie do jego łamania. To podkreślanie "antykomunistyczności" i pilnowanie by nic z tego co ukradła komuna nie wróciło do rąk prawowitych właścicieli. Tyle że nawoływanie do "rozdeptywania" TEŻ budzi moje obrzydzenie. To jest zejście do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:15 Niemka, bo sama sie zrzekla polskosci. Wyjechala, bo sie poczula Niemka jak jej dojczmarki zapachnialy, i tyle... A zlodziejami sa ci Niemcy, ktorzy choc sie zrzekli prawnie swego majatku zostawionego w Polsce i na dodatek dostali za ten majatek pienoiadze od rzadu RFN, a dzis chca zarobic na cudzej (Polakow) krzywdzie. Pora te Niemre zaaresztowac za probe wyludzenia pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
xvart Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:27 herrrkagan napisała: > Niemka, bo sama sie zrzekla polskosci. Wyjechala, bo sie poczula Niemka > jak jej dojczmarki zapachnialy, i tyle... A zlodziejami sa ci Niemcy, > ktorzy choc sie zrzekli prawnie swego majatku zostawionego w Polsce i na dodate > k > dostali za ten majatek pienoiadze od rzadu RFN, a dzis chca zarobic na cudzej > (Polakow) krzywdzie. Pora te Niemre zaaresztowac za probe wyludzenia > pieniedzy! podobnie jak 2 miliony obywateli tego kraju, którzy w ostatnich latach wyjechali do UK czy Irlandii. Mam pomysł. Jest kryzys im też trzeba odebać mająki i osiedlić w nich mieszkańców zagrożonych pożarami lokali socjalnych!!! Naprawdę nie dostrzegasz absurdalności swojego rozumowania? Kobitka wyjechała bo nie chciała żyć w raju PRL. Podobnie jak cała masa członków Solidarności pozostała za granicą po 13.12.1981. Im też trzeba zabrać majątki. Wyjechała tam, gdzie chcieli ją przyjąć. Że było to RFN i ceną była utrata obywatelstwa? Jej wybór. Ale co to ma wspólnego z prawem własności? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:31 W jej wypadku nie była to tylko kwestia "finansowa". Mazurzy byli traktowani przez ludność napływową jako obywatele 2 kategorii. Dla nich była "niemką", no to w końcu miała tego dość i wyjechała tak jak 90% Mazurów i spora część Ślązaków. Sytuacja Mazurów była w dodatku gorsza niż Ślązaków ze względu na wyznawaną religię - protestantyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:34 Tyle, ze ci Polacy wyjechali, bo nie bylo dla nich pracy w Polsce, ale wyjezdzajac nie zrzekli sie oni polskiego obywatelstwa i za granica nie dostali zadnego odszkodowania za mienie pozostawione w Polsce... Ja wyjechalem z Polski w roku 1981, i stracilem w ten sposob mieszkanie na Ursynowie, ktore mialem dostac w roku 1982, a ktore dzis bylo by warte jakies conajmniej pol miliona zlotych. I nie dostalem z tego tytulu zadnego odszkodowania, ani w Australii, ani w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok australiczyk, który sie wymądrza 24.04.09, 16:17 i wszystko jasne. PRL okradał ludzi, ale ciebie nie okradł, ponieważ z niego uciekłes. Pracując na terenach emgiracyjnych widział bałagan w KW, gdzie nie wpisywano włascicili nowych przez 30 lat. Dlatego też, kiedy wypełniało sie rubrukę "właścciel działki" wpisywało się osobę wpisaną do KW. I to jest fakt. W Australii jest pewnie inaczej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: australiczyk, który sie wymądrza 24.04.09, 16:50 Nie PRL mnie okradl. PRL dal mi wyksztalcenie. Okradli mnie Balcerowicz, Walesa i Kaczynscy razem z Tuskiem... W Australii Ksiegi Wieczyste sa dzis elektroniczne, a wpis w nich musi byc zgodny ze stanem faktycznym, nad czym czuwaja odpowiedni urzednicy. Bledny badz nieaktualny wpis do Ksiegi Wieczystej nie zmienia stanu prawnego dzialki. Po prostu nie znasz prawa, a sie wymadrzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: bełkot 24.04.09, 18:25 A z twej strony sądownie karalne pogrozki... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok karalne? 24.04.09, 20:22 z twoej strony to takie same swinstwa jak osławione "polskie obozy koncetracyjne". Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: karalne? 24.04.09, 20:50 Nie, jak zawsze pisalem o Niemieckich (Hitlerowskich) obozach, tych w ktorych twoj tatus byl nadszefem gazowni (Herr Obergasfuehrer) i krematorium (Oberfeuerfuehrer), a mamusia dentystka (Frau Zahnarztin), ta od wyrywania Zydom zlotych zebow.... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: co bierzesz młotku? 25.04.09, 20:03 W Australii nie mna denaturki, ty synalku SSmansko-Gestapowski na zoldzie niemieckiej ambasady! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co jest? 26.04.09, 13:03 wyciąg ze szczyn krokodyla? to pij sobie na zdrowie, omamia cie to i jestes na takim haju, że aż miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: a co jest? 26.04.09, 15:31 Przyznajesz sie wiec do przynaleznosci do NPD, tynrok? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Manipulujesz! 24.04.09, 15:18 Nie Polka-mazurka, bo podaje sie za Niemke, a pieniadze ktore dostala w latach 70 tez obchodza Polska bo byly na zasadzei umowy miedzynarodowej. To bylo kilkadziesiat tysiecy marek - wtedy to byly niemale pieniadze. A dzis cwane panstwo niemieckie pozwala zwrocic rownowartosc w euro - czyli np. 15 tys euro i domagac sie milionow w Polsce, bo dzis domy i ziemia maja zupelnie inna wartosc niz ta pozostawiona w latach 70-tych. To skandal! Gdzie sedziowie uczyli sie prawa... fakt, ze ktos zaniedbal zapisanie w ksiegach wieczystych zmiany wlasciciela, nie zmienia przeciez samego faktu, ze wlasciciel sie zmienil. Polskie sedziowie sa przekupni, to widac slychac i czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:26 Otoz to: bledny wpis w ksiedze wieczystej niem ma zadnej mocy prawnej. Liczy sie tu stan de facto, a nie bley w ksiedze wieczystej, ktora wystarczy z urzedu sprostowac, a te Niemre zaaresztowac za probe wyludzenia pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:27 Wpis nie jest błędny. Zagarnięcie cudzego majątku to złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:31 Wpis jest bledny! Ona sie oficjalnie, na pismie, zrzekla tego majatku i dostala zan odszkodowanie od rzadu RFN! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:32 Masz to pismo? Było dobrowolne i zgodne z polskim prawem? Uważasz że warunek wyjazdu z Polski - zrzeczenie się swojego majatku jest zgodny z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:39 Bylo to zrzeczenie dobrowolne. Nikt jej nie kazal wyjezdzac z Polski i rezygnowac z polskiego obywatelstwa. A warunek zrzeczenia sie majatku byl wowczas zrozumialy, bowiem te osoby utozsamialy sie z RFN, prawnym spadkobierca III Rzeszy, i to z calym jej "dobrodziejstwem inwentarza". Opowiedzieli sie oni, za judaszowe srebrniki, po stronie agresora z roku 1939, wiec sie im nic w Polsce nie nalezalo i nie nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Re: Manipulujesz! 24.04.09, 16:14 maaac młodyś i głupiś - sądy nie są od sprawiedliwości tylko od "wymiaru". Gratuluję sędziemu nowej furki. p.s. co powiesz użyteczny ... o braku odszkodowań dla przymusowo pracująch dzieci niepoprawnych politycznie chłopów /w tzw. wojsku i SP/ w kamieniołomach - sąd orzekł że dla nich nie ma pieniedzy na odszkodowania - Skarbu państwa na to nie stac.. a to przez to że nie złozyli sie na furkę / chałupkę dla jakiegoś mecenasa.... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Manipulujesz! 24.04.09, 16:57 A czemu moja rodzina wciaz nie dostala odszkodowania od Rzadu Londynskiego za mienie zniszczone podczas Powstania Warszawskiego, ktore ow rzad wywolal, wiedzac z gory, czym sie ono skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: wiesz czemu? 24.04.09, 18:26 A zdefinuj "debila". Pewnie nie wiesz, ze to jest termin uzywany w PRLu, ale juz nie dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok definicji chcesz? 24.04.09, 20:23 popatrz w lustro. I zobaczysz debila. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: definicji chcesz? 24.04.09, 20:50 A ty popatrz i zobaczysz synalka SSmana i Gestapowki... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok najarałes sie 25.04.09, 19:25 to ci sie na resztki mozgu rzuciło młotku Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: najarałes sie 25.04.09, 20:06 Zabraklo ci fantazji, jak to u Niemcow... :( Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no, faktazje, jak wasze mordy pokazują, 26.04.09, 13:04 to wy macie.......... Mnie taka fantazja jest obca. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Manipulujesz! 24.04.09, 15:26 Agnes Trawny udzieliła znamiennej wypowiedzi dla „Gazety Olsztyńskiej”: „Nie rozumiem całej tej polityki. Tylu ludzi przecież już wróciło. Nam też chodzi tylko o zwrot ojcowizny. Zawsze marzyliśmy, że kiedyś wrócimy. Dzieciom się tu podoba. Nikogo nie chcemy wyrzucać z domu. Jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony, to nie przez nas, ale nadleśnictwo, bo jak kiedyś wprowadziło ludzi do domu, który do nas należał, to teraz powinno im znaleźć coś innego.” Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Ale przyznasz, że Tusk to kłamca i będzie musiał 24.04.09, 15:38 przeprosić Misiaka. Wszak sąd orzekł, że Work Service nie dostało żadnego kontraktu Odpowiedz Link Zgłoś
gio69 Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:07 I znowu z naszych podatków!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
imw czy protestowałeś gdy państwo polskie zagarniało 24.04.09, 15:10 majątki emigrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: czy protestowałeś gdy państwo polskie zagarni 24.04.09, 21:00 Jakich emigrantow? Odpowiedz Link Zgłoś
imw Re: czy protestowałeś gdy państwo polskie zagarni 25.04.09, 21:02 tych, którzy emigrowali z Polski a PRL zajmowało ich majątki Odpowiedz Link Zgłoś
gio69 Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:11 Trzęsie jak widzę wpisy typu: NIKT JEJ NIE WYGANIAŁ, SAMA POJECHAŁA. Co ty wiesz o tamtych czasach, wszystkim wyjeżdżającym przymusowo konfiskowali majątki! Nie pozwolili sprzedac, bo myślę, że sprzedałaby i dopiero pojechała. Nie mądruj się jak nie wiesz nic na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:23 Nikt jej nie kazal wyjechac z Polski. Sama tego chciala, i dobrze wiedziala, ze sie najpierw musi wyrzec wlasnosci w Polsce, aby wyjechac z niej i dostac w RFN sute odszkodowanie za owo mienie zostawione w Polsce. Ta baba powinna dawno siedziec za kratkami za probe wyludzenia pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jakie sute odszkodowanie, co ty wymyslasz! 24.04.09, 16:20 Oni dostawali grosze........ nie stojące w żadnym stosunku do własnosci, którą im kradziono w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Jakie sute odszkodowanie, co ty wymyslasz! 24.04.09, 16:46 Biedacy, glodowali w RFN. Widzialem w roku 1981 takich biednych Mazurow zebrzacych na dworcu kolejowym w Kolonii... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Chyba lubisz kąpać Żydow, tynrok? 26.04.09, 15:29 Jako syn SSmana i Gestapowki, ktorzy poganiali w Auschwitz-Birkenau Żydow do tzw. łazni, czyli inaczej do komory gazowej... Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Skandal! 24.04.09, 15:12 Nie dosc, ze wyrzekla sie polskosci i dostala odszkodowanie od rzadu RFN za mienie zostawione w Polsce, to chce sprzedawc to, co od dawna nie jest jej. Przeciez ona powinna byc zaaraesztowana za oszustwo, za probe sprzdazy tego, co do niej juz od dawna nie nalezy. A Walesa, Kaczynscy i Tusk stoja po stronie tej niemieckiej oszustki. Kiedy wreszcie w Polsce beda rzadzic Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk67 Re: Skandal! 24.04.09, 15:45 Polska Ją okradła a Niemcy dali parę groszy na zagospodarowanie i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Skandal! 24.04.09, 15:51 Polska jej z niczego nie okradla, a Niemcy ja suto wynagrodzili za zdrade Polski... Mnie nikt nie pomagal, jak w roku 1981 wyjechalem z Polski na Zachod, a wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
adam022 Re: Skandal! 24.04.09, 15:45 Kiedy? Kiedy w polskim rządzie będą Polacy-słowianie. "polak" POLAKOWI wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Skandal! 24.04.09, 15:49 Pora, aby ci pseudo-Polacy, tacy jak np. Kaczynski czy inny Tusk ustapili swe miejsca prawdziwym, slowianskim Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i ty pewnie jestes jednym z nich, co 24.04.09, 16:18 bo padne ze smiechu. Mis koala najadł sie liści eukaliptusowych i jest na haju. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: i ty pewnie jestes jednym z nich, co 24.04.09, 16:46 Widze, ze zostaja ci tylko ataki ad personam... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co może, mam cie całowac po nogach 24.04.09, 18:06 skoro twierdzisz, że moja rodzina to bandyci gnojku! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: a co może, mam cie całowac po nogach 24.04.09, 18:27 Jesli dzialali w terrorystycznym prawicowym podziemiu w latach 1944-49, to tak, to byli zwykli bandyci... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok z australii 24.04.09, 20:25 gnoju możesz tak pluc, ponieważ możesz być pewien, że ci nikt tej twojej parchatej mordy nie obije za te swinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: z australii 24.04.09, 20:52 Uwazaj, bo mnie stac na bilet, i za 2 dni bedziesz miec obita nie tylko gebe, ty potomku SSmansko-Gestapowski... :( Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok stac cie na bilet? 25.04.09, 19:30 a co bierzesz w anal? taki los starców, choć to wstretne, ale widac lecisz na takie klimaty degenracie. Najpierw idz na siłownie i spróbuj sie z krokodylem. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: stac cie na bilet? 25.04.09, 20:02 Uwazaj, bo twoj tatus SSman i mama Gestapowka cie nie obronia... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok na co mam uważać, 26.04.09, 13:07 na jakiegoś pijanego frajera, co zaślinionymi łapami wypisuje bełkot na tym forum? Oj ty drutuciągu, najpier umij sie i wytrzeźwiej. Uczesz włosy i wytrzyj nos, abyś do ludzi był podobny, brudasku. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Na co ma uważać tynrok? 26.04.09, 15:27 Na to, aby mu Polacy nie spuscili naleznego mu manta... Odpowiedz Link Zgłoś
monterek01 Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 15:46 jeśli świadomie zrezygnowala w70-latach obywatelstwa polskiego nie należy zwrot majątku czy pobierala odszkodowanie z BONN niby repartiantka to trzeba sprawdzić niech wraca do niemiec a od polski wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 24.04.09, 18:28 Slusznie. monterek01 napisał: jeśli świadomie zrezygnowala w70-latach obywatelstwa polskiego nie należy zwrot majątku czy pobierala odszkodowanie z BONN niby repartiantka to trzeba sprawdzić niech wraca do niemiec a od polski wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok o co cie Polska interesuje, ty bruda 26.04.09, 13:08 sku? Siedz tam na tej autralijskiej pustyni, tylko pamiętaj o wycieraniu nosa i czyszczeniu uszu, bo wstyd na ciebie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to własnie typowe dla młotka 24.04.09, 18:08 ani bezczelna, ani szwabska. Kobieta jest Mazurką i chce odzyskac bezprawnie ukradzioną własność i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: to własnie typowe dla młotka 24.04.09, 18:30 Ona jest Niemka, wiec nie ma zadnych praw do polskiej ziemi! Nikt jej niczego nie ukradl. A 1410_tenrok to wyraznie agent Sztajnbachowej, Hupki und Czaji. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a kimże lub czmyże ty jestes 24.04.09, 20:33 jako, że nie jestem z Torunia, tego słowa nie wymówie. Ale mniemam, że jestes jednym z tych, którzy stanowili 60% ub! Pomawiasz Polaków o swinstwa, o które pomawiają nas własnie tacy ludzie. O narodowści p. Trawny g. wiesz! Pani Trawny jest Polką, której przodkowie żyli kilka generacji w Niemczech, ponieważ Prtusy Wschodnie były częścią Niemiec. Po 1945 roku Mazurzy zostali w swojej małej ojczyznie. W tym czasie niestety, ale gnębiono ich (proponuję starą książkę z czasów komuny pt. Powiat Giżycki). Pani Trawny należy do ludzi, z którym w Polsce bydło twojego pokroju obeszło sie po swinsku. Pani Trawny ma prawo w swietle polskiego prawa ubiegać sie o swoją własność. To przyznał niezawisły polski sąd. Ale tacy durnie jak ty tego nigdy nie pojmą. I na koniec. Poczytaj sobie kołku prawo o księgach wieczystych, może na tym skorzystasz i nie będziesz tu bełkotał tego komunistycznego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: a kimże lub czmyże ty jestes 24.04.09, 20:59 Trawny jest 100% Niemka wedlug prawa kraju, ktorego obywatelstwo przyjela w latach 1970. Ona sama, z wlasnej, nieprzymuszonej woli porzucila Polske i polskosc i sie jej nic w Polsce i od Polski nie nalezy, szczegolnie, ze za mienie zostawione w Polsce dostala sute odszkodowanie w Niemczech, swej ojczyznie. A ten sąd, ktory stanal po stronie tej Niemki, nie byl ani polski, ani tez niezawisly... A Ksiega Wieczysta jest tylko wtedy wazna, gdy dokumentuje stan faktyczny. Blad czy brak odpowiedniego wpisu w Ksiedze Wieczystej nie zmienia wlasnosci nieruchomosci. Ksiega Wieczysta ma za zadanie tylko ulatwic stwierdzenie wlasnosci danej nieruchomosci, ale sama w sobie to tylko zapisany papier i nic wiecej... I nie obrazaj na tym forum Polakow, ty potomku SSmana i funkcjonariuszki GESTAPO! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: a kimże lub czmyże ty jestes 25.04.09, 17:01 Trawny jest 100% Niemka wedlug prawa kraju, ktorego obywatelstwo przyjela w latach 1970. Ona sama, z wlasnej, nieprzymuszonej woli, porzucila Polske i polskosc i sie jej nic w Polsce i od Polski nie nalezy, szczegolnie, ze za mienie zostawione w Polsce dostala ona sute odszkodowanie w Niemczech,, swej ojczyznie z wyboru! A ten sąd, ktory stanal po stronie tej Niemki, nie byl ani polski, ani tez niezawisly... Ksiega Wieczysta jest zas tylko wtedy wazna, gdy dokumentuje stan faktyczny. Blad czy tez brak odpowiedniego wpisu w Ksiedze Wieczystej nie zmienia wlasnosci nieruchomosci. Ksiega Wieczysta ma za zadanie tylko ulatwic stwierdzenie wlasnosci danej nieruchomosci, ale sama w sobie to tylko zapisany papier i nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kagan, ty jestes analfabeta 25.04.09, 19:34 i tyle. G. wiesz i tyle. I najlepsze jest to, że nikogo tu nie obchodzi, co ty doorniu tu wypisujesz. Rozumiem, że za prl tacy kretyni jak ty mogli robic, co chcieli. Prl jednak sie skonczył i możesz teraz jedynie nosisz tace za jakims Aborygenem, o ile zechece patrzec na twoją zasmarkaną gebę. A Trawny i tak jest Polką, poniewa ta ustawa toi bezprawie. A KW opisuje stan faktyczny, ale co ja będę imbecylowi tłumaczył, skoro odmóżdżone toto i do tego sierota po ubekach. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: kagan, ty jestes analfabeta 25.04.09, 20:01 Tak, jestem analfabeta piszacym na tym forum, ze jestes niemieckim agentem, synem SSmana i Gestapowki... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jak chcesz 26.04.09, 12:56 to pisz sobie, a co mnie tam. Najarany jestes to i piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Gdzie są ci politycy 25.04.09, 18:58 którzy obiecywali pomoc ? A jak tam rządowi Tuska idzie nowelizacja wpisów do ksiąg wieczystych Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Gdzie są ci politycy 25.04.09, 19:21 Pobieraja wlasnie swa cotygodniowa jalmuzne z niemieckiej ambasady... :( Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lepsza jałomużna z ambasady niż marne australijski 25.04.09, 19:38 e centy za ciąganie druta przygodnym łachmaniarzom. Nieprawdaż, Garbage? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: lepsza jałomużna z ambasady niż marne austral 25.04.09, 20:00 Wiec przyznajesz sie, ze jestes na niemieckim zoldzie! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lepszy zołd niemiecki 26.04.09, 12:59 niż być synalkiem ubeckich bandytów. Niemcy są aktualnie naszymi przyjaciółmi sprzymeirzencami. Ubecy nigdy nie byli Polakami, to taskie bydło, co merdało i sliniło sie na widok stalina. I ty masz takie pochodzenie. Zwiałes tchórzu do Australii, ponieważ we Polsce to ci w gębe pluli. Wiec ciągnij tam druta ludkom za pare centów, abyś na neta miał. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: lepszy zołd niemiecki? 26.04.09, 15:34 Odkad to Niemcy sa naszym sojusznikiem? Cus ci sie w twym tepym, szwabskim lbie pokrecilo. Jak swiat swiatem, Niemiec nie bedzie Polakowi bratem! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok awiec, przyznajesz sie do tego, 26.04.09, 13:11 że: a. ciągniesz druta b. jestes smierdzielem c. nie masz na grzebien to ładnie, ponieważ przyznając sie uwloniłeś nowe procesy w twoim organizmie. Może nawet niedługo zaczniesz sie myć, hu nołs! Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: awiec, przyznajesz sie do tego, 26.04.09, 15:26 Chyba o sobie piszesz, tynrok? a. ciągniesz druta, b. jestes smierdzielem und c. nie masz na grzebien. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 28.04.09, 08:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=752&w=94563964 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 28.04.09, 09:05 Komuch, antysemita i germanofob? Co jeszcze masz na sumieniu herrrkagan? Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Trawny kontra lokatorzy: wstrzymano eksmisję 28.04.09, 11:57 A ty masz jakies inne argumenty poza ad personam? www.google.pl/search?hl=pl&q=ad+personam&lr=&aq=f&oq= Odpowiedz Link Zgłoś