kotoskop 09.05.09, 20:12 No i tak się robi interesy, sprawnie załatwia temat, zamiast żreć się i niepotrzebnie dziąsłować. Berlusconi - szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m6000 co zrobil PiS w PE? 09.05.09, 20:19 a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne traktownie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a dlaczego wczesniej nie walczyl? Co politycy PiS robili do tej pory w PE. No co zrobil np Pan Bielan! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 67 miliardow euro dla Polski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.09, 21:19 m6000 napisał: > a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne traktownie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a dlaczego wczesniej nie walczyl? M: wlasnie walczyli debilu i wywalczyli 67 miliardow euro funduszy Unijnych, ktore teraz POstKomuchy nie potrafia wykozystac.... Złe wyniki finansowe krajowej gospodarki sobota 13 grudnia 2008 02:49 Polska dokłada do Unii www.dziennik.pl/gospodarka/article281649/Polska_doklada_do_Unii.html Z budżetu UE otrzymaliśmy o 177 mln euro mniej, niż wpłaciliśmy. > Co politycy PiS robili do tej pory w PE. No co zrobil n > p Pan Bielan! M: czy ty pytasz czy kpisz sobie. Za czasow Iv RP Eurokolchozniki liczyli sie z Polska. Wynegocjowalismy przedluzenie Traktatu Nicejskiego do 2016 MIMO, ze POstKomuchy sabotazowaly poczynania Prezydenta nalegajac na calkowita KAPITULACJE. W grudniu wywalczone ustepstwa Brukseli bolszewia z PO i SLD obalila Ustawa wasalizacji Poski przypominajacej zmniane konstytucji PRL przez Gierka. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
kuter.noga.pl 67 miliardow euro dla Polski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.09, 08:29 ~ mirmat1 napisało: ~ ~ m6000 napisał: ~ ~ > a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne ~ traktownie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a ~ dlaczego wczesniej nie walczyl? ~ M: wlasnie walczyli debilu i wywalczyli 67 miliardow euro funduszy Unijnych, ~ ktore teraz POstKomuchy nie potrafia wykozystac.... ~ Złe wyniki finansowe krajowej gospodarki ~ sobota 13 grudnia 2008 02:49 ~ ... Premier [Tusk] odrzuca projekt dotyczący bezpieczeństwa państwa i relacji z głównym sojusznikiem w polityce międzynarodowej, bo "mogłoby to zostać odebrane przez opinię publiczną jako sukces prezydenta"! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95095853 Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: 67 miliardow euro dla Polski !!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.09, 11:23 mirpis wytłumacz mi raczej czemu pisdołki ani nie potrafią czytać ani mówić / o pisaniu nie wspomnę/ ZE ZROZUMIENIEM OD JARPISIA PO TYCH DROBNYCH BAŁWANKÓW PISZĄCYCH NA TYM FORUM? Odpowiedz Link Zgłoś
troll_23456 co zrobil PiS w PE? 10.05.09, 08:36 : kotoskop napisało: : : a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne traktownie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a dlaczego wczesniej nie walczyl? Co politycy PiS robili do tej pory w PE. No co zrobil np Pan Bielan! Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95093232 Odpowiedz Link Zgłoś
arabski_tomasz co zrobil PiS w PE? 10.05.09, 08:39 -> m6000 napisało: -> -> a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne traktownie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a dlaczego wczesniej nie walczyl? Co politycy PiS robili do tej pory w PE. No co zrobil np Pan Bielan! Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95091641 Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: co zrobil PiS w PE? 10.05.09, 09:14 m6000 napisał: > a ja dzis na konwencji PiS - u slyszalem, ze PiS bedzie walczyl o rowne trak > townie polskich przeciebiorstw, o nasze stocznie. To ja sie pytam... a dlaczego > wczesniej nie walczyl? Co politycy PiS robili do tej pory w PE. No co zrobil n Więcej zrobili niż obecne lizydupy-UNI.Buzek na zlecenie Uni likwidował kopalnie a Tuskomani wykończają stocznie. > p Pan Bielan! Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 09.05.09, 20:20 kapital ponadnarodowy i male grupy interesu - to jest przyszlosc po wyjsciu z kryzysu !!!!! a pozostali dostana zasilki socjalne...... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 I przyszedl Reagan i wszystko zepsul !!!! 10.05.09, 00:12 kylax napisał: > Dzieki temu kapitalowi, od 60 lat nie bylo wojny M: no wlasnie tak walczono o pokoj, ze w Europie srodkowo-wschodniej nie pozostal kamien na kamieniu. I dalej by tak bylo, gdyby Ronald Reagan nie pomogl 10 milionom z Soliodarnosci, mudzahadinom Masooda, Contras w Nikaragule, partyzantom w Angoli, Mozambiku, Erytrei, Etiopii. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_von_tux I przyszedl Reagan i wszystko zepsul !!!! 10.05.09, 08:34 => mirmat1 napisało: => => kylax napisał: => > Dzieki temu kapitalowi, od 60 lat nie bylo wojny => M: no wlasnie tak walczono o pokoj, ze w Europie srodkowo-wschodniej nie => pozostal kamien na kamieniu. I dalej by tak bylo, gdyby Ronald Reagan nie pomogl => 10 milionom z Soliodarnosci, mudzahadinom Masooda, Contras w Nikaragule, => partyzantom w Angoli, Mozambiku, Erytrei, Etiopii. To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95100112 Odpowiedz Link Zgłoś
uul I przyszedl Reagan i wszystko zepsul !!!! 10.05.09, 08:35 # mirmat1 napisało: # # kylax napisał: # > Dzieki temu kapitalowi, od 60 lat nie bylo wojny # M: no wlasnie tak walczono o pokoj, ze w Europie srodkowo-wschodniej nie # pozostal kamien na kamieniu. I dalej by tak bylo, gdyby Ronald Reagan nie pomogl # 10 milionom z Soliodarnosci, mudzahadinom Masooda, Contras w Nikaragule, # partyzantom w Angoli, Mozambiku, Erytrei, Etiopii. Według najnowszego sondażu CBOS, liderami rankingu zaufania do polityków są: premier Donald Tusk i b. prezydent Lech Wałęsa. Trzecie miejsce zajmują wicepremierowie G. Schetyna i W. Pawlak. Listę polityków najczęściej budzących nieufność otwiera oczywiście prezes PiS Jarosław Kaczyński forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95093232 Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Za duzo gier komputerowych. 10.05.09, 13:35 Jezeli wydaje Ci sie, ze wojna totalna + wojna nuklearna wyglada jak film z Rambo, to gowno wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_222 Dzieki temu kapitalowi, od 60 lat nie bylo wojny. 10.05.09, 08:31 : kylax napisało: : : : Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 09.05.09, 20:21 PO a raczej Tusk traktuje swoich członków jak śmieci.Za sojusz z SLD pozbywa się tak dobrego i zacnego kandydata jak Buzek na rzecz mocno szemranego Cimoszewicza.Byleby zdobyć przychylność postkomunistów w wyborach prezydenckich.Panie Buzek jest pan niepotrzebny komuś takiemu jak Tusk.Proszę spojrzeć głęboko w te wredne wilcze ślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprz 09.05.09, 21:11 Zwrot "wilcze ślepia" wskazuje na to, że blisko Ci do PiS, bo przeważnie zwolennicy PiS posługują się tym określeniem J. Kaczyńskiego, który docinki na temat jego wzrostu najwyraźniej chciał zneutralizować przez docinki na temat oczu konkurenta. Co jest w sumie ciekawe, bo najczęściej PiSowcy jeżeli wypowiadają się o Buzku, to tylko jak najgorzej. No ale to na bok. Akurat takie "przehandlowanie" Buzka za Cimoszewicza mogłoby być całkiem niezłym posunięciem. Wprawdzie stanowisko sekretarza generalnego Rady Europy jest mniej prestiżowe i mniej wartościowe, niż stanowisko przewodniczącego Parlamentu Europejskiego, ale właśnie z tego powodu można byłoby się dodatkowo porozumieć z Włochami na temat wsparcia Polaka na stanowisko jakiegoś bardzo ważnego komisarza - np. ds. budżetu. KE daje więcej pola do manewru, jeżeli chodzi o takie negocjacje, a jednocześnie niektóre stanowiska Komisarzy są więcej warte, niż stanowisko przewodniczącego PE i sekretarza Rady Europy razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: No właśnie, może coś o zaletach kandydata... 09.05.09, 21:59 No właśnie, może zamiast tej całej "szemranej" gry politycznej, coś o osiągnięciach krajowych kandydata - p. Buzka, które by go kwalifikowały na przewodniczącego PE? Wspomnieć możnaby tu o 96-miliardowej "dziurze budżetowej" odkrytej przez wiceministra finansów p. Bauca, za co ... niczym z procy wyleciał z rządu p. Buzka. Możnaby przypomnieć jego 4 pseudoreformy - wszystkie pomnażające biurokrację i generujące synekury rządowo- samorządowe o krzyżujących się kompetencjach. No i to słynne TKM, które w końcu doprowadziło partię p. Buzka - AWS na śmietnik historii! To już wolę p. Tuska, mimo jego "wilczych oczu". Odpowiedz Link Zgłoś
flak88 Re: No właśnie, może coś o zaletach kandydata... 10.05.09, 08:28 > konrad.ludwik02 napisało: > > No właśnie, może zamiast tej całej "szemranej" gry politycznej, coś > o osiągnięciach krajowych kandydata - p. Buzka, które by go > kwalifikowały na przewodniczącego PE? > Wspomnieć możnaby tu o 96-miliardowej "dziurze budżetowej" odkrytej > przez wiceministra finansów p. Bauca, za co ... niczym z procy > wyleciał z rządu p. Buzka. Możnaby przypomnieć jego 4 pseudoreformy - > wszystkie pomnażające biurokrację i generujące synekury rządowo- > samorządowe o krzyżujących się kompetencjach. No i to słynne TKM, > które w końcu doprowadziło partię p. Buzka - AWS na śmietnik > ... Stworzenie "miedziowego porozumienia" zaproponował prezydentom Peru i Chile podczas swojej wizyty w Ameryce Południowej Donald Tusk. Jego zdaniem trzy kraje, które są dużymi producentami miedzi, mogłyby wpływać na światowy handel tym surowcem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95094234 Odpowiedz Link Zgłoś
prokurator.od.blidy Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 08:33 : czarna.pati napisało: : : PO a raczej Tusk traktuje swoich członków jak śmieci.Za sojusz z : SLD pozbywa się tak dobrego i zacnego kandydata jak Buzek na rzecz : mocno szemranego Cimoszewicza.Byleby zdobyć przychylność : postkomunistów w wyborach prezydenckich.Panie Buzek jest pan : niepotrzebny komuś takiemu jak Tusk.Proszę spojrzeć głęboko w te : wredne wilcze ślepia. : Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online to jest przyklad wspolpracy 09.05.09, 20:38 jak mafia Sycylijska-KAZANOSTRA KOLCHOZOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem.. 09.05.09, 20:45 Śmiechu warte! To są nic nie znaczące stanowiska w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 09.05.09, 20:53 jak najbardziej jestem za kandydatura Cimoszewicza, ale... Donaldu Tusku, nie wchodz w uklady z Kajmanem. to nie twoja liga, czlowieku. zezre cie i wypluje, az sie zdziwisz. z daleka od Silvio. Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: chyba ci naklepał 09.05.09, 21:17 bił mocno w głowę i to widać po twoich wpisach Odpowiedz Link Zgłoś
glup-tusc-ek marqr to dyzma 09.05.09, 21:29 marqr napisał: > bił mocno w głowę i to widać po twoich wpisach Przepraszam, jakie ma pan kwalifikacje do prób podejmowania ocen mojej osoby, ale tak szczerze, nie po peowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 09.05.09, 21:24 DONALD TUSK TO DYZMA POLSKIEJ POLITYKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
glup-tusc-ek Re: Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprz 09.05.09, 21:27 lightcik napisał: > DONALD TUSK TO DYZMA POLSKIEJ POLITYKI !!! www.youtube.com/watch?v=82cqpxNdr6s krrr, trrr, nrrr Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprz 09.05.09, 22:31 glup-tusc-ek napisała: > krrr, trrr, nrrr Jesteś kolejną ofiarą świńskiej grypy? Odpowiedz Link Zgłoś
orinal_del_oro Re: Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprz 10.05.09, 08:36 = koloratura1 napisało: = = glup-tusc-ek napisała: = = > krrr, trrr, nrrr = = Jesteś kolejną ofiarą świńskiej grypy? Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95100793 Odpowiedz Link Zgłoś
rercz Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że jak wyb 09.05.09, 21:36 Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że jak wybory do ... ... europarlamentu wygra PO to szefem PE zostanie POlak. Jak zwykle kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
glup-tusc-ek Re: Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że ja 09.05.09, 21:39 rercz napisał: > Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że jak wybory do ... > ... europarlamentu wygra PO to szefem PE zostanie POlak. Jak zwykle > kłamał. Co jeszcze mogę wam naobiecywać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 ile ci placa za wymyslanie 09.05.09, 21:58 nowych nickow i wypisywanie bzdur na forach? Czy moze sam tam z siebie? Zwieksz ilosc tabletek, bo wyglada ze ta dawka to za malo i niedlugo mozesz z powrotem wyladowac w kaftaniku bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
glup-tusc-ek Re: ile ci placa za wymyslanie 09.05.09, 22:12 Dobry Wieczór dochtorze, a co pacjent na łóżku obok, ten który udaje Napoleona? - o 22:30 capstrzyk, sio do łóżek! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jakże mi przykro... 09.05.09, 22:36 glup-tusc-ek napisała: > Dobry Wieczór dochtorze, a co pacjent na łóżku obok, ten który udaje Napoleona? > - o 22:30 capstrzyk, sio do łóżek! To jednak regularny psychiatryk... A ja myślałam, że tylko świńska grypa (p. mój poprzedni post). Odpowiedz Link Zgłoś
glup-tusc-ek Re: Jakże mi przykro... 09.05.09, 22:40 koloratura1 napisała: > To jednak regularny psychiatryk... Wnioskujesz z autopsji? ile razy bywałaś w Tworkach? Odpowiedz Link Zgłoś
metalfan1985 Ja jerdolę... 09.05.09, 22:50 Ile Wy k.rwa macie lat? Teksty jak z przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
najlubusiejszy.lubuszanin Re: Ja jerdolę... 09.05.09, 22:59 metalfan1985 napisał: > Ile Wy k.rwa macie lat? Teksty jak z przedszkola... To peowska sztuczka odwracania palikota ogonem. Glup-tusc-ek - owej za dobrze szło więc pełowska machina propagandowa ---> koloratura1 chciała wyprowadzić temat poza istotę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ja jerdolę... 10.05.09, 13:24 najlubusiejszy.lubuszanin napisał: > metalfan1985 napisał: > > > Ile Wy k.rwa macie lat? Teksty jak z przedszkola... > > To peowska sztuczka odwracania palikota ogonem. Glup-tusc-ek - owej > za dobrze szło więc pełowska machina propagandowa ---> koloratura1 > chciała wyprowadzić temat poza istotę. Udało mi się? Byłabym wielce zobowiązana za możliwie proste wyjaśnienie, co należy rozumieć przez: "wyprowadzić temat poza istotę". Odpowiedz Link Zgłoś
e_e_f Ja jerdolę... 10.05.09, 08:30 -> metalfan1985 napisało: -> -> Ile Wy k.rwa macie lat? Teksty jak z przedszkola... Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku. Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki, oświetlenie, ogrodzenie, prysznice, a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95096949 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jakże mi przykro... 10.05.09, 13:20 glup-tusc-ek napisała: > koloratura1 napisała: > > > To jednak regularny psychiatryk... > > Wnioskujesz z autopsji? ile razy bywałaś w Tworkach? Owszem, bywałam, wiele razy; wprawdzie nie w Tworkach, ale w innych szpitalach psychiatrycznych, zarówno w Polsce jak i w paru krajach europejskich. Ponieważ ktoś mi bardzo bliski jest od lat dotknięty ciężką chorobą psychiczną, działam w tego rodzaju woluntariacie. Coś jeszcze chciałbyś wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
boleslaw.lech.walesa Jakże mi przykro... 10.05.09, 08:28 ~ koloratura1 napisało: ~ ~ glup-tusc-ek napisała: ~ ~ > Dobry Wieczór dochtorze, a co pacjent na łóżku obok, ten który udaje Napoleona? ~ > - o 22:30 capstrzyk, sio do łóżek! ~ ~ To jednak regularny psychiatryk... ~ A ja myślałam, że tylko świńska grypa (p. mój poprzedni post). W kwietniu 1992 roku ówczesny doradca premiera Olszewskiego, Krzysztof Wyszkowski powiedział, że traktat polsko-niemiecki o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy jest niesymetryczny na niekorzyść Polski, ponieważ podczas negocjacji strona niemiecka szantażowała ministra Krzysztofa Skubiszewskiego, że jeśli nie będzie ustępliwy, to ujawni, że był on konfidentem Służby Bezpieczeństwa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95102669 Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_kretynem Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że jak wyb 10.05.09, 08:37 # rercz napisało: # # Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że jak wybory do ... # ... europarlamentu wygra PO to szefem PE zostanie POlak. Jak zwykle # kłamał. Tusk dodał, że zwróci się też do MON z prośbą o sprawdzenie kto jest odpowiedzialny za to, że do Afganistanu często trafiają rzeczy zbędne, a nie trafiają najbardziej potrzebne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95100012 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Tusk na sabacie PO w POznaniu zapewniał,że ja 10.05.09, 09:47 Twój wodzuś kłamał, gdy mówił, że nigdy z Samoobroną i ubekami nie będzie kombinować i wtedy gdy mówił, że jak brat zostanie prezydentem to on nie będzie premierem i wiele razy. Tusk robi normalną politykę a wpływ na wybry w UE ma takie jak sytuacja pozwoli. Ile jest was na etacie kancelarii prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
najlubusiejszy.lubuszanin kolesie się dogadują - kpina! 09.05.09, 22:45 Dlatego w wyborach do PE dajmy wyraz sprzeciwu i spokojnie zakreślmy kandydatów UPR :). Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Moze banda dorobkiewiczowI prymitywow 10.05.09, 00:17 znowu zdobedzie 0.001% glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru kolesie się dogadują - kpina! 10.05.09, 08:38 = najlubusiejszy.lubuszanin napisało: = = Dlatego w wyborach do PE dajmy wyraz sprzeciwu i spokojnie zakreślmy = kandydatów UPR :). Koalicja Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego i mój rząd będziemy gwarantami wzrostu wynagrodzeń w ochronie zdrowia. Przekształcimy publiczne placówki ochrony zdrowia, które w przeważającej większości dzisiaj należą do samorządów, w spółki prawa handlowego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95090973 Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 muszą iść? a jak nie pójdą to co? 09.05.09, 22:59 siepacze nad ranem? Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Tusk dogaduje włoskie obozy pracy dla POlaków ? 09.05.09, 23:32 Obozy pracy dla Polaków we Włoszech Włoska policja zlikwidowała obóz na południu Włoch, w którym przebywali pracujący tam Polacy. Mieszkali oni w barakach ogrodzonych drutem kolczastym i pilnowani byli przez uzbrojonych strażników - donosi "Gazeta Wyborcza". Ogrodzone drutem kolczastym baraki bez światła i wody, ludzie śpiący na materacach brudnych od ekskrementów, całą dobę pilnowani przez uzbrojonych strażników - w takich warunkach koło Orta Nova mieszkali Polacy, którzy do Włoch pojechali zarabiać przy zbiorze pomidorów. W piątek nad ranem 80 karabinierów wkroczyło do takiego obozu. Polacy z Orta Nova opowiadali, że wstawali o godzinie 3.30 i pracowali bez przerwy do 21. Nie mogli opuszczać obozu. Raz w tygodniu zawożeni byli do supermarketu na zakupy. Płacili za wszystko, zostawały im więc grosze albo i to nie. Nad niepokornymi znęcali się strażnicy. Zdaniem "GW" polski konsulat o obozach pracy wie już od czerwca. Dyplomaci bezskutecznie prosili o interwencję. Na początku sierpnia trzech Polaków uciekło z jednego z obozów i zaalarmowało włoską policję. Ta jednak nie zareagowała. Z informacji od Polaków uwolnionych z Orta Nova wynika, że jest jeszcze wiele obozów, w których Polacy pracują jak niewolnicy, w warunkach gorszych niż te, które zastano w obozie w Orta Nova. Według dziennika, pracę w obozach organizuje międzynarodowa siatka przestępcza. Rekrutacja zaczynała się od ogłoszenia w polskiej prasie, wszyscy chętni do pracy we Włoszech mieli dzwonić na podany numer komórkowy. Rozmowa kwalifikacyjna i wszelkie formalności odbywały się przez telefon. Autokary zabierały ich z kilku miast w Polsce, między innymi, z Gdańska, Torunia, Katowic i Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Tusk dogaduje włoskie obozy pracy dla POlaków ? 10.05.09, 08:38 > ichmordy napisało: > > Obozy pracy dla Polaków we Włoszech > > Włoska policja zlikwidowała obóz na południu Włoch, w którym > przebywali pracujący tam Polacy. Mieszkali oni w barakach > ogrodzonych drutem kolczastym i pilnowani byli przez uzbrojonych > strażników - donosi "Gazeta Wyborcza". > > Ogrodzone drutem kolczastym baraki bez światła i wody, ludzie śpiący > na materacach brudnych od ekskrementów, całą dobę pilnowani przez > ... I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95092928 Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Opamiętajcie sie! 09.05.09, 23:37 Opamiętajcie się, Polacy! Powinniście raczej myśleć o wystąpieniu ze struktur unijnych, jako główni hamulcowi rozwoju Unii Europejskiej! A wy chcecie jeszcze wstawić Buzka na przewodniczącego Parlamentu UE?! Wszak przecież wasz prezydent, mały człowieczek na dużym stołku, jeszcze nawet nie podpisał ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego?! A ponadto, czy pamiętacie w jakim stanie Buzek, chłopczyk do poklepywania zostawił Polskę po 4 latach swojego premierowania?! Poza tym Buzek, to niezlustrowany do tej pory TW Karol. Któremu jaśnie lustrator Nizieński swego czasu wspaniałomyślnie darował lustrację! Pamiętacie sprawę lustracji Buzka wel TW Karol? Przypomnijcie sobie! Unia Europejska chcąc rosnąć w siłę i stawić czoła wyzwaniom XXI wieku powinna pozbywać się głównych hamulcowych w rodzaju Polski i Irlandii. Tym bardziej, że przecież członkostwo w Unii Europejskiej nie jest przymusowe! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.kaszub Opamiętajcie sie! 10.05.09, 08:33 > henryabor napisało: > > Opamiętajcie się, Polacy! Powinniście raczej myśleć o wystąpieniu ze > struktur unijnych, jako główni hamulcowi rozwoju Unii Europejskiej! > A wy chcecie jeszcze wstawić Buzka na przewodniczącego Parlamentu > UE?! Wszak przecież wasz prezydent, mały człowieczek na dużym > stołku, jeszcze nawet nie podpisał ratyfikacji Traktatu > Lizbońskiego?! A ponadto, czy pamiętacie w jakim stanie Buzek, > chłopczyk do poklepywania zostawił Polskę po 4 latach swojego > premierowania?! Poza tym Buzek, to niezlustrowany do tej pory TW > Karol. Któremu jaśnie lustrator Nizieński swego czasu > ... Donalda Tuska nie stać na prywatną wycieczkę w Andy? To jakieś 7 tysięcy złotych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95093446 Odpowiedz Link Zgłoś
harold_i_kumar Wykład Slavoja Žižka!!! 09.05.09, 23:58 Wykład Slavoja Žižka!!! Od tragedii do komedii, czyli co wydarzyło się w pierwszej dekadzie XXI wieku? WARSZAWA: 12 maja, wtorek, godz. 16.45. Uniwersytet Warszawski, Krakowskie Przedmieście 26, Auditorium Maximum Odpowiedz Link Zgłoś
el.presidente.001 Wykład Slavoja Žižka!!! 10.05.09, 08:32 -> harold_i_kumar napisało: -> -> Wykład Slavoja Žižka!!! -> -> Od tragedii do komedii, czyli co wydarzyło się w pierwszej dekadzie XXI wieku? -> -> WARSZAWA: 12 maja, wtorek, godz. 16.45. -> Uniwersytet Warszawski, Krakowskie Przedmieście 26, Auditorium Maximum W dziedzinie mediów publicznych nasz rząd zagwarantuje dwie podstawowe sprawy realizację precyzyjnie zdefiniowanej misji publicznej oraz odpolitycznienie nadzoru i bezpośredniego zarządzania mediami publicznymi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95096949 Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 00:20 A Cimoszewicz zaraz potem poprze wprowadzenie "inwokacji katolnej" do Europy. Bo to już taka rasa: zawsze musi na klęczkach. Obojętnie komu: Stalinowi, Chruszczowowi, czy katabasowi. On musi, bo inaczej się udusi! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 00:24 Z Włochami nie ma co negocjować! Gramy swoje, żeby Buzka oddawać z Cimoszewicza to skandal! Odwróćmy role! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta A niewybranie Buzka zwalimy ...na PiS :))))) 10.05.09, 00:25 POlacy (otumanienie GW i TVn ) to kupią i po raz kolejny zagłosują na PO aby ,, nie wróciły te wredne kaczory''. Miło ,że w Unii jest taki durny kraj jak POlska Tuska :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rece_ktore_lecza A niewybranie Buzka zwalimy ...na PiS :))))) 10.05.09, 08:35 ## amanasunta napisało: ## ## POlacy (otumanienie GW i TVn ) to kupią i po raz kolejny zagłosują ## na PO aby ,, nie wróciły te wredne kaczory''. ## Miło ,że w Unii jest taki durny kraj jak POlska Tuska :)))) W kwietniu 1992 roku ówczesny doradca premiera Olszewskiego, Krzysztof Wyszkowski powiedział, że traktat polsko-niemiecki o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy jest niesymetryczny na niekorzyść Polski, ponieważ podczas negocjacji strona niemiecka szantażowała ministra Krzysztofa Skubiszewskiego, że jeśli nie będzie ustępliwy, to ujawni, że był on konfidentem Służby Bezpieczeństwa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95102621 Odpowiedz Link Zgłoś
tadep Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 00:38 Każdy inteligentny człowiek zrozumie, że Tusk ustami premiera Włoch szantażuje polskich wyborców.Tusk mówi:jeżeli dostaniemy dużo głosów to Buzek będzie Przewodniczącym Europarlamentu.A czy Tusk zastanowił się nad tym, czy my Polacy faktycznie chcemy Buzka na tym stanowisku? A może nie?A może jest nam to obojętne.A szantażu nikt nie lubi.A jak nie Buzek to co?Koniec świata?No chyba nie, panie Tusk.Jak się czuje dziadek?Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
esbecka_qurrrrwa_z_tvn Buzek_Na_Wózek_a_Thusk_Plusk__:)) ))))))))))))))))) 10.05.09, 00:49 tadep napisał: > Każdy inteligentny człowiek zrozumie, że Tusk ustami premiera Włoch > szantażuje polskich wyborców.Tusk mówi:jeżeli dostaniemy dużo głosów > to Buzek będzie Przewodniczącym Europarlamentu.A czy Tusk zastanowił > się nad tym, czy my Polacy faktycznie chcemy Buzka na tym stanowisku? > A może nie?A może jest nam to obojętne.A szantażu nikt nie lubi.A > jak nie Buzek to co?Koniec świata?No chyba nie, panie Tusk.Jak się > czuje dziadek?Pozdrowienia. Słuszna uwaga !!! Pomijając to, że zakapiorny Buzek doskonale pasuje do załganej wilczookiej kanalii herrr Tuske :))) Buzek był szefem super-skorumpowanego rządu i do końca nie chciał podać sie do dymisji - a do plujących mu w twarz mówił, że to deszcz pada :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Na głupka wyjdzie Miodowicz i Waserman!!! 10.05.09, 01:05 A jarucka poda im następną odbitkę głupiego papierka!! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy o co chodzi w tym artykule??? 10.05.09, 01:50 pierwsze paragrafy sugeruja, ze wlochy i polska dogaduja sie w sprawie mauro na szefa pe, zas koncowe to agitacja po, aby glosowac na nich, aby buzek zostal szefem pe... bedzie wiec dwoch szefow pe??? czy tez moze platforma poswiecila buzka dla cimoszewicza w re (umawiajac sie z wlochami), ale dla gawiedzi w dalszym ciagu lansuje buzka pod warunkiem, ze wszyscy beda na nich glosowac??? jesli zachodzi ta druga ewentualnosc, to nieladnie, platformo, nieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_d_tux o co chodzi w tym artykule??? 10.05.09, 08:30 ~ rooboy napisało: ~ ~ pierwsze paragrafy sugeruja, ze wlochy i polska dogaduja sie w ~ sprawie mauro na szefa pe, zas koncowe to agitacja po, aby glosowac ~ na nich, aby buzek zostal szefem pe... bedzie wiec dwoch szefow ~ pe??? czy tez moze platforma poswiecila buzka dla cimoszewicza w re ~ (umawiajac sie z wlochami), ale dla gawiedzi w dalszym ciagu lansuje ~ buzka pod warunkiem, ze wszyscy beda na nich glosowac??? jesli ~ zachodzi ta druga ewentualnosc, to nieladnie, platformo, ~ nieladnie... To dowódcy będą decydowali jak i kiedy wydać pieniądze aby zwiekszyć bezpieczeństwo naszych żołnierzy - stwierdził Tusk [w Afganistanie]. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95093651 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia o co chodzi w tym artykule??? 10.05.09, 08:37 => rooboy napisało: => => pierwsze paragrafy sugeruja, ze wlochy i polska dogaduja sie w => sprawie mauro na szefa pe, zas koncowe to agitacja po, aby glosowac => na nich, aby buzek zostal szefem pe... bedzie wiec dwoch szefow => pe??? czy tez moze platforma poswiecila buzka dla cimoszewicza w re => (umawiajac sie z wlochami), ale dla gawiedzi w dalszym ciagu lansuje => buzka pod warunkiem, ze wszyscy beda na nich glosowac??? jesli => zachodzi ta druga ewentualnosc, to nieladnie, platformo, => nieladnie... Podczas narady u Tuska wchodzą jego współpracownicy i oznajmiają, że "większość społeczeństwa nie chce tarczy, więc nic nie tracimy, jeżeli jej nie będzie"! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=000000 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Katolik zawsze oszuka!!!! 10.05.09, 02:44 I będzie się starał zwalić na kogoś innego.!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 jak dowcip o czeskich partyzantach 10.05.09, 02:53 "z Tuska tylko kluska" . Ten sprzedawca polskich uzdrowisk , dogaduje się z mumią PSL i tworzą ustawę która umożliwi handel resztkami polskiej ziemi razem z jej bogactwem naturalnym. To jest oblicze libertynów ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 07:31 Po raz kolejny udowadniam sobie, że wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją.Jak osoby niby wykształcone (spory elektorat PO) mogą wierzyć w takie brednie?Jak ktoś po studiach wyższych nie odróżnia pijaru, demagogii, kłamstwa, mataczenia od prawdy?Weźmy 10 ważnych spraw dla Polski ogłoszonych przez Tuska przed wyborami.Zrealizowany został tylko jeden!!!To jak można wierzyć komuś takiemu?Jak osoba wykształcona może po raz kolejny pozwalać na manipulację sobą?Tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_tux Berlusconi: Dogadujemy się z Polską. My poprzem... 10.05.09, 08:38 => czarna.pati napisało: => => Po raz kolejny udowadniam sobie, że wykształcenie nie idzie w parze z => inteligencją.Jak osoby niby wykształcone (spory elektorat PO) mogą wierzyć w => takie brednie?Jak ktoś po studiach wyższych nie odróżnia pijaru, demagogii, => kłamstwa, mataczenia od prawdy?Weźmy 10 ważnych spraw dla Polski ogłoszonych => przez Tuska przed wyborami.Zrealizowany został tylko jeden!!!To jak => można wierzyć komuś takiemu?Jak osoba wykształcona może po raz kolejny => pozwalać na manipulację sobą?Tragedia!!! => Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta ,,Umowy'' PO z Unia to jak umowy PRL z ZSRS :))) 10.05.09, 08:19 Tamte miały treść jak poniżej. paragraf 1. PRL wyprodukuje dla ZSRS 4 statki handlowe z wyposażeniem paragraf 2 ZSRS przekaże PRL za wyprodukowane statki 100 000 0000 par butów do naprawy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: ,,Umowy'' PO z Unia to jak umowy PRL z ZSRS 10.05.09, 08:28 amanasunta napisała: > Tamte miały treść jak poniżej. > paragraf 1. > PRL wyprodukuje dla ZSRS 4 statki handlowe z wyposażeniem > paragraf 2 > ZSRS przekaże PRL za wyprodukowane statki 100 000 0000 par butów do Właśnie,że inaczej!My im dajemy węgiel ,a oni za to nam zabiorą cukier.;) > naprawy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_machu_picchu Re: ,,Umowy'' PO z Unia to jak umowy PRL z ZSRS 10.05.09, 08:33 = bogdan331 napisało: = = amanasunta napisała: = = > Tamte miały treść jak poniżej. = > paragraf 1. = > PRL wyprodukuje dla ZSRS 4 statki handlowe z wyposażeniem = > paragraf 2 = > ZSRS przekaże PRL za wyprodukowane statki 100 000 0000 par butów do = Właśnie,że inaczej!My im dajemy węgiel ,a oni za to nam zabiorą cukier.;) = > naprawy :)))))) Jest napisane, że Lech Wałęsa był Bolkiem a gdzie mają dowód na cokolwiek? Nie ma mojego podpisu nigdzie! - powiedział portalowi Gazeta.pl Lech Wałęsa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95097482 Odpowiedz Link Zgłoś
spacki ,,Umowy'' PO z Unia to jak umowy PRL z ZSRS :))) 10.05.09, 08:30 = amanasunta napisało: = = Tamte miały treść jak poniżej. = paragraf 1. = PRL wyprodukuje dla ZSRS 4 statki handlowe z wyposażeniem = paragraf 2 = ZSRS przekaże PRL za wyprodukowane statki 100 000 0000 par butów do = naprawy :)))))) Premier [Tusk] odrzuca projekt dotyczący bezpieczeństwa państwa i relacji z głównym sojusznikiem w polityce międzynarodowej, bo "mogłoby to zostać odebrane przez opinię publiczną jako sukces prezydenta"! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95090690&a=95091907 Odpowiedz Link Zgłoś