posraldescu 25.05.09, 01:00 Kolporter to beznadziejna nazwa. Kojarzy się z solidaruchami i podziemną bibułą, a to z kolei przywodzi na myśl PiS a on z kolei powoduje odruchy wymiotne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krawiec6661 Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 02:53 hehehe, jaki ciąg skojarzeń :) A komuchowaty to raczej Empik jest. Za komuny jeszcze wrzucali tam kilka egzemplarzy zagranicznych pisemek o które się ludzie bili. Takie okienko na świat dla spracowanego luda. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur ... beznadziejne zarządzanie 25.05.09, 09:00 Jak oni mieli przetrwać, jeśli zaczęli od Reduty? Jeżeli inne punkty miały podobne położenie, to nic dziwnego, że padli zanim powstali. Czy rada nadzorcza i zarząd w głowach mają siano zamiast mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
makakson Re: ... beznadziejne zarządzanie 25.05.09, 09:51 24 salony w całej Polsce, z czego np. aż 3 w takim Białymstoku? Przecież to 1/8 całej sieci. Chyba im ekspansja nierównomiernie wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 06:44 Likwidacja odgórna bez względu czy przynosi salonik zysk czy stratę Odpowiedz Link Zgłoś
gfkm Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 07:16 a jaka miałaby być likwidacja, oddolna?? Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 26.05.09, 22:39 Salon przynosi straty likwidujemy a nie jedną decyzją likwidujemy wszystkie również te zyskowne. Likwidacja decyzją kryzysową - pozorne działania antykryzysowe celem wykazania własnej dalekowzroczności typu redukcja przyszłych strat ( w założeniu nieuniknionych) Odpowiedz Link Zgłoś
matsuo Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 08:50 Dla mnie salony Kolportera były żałosną podróbką Empiku. Podobne ułożenie działów, zero promocji które faktycznie przyciągnęłyby klienta i na dokładkę brak możliwości zamówienia towaru przez internet z odbiorem osobistym w sklepie. Ponadto w salonie do którego zaglądałem od czasu do czasu było za mało obsługi, asortyment też kiepski - same tzw. bestsellery, sensacja, kryminały... Zresztą dziś nie ma czego się spodziewać po sklepach-sieciówkach. Nawet Empik schodzi na psy: niegdyś można było kupić taniej zamawiając z www, teraz ceny internetowe zrównały się z tymi, które są w salonie. Również im nie wróżę pięknej przyszłości - co to za sklep, który nie udziela stałym klientom żadnych rabatów? Mniejsze księgarnie mają nieraz lepszą ofertę niż wielkie, komercyjne molochy. Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 09:56 A ja wolałem Kolportera, mniejszy tłok, co najważniejsze raczej niższe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 13:36 I mniej nachalna obsługa. Żadnego żałosnego "do zobaczenia, panie Janie" po zapłaceniu kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
am2007 "Rynek drastycznie się załamał", Kolporter prze... 25.05.09, 11:33 Załamałam się :(( Mój ulubiony salon... Nie ma tego ścisku i tłoku co w Empiku. Przsetronnie, sesowniej ułoożone wszystko i dużo lepszy wybór książek. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Bardzo mądra decyzja 25.05.09, 13:02 Najgorszą rzeczą jest BRNĄĆ. Skoro Kolporterowi nie wyszło, nie poradzili sobie, jest kryzys (tu wstawić inne przyczyny porażki), to NALEŻY SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ I NIEZWŁOCZNIE ZACZĄĆ DZIAŁAĆ. Salony to tylko część ich działalności. Im dłużej by brnęli,tym większa szansa, że cała firma by poszła pod wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn "Rynek drastycznie się załamał", Kolporter prze... 25.05.09, 13:21 Cytat z wypowiedzi p. Moniki Marianowicz, rzeczniczki sieci Empik "Kolporter to tak naprawdę nasz jedyny liczący się konkurent". To b. ciekawe, szczególnie w kontekście piątkowego news-u, że UOKiK odrzucił niedawną skargę Instytutu Książki zarzucającego sieci Empik monopolistyczne praktyki. WWW.DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
pjck Kolporter to makabra 25.05.09, 14:13 Miałem kiedys od nich salonik prasowy. Oj wpuszczali ludzi w kanal... Odpowiedz Link Zgłoś
peaeszet Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 14:18 Moje doświadczenia z Kolporterem i Empikiem są (były) takie, że Empik nigdy nie zrobił mnie w balona. Poza tym, że stale Empik robi w balona tych, którzy chcieliby w salonie kupić jaką rzadką płytę, która jest na półce. Niemal zawsze płyty tej nie ma w bazie danych i odsłuch jest niemożliwy. Nie wspomnę przez litość o tym, jak często system odsłuchu się w salonach wiesza... Empiku! Ileś Ty kasy stracił przez tę debilną "politykę odsłuchów" w salonach... Ale wracając do Kolportera. Dwukrotnie próbowałem dokonać zakupu via Internet i dwukrotnie po złożeniu zamówienia okazywało się, że "sorry, ale towaru niestety nie mamy". Kryzys winny upadkowi Kolportera? Wolne żarty. Kryzys jedynie pomógł w tym. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 26.05.09, 21:09 Nie dziwię się, skoro nawet nie wiedziałem, że Kolporter ma takie salony :o /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś