Dodaj do ulubionych

Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne

25.05.09, 01:00
Kolporter to beznadziejna nazwa. Kojarzy się z solidaruchami i podziemną
bibułą, a to z kolei przywodzi na myśl PiS a on z kolei powoduje odruchy wymiotne.
Obserwuj wątek
    • krawiec6661 Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 02:53
      hehehe, jaki ciąg skojarzeń :) A komuchowaty to raczej Empik jest. Za komuny
      jeszcze wrzucali tam kilka egzemplarzy zagranicznych pisemek o które się ludzie
      bili. Takie okienko na świat dla spracowanego luda.
      • zuzur ... beznadziejne zarządzanie 25.05.09, 09:00
        Jak oni mieli przetrwać, jeśli zaczęli od Reduty? Jeżeli inne punkty
        miały podobne położenie, to nic dziwnego, że padli zanim powstali.
        Czy rada nadzorcza i zarząd w głowach mają siano zamiast mózgu?
        • makakson Re: ... beznadziejne zarządzanie 25.05.09, 09:51
          24 salony w całej Polsce, z czego np. aż 3 w takim Białymstoku? Przecież to 1/8
          całej sieci. Chyba im ekspansja nierównomiernie wyszła.
    • gnago Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 06:44
      Likwidacja odgórna bez względu czy przynosi salonik zysk czy stratę
      • gfkm Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 07:16
        a jaka miałaby być likwidacja, oddolna??
        • gnago Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 26.05.09, 22:39
          Salon przynosi straty likwidujemy a nie jedną decyzją likwidujemy wszystkie również te zyskowne. Likwidacja decyzją kryzysową - pozorne działania antykryzysowe celem wykazania własnej dalekowzroczności typu redukcja przyszłych strat ( w założeniu nieuniknionych)
    • uburama Kolpoty kłopotera 25.05.09, 07:07
    • matsuo Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 08:50
      Dla mnie salony Kolportera były żałosną podróbką Empiku. Podobne ułożenie działów, zero promocji które faktycznie przyciągnęłyby klienta i na dokładkę brak możliwości zamówienia towaru przez internet z odbiorem osobistym w sklepie. Ponadto w salonie do którego zaglądałem od czasu do czasu było za mało obsługi, asortyment też kiepski - same tzw. bestsellery, sensacja, kryminały... Zresztą dziś nie ma czego się spodziewać po sklepach-sieciówkach.

Nawet Empik schodzi na psy: niegdyś można było kupić taniej zamawiając z www, teraz ceny internetowe zrównały się z tymi, które są w salonie. Również im nie wróżę pięknej przyszłości - co to za sklep, który nie udziela stałym klientom żadnych rabatów? Mniejsze księgarnie mają nieraz lepszą ofertę niż wielkie, komercyjne molochy.
      • lemisiaque Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 09:56
        A ja wolałem Kolportera, mniejszy tłok, co najważniejsze raczej niższe ceny.
        • fidelxxx Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 25.05.09, 13:36
          I mniej nachalna obsługa. Żadnego żałosnego "do zobaczenia, panie Janie" po
          zapłaceniu kartą.
    • am2007 "Rynek drastycznie się załamał", Kolporter prze... 25.05.09, 11:33
      Załamałam się :(( Mój ulubiony salon... Nie ma tego ścisku i tłoku
      co w Empiku. Przsetronnie, sesowniej ułoożone wszystko i dużo lepszy
      wybór książek. Wielka szkoda.
    • and_nowak Bardzo mądra decyzja 25.05.09, 13:02
      Najgorszą rzeczą jest BRNĄĆ. Skoro Kolporterowi nie wyszło, nie poradzili sobie,
      jest kryzys (tu wstawić inne przyczyny porażki), to NALEŻY SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ
      I NIEZWŁOCZNIE ZACZĄĆ DZIAŁAĆ. Salony to tylko część ich działalności. Im dłużej
      by brnęli,tym większa szansa, że cała firma by poszła pod wodę.
    • igorbn "Rynek drastycznie się załamał", Kolporter prze... 25.05.09, 13:21
      Cytat z wypowiedzi p. Moniki Marianowicz, rzeczniczki sieci
      Empik "Kolporter to tak naprawdę nasz jedyny liczący się konkurent".

To b. ciekawe, szczególnie w kontekście piątkowego news-u, że UOKiK
      odrzucił niedawną skargę Instytutu Książki zarzucającego sieci Empik
      monopolistyczne praktyki.

WWW.DOBRAPRAKTYKA.PL
    • pjck Kolporter to makabra 25.05.09, 14:13
      Miałem kiedys od nich salonik prasowy. Oj wpuszczali ludzi w
      kanal...
    • peaeszet Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialne 25.05.09, 14:18
      Moje doświadczenia z Kolporterem i Empikiem są (były) takie, że Empik nigdy nie
      zrobił mnie w balona. Poza tym, że stale Empik robi w balona tych, którzy
      chcieliby w salonie kupić jaką rzadką płytę, która jest na półce. Niemal zawsze
      płyty tej nie ma w bazie danych i odsłuch jest niemożliwy. Nie wspomnę przez
      litość o tym, jak często system odsłuchu się w salonach wiesza... Empiku! Ileś
      Ty kasy stracił przez tę debilną "politykę odsłuchów" w salonach...
      Ale wracając do Kolportera. Dwukrotnie próbowałem dokonać zakupu via Internet i
      dwukrotnie po złożeniu zamówienia okazywało się, że "sorry, ale towaru niestety
      nie mamy". Kryzys winny upadkowi Kolportera? Wolne żarty. Kryzys jedynie pomógł
      w tym.
    • gdabski Re: Grupa Kolporter likwiduje salony multimedialn 26.05.09, 21:09
      Nie dziwię się, skoro nawet nie wiedziałem, że Kolporter ma takie salony :o

/Gdabski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka