Dodaj do ulubionych

Google: Czas na zmianę e-maila

28.05.09, 22:04
"Co więcej, przy rozmowie czy wszelkich zmianach internauci na bieżąco widzą wstukiwane z klawiatury litery przez innych użytkowników."

Hm... nie wiem, czy mi się to podoba. Wolę widzieć 'typing' jak w g-talku. 'Na bieżąco widzą wstukiwane litery' to troche przegięcie. Język pisany to zwierz asocjacyjny i w komunikacji ważne jest, co się pisze i do kogo oraz kiedy. Ciężko mi pisać, gdy nie moge sparafrazować tego, co wstukałem, albo parafraza jest już tylko tłumaczeniem się z tekstu popełnionego. Reasumując, to może być bardziej strata czasu niż jego zysk w komunikacji. Pisanie może stać się bardziej kompulsywne niż dotychczas. A jak z kimś się rozumiem bez słów, to i tak mi styknie poor old 'typing'.
Obserwuj wątek
    • tomaszgrynkiewicz Re: Google: Czas na zmianę e-maila 28.05.09, 22:32
      jest opcja bodaj "draft", która wyłącza to "widzenie".
    • czareg Google: Czas na zmianę e-maila 29.05.09, 09:09
      Nie korzystam z gazetowej poczty (Googlowe dzieło), bo bardziej
      dziurawej i zainfekowanej jeszcze nie spotkałem. Ciekawe czy nowe
      dzieło Googla będzie choć trochę lepsze, same doczepione wodotryski
      to za mało.
    • kotek.filemon Re: Google: Czas na zmianę e-maila 29.05.09, 11:18
      Bardzo "lubię" jak w gmailu obok treści otwartego listu pojawiają się linki reklamowe bezpośrednio związane z tą treścią. Widziałem to ostatnio w akcji u koleżanki (ja sam od gmaila trzymam się z dala) i tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że panom z Google jednak raz a dobrze trzeba podziękować za ich troskę...
      • neolith Re: Google: Czas na zmianę e-maila 29.05.09, 11:55
        O jezu jakie to straszne. Oni tam siedza w Mountain View i czytaja kazdego
        mojego maila i pewnie sie jeszcze smieja z niego. Zalamujace jest podejscie
        takich ludzi jak Ty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka