rooboy 30.05.09, 10:27 autostrad na euro nie bedzie, ale koziol ofiarny juz jest... tusku czysty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..Czyli?.......... 30.05.09, 10:28 Grabarczyk moze byc pewny swojego stanowiska do 2012 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Klamstwami Tusek dojedzie do wyborow a potem..... 30.05.09, 13:28 Re: Feldfebel Thuske świruje M: no ale jeszcze debile wierza w "cuda" wiec "lody sie kreci". Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Niestety sami nieudacznicy w tym rządzie 30.05.09, 10:33 Reforma podatkowa-brak, autostrady -brak, reforma służby zdrowia - brak, zmniejszenie administracji- jest zwiększenie. Dobry jest tylko PR. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft zapomniales jeszcze wielu innych 30.05.09, 11:16 "brakow" - zajzyj wiec do sciagawki ... :-))) a tak BTW, bo nie wiem czy zauwazyles: "niestety" dla malkontentow z PIS - Polska ma jeden z najlepszych wynikow PKB (przyrost) w okresie swiatowego kryzysu - czyli rzad radzi calkiem niezle sobie radzi, zeby nie powiedziec bardzo dobrze ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: zapomniales jeszcze wielu innych 30.05.09, 11:46 Zawdzięczamy to wyłącznie opieszałości Kaczyńskich, którzy nie wprowadzili euro i nie wpuścili Polski w kanał zwany ERM2. Teraz widać jak na dłoni regulacyjną rolę kursu waluty podczas kryzysu, ale Tusku i jego wierny Vyncent dalej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: zapomniales jeszcze wielu innych 30.05.09, 16:46 > Zawdzięczamy to wyłącznie opieszałości Kaczyńskich, którzy nie > wprowadzili euro Taa. I temu ze nie wysłali człowieka na Marsa oraz nie odkryli Atlantydy :) >nie wpuścili Polski w kanał zwany ERM2 Za to Cypr wpuścił się w ERM II i jako jedyne państwo w Unii na większy wzrost PKB niż my. Za to Węgry i Czechy podobnie jak Polska jeszcze w ERM2 nie są a zanotowały spadek PKB ? Wiec wyjaśnij co widać jak na dłoni ? Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: zapomniales jeszcze wielu innych 30.05.09, 16:52 > zanotowały spadek PKB ? Wiec wyjaśnij co widać jak na dłoni ? Jak dla mnie, to na dłoni widać tylko ściągawki od prezesa i ojca dyrektora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 30.05.09, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Niestety sami nieudacznicy w tym rządzie 30.05.09, 11:46 arturk17 napisał: > Reforma podatkowa-brak, autostrady -brak, reforma służby zdrowia - > brak, zmniejszenie administracji- jest zwiększenie. Dobry jest tylko PR. Jaka reforma podatkowa ? Rozwiń PiSdzielcu temat o co ci chodzi. Autostrad - brak ? A te 7 km wybudowane za Kaczyńskiego to hooj ? Reformy słuzby zdrowia brak ? Ale jest za to prezydent L.Weto Kaczyński który skutecznie ta reformę zablokował. Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Bardzo proszę "kulturalnych" zwolenników Platformy 30.05.09, 11:58 o mnij chamstwa w wypowiedziach, a trochę więcej argumentów merytorycznych. Wiem, że to nie w waszym stylu, ale POLSKA to nie tylko Palikot, Niesiołowski czy Michnik, tu mieszkają takze kulturalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Bardzo proszę "kulturalnych" zwolenników Plat 30.05.09, 12:02 arturk17 napisał: > o mnij chamstwa w wypowiedziach, a trochę więcej argumentów > merytorycznych. Wiem, że to nie w waszym stylu, ale POLSKA to nie > tylko Palikot, Niesiołowski czy Michnik, tu mieszkają takze > kulturalni ludzie. Takich argumentów jak twoje ? W jednym zdaniu trzy kłamstwa. "Kulturalny" sie znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Re: Bardzo proszę "kulturalnych" zwolenników Plat 30.05.09, 12:03 które to kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Niestety sami nieudacznicy w tym rządzie 30.05.09, 12:16 Nie pień się tak, bo zdrowie tracisz, a przecież dział marketingu PO płaci Ci za ilość, nie za jakość. Poprzednik wyraził się trochę nieprecyzyjnie, ale wszyscy wiemy, o chodzi: w rankingu krajów z najbardziej przyjaznymi systemami podatkowymi spadliśmy przez ostatni rok o kolejnych kilka miejsc i wyprzedza nas już wiele krajów afrykańskich. Pod względem warunków prowadzenia działalności gospodarczej też jesteśmy daleko za Ruandą, która już dawno wprowadziła model brytyjski. "Jedno okienko" w wydaniu polskim to kpina, a w zapowiedzi "elektronicznej firmy" nie wierzę, bo wtedy trzeba by zwolnić mnóstwo urzędników, a ten rząd, nie wiem dlaczego, świadomie powiększa ich liczbę. Głosowałem na PO, bo wierzyłem, że jako partia "liberalna" zrobi porządek z w/w sprawami, rozwiąże KRUS, zmieni zasady działania OFE. PO jednak tego nie zrobiła i nie ma zamiaru. Tłumaczenie się prezydentem jest dziecinne. Gdyby rząd opracował np. ustawę upraszczającą prowadzenie firm, a nie przeszłaby ona wyłącznie z powodu weta prezydenta, to miałbym podstawy, żeby nadal popierać PO. Teraz nie mam. Rozprawa z pomostówkami - jedyna sensowna rzecz, jaką zrobił ten rząd - to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 kebir tobie płaci kc pisu i nikt tego nie podnosi 30.05.09, 12:42 A ja jako samodzielny i samofinansujący powiem tak: polityka to prawie zawsze kompromis chyba że zdobywasz większość pozwalającą uwalić weta pRezydęta kłamczyńskiego. Gdyby PO mogło się dogadać w sejmie z jakąś partią sensowną(ale skąd je brać) a nie obrotowcami z sierpem i kłonicą operacje w KRUSie ZUS-ie i innych wrzodach na organizmie naszej gospodarki można by wykonywać. Jeśli uważasz że w Ruandzie czy waszym ulubionym Gabonie jest tak dobrze to jedź tam i rób biznes. Powodzenia! Nawiązania kłamczyńskiego do Gabonu to chyba jego freudowskie tęsnoty do dyktatury. W końcu w domu komucha i kuzyna stalinowca nic dziwnego. A dlaczego twój pisuar przez lata prosperity nie zrobił nic aby zmniejszyć wydatki państwa za to obniżył jego dochody? Mieli wszystko sejm, senat i prezia tylko nie mieli odwagi. Teraz jest światowy kryzys (nie wiem czy słyszałeś) i olbrzymi garb w postaci sztywnych wydatków budżetu. I chyba tylko pisuar powie że to jest zasługa platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: kebir tobie płaci kc pisu i nikt tego nie po 30.05.09, 13:01 Jeśli uważasz że w Ruandzie czy waszym ulubionym Gabonie jest tak > dobrze to jedź tam i rób biznes. To nie wynika z mojego "uważania", ale takie są fakty. Coś kiepsko w tym Waszym dziale PR, jeżeli stosujecie w dyskusjach takie "argumenty". Bronicie swojej "jedynie słusznej linii" dokładnie w takim stylu, jak kiedyś młodzieżówka PiS broniła Kaczyńskich. > A dlaczego twój pisuar przez lata prosperity nie zrobił nic aby zmniejszyć > wydatki państwa za to obniżył jego dochody? Czy możesz mi wskazać, gdzie napisałem, że popieram PiS? "Kto nie z nami, ten przeciwko nam?" PiS jest partią populistyczną, i nigdy nie obiecał tego typu reform. Wręcz przeciwnie, kiedyś Kaczyński otwrcie oświadczył, że "będzie bronil KRUS jak niepodległości". Dlatego zagłosowałem na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft rozumiem, ze Polska jest wyjatkowym (k)rajem 30.05.09, 13:00 w ktorym rzad moze wprowadzac wszystkie sluszne reformy i poprawki na zasadzie: "mamy swietny projekt i wprowadzamy od zaraz i bez dyskusji" ... ... i nie liczy sie opinia publiczna, nie liczy sie debata, nie licza sie opinie fachowcow, nie liczy sie sejm, nie liczy sie prezydent, rzad ma pomysl i go realizuje i to w takim tempie, ze zanim sie narod zorientuje, juz jest i gra a ludziska sie ciesza! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn.. 30.05.09, 10:40 Podzielam zdanie,ze Tusk znalazl kozla ofiarnego.Podzielam rowniez zdanie,ze mozna wyliczac po kolei wszystkie obietnice przedwyborcze i odpowiedz jest wspolna,jedna - nie wykonano..... Bylem zwolennikiem PO na zasadzie przeciw PiS...Teraz jednak juz nie mam wyboru.Ani PO ani PiS co wiec zamiast???? Moze powrot do SLD? Oni tez zawiedli...Moze PSL - sami swoi?.... Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft no to podaj lapke pani ani 30.05.09, 11:09 i daj Tuskowi zolta kartke :-) moze ci to ulzy i bedziesz mogl udac sie na zasluzony "emerycki" spoczynek ... Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:50 Ja też głosowałem na PO, ale teraz zachęcam wszystkich, żeby poszli do eurowyborów i poparli kogokolwiek poza tą partią. Nawet gdyby wygrał PiS, to powrót Kaczyńskich do władzy w kraju nam nie grozi, a dla Donalda byłby to kubeł zimnej wody, którego teraz bardzo potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:58 kebir napisał: > Ja też głosowałem na PO,ale teraz zachęcam wszystkich, żeby poszli > do eurowyborów i poparli kogokolwiek poza tą partią. Nawet gdyby > wygrał PiS, to powrót Kaczyńskich do władzy w kraju nam nie grozi, > dla Donalda byłby to kubeł zimnej wody, którego teraz bardzo > potrzebuje. Jeszcze jeden co głoswał na PO a teraz "zmądrzał". To stare i już nieaktualne. Zajrzyj do nowych wytycznych, bo cie opie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft skoro faktycznie glosowales na PO 30.05.09, 13:15 i twierdzisz, ze jestes "bezpartyjny", to po co tak nachalnie AGITUJESZ! To sie nie trzyma "kupy" (przepraszam) logiki i dlatego bedziesz tutaj kojarzony z PIS a nie np. z UPR, bez wzgledu na to jak bardzo bedziesz staral sie te skojarzenia zamydlic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: skoro faktycznie glosowales na PO 30.05.09, 13:48 Co się niby kupy nie trzyma w moich wypowiedziach? Jestem rozczarowanym wyborcą PO, co uzasadniłem powyżej, więc zachęcam do pokazania Donaldowi żółtej kartki w eurowyborach, bo jeśli wątpliwej jakości sondaże będą mu nadal wykazywały 60-procentowe poparcie, to dalej nie będzie robił nic oprócz mnożenia posad urzędniczych i pompowania kasy podatnika do kieszeni bankierów. Zresztą, sam przyznajesz, że moje komentarze nie budzą skojarzeń z UPR-owskim bełkotem, więc chyba nie jest jeszcze u mnie tak źle z logiką i umiejętnością wyrażania się. P.S. Jeśli już podpisujesz się dwoma nickami, to rób to umiejętnie. Nie ośmieszaj siebie i swojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:54 Ani PO ani PiS co wiec zamiast???? Moze powrot do SLD? > Oni tez zawiedli...Moze PSL - sami swoi?....,<ProPOnuję UPR & Jan Corvin Mikke,on nie zawiedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkaszka1 Przeciez tu nie oto chodzi 30.05.09, 12:38 A co ma tu czy Tusk jest tuskomatołkiem czy nie, problemem jest kasa jaką chcą obecni koncesjonariusze za wybudowanie autostrad, te kwoty nie maja sie nijak do rzeczywistych kosztów budowy. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6667449,_Rzeczpospolita___Kryzys_ratuje_polskie_drogi.html Pod pręgierzem czasu próbuje sie przepchnąć nowe jeszcze wyższe ceny za km autostrady, więc dobrze ze facet ma na tyle ikry żeby z tym walczyć, ceny są z kosmosu, mozna zbudować znacznie, znacznie taniej. Tu chodzi o miliardy złotych z naszych podatków i nie można ulegać lobbingowi autostradowemu Odpowiedz Link Zgłoś
marek_gonska Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn... 30.05.09, 10:41 Tusk! Odejdź! Wstydu oszczędź! Tego juz się nie da słuchać.Co pewien czas próbuję wysłuchać co ma do powiedzenia premier i nie mogę! Błyskawicznie przełączam na inny kanał. Podobnie jest z innymi informacjami z Polski-niby państwa cywilizowanego.To tylko małpowanie kultury i cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:18 WE GLUPIE POLAKI NAWET JESLIBYSCIE MIELI BARACKA OBAME ZA PREMIERA TO I TAK BYSCIE GO ZA PÓŁ ROKU CHCIELI WYRZUCIC Z STANOWISKA WY K.. TYLKO NARZEKAC POTRAFICIE WSZYSTKO ZLE, WSZYSTKO W SZARYCH BARWACH, ZE NIBY BIEDA A POŁOWA SPOLECZENSTWA JEZDZI MERCEDESAMI I BMW JA AKURAT TUSKA POTRAFIE SLUCHAC, BO ON GADA JAK POLITYK A NIE OSZOŁOM . TUSK TO JEST POLITYK, DOBRY CZY ZLY, NIE MNIE OCENIAC. INNEJ ROZSADNEJ PARTII W POLSCE NIE MA, PLATFORMY NAPRAWDE NIE MUSICIE SIE WSTYDZIC NA ZACHODZIE (W PRZECIWIENSTWIE DO PIS CZY SLD , NIE MOWIAC O CALEJ RESZCIE TYPU UPR) MIESZKAM, PRACUJE I DUZO PODROZUJE ZA GRANICA TO WIEM CO SIE MOWI W MEDIACH ZAGRANICZNYCH. PLATFORMA JEST W PORZADKU Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:49 marek_gonska napisał: > Tusk!Odejdź! Wstydu oszczędź!Tego juz się nie da słuchać.Co pewien > czas próbuję wysłuchać co ma do powiedzenia premier i nie mogę! > Błyskawicznie przełączam na inny kanał. Podobnie jest z innymi > informacjami z Polski-niby państwa cywilizowanego.To tylko > małpowanie kultury i cywilizacji. Posłuchaj Radia Maryja to ci ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
stalob3 Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 16:52 Nie zwlekaj, idż do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
safed Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn.. 30.05.09, 10:47 I kolejna bajeczka dla lemingów: "stanowczy" Tusk po putinowsku musztruje swojego ministra, choć jeden wie, że autostrady nie będzie, a drugi, że po tym przedstawieniu przesuną go na inne lukratywne stanowisko. Ale oczywiście "młodzi wykształceni z wielkich miast" to kupują... Odpowiedz Link Zgłoś
lutski czy Tłusk przestał już prać żonę i jarać zioło 30.05.09, 10:53 tylko pytam Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft a przestał, jak wszystkim wiadomo 30.05.09, 10:59 a tobie jeszcze nie - misiu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: czy Tłusk przestał już prać żonę i jarać zioł 30.05.09, 11:55 lutski nałgał j.w.: > tylko pytam Nie pytaj tylko sam przestań prać i ćpać. Nie wszyscy biorą przykład z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: po co, skoro po autostrady nie umie zbudowac? 30.05.09, 10:59 PO rządzi ciągle krócej niż rządził PiS. Gdyby wielbiciele PiSu porównali wyniki obu rządów w sprawie autostrad, może przestaliby zasmradzać to forum. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Rób boju 30.05.09, 11:06 może jakieś porównania między PiS a PO w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Rób boju 30.05.09, 13:35 Proszę bardzo: - przetargi rozpoczęte 2007: 170,3 km - przetargi rozpoczęte 2008: 438,2 km - umowy na budowę dróg klasy A i S podpisane w roku 2009: 228,0 km (autostrady: 170,7 km, S 2x2/2x3: 57,3 km, S 1x2: 0,0 km) PiSowi zawdzięczamy spadek dróg klasy A i S oddanych do użytku do 82 km w roku 2007 z 225 w roku 2006 (Polaczek i jego sprawy sądowe z konsorcjami budującymi autostrady). Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a co ma pis do tego, chris??? 30.05.09, 11:09 ris30 napisał: > PO rządzi ciągle krócej niż rządził PiS. Gdyby wielbiciele PiSu porównali wynik > i > obu rządów w sprawie autostrad, może przestaliby zasmradzać to forum. Z góry > dziękuję. nie wpadaj w stereotyp na tutejszym forum, ze krytyka po oznacza zwolennika pisu... jesli znasz sie troche na zarzadzaniu projektami, zwlaszcza budowlanymi, to wiedzialbys, ze jesli ktos w polowie 2009 roku oglasza zakonczenie inwestycji na koniec maja 2012, to 95% prawdopodobienstwa, ze inwestycja bedzie skonczona gdzies pod koniec pierwszego kwartalu 2013... w chwili obecnej powienien rzad mowic, ze autostrada bedzie gotowa we wrzesniu 2011, byc wyrobic sie na euro... a za to bedzie odpowiedzialny obecny rzad, nawet jesli straci wladze w 2011... Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta niech zmieniaja 30.05.09, 11:18 Na naszych oczach pod przykrywka pośpiechu przed EURO robi się przewał 100 lecia, bo jak nazwać budowę marnej jakości autostrady za 17mlnE za km, kiedy taką samą autostradę buduje się w Niemczech za 4- 6mln E w Czechach 2-4mln E, Za kasę z przewału można zapłacić paru dziennikarzynom ,aby siali panikę i walczyli o obecne stasus qwo. Niech dziela obecne koncesję na niewielkie kawałki ogłaszaja przetargi, dziesiątki firm z całego świata jest chętnych do budowy na szych autostrad, a okaża sie ze można budować za połowę ceny, szybko i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
stalob3 Re: niech zmieniaja 30.05.09, 17:17 bratprezydenta napisał: > Na naszych oczach pod przykrywka pośpiechu przed EURO robi się > przewał 100 lecia, bo jak nazwać budowę marnej jakości autostrady za > 17mlnE za km, kiedy taką samą autostradę buduje się w Niemczech za 4- > 6mln E w Czechach 2-4mln E, Za kasę z przewału można zapłacić paru > dziennikarzynom ,aby siali panikę i walczyli o obecne stasus qwo. > Niech dziela obecne koncesję na niewielkie kawałki ogłaszaja > przetargi, dziesiątki firm z całego świata jest chętnych do budowy > na szych autostrad, a okaża sie ze można budować za połowę ceny, > szybko i dobrze Czeska prasa niedawno podawała ceny budowy 1km autostrad w europie,i okazuje sie że najdrożej jest na Słowacji i Czechach. Jeżdząc po Polsce ,takiej skali inwestycji w infrastrukturze w tej chwili ,nie było nigdy. Widocznie głównym programem PIS-jest kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Ty 30.05.09, 11:20 się znasz na wszystkim, uzurpujesz sobie prawo do omnipotencji. Jesli miałbys minimalną wiedze prawniczą to wiedziałbys jak trudno było przeprowadzic przetarg . Przypomne to własnie PO znowelizowało Ustawe o zamówieniach publicznych. A ciagłosc rzadzenia jest ci obca? Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Po raz kolejny ośmieszasz się na forum 30.05.09, 12:11 A na pewno w kwestii zarządzania projektami. Wypisując takie bzdury wystawiasz jedynie sobie jak najgorsze świadectwo. No chyba, że masz takie "doświadczenia" jako PM, wtedy wypada tylko współczuć, bo z takimi referencjami nigdzie nie dostaniesz porządnej pracy, (a przynajmniej w Polsce) - lepiej pilnuj tej, którą masz w krainie kangurów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:53 safed napisał: > I kolejna bajeczka dla lemingów: "stanowczy" Tusk po putinowsku musztruje > swojego ministra, choć jeden wie, że autostrady nie będzie, a drugi, że po tym > przedstawieniu przesuną go na inne lukratywne stanowisko. Ale oczywiście "młodzi > wykształceni z wielkich miast" to kupują... Takich jak ty przepowiadaczy są pełne fora. Wystarczy zajrzeć do starszych postów. Szkoda tylko że później przeprosić nie potrafią za klepanie głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Trwa realizacja Planu Kononowicza 30.05.09, 10:59 Nie będzie ani A2 ani Grabarczyka Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft to taka sama "genialna" przepowiednia 30.05.09, 11:03 jak ta "gospodarcza katastrofa" i przywolywanie hitlera w relacjach z niemcami, kra, kra, kra, kracza misie z PIS :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Donek- za późno, stanowczo za późno. 30.05.09, 11:00 Połowa rządu, a nawet cały winien już dawno być za burtą. Ciulowaty ten rząd, tak jak jego szef. Zastanówmy się z jakimi problemami ma do czynienia Julka Piterowa i Cezarak Grabarczyk, problemy nieporównywalne. Oboje są ministrami i pensje mają takie same. Absurdy do nieskończoności są w tym POkłamanym rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia0 na razie zrobili 7 km A4 od Krakowa do Szarowa 30.05.09, 11:19 , do Tarnowa zrobią na jakiś 2015, do wschodniej granicy na 2020, może wtedy tez będą u nas jakieś igrzyska,np. polsko-chińska spartakiada rowerowa Kraków-Pekin?A2 będzie gotowa na olimpiadę w Polsce w roku 2045.A całość sieci autostrad i dróg szybkich na 100 lecie wolnej Polski 2089. To są realne terminy, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy tusku potwierdza poziom kompetencji... 30.05.09, 11:14 swoj i swego rzadu.... "wydaje się, że jest bliski sukcesu"... a moze dla odmiany shit kicker tusk cos by wiedzial, a nie tylko zeby mu sie cos wydawalo... lata temu mialem nauczycielke w szkole sredniej, ktora, gdy zapytany uczen na zadane pytanie zaczynal odpowiedz slowami: "wydaje mi sie", przerywala slowami: jak tobie sie wydaje, to sie dowiedz, abys wiedzial, a na razie to dwoja. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft no bo ty masz jej najwiecej 30.05.09, 11:26 i wzruszasz nas opowiesiami "mlodego rooboya" .. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: tusku potwierdza poziom kompetencji... 30.05.09, 11:27 AZ SIE CISNIE NA USTA. TO IDZ DEBILU I RZĄDŹ LEPIEJ W STANACH ZJEDNOCZONYCH JEST INACZEJ, TAM SA LUDZIE JEDNAK MADRZEJSI. MIEC TAKICH WYBORCOW JAK W STANACH TO MARZENIE KAZDEGO POLITYKA! NIC DZIWNEGO ZE TAMTEN KRAJ JEST ZAWSZE NUMEREM 1 WE WSZYSTKIM. ONI SOBIE ZAWSZE RADZA I NIE NARZEKAJA TAK JAK TUTAJ NA BYLE PIE.... A PROBLEM GŁUPIEGO POLAKA POLEGA NA TYM ŻE ON MYŚLI ŻE TO OD TUSKA ZALEŻY ILE SIE CZEKA NA KARETKE POGOTOWIA. NA RZĄD WSZYSTKO ZWALAĆ TO JEST BARDZO WYGODNE... Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: tusku potwierdza poziom kompetencji... 30.05.09, 11:32 PROBLEMEM POLSKI NIE JEST OBECNY RZĄD (BO TEN JEST AKURAT NAJLEPSZY ZE WSZYSTKICH JAKIE BYLY) A TO ŻE POLSKA MA MNÓSTWO GŁUPICH LUDZI W STANACH ZJEDNOCZONYCH LEKARZ KTORY MNIEJ ZARABIA I TAK DALEJ CHCE LECZYC I POMAGAĆ POTRZEBUJACYM, W POLSCE TAKI LEKARZ WYPINA SIE NA PACJENTA I OBWINIA SIE ZA TO RZĄD TO ZE SWEGO CZASU WYGRAL WYBORY PIS JEST DOWODEM NA TO JAK TO ŹLE Z WAMI JEST Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Zadzam się 30.05.09, 11:34 ...typowy PiSowski telatywizm. Tusk w przeddzien wyborów mówi, ze nie jest najlepiej chwała za odwagę, choc dlaczego tak pozno ze zmianą Grabarczyka. Jutro zapewne usłyszę z ust rozentuzjazmowanego Brudzinskiego, ze PO dba tylko o słupki wyborcze. Az cisnie się na usta pytanie:skoro prezydent jest tak bardzo zatroskany kondycją państwa i swoimi prerogatywami to dlaczego jego inicjatywa ustawodawcza zakurzyła sie zebem czasu? Tanie populistyczne zagrywki z oredziami , radami gabinetowi, nowymi doradcami ekonomicznym ( zażenowanie Bugaja). A gdzie projekty prezydenckich ustaw? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Krzywda mu się nie stanie. Najwyżej przeniosą go z 30.05.09, 11:28 ministerstwa do rady nadzorczej jakieś państwowej spółki. Autostrady na czas nie będzie, za to będzie koziołek ofiarny ku uciesze ciemnego luda. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 11:42 rooboy napisał: > autostrad na euro nie bedzie, ale koziol ofiarny juz jest... tusku > czysty... Kozła nie ma, jest osioł. Spisiału malkontencki osioł. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 12:40 Jest również polszewicka pchła szachrajka to właśnie ty... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Hyhy jaki tFardy premier przed wyborami nawet 30.05.09, 11:44 Grabarczyka poswieci na oltarzu parlamentu eurokolchozu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ważne żeby Tusk był prezydentem reszta to ch... 30.05.09, 12:05 A może jeszcze entuzjazmu tuskomatolstwa wystarczy na kolejne 4 lata rządów PO? Cóź....Polacy po 45 latach komunizmu i 20latach ,,globalizmu''maja mózgi wyczyszczone na maksa,,może jeszcze sie uda :))))) ,,Wpadka'' 2005 roku sie nie powtórzy.SLD zawsze razem z PO!!! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Komiczne są te kapralskie aktywności Tuska 30.05.09, 12:07 Zabawny jest ten ryży gnuśny friedmanista, rozłamowiec Mumii Wolności, zgrywający się na dziarskiego szefa. A może dokładniej: zabawny BYŁBY, gdyby sprzedanie naiwnej gawiedzi prawicowego antyobywatelskiego betonu jako światłej i otwartej platformy wszechobywatelskiej nie udało się tak gładko... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Dowald to raczej taki ppor Dub ze Szwejka - jesli 30.05.09, 12:14 kojarzysz postac wiesz o co chodzi :) honeyr napisał: > Zabawny jest ten ryży gnuśny friedmanista, rozłamowiec Mumii Wolności, > zgrywający się na dziarskiego szefa. > A może dokładniej: zabawny BYŁBY, gdyby sprzedanie naiwnej gawiedzi > prawicowego antyobywatelskiego betonu jako światłej i otwartej platformy > wszechobywatelskiej nie udało się tak gładko... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Grabarczyk wrog naroda,dostał 100mldeuro i tanich 30.05.09, 12:07 budowniczych i nic..he,he.. Premier składa baranka ofiarnego i umywa rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me A skąd te dane o 100 mld euro? 30.05.09, 12:14 Znowu konfabulujesz, jak zwykle. Nudzisz się również w weekendy, misiu -pysiu? :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy błysnąłeś yntelektem, to ironia.. 30.05.09, 12:17 minister mało może jak nie ma decyzji POlitycznej. 100mldeuro to więcej niż wszystkie dotacje unii .. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 30.05.09, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn... 30.05.09, 12:26 Grabarczyk od początku był średnio zadowolony z teki ministra infrastruktury, zresztą kto by był, ogarnąć ten bałagan po PiS, to niełatwe zadanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy dziś wybrałem się na spacer do lasu.. 30.05.09, 12:32 oddalonego o 100m od mej chałupy i spotakłem na skraju pięć sarenek każda innego wzrostu..skubały sobie młodą trawkem i niekoniecznie zwróciły na mnie uwagę...szok zważywszy że mieszkam w Warszawie. nuda w POlityce odkąd spalonokota.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy witam serdecznie... 30.05.09, 12:53 żaden Dolitl , ale doktor honoris kauza Akademii Przyrody im.Ani z Zielonego Wzgórza Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Isa, brak A2 do Warszawy to wina PO 30.05.09, 14:37 Cały 2008 rok nie zrobiono NIC!Podobnie jak połowa 2007 roku. PO zostanie teraz za to ukarane. Albo A2 powstanie do EURO 2012 albo nigdy nie będzie już tuska i jego przydupasów. Już za stocznie dostana po jajach Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Isa, brak A2 do Warszawy to wina PO 30.05.09, 16:26 hej, w kwestii stoczni to PO jest najmniej winna, a obecny sondaż na Pomorzu świadczy, że ludzie rozumieją, iż winę przede wszystkim ponoszą poprzednicy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ja za admina 30.05.09, 12:33 pominąłeś bluzgi..ja też jestem frustratem ale nie obrażam innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn.. 30.05.09, 12:34 Od samego poczatku było wiadomo że ten chyży rój nic nie zrobi tylko będzie zwalać winę na ministrów... I tak właśnie się dzieje...przyjdzie niebawem kolej na Kopaczową,Klicha,grada i resztę..pożyjemy doczekamy... wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn.. 30.05.09, 12:38 Do dymisji to POwienien się POdać, ale premier. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 12:46 ulanzalasem napisała: > Do dymisji to POwienien się POdać, ale premier. Ja mam dobrze, wiec lepiej ty się podaj do dymisji a nie premier. Odpowiedz Link Zgłoś
t.u.s.k donald tez odejdzie, to jedyne co zrobi ten nierób 30.05.09, 12:53 donald tez odejdzie, to jedyne co zrobi ten nierób Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn... 30.05.09, 12:53 rudy myslal ze jak nic nie bedzie robil to Polska sie zawali , takie tez zadanie dostal od swojej szefowej ferkel. Polska poradzi sobie bez rzadu . Najgorsze dla rudego bylo kiedy zobaczyl ze kraj jest ciagle na plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
stalob3 Re: Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzy 30.05.09, 17:37 kap0 napisał: > rudy myslal ze jak nic nie bedzie robil to Polska sie zawali , takie > tez zadanie dostal od swojej szefowej ferkel. Polska poradzi sobie > bez rzadu . Najgorsze dla rudego bylo kiedy zobaczyl ze kraj jest > ciagle na plusie. Dyżurne eunuchy wezyra przeszły do ofensywy. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 odejdź i ty z Grabarczykiem Ryży jełopie ! 30.05.09, 13:15 w końcu jako szef tego Nie-rządu ty za niego odpowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
januszasj Re: odejdź i ty z Grabarczykiem Ryży jełopie ! 30.05.09, 15:53 pw2221 napisał: odejdź i ty z Grabarczykiem Ryży jełopie ! > w końcu jako szef tego Nie-rządu ty za niego odpowiadasz Piękny przykład konsekwencji anonimowości w sieci i ofiarnej pracy adminów tego forum. PW2221 - odważysz się podać na forum swe nazwisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: odejdź i ty z Grabarczykiem Ryży jełopie ! 30.05.09, 20:44 psi wypierdku 2221 rezolucie , niedoczekasz tej chwili zbyt szybko i radze przywyknac, albo skundlic sie do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Tusk: Grabarczyk odejdzie, jeśli nie rozstrzygn.. 30.05.09, 13:27 Polska to kraj sfrustrowanych ludzi, nic im nie pasuje, ktokolwiek dojdzie do wladzy, natychmiast powstaje komitet wariatów, którzy tylko krytykowac potrafia. Rola opozycji to jest chyba wspólrzadzenie krajem i krytykowanie i podsuwanie alternatywnych rozwiazan, a nie na przyklad metody prezydenckie: VETO, nie podpisywanie traktatów, opcji dyplomatycznych, trzymanie strony opozycji, po wielkim oszustwie z nominacja premiera (Kaczynski-Marcinkiewicz), klótnie o samolot, które przerwal wreszcie premier itd, itp. Takich frustratów jacy dorwali sie do koryta teraz Polska jeszcze nie widziala, prawica podparta (niby-niepolitycznym) wsparciem kosciola, zapomniala widocznie jak KK odwieczyl sie klecznikom lewicowym typu.: Miller, Kwasnieswki itd.(lista za dluga).I chór z nimi! Dyplomatolki prawicowe zrobily juz dosc zlego, i trzeba wreszcie zrobic z tym porzadek. Klótnie z sasiadami nie doprowadza do niczego dobrego, tylko marginalizuja role Polski w swiecie. Lewicy udawalo sie to najlepiej, mielismy dobre stosunki ze wschodem i zachodem!!!! No, ale Kwasniewski najlepszym prezydentem w historii Polski byl !!!! Odpowiedz Link Zgłoś