mikolajleszczynski Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 15:50 Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek21 Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 15:53 Ale kraść akurat z dziecięcej onkologii z chyba nie musiał? Chyba że za to też odpowiada Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 17:12 Za bezdomność podziękujmy oszustowi, który obiecał 3 000 000 nowych mieszkań dla młodych Polaków. Zaraz, zaraz... jak to mu było na nazwisko? Kaczyński Jarosław, ongiś premier RP? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 17:24 excellenz napisał: > Za bezdomność podziękujmy oszustowi, który obiecał 3 000 000 nowych mieszkań dl > a > młodych Polaków. Zaraz, zaraz... jak to mu było na nazwisko? Kaczyński Jarosław > , > ongiś premier RP?<Co,nie załapałeś się na tanie mieszkanko dlatego kłamiesz?Owszem,3 mln. mieszkań ale w ciągu 8 LAT,lemingu niedorobiony!A teraz,jak to w czasach cudów bywa, kredycik w sfr. trzeba brać Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 18:21 3 miliony w 8 lat? OK, dobrze. PiS rządziło 2 lata. Gdzie 750 tysięcy mieszkań? Też ich nie pobudowali. Łyso ci PiSfanatyku? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 22:11 A ile tych mieszkań Kaczka zbudowała? 100 dla 50 swoich kumpli (żeby wyszło dla każdego po dwa)? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.g ... 04.07.09, 16:31 nikt nie glosowal na tuska tylko przeciwko bliznietom i ich wesolej czeredce to was tak boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: ... 04.07.09, 17:25 doktor.g napisał: > nikt nie glosowal na tuska > tylko przeciwko bliznietom i ich wesolej czeredce > to was tak boli :)<No to skąd on się q.wa wziął?z kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: ... 04.07.09, 22:13 Naucz się czytać, to były wybory negatywne, głosowano, żeby pozbyć się tego masztu z rządu i braci mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jedi_pl Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 17:42 mikolajleszczynski napisał: > Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. No jaki leszczu... bo to za komuny bezdomnych nie bylo? A wczesniej, to juz wcale, nie? Sie lepiej zastanow, cwaniaczku, co twoj "pan i wladca" Jarosław K. naobiecywal w kampani. 2000km drog, 3mln mieszkan (pozniej oczywiscie nagle liczba spadla do 1,8mln)... Jak mozna takim ludzikom wierzyc.. Polecam lekturę: spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Dialektyka_stosowana Tyle naobiecywali, a zostal ponich gigantyczny bajzel. Nie ma co sie dziwic Tuskowi, ze troche czasu mu zajmuje posprzatanie tego bajzlu... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 17:45 mikolajleszczynski napisał: > Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. Przypadkowo wiem, że ten chłopak wyleciał na bruk za rządów Jarosława Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 18:55 mikolajleszczynski napisał: > Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. Czyżbyście Leszczyński uważali, że to Tusk wyprodukował bezdomnych? Myślicie Leszczyński, że za rządów Kaczyńskiego bezdomnych nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 05.07.09, 11:03 executioner napisał: > > mikolajleszczynski napisał: > > > Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. > > Czyżbyście Leszczyński uważali, że to Tusk wyprodukował bezdomnych? > Myślicie Leszczyński, że za rządów > Kaczyńskiego bezdomnych nie był > o? Nie bylo. Za jego rzadow byly "spieprzajace dziady". Bezdomni byli tylko wczesniej i pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
michzajac Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 19:50 Za bezdomność homelessów w Nowym Jorku i w Indiach w Bombaju tez podziękujmy Tuskowi . I za to że pada deszcz - podziękujmy Tuskowi i za to , że złapałem gumę w aucie - dziekuję Tuskowi. Pogięło PISludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 22:10 Kurcze, przecież pisze, że rzucił pracę i woli kraść. BTW za bezdomność podziękujmy Balcerowiczowi, UW, AWS, SLD, PiS, PO, PSL, LPR, Samoobronie itd. oni wszyscy rządzili i gooowno w tej sprawie zrobili, bo biedy i bezdomności z ich helikopterów i przyciemnianych limuzyn nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 05.07.09, 11:04 strikemaster napisał: > Kurcze, przecież pisze, że rzucił pracę i woli kraść. > BTW za bezdomność podziękujmy Balcerowiczowi, UW, AWS, SLD, PiS, PO, PSL, LPR, > Samoobronie itd. oni wszyscy rządzili i gooowno w tej sprawie zrobili, A co mieli zrobic? Przywrocic socjalizm? Spoleczenstwo nie chce, spoleczenstwo woli kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Za bezdomność podziękujmy Tuskowi 04.07.09, 23:36 taaa. za kaczora bylo super. polska to byla kraina mlekiem i miodem plynaca. ciekawe czemuz to ten burdel rozpadl sie przed czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Za bezdomność podziękujmy ... 05.07.09, 11:00 mikolajleszczynski napisał: > Za bezdomność podziękujmy tuskowi i jego islandzki cud. Alez nie. Za bezdomnosc podziekujmy Solidarnosci i przemianom w roku 89. To wtedy w Polsce zjawisko bezdomnosci stalo sie zauwazalne. Zreszta to normalne - kazdy system ma wady i zalety, wybralismy gospodarke wolnorynkowa ktora poza mnostwem zalet ma tez kilka wad m.in. nie chroni ludzi przed zostaniem bezdomnymi. Mozna tez przyjac ze to nie jest wada, za to wada bylo zapewnianie ludziom na sile pracy i mieszkania w czasach socjalistycznych. W koncu wydatki na ten cel obciazaly cale spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piofol Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 16:12 Takie rzeczy tylko w Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 16:44 "Jedna z matek leżącego w niej chłopca" - ile ten chlopiec ma matek? Odpowiedz Link Zgłoś
magor_ek Wiem że posypią się komentarze 04.07.09, 16:52 ale mi żal trochę chłopaka. 18 lat - to jeszcze dzieciak - a już bezdomny i pewnie mający za sobą smutne i zbyt któtkie dzieciństwo... A to ze ucznek paskudny - tym bardziej że dokonany wobec cierpiących dzieciaków - to inna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Wiem że posypią się komentarze 04.07.09, 21:17 magor_ek napisała: > ale mi żal trochę chłopaka. 18 lat - to jeszcze dzieciak - a już > bezdomny i pewnie mający za sobą smutne i zbyt któtkie dzieciństwo... > > A to ze ucznek paskudny - tym bardziej że dokonany wobec cierpiących > dzieciaków - to inna rzecz A mnie żal wszystkich tych dzieci, tych chorych i jego. Może dlatego, że inaczej już na świat patrzę, mając 67 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.polska Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 17:13 Dlaczego dają pijakom mieszkania komunalne, a nikt nie zatroszczy się o dzieco.Co to jest 18 lat - pstro w głowie. Im trzeba pomagać , uczyć, dawać szansę aby mogli normalnie żyć w społeczeństwie. Powinien odpracować, oddać co ukradł, składać o mieszkanie komunalne, dalej uczyć się i pracować. Państwo własnie takim powino pomagć bo nie było komu wychować. Widać te placówki w któerych był się nie sprawdziły. Niczego nie nauczyli, nie przystosowali do uczciwego życia.Nie pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
michalcolo Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 17:41 zgadzam sie z toba.Moze chlopak bylby "normalny" gdyby mial normalne zycie i szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba To nie dziecko, to zdemoralizowany przestępca! 04.07.09, 17:44 1. Bezdomny jest, bo uciekł z poprawczaka (za niewinność tam nie trafił). 2. Miał pracę, ale ją rzucił, bo okradać dzieci w szpitalu to szybszy i łatwiejszy zarobek niż mycie samochodów. 3. Za co ten młody człowiek miałby dostać mieszkanie komunalne? W nagrodę za złodziejstwo czy za narażanie życia małych pacjentów? Może nie wiesz, ale on ostatni laptop ukradł z izolatki, do której nie wolno było nikomu poza personelem szpitala i matką chłopca wchodzić, żeby nie narażać tego dziecka na infekcję. Kradzież laptopa z historiami chorób, też tym pacjentom mogła zaszkodzić. 4. Teraz jego problem bezdomności na jakiś czas się rozwiązał - będzie miał wikt i opierunek w więzieniu, mam nadzieję, że przez kilka lat. 5. Zamiast rozczulać się nad młodocianym przestępcą, pomyśl raczej o tych ciężko chorych dzieciach leżących na onkologii, dla których te laptopy były łącznikiem ze światem i rozrywką pozwalającą na jakiś czas zapomnieć o chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
uvwxyz Re: To nie dziecko, to zdemoralizowany przestępca 04.07.09, 18:27 DOKLADNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: To nie dziecko, to zdemoralizowany przestępca 04.07.09, 18:44 Oczywiscie, ze to dorosly czlowiek. Przede wszystkim powiniem ten wstretny gnojek siedziec w jakims zakladzie karnym gdzie odrobilby za wszystko, co skradl. Nawet gdyby to mu zajelo dziesiatki lat. Nie wypuscilbym tego gada ani dnia wczesniej! Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: To nie dziecko, to zdemoralizowany przestępca 04.07.09, 20:07 na szczęście normalni ludzie jeszcze istnieją (nt. postów wyżej) dać gnojowi szansę (choćby ta praca) to jeszcze się nie podoba kilof z rekę i do kamieniołomu! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ale się tu pisiaczki zebrały! 04.07.09, 21:05 Powiesić go, albo łamać kołem! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pantanal 04.07.09, 21:25 pantanal napisał: > Ale sie tu pisiaczki zebraly! > Powiesić go, albo łamać kołem! Tobie to nigdy nie przejdzie. Idz, utul tego gnoja i pozaluj go. Mam nadzieje, ze kiedys w przyszlosci ciebie okradnie! PS - Z przyjemnoscia wysmarowalbym ci tylek kwasem solnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kot-w-paski Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 18:58 > Dlaczego dają pijakom mieszkania komunalne, a nikt nie zatroszczy się o > dzieco.Co to jest 18 lat - pstro w głowie. Im trzeba pomagać , uczyć, dawać > szansę aby mogli normalnie żyć w społeczeństwie. Powinien odpracować, oddać co > ukradł, składać o mieszkanie komunalne, dalej uczyć się i pracować. Państwo > własnie takim powino pomagć bo nie było komu wychować. Widać te placówki w > któerych był się nie sprawdziły. > Niczego nie nauczyli, nie przystosowali do uczciwego życia.Nie pomogli. państwo powinno pomagać młodym, ciężkopracującym na normalne życie ludziom, a nie gnojowi, który zwiał z poprawczaka, bo za niewinność tam nie trafił. nie wiem czy śmiać się czy płakać, kiedy czytam te żałosne komentarze jaki to on biedny, i że trzeba mu pomóc. litości! Odpowiedz Link Zgłoś
m2h Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 19:58 Smutne i żałosne jest to ze jako " młody, ciężkopracujący człowiek" (chodź tu mam wątpliwości bo w wypowiedzi brakuje odrobiny człowieczeństwa) widzisz jedynie koniec własnego nosa." gnojowi, który zwiał z poprawczaka, bo za niewinność tam nie trafił" Zastanowiłeś/- aś się jakie dzieciak miał życie?I jakie życie jeszcze go czeka? Nic nie dzieje się bez przyczyny- w zakładach opiekuńczo-wychowawczych w większości przebywają dzieciaki pozbawione normalnej rodziny i już na wstępie szansy na normalne funkcjonowanie społeczne.Uczą się sobie radzić omijając społeczne normy. Nie wszyscy mają tyle szczęścia co Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 22:39 Jasne, po główce pogłaskać i pochylić się z troską, bo on biedny rodziny nie miał i w życiu pod górkę. Pracę miał, ale mu śmierdziała, rączki szybko się zmęczyły więc ją rzucił. Czasem można przeczytać o tych, którzy są biedni i ledwie pływają na powierzchni życia, ale nie kradną (przykład też z Łodzi, jak dzieciak wpadł do kontenera na śmieci, bo szukał jedzenia. Matka szwaczka nie mogła znaleźć pracy, utrzymywali się z renty babci. Dziecko nie kradło, a do pomocy społecznej wstydzili się pójść. Dzieciak nawet starał się chodzić do szkoły mimo braku warunków do nauki - lekcje odrabiane przy świeczce. Dopiero jak policja znalazła dziecko nieprzytomne w śmietniku, ktoś się nimi zainteresował i znalazł pracę matce, pomógł w uzyskaniu pomocy społecznej). Zmierzam do tego, że postawa tego 18 latka to nic innego niż roszczeniowe nastawienie do świata - należy mi się i już, za darmo. Wiem jak czasem klienci MOPSów potrafią wręcz wyłudzać pomoc przy zerowym zaangażowaniu i wysiłku z własnej strony by poprawić swój los. jak frajerzy kasę płacą, to po co wstawać codziennie rano do roboty? Można spłodzić parę bachorów i potem całe życie doić frajerów -państwo - czyli nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
m2h Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 23:55 Nie zauważyłam roszczeniowej postawy do świata bo trudno to stwierdzić nie mając z chłopakiem bezpośredniego kontaktu. Można jednak z całą pewnością zauważyć postawę antyspołeczną najprawdopodobniej wynikającą z nieprawidłowej socjalizacji.Piszesz o ubóstwie, ja zaś o dysfunkcji rodziny z którą ubóstwo może, ale nie musi współwystępować. Warto się jednak przez chwilę zastanowić nad przyczyną takiego stanu rzeczy, chociaż łatwiejsze jest posłużenie się prostym, czarno białym schematem DOBRY- ZŁY. Nie mówię żeby "głaskać po główce", ale też nie postuluję o natychmiastowe rozstrzelanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot-w-paski Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 05.07.09, 01:08 > Smutne i żałosne jest to ze jako " młody, ciężkopracujący człowiek" (chodź tu > mam wątpliwości bo w wypowiedzi brakuje odrobiny człowieczeństwa) widzisz > jedynie koniec własnego nosa." gnojowi, który zwiał z poprawczaka, bo za > niewinność tam nie trafił" Zastanowiłeś/- aś się jakie dzieciak miał życie?I > jakie życie jeszcze go czeka? Nic nie dzieje się bez przyczyny- w zakładach > opiekuńczo-wychowawczych w większości przebywają dzieciaki pozbawione normalnej > rodziny i już na wstępie szansy na normalne funkcjonowanie społeczne.Uczą się > sobie radzić omijając społeczne normy. Nie wszyscy mają tyle szczęścia co Ty. nigdzie nie napisałam, ze odnoszę to w jakikolwiek sposób do siebie, bo sama na ten moment pomocy od państwa nie oczekuję. napisałam tylko, ze pomoc należy się ludziom uczciwym, a nie takim, którzy mają zamiar iść przez życie na bezmyślnym cwaniactwie. a już słów nie mam dla faktu jak pomijany w tych komentarzach jest fakt, ze ucierpiały tu umierające dzieci... całe szczęście, że nic się żadnemu z nich nie stało [chociaż jeszcze nic nie wiadomo]. w naszym kraju już wystarczająco dużo pieniędzy wykłada się na utrzymywanie patologii, a mówienie o tym wprost, to nie brak człowieczeństwa, tylko wiedza jak wyglądają realia. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ot i zakła " poprawczy " 04.07.09, 19:28 teraz zapędzić do roboty , i niech ciężko pracuje na chleb z wodą . Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 19:31 To bardzo smutna opowieść.I pomyśleć,że chłopiec ten jest bezdomny na starcie w prawdziwe dorosłe życie,a jego doświadczenie to wiedza pobrana w zakładach poprawczych.Co o tym myślą spece od resocjalizacji społecznej ?Nie sądzą żeby eskalacja kar przyniosła, w tym przypadku, pozytywne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 19:41 szkopul w tym, ze w przypadku takiej degeneracji o zadnych "pozytywnych efektach" raczej nie moze byc mowy. Naprawde, cudowna przemiana mlodocianego przestepcy w dobrego synka to tylko w serialowo-harlequinowe mrzonki. Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 19:42 *bez "w" przez "serialowo.." - tak na wypadek, jakby jakis idiota sie chcial przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 20:15 Tak więc młody człowiek ma jedyną życiową szansę na bycie zawodowym przestępcą.A więc doskonalić swoja technikę złodziejską, a może jednak szkoda człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A skąd ty wiesz o stopniu jego degeneracji? 04.07.09, 21:11 Badania robiłeś, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 04.07.09, 21:52 Ten co kupił od niego komputer powinien smażyć się w piekle Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------------- --------------<< 04.07.09, 22:37 Kiedy w końcu Wyborcza zacznie zatrudniać magistrów? Odpowiedz Link Zgłoś
mku80 Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 05.07.09, 05:38 "jedna z matek leżącego w niej chłopca" - to ów chłopiec ma kilka matek? trochę nielogiczne sformułowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Bezdomny nastolatek okradał szpital dziecięcy 07.07.09, 11:12 doktor.g napisał: > nikt nie glosowal na tuska > tylko przeciwko bliznietom i ich wesolej czeredce > to was tak boli :) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> dokladnie tak wlasnie bylo pisalem o tym wielokrotnie od dawna ale te pisuary nic nie kumaja albo udaja ze nie kumaja Donek tez juz powoli zbiera sobie na pniu widac perspektywa bycia " prezytentem " zslonila mu slepia zebys sie donek nie zdziwil ja ktos ci odbierze glosy w wyborach rzygam pisem ale powoli zaczyna mnie mulic na nowo Odpowiedz Link Zgłoś