yanfhowah 05.07.09, 07:42 TO juz wiecie dlaczego W A R T O budowac muzulmanskie meczety w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga.kangurek Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 07:55 .. z Wartą - warto ... :) ... Domniemani zamachowcy .... faktycznie - mogli niechcący upuścić bombę akurat pod kościołem ... ups ... Odpowiedz Link Zgłoś
123maniakowa Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 08:04 ja proponuję obejżeć film "The Third Jihad" może da niektórym trochę do myślenia. Resztę zostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 11:23 Hmm, film ukazujący jedną stronę islamu - fanatyków nie jest imo wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyxyx Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 12:57 Jest ponad miliard muzułmanów, minimum kilka procent z tego to albo ci będący fanatykami albo im wspierający - to daje wiele milionów ludzi którzy najchętniej nas wszystkich by pozabijali. I sukcesywnie to robią. Ale spoko, integrujmy się z fanatykami. Chcą szerzyć swoją pseudo wiarę pokoju, miłości i szacunku dla drugiego człowieka niech z łaski swojej robią to tak skąd przyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 08:05 możecie się wzajemnie mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 08:55 patman napisał: > możecie się wzajemnie mordować. Bon-mot o tyle bezsensowny, że na Filipinach katolicy nie podkładają bomb pod meczetami. Zaś na Mindanao - czyli tam, gdzie do aktów przemocy dochodzi - duchowni muzułmańscy wydają od kilku lat twarde fatwy wzywające wiernych do obrony "braci-chrześcijan" przed "bandytami"; owocem tego są bezprecedensowe chyba w skali świata wspólne muzułmańsko-chrześcijańskie patrole obywatelskie, pilnujące nocami kościołów katolickich, zwłaszcza w okresie chrześcijańskich świąt. Albowiem, drogi Patmate, świat jest nieco bardziej skomplikowany niż przedstawiają to Fakty i Mity ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 12:18 Świat jest również bardziej skomplikowany, niż to przedstawia Nasz Dziennik. współczując ofiarom tzreba pamiętać, że obie te religie przez wieki żywiły się nienawiścią do sieie nawzajem i tę nienawiśc budziły u swych wyznawców. Nawet jeśli teraz co światlejsi ich przedstawiciele przejrzeli na oczy, to i tak zbierają żniwo własnie swojej wielowiekowej postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 12:27 To niewątpliwie prawda - i dlatego właśnie jestem przeciwnikiem postrzegania grupek bandziorów zasłaniających się swoiście pojmowaną tradycją religijną jako typowych tychże religii współczesnych wyznawców. Ludzie bowiem - pojmowani jako ogół cywilizacyjny - z czasem mądrzeją , co dotyczy wg mnie zarówno ateistów, jak i wierzących ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
big_zyd Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 13:14 pewnie masz rację,tylko czemu w wypadku wierzących dzieje się to tak cholernie powoli??? Odpowiedz Link Zgłoś
big_zyd Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 13:10 na Filipinach katolicy nie podkładają bomb pod meczetami,bo jako grupa rządząca dysponują państwowym lotnictwem wojskowym i bomby zrzucają z samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 13:16 Może jakiś przykład bombardowania meczetów przez "państwowe lotnictwo wojskowe"...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
big_zyd Re: Podziękujcie bogu, że w jego imię 05.07.09, 15:05 mógłbym. skutki rządowych bombardowań obejrzeć można choćby na you tube. wystarczy wpisać: war in mindanao 18 sep 08. fakt,że wojsko nie bombarduje meczetów jakoś specjalnie złośliwie, ale i one obrywają przy okazji. a la guerre, comme a la guerre... Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Wysłać im Rydzyka z moherowymi beretami na pomoc 05.07.09, 08:07 Niech się ekstremizmy na wzajem wytłuką. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Wysłać im Rydzyka z moherowymi beretami na po 05.07.09, 08:18 Muzułmanie i katolicy zginęliby za wiarę co zapewniłoby im miejsce na łonie Abrachama, świat odetchnąłby od religijnego terroryzmu i wszyscy byliby szczęśliwi. Czasami myślę że taka święta wojna o to czyj Bóg jest prawdziwy oczyściłaby gatunek ludzki z ludzi niezrównoważonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 08:54 MILF :-) Nieźle się uśmiałem z rana :D Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 11:11 ignatz napisał: > MILF :-) Nieźle się uśmiałem z rana :D Akronim wybrali sobie rzeczywiście niefortunny hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko wlasnie mysle co zrobic zeby klecha przestal dzwon 05.07.09, 08:57 ic co godzine dzwonami. od 6:00 do 22:00 co godzine napie rdala. mysle ze to bedzie dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Lewactwo tak nienawidzi chrześcijan 05.07.09, 10:00 że z chęcią sprowadzą paru zamachwoców muzułmańskich żeby i tu detonowali bomby pod kościołami Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo religia jest iskrą zapalną konfliktów 05.07.09, 10:47 fanatyzm religijny, nie dotyczy tylko muzułmanów, w Irlandii do tej pory katolactwo rżnie się protestantami okazujac sobie miłość pomiedzy chrześcijanami. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 nic nie rozumiesz: protestanci są okupantami 05.07.09, 10:54 a na dodatek mają przywileje, których katolików pozbawiono podobnie jak i ziemi. Równie dobrze mógłbyś opisać rżnięcie się chrześcijan w okupowanej Warszawie a szczególnie w Powstaniu. W końcu Niemcy w dużej części by protestantami. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: nic nie rozumiesz: protestanci są okupantami 05.07.09, 11:26 A wiesz dlaczego rząd Polski nie chce się zgodzić na oddawanie Żydom ich przedwojennych ziem? Otóż, w czasie IIWŚ Żydzi oddali je w opiekę KK. Potem przyszła komuna, ziemie odebrała, a teraz władza oddaje je kościołowi. A kościół jest pazerny jak cholera, więc lobbuje w rządzie zakaz zwracania żydowskich majątków. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: nic nie rozumiesz: protestanci są okupantami 05.07.09, 11:56 fidelxxx napisał: > A wiesz dlaczego rząd Polski nie chce się zgodzić na oddawanie Żydom ich > przedwojennych ziem? Otóż, w czasie IIWŚ Żydzi oddali je w opiekę KK. Coś Ci się skrajnie popierniczyło. Niemal od razu na początku okupacji, Żydzi zostali przez Niemców pozbawieni prawa do dysponowania majątkiem nieruchomym (i wiekszością majątku ruchomego), więc nie mogli żadnych ziem nikomu oddawać "pod opiekę", nawet gdyby chcieli. A trudno powiedzieć nb., czemu akurat mieliby chcieć oddawać je Kościołowi katolickiemu, który ani przed wojną nie słynął - by tak rzec - z prosemityzmu, ani też w czasie wojny bynajmniej nie był chroniony przed represjami czy konfiskatami. Ciekawe swoją drogą, że antysemityzm rzuca się co poniektórym na mózgi w bliźniaczy sposób, co antykatolicyzm :-/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
teacher Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powodzi! 05.07.09, 11:17 Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powodzi! nikt nie komentuje... teacher Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Re: Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powo 05.07.09, 11:36 a ile dostali w "zwroconych" gruntach? jak np na Bialolece w Warszawie? 100x czy 200x tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powo 05.07.09, 11:39 Przyklasnę jeśli powodzianie dostaną te pieniądze. Ale przewiduję, że proboszcz tamtejszej parafii, zanim pomoże danej rodzinie, sprawdzi czy wszyscy na mszę chodzili, czy dali ofiarę na remont dachu itp. Kto dał - dostanie procent. Kto nie dał - niech sobie na pomoc od rządu czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powo 05.07.09, 12:21 teacher napisał: > Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powodzi! nikt nie komentuje... > teacher Których nie dadzą z własnej kasy, tylko zbierze je caritas, na który i ja, ateista, wpłacę, bo będe chciał ludziom pomóc. Co innego gdyby KK dał coś od siebie. Albo gdyby przestał wyciągać kasę z budżetu - dzęki czemu budżet miałby jej wiecej na pomoc powodzianom. Sama katecheza w szkołach to wydatek ok. 1 miliarna pln rocznie. Nie rozsieszaj mnie z tymi 10 milionami. Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Biskupi obiecali 10mln zlotych dla ofiar powo 05.07.09, 14:12 kazek100 napisał: > Sama katecheza w szkołach to wydatek ok. 1 miliarna pln rocznie. Nie > rozsieszaj mnie z tymi 10 milionami. wiec po jakiego wala posylasz dzieci na religie podobnie jak reszta czerwonej holoty liczycie na drapane w postaci laptopa albo skuterka pewnie sie zdziwi komusze scierwo jak sie dowie ze najblizsza parafia odprowadza co miesiac podatek do skarbowki od ochrzczonego niewazne czy chodzi do kosciola czy wypisuje brednie na gazetowym forum pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eurozyrys Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 11:21 Spokojnie to tylko "religia pokoju" Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Bomba wybuchła przed kościołem 05.07.09, 12:42 eurozyrys napisał: > Spokojnie to tylko "religia pokoju" religia pokoju ktora trotylem i karabinem wywalczyla sobie szacunek czerwona holota obraza wierzacych obojetne jakiej wiary wbrew prawu i wszyscy sie ciesza ze mamy demokracje pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Znowu CIA próbuje skłócać wyznawców różnych 05.07.09, 13:02 Znowu CIA próbuje skłócać wyznawców różnych religii? Życie w napięciu i zagrożeniu służy wprowadzaniu NWO i ograniczaniu praw obywatelskich. Przejrzyjcie matołki na oczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Szczury islamskie znowu w akcji. 05.07.09, 13:07 Rajkowska nazistka, chce budowac meczet w Poznaniu. PRECZ Z ISLAMEM! Odpowiedz Link Zgłoś