1paula4 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:44 Witam! Moja wiadomość będzie krótka, proszę przekazać dziennikarzowi, który prowadził wywiad z Januszem Palikotem, dotyczący koncertu Madonny w Polsce 15 sierpnia i protestów z nim związanych, że nie zaczyna się zdania od "no i". Do tej pory myślała, iż poważni ludzie, dziennikarze, mniej lub bardziej ważni, wiedzą jak się wypowiadać, jednak się rozczarowałam. Co ten Pan sobą reprezentuje, jeśli nie potrafi poprawnie mówić po polsku, dostosować się do formy języka i uniknąć takich zwrotów nie mających żadnej wartości semantycznej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
40_procent A ja będę domagał się.... 07.07.09, 14:51 odszkodowania, mam bilet nak koncert który jak zostanie odwoałny to z czyjejś winy, jak nie organizatorów i wykonawcy to z winy jakiegoś posła sejmikowego. Mam nadzieję że jest przygotowany na pozew sądowy bo to z jego winy nie obejrzę koncertu. To czarny scenariusz, mama nadzieję że NORMALNOC wygra i jako niewierzący obywatel RP w dniu 15 sierpnia będę mógł robić co mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Popieram! 07.07.09, 14:53 40_procent napisał: > odszkodowania, mam bilet nak koncert który jak zostanie odwoałny to > z czyjejś winy, jak nie organizatorów i wykonawcy to z winy jakiegoś > posła sejmikowego. Mam nadzieję że jest przygotowany na pozew sądowy > bo to z jego winy nie obejrzę koncertu. > To czarny scenariusz, mama nadzieję że NORMALNOC wygra i jako > niewierzący obywatel RP w dniu 15 sierpnia będę mógł robić co mi się > podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanahab Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:58 Kto wygra z Madonną? Mam nadzieję,że Wałęsa. Zaplanowany na przypadającą 15 sierpnia uroczystość Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny koncert Madonny nie będzie prowokacją, lecz raczej profanacją dnia odgrywającego szczególną rolę nie tylko w polskiej tradycji religijnej, ale i historycznej. Jeżeli wyznaczenie koncertu obrażającej uczucia religijne chrześcijan piosenkarki na ten dzień było przypadkowe, oznacza to, że mamy do czynienia z zupełną ignorancją nie tylko jego organizatorów, ale i władz Warszawy. Jeżeli wyznaczenie koncertu na ten dzień było celowe, oznacza to, że mamy do czynienia z próbą zamierzonej dyskredytacji w Polsce jednego z najważniejszych świąt katolickich. Uroczystość Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny zalicza się do najstarszych uroczystości maryjnych w Kościele i najstarszych świąt maryjnych na ziemiach polskich. Decyzją komunistycznych władz w 1955 roku przestało ono być dniem wolnym od pracy. Jako taki przywrócił je dopiero w maju 1989 roku Sejm RP. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-only Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 15:02 Bóg chrześcijański jest tak absurdalnym Bogiem, że powinien zostać zniesiony nawet jeśli istnieje- Fryderyk Nietzsche Dodałbym, że naród Polski powinien być zniesiony razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Wałęsa wali w du..e michnikowszczyzne. BRAWO! 07.07.09, 15:11 Najpierw Libertas, teraz wartości chrześcijańskie ponad tandetny show. Lechu chyba cie aaron michnik zacznie opluwać i szybko zapomni jaki to byłeś cacy jak siedziałeś pod miotłą Odpowiedz Link Zgłoś
xtc3 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 15:19 fantastyczna inicjatywa! i jaka oddolna. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 15:22 Walesa, Ty sie jebnij w mozdzek, ze tak nisko trzeba upasc, zeby takie plewociny gazety powielaly.A te glupie msze o odwolanie koncertu, to tylko w Polsce mozliwe, na tym zadupiu.Kiedys byly modly o deszcz w Sejmie i bylo sucho a potem jal jebnelo z nieba na glowy tych pojebancow, to byla powodz.Z glupich Polakow nawet smiac sie nie mozna, bo az przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
maldonna koncert madonny 07.07.09, 15:24 ludzie!!! nie idzcie na ten koncert. to pomylka, napychacie tej milionerce tylko kieszenie. lepiej kupic sobie dvd lub cd i posluchac w domu z przyjaciolmi albo w klubie.szeis mowie wam, bo wiem: BYLAM NA KONCERCIE W ZURYCHU.KATASTROFA, MASA LUDZI I NIC NIE WIDAC. NAWET NIE WYSZLA SIE UKLONIC, DZIW... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: koncert madonny 07.07.09, 15:35 > MASA LUDZI I NIC NIE WIDAC. NAWET NIE WYSZLA SIE UKLONIC, DZIW... bo to nie o widzenie chodzi, a o słuchanie, może nie zrozumiałaś po co tam idziesz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
langston Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwitz! 07.07.09, 15:26 Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwitz!!!! Ciekaw jestem jaka bedzie wtedy reakcja Gazety Zydorczej...mam nadzieje ze rownie:"postepowa", "swiatla", "europejska", "tolerancyjna" Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwi 07.07.09, 15:32 powtórzę pytanie, czy koncert Madonny jest na terenie kościoła, miejsca wniebowstąpienia (hahaha), na twojej, junkra, mohera ziemi? ITD.... Rozróżniasz te rzeczy? :D Nikt nikomu nie wadzi ;) katolicki ciemniaczku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
podmokly Re: Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwi 07.07.09, 15:41 langston napisał: > Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwitz!!!! > Ciekaw jestem jaka bedzie wtedy reakcja Gazety Zydorczej...mam > nadzieje ze > rownie:"postepowa", "swiatla", "europejska", "tolerancyjna" no cóż... widać w skutek upałów są tacy, którym obumiera kora mózgowa. porównanie żenujące - brak słów. ale pewnie parę, jeszcze bardziej absurdalnych, da się wymyśleć. chcesz święcić Dzień Święty to święć, ale nie odmawiaj prawa innym do spędzenia czasu w odmienny sposób. nie wszyscy w Polsce mają kolana aby na nich tylko klękać. ty na swoich chcesz uklęknąć - nie ma sprawy - ja ci tego prawa nie odmawiam i co więcej uszanuję twoją decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwi 07.07.09, 15:55 Po pierwsze: prawo zakazuje obrazy uczyc religijnych -no chyba ze chodzi o chrzescijan tych obrazac wolno zawsze a nawet jest to trendy. Po drugie: 15.08 jest swietem panstwowym: swieto Wojska Polskiego rocznica zwyciastwa nad bolszewikami w 1920! I o to tutaj chodzi-dokopac katolom i zagluszc rocznice Bitwy z Sowietami! Jak tego nie widzisz to po prostu jestes pozytecznym idiota! Nie mam nic przeciwko temu kncertowi -chodzi tylko o date! Odpowiedz Link Zgłoś
podmokly Re: Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwi 07.07.09, 17:52 po pierwsze: to, że jakiś koncert odbywa się w dzień święta kościelnego to jeszcze nie jest żadna obraza uczuć. równie dobrze - idąc twoim tokiem rozumowania - wszystkie kina powinny być zamknięte w każdą niedzielę, w końcu to Dzień Święty. po drugie: 15.08 to święto państwowe i co? w święta państwowe nie mogą być organizowane żadne koncerty? że może obraza wartości narodowych? po trzecie: "dokopać katolom" - jeśli myślisz, że "o to chodzi" to sam im dokopujesz wygłaszając takie sądy (jak rozumiem jako przedstawiciel urażonych "katoli") po czwarte: "zagłuszyć rocznicę" - no to chyba jesteś większym wyznawcą wartości narodowych niż nawet Prezydent bo jakoś nie słyszałem żeby czy to jeden czy drugi Lechu sięgali po taki argument. chyba, że chodzi ci o moc nagłośnieniową na koncercie - ta z pewnością będzie większa niż wszystkich megafonów na uroczystościach rocznicowych po piąte: dla ciebie mogę być i idiotą ale z twoimi tezami się absolutnie nie zgadzam po szóste: cieszę się, że nie masz nic przeciwko koncertowi i chodzi ci tylko o datę. ja nie tylko nie mam nic przeciwko koncertom ale również świętom tak religijnym jak i państwowym a co więcej, nie mam nic przeciwko datom. idiota (for langston) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Koncert tak...ale w innym terminie! 07.07.09, 15:56 Po pierwsze: prawo zakazuje obrazy uczyc religijnych -no chyba ze chodzi o chrzescijan tych obrazac wolno zawsze a nawet jest to trendy. Po drugie: 15.08 jest swietem panstwowym: swieto Wojska Polskiego rocznica zwyciastwa nad bolszewikami w 1920! I o to tutaj chodzi-dokopac katolom i zagluszc rocznice Bitwy z Sowietami! Jak tego nie widzisz to po prostu jestes pozytecznym idiota! Nie mam nic przeciwko temu kncertowi -chodzi tylko o date! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.kopec Re: Koncert tak...ale w innym terminie! 07.07.09, 16:34 A dlaczego właściwie koncert nie może się odbyć w święto narodowe? Dlaczego samym swym jestestwem wzbudza taką nienawiść? Obecność na nim nie jest obowiązkowa, ludzie pojawią się na nim dlatego bo chcą i wydadzą na bilety swoje własne pieniądze. Dlaczego "katolicy" chcą im tego zakazać? Dlaczego twierdzą, że mają prawo do narzucania innym swojego zdania? Fani Madonny nic nie mają do osób wierzących w tej sprawie - ale osoby wierzące bezczelnie twierdzą, że lepiej od nich wiedzą, co jest dla nich dobre. Szacunek do święta to jedno - koncert to zupełnie co innego. Święto będzie obchodzone zarówno w tym roku, jak i przyszłym - długo po tym jak po samym koncercie pozostanie jedynie wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 dobry nie jest zły 07.07.09, 16:39 krzysztof.kopec napisał: > odbyć odbyć? fajna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Koncert tak...ale w innym terminie! 07.07.09, 16:54 langston napisał: > Po pierwsze: prawo zakazuje obrazy uczyc religijnych -no chyba ze chodzi o > chrzescijan tych obrazac wolno zawsze a nawet jest to trendy. > Po drugie: 15.08 jest swietem panstwowym: swieto Wojska Polskiego rocznica > zwyciastwa nad bolszewikami w 1920! > > I o to tutaj chodzi-dokopac katolom i zagluszc rocznice Bitwy z Sowietami! > > Jak tego nie widzisz to po prostu jestes pozytecznym idiota! > Nie mam nic przeciwko temu kncertowi -chodzi tylko o date! langston , twoja głupota obraża moje uczucia religijne i co? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Koncert tak...ale w innym terminie! 07.07.09, 17:48 forum.gazeta.pl/forum/w,902,97547168,97554317,Re_Chodzi_tylko_o_date_koncertu_nic_wiecej.html Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwi 07.07.09, 16:22 langston napisał: > Niech w Jom Kipur Arabowie zagraja w Auschwitz!!!! > Ciekaw jestem jaka bedzie wtedy reakcja Gazety Zydorczej...mam > nadzieje ze rownie:"postepowa", "swiatla", "europejska", "tolerancyjna" To jak czegoś nie rozumiem: czy koncert odbędzie się w katedrze warszawskiej? To byłoby allerhand, sprawa niedopuszczalna i sam bym zaprotestował. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 15:30 I kto by pomyślał,że JEDEN koncert Madonny w Polsce ,może wywołać aż takie poruszenie.Zaś mobilizacja jak przed agresją wielkiego wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 gdyby ciccone show mu to i owo 07.07.09, 16:32 to gość by popuścił. taka prawda. ale tak? Odpowiedz Link Zgłoś
robertfr Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 16:39 Jakim idiota trzeba byc ,zeby mowic takie rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Przybądźcie na koncert z pieśniami religijnymi! 07.07.09, 16:42 Zabierzcie ze sobą różańce i krucyfiksy. No i oczywiście obrazki w klapie. Jak się nie uda przekrzyczeć madonny, to rzucajcie w nią różańcami, krzyżykami i obrazkami Madonny dziewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
animation_life cofamy się do średniowiecza... 07.07.09, 16:50 ...kiedy to czapkowało się klerowi... Jesteśmy w Unii, czy w Watykanie do jasnej cholery???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus i całowało się dobrodzieja po rękach 07.07.09, 17:31 resztki tej ohydnej tradycji przetrwały do dziś, lizanie pierścieni na nieskalanych uczciwą/żadną pracą dłoniach biskupów i kardynałów występuje do dziś, i to nawet w dużych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: i całowało się dobrodzieja po rękach 07.07.09, 17:35 totus.tytus napisał: > resztki tej ohydnej tradycji przetrwały do dziś, lizanie pierścieni na > nieskalanych uczciwą/żadną pracą dłoniach biskupów i kardynałów występuje do > dziś, i to nawet w dużych miastach. > i tylko po rękach? Odpowiedz Link Zgłoś
de-vallec Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 17:05 Katolicy maja prawo wyrazac swoja opinie na temat Madonny ale nie maja prawa, zabronic obejrzenia koncertu tym, ktorzy chca.Nie maja takiego prawa.Nie jestesmy pańsstwem kościelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.kmr Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 18:08 Każdy ma prawo świętować jak chce. Katolikom chyba brak wiary, że tak się boją jednego występu. Nikt przecież nie zmusza słuchać Madonny, a tym bardziej oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Madonna to zaprzeczenia Jana Chrzciciela 07.07.09, 18:12 przedewszystkim! Tylko trochę przyglądając się temu co ona robi można łatwo skojarzyć,że to współczesne badziewie jest dokładnie tym dla antychrysta czym Jan Chrzciciel był dla Jezusa!Nawet kupiła sobie "dom" w Izraelu gdzie oczekuje "jego" przyjścia.A póki co wyścielu "mu" drogę grzechem,bezwstydem,bluźnierstwem, ideologiami z piekła,oraz wszystkim co złe,ciemne i po wieki przeklęte!!!Podobnie zresztą i inne "bożyszcza" tej całej "kultury" śmierci.Przyszły takie czasy gdzie jasno musimy się opowiedzieć po której stronie chcemy być! Odpowiedz Link Zgłoś
majk-a59 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 18:36 To jest wszystko chore w naszym kraju. Przecież w Polsce nie mieszkają tylko katolicy. Więc dlaczego ludzie innej wiary muszą podporządkować się Kościołowi? Konstytucja stanowi inaczej. Wałęsa wyjąłby już z klapy Matkę Boską, bo tylko Ją profanuje. Wałęsa w domu może narzucać swoją wolę, ale nie nam. Jesteśmy wolnymi ludźmi. Kościół niech pilnuje swojego podwórka i nie wtrąca się do życia ludzi. Dlaczego na pokaz wszyscy księżą są nieskazitelni. Wszak cały kler to groby pobielane. Na zewnątrz biało, a w środku zgnilizna. Koncert Madonny winien się odbyć, akto nie chce oglądać, niech idzie w rękę całować księdza. Dostanie za to odpust zupełny. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_w24 Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 23:20 Odnoszę czasem wrażenie, że niektórzy politycy maja ambicje być świętszymi od samego Pana Boga. Jakież to szczęśnie, że Bóg dał nam wolną wolę. Możemy sami zdecydować czy chcemy iść do kościoła, czy na koncert, a może niektórzy wybiorą jedno i drugie? Tylko pytanie co komu do tego? Każdy żyje w zgodzie ze swoim sumieniem i żaden Wałęsa czy inny Rydzyk nie ma prawa go oceniać. Kościół Katolicki coraz bardziej się ośmiesza, a później dziwi się, ze ludzie od wiary odchodzą. Ja sie nie dziwię, patrząc na to co się dzieje już dawno przestałam wierzyć w świętość KK. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 18:48 Panie Wałęsa przestań się pan zachowywać jak radio Maryja, nie ma tematu- to nie odzywać się, jest temat- to mówić z sensem, bo ja już nie wiem czyś pan demkrację wywalczył czy też katolicki terror? Odpowiedz Link Zgłoś
deniro2 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 22:02 Kraik tepych wsiochow z rozancami... Get a fcuk off all you scumbags. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 22:48 Przecież nikt katolikom nie broni świętować dnia NMP. Więc ja także nie życzę sobie żeby katolicy mówili mi czy mogę oglądnąć w tym dniu występ madonny czy nie. Bo na upartego to codziennie jest jakaś rocznica bitwy,dzień jakiegoś świętego....więc w sumie 365 dni w roku wypadałoby chodzić w żałobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 08.07.09, 20:19 Zgłupiał ten stary dureń już do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
lolina941 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 18.07.09, 10:32 dłużej tego nie zniosę. Z wychowania jestem katoliczką, ale kiedy obserwuję zachowanie ludzi protestujących przeciwko tej imprezie, krew mnie zalewa. Niech każdy sam zdecyduje czy pójść na ten koncert czy nie. Jego decyzja. Jedni wierzą chorobliwie, inni podchodzą do pewnych spraw z dystansem. Opamiętajcie się ludzie, bo cały świat ma kolejny powód do wytykania Polski palcami i wyśmiewania się z mentalności ludzi nie do końca dobrze pojmujących katolicyzm. Śmieszne, udawane bohaterstwo z ich strony sprawia, że coraz rzadziej przekraczam mury Kościoła- dla mnie już instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś