basiapietrzak Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 07:36 < Na wiadomość o śmierci Wybitnego Aktora Zbigniewa Zapasiewicza, odczułam ogromny żal i smutek . Jest to ogromna strata dla Prawdziwego Teatru i Filmu Polskiego. < Najlepszą formą oddania czci , niech będzie szczera modlitwa [*] Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 Życie jako śmiertelna choroba... 15.07.09, 08:12 Pamiętacie ten film? Okazuje się, że fabuła stała się życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
infectious Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:20 Na szczęście mamy jeszcze tak wspaniałych aktorów jak Kasia Cichopek i Marcin Hakiel. Oni wypelnią ta luke. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
kropkai Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:22 Nie wymieniacie świetnej roli w "Szpitalu przemienienia"! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:36 (*)(*)(*)(*)(*) niepowetowana strata Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:37 Popłakalam się. Tak zwyczajnie. Odszedł kolejny WIELKI. Odszedł MISTRZ. Kto zostaje? Gwiazdeczki znane bardziej z tabloidów niż teatru, gwiazdeczki z reklamówek i brukowców. Na szczęście PRAWDZIWE GWIAZDY nigdy nie gasną, choć umierają... Odpowiedz Link Zgłoś
katkate Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:39 Wielka szkoda, jeszcze kilku artystów Jego klasy odejdzie do wieczności i przeminie pewna epoka, w której nie było miejsca na płytkie i wskazujace na totalne odmóżdżenie komentarze jak ten o Cichopek i Hakielu. Nawet jak na żart- poziom żenujący! Odpowiedz Link Zgłoś
agat21 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:43 Serdeczne kondolencje dla rodziny. A dla nas wszystkich - jego widzów - wielkie wyrazy żalu i ubolewania, że odchodzi jeden z najwspanialszych aktorów polskich i pozostawia po sobie pustkę nie do zapełnienia. Żegnaj Mistrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly najlepszy film jaki widzialem ,, bez znieczulenia, 15.07.09, 08:43 obejzyjcie ten film koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:48 Odszedł jeden z najwspanialszych aktorów,polskiego teatru i filmu. Będzie go nam brakować.Cześć jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotea666 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 08:50 To wielka strata dla widzów i KULTURY. WIELKI ŻAL. [*] WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA NAJBLIŻSZYCH Odpowiedz Link Zgłoś
wasyputry odchodzą ostatni wielcy... 15.07.09, 08:55 kto nam w zamian pozostanie, Cichopek, Mroczkowie...? To jest dziwne, że PRL dał nam tylu wielkich aktorów a w wolnej Polsce promuje sie prawie wyłącznie miernoty które najbardziej są znane z tego, że są znane... Odpowiedz Link Zgłoś
griswold79 Re: odchodzą ostatni wielcy... 15.07.09, 09:08 I to przeraża właśnie. Nastepców brak. Coraz częściej wracam do starych filmów i powtórkowych emisji, bo nowe tytuły to katastrofa. Ogólnie umiejętność robienia filmów umarła z PRLem. Kiedys gwiazdami byli Zapasiewicz, Machulski czy Mikulski a dzis Cichopek, Zmuda Trzebiatowska czy ten Karolak. To wlasnie czasy w jakich zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 09:13 Odchodzą ci, których dzieła kształtowały i wypełniały treścią wyobraźnię moją i mojego pokolenia. Ode mnie i mojego pokolenia zależy teraz, żeby i przyszłe generacje miały tyle szczęścia ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Odmówiłem Ave Maria-nic więcej uczynić nie mogę. 15.07.09, 09:23 Bardzo Go lubiłem. Niech Mu Pan Bóg da teatr w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To jeden z tych aktorów, którzy całym swoim 15.07.09, 09:24 życiem zawodowym udawadniali i udawadniają że na scenie i na ekranie nie potrzeba "rzucać mięsem", żeby być wielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
tomb_raider Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 09:47 [*] też miałam okazję widzieć go na własne oczy... i tak, to prawda, był niesamowity :( Odpowiedz Link Zgłoś
margherita_22 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 10:04 ...Pomyśleć, że jeszcze tydzień temu miałam zamiar pójść na przedstawienie z jego udziałem. Co teraz? Myślicie, że jacyś aktorzy grający w serialikach mimo ukończonych szkół teatralnych zmądrzeją w końcu i nadrobią warsztat schodząc jednocześnie z okienka telewizyjnego? Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
decha5 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 10:09 To już chyba naprawdę OSTATNI Z WIELKICH! Każda JEGO rola to przeżycie dla wszystkich i darmowa lekcja dla adeptów. Nie zapomnijcie Jego roli dziennikarza w "Bez znieczulenia" Wajdy. Szkoda ogromna! Niestety, jak zawsze w przypadku ludzi genialnych nie do zastąpienia! DECHA5 Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 10:47 To byl aktor od którego inni powinni się uczyć szczególnie wysoko postawieni aktorzy KACZORY Odpowiedz Link Zgłoś
antylukas Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 12:28 Chyliłem głowę przed talentem, wiedzą i doświadczeniem pana Zbigniewa Zapasiewicza. Teraz chylę w tak smutnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
lilimarlene1 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje(*) 15.07.09, 12:31 Szok i zaskoczenie.Za szybko;( Bozia szykuje spektakl z najlepszymi w obsadzie:Łomnicki,Holoubek,Zapasiewicz... Mistrzowski talent,charyzma,mądrość,przenikliwość, pracowitość,konsekwencja-i tyle innych przymiotów w jednym Wielkim Aktorze,który mógł zagrać wszystkie role. Wielka strata,wielki żal i niedowierzanie. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
vinleta Zbigniew Zapasiewicz nie żyje 15.07.09, 13:02 Ogromna strata. Nikt nie jest wieczny, ale kiedy wczoraj wieczorem wysluchalam w wiadomosciach ta smutna informacje bardzo zabolalo. Emitowano tez rozmowe z F. Pieczka, ktory byl w duzym szoku, opowiadal o tym jak ostatnio grali razem w "Slonecznych chlopcach", i ze nic nie zapowiadalo tak bliskiego nieszczescia. Zostal po Nim caly dorobek aktorski, rezyserski i za to dziekuje Ci Mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Zbigniew Zapasiewicz nie żyje-to cios! 16.07.09, 03:52 Jakie to dziwne. A przecież był tu jeszcze chwilę temu. Tyle wspaniałych ról. Stworzył sam sobą coś w rodzaju Zapasiewicza- osobowość aktorską. Zawsze sprawiał na mnie wrażenie, że nie gra, nie musi. Tak, z taką lekkością czuł się na planie filmowym czy scenie. Jak było w rzeczywistości tego nie wiem. Był Doskonałym Polskim Aktorem. Jedynym z może trójki tego najlepszego okresu filmu polskiego, która jeszcze żyje. To cios wielki dla teatru i filmu Polski. Panie Zbigniewie, dla mnie pozostanie Pan nieśmiertelny, uwieczniony w tylu wspaniałych rolach filmowych. Pokój Pana Duszy ! Odpowiedz Link Zgłoś