eva15 04.08.09, 12:58 "Wolna" prasa się uwija jak w ukropie. Raz Ruskim po łbie, raz Niemcom i za każdym razem prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerjar Cmentarz w Hamburgu: Odsłonięto i zdemontowano ... 04.08.09, 13:12 "Nasz Dziennik" jak sama nazwa wskazuje jest nasz i wie lepiej. Mówią też, że słychać strzały na Westerplatte a redakcja wykupuje już mąkę i cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Co ty! NaszNocnik każe wykupywać mąkę 04.08.09, 22:29 i cukier (podpisał umowę z hipermarketami). Sam nie kupuje - stanowczo dementuję tę plotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Niemcy tez uwazaja, ze ..to przez nich to wszystko 04.08.09, 13:51 i tez nie pojda do Muzeum Powstania.Pozdrowienia dla braciszka Stefanka z Upsali. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Niemcy tez uwazaja, ze ..to przez nich to wsz 04.08.09, 13:54 Wypowiedzi Niemcow, ze wojna wybuchła przez Polaków, i ze obozy zagłady nie mogłyby funkcjonowac bez wydatnej polskiej pomocy słyszałem sam od Niemcow ok. 60tki. (od młodszych już nie). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niemiec prawdę ci powie. Tą, którą chcesz słyszeć. 04.08.09, 13:59 Czego to niejeden Niemiec nie opowie, by się przypodobać stosownym nacjom. Po wojnie nauczyli się tego do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok opowiadacie androny 04.08.09, 23:49 mieszkałem tam kilkanascie lat , a wczesniej jezdziłem do pracy, kiedy jeszcze było mnostwo uczestników pieszych wycieczek po europie w ramach survivalu. Spotykałem zatwardziałym nazistów (to rodzaj zatwardziałego ubeka lub komunisty, jedno barachło) i nigdy nie usłyszałem takich idiotyzmów. Słyszałem inne idiotyzmy, ale takich nie. Takie idiotyzmy to opowiadają sowieci oraz kumple sowietów.... i ich laski....... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: A ja pozdrawiam twego tatę, Moczara, grisza 04.08.09, 22:32 aczkolwiek z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt ale po co ta tablica gdzieś pod hamburgiem ? 04.08.09, 14:17 To jakby w Lublinie ustawić tablicę upamiętniającą spalenie Magdeburga Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Nie przeczytałeś całego art! 04.08.09, 22:31 poniżej reklam - wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
klikacz.net A co ma Hamburg do powstania Warszawskiego? 06.08.09, 07:31 nic, tak samo jak reszta Polski a i tak obstawia się ją pomnikami. Odpowiedz Link Zgłoś