funny5 05.08.09, 13:02 Kosciol chce sie posluzyc straza pozarna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abhaod Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:03 a powietrza do oddychania będzie dosyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 koncerta ne budziet, potomu czto Kolja podpizdił p 12.08.09, 14:49 patiefon Odpowiedz Link Zgłoś
andzia311 Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 17.08.09, 08:03 abhaod napisał: > a powietrza do oddychania będzie dosyć ? To gdzie mam wyslac ten protest do Ameryki czy do Kaczynskich. Bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dwomir Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:09 wstyd na caly swiat Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:18 Zaprawdę, powiadam Wam, Najmilsi zwróćcie swe gorące modły do patrona strażaków Świętego Floriana, a biurokraci będą mogli pocałować Was w d.pę! www.youtube.com/watch?v=cCsu0GlcGK0 Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 16:16 oberfeldkurat_katz napisał: > Zaprawdę, powiadam Wam, Najmilsi zwróćcie swe gorące modły do patrona strażaków > Świętego Floriana, a biurokraci będą mogli pocałować Was w d.pę! > > www.youtube.com/watch?v=cCsu0GlcGK0 > Wystarczy obfity pokropek i wszystko bedzie ok .No Madonna jakis procencik z przychodu , nie badź sknera. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 17:39 Mnie zastanawia, czemu dopiero teraz, po prostestach katolikow, znaleziono uchybienia formalne. Czyzby wczesniej na te uchybienia przymykano oczy, za odpowiednia oplata? Nalezaloby sprawdzic to, jak rowniez pozostale koncerty, ktore tam sie odbywaly. Odpowiedz Link Zgłoś
lemmy_kilmister Niech księża i strażacy zajmą się lepiej Dodą!!!! 05.08.09, 23:13 Ta to jest dopiero antychryst i wróg kościoła. Madonna co by tu nie mówić jakąś religujność wykazuje (może nie do końca katolicką - fakt), ale przynajmniej nie gada dzieciom, że biblię napisał jakiś ujarany koleś i żeby lepiej szły na plażę się bzykać zamiast do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:26 Wstyd to mieć scenę, która się wali komuś na głowę a nie sprawdzać obiekt by następny taki wypadek nie miał miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:13 ja bym na twoim miejscu tak często z rana nie "hlapał", bo dołączysz do grona świętych, halucynujących schizofreników, chodzących po wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Podobno sprzedali za mało biletów. 05.08.09, 14:04 Podobno sprzedali za mało biletów i chcą się wycofać bez płacenia kary. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie wymodlicie, katole!:) 05.08.09, 14:10 A źródło tych rewelacji "podobno"? (choćby artykuł prasowy niepodający źródeł informacji) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Nie trzeba, organizatorzy sami zawalą 05.08.09, 15:10 Wszyscy się zgadzają, ze przepisy sa tak zagmatwane że nawet taki organizator nie potrafi ich ogarnąć. Ani cienia refleksji ani zastanowienia się, czy przypadkiem czegoś nie trzeba zmienić. Takie sytuacje stwarzają duże ryzyko na łapówkarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Podobno sprzedali za mało biletów. 05.08.09, 15:14 Jako osoba duchowna, aż boję się to powiedzieć, ale muszę: Madonna ma fajną zgrabną d.pcię! :-D www.youtube.com/watch?v=3rqtBSxuY6o Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Podobno sprzedali za mało biletów. 05.08.09, 16:51 chodzi ci o ten baleron ze zdjęcia? fuj Odpowiedz Link Zgłoś
biwalencik Re: Podobno sprzedali za mało biletów. 05.08.09, 18:06 Rozumiem, ze w razie wypadku pan aspirant zamiast wsiasc do wozu bojowego i jechac na miejsce zdarzenia, pomoc ludziom, zasiadzie przed planami budowlanymi sceny, oczywiscie zgodnymi z normami polskiego prawa budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
and5555-1964 Re: Podobno sprzedali za mało biletów. 20.08.09, 22:19 A może buzi!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Wymodliliśmy! 05.08.09, 13:15 Choć za wcześnie jeszcze ogłaszać nasze zwycięstwo, ja jestem pełen wiary. To nie przypadek, że we wszystkich krajach cywilizacji śmierci dokumentacja wystarczy, a w Polsce nie wystarczy. To widoczny znak ręki Boga który nie chce narażać Narodu Wybranego na szok oglądania ohydy szatańskiego pomiotu w świętym dla prawdziwych Polaków dniu! Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 13:21 Dokumentacja wystarczy, żeby się... scena zawaliła, jak ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 13:38 "To widoczny znak ręki Boga który nie chce > narażać Narodu Wybranego na szok oglądania ohydy szatańskiego pomiotu w świętym > dla prawdziwych Polaków dniu!" Tego boga,który nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 13:46 > A kysz prowokatorko POstkomuny! Żal mi ciebie, trzeba mieć naprawdę nasrane we łbie, żeby modlić się w intencji odwołania koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 14:25 Żal mi Ciebie. Jakaś rozwydrzona i bezczelna baba przyjeżdża do Twojego kraju i robi se jaja ze święta, dla wielu ważnego, A Ty chrzanisz, że ma ktoś "na...ne we łbie"... Jedynym wytłumaczeniem może być to, że masz mniej niż 18 lat. Wiadomo - młodość podważa autorytety. Trzeba się wyszumieć. Ale jak jesteś osobą dwudziestoparo- (albo więcej) letnią to lepiej nie zabieraj głosu w sprawach które Cię przerastają. Odpowiedz Link Zgłoś
pshemus Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 14:40 Uderz w stol a nozyce sie odezwa... Jak ci nie odpowiada koncert Madonny, to po prostu go zignoruj, ale nie probuj narzucac twojej "jedynie slusznej" linii postepowania kretynie... Mi jest zal ciebie i tobie podobnych obroncow niedoszlego totalitarymzu IV RP. Pewnie jestes zgorzknialym nieudacznikiem majacym jeden cel: wpierd..lac sie w zycia innych, zeby pewnie uczynic je tak samo zalosnymi jak twoje. Moja rada: odczep sie od nas i zacznij ukladac wlasne zycie zamiast pisac bezsensowne komentarze na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 14:57 Po pierwsze - bez chamstwa i obrażania. To, że siedzisz nad klawiaturą komputera, być może w miejscowości odległej od mojej nie może być traktowane jako zwolnienie z przestrzegania prawa. A obrażanie jest karalne. Po drugie - koncert p. Louise Veronica Ciccone jest ewidentną prowokacją - z tego powodu wielu agresywnych ignorantów aż pieje z radości aby dopiec innym (w tym wypadku katolikom). Po trzecie - mam prawo wypowiadać się we wszystkich sprawach. Póki co żyjemy w praworządnym państwie. Boli Cię to? 90% komentarzy dot. koncertu p. Ciccione na tym forum (a także na Onecie, WP itd.) jest tak napastliwych, chamskich i obrzydliwych że niedobrze się robi. Radość Ci sprawia utożsamianie się z takim szambem? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:01 A na czym ma polegac ta "prowokacja"? Ze ktos zmusza ludzi ktorzy chca sie w ten dzien modlic aby isc na jej koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:20 Jak to na czym polega prowokacja? Udajesz - prawda? To nie jest koncert U2 czy Depeche Mode. To jest koncert osoby, która już swoim pseudonimem artystycznym obraża imię Matki Bożej. OK. Masz w nosie Kościół, Boga, wierzących, czarnych w sutannach, Rydzyka, JPII. Twoja sprawa. Ale wyobraź sobie jakiś ważny dla Ciebie dzień. I niech tego dnia ktoś świadomie wyrządzi Ci przykrość albo Cię obrazi. I co? Cool? Niech sobie Ciccione koncertuje 14 VIII albo 16 VIII. Przyjrzyj się także mapce trasy koncertowej. Oczywiście bardzo jej po drodze na koncert w Warszawie... Prowokacja czystej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:35 > Przyjrzyj się także mapce trasy koncertowej. Oczywiście bardzo > jej po drodze na koncert w Warszawie... Prowokacja czystej wody. Jeśli tak to w LiveNation pracują geniusze marketingu. Udało im się zaprząc was (mówię tu o przeciwnikach koncertu) do darmowej promocji tego koncertu na taką skalę o jakiej mogliby tylko pomarzyć bez waszych protestów. Mieszkam na Bemowie i wiesz co? Gdybyście nie rozpętli tej afery to pewnie pewnie wpadłoby mi jednym uchem że coś będzie, a drugim wypadło (to nie jest muza która mnie interesuje). A tak dokładnie wiem co, gdzie, kiedy i po ile bilety :) Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:17 Geniusze. Bardziej hieny cmentarne. Grunt to zaszokować i zwrócić uwagę. Co w tym genialnego? Jak tacy odważni, to niech zrobią promocję wódki w, liberalnym jak na standardy Islamu, Maroku. Najlepiej w czasie Ramadanu. Efekt marketingowy murowany - cały kraj byłby na ulicach. Albo reklamę wystawy pt. "Czyny Ataturka" w Atenach. A może lepiej - interaktywny wernisaż "Zatopienie fregat brytyjskich w wojnie o Malwiny" w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:26 Jeżeli piszesz, że durne - to wysil się i uzasadnij. Tylko nie pisz, że jestem durniem, idiotą, trollem itd. To za łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:34 Ano n.p. porownanie ramadanu z ustanowionym dopiero w XIX w. (1854) katolickim dogmaten na ktorym jest oparte swieto maryjne, jest zupelnie pozbawione jakiegokolwiek sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:50 forum.gazeta.pl/forum/w,902,98660522,98669794,Re_Wymodlilismy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:38 ragnah: > Jeżeli piszesz, że durne - to wysil się i uzasadnij. Tylko nie pisz, > że jestem durniem, idiotą, trollem itd. To za łatwe. No właśnie. Lepiej zmów paciorek. Tylko przedtem zdejmij ten berecik z głowy, bo gorąco. No i trochę może pić w główkę, choć nic cennego w niej nie ma. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:47 To wszystko na co Cię stać? To Twój popisowy numer i odjazdowy sznyt kończenia dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:51 15 sierpnia nie jest niczyja własnością. Mnie nie interesuje ani msza, ani koncert Madonny. W dniach 15-16.08 w Kołobrzegu (port pasażerski) zaplanowano koncerty muzyki metalowej... Co kto lubi. Ja wybieram spacer brzegiem morza. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:54 Nie wywoluj wilka z lasu. Jak sie mohery o tym dowiedza to... Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:34 > Geniusze. Bardziej hieny cmentarne. Cmentarne? O a to jakieś żałobne święto jest? Czy tak sobie rzucasz obelgami bo inaczej nie umiesz? > Jak tacy odważni, to niech zrobią promocję > wódki w, liberalnym jak na standardy Islamu, Maroku. Najlepiej w > czasie Ramadanu. Efekt marketingowy murowany - cały kraj byłby na > ulicach. No i jak miło. Wyjaśniłeś już jaki model religijności Ci się marzy. Ale muszę Cię rozczarować - większości Polaków on nie pociąga > A może > lepiej - interaktywny wernisaż "Zatopienie fregat brytyjskich w wojnie > o Malwiny" w Londynie. No i jakbym zrobił to co? Otóż odpowiem Ci - nic, najwyżej by mnie wyśmiali, a najpewniej olali. GB jest cywilizowanym państwem prawa. No najwyżej jakieś grupy ichnich skinów by się rzucały. Zupełnie jak u nas, też fanatycy Odpowiedz Link Zgłoś
fullsphere Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:37 Człowieku co ty chrzanisz? Twierdzisz że zorganizowanie koncertu Madonny w tym dniu to spisek jakiś ? Że ktoś to zrobił celowo ? Kto ? W jakim celu ? Masoni, Żydzi, krasnoludki, jednorożce czy kto ? Wytłumaczę Ci geniuszu: otóż jakiś inteligentny i ambitny człowiek organizujący ten koncert spojrzał w kalendarz, wybrał sobotę 15 sierpnia kierując się dwoma powodami: 1 jest to dzień wolny i sobota więc może liczyć na masę ludzi. 2. ucieszył się że koncert w tym dniu wywoła burzę w tym kraju i będzie miał dzięki temu darmową reklamę. Wy się oburzacie ,a to woda na jego młyn. I nie było w wyborze tego dnia złośliwości, spisku, ani prowokacji tylko czysty BIZNES. Ja się ciesze że koncert jest w tym dniu. Odczuwam satysfakcje - za to że np. podczas wizyty obrazu jasnogórskiego (a raczej repliki z repliki) w okolicy wszystko jest obwieszone szmatami, przy drodze stoją sztandary ograniczające widoczność, procesje wstrzymują ruch. I nie chodzi mi o to że zamiast modlić się jak 1000 lat temu do drzew teraz Polacy modlą się do obrazków, po prostu kościół jako instytucja i katolicy jako część (mniejsza) społeczeństwa nadal narzucają w tym kraju swoje dogmaty i zasady innym. Dlatego ciesze się że koncert będzie akurat wtedy, wam pozostaje tylko zacisnąć poślady i rzuć złość. A ja mam nadzieje że to krok w stron e świeckiego państwa, gdzie każdy będzie mógł żyć po swojemu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 23:14 fullsphere napisał: > Człowieku co ty chrzanisz? Twierdzisz że zorganizowanie koncertu Madonny w tym > dniu to spisek jakiś ? Że ktoś to zrobił celowo ? Kto ? W jakim celu ? Masoni, > Żydzi, krasnoludki, jednorożce czy kto ? Wytłumaczę Ci geniuszu: otóż jakiś > inteligentny i ambitny człowiek organizujący ten koncert spojrzał w kalendarz, > wybrał sobotę 15 sierpnia kierując się dwoma powodami: Ś.p. ksiądz Bronisław Bozowski mawiał: "nie ma przypadków, są tylko znaki". Ten kalendarz nie był Polski. Dyletant nie powinien wybierać daty. Wiele wskazuje, że to nie był dyletant. Ostatnio najlepszy BIZNES robi się na chamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:41 Jaki pseudonim? Ona tak sie nazywa, to jej imie, tak zostala ochrzczona. Jej mama tez tak miala na imie. W kulturach hiszpanskojezycznych (katolickich!) takie imiona jak Madonna, Jesus czy Lourdes wystepuja dosc czesto i wcale nie wywoluja takich konsternacji, asocjacji i zgorszenia jak wsrod polskich katolikow. Moze miala zmienic imie przed przyjazdem do Polski? A zreszta czym jest gorsze to, ze jedno z najpopularniejszych kobiecych imion w Polsce, Maria, tez pochodzi od Matki Boskiej? Co do waznego dla mnie dnia: jezeli ktos sie chce w ten dzien bawic to jest to jego sprawa, tak dlugo jak sie nie chce bawic bez mojej zgody w moim domu i tak dlugo jak jego zabawa nie zakloca mojego prywatnego spokoju w formie n.p. halasu pod oknami. Jezeli jej koncert mialby sie odbyc w jakims kosciele czy niedaleko jakiegos waznego kosciola czy miejsca kultu religijnego, to bym protesty zrozumial i zaakceptowal. Jej koncert w niczym jednak nie przeszkadza ludziom ktorzy w ten dzien chca sie modlic, ktorzy chca pojsc na mecz, ktorzy chca pojsc na spacer do parku, ktorzy chca stac pod budka z piwem, ktorzy chca sie kochac czy siedziec w domu przed telewizorem. Absolutnie w niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:49 > Jaki pseudonim? Ona tak sie nazywa, to jej imie, tak zostala ochrzczo > na. Jej mama tez tak miala na imie. Przy okazji dowiedzieliśmy się że wszystkie Marysie to bluniercze grzesznice ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
crame Lista zakazanych slow i imion 05.08.09, 15:54 Trzeba opublikowac liste, slow i imion, ktorych zakazuje kk. Wiec zaczynam: Madonna, Jan Pawel dwa J P JP Rydz cdn Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Wymodliliśmy! 22.08.09, 12:15 ragnah napisał: Masz w nosie > Kościół, Boga, wierzących, czarnych w sutannach, Rydzyka, JPII. Proszę nie stawiać w jednym szeregu JPII i tego naciągacza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:20 elucidator napisał: > A na czym ma polegac ta "prowokacja"? Ze ktos zmusza ludzi ktorzy chca sie w te > n > dzien modlic aby isc na jej koncert? > Sukienkowi muszą dzióba umoczyć w tej kasie -duzej kasie ,inaczej nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:34 elucidator napisał: > A na czym ma polegac ta "prowokacja"? Ze ktos zmusza ludzi ktorzy chca sie w te > n > dzien modlic aby isc na jej koncert? > Ciekawy jestem co lewicowcy by mówili, jakby na przykład 1-go maja na trasie ich pochodu ktoś pracował na przykład przy remoncie drogi. To dopiero byłaby prowokacja!! Problem w tym, że katolicy i biali heteroseksualni mężczyźni sa jedynymi grupami społecznym które można bezkarnie obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:41 Wlasnie: "na trasie". Koncert Madonny nie bedzie sie odbywal zadnej religijnej "trasie" i z daleka od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:14 andrzejto1 napisał: > > Problem w tym, że katolicy i biali heteroseksualni mężczyźni sa > jedynymi grupami społecznym które można bezkarnie obrażać. > no to teraz pojechales ! Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:12 > Po pierwsze - bez chamstwa i obrażania. sam obraziłeś Madonnę (czy jak jej tam) w poprzednim poście. a poza tym, kto cię ciągnie siła na koncert? masony? szatany jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:23 Obraziłem? Ona sama siebie obraża. Zobacz jak wygląda na zdjęciach z koncertów. Twoim zdaniem wygląda jak schludna gospodyni domowa? Albo chociażby przeciętna dziewczyna na mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:37 > Twoim zdaniem wygląda jak schludna gospodyni domowa? Albo > chociażby przeciętna dziewczyna na mieście? Na schludne gospodynie domowe to się słabo bilety sprzedają. I jakoś ludzie nie chcą chodzić na "zwykłe dziewczyny" (BTW, z tymi dziewczynami na mieście to nie był dobry przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:46 Szukasz nachalnie dziury w calym. Co ma do tego jej wyglad czy sposob ubierania sie? Naga przeciez nie jest, a jezeli by byla to co? I dlaczego mialaby sie ubierac jak "schludna gospodyni domowa" (najwyrazniej nie znasz innych rol dla kobiet) czy jak "dziewczyna na miescie"? Odpowiedz Link Zgłoś
crame UWAGA TROLL 05.08.09, 15:58 Najpozniej teraz po tym poscie, wszyscy powinni zalapac, ze ragnah to wyrafinowany troll! Udalo mu sie zlapac kilku uzytkownikow na prostackie pyskowki! Schludny gospos. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: UWAGA TROLL 05.08.09, 16:24 Żaden troll. Po prostu boisz się, że nie masz sensownych argumentów (poza obrażaniem). A jak się nie ma argumentów - to najlepiej kogoś obrazić, ośmieszyć albo nazwać trollem... Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:16 ragnah napisał: schludna gospodyni domowa? hahahaahahahhaahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:17 Przeczytaj (ze zrozumieniem) poprzednie posty. Potem możesz się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:23 ragnah napisał: > Przeczytaj (ze zrozumieniem) poprzednie posty. Potem możesz się śmiać. czytalem wszystko po kolej. mysle ze nie jestes czlowiekiem godnym zadnej dyskusji. wind up ! Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:28 No cóż. Po takiej odpowiedzi mogę pozwolić sobię na odrobinę uszczypliwości. Kolego (czy też koleżanko): nie wierzę, że przeczytałeś/aś ze zrozumieniem poprzednie posty. Nieznajomość prawideł ortografii Cię zgubiła... Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:31 ragnah napisał: > No cóż. Po takiej odpowiedzi mogę pozwolić sobię na odrobinę > uszczypliwości. Kolego (czy też koleżanko): nie wierzę, że > przeczytałeś/aś ze zrozumieniem poprzednie posty. Nieznajomość > prawideł ortografii Cię zgubiła... oj juz sie nie czepiaj. gadasz od rzeczy, i wszyscy o tym wiedza tutaj. tak na prawde zadej twoj argument nie jest poparty niczym konkretnym tylko nagminnym odbijaniem.... ale mnie to smieszy bo patrze na to z dystansu....mam jeszcze kilka wolnych chwil takze czekam na odpowiedz - forumowa pijawko (jak to ktos juz to o kims powiedzial) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:46 To nie jest proste odbijanie. Po raz kolejny przypomnę - ja staram się używać konkretnych argumentów. Jedyną odpowiedzią jaką otrzymuję - to stek obraźliwych pokrzykiwań... Osobiście uważam, że koncert raczej się odbędzie. A dzięki temu radość spłynie na ignorantów, antypisowców, przeciwników czarnych i takich tam. Nóżkami przebierają z radości. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:55 Jak na razie zaden z twoich "argumentow" nie trzymal sie kupy. Imie, porowanie z islamem, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa elucidator, hehehe, z moherem nie wygrasz. 18.09.09, 17:51 To jest osobnik bez grosza tolerancji. Totalne zniewolenie umyslu/, hehehe, gdyby mogl to by spalil Madonne na stosie. Powiada, ze Madonna powinna sie ubierac jak gospodyni domowa. Oczywiscie jej miejsce jest przy garach w kuchni. Zas ja uwazam, ze ci wszyscy "mezczyzni" w czarnych sukniach powinni nosic spodnie. Owszem, mieliby wiecej problemow z gwalceniem chlopcow, bo rozporek to nie suknia, szybko sie nie otworzy, hehehe. Ale z drugiej strony, czyz nie? Pasuja do Islamu jak ulal. Gostek jest zalosny: Madonna robi spiski na zlosc moherom. Salwa smiechu na widowni. Madonna ma gleboko w dupie, czy jakies swieto wypada w dzien koncertu, Madonna robi kase, end of story. Wolny czlowiek w demokratycznym panstwie rrobi co mu sie zywnie podoba. Chce isc na koncert gospodyni domowej (to okreslenie smierdzi wsza na czerwonoarmijnej walonce, wystarczy poogladac kronike filmowa z czasow Gomolki, Bieruta i innych czerwonych), to sobie pojdzie. Drugi chce swietowac, to swietuje. Ale ten koncept jest temu gostkowi nieznany. Zapewne dostalby ataku serca, gdyby postawil stope w moim kraju (USA) widzac mnogosc wyznan i poszanowania wzgledem innych. Tu nikt nikomu nie wciska w gardlo dogmatow, choc w sadzie swiadek sklada przysiege na Biblie to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God. Podsumowujac: nie podoba sie Madonna i jej koncert, to nie idz, nikt nikogo kalachem nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
volga_jasnowidzaca Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:59 Re: Wymodliliśmy! ragnah 05.08.09, 15:20 Odpowiedz Jak to na czym polega prowokacja? Udajesz - prawda? To nie jest koncert U2 czy Depeche Mode -------------------------- No chyba ze by zaspiewali Blasphemous Rumours I dont want to start any blasphemous rumours But I think that gods got a sick sense of humor And when I die I expect to find him laughing Ja profilaktycznie bym juz rozpoczela starania aby zakazac ich koncertow. Bo te ps sobacze antykatolickie dwa koncerty maja! A jak do tego zaspiewaja John The Relevator: John the Revelator He's a smooth operator It's time we cut him down to size Take him by the hand And put him on the stand Let us hear his alibis By claiming God - As his holy right He's stealing a God from the Israelites Stealing a God from a Muslim, too I tak dalej... Ragnah, ja bym na Twoim miejscu nie popuscila i wyparla sie jeszcze tego postu w ktorym przyzwalasz na tez bluzierstwa:DD Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:16 nie szanują Katolików, w tym niby katolickim kraju, ale dobra, wybaczm, co nie zmienia faktu, że to oczywista profanacja jest. No dobra wybaczam, ale myślę sobie co to by było w Izraelu w Szabat? I gdyby przybrała imię jednego z Proroków, już widzę o ja ja jaj! Skandal! Świętokradztwo! I słówko do Pani Magdaleny Środy, Meczetów Pani mało w Polsce? To niech Pani jedzie do Somalji, koniecznie w spodniach! Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 15:57 > nie szanują Katolików, w tym niby katolickim kraju Właśnie "niby". Może on taki katolicki wcale nie jest, jak krzyczą niektórzy? A może nie w tej wersji katolicyzmu którą proponuje Rydzyc i duża część hierarchii kościelnej. I może warto by przestać tą rzekomą katolickościa podpierać swoje ideologiczne rządania? Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:05 No - gdyby Madonna pojechała do kraju muzułmańskiego w święto Maryi to nie chciałbym być na jej miejscu. Muzułmanie - o czym niewielu wie - czczą Maryję. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Islam to właściwe tło porównawcze dla katoli!:) 05.08.09, 16:19 Cieszę się, że porównujecie się do islamu, jedynej kultury, w której reakcje podobne do waszych są normą. Przyznaję - jeśli udowodnienie tego było celem twojego postu - że muzułmanom jeszcze nie dorównujecie. Ale i też macie na tym polu o wiele trudniejsze zadanie od waszych muzułmańskich braci!:) (wszak Polska inaczej niż kraje arabskie leży niemal w samym środku europejskiej cywilizacji śmierci!:) Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:21 Jeżeli muzułmański fundamentalizm ma być wzorcem dla katolików - to gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:44 A gdzie napisałem, że muzułmański fundamentalizm jest wzorem dla katolików? Pisz o faktach a nie o Twoich mirażach i wyobrażeniach. --- Słabi ci dyskutanci na tym forum. Powrzeszczeć, poobrażać, zwyzywać katolików. A jak komunia albo ślub kościelny to z poważnymi minkami i fałszywymi uśmieszkami w kościele siedzą. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:22 Bzdurne porownanie. Kraje muzulmanskie nie sa z definicji ani demokratyczne ani religijnie neutralne. Polska jest, przynajmniej wedlug konstytucji. Islam faktycznie cczi Marie (dlaczego uzywasz formy Maryja - juz w takim razie Miriam, bo tak sie naprawde nazywala), jednakze nie jako Matke Boska. Nic nie jest mi jednak wiadomo o jakichs muzulmanskich swietach ku jej czci. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:51 A co złego jest w archaizmie Maryja? Gdzie napisałem o świętach ku czci Maryi w krajach muzułmańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:56 forum.gazeta.pl/forum/w,902,98660522,98669373,Re_Wymodlilismy_.html Sam napisales "swieto Myryji". Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:16 Bardzo defensywnie podszedłeś do sprawy. Czepiasz się nic nie znaczących szczegółów. Argumentów poproszę. Niech choć troszkę bardziej wyszukana dyskusja wykaże podobieństwo między ludźmi o prostych horyzontach myślowych a ich upodobaniami - oglądaniem i słuchaniem miauczenia półnagiej* skandalistki*. Kto tego nie lubi - jest zacofanym idiotą. Do tego zmierzasz? Ta prowokatorka* wyrasta do roli Kaganek Oświaty Niosącej - szczególnie w grupie zacietrzewionych antykatolików :) * proszę nie pisać, że to obraźliwe określenia Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:57 Nareszcie masz racje. Twoje dotychczasowe "argumenty" to nic nie znaczace szczegoly. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:19 ragnah napisał: > Trollujesz... obrazasz. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 16:26 ragnah napisał: > No - gdyby Madonna pojechała do kraju muzułmańskiego w święto Maryi to > nie chciałbym być na jej miejscu. Muzułmanie - o czym niewielu wie - > czczą Maryję. Tym postem strzeliles sobie gola, trollu. Ciekwe kiedy zalapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 17:32 Sorry - ale to Ty jesteś Trollem. Napisz coś sensownego a dopiero potem czuj się upoważniony do przylepiania komukolwiek etykiety "Troll". Czy jest ktoś na tym forum, kto może mnie przekonać - bez obrażania mojej osoby - jaki jest sens, poza obrażaniem uczuć milionów obywateli, organizowania koncertu osoby jawnie i prowokująco nabijającej się z Maryi w dniu jej święta? Jak ktoś jest ateistą, ale dodatkowo jest osobą kulturalną - to uszanuje innych, wierzących, współobywateli i będzie optował za inną datą. Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 19:01 Nie zamierzam Cię obrażać ragnah i spróbuję Ci logicznie wyjaśnić, że koncert Madonny nie ma nic wspólnego z obrażaniem ludzi o Twoich poglądach. Wyjaśnienie jest proste, tylko trzeba chcieć je zrozumieć, a w tym celu trzeba odrobiny obiektywizmu. Trzeba także mieć świadomość, że żyjemy w kraju wolnym, w którym mieszkają ludzie o różnych poglądach i zainteresowaniach. Madonna wystąpi na koncercie, który nie jest organizowany w kościele ani nie jest antykościelny. Uczestniczenie w tym koncercie nie jest obowiązkiem, a więc jeżeli komuś nie odpowiada może być w tym czasie w dowolnym innym miejscu np. na mszy w kościele,na spotkaniu kółka różańcowego lub nawet na pielgrzymce w Częstochowie. Będą także ludzie, którzy nie będą ani w kościele, ani na koncercie Madonny - mają takie prawo i taką możliwość. Kraj jest spory i miejsca dla ludzi o różnych upodobaniach nie brakuje. WYstarczy tylko pomyśleć, że każdy będzie robił w tym czasie to na co ma ochotę, a nie coś przeciwko świętu obchodzonemu przez większą lub mniejszą grupę obywateli (oczywiście uroczyste obchodzenie tego święta też nie jest zabronione). Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 19:08 W takim razie rowniez katolicy powinni uszanowac niewierzacych i nie przeszkadzac im bawic sie kiedy chca i jak chca. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 17:12 ragnah napisał: > Po pierwsze - bez chamstwa i obrażania. To, że siedzisz nad > klawiaturą komputera, być może w miejscowości odległej od mojej nie > może być traktowane jako zwolnienie z przestrzegania prawa. A > obrażanie jest karalne. Po drugie - koncert p. Louise Veronica > Ciccone jest ewidentną prowokacją - z tego powodu wielu agresywnych > ignorantów aż pieje z radości aby dopiec innym (w tym wypadku > katolikom). Po trzecie - mam prawo wypowiadać się we wszystkich > sprawach. Póki co żyjemy w praworządnym państwie. Boli Cię to? 90% > komentarzy dot. koncertu p. Ciccione na tym forum (a także na > Onecie, WP itd.) jest tak napastliwych, chamskich i obrzydliwych że > niedobrze się robi. Radość Ci sprawia utożsamianie się z takim > szambem? Sp....laj debilu Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:21 agnah napisał: > robi se jaja ze święta, dla wielu ważnego a w jakiż to mianowicie sposób?? Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:31 Tak, przerasta mnie twoja i tobie podobnych głupota. Bo zapewne wg was to Madonna sobie zaplanowała, że zrobi na złość grając koncert w maryjne święto. Tak mi się zdaje, że nawet w Polsce są ludzie, którzy nie orientują się co to za święto, bo świąt maryjnych w ciągu roku jest kilka, każde innej Maryi. I jakie to ja niby autorytety podważam, szkoda polemiki z wami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:38 Nie wierzę, że nikt z organizatorów koncertu nie wiedział o możliwych komplikacjach natury etycznej związanych z jego organizacją. To jedno z ważniejszych świąt kościelnych w Polsce. A tak na marginesie - na tym forum przygniatająca większość to zwolennicy tego koncertu. Zawsze możesz bezboleśnie (o ile lubisz niewybredne ataki i obrażanie innych) przyłączyć się do chóru tzw. antykatoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:40 ragnah napisał: > komplikacjach natury etycznej... ? ty jestes komplikacja natury psychologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 18:52 Może organizatorzy tj. ja, łudzą się, że mieszkają w laickim kraju, a nie w wyznaniowym, gdzie garstka fanatyków religijnych domaga się odwołania/przesunięcia koncertu, bo im się artystka nie podoba czy dzień koncertu jest wg ich opinii nieodpowiedni. Dla mnie jest to zwyczajnie niepojęte i tyle. Czy ty naprawdę łudzisz się, że gdyby ten koncert się nie odbył, to osoby, które się na niego wybierają, poszłyby się tłumnie do obrazu maryi modlić. Spędziłyby ten dzień jak 38mln innych Polaków, jedząc kiełbasę z grilla, popijając piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 19:07 Przecież w wielu (niewyznaniowych) krajach obowiązują przepisy prawne, które nakazują szanowania ludzi o innych poglądach! Jest to duma cywilizowanych społeczeństw! Tolerancja dla przekonań innych i kultura społeczna. Już nie będę rozpisywał się po raz enty, dlaczego ten koncert rani uczucia wielu obywateli tego kraju. Ale jeżeli tak jest, to dlaczego nie można przesunąć daty koncertu np. na sobotę? Zaśpiewała by sobie w weekend, może katoliccy radykałowie i na to by kręcili nosem - ale nie było by w tym elementu skandalicznej obrazy uczuć katolików. PS w mojej w prywatnej opinii i w opinii... jej najbliższej rodziny (tak, tak) - to bardziej skandalistka niż artystka Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 19:30 Ale tan koncert jest w sobotę, więc już nie wiem o co ci chodzi :) Poza tym, to jest trasa koncertowa, więc co w każdym innym kraju też ma koncert przesuwać, bo grupie Polaczków (nie mylić z Polakami) nie pasuje, że w jakieś święto odbędzie się jej koncert. Piszesz o tolerancji dla innych przekonań, to co ja mam zrobić, jeśli nie podoba to, że co roku pod moimi oknami przechodzi procesja i od rana muszę słuchać śpiewu, a raczej skrzeku moherowych babć, czy też coroczne pukanie księdza po kolędzie, chociaż bardzo dobrze wie, że katoliczką nie jestem. Co mam zrobić, oflagować się, zacząć protesty? Nie, muszę to przyjąć, bo nic nie mogę z tym zrobić. Więc nie rozumiem waszego lamentu, bo to pierwszy i zapewne ostatni koncert Madonny w Polsce, więc przełkniecie to tak samo jak ja muszę tolerować procesje i inne modły babć. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 06.08.09, 01:29 1. Pisałem o sobocie - ale nie 15 VIII. To chyba logiczne. 2. Jakoś na procesjach (raz w roku w Boże Ciało) widuję więcej młodszych ludzi niż starszych. Twoje babcie nigdy Ci nie śpiewały? 3. Jak Ci przeszkadza pukanie księdza na kolędzie - to po prostu idź do swojego biura parafialnego i napisz oświadczenie, że zrzekasz się swojej wiary (zakładam - na 99% - że jesteś ochrzczona). I po sprawie. Nikt Cię nie będzie nachodził. Nawet w Kościele można sprawy załatwić na stopie urzędowej. Naprawdę :) 4. Masz taki słaby charakter i wpuszczasz czarnego wbrew swoim przekonaniom? 5. Możesz sobie nie rozumieć lamentu - a ja nie chcę, aby ta "artystka" robiła sobie jaja ze święta w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 06.08.09, 02:12 Ad.1 Nadal nie rozumiesz, że to trasa koncertowa. Ad.2 Nie, moje babcie mi nie śpiewały. Poza tym, nie każdy ma ochotę mieć mszę pod oknami. Ad.3 Aktu apostazji dokonałam już jakiś czas temu. I nawet nie wiesz, jak dobrze się z tym czuje. Szczerze, polecam. Ad.4 Mimo, że mają w swoich papierach odnotowane ad.3, to i tak przyłażą. Nie wiem, czy maja nadzieje, że się nawróciłam? I nie wpuszczam ich do domu, bo by wyszli prędzej niż weszli, gdyby usłyszeli co o nich myślę. Ad.5 Zrozum, ona nawet nie wie, że w takim kraiku jak Polska, 15.08 jest jakieś święto maryjne, którego znaczenia znaczna część Polaków nie zna. Chociaż może po tym żałosnym skandaliku, jakie środowiska katolickie wywołały, może już wie. I patrzy na to z politowaniem. Wiesz co mnie najbardziej dziwi, informacje o koncercie są w mediach od co najmniej stycznia br., wtedy jakoś ci wszyscy obrońcy moralności nie krzyczeli, że skandal itp. Czyżby wtedy nie pamiętali, że 15.08 to takie ważne święto? Tylko jakoś teraz im się przypomniało? Żałosne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Wymodliliśmy! 06.08.09, 09:35 - Jak dokonałaś aktu apostazji, to nie chce mi się wierzyć, że ksiądz przychodzi (oczywiście - nie byłem i nie widziałem - tylko przypuszczam). Raczej to zakręceni ministranci obdzwaniają wszystkie mieszkania. - Co do tego, że artystka nie wie nic o święcie maryjnym - to też trudne do uwierzenia. Przecież - z tego co wiem - jej rodzina pochodzi z Włoch i ona sama była wychowywana w wierze katolickiej. - Koncert i tak się odbędzie. Ale we mnie wzbudza to co najmniej niesmak. Przede wszystkim z powodu daty tego koncertu :( Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 06.08.09, 11:37 A ilu Polakow urodzonych w wierze katolickiej zna wszystkie katolickie swieta, nawet te wazniejsze (poza oczywiscie Bozym Narodzneiem, Wielkanoca i paru innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Wymodliliśmy! 06.08.09, 13:04 Odbędzie się i bardzo dobrze. Mogliście zacząć krzyczeć pół roku temu, może coś byście wskórali, chociaż nie sądzę, żeby tak było. Poza tym nie widzę sensu uginania się przed garstką osób, którym to się nie podoba. I gdyby nie fakt, że tego samego dnia wyjeżdżam za granicę, to bym na Bemowie obowiązkowo. Chociaż teraz sama nie wiem, czy wyjeżdżać, bo może urażę czyjeś uczucia religijne swoim wyjazdem :) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak We Włoszech 15 sierpnia NIE JEST 22.08.09, 12:50 świętem! Podobnie jak Boże Ciało! Są to normalne dni pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Wymodliliśmy! 05.08.09, 19:04 "Etycznej"? Wasc raczy zartowac. To nie ma nic wspolnego z etyka. Nie sadze tez ze wsrod organizatorow koncertu ktokolwiek o tym myslal. Wierzacy katolicy na ogol nie angazuja sie w tego typu imprezy, wiec wsrod organizatorow nie bylo przypuszczalnie nikogo kto by wiedzial czy przejmowal sie kiedy wypadaja rozne koscielne swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy To sumienie strażakom nie pozwala 05.08.09, 13:17 Przecież w Polsce może każdy odmówić czegoś co jest sprzeczne z kazaniami mówiąc że to sumienie mu nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Pamietacie koncert w sali Stoczni Lenina? 05.08.09, 13:20 Kilkanascie lat temu zginelo pare osob i kilkadziesiat bylo poparzonych,bo drzwi ewakuacyjne byly zamkniete na klodki i tlum sie tratowal po podpaleniu przez chuliganow wyposazenia sali... Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Pamietacie koncert w sali Stoczni Lenina? 05.08.09, 13:38 Tamten koncert był słuszny.Nasz E spisko pat w postaci katolickiego gdańskiego radia miał w tym udział i to było słuszne i sprawiedliwe! www.youtube.com/watch?v=gLSNb8I2DPc Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Dobre! Sprawiedliwosci stanie się zadość [może] 05.08.09, 13:20 Ale należy też tu dobitnie przypomieć, że scena się ostatnio zawaliła przed koncertem tej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Ryży kłamca wspiera ten koncert !! 05.08.09, 14:09 A jego pan z USA też , więc na pewno się odbędzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 tylko raz i tylko w Marsylii, no i co z tego??? 05.08.09, 14:15 wlserwis napisała: > Ale należy też tu dobitnie przypomieć, że scena się ostatnio zawaliła przed > koncertem tej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 rozumiem ze ty ze swoimi kompanami 05.08.09, 14:18 katolskimi juz macie jakis plan żeby usmiercic tych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana toleranyjna Yola chce zabijac 05.08.09, 14:47 n obo czyz glodnemu nie chleb na mysli? ja nie nie pisalem o zabijaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: toleranyjna Yola chce zabijac 05.08.09, 15:03 swinia_spigelmana napisał: > n obo czyz glodnemu nie chleb na mysli? ja nie nie pisalem o > zabijaniu. wiesz co durny człowieczku, ja rozumiem ze bawi cie nabijanie się z innych i zachowujesz się jak taka pijawka forumowa, ale zdaje się z twojego IP wyszły te słowa: "czekamy na powtorke w wiekszej skali ", wiec o co Ci chodzi? Zakładasz ze na 99% stanie się tam wypadek i zginą ludzie? Poczytaj swoje posty a potem sie wymądrzaj Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: toleranyjna Yola chce zabijac 05.08.09, 18:26 yola13 napisała: > swinia_spigelmana napisał: > pijawka forumowa > > hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Katolicka wersja 11.09? 05.08.09, 14:21 Pozazdrościliście braciom muzułmanom ich gorliwości dla Imienia Pańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana nie zydowska wersja koncertu 05.08.09, 14:48 w koncu to Fajnsztajn dzwonil w jej sprawie. No a moze kocnert przenisc na Twarda? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Dlugi weekend - uffff 05.08.09, 13:21 Juz sie nie moge doczekac 15 sierpnia. Bedzie dlugi weekend i bedzie mozna sie w koncu wyspac ;) A tak na marginesie to mozna Waldiego Pawlaka poprosic aby cos zrobil bo w koncu plynie w nim strazacka krew ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:23 Oczywiście, bo po to są przepisy, żeby je olewać. W końcu gwiazda przyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:25 Sojusz kropidła i pieczątki. Odpowiedz Link Zgłoś
sessiones Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 18:33 jerjar napisał: > Sojusz kropidła i pieczątki. bardzo fajne stwierdzenie ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:27 Wierzacy strazak sie trafił :P Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:29 Straz tego sama nie wymyslila. Kto pomogl w mysleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hitman10053 Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:39 To mogły wymyślić tyko Moherowe berety to oni są winni wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokr 05.08.09, 13:31 aaa może (czysto teoretycznie) polski organizator rzeczywiscie daje pupy i nie potrafi dostarczyć porządnych planów budowy sceny, dróg ewakuacyjnych, itp? to będzie duża impreza i straż nie może załatwiac sprawy po łebkach. w tym kraju językiem urzędowym jest język polski, nie j. węgierski, szwedzki czy angielski. mimo wszystko jestem (prawie) pewien, ze impreza się odbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kto głosuje na POPiS Tuska i Kaczyńskiego nie 05.08.09, 13:31 obejrzy popisów Madonny... Kto obsadził kapelanów w organach państwowych takich jak Straż Pożarna? Teraz czarne rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:32 ten idiota nawet nie wie o czym mowi i sam nie rozumie czym jest projekt budowlany w sensie prawa budowlanego. Wymaganie projektu budowlanego od tymczasowej budowli typowej ktorego budowa jest modulowa i standaryzowana. To tak jakby wymagac projektu budowlanego na budowe rusztowania. Bo przeciez niczym wiecej niz rusztowaniem jest modulowa scena. Inna sprawa jest ze rzeczywiscie w Polsce organizatorzy imrez rozrywkowych do spraw bezpieczenstwa uzytkownikow podchodza bardzo rozrywkowo. Takie praktyki trzeba napietnowac. Najczesciej jednak prasa o tym pisze jak juz jest za pozno i wtedy z gracja buldoga zadaja pytania kto byl odpowiedzialny i rozliczaja wszystkich dookola. Warszawa ma dluga juz tradycje zapoczatkowana przez kaczynskiego odwawiania zgody na imprezy masowe z powodow formalnych. Tym razem jednak nie wierze ze dokumentacja przeslana przez organizatorow ma jakiekolwiek uchybienia. Jesli ktos wie cokolwiek o standardach bezpieczenstwa stawianych dla imprez np w UK ten wie ze polskie wymagania sa co by nie mowic dalekie od doskonalosci. Doskonale za to poslkie urzednicze imperium ma opanowana taktyke wynajdowania uchybien i wymagan odnosnie ilosci pieczatek. Tak sie jednak sklada ze wymagajac tuzina pieczatek ci urzednicy nie przyczyniaja sie ani o cal do wiekszego bezpieczenstwa. No ale nie wymagajmy od nich za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:32 Skoro jak twierdzi autor tej notki interweniowała aż ambasada USA to możemy postawić warunek: - Oni oddadzą nam Mazura a my zgodzimy się na koncert Madonny. Odpowiedz Link Zgłoś
azazel66 Spróbujcie odwołać !!!!! 05.08.09, 13:37 to będzie początek końca katotalibów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozmat Koncert Madonny w Warszawie przegra z biurokracją? 05.08.09, 13:38 Słuchaj buraku. Przecież nikt nie każe ci słuchać!! Nastaw sobie głośno radio Maryja. Dlaczego WY potraficie jedynie ZABRANIAĆ innym? Patrzcie na swoją " belkę w oku" Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz a może? 05.08.09, 13:43 Ten Syn Ciemności zaśpiewa zamiast Słodkiej Madonny??!! www.youtube.com/watch?v=A6xNNLNfuWo APAGE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Moje uczucia muzyczne rani Arka Noego 05.08.09, 13:39 zabronić ? ragnah napisał: > I bardzo dobrze. Taką szantrapę trzeba wyeliminować z obiegu. Tak jak > eliminuje się handlarzy dopalaczy.com. Niech se śpiewa i wydaje to na > płytach. Ale niech nie przyjeżdża do nas żeby obrażać i ranić uczucia > religijne wielu Polaków :( Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Dobre wychowanie nakazuje: 05.08.09, 14:04 Nie wchodzić w czapce do kościoła i bez czapki do synagogi. Szanujcie się nawzajem. Tylko, kto z tu obecnych odebrał lekcje dobrego wychowania? Nauczycieli przecież jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Dobre wychowanie nakazuje: 05.08.09, 14:07 > Nie wchodzić w czapce do kościoła i bez czapki do synagogi. ...i z krzyżem - do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Demokracja to rządy ludu... 05.08.09, 14:27 demos po grecku lud i dlatego lud większością głosów decyduje, czy życzy sobie krzyża, czy posążka Buddy. Jeśli krzyż nie jest symbolem Twojej wiary, to dlaczego tak Ci przeszkadza? Powinin być Ci obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Bo się wciska wszędzie. i chce mi 05.08.09, 14:31 mówić o swojej moralnosci lew_konia napisała: Jeśli krzyż nie jest symbolem > Twojej wiary, to dlaczego tak Ci przeszkadza? Powinin być Ci > obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Demokracja to rządy ludu i prawa. 05.08.09, 14:38 To, co nazywasz "demokracją", dość dobrze opisuje sytuację w krajach totalitarnych. A nie demokratycznych. W demokratycznym kraju większość jest zobowiązana nie traktować mniejszości z pozycji siły. > Jeśli krzyż nie jest symbolem > Twojej wiary, to dlaczego tak Ci przeszkadza? Właśnie dokładnie dlatego. Niesie przesłanie życiowe rozbieżne z tym, czym sam się w życiu kieruję tj. co uważam za dobro. (Ludzi, którzy nie odczuwają takiej rozbieżności, nazywa się chrześcijanami. Tymczasem niektórzy w tym kraju naprawdę a nie na niby są niechrześcijanami!;-) > Powinin być Ci > obojętny. Skąd ten dziwny wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Demokracja to rządy ludu i prawa. 05.08.09, 14:56 Czy posążek Buddy też wywołuje u Ciebie irytację? Czy tylko z krzyżem masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Demokracja to rządy ludu i prawa. 05.08.09, 15:02 W Sejmie - też. (i nie chodzi o żadną "irytację", lecz o poczucie niesprawiedliwości) Natomiast masz rację, że - już poza politycznym kontekstem - z krzyżem "mam większy problem". Uważam, że niektóre religie zdecydowanie przewyższają inne pod względem ładunku przemocy (społecznej - islam, psychologicznej - chrześcijaństwo). W Sejmie świeckiego państwa nie powinno jednak być symboli żadnej większościowej religii (choćby najbardziej pokojowej), bo jest to wyraz dominacji większości nad mniejszościami światopoglądowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold W Sejmie byłby niedoprzyjecia 05.08.09, 15:05 lew_konia napisała: > Czy posążek Buddy też wywołuje u Ciebie irytację? Czy tylko z > krzyżem masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: W Sejmie byłby niedoprzyjecia 05.08.09, 15:21 Więszkość posłów wygłaszając rotę przysięgi dodaje słowa "tak mi dopomóż Bóg" - po to wisi krzyż w Sejmie. Jeśli jakikolwiek poseł zechce składać przysięgę na Koran, czy Torę, może poprosić o obecność swoich symboli religijnych. Prezydent zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold i będą wisiały juz zawsze 05.08.09, 15:25 tak jak ten krzyż wieszany po pijaku pod osłoną nocy ?? lew_konia napisała: > Więszkość posłów wygłaszając rotę przysięgi dodaje słowa "tak mi > dopomóż Bóg" - po to wisi krzyż w Sejmie. Jeśli jakikolwiek poseł > zechce składać przysięgę na Koran, czy Torę, może poprosić o > obecność swoich symboli religijnych. > Prezydent zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: W Sejmie byłby niedoprzyjecia 05.08.09, 15:50 Dodatek "tak mi dopomoz Bog" nie jest obowiazkowy. Jest dobrowolny dokladnie dlatego, ze Polska wedlug konstytucji jest krajem religijnie i swiatopogladowo neutralnym. I dlatego w instytucjach panstwowych nie powinno byc zadnych symboli religijnych, czy to chrzescijanskich, czy zydowskich, czy muzulmanskich czy jakichkolwiek innych, bo jest to sprzeczne z konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold widocznie nie potrafia bez wizualizacji 05.08.09, 16:25 elucidator napisał: > Dodatek "tak mi dopomoz Bog" nie jest obowiazkowy. Jest dobrowolny dokladnie dl > atego, ze Polska wedlug konstytucji jest krajem religijnie i swiatopogladowo ne > utralnym. I dlatego w instytucjach panstwowych nie powinno byc zadnych s > ymboli religijnych, czy to chrzescijanskich, czy zydowskich, czy muzulmanskich > czy jakichkolwiek innych, bo jest to sprzeczne z konstytucja. > Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 To pretekst do zaznaczenia przewagi wierzących. 05.08.09, 16:14 lew_konia napisała: > Więszkość posłów wygłaszając rotę przysięgi dodaje słowa "tak mi > dopomóż Bóg" - po to wisi krzyż w Sejmie. Nie rozumiem. Czy bez krzyża na eksponowanym miejscu nie przeszłyby im te słowa przez usta? Ktoś to kogoś uważa za durnia. Ponadto, chcę ci powiedzieć, że wcale nie jest jasne, czy w ogóle takie dodatki religijne ("tak mi dopomóż Bóg") powinny być dopuszczane w aktach urzędowych świeckiego państwa. Niby dlaczego powinny??? (Muzułmanie posuwają się dalej i co bardziej gorliwi z nich uważają, że w ogóle każdy urzędowy papier mają prawo naznaczyć dopiskiem w rodzaju "W imię Allacha miłosiernego i litościwego". A odmowę ze strony urzędu uważają za "prześladowanie". Uważam, że dodatki religijne do oficjalnych tekstów państwowych zawsze naruszają świeckość państwa, bo jeśli się je dopuszcza, to nie da się wyznaczyć już żadnych zasadny6ch granic dalszej infiltracji ze strony religii. Sądzę, że ludzie religijni nie mają prawa wciskać żadnych religijnych formuł do swoich działań na stanowiskach państwowych.) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Demokracja to rządy ludu... 05.08.09, 14:46 Demokracja to nie tylko rzady wiekszosci, ale takze i poszanowanie mniejszosci oraz respektowanie prawa. A najwazniejsze polskie prawo, konstytucja, glosi ze Polska jest krajem religijnie i swiatopogladowo neutralnym. I daletgo w instytucjach panstwowych nie powinno byc zadnych symboli religijnych i swiatopogladowych. A krzyz w Sejmie zostal powieszony podstepem i bez pytania ani poslow ani kierownictwa Sejmu o zgode. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie wtracam się w koscielne 05.08.09, 14:08 sprawy dopoi nie wtrącają się w moje, Nie lubie Madonny, nie wybieram się na koncert. Ale protestuje bo boję się że nastepnym razem jakis idiota oprotestuje koncert mojego ulubionego np, Gorgorotha. Czy ja protestuję przeciw koncertom gospel ?? lew_konia napisała: > Nie wchodzić w czapce do kościoła i bez czapki do synagogi. > Szanujcie się nawzajem. > > Tylko, kto z tu obecnych odebrał lekcje dobrego wychowania? > Nauczycieli przecież jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Nie wtracam się w koscielne 05.08.09, 14:29 A gdy koncert gospel będzie się odbywał w sali obok? To co? Pobijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold przeszkadzaja mi procesje. Mogę protestować ? 05.08.09, 14:32 nie pobije bo nie jestem katolikiem lew_konia napisała: > A gdy koncert gospel będzie się odbywał w sali obok? To co? Pobijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: przeszkadzaja mi procesje. Mogę protestować ? 05.08.09, 14:35 Nie chodź, tak samo jak możesz nie chodzić na 1. maja. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ja nie chodzę. Przeszkadzaja mi obecnoscią 05.08.09, 14:41 na ulicach lew_konia napisała: > Nie chodź, tak samo jak możesz nie chodzić na 1. maja. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Ja nie chodzę. Przeszkadzaja mi obecnoscią 05.08.09, 14:58 Chodzą raptem jeden raz w roku i to przez przedpołudnie. To chyba nie jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Madonna bedzie tylko raz 05.08.09, 15:06 to chyba nie jest problem ?:D lew_konia napisała: > Chodzą raptem jeden raz w roku i to przez przedpołudnie. To chyba > nie jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Moje uczucia muzyczne rani Arka Noego 05.08.09, 15:52 > I bardzo dobrze. Taką szantrapę trzeba wyeliminować z obiegu. Tak jak > eliminuje się handlarzy dopalaczy.com. Bardzo dobry przykład. Działanie równie sensowne i przynoszące podobne efekty. Zajrzałem na wymienioną stronę. Nowy sklep w Siedlcach otwierają. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorjedoch Wróble ćwierkają że : 05.08.09, 13:39 www.redakcja.pl/Tekst/Spocznij/530814,Kiedy-ojciec-rydzyk-zatrudni-madonne.html Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: Rozwydrzona jak prostytutka nie dostanie zgod 05.08.09, 13:40 popieram!!! to jest dzień święty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Marii Magdalenie odpuściliscie... 05.08.09, 13:44 dickers napisał: > popieram!!! to jest dzień święty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Rozwydrzona jak prostytutka nie dostanie zgod 05.08.09, 14:47 Tylko dla niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Czy jest jakaś akcja poparcia dla koncertu? 05.08.09, 13:42 Czy jedynym działaniem społecznym w sprawie koncertu Madonny, z jakim Polacy przebiją się do wiadomości publicznej, ma być petycja moherów? Jakaś akcja przeciwko zakamuflowanej cenzurze ideologicznej (jaką byłby bez wątpienia zakaz tego koncertu) to jak najbardziej obowiązek obywateli wolnego kraju. Niezależnie od tego, czy lubią twórczość Madonny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dickers nie ma, bo prawdziwy Polak na pielgrzymkę ruszy 05.08.09, 13:45 a nie na psudo wyjacą pudernicę z pornosów Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 to jednak strasznie mało tych "prawdziwych":) 05.08.09, 13:46 maks 150 tys bedzie w mieście "śniętej" wieży... Polak-ateista ps. czyli co? reszta jest nieprawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Rozwydrzona jak prostytutka nie dostanie zgod 05.08.09, 13:42 o ja pier...le, ale musisz mieć nasrane we łbie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Rozwydrzona jak prostytutka nie dostanie zgod 05.08.09, 14:18 Spójrz lepiej na siebie w lustrze. Co spływa z główki? A plastikowa miniówka podciągnięta do góry? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Masz jakieś problemy z seksem, ragnah? 05.08.09, 14:24 Widzę, że temat seksu budzi w tobie dużo agresji. Kto ci to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Masz jakieś problemy z seksem, ragnah? 05.08.09, 14:28 Ooo. Internetowy psychoanalityk :) A co to ma wspólnego z koncertem Louisy Veroniki Ciccone? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Masz jakieś problemy z seksem, ragnah? 05.08.09, 14:46 Ma dużo. Bo właśnie na naszych oczach chore emocje chrześcijan względem seksu zagrażają funkcjonowaniu wolnego kraju. Cóż innego niż te chore skiszone emocje każe wam widzieć "obrazę uczuć religijnych" akurat w tym, że 15.08 odbywa się koncert pani Ciccone? Odpowiedz Link Zgłoś