rusakolep 26.08.09, 11:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejkozlowski Brytyjczycy na wakacjach- to lenie i chamy!! 26.08.09, 12:32 W Anglii panuje podział kastowy. Najbardziej widoczne za granicą są przedstawiciele kast najniższych- robotnicy, sprzątacze itp.. Dla nas to dziwne , ale wczasy nad morzem śródziemnym kosztują w Anglii ok 250 funtów. Na to może sobie pozwolić każdy, kto ma jakąkolwiek pracę.Analfabeta tu zarabia ok. 300-350 funtów tygodniowo. Elita podróżuje do Ameryk, dalekiej Azji a szumowiny do Europy i na bliski wschód. Stąd "syndrom krakowski, hiszpański, gracki itp... To są prostacy, potworne, zdemoralizowane lenie i chamy. W Anglii są obserwowani przez miliony kamer co ich dyscyplinuje. Poza Anglią pokazują kim są. Czamami z brytyjskim paszportem. To nie Anglia, to angielskie doły społeczne!! Zdarzyło mi się dwa razy, że Anglicy z tych sfer pytali mnie-Polaka jak się pisze jakieś słowo po angielsku. Dobre? To nieuki i chamy! Odpowiedz Link Zgłoś
hobbitfrodo Re: Brytyjczycy na wakacjach- to lenie i chamy!! 26.08.09, 13:39 Podpisuję się pod tym obiema rękami - do Grecji jeżdżą robole z biednych dzielnic, prostaki i nieuki. Zostałam zagadnięta na przykład: - Ej czemu wy jesteście w Unii jak nie macie w Polsce euro? Najpierw myślałam, że jaja sobie chłopak robi, ale on patrzy na mnie i czeka na odpowiedź. Brzmiała: - Stary... wy też jesteście w Unii, czemu wy nie macie euro? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.anna.majewska Masz 100% racji. 26.08.09, 22:50 Brytyjski motłoch (jakieś 60% społeczeństwa) a reszta, to jak niebo i ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_l Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 12:34 Az strach pomyslec, co by bylo, gdyby taka ilosc Polakow bylo stac na wyjazdy zagraniczne i mieli taka ilosc pieniedzy, co Brytyjczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_l Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 12:36 Az strach pomyslec, co by bylo, gdyby taka ilosc Polakow bylo stac na wyjazdy zagraniczne i do tego z taka iloscia pieniedzy, jaka dysponuja Brytyjczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
epizod1 Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 12:46 aleś kobito głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 12:53 Niestety, ale Ona ma racje! Ty uzasadnij swoja agresje, bo jeszcze bardziej potwierdzisz jej teze. Odpowiedz Link Zgłoś
adiat Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 14:40 Oj, nie do końca. Polaków jest wszędzie dużo, czasem więcej niż Brytoli. I oczywiście różnie się zachowują. Ale do występów angoli naszym naprawdę bardzo daleko. Równie fatalni są Skandynawowie i Niemcy. Myślę, że naszym problemem jest to, że generalnie mamy o sobie b. złe zdanie a może nie słusznie.. przynajmniej nie do końca, w porównaniu z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 18:22 Wszyscy jestesmy tacy sami. Tylko, ze nasz element siedzi nad jeziorem, bo na wyjazd go nie stac. W zeszlym roku na wlasne oczy doswiadczylem, jak kilka godzin po przybyciu na wakacje na pewnej wyspie na Morzu Srodziemnym dwoch Polakow zwyczajnie sie pobilo... Odpowiedz Link Zgłoś
propagandhi Re: true true ... :/ 26.08.09, 16:54 moze dla tak zakompleksionych ludzi jak ty co to musza na forum po angielsku odpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
at84 A żydowscy turyści w Polsce? 26.08.09, 13:22 To dopiero bydło: www.przekroj.pl/wydarzenia_kraj_artykul,1560.html Odpowiedz Link Zgłoś
adiat Re: A żydowscy turyści w Polsce? 26.08.09, 14:43 o to,to. Właśnie. I nie tylko oni. Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 Miałem okazję "Wypoczywać" obok 26.08.09, 13:26 Brytyjczyków na Teneryfie i Krecie. Jak wyżej - bydło nie tylko nieprzeciętne, ale chyba nie mające odpowiednika we współczesnym świecie. Śpiewy o 2 nocy, sikanie do basenu, w holu hotelu lub obnażanie swoich rudo białych dup, były i są na porządku dziennym. W Londynie "święci" i bojący się swoich Bobby dostają za granica "świńsko-małpiego" rozumu. I nie ma co się brytyjska praso obrażać - to jest FAKT. Smutny ale fakt. Bydło .... i to najgorsze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
boslemtown Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 13:29 Yes. That's seems about right. Lazy, ill-mannered, poorly-educated, drunken. We can't even be bothered to learn the language! Odpowiedz Link Zgłoś
fajny30lat respond 27.08.09, 11:53 boslemtown napisał: > Yes. That's seems about right. Lazy, ill-mannered, poorly-educated, > drunken. We can't even be bothered to learn the language! ...and every Polish woman sleeps with black. And every Pole drinks vodka. Do you know what is a stereotype? You wrote: "Lazy, ill-mannered". I met many lazy Poles in Poland. „Ill-manered” You're joking. Arent't you? All people I know are very polite, kind and helpful. I have to admit that Brits tight together and help to others. We don't do that. I received more help from Brits during my 2-year stay in UK. I didn’t get so much help from Poles in Poland during my whole life. You wrote: "poorly-educated" Another stereotype. When I was doing Technical School in Poland, some pupils didn't know the basic knowlegde about math from IV class of Primary Schoool. {By the way. England gives me an exellent chance to do education at the college for free. In Poland I had to pay a lot.} You wrote: "drunken" I've seen drunken Brits but they weren't lying unconscious on the floor like Poles. I took your post as a joke. I responded in English because you had written in English. Piotr {Peter} from Poole, Dorset Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 13:35 Jesli pozwala sie dzieciaka robic ca chca, tarzac sie po podlodze (w sklepie), zaczepiac ludzi itp., a jak sa nastolatkami sypiac z kim popadnie i upijac sie przy kazdej okazji, trudno oczekiwac, ze przestana nagle to robic majac 18-20 kilka lat. Sczegolnie jak sasiedzi nie patrza... Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Polacy rozrabiali juz w XVIII w. 26.08.09, 13:49 Polski posel kr. Stanislawa Leszczynskiego w pijanym zwidzie obcial glowe starozytnej rzezbie weza w samym centrum Stambulu. Odpowiedz Link Zgłoś
cinsson Haha a w jakim kraju jest zwyczaj czy obyczaj 26.08.09, 14:39 sikania po sztuce, pokazywania genitalii :D JA ZNAM Odpowiedz Poprostu tam prości ludzie mają za co wyjeżdzać i to oni przynoszą wstyd- wiekszosc jest pewnie tak wychowana ze nawet nie wie ze komuś to przeszkadza albo zle swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
bylem_tam_mowie_wam Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 14:49 Byłem na wyspach brytyjskich i rzeczywiście, takich świń i podłych ludzi nie spotkałem nigdzie indziej choć, zaznaczam zjeździłem kawała świata... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 15:04 po prostu taki styl życia, za granicą odreagowują caloroczny schematpraca-dom-pub...a odreagowują w czesto chamski sposób... w zeszłym roku na Rodos angielskie dzieciaki na basenie zdemolowały nam ponton - ot takie wielkie dmuchane koło z oparciem i siatką w środku oraz otworami z boku na browary ;) gównarzeria w wieku ok. 12- 15 lat w trójkę zaczela skakać po siatce, oczywiście ją wyrywając...wyegzekwowalismy od rodzicow 30 funtów...pal licho kase bo ponton kosztowal 60 zl, ale mialem spora przyjemność z powiedzenia im kilku słow na temat "postympowej" i wyluzowanej brytujskiej dzieciarni... a nasze dzieciak drugi tydzień pobytu musiały obywać się bez ulubionej plazowej zabawki... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Zeszłego latoś stałem przy kei na Hydrze. 26.08.09, 15:13 Była 3 w nocy, więc po kolacji (w Grecji ok północy) smacznie spałem w swoje koi. A tu nagle pobudka. Dwu zapijaczonych typów darło pyski jakby ich ze skóry obdzierali. A co krzyczeli? "Kur...a", "jeszcze Polska nie zginęła" itd. Obok stało kilka jachtów z Union Jack'ami ale jakoś tam cicho było. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Zeszłego latoś stałem przy kei na Hydrze. 26.08.09, 15:16 nie myl żeglarzy z typowym brytolem na tygodniowy wypadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Zeszłego latoś stałem przy kei na Hydrze. 26.08.09, 15:22 Niestety ci Polacy to też byli żeglarze (no może raczej pasażerowie). I to z "bratniego" jachtu, bo wzięliśmy w czarter dwa. Ale tak to jest jak się z przypadkowymi ludźmi pływa. Odpowiedz Link Zgłoś
billyb Najmocniejszy numer brytyjskich turystów... 26.08.09, 16:00 został opisany parę lat temu w prasie i wydarzył się na plaży któregoś z krajów śródziemnomorskich: policja zaaresztowała sporą grupę napitej brytyjskiej młodzieży płci mieszanej po telefonie od innych turystów: kilka dziewczyn i chłopaków w biały dzień urządziło zawody w ciągnięciu druta na otwartej plaży. Trzeba przyznać, że mnie zaskoczyli, choć wcześniej nie uwierzyłbym w taką możliwość. God save the queen! Odpowiedz Link Zgłoś
mirekp70 ))) a ja ich lubię 26.08.09, 20:22 Może jestem walnięty, ale jakoś ujmuje mnie ich naturalność... :-) No świntuchy, ale bez kompleksów... lubię brytoli i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
schaffhausen Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 16:21 A ja jezdze tam,gdzie nie ma turystow ani z GB ani z PL! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 16:29 POLAK jak kichnal w pabie i nie zaslonil ust to napisali w gazetach ze polacy sa zle wychowani,a co sie dzieje w Krakowie i innch miastach Anglicy robia zadyme,i jakos cisza.Proponuje szczegolowo opisywac te wybryki we wszystkich gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
tbotox Brytyjczycy to trailer trash europy 26.08.09, 16:45 UK to zamordyzm, policyjna inwigilacja i system feudalny gdzie przecietny brytol rodzi sie jako obywatel drugiej kategorii. Do tego ma on wpojone przekonanie o "imperialnej mocarstwowosci" wiec odwiedzajac inne kraje zachowuje sie jak na tyrana przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Brytyjczycy to trailer trash europy 26.08.09, 17:14 > UK to zamordyzm, policyjna inwigilacja i system feudalny gdzie przecietny > brytol rodzi sie jako obywatel drugiej kategorii. Do tego ma on wpojone > przekonanie o "imperialnej mocarstwowosci" wiec odwiedzajac inne kraje > zachowuje sie jak na tyrana przystalo Totalna glupota. Mieszkales pare lat w Wielkiej Brytanii, czy szwagier przy wodce takie madrosci wyglaszal? Wybryki sa dzielem nizin spolecznych i rozbrykana mlodziez. Takich ludzi mamy tez tutaj, ale na szczescie nie maja oni jeszcze tylu pieniedzy, aby pojechac sobie na tydzien do El Arenal. Zreszta im nawet w domu bezpieczniki szybko wysiadaja. Wystarczy przejechac sie w weekend w okolice, gdzie bawi sie mloda klasa robotnicza. Anglicy za granica czesto wystepuja w wiekszych grupach, dlatego po wypiciu odpowiedniej ilosci alkoholu jednostki czujace "powolanie" predzej przechodza do dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
tbotox Re: Brytyjczycy to trailer trash europy 26.08.09, 17:36 Niestety to prawda, bylem tam wielokrotnie, widzialem, a tu gdzie mieszkam jest wielu "uciekinierow" z GB ktorzy nie mogli zniesc tego sustemu ktory pokrotce wyzej okreslilem. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Brytyjczycy to trailer trash europy 26.08.09, 18:18 Mimo to, przesadzasz. Chuliganerie masz wszedzie, tylko, ze ta brytyjska w przeciagu ostatnich 20 lat profitowala z rozwoju kraju. Przez to stac ich (bylo) na odlozenie bez wysilku 400 funtow na tygodniowy wyjazd do podrzednego hoteliku na Majorce. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Gdyby to chodziło o chuligaństwo 26.08.09, 22:12 to pół biedy. Tu chodzi o kompletną demoralizację. Bez względu na to, czy dotyczy nizin społecznych, jak piszesz, czy absolwentów wydziałów prawa. Oczywiście wszyscy oni przyjeżdżają tu "cywilizować Dziki Wschód". Niestety znam to z pierwszej ręki, bo miałam wątpliwą przyjemność pracować w środowisku Brytyjczyków w Polsce przez ładnych kilka lat. Ten model nazywa się u nich "hedonistic reprobate" i nie zna granic klasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 16:50 rusakolep napisał: > Nie rozumiem tego swietego oburzenia.Czy dziwicie sie gdy swinia tarza sie we > wlasnych odchodach i moczu? Widocznie Albion tak ma.Nalezy stworzyc rezerwaty > i rezerwuary z gownem.Beda zadowoleni. Ja jeszcze dodam, że należy tego typu rezerwaty zareklamować w telewizji BBC i przesłać specjalną ofertę promocyjną do Brytyjskiej ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 19:11 Ciekawe. Od kilku lat spędzam każdy urlop w Wielkiej Brytanii (przy okazji resztę roku też) i muszę przyznać, że nie jest tak źle jak opisano w artykule. Terroryzm i setki kamer można włożyć między bajki, na polach namiotowych nie ma kamer itp. Z reguły mieszkam na prywatnych polach namiotowych, gdzie bywają rodziny z dziećmi i jakoś nigdy nie widziałem żadnych balang po 22.00, dzikich popijaw itp. Nawet w mającym zdecydowanie złą sławę Newquay jakoś było w tym roku spokojnie. A na polach namiotowych zwykle bywa biedota, rodziny wielodzietne, bądź też ostatni romantycy wędrujący z plecakiem po kraju. Pod względem zachowania, kultury korzystania z urządzeń sanitarnych itp. wiele moglibyśmy się od nich nauczyć. Owszem, kilka dni temu dzieciali uszkodziły mi namiot, ale za chwile przyszli rodzice z przeprosinami i zaproszeniem na ognisko... Inna jeszcze sprawa. Pracuję w środowisku kierowców, a więc, jak to określacie, "nizin społecznych", choć jako tzw. operatives zarabiają więcej niż przeciętni robotnicy, no i prezentują o wiele wyższą od nich kulturę. Przed każdym sezonem urlopowym ci jadący do Polski wyciągają mnie na pogadanki o zarysach polskiej historii, miejscach wartych zobaczenia, zwyczajach itp. Owszem, zadają nieraz dziwne pytania (najdziwniejsze to czy bijemy się z Niemcami jak przyjadą i dlaczego to właśnie z Polską zaczęli wojnę) ale głód informacji o kraju jest spory, jak też chęć przygotowania się do wycieczki. Po części należy to przypisać najnowszej emigracji, Anglicy powoli oswajają się z naszym krajem, ludźmi. Ale to chyba nie jest do końca tak. Odpowiedz Link Zgłoś
joochas Re: Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 19:15 Chromole Brytole Odpowiedz Link Zgłoś
mbrechtacz Polki ich kochają 26.08.09, 19:35 Polki kochają takich Anglików, bo są cudzoziemcami. A każdy cudzoziemiec jest lepszy niż Polak Odpowiedz Link Zgłoś
joochas Re: Polki ich kochają 26.08.09, 19:50 > A każdy cudzoziemiec jest > lepszy niż Polak A najlepszymi cudzoziemcami są Górale :) Odpowiedz Link Zgłoś
leilani_aloha Ci straszni Brytyjczycy na wakacjach 26.08.09, 22:24 Czy autor reportarzu w ogole wie jakie ubranie nosza zakonnice? To sa zwykle czarne mini, za wyjatkiem tej troche dluzszej pierwszej. Glupie, ale z zakonnicami nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś