kielcenoca 29.08.09, 15:42 Mam nadzieję , że to nie od Olewnika , bo to byłoby już nudne ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
st1111 Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 15:43 Za chwilę dowiemy się że znali znajomych ludzi zamieszanych w sprawę Olejnika. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 15:58 A nawet jeśli mieli związek ze sprawą Olewnika to i tak ich śmierć okaże się czysto przypadkowa i bez związku ze sprawą (co stwierdzi autorytatywnie Bardzo Specjalna Komisja). Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek I bardzo dobrze 29.08.09, 16:41 mniej o dwóch, na których utrzymanie szły moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: I bardzo dobrze 29.08.09, 16:47 Dokładnie !!!! już gniją teraz w piekle !!!! buhahaha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz I bardzo źle 29.08.09, 17:28 glos_europy napisał: > Dokładnie !!!! > już gniją teraz w piekle !!!! buhahaha !!! "Nie feruj wyroków w imieniu Boga , abyś sam do potępionych za grzech pychy nie był zaliczon" A na poważnie. Mam złe zdanie o polskim wymiarze sprawiedliwości , ale jednak jego wyroki szanuje (często z trudem) W tym przypadku obydwaj przestępcy zostali zgodnie z naszym prawem osadzeni i ukarani. I ten wyrok należy uszanować , nie "dowalać "im dodatkowej kary . Mam jednak takie jakieś przeczucie ,że taką dodatkowa , nieprzewidziana przepisami naszego prawa kare im jednak "dowalono". Bardzo jestem ciekaw jak byli traktowani przez współwięźniów. Los tego typu przestępców w wiezieniach może być gorszy od losu Syzyfa czy Tantala. Wszystko zależy od pracowników więzienia. Ciekaw jestem czy coś paskudnego w stosunku do tych więźniów nie miało tam miejsca- no i przede wszystkim czy strażnicy nie przymykali oka na to zło. Powinno być w tej sprawie bardzo skrupulatne śledztwo (ale ponieważ mam złe zdanie o naszym wymiarze sprawiedliwości.....) Odpowiedz Link Zgłoś
sliczny70 Re: I bardzo źle 29.08.09, 17:45 Barzo dobra replika! Owszem, los takich ludzi jest okropny w wiezieniu. Moze oni tez potrzebowali pomocy? Kto wie? Wychodze z zalozenia, ze samobojstwo jednej osoby to porazka ogolu, to fiasko calego spoleczenstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: I bardzo źle 29.08.09, 18:44 Powod dla Czumy aby podac sie wreszcie do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: I bardzo źle 29.08.09, 17:53 Gosciowi sie pokrecilo troche, tak naprawde chcial miec nick glos_torunia, ale nie mial odwagi. Przesadzil nieco, bo glos Europy nie jest moherowy. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jest to dosc powszechne nie tylko w Polsce 29.08.09, 20:28 Wiezniowie skazani za gwalcenie dzieci sa traktowani w sposob szczegolny w calej Europie, a tam gdzie to jest mozliwe, wybieraja dobrowolnie pobyt w calkowitej separacji. Okropne, ale jakos nie mam w tym wypadku zadnych uczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian "Symetria" 29.08.09, 20:51 To o czym piszesz przypomniało mi świetny film pt. "Symetria". Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 szkoda,że tak późno 29.08.09, 21:12 ci zboczeńcy powinni to zrobić zanim zgwałcili dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 15:44 Przepraszam ale widać wszystko nam się z jednym kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 15:44 To jest "profesjonalizm" służby wieziennej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 15:51 "- Byli skazani na wyroki 8 i 5 lat więzienia za wykorzystywanie seksualne własnych córek, oraz za pobicia i gwałty. Jedna z dziewczynek nie miała jeszcze 15 lat." Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 16:11 Twoje zdanie akurat jest w tym przypadku nie istotne, ale ciekawe co na to ich rodzina.. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 16:20 jarsza napisał/a: ""- Byli skazani na wyroki 8 i 5 lat więzienia za wykorzystywanie seksualne własnych córek, oraz za pobic" abdu_al napisał: > ale ciekawe co na to ich rodzina.. Raczej co na to ich ofiary! :) Jak dla mnie, to tylko mniej wydamy na ich utrzymanie. Resztę mam w dooopie. Psycha im siadła, bo siedzieć też trzeba umić (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy Re: Jakoś ich nie załuję ... 30.08.09, 15:03 tłumokom mozna dłuuugo i bezskutecznie tłumoczyć, że "gwałt" i "wykorzystanie seksualne" to nie to samo, oraz że są na świecie takie grupy kulturowe, także w polsce, gdzie co trzecia wchodząca w dorosłość dziewczyna traci dziewictwo z kimś z bliskiej rodziny(i wcale nie z udziałem przemocy), w związku z czym w imię prawa trzaby posadzić do pierdla z 25% lokalnej populacji nie oszczędzając policjantów i piekarzy. tłumoki zawsze dopatrzą się ofiary, nawet jeśli jej nie ma. tutaj tłumok cieszy się że dwóch sprawców, zapewne manipulujących nieletnimi głupimi laskami, powiesiło się pod wpływem przemocy psychicznej innych więźniów i/lub stróżów prawa. sprawcy tej przemocy mają więc na sumieniu dwa życia plus zapewne inne przestępstwa, i po wyjściu z pierdla (bo wg prawa, sprawców "brak") będą pili browar w tych samych knajpach co pieniące się tutaj tłumoki. ale ich pobicia czy morderstwa dotyczyły pełnoletnich więc tłumoki będą się w ich towarzystwie czuły bezpiecznie. gratuluję i zazdroszczę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 17:22 abdu_al napisał: > Twoje zdanie akurat jest w tym przypadku nie istotne, ale ciekawe co na to ich > rodzina.. myślisz, że żałują ojca gwałciciela? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Myślę, że jak 99% dzieci 29.08.09, 19:27 chcieliby, aby ich tata się zmienił i tego nie robił. Ale robił... Facetów mi nie żal, ale oczywiście służba więzienna będzie "niewinna" a reszta więźniów w celi (przypadkiem kryminalistów grypsujących) "nic nie widziała"... A powinni siedzieć. Typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 17:36 pewnie cos w stylu "zal chlopa, porzadny byl, do kosciola co niedziele chodzil" Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Jakoś ich nie załuję ... 29.08.09, 21:47 abdu_al napisał: > Twoje zdanie akurat jest w tym przypadku nie istotne, ale ciekawe co na to ich > rodzina.. Oczywiście. Istotna jest tylko Twoja opinia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Jakoś ich nie załuję ... 30.08.09, 16:20 no rzeczywiście, jestem ciekawa co na to ich córki. Na pewno czekały z niecierpliwością na powrót tatusiów do domu, by dalej mogli je gwałcić. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:54 abdu_al napisał: > To jest "profesjonalizm" służby wieziennej w Polsce. Tak jest. W innych krajach samobójstw więźniów jest mniej, zaś w kraju, w którym mieszka abdu_al nie ma ich wcale. No ale tam mają profesjonalną służbę więzienną - na każdego osadzonego przypada trzech pilnujących, którzy przez cały czas siedzą z nim w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:44 I oczywiście według ciebie nikt nie powinien ponieść nawet konsekwencji dyscyplinarnych faktu, ze jego podopieczni się powiesili. Otóż skoro państwo wyznacza osoby, którym podlegac ma wiezeiń i które mają pilnować jego bezpieczeństwa, tak więc osoby te w tym przypadku są niewątpliwie winne, skoro wzięły na siebie taką odpowiedzialność poprzez podpisanie z klawiszami umowy o pracę. To jest chyba oczywista oczywistość, którą niestety musżę ci łopatologicznie wytłumaczyc jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:34 cele byly by pod stalym monitoringiem, to obroncy praw czlowieka by protestowali, z powodu braku prywatnosci wiezniow. wiezniowie spali by na golasa na ziemi w pusciutkiej celi ( jak sie tu powiesic? ), to rowniez by bylo larum. powinnismy sie raczej cieszyc, ze na swiecie jest 2 dziecioj***ow mniej i ze nie trzeba bedzie ich utrzymywac Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:39 alojzybombel666 napisał: > cele byly by pod stalym monitoringiem, to obroncy praw czlowieka by > protestowali Raczej ludzie myślący by się pukali w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
x_y Breaking news 29.08.09, 15:46 w weekend na terenie Polski znaleziono ciała 45 osób. leżały przy drogach a obok stały rozbite samochody Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Breaking news - Świetnie! 29.08.09, 16:02 Możesz być niennikarzem. Chyba każdy dziś może. Nawet redaktorem naczelnym. Wystarczy tylko odpowiednio prymitywne informacje wrzucać na front gazet czy portali. Odpowiedz Link Zgłoś
mick_dundee Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:00 Nie żal mi tych sk...synów. Cieszymy się, że zrozumieli swój błąd w kontekście typu przestępstwa :) ...i że sami postanowili ulepszyć świat swoim odejściem. A gdyby okazało się, że samobójstwo polegało na tym, że każdy z nich sam uderzył się 60 razy ciężkim narzędziem, to tym bardziej dobrze (nawet jeśli służba więzienna pomogła przypadkiem zapominając zamknąć im na noc drzwi od celi; świat więzienny przynajmniej ma jeszcze jakieś zasady). Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir No i co z TEGO???? 29.08.09, 16:00 Jakby tak o wszystkich zgonach w Polsce pisać, to nie byłoby miejsca na inne informacje. Chcieli, to się zabili. Bóg z nimi. Przecież nikt się nie będzie na nich non stop gapił. A żeby to jako BREAKING NEWS to podawać? Zgłupieliście już chyba do reszty dziennikarze. Żal mi was, pismaki. Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: No i co z TEGO???? 29.08.09, 19:43 "Bóg z nimi"?? a bym powiedziała "a chu. z nimi" Odpowiedz Link Zgłoś
aston84 Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 16:00 Takich to nikt żałować nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:18 JA zaluje ,i zaznaczam NIE JESTEM KATOLIKIEM............. Odpowiedz Link Zgłoś
asku55 Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 16:01 Za dużo tych samobójstw więziennych ostatnio.....Czy to smutna rzeczywistość więzienna czy kolejny zbieg okoliczności?.... Odpowiedz Link Zgłoś
ba.zach Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 30.08.09, 09:41 Moim zdaniem,to dobrze ,że nawzajem się likwidują.Ja po takich bandytach na pewno płakać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 NAJprawdopodobniej samobójstwo... 29.08.09, 16:09 Oj nie mieli szczęścia chłopaki... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Widać współwięźniowie poinformowali ich jak będą 29.08.09, 16:09 traktowani, więc postanowili uciec w jedyny możliwy sposób i dobrze. O dwa potwory do utrzymywania mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewicawszechpolska Re: Widać współwięźniowie poinformowali ich jak b 29.08.09, 16:49 guru133 napisał: > traktowani, więc postanowili uciec w jedyny możliwy sposób i dobrze. O dwa > potwory do utrzymywania mniej. Ty dziecko, jak zwykle masz kudłate myśli. Idź lepiej i pobaw się lepiej klockami. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ocho, bywszaja niejednokrotnie dziewica się 29.08.09, 20:02 odezwała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:11 Gwałty na wlasnych corkach ? To chyba najbardziej ochydna zbrodnia. Chociaz raz w zyciu zrobili to, co powinni, czyli umarli. Szkoda, ze nie 15 lat wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:13 Według kodeksu karnego to nie zbrodnia tylko występek. Według ciebie jest to gorsze niz morderstwo jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:33 > Według ciebie jest to gorsze niz morderstwo jak rozumiem? zamordowanemu przynajmniej psycha nie siada, i nie będzie miał spapranego życie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:48 No to faktycznie argument - to wymordujmy wszystkich zdołowanych, tak bedzie lepiej - według twojego toku rouzmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 16:57 Zadałeś sobie trud, żeby zrozumieć, co miał cillian na myśli? Bo z pewnością nic, co by dawało podstawy to napisania tego, co ty napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:49 Rozwinąłem jedynie hierarchię czynów, którą cillian przedstawił, a według niego złapanie za tyłek jest większa zbrodnią niż morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 30.08.09, 16:18 pytanie do abdula Gwałcił Cię kiedyś własny ojciec? Pomijając kwestię okropności doznania gwałtu na własnej osobie w ogóle, to jak można żyć, jak można zaufać bliskim, jeśli gwałci Cię własny ojciec? Osoba, która powinna cię kochać, wspierać, opiekować się Tobą, bronić przed innymi? Wiele osób molestowanych seksualnie czy gwałconych w dzieciństwie przez któregoś z rodziców, starszego rodzeństwa... nie potrafi założyć rodziny, stworzyć związku z inną osobą, nie potrafi normalnie żyć. I dlatego, w ich przypadku, życie, które im dano można przyrównać do odebrania im go. Bo faktycznie gwałciciel zamordował w swej córce małą, ufną, pełną radości życia dziewczynkę, a pozostawił złamaną, przerażoną, nieszczęśliwą istotę, która z dużym prawdopodobieństwem nie założy rodziny i nie będzie czerpać radości ze zbliżeń seksualnych z własnym mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:21 Cylian nie napisal nic ..........OK .....i ciekawe co by napisal jakby znalazl sie w ekstremalnej sytuacji............ Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Czasami to gorsze niz morderstwo 29.08.09, 20:22 Morderstwo jest okropne w chwili jego popelnienia, potem spisz i juz nic nie czujesz. Inaczej to jest ze zgwalconymi dziecmi, ale po co ja to tlumacze, dla ciebie najwazniejsza jest durna polemika o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Czasami to gorsze niz morderstwo 29.08.09, 21:24 Czyzbys juz kogos zamordowal,oraz zgwalcil ze snujesz takie porownania...........?????????.............I powiem ci cos palancie,KAZDY CHCE ZYC !!!, wiec nie wierz za bardzo w te ""SAMOBOJSTWA""............. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Czasami to gorsze niz morderstwo 31.08.09, 00:08 ariusowi chodziło o to, że osoba zamordowana po morderstwie, które jest dla mniej straszne, śpi i nic nie czuje. A nie, że mordujący po zamordowaniu śpi i nic nie czuje. I z tym ja się zgadzam. Podobnie jak uważam, że po wypadku samochodowym, w którym ginie ktoś z rodziny najgorzej mają Ci, którzy przeżyli, a przynajmniej w pierwszym okresie, tuż o wypadku. później już dochodzą do siebie, ale na początku jest ogromne cierpienie. Ci co zginęli nic już nie czują. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Czasami to gorsze niz morderstwo 29.08.09, 22:42 Radzę wizytę u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:19 To moze powies sie ,TAK ZAPOBIEGAWCZO......... Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Pewnie głosowali na PO 29.08.09, 16:12 jak wiekszość więźniów wg. oficjalnych statystyk z PKW. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1982 Re: Pewnie głosowali na PO 29.08.09, 16:26 zapale im dziś świeczkę na cześć ich pamięci [*] Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pewnie głosowali na PO 29.08.09, 16:26 he he, ty to chyba pracujesz w IPN na ksero polak_kr, wszędzie wklejasz ten sam tekst (skrzywienie zawodowe?), już chyba od 1.5 roku :D. Przypomnij się w pisairni, to może nowe teksty dostaniesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Pewnie głosowali na PO 29.08.09, 16:41 Lepsze głosy więźniów niż psychicznie chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior To swietna wiadomosc. 29.08.09, 16:46 Dla rodziny,podatnika,nie wiem czy kler tez nie zyska.Swietna,godna nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Pewnie głosowali na PO 29.08.09, 17:37 lepiej na po niz na katooszolomow Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mylisz się, ściana wschodnia głosowała na PiS a 29.08.09, 16:51 teraz pewnie wstyd im się z tego powodu zrobiło i stąd ten rozpaczliwy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Miszczu, a gdzie twój kompas? 29.08.09, 19:43 Goleniów w Zachodniopomorskiem to oczywiście ściana wschodnia, matecznik PIS-u. Ale to zależy, czy rano, kiedy jest wschód słońca, czy wieczorem, kiedy mamy właśnie zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ale Siemiatycze, skąd pochodził jeden ze skazanych 29.08.09, 20:11 to jednak ściana wschodnia. Nieprawdaż miszczyni?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Przypomina się dowcip ... 29.08.09, 16:27 -Majster ruskie w kosmos polecieli -Wszystkie? -Nie, tylko jeden -To co mi ku..., dupe zawracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewicawszechpolska Ich wola i ich wybór 29.08.09, 16:45 dziwię się tylko, że tak poważny portal, jakim jest Gazeta.pl, podaje to jako coś nadzwyczajnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ich wola i ich wybór 29.08.09, 16:50 Pewnie dlatego, ze co prawda samobójstwa więźniów zdarzają się często (o czym chyba nie wiedzą mądrzy inaczej "żartownisie" którym każde samobójstwo w więzieniu kojarzy się ze sprawą zabójców Olewnika), to jednak równoczesne samobójstwo dwóch osadzonych w jednej celi nie jest częste. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Ich wola i ich wybór 29.08.09, 20:43 Polecam do obejrzenia "Symetrię" Niewolskiego - dowiesz się więcej o tych "wolnych wyborach"... Odpowiedz Link Zgłoś
mzastaw Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 16:57 Obojętnie, gdzie i jak, ale jest to ludzka śmierć. Niestety nad śmiercią ludzką dyskutyje tylu MĄDRALI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:05 Ty byś nie dyskutował, gdyby sama rodzina ich załatwiła? Przynajmniej nie będą mieć sprawy za morderstwo (rodzina). Bo ja bym załatwił takiego sukinsyna, gdyby był np. moim bratem. A sama śmierć, to jak najbardziej dobry temat do dyskusji, bo jest nieunikniona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:08 Chwalisz się tym, że chętnie popełniłbyś zbrodnię? To teraz jest w twoim środowisku powód do chwalenia się? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:33 > Chwalisz się tym, że chętnie popełniłbyś zbrodnię? to do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:35 A kto napisał, że chętnie dopuściłby się zabójstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:38 Ja napisałem:) i nie cofam słowa. Odsiadka za zgwałcenie mojego dziecka, to wakacje dla takich zwyrodnialców. Jak tego nie rozumiesz, to nawet nie odpisuj;) nie chcę się wkurzać przed imprezą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:36 Dziecko nie jest TWOJE ,tylko uczestniczyles w jego wyprodukowaniu ,wszystko ( choc po twych postach dojsc mozna do wniosku ,ze geny ""twoje"" malenstwo ,ma raczej sasiada........bo nie wiem co za kobieta moze z taka kreatura ,jak ty chciec miec cokolwiek wspolnego.............jestes bezduszna istota ,wiec nie obrazaj sie..............bo nie potrafisz............ Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:33 A co ? kiepsciuch jestes moze? HAHAHAH.......... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 21:32 NIe wiem synek czy wiesz co to znaczy ZABIC,ale skoro taki tego pewien jestes ze bys zabil ,nawet brata,to albo jestes chory umyslowo ,albo twoje miejsce jest raczej po DRUGIEJ stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 31.08.09, 00:05 A ja jakiś sposób rozumiem cilian. Nigdy nikogo nie zabiłam, ani człowieka ani zwierzęcia, i nie wiem, czy umiałabym kogoś zabić, może mi się tylko tak wydaje, że potrafiłabym. Ale gdyby kiedyś kogoś przyszło mi zabić, to nie znajduję innej sytuacji niż ta, w której przyłapałabym swojego męża jak gwałci naszą córkę. Chyba bym sk.wiela zaszlachtowała. A później siebie, że niczego nie zauważyłam wcześniej i dopuściłam do takiej sytuacji. I tylko żal by mi było córki, że sama zostanie na świecie. Kurcze nie wiem, to tak chora sytuacja, że obym nigdy nie miała takich dylematów. Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:50 jaka ludzka? gó...ana. nie życzę sobie, żeby takie ścierwa nazywać imieniem człowieka.. takich jak oni tylko pod mur Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 17:03 Może uważali że otrzymali za niska karę. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 17:15 cos za dużo tych pedofilów czyżby to zemsty żon ,kochanków a im już lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
2nomad Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 17:16 I bardzo dobrze nie trzeba zwyrodnialców utrzymywać jak nie wymiar sprawiedliwości to współwięźniowie nieważne kto ale każdy pedofil i gwałciciel tak powinien kończyć Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo dobra wiadomość, oby było ich więcej 29.08.09, 17:25 tacy zwyrodnialcy, powinni od razu trafiać do cel kryminalistów którzy znani są ze swych homoseksualnych dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga tacy zwyrodnialcy powinni byc w psychiatryku 29.08.09, 17:42 na przymusowym leczeniu, terapii, farmakologiznie kastrowani czy tez otumaniani psychotropami w razie agresywnosci, etc., a nie jedynie izolowani i pozostawiani samym sobie. Przeciez agresywnosc ma sie z jakiegos powodu, albo czlowiek rodzi sie z predyspozycja genetycznie uwarunkowana. Czy oni sa calkowicie winni temu ze nie maja nad tymi popedami i zadzami kontroli? Czesciowo na pewno tak, ale w pewnej mierze sa to czynniki niezalezne od ich zdolnosci do samokontroli. Takie zachowania powinny byc uznane za chorobe, ktora powinno sie leczyc w zakladzie zamknietym, pod okiem specjalistow, ktorzy mogliby dzieki temu prowadzic jakies dlugofalowe badania, czym owi osobnicy przysluzyliby sie w jakis sposob spoleczenstwu. Jakis bylby z nich pozytek. Nie mowiac o mozliwosci resocjalizacyjnej, ale trzymac ich w regulanej populacji wieziennej, wydaje mi sie byc nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: tacy zwyrodnialcy powinni byc w psychiatryku 29.08.09, 17:48 > Czy oni sa calkowicie winni temu ze nie maja nad tymi > popedami i zadzami kontroli? czy to moja wina, że potrafię się powstrzymać przed czymkolwiek, co jest niezgodne z moimi zasadami, prawem i życiem w społeczeństwie? chyba moja wona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: tacy zwyrodnialcy powinni byc w psychiatryku 29.08.09, 17:57 baba-jaga napisał: > na przymusowym leczeniu, terapii, farmakologiznie kastrowani czy tez > otumaniani psychotropami w razie agresywnosci, etc., a nie jedynie > izolowani i pozostawiani samym sobie. Przeciez agresywnosc ma sie z > jakiegos powodu, albo czlowiek rodzi sie z predyspozycja genetycznie > uwarunkowana. Na tej zasadzie można by usprawiedliwić większość przstępstw. > Takie zachowania powinny byc uznane za chorobe Powinny,? A nie są? Całkowita niepoczytalnosć w ogóle wyłącza odpowiedzialność karną (z czym zreszta niektórzy nie bardzo potrafią się pogodzić) niemniej w wypadkach o których mówisz częściowa samokontrola jest zachowana, sprawca ponosi wiec odpowiedzialnosć karną (co najwyżej złagodzoną właśnie przez wzgląd na chorobę). > trzymac ich w regulanej populacji wieziennej, wydaje mi sie byc > nieporozumieniem. Zapeniam Cię, że nikt ich nie trzyma w "regularnej populacji" wieziennej. Ani w Polsce ani w innych krajach cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza.14 Goleniów, to kryminał dla zwyrodnilców... 29.08.09, 19:07 siedzi tam sama zgniła recydywa...zwyrodniała, nie lepsi od tych co sie powiesili ! Odpowiedz Link Zgłoś
luki349 Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 17:36 może i siedzieli za gwałty na własnych córkach, ale jednak na końcu zachowali się z honorem... Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Mam nie uzasadnione podejrzenie 29.08.09, 17:40 że ktoś im pomógł w tym samobójstwie. Np. katoliccy klawisze... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mam nie uzasadnione podejrzenie 29.08.09, 17:54 Katolicy nie zabijają, no chyba że chodzi o ziemię, wpływy, władzę itd. Karaniem takich jak ci więźniowie (wielu im podobnych jest w Kk) zajmuję się ich szef. Którego chyba nie ma, bo ni chu chu sukienkowi się go nie boją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:45 Przestań chrzanić, prosiłem grzecznie! Jak nie rozumiesz to nie odpisuj ;) > Ktoś zgwałcił twoje dziecko? nie! > A więc twoje fantazje obejmują nie tylko zabijanie Nie wiem jak to żeś wydedukował, ale nie wnikam, może masz gorsze fantazje. Ale mnie to nie obchodzi. Nie wiem co chcesz powiedzieć, że współczujesz tym zboczkom, że siedzieli, że się zabili - nie wiem. Może utożsamiasz się z nim.... ale nie będę wnikał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:51 Gdzie pisałem, ze komuś współczuję? Stwierdzenie, ze niestosowne jest chwalenie się gotowością do popełnienia poważnego przestępstwa (co robisz), oznacza, że komuś współczuję? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:56 chwalenie się jest po wykonaniu czegoś, nie przed. ja napisałem, że byłbym gotów to zrobić (zemsta). Nie wiem o co ci chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 17:58 O to mi chodzi, że byłbyś gotów popełnić ciężkie przestępstwo (co właśnie powtórzyłeś) i się tą gotowością chwalisz. Nie jest to zachowanie godne uznania i pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:05 > Nie jest to zachowanie godne uznania może i nie, ale bardziej wczuwam się w uczucia i ofiary, niż przestępcy. Co do rodziny, no cóż - nikt nie jest pewny co zrobi, jedni wariują, inni szukają zemsty. Obym nigdy się nie przekonał co naprawdę zrobię. > i się tą gotowością chwalisz. I nie było to chwalenie się, tylko podejrzenie, co bym mógł zrobić. Chwalić to się będę maybachem, jak już na niego zarobię. A do mordercy mi daleko, ale nie wiem co by było gdyby. Ty też pewnie nie wiesz wszystkiego o sobie i swoich ew. zachowaniach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:09 cillian1 napisał: > > Nie jest to zachowanie godne uznania > > może i nie, ale bardziej wczuwam się w uczucia i ofiary, niż przestępcy. To tak jak ja. Tyle, że mnie by raczej do głowy nie przyszło, żeby na forum chwalić się chęcią i gotowością popełnienia poważnego przestępstwa (zbrodni) i to jeszcze w dodatku z niskich pobudek (okoliczność obciążająca, wpływająca na wymiar kary). > I nie było to chwalenie się, tylko podejrzenie, co bym mógł zrobić. Myślę, że nikt z nas nie wie, co tak naprawdę by zrobił. Ale jakoś nie przyjęło się gremialne chwalenie przypuszczeniem, że popełniłoby się wtedy zbrodnię. > Ty też pewnie nie wiesz wszystkiego o sobie i swoich ew. > zachowaniach ;) Jasne. Tym bardziej nie pisuję na forach o swoich ewentualnych rozterkach, co dopiero tak stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:13 > Jasne. Tym bardziej nie pisuję na napisałem w pierwszym poście "gdyby", a to już nie jest nawet stwierdzenie. dalej nie kumam, dlaczego tak się przejąłeś. Ludzie piszą gorsze rzeczy, ale masz rację, nikt jeszcze nie napisał: zabiłem, lub dzisiaj zabiję! Ja też tego nie napisałem ;) wyciągnąłeś niesłuszne wnioski, i tyla! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:22 OK, niech będzie, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:23 :) również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:26 cillian1 napisał: > chwalenie się jest po wykonaniu czegoś, nie przed. ja napisałem, że byłbym gotó > w > to zrobić (zemsta). Nie wiem o co ci chodzi! Przepraszam za wejście w Panów dyskusję. Przed czynem jest myśl. Zawsze. Stąd wzięła się interpretacja Mt 5,21 oraz Mt5,27 :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:32 > Przepraszam za wejście w Panów dyskusję. nie musisz, to publiczne miejsce > 5,21 oraz Mt5,27 :) podeślij to do Watykanu, bo chyba zapomnieli po co są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:38 cillian1 napisał: > podeślij to do Watykanu, bo chyba zapomnieli po co są ;) Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Miłej niedzieli. Ponieważ Sz.P. jak czytałem idzie na imprezę, to mam nadzieję że powrót taksówką, chyba że impreza bezalkoholowa, bo to wszak sierpień :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:42 > powrót taksówką, jak piję, to nie kieruję. To tak jak z oddychaniem ;) naturalnie się odbywa! > chyba że impreza bezalkoholowa, bo to wszak :) a tego nie kumam :) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 18:49 Niech Sz.P. <cillian1> zapyta na imprezie, może wytłumaczą. Co do myśli i czynu, to naprawdę proponuję nie myśleć o tym "co zrobię temu, kto coś złego zrobi mi lub mojej rodzinie". To może skończyć się reakcją nieproporcjonalną do sytuacji i wielkie nieszczęście gotowe. Naprawdę. To wynikało z moich cytatów, nie sugerowanie grzechu. I Watykan nie ma tu nic do tego :) Miłej niedzieli, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:00 > Niech Sz.P. <cillian1> zapyta na imprezie, może wytłumaczą. wiesz, ludzie mają lepsze opowiastki od tej. Ale, że ty za wyjaśnianie dostajesz lokum na plebanii, to możesz się wysilić ;) i mi powiedzieć. > Co do myśli i czynu, to naprawdę proponuję nie myśleć to już wyjaśniłem spokojnemu zenkowi ;) i nie będę się powtarzał > zrobię temu, kto coś złego zrobi mi lub mojej rodzinie". To może Rzadko rozumiem pana Kaczyńskiego, ale pana r1111111, to chyba nigdy nie ogarnę, i po co się pan wtrącał? > Miłej niedzieli, pozdrawiam. soboty, raczej. No, to miłej soboty i niedzieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:16 cillian1 napisał: "...Ale, że ty za wyjaśnianie dostajesz lokum na plebanii, to możesz się wysilić..." Na plebanii nie mieszkam i nie bywam. W kancelarii parafialnej parę razy w roku i owszem. Co do sierpnia, to taki apel co roku jest o "niepicie". Apel, nie zobowiązanie do niepicia :) Apel od Biskupów polskich. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych 29.08.09, 19:22 dobra już naprawdę ostatnie wtrącenie, bo "gondola" czeka ;) powinno być: "Apel do Biskupów polskich." zdrówka życzę, a z tą plebanią, to taki strzał w ciemno, wszak było około 40% szansy, że trafię ;) Tylu ich w Polsce jest :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: No i git! 29.08.09, 21:39 Nie zazdrosc im. Musiali jesc kal i pic mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 17:52 cyt;nic nie wskazywało na to, że mogą planować samobójstwo. powaznie nie zadzwonili do straznikow?,,,co za chamstwo zeby nie uprzedzic,ze trumny beda potrzebne a swoja droga wydali wyrok jaki w Polsce powinien byc dla takich zwyrodnialcow Odpowiedz Link Zgłoś
klassa Goleniów: dwóch więźniów znaleziono martwych w ... 29.08.09, 18:35 Powiesili sie w słynnych kącikach intymnych,gdzie prawdopodobnie znajdują sie odpowiednie haki w ścianie,tak aby kto tam chce mógł się w intymnych warónkach(bez podglądu kamery) spolojnie powiesić. Chyba jest to celowa konstrukcja,bo przecież można bez problemu urządzić to tak,aby uniemożliwić wieszanie sie więżniów. Odpowiedz Link Zgłoś