Dodaj do ulubionych

forum umiera...

17.06.11, 18:51
zagladam i zagladam, malo jakos ostatnio wpisow, albo posrednicy zaganiani albo zrezygnowani, gdzie te entuzjastyczne dyskusje , oj gdzie:)?
Obserwuj wątek
    • emilly_davisson Re: forum umiera... 19.06.11, 13:01
      Oto próbka języka pana pośrednika-doradcy-"eksperta", aktywnego b. intensywnie od lat na tym forum, w dialogu z ludźmi, którzy tu zaglądali w celu przedstawienia/przedyskutowania jakiegoś problemu albo zadania pytania (dodajmy, ludźmi prostymi i raczej nieznającymi się ani na prawie ani na pośrednictwie ani na rynku nieruchomości albo ludźmi, którzy mieli po prostu inne niż pan "ekspert" zdanie na dany temat):

"bezczelny cham
      ale nie martw się
      nie ma szansy wygrać "

"hakos z małym fiutkiem
      Autor: jeepwdyzlu 16.05.11, 10:05

nawet nie wiesz złodzieju, że twoja umowa jest ważna
      pośrednik wcale nie musi mieć umowy ze sprzedającym
      ważne, że ty złożyłeś podpis
      więc zapłacisz tak czy siak "

"Re: świstki?
      jeepwdyzlu 20.09.10, 13:05 Odpowiedz

"złodzieju?
      projekcja podświadomości kutasie
      ty chcesz okraść uczciwie działającą firmę
      ale ci się nie uda
      i dobrze ci tak matkojebco
      nie odpisuj
      jeep "

Dziwisz się, że to forum umiera ? Forum, które de facto mogło być nadal takim mądrym miejscem wymiany poglądów ? Niewielu jest masochistów internetowych. A moderator ANI RAZU nie zareagował na ANI JEDEN bluzg pana "eksperta".

A teraz za chwilę zostanę sama obrzucona błotem przez pana "eksperta", który na dodatek spróbuje mnie zniesławić albo ośmieszyć. Ale cóż, poświęcę się dla dobra ogółu. A w razie czego pozwę pana "eksperta" za naruszenie dóbr osobistych.
      • hendon Re: forum nie umiera 19.06.11, 13:47
        forum nie umiera tylko jest zapieprz w robocie, ludziska maja pełne rece roboty i nie traca czasu na głupoty - po prostu ruch spory w interesie jest
        • fertighaus Re: forum nie umiera 20.06.11, 14:11
          hendon napisał:

> forum nie umiera tylko jest zapieprz w robocie, ludziska maja pełne rece robot
          > y i nie traca czasu na głupoty - po prostu ruch spory w interesie jest

...dopchac do biura sie nie mozna takie kolejki, dzisiaj kazdy chce zainwestowac w nieruchomosc, wziac kredyt i z przyjemnoscia go splacac, wierzac, ze interes zycia zrobil, mieszkania schodza jak cieple buleczki, grunt to dobra inwestycja, maklerzy biegaja, prowizje chetniej niz zwykle ludziska placa...ech jest cudnie
      • jeepwdyzlu wywołany do tablicy 21.06.11, 10:46
        wyjaśniam:
        to forum
        czyli miejsce wymiany poglądów.
        Jeśli złodziej pyta jak kraść, reaguję.
        Przez lata nawet na bardzo ostre wypowiedzi forumowiczów dotyczące wykonywanego przeze mnie wtedy zawodu reagowałem spokojnie. Uważając, że w jakiś sposób reprezentuję środowisko. Myliłem się. Może 10, może 30% wypowiedzi tutaj nie było formą odreagowywania albo kompensacji kompleksów. Jak długo można to tolerować?
        Na pytania merytoryczne - i ja i nastu przynajmniej prawdziwych zawodowców odpowiadaliśmy najlepiej jak umieliśmy, nie szukając tu klientów. Pro bono.
        I co? Ktoś to docenił?
        Nie - wiadra pomyj wylewano nam na głowę.
        Może inni wtedy się uśmiechają. Ja nie.
        Niemniej - nieskromnie stwierdzę, że przez lata robiliśmy tu dobrą robotę.
        I to forum zepsuliśmy nie my - tylko wy - drodzy forumowicze.
        Jak?
        Nie reagując na szambo, które tu lali - również w Waszym imieniu.

To jeden czynnnik.
        Drugi - zawód pośrednika odchodzi do lamusa.
        Pośrednicy nie wykorzystali swojej szansy, pozwolili się zdominować bandzie darmozjadów, nie wprowadzili lata temu nowoczesnych systemów pracy - dziś zbierają owoce. Czyli zupełny upadek zawodu.

jeep

• kredycik-i-wio Re: wywołany do tablicy 21.06.11, 19:41
          > Jeśli złodziej pyta jak kraść, reaguję.
          > Przez lata nawet na bardzo ostre wypowiedzi forumowiczów dotyczące wykonywanego
          > przeze mnie wtedy zawodu reagowałem spokojnie.

Potwierdzam.

> Na pytania merytoryczne - i ja i nastu przynajmniej prawdziwych zawodowców odpo
          > wiadaliśmy najlepiej jak umieliśmy, nie szukając tu klientów. Pro bono.

Potwierdzam.

> I co? Ktoś to docenił?
          > Nie - wiadra pomyj wylewano nam na głowę.

Potwierdzam, ale zbieraliście za to co opisałeś na końcu posta.

> Drugi - zawód pośrednika odchodzi do lamusa.

Na pewno w tej formie morza łatwej kasy za nic.

> Pośrednicy nie wykorzystali swojej szansy, pozwolili się zdominować bandzie dar
          > mozjadów, nie wprowadzili lata temu nowoczesnych systemów pracy - dziś zbierają
          > owoce. Czyli zupełny upadek zawodu.

Tu masz odpowiedź dlaczego zalewa Was wiadro pomyj. Wasz zawód kojarzy się w społeczeństwie z łatwym i szybkim zyskiem kosztem zarówno sprzedającego i kupującego w zamian dając zero jakiekolwiek odpowiedzialności i profesjonalizmu, za to typowo polski sposób na wyru...ie klienta jest bardzo w modzie...
    • kredycik-i-wio Re: forum umiera... 20.06.11, 18:56
      Odpowiedź jest prosta, w starej wersji forum gazety można tu było trafić z głównej strony, sam tak tu trafiłem kiedyś, teraz znalezienie tego forum wymaga gimnastyki.
      • decort Re: forum umiera... 21.06.11, 01:49
        właśnie, jest tak jak "krecik" pisze. Ja też, stały bywalec, muszę się naszukać. A co dopiero, nasi adwersarze: atakujący czy też poszukujący porady. Nie znajdą. A kiszenie się we własnym sosie, tj. pogaduszki między stałymi bywalcami forum nie kuszą. Ale .... nie martw się: w końcu znajdzie nas jakiś troll i napisze coś co ruszy forum z kopyta. Kwestia czasu.
    • zegmarek Re: forum umiera... 02.07.11, 01:50
      Kiedy powstawało forum to w zamyśle miało być miejscem gdzie osoba zainteresowana miała mieć możliwość zasięgnięcia opinii . Szybko się jednak okazało , że na forum wpada dwa rodzaje osób. Klient , który po realizacji zlecenia pragnął znaleźć sposób na uniknięcie poniesienia kosztów.
      Drugi rodzaj to osoby , które z pasją odwiedzają wszystkie możliwe fora i tam obrażają jego uczestników. Można by to nazwać odreagowywaniem swojego zapewne niezbyt ciekawego.
      życia .
      Jest jeszcze inny aspekt . Polak to taki człowiek co zawsze lepiej wie. A już na pewno dobrze wie , że każdy kto zarabia lepiej od niego to porostu zwyczajny złodziejem

Marek Obtułowicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka