fertighaus 17.06.11, 18:51 zagladam i zagladam, malo jakos ostatnio wpisow, albo posrednicy zaganiani albo zrezygnowani, gdzie te entuzjastyczne dyskusje , oj gdzie:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilly_davisson Re: forum umiera... 19.06.11, 13:01 Oto próbka języka pana pośrednika-doradcy-"eksperta", aktywnego b. intensywnie od lat na tym forum, w dialogu z ludźmi, którzy tu zaglądali w celu przedstawienia/przedyskutowania jakiegoś problemu albo zadania pytania (dodajmy, ludźmi prostymi i raczej nieznającymi się ani na prawie ani na pośrednictwie ani na rynku nieruchomości albo ludźmi, którzy mieli po prostu inne niż pan "ekspert" zdanie na dany temat): "bezczelny cham ale nie martw się nie ma szansy wygrać " "hakos z małym fiutkiem Autor: jeepwdyzlu 16.05.11, 10:05 nawet nie wiesz złodzieju, że twoja umowa jest ważna pośrednik wcale nie musi mieć umowy ze sprzedającym ważne, że ty złożyłeś podpis więc zapłacisz tak czy siak " "Re: świstki? jeepwdyzlu 20.09.10, 13:05 Odpowiedz "złodzieju? projekcja podświadomości kutasie ty chcesz okraść uczciwie działającą firmę ale ci się nie uda i dobrze ci tak matkojebco nie odpisuj jeep " Dziwisz się, że to forum umiera ? Forum, które de facto mogło być nadal takim mądrym miejscem wymiany poglądów ? Niewielu jest masochistów internetowych. A moderator ANI RAZU nie zareagował na ANI JEDEN bluzg pana "eksperta". A teraz za chwilę zostanę sama obrzucona błotem przez pana "eksperta", który na dodatek spróbuje mnie zniesławić albo ośmieszyć. Ale cóż, poświęcę się dla dobra ogółu. A w razie czego pozwę pana "eksperta" za naruszenie dóbr osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
hendon Re: forum nie umiera 19.06.11, 13:47 forum nie umiera tylko jest zapieprz w robocie, ludziska maja pełne rece roboty i nie traca czasu na głupoty - po prostu ruch spory w interesie jest Odpowiedz Link Zgłoś
fertighaus Re: forum nie umiera 20.06.11, 14:11 hendon napisał: > forum nie umiera tylko jest zapieprz w robocie, ludziska maja pełne rece robot > y i nie traca czasu na głupoty - po prostu ruch spory w interesie jest ...dopchac do biura sie nie mozna takie kolejki, dzisiaj kazdy chce zainwestowac w nieruchomosc, wziac kredyt i z przyjemnoscia go splacac, wierzac, ze interes zycia zrobil, mieszkania schodza jak cieple buleczki, grunt to dobra inwestycja, maklerzy biegaja, prowizje chetniej niz zwykle ludziska placa...ech jest cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu wywołany do tablicy 21.06.11, 10:46 wyjaśniam: to forum czyli miejsce wymiany poglądów. Jeśli złodziej pyta jak kraść, reaguję. Przez lata nawet na bardzo ostre wypowiedzi forumowiczów dotyczące wykonywanego przeze mnie wtedy zawodu reagowałem spokojnie. Uważając, że w jakiś sposób reprezentuję środowisko. Myliłem się. Może 10, może 30% wypowiedzi tutaj nie było formą odreagowywania albo kompensacji kompleksów. Jak długo można to tolerować? Na pytania merytoryczne - i ja i nastu przynajmniej prawdziwych zawodowców odpowiadaliśmy najlepiej jak umieliśmy, nie szukając tu klientów. Pro bono. I co? Ktoś to docenił? Nie - wiadra pomyj wylewano nam na głowę. Może inni wtedy się uśmiechają. Ja nie. Niemniej - nieskromnie stwierdzę, że przez lata robiliśmy tu dobrą robotę. I to forum zepsuliśmy nie my - tylko wy - drodzy forumowicze. Jak? Nie reagując na szambo, które tu lali - również w Waszym imieniu. To jeden czynnnik. Drugi - zawód pośrednika odchodzi do lamusa. Pośrednicy nie wykorzystali swojej szansy, pozwolili się zdominować bandzie darmozjadów, nie wprowadzili lata temu nowoczesnych systemów pracy - dziś zbierają owoce. Czyli zupełny upadek zawodu. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: wywołany do tablicy 21.06.11, 19:41 > Jeśli złodziej pyta jak kraść, reaguję. > Przez lata nawet na bardzo ostre wypowiedzi forumowiczów dotyczące wykonywanego > przeze mnie wtedy zawodu reagowałem spokojnie. Potwierdzam. > Na pytania merytoryczne - i ja i nastu przynajmniej prawdziwych zawodowców odpo > wiadaliśmy najlepiej jak umieliśmy, nie szukając tu klientów. Pro bono. Potwierdzam. > I co? Ktoś to docenił? > Nie - wiadra pomyj wylewano nam na głowę. Potwierdzam, ale zbieraliście za to co opisałeś na końcu posta. > Drugi - zawód pośrednika odchodzi do lamusa. Na pewno w tej formie morza łatwej kasy za nic. > Pośrednicy nie wykorzystali swojej szansy, pozwolili się zdominować bandzie dar > mozjadów, nie wprowadzili lata temu nowoczesnych systemów pracy - dziś zbierają > owoce. Czyli zupełny upadek zawodu. Tu masz odpowiedź dlaczego zalewa Was wiadro pomyj. Wasz zawód kojarzy się w społeczeństwie z łatwym i szybkim zyskiem kosztem zarówno sprzedającego i kupującego w zamian dając zero jakiekolwiek odpowiedzialności i profesjonalizmu, za to typowo polski sposób na wyru...ie klienta jest bardzo w modzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: forum umiera... 20.06.11, 18:56 Odpowiedź jest prosta, w starej wersji forum gazety można tu było trafić z głównej strony, sam tak tu trafiłem kiedyś, teraz znalezienie tego forum wymaga gimnastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: forum umiera... 21.06.11, 01:49 właśnie, jest tak jak "krecik" pisze. Ja też, stały bywalec, muszę się naszukać. A co dopiero, nasi adwersarze: atakujący czy też poszukujący porady. Nie znajdą. A kiszenie się we własnym sosie, tj. pogaduszki między stałymi bywalcami forum nie kuszą. Ale .... nie martw się: w końcu znajdzie nas jakiś troll i napisze coś co ruszy forum z kopyta. Kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: forum umiera... 02.07.11, 01:50 Kiedy powstawało forum to w zamyśle miało być miejscem gdzie osoba zainteresowana miała mieć możliwość zasięgnięcia opinii . Szybko się jednak okazało , że na forum wpada dwa rodzaje osób. Klient , który po realizacji zlecenia pragnął znaleźć sposób na uniknięcie poniesienia kosztów. Drugi rodzaj to osoby , które z pasją odwiedzają wszystkie możliwe fora i tam obrażają jego uczestników. Można by to nazwać odreagowywaniem swojego zapewne niezbyt ciekawego. życia . Jest jeszcze inny aspekt . Polak to taki człowiek co zawsze lepiej wie. A już na pewno dobrze wie , że każdy kto zarabia lepiej od niego to porostu zwyczajny złodziejem Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś