Dodaj do ulubionych

Hmm, za dwa bodaj dni przypadają

05.11.17, 21:25

10 urodziny Podwórka smile. Kiedy to zleciało?
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 05.11.17, 21:33
      Ja jestem na Podwórku chyba mniej niż połowę tego czasu, a wydaje mi się, jak bym była tu od zawsze smile
    • hardy1 Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 05.11.17, 21:57
      Tak, 7 listopada smile
      • k.karen Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 05.11.17, 22:09
        Nie chce się wierzyć... W necie 10 lat, to jak w realu wiek cały smile
        • sorel.lina Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 05.11.17, 22:31
          Karen, to dzięki Tobie się tu znalazłam! Dzięki Twojemu zaproszeniu. smile
          No i jeszcze dziękuję Ci za to, że coraz lepiej umiem poruszać się po necie - dzięki za pomoc i naukę!
          • k.karen Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 05.11.17, 22:46
            Sorell, chyba mnie przeceniasz smile Obie się uczymy, ciągle pojawia się coś nowego smile
            ... a niektóre nowinki są nawet baaardzooo zabawne big_grin big_grin big_grin

Bardzo się cieszę, że Ty i WU przyjęliście zaproszenie kiss
            • 1zorro-bis Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 06.11.17, 07:39
              10 lat...to duzo i tyle sie wydarzylo.....smirk
              • k.karen Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 06.11.17, 08:28
                Oj, tak smile
                Niezły materiał, nawet na powieść wink
                • 1zorro-bis Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 06.11.17, 08:40
                  Sience fiction albo kryminal....big_grinbig_grinbig_grin
                  k.karen napisała:

> Oj, tak smile
                  > Niezły materiał, nawet na powieść wink
                  >
                  • sorel.lina Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 06.11.17, 11:58
                    Moje podwórkowo - Podwórkowe wspomnienia smile

http://i66.tinypic.com/rh8w7k.jpg
                    • k.karen 10 lat 07.11.17, 08:02
                      To dzisiaj smile

Byliśmy, jesteśmy i dalej będziemy smile
                      • ulisses-achaj Re: 10 lat 07.11.17, 10:50
                        Dziękuję Wam za te 10 lat smile
                        • k.karen Re: 10 lat 07.11.17, 11:17
                          Również dziękuję Wam za te lata smile

Jak myślisz, Ulissesie, czy tym razem los także podaruje nam klęskę PiS-u, tak jak 10 lat temu?
                          Wszak historia lubi się powtarzać. Nie ukrywam, że to byłby najlepszy prezent na jaki czekam smile
                          • ulisses-achaj Re: 10 lat 07.11.17, 11:19
                            Oby tak było, Karen, ale tym razem tak łatwo nie pójdzie. Niestety.
                            • k.karen Re: 10 lat 07.11.17, 12:02
                              Tak, będzie trudno, ale coraz częściej mam wrażenie, że damy radę smile

Tylko nie chciałabym powtórki jednej rzeczy, likwidacji forów GW, tak jak wtedy na TVN. A od jakiegoś czasu słychać już takie "przepowiednie". Tyle że tu powód byłby inny, fora dawno już utraciły popularność. Teraz Twitter (nawet przed Facebookiem) bije rekordy popularności.

Ale my trwamy, choć raz aktywnie, a innym razem z doskoku. Tu wielki ukłon dla Sorelliny, WU i Zorro za bardzo aktywne pilnowanie podwórkowego ogniska kiss
                              • sorel.lina Re: 10 lat 07.11.17, 17:23
                                Co tu dużo gadać! Po prostu cieszę się, że wciąż mamy to nasze Podwórko smile
                                • k.karen Re: 10 lat 07.11.17, 18:09
                                  Ja też się cieszę smile
                                  • 1agfa Re: 10 lat 07.11.17, 18:50
                                    Nikt nie cieszy się z Podwórka tak jak ja!! Z mojego okna na świat, z możliwości czytania tego, co tu zamieszczają Panie i Panowie smile 10 lat, aż nie chce się wierzyć jaki to kawał życia...
                                    • k.karen Re: 10 lat 07.11.17, 18:58
                                      Agfo! a nikt nie cieszy się z Twojej obecności na Podwórku tak jak ja! kiss

tak się zawsze cieszę, zobacz smile

https://thumbs.dreamstime.com/z/trawy-wzg%C3%B3rza-rado-ci-doskakiwanie-19121220.jpg
                                      • 1agfa Re: 10 lat 07.11.17, 19:24
                                        Obrazek zaraża radością, swobodą, lekkością - jest jak uśmiech najbliższych i kochanych. Wiesz jakie to ważne? Szczypta radości jest na wagę złota....
                                        A może cenniejszego teraz tytanu? Jakkolwiek jest, raduje w codziennej szarości.
                                        Pięknie, Karen jak pięknie! smile Dziękuję! smile
                                  • 1zorro-bis Re: 10 lat 08.11.17, 08:24
                                    100 lat dla Podworka! -Tym razem z....Austrii....smirk
                                    • 1agfa Re: 10 lat 09.11.17, 17:54
                                      Zorro - "Latający Holender"? smile

1zorro-bis napisał:

> 100 lat dla Podworka! -Tym razem z....Austrii....smirk
    • 1agfa Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 07.11.17, 19:17
      Z czasem który minął, inaczej postrzegam Podwórko, które powstało dzięki poruszającemu wpisowi Ulissesa - w innym czasie i w innym miejscu. Gdzie byłem u początku. Rozgadane, nawet roztrajkotane, ale również pełne cennych chwil pełnych powagi. Rzadko bywając widzę je teraz jak rzekę, płynącą czasem wartkim, a czasem spowolnionym nurtem. A siebie - jak obserwującego ów nurt - z brzegu - człowieka. Patrzącego jak podwórkowy-rzeczny nurt zagarnia liście, gałęzie, toczy kamienie - są to fakty, zdarzenia codzienne, wspomnienia historyczne, czasem nurt porwie i niesie obraz, czasem kartę z wierszem lub rozprawką godną filozofów.
      Wpadają do rzeki karty zapisane przez durniów - czyli takie, które oczom obserwatora pokazują cynizm, podłotę i chamstwo wielu. Wpadają karty jasne, błyszczące opisem dzieł wielkich i ważnych, chwil cennych w życiu ludzkości. Zdarzeń przełomowych.
      Czasem, zanurzając się w nurcie, sam wrzucam karty o sprawach które mnie oburzyły, poruszyły, które zrobiły na mnie wrażenie - dobre lub złe, ale zawsze istotne.
      To Wy, kochani Podwórkowicze, wrzucaliście i wrzucacie te karty. To one ciągle trzymają mnie przy Podwórku tak wiele, wiele lat...
      Niech Podwórko trwa! Dziękuję Wam kochani - Wszystkim.
      • hardy1 Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 07.11.17, 23:52
        Nurt Podwórka spowolnił, gdyż dojrzał. Już nie jest bystrzycą w górach, ale szeroko rozlaną/czytaną rzeką na nizinach. Nadal to jednak ta sama rzeka smile
        • 1agfa Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 09.11.17, 17:51
          Cześć, Hardy. Ta sama z pewnością rzeka, to samo Podwórko, ale o innym charakterze. Pamiętam jak na tvn nic nie było z tego, co nas tutaj tak cieszy, dodaje smaczków, "doprawia" i interesuje. Przecież nie było żadnych, literalnie żadnych "obrazków", emotek, możliwości ilustracji dodanej do słów. Chyba tylko link do piosenki?
          Było tylko słowo - niby najważniejsze, ale tylko ono. Słowa bywają lotne i porywające, lecz gołe! Może to i lepiej, ale na pewno inaczej.
          Dlatego podwórkowa rzeka rozlała się szerzej, bo więcej może zagarnąć i brzegi widzi rozmaite, bogatsze i kolorowe, płynąc po rozmaitych terenach. Czasem grząskich smile.
          Lata upłynęły, zmieniło się wszystko - bo życie zmieniając nas - tym samym zmieniło Podwórko. Każdy z nas ma bogate, własne życie, absorbujące aż ponad miarę. Mniej czasu dla Podwórka. Ale póki jest Podwórko - i ja będę...

PS. Czas Twojego bloga, gdzie ukształtował się członek ZLP i gdzie się zaglądało z przyjemnością, wdając w dysputy. To tam wieszczyłem Ci przyszłość!

hardy1 napisał:

> Nurt Podwórka spowolnił, gdyż dojrzał. Już nie jest bystrzycą w górach, ale sze
          > roko rozlaną/czytaną rzeką na nizinach. Nadal to jednak ta sama rzeka smile
          • hardy1 Re: Hmm, za dwa bodaj dni przypadają 11.11.17, 01:07
            1agfa napisał:

> Cześć, Hardy. Ta sama z pewnością rzeka, to samo Podwórko, ale o innym charakterze.
            > Dlatego podwórkowa rzeka rozlała się szerzej, bo więcej może zagarnąć i brzegi
            > widzi rozmaite, bogatsze i kolorowe, płynąc po rozmaitych terenach. Czasem grzą
            > skich smile.
            > Lata upłynęły, zmieniło się wszystko - bo życie zmieniając nas - tym samym zmie
            > niło Podwórko. Każdy z nas ma bogate, własne życie, absorbujące aż ponad miarę.
            > Mniej czasu dla Podwórka. Ale póki jest Podwórko - i ja będę...
            >
            > PS. Czas Twojego bloga, gdzie ukształtował się członek ZLP i gdzie się zaglądał
            > o z przyjemnością, wdając w dysputy. To tam wieszczyłem Ci przyszłość!

Oczywiście, Agfo smile Właśnie o tym napisałem.
            PS. Pamiętam, Agfo big_grin Wieszczyłeś i wywieszczyłeś... wróżbita z Ciebie jakiś, czy co?
            Dziękuję i serdecznie pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka