Dodaj do ulubionych

Pytanie do Mam z Legionowa

23.02.11, 14:25
Chciałam zapytać mamy, które zatrudniają nianie do swoich dzieci jak zacząć poszukiwania. Czy powinnam rozlepić ogłoszenia na przystankach czy może poprzez Urząd Pracy? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, dlatego będę wdzięczna za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Pytanie do Mam z Legionowa 23.02.11, 14:39
      Pierwszy pomysl moze narazic Cie na kare wymierzona przez zarzadce czy tez wlasciciela przystankow (sa napisy, ze naklejanie ogloszen zabronione i wymieniony odpowiedni paragraf).
      Szukanie w Urzedzie pracy.. - nie wiem, ale nie szukalam.
      Ja swojego czasu cudownai opiekunke znalazlam wsrod sasiadow.

Od tego czasu powstala w Legionowie agencja opiekunek, to duza pomoc wlasnie dla takich osob jak Ty.

Aha - można też przez internet. Ja tez tak szukałam, ale przychodziły czesto osoby naprawde przypadkowe mimo opisow jakie sa super i wspanaile.
    • polokokt Re: Pytanie do Mam z Legionowa 23.02.11, 15:19
      podpytaj w takich małych sklepikach, może tam będzie gdzieś można przykleić ogłoszenie.
      Inna metoda, to tak jak madziulec pisała, internet. Dosyć popularny portal z dużą ilością ogłoszeń z legionowa to niania.pl ale może byc tak jak Madziulec pisze. jeden trafi na super osobę inny na kogoś totalnie bez powołania. Moi znajomi w każdym razie skorzystali.
      Pozdrawiam
      • znajomazokolicy Re: Pytanie do Mam z Legionowa 01.03.11, 20:20
        Dziękuję za podpowiedzi. Skorzystałam m. in. z ogłoszenia w portalach internetowych. Zgłosiło się kilka chętnych pań. Jednak ich wymagania finansowe lekko mnie zaskoczyły. Trafiła się niania za 1500 zł, jednak większość chciała 2000-2200 zł/mies. Powiem szczerze, że spodziewałam się nico mniejszych stawek.
        • madziulec Re: Pytanie do Mam z Legionowa 01.03.11, 20:29
          Prawda jest taka, ze w Legionowie ceny sa typowo warszawskie.
          Nie spodziewajmy sie nie wiadomo czego.

Ale za to w okolicach lipca bedzie spory wysyp osob, ktore nie dostaly sie na studia, wiec cena troche spadnie. Jakosc pewnie niestety tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka