Dodaj do ulubionych

Chrzciny - Legionowo i okolice

23.07.12, 12:27
Wiem, że podobne pytania już były, ale sprzed 2 lat lub nawet starsze i nieco pod innym kątem.
Szukam lokalu na chrzciny dla ok. 30 osób, z terenem do zabawy dla dzieci - plac zabaw lub jakaś salka w środku. Byłoby fajnie, gdyby był jeszcze jakiś teren spacerowy. Czy ktoś mógłby polecić takie miejsce w Legionowie lub nawet nieco dalszej okolicy? (Zegrze, Nieporęt, Serock itp.). Może też zakres cenowy? Jakie wrażenia ogólne i "smakowe"?
Przez przypadek trafiliśmy na coś co mniej więcej odpowiada - Hotel500 w Zegrzu, ale szukamy czegoś do porównania (najlepiej tańszego). W pobliżu znalazłam też BellaDonnę, ale niestety ze zdjęć wynika, że nie ma tam terenu dla dzieci.
Lokal nie musi być nad Zalewem, po prostu te dwa zwróciły naszą uwagę.
Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • grajfrutt Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 02.08.12, 09:35
      Ja chciny robiłam w Serocku (bo tu mieszkam) w Zemście. Cena uważam przystępna (rok temu płaciłam 50 zł za osobę), jedzenie smaczne, i jeszcze sporo zostało to zapakowali nam do domu. Ogródek jest, co do placu zabaw to głowy nie dam, bo ja chciny robiłam w porze jesiennej i siedzieliśmu w środku, ale wydaje mi sie że coś jest.
      www.zemstaziajkowscy.pl
    • adamlegionowo Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 02.08.12, 12:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,93,113092287,114466493,Re_Lokal_na_chrzciny_Legionowo.html
      Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli chcesz plac zabaw do najlepiej w Aut na stadionie, jeżeli restauracyjnie to bukowiec lub carska.

Pzdr
      Adaś
      • hilaryy Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 02.08.12, 22:22
        Dzięki za informacje, za "Zemstę" również :)
        Najbardziej zależy aby była to jednocześnie restauracja z placem zabaw, ale nie wiem czy się nie okaże, że "takie rzeczy to tylko w Erze" ;) Być może oczekuję niemożliwego ;)
        Niedawno okazało się ponadto, że być może będziemy musieli termin przesunąć na październik-listopad, więc w tej sytuacji najlepiej byłoby zastąpić plac zabaw salką zabaw, a to już chyba nadmiar wymagań :)
        W każdym razie dziękuję i będę jeszcze szukać.
        • woloszki4 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 02.08.12, 23:13
          Zobacz tutaj www.zlotylin.pl w Serocku.
          My robiliśmy tam Komunię, jesteśmy bardzo zadowoleni. Mały kącik dla dzieci w środku restauracji. W maju na zewnątrz był robiony plac zabaw. Pewnie jest już gotowy. Jedzenie bardzo smaczne. Zanim się zdecydowaliśmy, pojechaliśmy z bohaterem Komunii, żeby sam popróbował propozycji obiadów. Co do kosztów, taniej nas wyszło niż w Legionowie, 1700 zl za 17 osób, w cenie obiad dwudaniowy, 3 rodzaje ciasta, ryby, wędliny, sałatki, jaja faszerowane, sałatki, napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń. Więcej nie pamiętam. No i co zostaje pakują do domu. I bardzo bardzo miła obsługa. Gościom bardzo się podobało i młodemu także. My następna większą imprezę tez tam zrobimy :)

A i polecam lina zapiekanego w śmietanie mniammmm.
          Pozdrawiam.
      • paudarko79 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 12.12.12, 11:30
        Polecam Carska w Legionowie, robilam komunie w tym roku. Duzy teren zielony wokol restauracji, dla dzieciakow bezpiecznie. W samej restauracji smieszny kacik zabaw dla dzieci. W cenie restauracja organizuje atrakcje dla naszych podopiecznych. My mielismy np clowna :) Slyszalam ze w innych obiektach doplaca sie za takie "rarytasy" ok 300 - 400 zl. Jedzenie jest bardzo smaczne, dla dzieci robia specjalne zestawy. Cena przystepna, 150 zl / os z napojami bez limitu, bufetem ciast. Nikomu niczego nie zabraklo. W 2013 planuje chrzciny...slyszalam ze maja tez oferte w granicach 100 - 120 zl / os. Sadze ze znow sie tam pojawimy....moze to juz jakis sentyment :)
    • hilaryy Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 08.10.12, 16:38
      Postanowiłam odpisać, bo może komuś się ta informacja jeszcze przyda.
      W końcu zorganizowaliśmy chrzciny jakiś czas temu w Hotelu500.
      Cenowo nie jest z pewnością najtaniej, ale jesteśmy bardzo zadowoleni. Koszt zależy od poszczególnych dań, które wybieraliśmy. Oprócz głównego obiadu wybieraliśmy sałatki, wędliny, ryby itp. Napoje zimne to była konkretna ilość, gorące raczej bez ograniczeń. Możliwość wyboru dla dzieci innego obiadu.
      Ogólne wrażenie bardzo dobre.
      Jedzenie smakowało wszystkim gościom, my również nie mieliśmy zastrzeżeń ani do jakości potraw, ani do obsługi. Hotel posiada plac zabaw dla dzieci, dużo miejsca żeby pospacerować no i przyjemny widok na Zalew.
      • kroal Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 08.10.12, 20:20
        A dziecko chociaż ślubne?
        • zdebeq Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 08.10.12, 23:06
          No to spadłem z krzesła. Miejmy nadzieję, że ślubne, bo jak nie to może wyrosnąć jaki pedał albo co gorsza Żyd.
          • misiek1974 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 09.10.12, 12:26
            Nie ważne czy ślubne ważne aby ojciec był znany
    • paudarko79 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 12.12.12, 11:54
      Warto zapytac w rest Carskiej (w Legionowie) jakie maja oferty na 2013 ... z nieoficjalnych zrodel wiem ze beda zmiany w wystroju, karcie menu i ofertach. Ciekawe....
      • kka69 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 12.12.12, 21:21
        to jak już te zapowiadane historyczne zmiany nastąpią, to to zaraportuj na forum.
        A , i najważniejsze : dopisz do zmian tego kelnera-ślimaka i kucharza też, tego co robi jedzenie z tego co ma , a nie z tego co zamawia klient , dzięki temu restauracja ma taka opinię jaką ma.
        • paudarko79 Re: Chrzciny - Legionowo i okolice 12.12.12, 21:47
          Jesli sie czegos dowiem to ok, poinformuje. Komentarze chyba nie powinny byc kierowane do mnie. Nie widzialem tam zadnego kelnera, raczej kelnerki ... :) Dla mnie jedzenie bylo smaczne i takie jak zamawialismy. Życzę milego wieczoru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka