mag_35 08.02.13, 12:01 Hej, korzysta ktoś z internetu i innych usług Netii w Legionowie w centrum? Jaka macie max prędkość internetu, dużo jest przerw w dostępie itd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widget82 Re: Netia w Legionowie 08.02.13, 12:40 Sowińskiego ok 1km od centrali, spokojnie mogę polecić neta. Śmiga różnie zależnie od obciążenia łącza/speedtestu wyniki między 8-18 Mb/s. Generalnie nie ma problemu z YT i oglądaniem w FullHD, ściąganie z dobrych serwerów można osiągnąć nawet 20Mb/s, ale to rzadkość. Przerw w necie praktycznie od momentu włączenia nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Netia w Legionowie 09.02.13, 11:10 Netia przez WIMAX - 2,5km od nadajnika - jak na 2 dekadę XXI wieku - dramat. Żenujące maksymalne (sic !) 1Mb/s trudne do osiągnicia. Upload nieco szybszy jak przez modem 10 lat temu. Częste wahania przepływności, pingi na poziomie 200-300ms. Poważnie zastanawiam się nad przejściem do GVT, ale jestem na granicy ich zasigu, więc obawiam się, że wpadnę z deszczu pod rynnę. WiMAx, to standard, którego Netia nie rozwija, więc zainteresowanym odradzam. żeby było śmiesznie, kilka lat temu, jak zapewne prowadzone były prace, zostały zdjęte jakieś blokady i przez pół godziny miałem takie transfery o rząd wielkoci lepsze, czyli da się. Jedyny plus to w miarę niski abonament i w miarę dobra reakcja serwisu na awarie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Netia w Legionowie 09.02.13, 14:46 Próbowałem skorzystać z radia Netii w Warszawie i zaliczyłem dwa nieudane podejścia. Ta firma jest niekompetentna, więc szkoda nerwów. Kolega, któremu się udało (też z problemami) ma łącze 1Mbit bo więcej się nie dało. Nie polecam. Chyba, że mówimy o kablu to zupełnie co innego jeśli chodzi o łącze, ale firma ciągle ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś