Dodaj do ulubionych

Powrót Regio

05.02.05, 16:50
Od poniedzialku 7.02.05 wracaja pociagi Regio tylko ze teraz bedzie sie to nazywalo Koleje Mazowieckie – KM. Rozklad jazdy tutaj: www.mazowieckie.com.pl/Zmiany1.pdf

Czyli znowu kilka nikomu niepotrzebnych pociagow rankami z Wawy i popoludniami z i do Wawy. I tylko ten jeden poranny, na ktory wszyscy czekali. Kolejny przerost formy nad trescia, ale przeciez to normalne w PKP.

Przy okazji - widzieliscie jakie kasy do biletow maja teraz na stacjach? Takiego poronionego pomyslu to juz dawno nie widzialem. Cud techniki z ekranem dotykowym, z ktorego nikt nie jest zadowolony. I tylko kolejki w kasie sie wydluzyly... Ale przeciez PKP jest nierentowana, nie ma na nic pieniedzy i tylko przez przypadek ktos wpadl na pomysl zakupu tych kas/drukarek. Ciekawi mnie, ktory dyrektor w PKP ma teraz nowy samochod...
Obserwuj wątek
    • pkownacki Re: Powrót Regio 05.02.05, 16:53
      w tak czesto wspominanej przeze mnieHolandii na kazdej nawet najmniejszej
      stacji sa wlasnie takie ekrany dotykowe i to naprawde spore ulatwienie..moze
      poczekajmy chwile...
      • korwin3 Re: Powrót Regio 05.02.05, 22:00
        Te nowe pociągi to:
        z Legionowa - 6.15, 7.08, 17.35, 18.31 oraz 23.48 (ten przez Centralny)
        z Gdańskiego 5.05, 6.28, 15.50, 16.40.
        Wszystkie oprócz tego wieczornego na Centralny będą jeżdzic tylko od pon. do
        piatku.
        Szczególnie ważne ,że będzie tez dodatkowy osobowy pociąg z Centralnego o
        19.20 do Mławy.
        Logiczne jest ,że jeśli mają być dodatkowe pociągi do Warszawy to muszą one do
        nas do Legionowa skądś dojechać bo wagonowni u nas nie ma. Stąd te dodatkowe
        pociągi rano z Warszawy a po południu do Warszawy.
        • kwitkows Re: Powrót Regio 05.02.05, 23:15
          Tylko nie wiem po co sa te nowe pociagi popoludniowe z Warszawy. W tych co byly dotad i tak zawsze jesyt duzo miejsca i nie ma sensu dodawac nowych. A tu powstalo tyle nowych, niepotrzebnych polaczen. Jak dla mnie to jedynym plusem jest tylko i wylacznie ten pociag po 7 rano... No i dlaczego zeby dodac te pociagi musiala powstac nowa spolka z kupa dyrektorow i sekretarek. Za nasze pieniadze oczywiscie.
      • kwitkows Re: Powrót Regio 05.02.05, 23:19
        Ale to nie sa ekrany dotykowe dla podroznych tylko dla kasjerek. Z doswiadczenia wiem, ze najlepszym i najbardziej lubianym sposobem obslugi komputera przez typowych uzytkownikow jest klawiatura. Ale nie ekran dotykowy !!! Spytaj ktorejkolwiek kasjerki jak bardzo jest zmeczona po calym dniu pracy przy tak "ergonomicznym" urzadzeniu. Jak siedzi przy tym cudzie techniki to nie wytrzymuja juz rece, wiec mozna przy tym stac... wiec nie wytrzymuja nogi... A jesli chodzi o zagranice - w USA jest bardzo malo kas biletowych na stacjach. Tam bilety miesieczne mozna zamowic przez Internet. Tak jest taniej dla kolei. A jednorazowe kupuje sie w pociagu u konduktora.
        • korwin3 Re: Powrót Regio 05.02.05, 23:35
          Od przybytku głowa nie boli. Ja na przykład często wracam póżniej z pracy i
          pociąg o 16.40 może się przydać.
          Decyzja o powstaniu Koleji Mazowieckich zapadła jeszcze w 2004 r. A nowa spółka
          rozpoczęła działąlność od 1 styczmia 2005 r.
          Efekty działania KM poznamy z czasem. Miejmy nadzieję ,że będą pozytywne.
          • zetkalg Re: To nie Regio a zwykłe żółtki 05.02.05, 23:40
            Chciałem dodać, że to nie są regio-plusy, bo zatrzymują się na wszystkich
            stacjach, i zamiast jechać 28 minut jadą 34-35 min. Szkoda. Poza tym brakuje
            jeszcze 4 składów: 2 rano i 2 po południu (rano z Leg. po poł z War.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka