Dodaj do ulubionych

fotoradar w legionowie

15.04.05, 14:50
Witam
Kilka minut temu jechalem przy UM Legionowo i dosc liczne grono Strazakow
Miejskich uczylo sie chyba obslugi tego urzadzenia na ulicy Pilsudskiego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gapajestem Re: fotoradar w legionowie 15.04.05, 18:22
      I wreszcie będzie porządek!
      Koniec wyścigów na Piłsudskiego i Jagiellońskiej
      Zdecydowanie popieram
      • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 15.04.05, 18:53
        gapajestem napisał:

> I wreszcie będzie porządek!
        > Koniec wyścigów na Piłsudskiego i Jagiellońskiej
        > Zdecydowanie popieram

wystarczy tylko chciec, a widocznie policji nie bardzo sie chcialo zeby ten
        proceder wyscigow ukrocic, stawala radiolka z radarem na parkingu pod zburzona
        ksiegarnia u Leszka i byla bezradna szczegolnie wobec dawcow na motorach.
        tez zdecydowanie popieram konkretne dzialania w celu ukrocenia pirackich
        wyscigow, zwlaszcza na motorach
        • korwin3 Re: fotoradar w legionowie 16.04.05, 00:14
          Strażacy to są chyba od gaszenia pożarów. A to byli zapewne strażnicy miejscy.
          To jednak chyba źle rokuje bo ci panowie są chyba za tępi aby obsługiwać tak
          skomplikowane urządzenie. Sądze ,że to była raczej pompka do roweru albo nowy
          typ lizaka.
        • madzia69 Re: fotoradar w legionowie 22.11.05, 15:18
          a jaki motocyklista "dawca" boi sie radaru :)))))
          jak zyje nigdy nie widzialam zeby ktos na moto dostal mandat za przekroczenie
          predkosci :)) zatrzymuja jedynie do kontroli dokumentow albo zeby pogadac o
          sprzecie...
        • madzia69 Re: fotoradar w legionowie 22.11.05, 15:20
          jak zidentyfikowac dawce na zdjeciu z radaru?
          :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • polokokt Re: fotoradar w legionowie 22.11.05, 15:27
            dlatego jedyna metoda to radar robiacy zdjecie motocykla z tylu (nie koniecznie
            stacjonarny, moze byc w samochodzie) i wysylanie fotki do domu. I wtedy tak jak
            jest w przypadku samochodow, jesli wlasciciel nie potrafia wskazac kto to jest
            na zdjeciu (bo np ktos przyjechal kupic samochod i chcial sie przejechac) to
            placi o ile sie nie myle 200 PLN mandatu, ale przynajkniej nie dostaje pkt
            karnych. Zgodnie z jakimis przepisami wlasciciel pojazdu powinien wiedziec kto
            kieruje jego samochodem/motocyklem.

A co do tego ze motocykliscie nie placa, to ja znam kilka przypadkow kiedy
            jednak zaplacono za prdkosc. Fakt, odosobnione przypadki ale sie zdazaly.
            A z wlasnego doswiadczenia tez moge poweidziec ze jak sie przejedzie obok
            policji z dozwolona predkoscia to az dziwne miny maja :)
            Pozdrawiam
            • madzia69 Re: fotoradar w legionowie 22.11.05, 15:46
              wlasciciel pojazdu ponosi koszt calego mandatu np. 300 zl ale faktycznie bez
              wskazania nie dostaje pkt karnych...
              tak bylo w moim przypadku... na zdjeciu bylo widac tylko daszek czapki :)
              czasem regulacja siedzenia w pionie moze byc taka przydatna :))
              a motocykl... daje mi poczucie bezkarnosci ;)
    • radi242 Re: fotoradar w legionowie 16.04.05, 13:07
      > Kilka minut temu jechalem przy UM Legionowo i dosc liczne grono Strazakow
      > Miejskich uczylo sie chyba obslugi tego urzadzenia na ulicy Pilsudskiego.

zastanawialem sie kiedy to pudlo pojawi sie rowniez w Legionowie i straz miejska
      zacznie (ku chwale kasy miejskiej) odcinac kupony od uprawnien nadanych na mocy
      nowej ustawy o strazach gminnych. ciekawe czy zostal wypozyczony do testow czy
      zakupiony i gdzie bedzie uzywany (z samej ul. warszawskiej mozna pozniejsza pora
      co nieco 'pozbierac', juz nie mowiac o niektorych miejskich ulicach). zobaczmy
      czy nie zostanie uzyty tam gdzie mozna zarobic zamiast realnie poprawic
      bezpieczenstwo - czyli tak jak to sie odbywa obecnie w Warszawie..
      • polokokt Re: fotoradar w legionowie 16.04.05, 16:50
        z tego co kiedys (kilka miesiecy temu, pewnie na przelomie roku) czytalem to
        miasto mialo cos takiego zasponsorowac. Byc moze to byly testy urzedzenia
        jednej z firm, a moze juz instruktaz obslugi zakupionego urzadzenia. Pozyjemy
        zobaczymy :)
        A jesli chodzi o straznikow miejskich to ich nie lubie, jedyny z nich pozytek
        to przeprowadzanie dzieci po pasach. Ale oczywiscie, to tylko moje zdanie....
        Zreszta co do motocyklistow to to samo. W lato czesto widac na naszych ulicach
        motocykle policyjne i owszem, nie jezdza na jednym kole, ale predkosci
        przelotowe maja na pewno grubo powyzej przepisow. A przyklad idzie z gory.
        Pozdrawiam
    • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 22.04.05, 16:31
      polokokt napisał:

> Witam
      > Kilka minut temu jechalem przy UM Legionowo i dosc liczne grono Strazakow
      > Miejskich uczylo sie chyba obslugi tego urzadzenia na ulicy Pilsudskiego.
      > Pozdrawiam

nadal sie bawia nowa zabawka, ostatnio czesto przed komisariatem w Legionowie,
      strasznicy z policjantami
    • juros1 Re: fotoradar w legionowie 22.04.05, 16:40
      Chyba nie bardzo są pojęci bo rano po godz.8 uczyli sie na Sobieskiego.
      • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 23.04.05, 08:28
        juros1 napisał:

> Chyba nie bardzo są pojęci bo rano po godz.8 uczyli sie na Sobieskiego.

nie wiem czy jeszcze wchodzi to w zakres uczenia sie, czy juz w zakres kasowania
        "rajdowcow" bo z tego co pisza w lokalnej gazecie to juz wideoradar zarabia na
        siebie, a ma co zarabiac bo kosztowal 14O tys zl
        • radi242 Re: fotoradar w legionowie 24.04.05, 20:35
          > nie wiem czy jeszcze wchodzi to w zakres uczenia sie, czy juz w zakres kasowani
          > a
          > "rajdowcow" bo z tego co pisza w lokalnej gazecie to juz wideoradar zarabia na
          > siebie, a ma co zarabiac bo kosztowal 14O tys zl

wideo- czy foto- ? ;)

bardzo mnie ciekawi gdzie beda ten wydatek sobie rekompensowac.
        • juros1 Re: fotoradar w legionowie 25.04.05, 11:45
          Prezydent chyba daje przyklad jak sie rekopensuje-poprzez nepotyzm
          • gapajestem Re: fotoradar w legionowie 25.04.05, 12:26
            To wszystko nie ma znaczenia. Można nie lubic strażników i uważać ich za
            głupk... Natomiast fotoradar będzie tylko z pożytkiem dla mieszkańców i tych
            pieszych i tych zmotoryzowanych. Ci co lubią poszaleć po mieście nie jadą do
            Wołomina :)
            • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 25.04.05, 15:20
              gapajestem napisał:

> To wszystko nie ma znaczenia. Można nie lubic strażników i uważać ich za
              > głupk... Natomiast fotoradar będzie tylko z pożytkiem dla mieszkańców i tych
              > pieszych i tych zmotoryzowanych. Ci co lubią poszaleć po mieście nie jadą do
              > Wołomina :)

uwazam ze gdyby policja/straz miejska wziela sie porzadnie za egzekwowanie
              przepisow i kodeksu to spory procent ludzi nie powinien juz jezdzic samochodami,
              fajne sa statystyki i super wygladaja jaka to skuteczna policja jest i przy
              kazdym wiekszym weekendzie i przy kazdym wiekszym swiecie chwala sie ilo to
              zlapali kierowcow na "gazie" i bez waznych dokumentow i co sie z tymi ludzmi
              dalej dzieje?? nic... jak sa "odwazni" i glupi to dalej jezdza bez konskwencji
              nawet i pare lat, co z tego ze mandaty sa wystawiane jak sciagalnosc jest
              znikoma do tego odsetki sa smiesznie niskie. Wiem ze inaczej w zalozeniu bedzie
              z mandatami wystawianymi przez "miasto" bo wtedy dba sie zeby sciagalnosc byla
              wysoka.
              NIestety ja sam jezdze od paru miesiecy bez prawka bo zgubilem i ciezko mi
              trafic do starostwa, ale to pikus bo nadal mam uprawnienia do prowadzenia
              samochodu, ale znam ludzi ktorym zabrano prawo jazdy i nadal jezdzili prawie
              poltora roku, jeden z nich byl kontrolowany ponad 1O razy, chyba 5 razy wykpil
              sie mandatem od 5O do 1OOzl za brak dokumentow przy sobie bo policjanci nawet
              nie pokwapili sie sprawdzic na komputerze czy posiada te prawko, 2 razy
              "szarpneli" go "stoze prawa" na pare stowek do kieszeni wlasnej, a pozostale
              przypadki obyly sie tylko pouczeniem.
              jakies jeszcze pytania?? bo ja nie mam zadnych

do tego wystawiania fotoradaru w miejscach tak cholernie widocznych ze dziala
              jako straszak, a nie zarabia na siebie
    • mike56 Re: fotoradar w legionowie 04.05.05, 09:45
      Czyżby jeszcze nikt nie został namierzony?
      Nieprawdopodobne.
    • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 09.11.05, 21:50
      chyba niezla kase trzepia na tym radarze, wlasnie przejezdzalem kolo rynku a tam
      straznicy + radar po 21szej, niezle
      • polokokt Re: fotoradar w legionowie 09.11.05, 22:55
        a tak tak :)
        jak ja jechalem po 20 to sie dopiero szykowali :]
        Pozdrawiam
      • guayazyl1 Re: fotoradar w legionowie 10.11.05, 16:54
        e-legionowo napisał miedzy innymi:
        chyba niezla kase trzepia na tym radarze...
        ------------------------------------------------
        oszczedni kierowcy beda mogli omijac te miejsca bo straz ma zamiar informowac
        w "Miejscowej" gdzie robi lapanki.
        --
        Lubię mówić o niczym, to jedyna rzecz na której trochę się znam.
        • polokokt Re: fotoradar w legionowie 21.11.05, 19:59
          a dzisiaj w odpowiedziach prezydenta pojawilo sie info ze na wlocie do miasta
          zostaa postawione znaki o kontroli radarowej.
          Sam ostatnimi dniami usilnie poszukuje jakis przepisow ktore wlasnie
          okreslalyby na jakiej zasadzie moze policja i straz miejska rozstawic taki
          sprzet, czy musi stawiac znak "kontrola radarowa" czy tez nie.... I z tego co
          wyczytalem na ten temat na forach prawnikow, nawet Oni nie sa w stanie wskazac
          przepisu ktory to okresla. Generalnie wychodzi na to ze wolna amerykanka.
          Pozdrawiam
          • e-legionowo Re: fotoradar w legionowie 21.11.05, 20:59
            taa jak duza czesc naszego prawodawstwa czy to karnego czy podatkowego :((
            • polokokt Re: fotoradar w legionowie 29.11.05, 11:26
              cos w temacie...:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3038385.html
              Pozdrawiam
    • ptaku Re: fotoradar w legionowie 29.11.05, 13:34
      fotoradar dziala i strasznicy przysylaja fotki na adres wlasciciela auta, fotki
      sa nawet wyraznie, wiem bo ogladalem taka :)) przyszla do mnie do firmy bo
      jedna Pani przekroczyla predkosc. A tak swoja droga fotka z legionowa do wawki
      szla 1,5 miesiaca :)
      • i-man PoliFoto-Serwis 03.12.05, 16:28
        no, to i do mnie może wreszcie jakas pocztówka zawita, bo strasznik nie chcial
        puscic pary z ust i ani nie podal w jakim formacie bedzie odbitka (9x13, 10x15,
        itd.), czy matowa, czy blyszczaca? Nie wspominajac o bialych marginesach...

Ciekawy jestem i nie moge sie doczekac, a to juz ponad 1.5 miesiaca temu byla ta
        foto-sesja z moim nieswiadomym udzialem...

I-man
        • zetkalg Re: PoliFoto-Serwis 04.12.05, 14:09
          Sam w zeszłym tygodniu łapałem na radar, tyle że w Warszawie. Tyle że nie
          policyjny ani należący do straży miejskiej. Pomimo to wcale kierowcy nogi z gazu
          nie zdejmowali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka