Dodaj do ulubionych

Strzeżcie się przed takimi lekarzami.

05.08.05, 17:09
Dziś w godzinach popołudniowych moja matka została pogryziona przez psa.
Obrażenia kąsane twarzy i taki konował Budzisz w przychodni nr 1 na grzeczne
pytanie czy obejrzy ranę i zaopiniuje czy zostać czy jechać do szpitala,
wrzeszczy na caly gabinet ze prosze wyjsc bo jest kolejka i czekac. Jak
wiadomo przy obrazeniach twarzy jest wazna szybka pomoc i wlasciwa opieka.
Nigdy nie powierzajcie temu konowałowi siebie i swoich bliskich.
Obserwuj wątek
    • ala261 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 05.08.05, 17:29
      Do lekarzy konowałów dodam jeszcze dr.grabowskiego{endokrynologa}
      Ostrzegam Was przed nim,nie chodzcie do niego bo moze Wam zaszkodzic tak jak
      mnie.A mnie zaszkodzil bardzo.
    • juros1 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 05.08.05, 18:25
      Trzeba było sprawdzić czy czasami nie był w stanie wskazujacym na spożycie bo
      to u niego normalka- pozdrawiam
      • dzidek47 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 14.08.05, 05:20
        A moze ty bylas po duzym piwie.Skad ta pewnosc Jasnowidz????
    • aganiok32 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 05.08.05, 19:47
      Faktycznie, im sie ciagle wydaje ze sa wielkimi doktorami z dyplomami a
      pacjenci powinni znac swoje miejsce w szeregu i za bardzo nie podskakiwac.
      Wspolczuje Twojej Mamie i zycze, zeby wszystko dobrze sie skonczylo.
      A konowalow omijac, moze przestana ich zatrudniac jak straca pacjentow.
    • gapajestem Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 05.08.05, 21:51
      Niestety przypadek z Budziszem obrazuje całą publiczną (podlega starostwu) przychodnię specjalistyczną (przy pogotowiu). Jego szefowa nie jest lepsza. Jeszcze gorzej jest w pogotowiu co opisywała cała prasa lokalna (ostatnio Legionowianka).
      Na szczęście większość specjalistów na kontraktach z NFZ przyjmuje również w innych przychodnia (czyt. niepublicznych)
      • miim133 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 07.08.05, 17:09
        z panem budziszem tez mialem nie przyjemne doswiatczenie...gdy mialem wypadek na rowerze odcielo mi kawalek ucha i bark mialem ze stawu wyrwany.Bez kawalka ucha stalem na korytarzu dobre 40 minut. Wedlug niego z barkiem bylo wszystko ok a ucho zszyl mi tak mocno (zle) ze przy zdejmowaniu przezylem katorge mimo ze bylem u doskonalego lekarza jakim jest pan Milner (ktorego polecam). Wspolczuje Twojej mamie i wszystkim ludziom ktorzy trafiaja do tego zwyrodnialca bo sam cos o tym wiem.
        • teba18 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 07.08.05, 21:21
          A czy moglabys napisac gdzie Twoja mama byla pogryziona przez psa i jak to sie
          stalo? bede wdzieczna za maila
          • e-legionowo Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 07.08.05, 23:16
            teba18 napisała:

> A czy moglabys napisac gdzie Twoja mama byla pogryziona przez psa i jak to sie
            > stalo? bede wdzieczna za maila

MOGLBYM :) ale nie wiem do czego Ci to potrzebne?
            pies znajomych, u nich na dzialce, z tego co matka mowila to pies nawet
            nie "sygnalizowal" ataku, sami mamy psa i wiemy ze cos sie dzieje gdy pies
            marszczy skore na lbie, gdy sie jezy a to juz jest dziwne ze nie bylo objawow

• mariolkka Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 08.08.05, 09:35
      Apropo pogotowia przy przychodni na Sowinskiego dwa lata temu mialam strasznie
      sliny bol brzucha, zadne proszki nie pomagaly, nie moglam prawie chodzic, wiec
      moj chlopak zadzwonil po kolege i zawiezli mnie wlasnie do dego pogotowia.
      Jakie bylo pierwsze pytanie pani przyjmujacej zgloszenia? Jaki jest moj lekarz
      rodzinny, nie zapytala co sie dzieje, a dodam ze ledwo stalam na nogach i juz
      myslalam ze zemdleje, no wiec odpowiedzialam pani ze ten i ten to co mi pani
      odpowiedziala??? ze mam jechac do przychodni na 3-go Maja bo tam jest moj
      rejon!!!!!!! Moj chlopak nawrzeszczal na nia, ze przeciez ja ledwo chodze, to
      ona na to to niech ja pan zawiezie samochodem, dobre co?
      • calineczka79 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 08.08.05, 12:23
        A mi w bardzo podobnej sytuacji wmawiali zatrucie pokarmowe przez kilka lat!!!
        Bywałam tam po parę razy w tygodniu i nic ich nie obchodziło że od miesięcy
        praktycznie nic nie jem więc nie bardzo rozumiem czym się miałam zatruć! Bdgyby
        nie przytomność któregoś z kolei gastrologa (dr Janicki czy jakoś tak :-) i dr
        Rakoczy) już by mnie na tym świecie nie było :-/
        • teba18 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 11.08.05, 16:27
          no wiec po prostu interesuja mnie takie sprawy- wszystkie zwiazane z psami,
          bylam ciekawa jak to sie stalo. taka mala psia mania

pozdrawiam
          • e-legionowo Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 11.08.05, 21:16
            teba18 napisała:

> no wiec po prostu interesuja mnie takie sprawy- wszystkie zwiazane z psami,
            > bylam ciekawa jak to sie stalo. taka mala psia mania
            >
            > pozdrawiam

ok, rozumiem
    • dzidek47 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 14.08.05, 05:18
      Szkoda ze nie bylas w tej kolejce w ktorej ludzie czekali.Nigdzie na swiecie
      lekarze nie czekaja na pacjeta ktory zostal np.pogryziony przez psa.Poniewaz
      znam dr.Budzisza i mam zupelnie inne niz ty zdanie na jego temat uwazam za
      zwykle chamstwo robienie takiej "reklamy" tak zasluzonemu lekarzowi
      • e-legionowo Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami. 14.08.05, 22:19
        dzidek47 napisał:

> Szkoda ze nie bylas w tej kolejce w ktorej ludzie czekali.Nigdzie na swiecie
        > lekarze nie czekaja na pacjeta ktory zostal np.pogryziony przez psa.Poniewaz
        > znam dr.Budzisza i mam zupelnie inne niz ty zdanie na jego temat uwazam za
        > zwykle chamstwo robienie takiej "reklamy" tak zasluzonemu lekarzowi

podstawa do poprawnej komunikacji miedzyludzkiej jest czytanie ZE ZROZUMIENIEM
        po 1. napisalem ze chodzilo o poswiecenie chwili na diagnoze czy mozna z tym
        poczekac i sie on tym zajmie czy jest konieczna wizyta w szpitalu, skoro
        chodzilo o obrazenia kasane twarzy i mozliwosc trwalego oszpecenia to potrafi to
        zrozumiec pielegniarka a niepotrafi zrozumiec taki "fachowiec" ktory nie
        pokwapil sie nawet zeby spojrzec tylko wydarl sie jakby go zarzynali
        po 2. jakbys pokwapil sie i przeczytalinne posty bys wiedzial ze jestem facetem
        po 3. nie wiem na jaki caly swiat sie powolujesz ale jak mi sie zdarza odwiedzic
        lekarza i widze ze ktos przychodzi bardziej cierpiacy i prosi o mozliwosc
        glupiego zapytania lekarki czy go jeszcze przyjmie mimo ze ma limit pacjentow,
        to nie jest dla mnie zadnym problemem poczekac te 5-10min zeby pomoc, a jesli to
        dla ciebie jest problem to sie nazywa znieczulica spoleczna, widac tylko swoj
        koniec nosa a reszta mnie nie obchodzi
        po 4. samo podejscie do pacjenta i relacje pacjent-lekarz, cala moja rodzina
        korzysta z przychodni na Sobieskiego u dr. Zaniewskiej-Jurczyk, nigdy nie
        zdarzylo sie zeby podniosla glos, zawsze usmiechnieta i mila, mimo czasem
        widocznego zmeczenia nigdy nie podniosla glosu niemowiac o krzyczeniu na
        pacjentow, zawsze uczynna, mam okresowe problemy z rwa kulszowa, jest to bardzo
        bolesna dolegliwosc, nigdy nie zdarzylo sie zeby odmowila przyjecia jesli
        powstala luka miedzy pacjentami lub nawet po godzinach przyjec, to moim zdaniem
        jest prawidlowe podejscie i zawsze beda ta lekarke polecal bo jest tego warta, a
        Budzisz jest dla mnie zwyklym konowalem kurczowo trzymajacym sie tego stolka w
        "jedynce" od dziesiecioleci bo nie mialby szans gdzie indziej na prace po tym
        jakby szefostwo jego dowiedzialo jak sa traktowani pacjenci, to nie jest
        kolchoz, nikt teraz nie zmusza do pracy, nie chce sie uzerac z "upierdliwymi"
        pacjentami niech sie zwolni
        po 5. skoro jestes jego znajomym moze inaczej traktuje obcych skoro twierdzisz
        ze nieslusznie go posadzam, opisalem wszystko co widzialem i moje odczucia,
        myslisz ze dla rozrywki bym pisal gdyby to nie mialo miejsca?
        po 6. takze ja osobiscie mialem pare lat temu z nim stycznosc gdy mialem zrywany
        pazokiec u nogi, znieczulenie nie zaczelo jeszcze calkowicie dzialac o czym go
        poinformowalem a juz mialem zerwany paznokiec, tak dobry lekarz nie postepuje
        • dzidek47 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 15.08.05, 01:46
          Twoje argumenty sa smieszne.Musze cie przeprosic ze pomylilem sie do twojej
          plci.To ma pewno nie powinien byc argument w tej dyskusji.Wspolczuje twojej
          matce.Nie moge tylko zrozumiec dlaczego chcesz mnie zniewazac nie znajac
          mnie.Mysle ze jestes jednak tym "upierdliwym" pacjetem jak sie sam nazywasz.
          Twoj rodzaj dyskusji nigdy niczego nie zalatwi.Dobrze by bylo zebys wzial pod
          uwage zdanie innych.
          • roberttak Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 15.08.05, 02:41
            drogi dzidku - juz twoj nick wyklucza jakakolwiek powage, a twoje teksty mowia
            o tym ze w szkole uczyc sie nie chciales, czy to polskiego zeby czytac ze
            zrozumieniem czy matematyki zeby nauczyc sie liczyc, bo nie rozumiesz tego co
            co ludzie mowia, masz wylozone na ladzie argumenty ze twoj ukochany lekarz jest
            koniowalem i partaczem, ja sam moge opowiedziec o 15 takich historiach
            kontaktow mojej rodziny z tym lekarzem ale nie sprawie ci tej przyjemnosci, nie
            wiem dlaczego go tak bronisz, argumentow zednych nie podales, moze razem
            pijecie spirytus w czasie godzin pracy ?
            --
            JeżU
            www.masalegionowo.prv.pl
            • dzidek47 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 16.08.05, 13:36
              Dyskutowac mozna tylko z ludzmi a nie z chamami
          • e-legionowo Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 16.08.05, 13:27
            dzidek47 napisał:

> Twoje argumenty sa smieszne.Musze cie przeprosic ze pomylilem sie do twojej
            > plci.To ma pewno nie powinien byc argument w tej dyskusji.Wspolczuje twojej
            > matce.Nie moge tylko zrozumiec dlaczego chcesz mnie zniewazac nie znajac
            > mnie.Mysle ze jestes jednak tym "upierdliwym" pacjetem jak sie sam nazywasz.
            > Twoj rodzaj dyskusji nigdy niczego nie zalatwi.Dobrze by bylo zebys wzial pod
            > uwage zdanie innych.

pewnie lekarze by mieli calkowity raj jakby mieli takich upierdliwcow jak ja,
            ktorych by widzieli 2 razy w roku, bo nie bylo by kolejek i mozna byloby sobie
            calkiem zyc jak hrabia

jakie argumenty uwazasz za smieszne?
            - to ze pietnuje hamstwo i arogancje Budzisza w stosunku do pacjentow
            - to ze doceniam kulture i fachowosc dr. Zaniewskiej-Jurczyk
            - to ze wytykam niektorym ludziom takim jak ty znieczulice bo przeciez sam
            powiedziales ze powinienem sie postawic na miejscu tych pacjentow ktorzy czekali
            w kolejce, jestes wszechwiedzacy i jestes pewny ze Oni wlasnie by nie okazali
            ludzkich odruchow i dlaczego swoja miara mierzysz innych ?
            - to ze wykonuje prace do ktorej jesli kiedykolwiek mial w mlodosci powolanie i
            serce to zostalo zastapione arogancja i hamstwem

wszystko co napisalem wiem z wlasnych obserwacji jego zachowan podczas na
            szczescie rzadkich kontaktow, nie powoluje sie na zaslyszane informacje o tym ze
            ma pociag do alkocholu takze w trakcie pracy bo to mozna byloby wlasnie nazwac
            slabymi zarzutami i argumentami, gdyz ktos moze cos przekrecic i tak tworzy sie
            plotka, a ja przedstawilem czyste fakty

a w ktorym miejscu chce cie zniewazyc? to ze posądzilem ze Ciebie traktuje
            Budzisz inaczej bo jestes jego znajomym to miala byc ta zniewaga?

a moze ....
            biorac pod uwage, panie dzidku47, ze pojawiles sie tu tak nagle aby skomentowac
            tylko ten watek, to ty jestes osoba o ktorej mowa bo rocznik 47 niezle pasuje do
            jego wieku.
            • dzidek47 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 16.08.05, 13:47
              Chce cie uspokoic.Nie jestem Dr.Budziszem.O ile wiem jest starszy.Nie mam nic
              przeciwko dr.Zaniewskiej-Jurczyk.Szanuje wszystkich lekarzy z ktorymi sie
              spotkalem.Zawsze biore pod uwage zdanie innych .Pamietaj o prostej regule-
              kazda akcja powoduje reakcje
            • chotomow72 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 16.08.05, 16:11
              witam,

nie znam lokalnej służby zdrowia, byłem raz w Legionowzuże i byłem raz na ostrym
              dyżurze w nocy i wiem jedno: następnym razem pojadę do medicover.

a dla e-legionowo jedna rada:
              www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/skarga
              Ja by nie odpuścił, bo jak my się nie upomnimy o nasze prawa, to kto się o nie
              upomni?

pozdrawiam,

Marcin
              • gapajestem Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 16.08.05, 23:14
                Można też tu
                www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/rpp
                Od razu podpoiwiedzą co dalej z tym robić.Pozdrawiam
              • e-legionowo Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 18.08.05, 04:32
                chotomow72 napisał:

> witam,
                >
                > nie znam lokalnej służby zdrowia, byłem raz w Legionowzuże i byłem raz na
                ostry
                > m
                > dyżurze w nocy i wiem jedno: następnym razem pojadę do medicover.
                >
                > a dla e-legionowo jedna rada:
                > www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/skarga
                > Ja by nie odpuścił, bo jak my się nie upomnimy o nasze prawa, to kto się o nie
                > upomni?
                >
                > pozdrawiam,
                >
                > Marcin

a widzisz a ja oodpuszcze, w tej chwili wystarczajaco duzo nerwow nas
                kosztowalo to wszystko zeby jeszcze teraz sie uzerac z nfz, jak slysze ta nazwe
                to ciarki mnie przechodza ze taka instytucja podlegajaca niby pod rzad a jest
                panstwem w panstwie, w tej chwili najwazniejsze jest to ze wszystko sie goi
                bardzo ladnie i prawdopodobnie nie bedzie zbyt duzego sladu
                • lara_croft Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 18.08.05, 08:04
                  Dr. Budzisz nie ma chyba nawet specjalizacji z chirurgii.
                  Jest zwykłym lekarzem ogólnym pracującym na tym stanowisku.
                  Swego czasu jak była nastolatką byłam pacjentką jego żony - całkiem fajna kobieta i całkiem niezły dermatolog.
                  To ona go ciągneła i dzieki jej kontaktom jeszcze pracuje.
                  Szkoda ze nie miało to przełożenia na jej męza. W poczekalniach dużo słyszało się o jego piciu podczas dyżurów i "konowalstwie". ehhh- szkoda słow i nerwów na użeranie się z tym człowiekiem. Szkoda, ze nasze prawo jest tak bezsilne wobec takich przypadków - kiedy w końcu u nas nastanie porzadek i my pacjenci będziemy mieli jakieś prawa?
                  Miejmy nadzieję, ze jego syn ( też lekarz) pójdzie bardziej w strone mamusi nie tatusia i zrobi wiecej dobrego niz złego....

Chotomów72 - może jestem ostatnio monotematyczna ;) ale ja mam zchize na pkt lekarzy ludzkich i nieludzkich ( wetów), ale w Chotomowie polecam Ci dr. Michalską z przychodni AGMA. Swięta, spokojna i zrównowazona kobieta... :)
                  Ma b. dobre podejscie do starszych ludzi - wysłucha, porozmawia.... Chciałabym by tak ktoś mnie traktował jak bede miała te 70 kilka lat.- Akurat jak ja u niej bylam wychodziła jakaś starsza zakonnica - w pas jej się niemalże kłaniała.
                  Jest lekarzem pediatrą i rodzinnym.
                  • chotomow72 Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 18.08.05, 10:22
                    witam,

A dziękuję, w moim wieku rzeczywiście święty i spokojny lekarz się przyda :-)))

Co do odpuszczania e-legionowo: Zgadzam się, że powrót do zdrowia najbliższych
                    jest najwazniejszy. Nie wiem czemu, ale ludzie odbierją skargi i protesty jako
                    "zemstę". Tymczasem powody, dla których powinniśmy to robić są zupełnie inne -
                    pisząc takie rzeczy, domagając się własncyh praw, zmniejszamy prawdopodobieństwo
                    pojawienia się następnych takich historii.

Wlasnie dlatego bym nie odpuścił, własnie dla tych, co będa po mnie, po Tobie.
                    To kwestia myślenia odbiorców naszych komunikatów - np. Straż Miejska w
                    Legionowie porzebowala jednego naszego kontaktu i skończyły się wyglupy z
                    fotoradarem. Może lokalny szef NFZ, jak zwróci się z żądaniem wyjasnieniea do
                    szefa placówki, to historia z learzem, stanie wyłącznie historią?

BTW: dwa fakty za lokalnym "To i Owo" (skróty moje):

1.
                    "Nieprawidłowości w zakresie organizacji przyjmowanie i rozpatryania skarg i
                    wnioskó stwierdzono w 93,4% kontrolowanych przez NIK gmin". Wnioek z tego taki,
                    że globalnie gminy mają obywateli gdzieś.

2.
                    Str 6: "od 1 sierpnia na terenie gminy Nieporęt funkcjonuje staż gminna. Od 14
                    sierpnia bedzie to już dwóch strażnikow. Mają do dyspozycji samochód terenowy
                    oraz krótkofalówki". Mój wniosek jest taki, ze Wójt Gminy Nieporęt widzi
                    potrzeby, w odróżnieniu od Kubalskiego.

pozdrawiam,

Marcin
                    • lara_croft Re: Strzeżcie się przed takimi lekarzami 18.08.05, 10:31
                      chotomow72 napisał:

> A dziękuję, w moim wieku rzeczywiście święty i spokojny lekarz się przyda :-)))
                      Nie dziękuj, nie ma za co :)
                      domyśliłam się, że te 72 w nicku to Twój wiek nie rocznik ;)
                      Taka sprytna bestia jestem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka